14.4.10

Βιομηχανία παραγωγής αγραμμάτων τα Ελληνικά πανεπιστήμια!!!


Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Ερωτηθείσα μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου η κυρία Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι η κατάργηση της βάσης του 10 αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία... έχει τεκμηριωθεί επί τέσσερα χρόνια σε συνέδρια και στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και έχει παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους.

Επίσης, όπως είπε η ίδια, η νέα νομοθετική ρύθμιση αφορά στο νέο σχολείο «ξεκινώντας από τον πρωταγωνιστή του εκπαιδευτικού συστήματος που είναι ο εκπαιδευτικός».

Σύμφωνα με την υπουργό, η πρόταση αφορά «ένα νέο προφίλ εκπαιδευτικού, με πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, με ενιαίο τρόπο εισόδου, μόνο με ΑΣΕΠ και μεταβατική περίοδο για το δόκιμο εκπαιδευτικό ο οποίος θα αξιολογείται».

Η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι είναι σημαντική επιλογή η αξιολόγηση, η οποία ξεκινά από το Σεπτέμβριο, αφορά δε το εκπαιδευτικό έργο και σημαίνει προγραμματισμό για κάθε σχολείο και δημόσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και τους γονείς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More