14.4.10

Να μην απουσιάσει κανείς.

Εθνικές εκδηλώσεις Απριλίου


260410-giannopoulos[ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑθΗΝΑ]
Οι εκδόσεις «Πελασγός» και το περιοδικό «PATRIA» σας προσκαλούν την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο President (Λ. Κηφισσίας 43, Αμπελόκηποι) στην παρουσίαση του νέου έργου του συγγραφέως, Νικολάου Καρρά με τίτλο «Περικλής Γιαννόπουλος εκατονταετία 1910-2010». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:Δημήτρης Παπαγεωργίου (εκδότης του "PATRIA")
Μάκης Βορίδης (Βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ.), Πολύδωρος Δάκογλου (εκδότης «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Πελοποννήσου») και ο συγγραφέας και πολιτικός επιστήμων Νικόλαος Καρράς. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας.

290410-par-makagwn[ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑθΗΝΑ]Το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης», σε συνεργασία με τις εκδόσεις PATRIA, σας προσκαλούν στις 29 Απριλίου 2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00, στο ξενοδοχείο PRESIDENT (Λεωφόρος Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι), στην παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Χρίστου Γούδη:«Η Αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908». Για το θέμα του βιβλίου θα μιλήσει ο ιστορικός-συγγραφέας Σαράντος Ι. Καργάκος.
Συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι εκδότες-συγγραφείς: Παντελής Γιαννουλάκης.
Δημοσθένης Κούκουνας, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η γλύπτρια Ναταλία Μελά εγγονή του ήρωος Μακεδονομάχου Παύλου Μελά. Την παρουσίαση θα συντονίζει ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης», δημοσιογράφος-συγγραφέας Βαγγέλης Παπαδόπουλος.


Ο μεγάλος Ευρωπαίος πολιτκός!!!!

Αντίο απο τον Λεπέν

Ο ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, Ζαν Μαρί Λεπέν, ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος τον Ιανουάριο του 2011.

«Δεν θα είμαι πλέον επικεφαλής του πολιτικού κόμματος που ίδρυσα» ανακοίνωσε ο 81χρονος Λεπέν στη διάρκεια κομματικής εκδήλωση στη Νταντέρ. Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2012.

Δύο στελέχη του κόμματος έχουν εκφράσει την πρόθεση να διεκδικήσουν την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου: η κόρη του Λεπέν, Μαρίν, 41 ετών, και ο 60χρονος Μπρουνο Γκολνιτς. Και οι δύο είναι αντιπρόεδροι του κόμματος.


Αμήν και πότε.....

Δανείζομαι – καθώς με εκφράζουν απόλυτα – τις απόψεις που διατυπώθηκαν από πρώην αρχηγό κόμματος, το οποίο απορρίπτω ούτως ή άλλως μαζί με το σύνολο των κομμάτων της βουλής. Εν τούτοις οι συγκεκριμένες απόψεις είναι 100% εύστοχες και επίκαιρες:
Πρώτο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν είναι μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Στις εκλογές οι πολίτες εμπιστεύονται πρώτα και κύρια πολιτικές και δευτερευόντως πρόσωπα και κομματικούς μηχανισμούς. Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι καλλιστεία. Απαιτεί συμβόλαιο με τον λαό. Το προεκλογικό συμβόλαιο της κυβέρνησης Παπανδρέου έχει παραβιασθεί απολύτως. Στη σημερινή της πολιτική δεν διαθέτει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι μια παράνομη κυβέρνηση (…).
Δεύτερο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει, γιατί ούτως ή άλλως δεν είναι πραγματική κυβέρνηση της χώρας. Οικειοθελώς παραιτήθηκε από τον ρόλο της. Είναι σκιώδης. Την Ελλάδα την κυβερνά ο Μπαρόζο, ο Τρισέ, ο Όλι Ρεν, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί.
Τρίτο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί έχει ταπεινώσει σε απίστευτο βαθμό την Ελλάδα.
Τέταρτο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί ο Γ. Παπανδρέου διατελεί, σε πλήρη σύγχυση ανάμεσα στις πολιτικές του υποχρεώσεις και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.
Πέμπτο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν υπερασπίστηκε τη χώρα.
Έκτο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί παρέδωσε τη χώρα μας στα χέρια των πιο ακόρεστων και αναίσχυντων τοκογλύφων.
Έβδομο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί η πολιτική της είναι όχι ο μόνος δρόμος που υπάρχει, αλλά και ο μόνος δρόμος που οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε αδιέξοδο, που μπορεί να τις σφραγίσει για όλον τον 21ο αιώνα.
Όγδοο : Πρέπει να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου γιατί είναι προϋπόθεση να αρθούν όλα τα επώδυνα για δημόσιους και ιδιωτικούς εργαζόμενους μέτρα.
Ένατο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου οφείλει να φύγει ακριβώς γιατί υπάρχει σαφής, συγκεκριμένη, ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική που θα συνεγείρει την κοινωνία, θα την ενεργοποιήσει, θα πυροδοτήσει ένα κίνημα αλληλεγγύης και δράσης.
Δέκατο : H κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό γιατί δεν έχει καμία απολύτως βάση η άποψη ότι δεν υπάρχει άλλη κυβερνητική εκδοχή. Ασφαλώς και δεν υπάρχει άλλη για όσους βλέπουν τις εξελίξεις εγκλωβισμένοι μέσα στο πλαίσιο και στην αριθμητική του παρακμασμένου σημερινού πολιτικού συστήματος. Η Ελλάδα όμως βρίσκεται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Σε τέτοιες συνθήκες πάντα γινόταν μια πλήρης ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος, είτε μετά από τη χρεοκοπία και την ήττα στις αρχές του 20ου αιώνα, είτε μετά τον εμφύλιο πόλεμο, είτε μετά την πτώση της δικτατορίας. Η αλλαγή είναι αναγκαία και δυνατή μέσα από την Ανατροπή του πολιτικού συστήματος με ένα Μέτωπο ποταμό, που θα ενώνει διαγραφή: “τον αριστερό με τον σοσιαλιστικό χώρο, με τη νεολαία, με κάθε πολίτη”, εισαγωγή: “όλους τους Έλληνες πολίτες”, ανεξάρτητα από την προηγούμενη κομματική τους ένταξη, που πιστεύουν στην Αλληλεγγύη, στη Λαϊκή Κυριαρχία, στην Ανεξαρτησία, στην Προκοπή για την πατρίδα μας.


Βιομηχανία παραγωγής αγραμμάτων τα Ελληνικά πανεπιστήμια!!!


Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Ερωτηθείσα μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου η κυρία Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι η κατάργηση της βάσης του 10 αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία... έχει τεκμηριωθεί επί τέσσερα χρόνια σε συνέδρια και στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και έχει παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους.

Επίσης, όπως είπε η ίδια, η νέα νομοθετική ρύθμιση αφορά στο νέο σχολείο «ξεκινώντας από τον πρωταγωνιστή του εκπαιδευτικού συστήματος που είναι ο εκπαιδευτικός».

Σύμφωνα με την υπουργό, η πρόταση αφορά «ένα νέο προφίλ εκπαιδευτικού, με πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, με ενιαίο τρόπο εισόδου, μόνο με ΑΣΕΠ και μεταβατική περίοδο για το δόκιμο εκπαιδευτικό ο οποίος θα αξιολογείται».

Η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι είναι σημαντική επιλογή η αξιολόγηση, η οποία ξεκινά από το Σεπτέμβριο, αφορά δε το εκπαιδευτικό έργο και σημαίνει προγραμματισμό για κάθε σχολείο και δημόσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και τους γονείς.


Τι λέτε κ. Παπακωνσταντίνου;;;;

Τελικά η οικονομική κρίση που δοκιμάζει τη χώρας μας φαίνεται να τρομάζει ακόμα και τους μετανάστες που ζούν σε αυτή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών εφημερίδων Τελεγκράφ και Γκαζέτα Σκιπτάρε, η Ένωση Αλβανικών Βιομηχανιών, Konfindustria καλεί με ανακοίνωση της, τους αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα να μεταφέρουν...

τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές στις αλβανικές τράπεζες.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, η Konfindustria επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη παρατηρείται τάση μεταφοράς καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό, με την Εθνική να αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού ήταν και είναι η τράπεζα που εμπιστεύονται τις οικονομίες τους οι αλλοδαποί στην Ελλάδα.

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της Konfindustria, Γκιέργκι Μπουτζούκου, το αλβανικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλέστερο από το ελληνικό και προστατεύεται από την οικονομική και τραπεζική κρίση που δοκιμάζει την Ελλάδα. Επισημαίνει δε ότι ο κίνδυνος για το αλβανικό τραπεζικό σύστημα είναι μικρός διότι ακόμα και οι ελληνικές θυγατρικές τράπεζες στην Αλβανία λειτουργούν υπό τους περιορισμούς που επιβάλει η αλβανική νομοθεσία.

Έχοντας αντιμετωπίσει μία τεράστια τραπεζική κρίση το 1996-1997 με την κατάρρευση των τραπεζών πυραμίδων, η κυβέρνηση της Αλβανίας έλαβε σειρά μέτρων για την προστασία του τραπεζικού συστήματος. Έτσι η αλβανική νομοθεσία απαγορεύει τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από τις αλβανικές θυγατρικές τράπεζες των ελληνικών τραπεζών στις ελληνικές μητρικές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Konfindustria, οι αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα κεφάλαια και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει στο εξωτερικό στη χώρα τους, όπου οι ανάγκες είναι πλέον πια σημαντικές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Έσεται ήμαρ!!!!!

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον διαβάσαμε σήμερα (www.antibaro.com) για μια σημαντική λεπτομέρεια της συνέντευξης ΓΑΠ στο Βήμα η οποία είχε διαφύγει της προσοχής μας..Όπως είχε αποτυπωθεί πολλάκις σε διάφορα φωτορεπορτάζ το πρωθυπουργικό γραφείο στο Μαξίμου κοσμούσε ο πίνακας «H Eλλάς ευγνωμονούσα» του Θεοδώρου Βρυζάκη (1858), ένα εξαιρετικό έργο τέχνης με πολλαπλούς εθνικούς συμβολισμούς.

Στην πρώτη φωτογραφία ο εν λόγω πίνακας, στο πρωθυπουργικό γραφείο πριν παραλάβει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στην επόμενη φωτογραφία το γραφείο του, την ημέρα της συνέντευξης στο Βήμα..Η "ευγνωμωνούσα Ελλάς" προφανώς δεν ταιριάζει στο νέο ύφος και ήθος που επαγγέλλεται ο πρωθυπουργός. Εδώ που τα λέμε ο "ευγνομωνών πολυπολιτισμικός χυλός" θα ταίριαζε περισσότερο στην σημερινή συγκυρία..


Χωρίς σχόλια..


Ποιά είναι αυτή η πατσαβούρα :::

ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑΦΚΑΣ ΤΟΥ INDYMEDIA - ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ

Εχθές σας είχαμε παρουσιάσει την "κυρία" που ξαμολύθηκε με τις ευλογίες της πασοκικής χούντας και του αναρχοαριστερού παρακράτους να φωτογραφίσει τους Έλληνες που πήγαν να καταγράψουν το παράνομο εμπόριο που πραγματοποιείται στην χώρα μας από την αφρικικανική και κινέζικη μαφία κάτω από τα βλέμματα της αστυνομίας, του Χρυσοχοΐδη, του δήμαρχου και της δημοτικής αστυνομίας.


περισσότερα διαβάστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:


Ποια είναι η κυρία;


Οι ρουφιάνοι, όπως και σε κάθε διαμαρτυρία Ελλήνων, πιάνουν δουλειά με σκοπό την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ, την στοχοποίησή τους, και την προτροπή μέσα από την εγκληματική γιάφκα του indymedia να τους τσακίζουν. Είναι αυτοί που χτες μαζεύτηκαν να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες για τρομοκρατία στη χώρα μας που έχουν σκοτώσει κόσμο και κοσμάκη.



Ας γνωρίσουμε λοιπόν την πέμπτη φάλαγγα των νεοταξικών  που στόχο έχει την τρομοκράτηση των πολιτών που διαμαρτύρονται, αντιδρούν, διαδηλώνουν...η νεοταξική χούντα τέτοια δεν τα επιτρέπει και έχει φροντίσει να βάλει τους κατάλληλους ρουφιάνους στα κατάλληλα πόστα....


από μακρυά ο ρουφιάνος παρατηρεί και είναι έτοιμος να λάβει δράση...
και μια πιο κοντινή...
εδώ συνεννοείται με την "κυρία" που σας δείξαμε εχτές για το μοίρασμα της ρουφιανιάς....κανονίζουν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά μέρη και να αρχίσουν την καταγραφή των πολιτών, το γνωστό ΦΑΚΕΛΩΜΑ επί χούντας...σήμερα το κράτος έχει αναθέσει σε αυτούς την "δουλειά"

εδώ σε ένα στιγμιότυπο που παίρνει ακριβείς οδηγίες από τους μέντορες του παρακράτους για την δράση του.... σε λίγο το υλικό με τα πρόσωπα των πολιτών θα είναι αναρτημένο στην τρομοκρατική τους γιάφκα...
εδώ πίσω από την δημοτική αστυνομία.... εκείνη αρχικά λέει στους διαμαρτυρόμενους Έλληνες που καταγράφουν το λαθρεμπόριο της μαφίας να φύγουν... οι Έλληνες πολίτες φυσικά δεν υπακούουν γιατί κανείς δεν μπορεί να τους διώξει από δημόσιο χώρο και κανείς δεν μπορεί να τους απαγορέψει να μαγνητοσκοπήσουν το ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπράττεται....ο ρουφιάνος φυσικά κοιτάει με βλέμμα που τα λέει όλα από μόνο του τον υπάλληλό της δημοτικής αστυνομίας που δεν κατάφερε να διώξει τους Έλληνες...κι αρχίζει η δράση του....ως γνωστόν οι σπιούνοι ποτέ δεν ξεμένουν από..."δουλειά"...

Α.. να και και η "κυρία" συνεργάτιδά του...δίπλα στον παππού που λίγο αργότερα σάπισαν στο ξύλο με καδρόνια και σιδηροσωλήνες οι λαθροέποικοι....έτοιμη για δράση μαζί με την αφρικανική μαφία...



εδώ είναι που οι Έλληνες πολίτες, μετά το ξυλοδαρμό δύο συμπολιτών μας από την αλλοδαπή μαφία, καταδιώκουν τους παράνομους αλλοδαπούς έμπορους και καλούν την αστυνομία να επέμβει...η κυρία εκτός από την καταγραφή των Ελλήνων πολιτών προχωρά οπισθοφυλακή για να τους προσφέρει καλή φυγάδευση...
ΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΣΗ ΧΟΥΝΤΟΧΟΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ

Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΦΑΛΑΓΓΙ
Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ
ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ , ΟΙ ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΛΙΟΙ ΓΟΥΣΗΔΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ
ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΧΑΡΗΚΑΤΕ ΑΡΚΕΤΑ...
Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ!


Αυτοί από πολλά πάσχουν!!!


Πάσχουν από το σύνδρομο του Ουίλιαμς, μια σπάνια γενετική ασθένεια του εγκεφάλου όσοι δεν αναπτύσσουν φυλετικές προκαταλήψεις....σε αντίθεση με τους φυσιολογικούς ανθρώπους που αναπτύσσουν όλοι (ακόμη και αυτοί που δεν το παραδέχονται)!

δεν το λέμε εμείς...στα ΝΕΑ το γράφουν!!!
διαβάστε το παρακάτω κείμενο...

Τα παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο του Ουίλιαμς, μια σπάνια γενετική ασθένεια του εγκεφάλου, περιέργως δεν αναπτύσσουν τις ασυνείδητες ρατσιστικές προκαταλήψεις που απαντώνται σχεδόν στο σύνολο του γενικού πληθυσμού, διαπιστώνουν Αμερικανοί ερευνητές...
Από προηγούμενες μελέτες είναι γνωστό ότι τα παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο είναι ασυνήθιστα φιλικά και δεν φοβούνται τους ξένους όπως τα φυσιολογικά παιδιά. Σε συνδυασμό με αυτές τις προηγούμενες παρατηρήσεις, η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι οι ρατσιστικές προκαταλήψεις οφείλονται στον κοινωνικό φόβο που μας προκαλούν οι ξένοι.
Το στοιχείο που ενισχύει αυτή την υπόθεσης είναι το γεγονός ότι τα παιδιά με το σύνδρομο Ουίλιαμς δεν αναπτύσσουν μεν ρατσιστικές προκαταλήψεις, αναπτύσσουν όμως προκαταλήψεις με βάση το φύλο, οι οποίες δεν φαίνεται να σχετίζονται με τον κοινωνικό φόβο.
Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι το σύνδρομο Ουίλιαμς σχετίζεται με ανωμαλίες στη λειτουργία της αμυγδαλής του εγκεφάλου, μιας περιοχής που ρυθμίζει τις αντιδράσεις στο φόβο και τις κοινωνικές απειλές.
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα παιδιά με το σύνδρομο Ουίλιαμς αποτελούν λαμπρή εξαίρεση όσον αφορά το ρατσισμό. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που διαβεβαιώνουν πως δεν είναι ρατσιστές, σχεδόν πάντα εκδηλώνουν ρατσιστικές τάσεις χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται.
Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές του Κεντρικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας συνέκριναν 20 φυσιολογικά παιδιά με ισάριθμα παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο. Όλα τους ανήκαν στην καυκάσια φυλή και είχαν ηλικία 7-16 ετών.
Τα παιδιά και των δύο ομάδων εξετάστηκαν με το στάνταρτ τεστ φυλετικών και σεξουαλικών διακρίσεων, το οποίο βασίζεται στη διήγηση ιστοριών με εικόνες, οι οποίες αφορούν λευκούς και μαύρους χαρακτήρες, άνδρες και γυναίκες.
Για παράδειγμα, τα παιδιά κλήθηκαν να κοιτάξουν μια εικόνα με ένα λευκό και ένα μαύρο αγόρι και να μαντέψουν ποιο από τα δύο ήταν άτακτο και ζωγράφισε με μπογιά τους τοίχους του σπιτιού του.
Μεταξύ των φυσιολογικών παιδιών, το 83% των απαντήσεων ενοχοποιούσε τους χαρακτήρες με μαύρο δέρμα, ένδειξη φυλετικής προκατάληψης. Μεταξύ των παιδιών με το σύνδρομο όμως, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 63%, ένδειξη σημαντικά μειωμένης προκατάληψης.
Η διαφορά αυτή δεν υπήρχε όσον αφορά τις διακρίσεις με βάση το φύλο. Και οι δύο ομάδες εκδήλωσαν τέτοιες σεξουαλικές προκαταλήψεις στο 90% των περιπτώσεων.
Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι ο κοινωνικός φόβος, ο οποίος απουσιάζει από τους ασθενείς του συνδρόμου, σχετίζεται με τις φυλετικές προκαταλήψεις αλλά όχι τις σεξουαλικές.
Ο Δρ Αντρεα Μέγιερ-Λίντενμπεργκ, επικεφαλής της μελέτης, εκτιμά ότι οι θεραπευτικές προσεγγίσεις για την καταπολέμηση του κοινωνικού φόβου θα ήταν ιδανικές και για την καταπολέμηση του ρατσισμού.(σίγουρα γελάτε που το διαβάζετε...αλλά κρατάτε και μια πισινή...γιατί αυτοί είναι ικανοί να βγάλουν μέχρι και εμβόλιο!!!)
Παραδέχεται πάντως ότι τα συμπεράσματα της μελέτης δεν μπορεί να θεωρηθούν οριστικά. Μια εναλλακτική εξήγηση θα ήταν, για παράδειγμα, ότι τα παιδιά με το σύνδρομο του Ουίλιαμς δεν αναπτύσσουν φυλετικές προκαταλήψεις απλά επειδή αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μάθηση.


Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Current Biology.


το κείμενο προερχεται από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

greekalert

* ....Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά πράγματα για το παραπάνω κείμενο
προσπαθήσαμε όμως (πάρα πολύ...πιστέψτε μας) να μην μπούμε στον πειρασμό...και έτσι απλά τονίσαμε κάποια σημεία...διαβάστε τα και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματα σας...

** Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα πολλοί από τους γνωστούς μας αντιρατσιστές (+η αγαπημένη μας Μαρίνα) ή μπορεί να πάσχουν από το σύνδρομο του Ουίλιαμς ή απλά "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"...


Η σύλληψη γι'αυτούς είναι τίτλος τιμής τρομάρα τους.

 

Οι 5 από τους 7 φερόμενους ως μέλη του “Επαναστατικού Αγώνα” είχαν συλληφθεί στο Πολυτεχνείο το 1995

Αν θεωρήσουμε ότι οι έξι που παραπέμφθηκαν χτες στον εισαγγελέα με την κατηγορία της τρομοκρατίας είναι μέλη του “Επαναστατικού Αγώνα” και αν θεωρήσουμε ότι και ο Λάμπρος Φούντας ήταν μέλος της οργάνωσης, τότε το “περίεργο” είναι ότι οι πέντε από τους επτά είχαν συλληφθεί στο Πολυτεχνείο το 1995. Τα ονόματα εκείνων που αναφέρονται στη λίστα των 394 [ενηλίκων - άνω των 17, είχαν συλληφθεί και 110 ή 120 ανήλικοι επιπλέον] που είχε δημοσιεύσει τότε η Ελευθεροτυπία είναι:Φούντας Λάμ., 20, φοιτητής


Νικητόπουλος Σαρ., 17, μαθητής
Μαζιώτης Νικ., 24
Ρούπα Παν., 26, ιδιωτ. υπάλληλος
Σταθόπουλος, Ευάγγ., 17, μαθητής τεχνικής σχολής
Τώρα, πώς γίνεται άνθρωποι που είναι γνωστοί στις αρχές εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, και που παρακολουθούνται στενά εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, να προβαίνουν σε τρομοκρατικές πράξεις κάτω από τη μύτη της αντιτρομοκρατικής, ε, αυτό είναι ένα ερώτημα που μπορείτε να το θέσετε στις “υπερεσίες”.
Και η απάντηση που, πιθανότατα, θα πάρετε είναι η εξής:
Έχουμε την αντιτρομοκρατική που μας αξίζει.
Όπως και όλα άλλωστε σ’ αυτή τη χώρα.
Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.
Έχουμε τους επιχειρηματίες που μας αξίζουν.
Έχουμε τον κρατικό μηχανισμό που μας αξίζει.
Έχουμε την αστυνομία που μας αξίζει.
Έχουμε, τέλος, και την τρομοκρατία που μας αξίζει.
Και επειδή η “ιστορική συνέχεια” του έθνους είναι δεδομένη, και οι τρομοκράτες μας ανήκουν στην ίδια γενεαλογία με τους κλεφταρματωλούς, τους λήσταρχους, τους “κομμουνιστοσυμμορίτες”… [Όπως άλλωστε και οι πολιτικοί μας ανήκουν στην ίδια γενεαλογία με τους Μαυροκορδάτους και τους Κωλέττηδες, τους οποίους, ακόμα και "εθνομηδενιστές" ιστορικοί, θεωρούν ως εκείνους που επιχείρησαν να θεμελιώσουν ένα δυτικού τύπου αστικό κράτος στην Ελλάδα (wow!)...]
Ούτε καλύτεροι, ούτε χειρότεροι από όλους τους υπόλοιπους. Αυτούς έχουμε μ’ αυτούς πορευόμαστε. Βέβαια, αν κάποιος από αυτούς είχε τελειώσει και τέσσερα διδακτορικά [στο Χάρβαρντ, στην Οξφόρδη, στη Σορβόνη και στο Λουμούμπα (της Μόσχας)], ο Πάνος Σόμπολος θα ήταν σαφώς πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα των “ερευνών” της αντιτρομοκρατικής. Αλλά, διάολε, που έχει κάνει διδακτορικό ο Σόμπολος;
Και όλα αυτά υπό την αίρεση ότι έχει “δίκιο” η αντιτρομοκρατική. Γιατί τα στοιχεία που προσκομίζει είναι από ισχνά μέχρι αέρας κοπανιστός…
Εκτός κι αν κάποιοι, μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, αποφάσισαν να “ωθήσουν” λίγο την κατάσταση, για να μην μείνουν δίχως τα περιβόητα “μυστικά κονδύλια”… Με καταλαβαίνετε, θαρρώ…

Θεαμαπάτες και Δικτυώματα


Εκτός Ελλάδος οι Έλληνες μεγαλουργούν!

Για τρίτη φορά στο διάστημα ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης Φιοντόρ Γιουρτσίχιν- Γραμματικόπουλος

Τις βαλίτσες του για το … διάστημα ετοιμάζει για τρίτη φορά ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης, Φιοντόρ Γιουρτσίχιν- Γραμματικόπουλος, ο οποίος θα αναχωρήσει για μια ακόμη αποστολή, στις 16 Ιουνίου 2010, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roskosmos). Ο Φιοντόρ Γιουρτσίχιν ορίστηκε επικεφαλής της αποστολής, στην οποία θα συμμετάσχουν, επίσης, οι αστροναύτες της NASA (ΗΠΑ), Σάνον Γουόκερ (Shannon Walker) και Ντάγκλας Γουίλοκ (Douglas Wheelock). Μιλώντας, στο παρελθόν, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Φιοντόρ Γιουρτσίχιν- Γραμματικόπουλος είχε δηλώσει πολύ υπερήφανος για την ελληνική του καταγωγή κι είχε εκφράσει την ευχή, να έρθει κάποτε ο καιρός, να μπορέσει και η Ελλάδα, ως χώρα, να συμμετάσχει σε διαστημικά προγράμματα. Το τελευταίο του ταξίδι στο διάστημα ξεκίνησε στις 7 Απριλίου του 2007, με το ρωσικό διαστημόπλοιο "Soyuz-TMA-10".
Το όνομά του τότε είχε γίνει γνωστό σε όλη την Ελληνική Διασπορά και οι απανταχού Έλληνες έμαθαν, με χαρά και υπερηφάνεια, για τον κοσμοναύτη αυτόν της Ρωσίας με την ελληνική καταγωγή. 0 ηλικίας 51 ετών Φιοντόρ Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1959, στο Μπατούμι της αυτόνομης δημοκρατίας της Αζαρίας, στη Γεωργία. Εκεί τελείωσε το σχολείο, που είχε τότε το όνομα του Σεργκέι Κορόλεφ, του μεγάλου αρχιτέκτονα των διαστημικών επιτευγμάτων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κατά τον Ψυχρό Πόλεμο. Η μητέρα του, Μικρούλα Γραμματικοπούλου (Mikrula Yurchikhina) και ο πατέρας του, Νικόλαος (Nikolai Yurchikhin) κατοικούν από το 1991, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης. Στις 7 Οκτωβρίου του 2002, ο Γιουρτσίχιν πραγματοποίησε το παιδικό του όνειρο: να γίνει "σαν τον Γκαγκάριν". Ήταν, τότε, που έκανε την πρώτη του πτήση στο διάστημα μαζί με Αμερικανούς συναδέλφους του, με το διαστημόπλοιο "Shuttle-Atlantis" (sts-112).

Τότε ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης ήταν επικεφαλής 15μελούς αποστολής, που παρέμεινε στο διάστημα για 197 μέρες. "Αυτές οι μέρες στο διάστημα ήταν για μένα βραβείο υπομονής και πίστης για τον εαυτό μου", μας είχε πει. Τότε, η εμπειρία του στο διάστημα διήρκεσε δέκα ημέρες και ο 43χρονος τότε ομογενής κουβάλησε μαζί του την ελληνική σημαία, σε ένδειξη της μεγάλης και βαθιάς αγάπης του για την ιστορική του πατρίδα και τη μνήμη των ποντίων προγόνων του. Στις 8 Ιανουαρίου του 2003 ο Γιουρτσίχιν παρέδωσε την ελληνική σημαία που είχε πάρει μαζί του στο διάστημα, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κωστή Στεφανόπουλο. Στις 7 Απριλίου του 2007, πραγματοποίησε το δεύτερο ταξίδι του στο διάστημα και φέτος, σε περίπου δυο μήνες θα δει, για τρίτη φορά, την Ελλάδα από εκεί ψηλά, που δεν μπορεί να φτάσει το ανθρώπινο μάτι.

ikypros


Από τους Τούρκους θα έλθει η ανάπτυξης της Θράκης μας;;

 

 Το Τουρκικό Προξενείο ως εγγυητής της ασφάλειας και της ανάπτυξης της Θράκης!

Πώς η Πρωτοβουλία μας υπονομεύει την…ειρήνη και το οικονομικό μέλλον της Θράκης, για τα οποία αντιθέτως αγωνίζεται ανιδιοτελώς ο Τούρκος πρόξενος! Το νέο νευρωσικό παραλήρημα του σουρεαλιστή κωμωδιογράφου Τζεγκίζ Ομέρ! Για την προκλητική τουρκοφυλλάδα της Ξάνθης «Μιλλέτ» και για τον ερίτιμο αρθρογράφο της Τζεγκίζ Ομέρ, σας έχουμε πει ήδη αρκετά και (να είστε σίγουροι ότι) θα σας πούμε ακόμη περισσότερα στο εγγύς μέλλον. Πρόκειται για τον ίδιο συγγραφικό κολοσσό, που εκτός από την συνεχή επίδειξη λατρείας (με το…αζημίωτο;) προς τη…Μητέρα Πατρίδα του, εκτός από τις ύβρεις και τις απειλές προς όσους (χριστιανούς ή μουσουλμάνους) αντιδρούν απέναντι στην άκρως φασιστική και υπονομευτική δράση του Προξενείου Κομοτηνής και των φανατικών τουρκοφρόνων οργάνων του (μεταξύ των οποίων άλλωστε ο ίδιος κατέχει περίοπτη θέση), διαπρέπει και σε άλλους τομείς, όπως η ιστορική επιστήμη (θυμηθείτε όσα σας πληροφορήσαμε ότι έγραψε προ ολίγου καιρού για την προέλευση των σημερινών Ελλήνων), αλλά και το ευθυμογράφημα (επί της ευκαιρίας, αναδιφήστε και πάλι σ’ εκείνες τις απερινοήτου κρετινισμού γελοιότητες περί του ανωτέρου πολιτισμού που διέδωσε σ’ όλον τον κόσμο το μέγα τουρκικό έθνος)! Αυτή τη φορά ο εν λόγω πολυτάλαντος ημέτερος…συνέλλην έπιασε στο στόμα του (ή μάλλον στην πένα του) εμάς και την Πρωτοβουλία μας. Το έπραξε με αφορμή την εκδήλωσή μας στην Καβάλα (17/3/2010), προφανέστατα εξαγριωμένος όχι μόνο από την επιτυχία της, αλλά και από το δημοσιογραφικό «κλίμα» που άφησε πίσω της (και το οποίο ουσιαστικά «εκμαίευσε» μια βδομάδα αργότερα την περίφημη δήλωση του Πάγκαλου).
Και πώς ακριβώς μάς έπιασε στην πένα του ο αξιότιμος Τζεγκίζ Ομέρ; Θαυμάστε! Ως εχθρούς της ειρήνης και ως προβοκάτορες, που θέλουν το κακό της Θράκης και υπονομεύουν το οικονομικό της μέλλον! Ένα μέλλον για το οποίο αντιθέτως αγωνίζεται ο…ανιδιοτελής Τούρκος πρόξενος, που δρα περίπου ως εθνικός μας ευεργέτης (σε συνεργασία και με τους…αγαθούς Τούρκους επιχειρηματίες που θέλουν να έρθουν στη Θράκη, τείνοντας… «χείρα βοηθείας» για την ενίσχυση της οικονομίας μας)! Μας καλεί μάλιστα (σ.σ. εμάς τους προβοκάτορες) να ξεκουμπιστούμε από την περιοχή, ώστε να την αφήσουμε να αναπτυχθεί και να ζήσει ειρηνικά!
Πώς είπατε; Όχι, δεν σας κάνουμε καθόλου πλάκα! Τόσο…ακραία αίσθηση του χιούμορ (ευτυχώς ή δυστυχώς) δεν την έχουμε αποκτήσει (ακόμη)! Και για του λόγου μας το αληθές, απολαύστε αμέσως όλο το σχετικό απίστευτο ανθυπο-παραλήρημα του ξεσαλωμένου τουρκοεθνικόφρονα κωμικού (όπως το μετέφρασε από τη «Μιλλέτ» της 1/4/2010, ο συνεργάτης μας Μ.Κ.):
«Με βάση την είδηση της εφημερίδας ¨Αδέσμευτη¨…η Κίνηση Πολιτών για το κλείσιμο του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή οργάνωσε στις 17-3-2010 μια εκδήλωση στην Καβάλα…
Ενώ αυτοί οι άνθρωποι χτυπιούνται για να κλείσει το Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, ο Πρόξενος αυτού του Προξενείου ¨χτυπιέται¨ για την οικονομική διασφάλιση της Δυτικής Θράκης και γενικά της Ελλάδας…



Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More