1.11.10

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...


1 Νοεμβρίου


Γιορτάζουν: Ανάργυρος, Αργύρης, Αργυρώ, Δαμιανός, Κοσμάς
  • Γεγονότα
451: Ολοκληρώνεται η Οικουμενική Σύνοδος της Χαλκηδόνας. Καθόρισε το ορθόδοξο δόγμα σχετικά με τις δύο φύσεις του Χριστού και καταδίκασε τον Μονοφυσιτισμό.
1755: Καταστροφικός σεισμός πλήττει την Πορτογαλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 90.000 άνθρωποι ή το 1/3 του πληθυσμού της χώρας.
1843: Ο Όθων συγκαλεί Εθνοσυνέλευση για την κατάρτιση Συντάγματος, ως απόρροια του κινήματος της 3ης του Σεπτέμβρη.
1897: Μία ομάδα μαθητών από το λύκειο Ντ' Αντζέλιο του Τορίνο ιδρύει μία ομάδα ποδοσφαίρου, την οποία ονομάζει Γιουβέντους.
1920: Εκλογική ήττα του Ελευθέριου Βενιζέλου, που φεύγει απογοητευμένος απ' την Ελλάδα.
1940: Ο υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, προσπαθώντας να ανακαταλάβει ύψωμα, πίπτει επί του πεδίου της μάχης. Είναι ο πρώτος νεκρός έλληνας αξιωματικός του ελληνοϊταλικού πολέμου.
  • Γεννήσεις
1863: Τζορτζ Πάρκερ, αμερικανός εφευρέτης, βιομήχανος και ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας στυλογράφων. [θαν. 19/7/1937]
1929: Νίκολας Μαυρούλης, ελληνοαμερικανός πολιτικός, που διετέλεσε βουλευτής Μασαχουσέτης από το 1979 έως το 1993. [θαν. 25/12/2003]
1943: Σαλβατόρε Ανταμό, ιταλοβέλγος τραγουδιστής.
  • Θάνατοι
1968: Γεώργιος Παπανδρέου, ο επονομαζόμενος και «Γέρος της Δημοκρατίας», πολιτικός που διετέλεσε και πρωθυπουργός. [γεν. 18/2/1988]
1972: Έζρα Πάουντ, αμερικανός ποιητής και κριτικός. [γεν. 30/10/1885]
2000: Σερ Στίβεν Ράνσιμαν, διάσημος βρετανός βυζαντινολόγος. [γεν. 7/7/1903]


Θα μας εξηγήσετε κ. Παπανδρέου τι είναι η δύσκολη γεωγραφία;

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ»ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ»

Πρόβλημα στρατηγικού βάθους βλέπει ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου, την ώρα που η Ελλάδα, δια του πρωθυπουργού της, στέλνει, μετά τον μαραθώνιο ειρήνης, μηνύματα για τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Ο κ. Νταβούτογλου σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του Στην Σαγκάη, ξεκίνησε λέγοντας ότι το κλίμα που επικρατεί στις επαφές Ελλάδας και Τουρκίας είναι θετικό, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να έχουμε κάτι αύριο κιόλας, αλλά «πρέπει να στρώσουμε την δρόμο της ειρήνης».

Κατόπιν, ο κ. Νταβούτογλου προχώρησε σε μια σειρά αποκαλύψεις για τις διερευνητικές συνομιλίες (βρισκόμαστε στην 44η), για τις οποίες είπε ότι «ξεκίνησαν και πάλι οι διερευνητικές επαφές που είχαν διακοπεί ή δεν προχωρούσαν με ικανοποιητικό ρυθμό». Στην Ελλάδα ουδέποτε έγινε λόγος για διακοπή των συνομιλιών ή πρόβλημα στην πορεία τους.

Όπως είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, «οι συνομιλίες  προχωρούν αμοιβαία με καλοπροαίρετο τρόπο και σύμφωνα με την αντίληψη συμβιβασμού. Εμείς επιθυμούμε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης μεταξύ των δύο πλευρών. Αποδίδουμε σημασία όχι στο να έρχονται για διάφορους λόγους αντιμέτωπες οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή αυτή, αλλά στην διακίνηση ανθρώπων και αγαθών».

Αλλά τι είδους «αντίληψη συμβιβασμού» μπορεί να υπάρχει στο θέμα του Αιγαίου; Την απάντηση την έδωσε πάλι ο κ. Νταβούτογλου. Είπε ότι για να οικοδομηθεί μόνιμη ειρήνη στο Αιγαίο, θα πρέπει να επικρατήσει νέα αντίληψη στην περιοχή.

 «Είμαστε ικανοποιημένοι επειδή βλέπουμε ότι η αντίληψη αυτή έχει αρχίσει σιγά σιγά να ισχύει», είπε ο Νταβούτγολου. «Φυσικά είναι δύσκολο. Πρέπει να δεχθούμε ότι το Αιγαίο είναι μία δύσκολη γεωγραφία. Ο διασκορπισμός των νησιών και το γεγονός ότι πολλά ζητήματα είναι αλληλένδετα, καθιστούν το θέμα περίπλοκο. Εάν αντιμετωπίσουμε το θέμα με υπομονή, αμοιβαία κατανόηση και ειρηνικό όραμα, μπορούμε να οδηγηθούμε σε μία λύση που θα διασφαλίζει το μέγιστο συμφέρον για τις δύο γειτονικές χώρες, τους δύο γειτονικούς λαούς».

Τι ακριβώς εννοεί με την έκφραση «δύσκολη γεωγραφία», αναφερόμενος στο Αιγαίο; Και τι σημαίνει «μέγιστο συμφέρον» και για τους δύο; Και ποια μπορεί να είναι αυτή η «νέα αντίληψη»; Αναμένονται απαντήσεις…
www.elzoni.gr


Τα έχουν συμφωνίσει όλα!

Κραυγαλέοι ψίθυροι για ελληνοτουρκική συμφωνία


Στο επίπεδο της ρητορικής και της επικοινωνιακής πολιτικής οι θέσεις της Αθήνας και της Αγκυρας παραμένουν αμετάβλητες: Για την ελληνική πλευρά μόνη διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, ενώ για την τουρκική υπάρχει μια λίστα εκκρεμοτήτων, που περιλαμβάνει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μας με το casus belli να αμφισβητεί την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, του εύρους του ελληνικού εναερίου χώρου, τις γκρίζες ζώνες και τέλος την τουρκική άποψη για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης σε τρεις περιοχές του Αιγαίου. Εύλογα τίθεται το ερώτημα πώς μπορούν να συγκερασθούν οι εκ πρώτης όψεως αγεφύρωτες αυτές θεωρήσεις, με τον όποιο συμβιβασμό συχνά να θεωρείται απεμπόληση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη, πιο περίπλοκη, με την υφαλοκρηπίδα να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο σε συσσωρευμένα αδιέξοδα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών. Μια ματιά στον Χάρτη του Αιγαίου αρκεί για να μας πείσει ότι η οριοθέτηση δεν αναιρεί την ανάγκη τη συνεκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου, με δεδομένο το κόστος της διπλής υποδομής εξόρυξης και της σημερινής χρηματοδοτικής στενότητας. Η μεγάλη εκκρεμότητα, το μεγάλο ερωτηματικό, είναι η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία του Ερντογάν ως συνομιλητή, κατά πόσο δηλαδή μπορεί να εγγυηθεί την συνεργασία της στρατιωτικής ηγεσίας σε μία δυναμική συνολικής εκκαθάρισης εκρεμμοτήτων.

Υφαλοκρηπίδα
Επέκταση χωρικών υδάτων

Ας σταθούμε λίγο τον ορισμό της Υφαλοκρηπίδας: Πρόκειται για το δικαίωμα οικονομικής εκμετάλλευσης του θαλάσσιου βυθού σε βάθος όχι μεγαλύτερο από 200 μέτρα πέραν του ορίου των εθνικών χωρικών υδάτων. Άρα, όταν μιλάμε για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας υπονοούμε οριστική λύση στην εκκρεμότητα της άσκησης του διεθνώς κατοχυρωμένου δικαιώματος της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι τα δώδεκα μίλια.
Με τα σημερινά δεδομένα, το πιο πιθανό σενάριο είναι η χώρα μας να εξαγγείλει την επέκταση των χωρικών της υδάτων σε διαφοροποιημένο εύρος (π.χ., 12, 10, 8): αλλεπάλληλοι γύροι διερευνητικών ελληνοτουρκικών συνομιλιών αλλά και διαβουλεύσεων με την Ρωσία, τις Παρευξείνειες Χώρες και με Διεθνείς Ναυτικές Δυνάμεις (όπως οι ΗΠΑ) επιτρέπουν και τη μεγίστη δυνατή χρήση του δικαιώματος επέκτασης που απορρέει από το Δίκαιο της Θάλασσας και των ζωτικών συμφερόντων των παραπάνω άμεσα ενδιαφερομένων. Εξυπακούεται ότι μετά τη μονομερή ελληνική εξαγγελία το casus belli χάνει κάθε σημασία.
Επόμενη λογική και αναμενόμενη κίνηση η εναρμόνιση του εθνικού ελληνικού εναερίου χώρου με το νέο εύρος των εθνικών χωρικών υδάτων, ώστε να τερματισθεί η σημερινή ιδιομορφία των έξι μιλίων στη θάλασσα και των δέκα στον αέρα (που ειρήσθω εν παρόδω έγινε ντε φάκτο αποδεκτή από την Αγκυρα από το 1932 μέχρι και το 1974). Η εναρμόνιση κατά περίπτωση σημαίνει αλλού αύξηση, αλλού μείωση του εθνικού εναερίου χώρου, ανάλογα με το εύρος των χωρικών υδάτων. Ετσι θα εκλείψουν και οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από την Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας, που γίνονται μεταξύ έξι και δέκα μιλίων ως έμπρακτη αμφισβήτηση του εύρους του σημερινού εθνικού εναερίου χώρου. Σε ό,τι αφορά το FIR Αθηνών, ζητούμενες πλέον θα είναι τεχνικές διευθετήσεις αντίστοιχες με τη διεθνή πρακτική.
Τα παραπάνω, μαζί με την απόφαση για παραπομπή της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη, θα συρρικνώσουν δραματικά τις «Γκρίζες Ζώνες», την αμφισβήτηση δηλαδή της ελληνικής κυριαρχίας σε μεγάλο αριθμό νησίδων και βραχονησίδων, καθώς θα εκλείψει η τουρκική καχυποψία για τη δημιουργία τετελεσμένων από την ελληνική πλευρά με τον εποικισμό βραχονησίδων (μόνον οι κατοικημένες δικαιούνται υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη).

Διαιτησία
Διμερείς διαπραγματεύσεις ή Χάγη; Ενα ανύπαρκτο δίλημμα

Διμερείς διαπραγματεύσεις ή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Το δίλημμα στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτο, αφού πρέπει να γίνουν και τα δύο.
Προϋπόθεση για να δεχθεί το Διεθνές Δικαστήριο να εκδικάσει τη διαφορά είναι η σύνταξη Συνυποσχετικού, όπου οι δύο πλευρές θα συμφωνούν στην περιγραφή της διένεξης και θα δεσμεύονται να εφαρμόσουν τη μέλλουσα να εκδοθεί, απόφαση. Επί της ουσίας, αν Αθήνα και Αγκυρα συντάξουν συνυποσχετικό, θα έχουν διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής προς τη λύση, καθώς η περιγραφή της διαφοράς θα εμπεριέχει εκ των πραγμάτων και τις κόκκινες γραμμές των δύο πλευρών, με το δικαστήριο να καλείται επί της ουσίας να επενδύσει νομικά έναν προϋπάρχοντα διμερή πολιτικό συμβιβασμό και να διευκολύνει τις δύο πλευρές να απορροφήσουν το εσωτερικό κόστος που συνεπάγεται κάθε συμβιβαστική λύση.Εύλογα τίθεται το ερώτημα ποιες θα μπορούσαν να είναι οι σημαντικότερες κοινά αποδεκτές κόκκινες γραμμές που θα πρέπει να λάβει υπόψη της η Χάγη στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Η απάντηση είναι απλή:
* Πρώτον, να μην εγκλωβισθούν ελληνικά νησιά στο Αιγαίο σε συμπαγή τουρκική υφαλοκρηπίδα.
* Δεύτερον, να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση σε σημαντικά λιμάνια ή θαλάσσιες διόδους της Τουρκίας (π.χ. Σμύρνη και Δαρδανέλια) από συμπαγή ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Αποστρατιωτικοποίηση
Τι δεν συζητάμε με την Αγκυρα

Αν στα παραπάνω υπάρχει επέκταση και όχι συρρίκνωση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε σχέση με το σημερινό status quo εκτός συζήτησης και διαπραγμάτευσης είναι τα τρία ζητήματα αποστρατιωτικοποίησης που θέτει η Τουρκία στο Αιγαίο:
- Το πρώτο που αφορά τη Λήμνο, την Σαμοθράκη και τον Άγιο Ευστράτιο έχει λυθεί από την συνθήκη του Μοντρέ το 1936, που καταργεί το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των Στενών με την ισχύ της στα τρία ελληνικά νησιά να έχει αναγνωρισθεί με δήλωση του τότε Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.
- Τα άλλα δύο, οι περιορισμοί στην στρατιωτική παρουσία σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Λοζάνης, και η πλήρης αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων ως θέμα εθνικής ασφάλειας δεν αποτελεί αντικείμενο διμερούς διαπραγμάτευσης, αλλά ελληνικών εθνικών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο εμπέδωσης της εμπιστοσύνης με τον ανατολικό γείτονα, με αμοιβαιότητα στην αποκλιμάκωση της αντιπαράθεσης στρατιωτικών δυνάμεων.
kostasxan.blogspot.com


Να τον κάνουμε στιφάδο...

Ο λαγός που τον έλεγαν... Πάγκαλο!


  • Τα λέει από μόνος του ή τον «βάζουν να τα πει» για να το … χωνεύουμε σιγά – σιγά!
Χθες συγκεκριμένα μας είπε πως «Δεν αποκλείει αναδιάρθρωση του Χρέους».
«Προτού φτάσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να τελειώσουμε με το έλλειμμα... Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής».
«Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε» προσθέτει.
Το ερώτημα που πλανάται σ' όλου μας είναι: Τα λέει από μόνος του ή τον «βάζουν να τα πει» για να το … χωνεύουμε σιγά – σιγά!
Συνέχισε ακάθεκτος ο κ. Αντιπρόεδρος, σχετικά με τις πρόσφατες προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου, για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων μας λέει, ότι τις κρίνει απολύτως λογικές.
Σ’ αυτό το θέμα είχαμε σύσσωμο το ΠαΣοΚ, μ’ επικεφαλής τον κ. Καχριμάκη, να καταδικάζει τις δηλώσεις Προβόπουλου, εκτός βεβαίως τον Πρωθυπουργό !
Η «κόντρα» αυτή προβλήθηκε δεόντως απ’ όλα τα ΜΜΕ, που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, φοβούμενοι την αντίδραση των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής - 7ης Νοεμβρίου!
Θ’ αντιδράσουν και τώρα όλοι αυτοί, το ΠαΣοΚ - τα στελέχη του - ο κ. Καχριμάκης, καταδικάζοντας τις δηλώσεις του Αντ/δρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου, με τις οποίες ταυτίζεται με τον κ. Προβόπουλο, ή θα κάνουν την «πάπια»;
Η «διγλωσσία» της κυβέρνησης είναι ολοφάνερη.
Άλλα λέει ο Πρωθυπουργός και άλλα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του!
Σε ποια σοβαρή χώρα του πλανήτη , οι πολίτες θ’ ανεχόντουσαν αυτή την κατάσταση και δεν θα τους είχαν πάρει με τις «λεμονόκουπες»;
Κυβέρνηση είναι αυτή ή «μπάχαλο»;
Και μάλιστα, όπως όταν όλοι παραδέχονται, ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της ελληνικής οικονομίας, των τελευταίων δεκαετιών;
Στάθης Σαραφόπουλος Οικονομολόγος, πρ. Βουλευτής
Δείτε το σχετικό video:


Τα παραμύθια τους...

Σπατάλες χωρίς όρια και σήμερα...



Το παραμύθι με τις δήθεν προσπάθειες οικονομίας που κάνουν υπουργοί και κυβερνητικές υπηρεσίες για περιορισμό του δημοσίου ελλείμματος πάει... σύννεφο.
Σε επίσημη απάντηση του υπουργείου Οικονομίας, με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 2010 στο Γραφείο του Κοινοβουλευτικού Έλεγχου, αποκαλύπτεται ότι (το υπουργείο) για να στεγάσει τις υπηρεσίες της νοικιάζει δυο ακίνητα στην πλατεία Συντάγματος με συνολικό μίσθωμα για το 2010 το ποσό των 3,891,616 ευρώ κι ενώ βεβαιώνει ότι υπάρχουν αυτήν τη στιγμή διαθέσιμα ελεύθερα κρατικά κτίρια για να πάνε οι υπηρεσίες του.
Το newsbomb.gr αποκαλύπτει σήμερα επίσημο κατάλογο ελεύθερων και αναξιοποίητων κτιρίων – όπως αυτά αναφέρονται σε κατάλογο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων:
- Κτίριο 456τμ Κλεισόβης 2, πλ. Κάνιγγος Αθήνα
- Κτίριο 10,075τμ Σωκράτους 75-67 Ομόνοια (αντικειμενική αξία 11,465,100€)
- Κτίριο 468μ Πειραιώς 22, Ομόνοια (αντικειμενική αξία 2,010,481€)
- Κτίριο 2,458τμ Χαλκοκονδύλη 56, Ομόνοια
Και άλλα πέντε μικρότερα κτίρια στην Ομόνοια, στο Μεταξουργείο, στην οδό Λένορμαν και στο Πασαλιμάνι.
Επίσης, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ενημέρωσε τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Κώστα Αϊβαλιώτη ότι ενώ για το 2009 οι λειτουργικές δαπάνες του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων ανέρχονταν στο ποσό των 384,000€ (μισθοί και λειτουργικά έξοδα), το 2010 για τους ίδιους λόγους θα ανέλθουν στο ποσό των 398,000€.
Και το ερώτημα είναι που πάνε τα παραπάνω 14,000€; Δεδομένου ότι το μουσείο έχει τα ίδια έξοδα λειτουργίας.


Και εμείς κοιμόμαστε...

Υπάρχει μια... Αλάσκα σε πετρέλαιο στο κρητικό πέλαγος...


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος της Ελλάδας, κάνει ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γ. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων.
Τα στοιχεία που δίνει στo newsbomb.gr ο κ. Φώσκολος (και στηρίζονται σε επίσημες επιστημονικές έρευνες) παρουσιάζουν μία Ελλάδα που μπορεί να γίνει μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου – αν την άφηναν όμως να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό της πλούτο.
Χωρίς σχόλια και παρεμβάσεις δίνουμε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του κ. Φώσκολου: «Yπάρχουν τρεις περιοχές κοντά στην Κρήτη, με τεράστια αποθέματα πετρελαίων και φυσικού αερίου. Η μια είναι νοτιοανατολικά της Κρήτης και αυτή είναι που ξέρουμε περισσότερο, με βάση τα νέα στοιχεία από τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας. Έχουμε επίσης μια άλλη, που είναι νοτίως της Κρήτης, κάτω από τη Μεσσαρά. Και υπάρχει επίσης ένα σημείο που είναι κοντά, προς τη Λιβύη. Είναι τρεις διαφορετικές περιοχές, οι οποίες έχουν αποθέματα. Μπορώ να μιλήσω μόνο για το ένα απόθεμα με πιθανότητα 50% διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά στοιχεία. Το υπολογίζω μεταξύ ένα και τρία τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου.
Και τονίζω φυσικό αέριο, διότι υπάρχει μια ευαισθησία από την κυβέρνηση όταν ακούει πετρέλαιο, που δημιουργεί εμπλοκές για το περιβάλλον. Με το φυσικό αέριο δεν έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Το φυσικό αέριο είναι καθαρό, δεν πρόκειται να μολύνει και θα δείξω επίσης πόσο φυσικό αέριο χάνεται κάθε χρόνο επί 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από την Κρήτη, νοτίως του νησιού. Τα 3 τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια. Ισοδυναμούν δηλαδή με μια Αλάσκα.
Υπάρχει λοιπόν νοτιοανατολικά της Κρήτης μια... Αλάσκα, η οποία μπορεί να  φέρει αναλογία 20%, στην Ελληνική Κυβέρνηση και 80% να πάρουν οι επιχειρήσεις που θα κάνουν την εκμετάλλευση. Θα αφήσει δηλαδή ένα κέρδος σε ευρώ της τάξης των 170 δισ. ευρώ.
Εκτός βεβαίως και από τις δουλειές που θα δημιουργηθούν στην Κρήτη, θα δουλέψουν επίσης όλα τα Ναυπηγεία, Σκαραμαγκά, τα Νεόρεια της Σύρου, θα δώσουμε δουλειά επίσης στους χημικούς μηχανικούς, θα αναπτυχθεί όλη η χημική βιομηχανία. Γιατί το φυσικό αέριο είναι η πρώτη ύλη που κάνουμε λιπάσματα, φάρμακα και βεβαίως όλες οι εταιρείες δίνουν και ένα ποσοστό στα Ανώτατα Ιδρύματα, όπως π.χ. έδωσε τώρα η BP στη Λιβύη στο Πολυτεχνείο Τρίπολης, 50 εκατομμύρια. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα που έρχονται είναι τεράστια. Και θα δημιουργηθεί μια ανακούφιση.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με τα νέα στοιχεία λοιπόν έχουμε ακόμα πιο θετικά νέα σε σχέση με τα αποθέματα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ναι την προηγούμενη φορά που μίλησα στον κ. Χαρδαβέλλα, τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφός μου, ο κ. Κωνοφάγος, μιλούσαμε για 300 δισεκατομμύρια. Τώρα μιλάμε για 3 τρισεκατομμύρια. Μιλάμε για χίλιες φορές παραπάνω μόνο το ένα κοίτασμα, όχι κάτω από τη Μεσσαρά, όχι το κοίτασμα της Λιβύης. Πιθανό να είναι 6 τρις. Και θα σας δώσω ένα μέτρο να καταλάβετε. Αυτή τη στιγμή η Αλγερία έχει 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Εμείς πιθανόν να έχουμε 6. Δηλαδή είμαστε περισσότερο από την Αλγερία.
Και βεβαίως υπάρχουν και επιπτώσεις. Αυτό το φυσικό αέριο για εμάς είναι πλεόνασμα. Αυτό το φυσικό αέριο θα φύγει κατευθείαν προς την Ευρώπη. Άρα θα έχουμε τεράστια αποθέματα και επ΄ ωφελεία της Ευρώπης. Δηλαδή αλλάζει όλο το σκηνικό πλέον αυτή τη στιγμή. Όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το γεωπολιτικό. Εάν προσθέσουμε και τα αποθέματα της Κύπρου αλλάζει όλη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Και βάζω μέσα την Αίγυπτο και το Ισραήλ αυτή τη στιγμή. Το Ισραήλ από ότι μαθαίνω και πιθανόν ο κ. Κωνοφάγος να έχει περισσότερα στοιχεία, πρότεινε στον Πρωθυπουργό το δικό μας, να κατασκευάσουν αγωγό αερίου που να παίρνει το φυσικό αέριο του Ισραήλ και να το διοχετεύει στην Ευρώπη».


Να περιμένει έπληξη από την κάλπη...


«Όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές»
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία της προετοιμασίας και την ετοιμότητα του μηχανισμού του Υπουργείου ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

«Είναι απολύτως όλα έτοιμα γι αυτές τις εκλογές που έχουν μια μεγάλη σημασία, δεδομένου ότι για πρώτη φορά η χώρα θα εκλέξει 13 αιρετούς Περιφερειάρχες και 325 πολύ ισχυρούς Δημάρχους», είπε στον Πρόεδρο ο Υπουργός και πρόσθεσε πως είναι κάτι τελείως καινούργιο και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα από συστάσεως ελληνικού κράτους. «Αλλά είναι όλα έτοιμα και από τυπικής πλευράς και από πλευράς κίνησης των υποψηφίων», συμπλήρωσε. Οι δύο άνδρες είπαν πως πρόκειται να ψηφίσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, τις οποίες συμφώνησαν πως είναι μια ευκαιρία να επισκεφθούν.


Γειά σου πρόεδρε με τα ωραία σου!

Καρατζαφέρης: Δίνω ρετιρέ στον επικεφαλής του ΔΝΤ
Αλλά αυτός θα καταθέτει τις 9000 ευρώ στο Ταμείο Φτώχειας
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι προσφέρει στον Ολλανδό επικεφαλής του ΔΝΤ διαμέρισμα με θέα τον Φαληρικό όρμο υπό την προϋπόθεση ότι τα «9.100 ευρώ του ενοικίου θα κατατίθενται στο Ταμείο της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους». «Διάβασα στον Τύπο ότι ο Επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Ελλάδα πήγε να νοικιάσει διαμέρισμα Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δίπλα στου Άκη Τσοχατζόπουλου για να σας δώσω το στίγμα, με 9.100 ευρώ το μήνα ενοίκιο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Προς τον Αξιότιμο Εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ., για όσο χρόνο μείνει στην Ελλάδα, που ευχή μας είναι να είναι ο ελάχιστος δυνατός, του προσφέρω στην παραλιακή ζώνη διαμέρισμα 250 τετραγωνικών ρετιρέ με εκπληκτική θέα στον όρμο του Φαλήρου, υπό την προϋπόθεση ότι τα 9.100 ευρώ του ενοικίου θα κατατίθενται στο Ταμείο της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους», αναφέρεται.
www.news21.gr


Ποιός είναι τελικά...

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!!!‏




Τη μία μετά την άλλη << νίκη >> << πετυχαίνει >> ο πρωθυπουργός στον Μαραθώνιο που εξ αρχής έχει πει ότι ξεκίνησε.

Πρώτα << νίκησε >> τους κερδοσκόπους με το πιστόλι στο τραπέζι, μετά << νίκησε >> τα περήφανα γηρατειά, κατόπιν τους μεγιστάνες του πλούτου δημόσιους υπαλλήλους, με τους ιδιωτικούς καθυστέρησε κάπως πού << γλύτωσαν >> 13ο και 14ο μισθό χάρι στους μεγαλομετόχους της ΓΣΕΕ που προβάλανε << σθεναρή >> αντίσταση μέσω δελτίων τύπου..... αλλά ο πρωθυπουργός ισοφάρισε τελικά , με συλλογικές συμβάσεις κάτω από τον κατώτερο μισθό....

Αφού εξουδετέρωσε όλους αυτούς τους << υπεύθυνους >> για το χρέος και το έλλειμμα, (τα ΚΑΠΗ του ξέφυγαν), αλλά φρόντισε να του τα υπενθυμίσει ο Προβόπουλος, τώρα μπορεί με άνεση να ασχοληθεί με τη μάστιγα της φοροδιαφυγής, πλην των γιατρών του Κολωνακίου που τους εξόντωσε δια μιας , αλλά δέν έφταναν τα όσα τους μάζεψε για να κλείσει τη μαύρη τρύπα του ελλείμματος...

Άρα από αυτή την άποψη μπορούμε να κοιμόμαστε << ήσυχοι >> και κυρίως << βέβαιοι >> ότι άμα τη συλλάβει την φοροδιαφυγή θα επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις, τα πετρέλαια και οι βενζίνες, τα ποτά και τα τσιγάρα θα ξανάρθουν στα ίσα τους, και με νέους νόμους θα επαναφέρει το ασφαλιστικό και το εργασιακό εκεί που τα βρήκε πριν τους αλλάξει τα φώτα, και χρειάζεσαι καμιά 50αριά χρόνια δουλειάς για να δικαιούσαι ένα βοήθημα... Υπάρχουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες εξ άλλου, πού μπορούμε να ασφαλιστούμε και να μην πάρουμε ποτέ τίποτα, από τα φαλιμέντα που θα πέφτουν.

Αλλά αυτές όλες οι νίκες δεν πιάνουν μία μπρος στη μεγάλη νίκη που πέτυχε στις Βρυξέλλες, όπου κατατρόπωσε την κ.Μέρκελ, που ήθελε να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου από χώρες που δεν τηρούν τη δημοσιοΝΟμική πειθαρχία. Πρωί-μεσημέρι-βράδυ οι τελάληδες της << αμερόληπτης >> ενημέρωσης διαλαλούν το θρίαμβο, μόνο Δαυϊδ και Γολιάθ δεν μας τον έχουν παρομοιάσει....

Για την άλλη μεγάλη << επιτυχία >> της δημιουργίας ίδιου μηχανισμού με την Ελλάδα για όλες τις χώρες, δέν το συζητάμε. Αυτό πιά κι άν ειναι επιτυχία!!! Αφού με το που το έμαθαν οι λαοί της Ευρώπης ανάψανε λαμπάδα στο ανάστημά του..... πού το λαμπρό παράδειγμα της Ελλάδας θα μεταλαμπαδευτεί σε όλη την Ευρώπη...

Αστραψε και βρόντησε λοιπόν ο πρωθυπουργός, σκιάχτηκε η Μέρκελ, πήραν θάρρος και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι << ηγέτες >> και χάρις σε αυτή τη << ηρωϊκή >> του στάση το θέμα έκλεισε. Ετσι όλοι θάχουν δικαίωμα ψήφου πειθαρχούντες και μή, στις αποφάσεις που παίρνονται στην ΕΕ υπέρ της << σωτηρίας >> των λαών τους, οι οποίοι λαοί δέν καταλαβαίνουν ότι με το να δουλεύουν ως τα 60 ειναι σαν να παραιτούνται από τη ζωή, θα μαραζώσουν, θα μαλθακοποιηθούν, θα πέσουν σε βαθειά κατάθλιψη οντας ανενεργοί, ενώ αμα δουλεύουν μέχρι τα 70 ή και τα 80 θα ειναι μέσ΄την καλή χαρά, άσε που θάχουν και εξασφαλισμένη θέση στο λεωφορείο το μετρό ή το τρόλλεϋ....

Καί αυτή η περιφανής << νίκη >> μαζί με όλες τις προηγούμενες, πρέπει να συνεκτιμηθεί από τους πολίτες οταν βρεθούν πάνω από την κάλπη. Να μην έχουν κανένα απολύτως ενδοιασμό, κανένα δίλημμα, κανένα δισταγμό.

ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Όσο για τους άνεργους που αυξάνονται και πληθύνονται, ως μηχανισμός τρομοκράτησης οσων ακόμα έχουν δουλειά (γιατί κι αυτό ειναι μέρος του ανθρωποφαγικού κανιβαλικού συστήματος) μαζί με το ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ που επιθυμεί ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να βάλουν και ραβασάκι ευχαριστιών ,πού απαλλάσσονται από τη μισθωτή δουλεία!!!

Έχουμε να δούμε επικοινωνιακούς λεονταρισμούς, εκβιασμούς, εμφανίσεις στα ΚΑΠΗ να διαβεβαιώνει τους γέροντες ότι δεν κινδυνεύουν οι εκδρομές τους (όσων επιβιώσουν από το άρμεγμα της σύνταξης..) Και επειδή ο πρωθυπουργός μας αντιγράφει τον Ομπάμα , μην αποκλείεται να τον δούμε στο ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ, μιμούμενο επικοινωνιακή παράσταση του Αμερικανού προέδρου, που επειδή πέφτουν τα ποσοστά του έκανε ντου σε σατυρική εκπομπή με νεανικό ακροατήριο. Η πατέντα του επικοινωνισμού δέν γνωρίζει σύνορα.

Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση πού είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ (εναντίον του μνημονίου, αλλά όχι και των πολιτικών του....) θα καταγγέλλει τον πρωθυπουργό για εκβιασμούς, ψευτοδιλήμματα, αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και πάει λέγοντας. Οχι πως δέν ειναι αλήθεια, αλλά και τα δύο αυτά κόμματα έχουν την ίδια πολιτική κατεύθυνση, αλλά η Ν.Δ. ειναι ερασιτέχνης μπροστά στους επαγγελματίες του ΠΑΣΟΚ που της πήραν την πρωτοκαθεδρία. Είναι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης, συνοδοιπόροι της ΕΕ (οπως λέγεται χάριν συντομίας η ΕΝΩΣΗ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ) πού μάς έβαλαν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, σε βάρος ολων των λαών εναντίον των οποίων έχουν εξαπολύσει βάρβαρη επίθεση με ή χωρίς μνημόνιο.

ΑΓΝΟΟΥΝ την νομοτέλεια, όσοι πιστεύουν πώς μας έχουν δια βίου στο τσεπάκι. Σύντομα θα αλλάξουν άποψη. Οσα κολπάκια κι άν μηχανευτούν, οσους εκβιασμούς και να κάνουν.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ και νέες περικοπές, όπως οι επικουρικές συντάξεις.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΜΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΤΡΟΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΑΝΤΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΊΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!



Υ.Γ. Συνέντευξη έδωσε στην REAL NEWS για όσα δέν ειπώθηκαν ή δέν ρωτήθηκαν στην Διακαναλική. Μετα θα δώσει συνέντευξη σε άλλο μέσο, κατά προτίμηση σε κανένα ΒΗΜΑ για να πεί όσα δέν τον ρώτησαν στη συνέντευξη στη REAL NEWS .

Ολο και κάτι θα θυμάται ότι δέν τον ρώτησαν για να εκτοξεύει κάθε μέρα απειλές και μπάς και καταφέρει να υφαρπάξει ξανά με την ίδια μέθοδο την ψήφο του κοσμάκη. Γιά το δις εξαμαρτείν έχει ακούσει τίποτα???? Αλλά για να μην τα ρίχνουμε όλα στον πρωθυπουργό, συνυπεύθυνοι ειναι καί η κοινοβουλευτική του ομάδα που ψήφισε την κατάλυση του Συντάγματος μέσω του μνημονίου και με τα δύο χέρια.

Όσο για το ΤΟ ΠΑΡΩΝ πού δήλωσαν κάποιοι, η ουδετερότητα δεν σημαίνει ΟΧΙ....
Κανέλλα Καζακοπούλου



Για να μάθετε κ. Πάγκαλε ποιός έφαγε τα λεφτά!

Γεμάτο λαμόγια το Πασόκ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αργόμισθος υπάλληλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο Γιάννης Μίχας-Πληρωνόταν και από Ναυπηγεία και από Νομαρχία!



http://cretanpatriot.files.wordpress.com/2010/11/cf86ceb1cf83cebfcf85cebbceb1cf82cebcceb9cf87ceb1cf82cf80ceb1cf80ceb1cebdceb4cf81ceadcebfcf85.jpg?w=320&h=267
Τηλεοπτικά ομολόγησε και παραδέχθηκε τελικά ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ότι εισπράττει χρήματα και από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ως αργόμισθος υπάλληλος και από τη νομαρχία Πειραιά ως νομάρχης…  Ισχυρίσθηκε ότι κάτι τέτοιο είναι νόμιμο και προβλέπεται, καθώς ό,τι χρήματα βάζει στην τσέπη του από τη νομαρχία, είναι “έξοδα παράστασης”.
Ότι είναι ταλέντο ηθοποιίας ο κος Μίχας το γνωρίζουμε και… το έχουμε καταγγείλει.
Αυτό δεν εννοεί “έξοδα παράστασης”;
Από που προβλέπεται όμως το πολλαπλό άδηλο παντελόνιασμα στην υγεία του Ελληνικού Λαού, κύριε Μίχα;
Αντίθετα υπάρχουν ακόμη και ειδικές νομοθεσίες που περιορίζουν το ύψος των αποδοχών στους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν το ξέρατε;
Eίναι πια υπόθεση και υποχρέωση της Δικαιοσύνης να διαλευκάνει την αλήθεια.
Έτσι εξηγείται γιατί ο Γιάννης Μίχας μπορεί και πετά με ιδιωτικό ελικόπτερο όπως οι μεγαλοεφοπλιστές και βιομήχανοι ενώ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος ο Παπανδρέου, ταξιδεύει δεύτερη θέση.
Το θέμα του ελικοπτέρου όμως αφορά και το νοσοκομείο METROPOLITAN και αξίζει ειδικής δημοσίευσης.
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Προτίμησε να μην απαντήσει απευθείας στο blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ούτε καν με μήνυση ή αγωγή όπως συνηθίζει.
Αναγκάστηκε να το παραδεχθεί καθώς προκλήθηκε από τον …………..  εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων σήμερα 30.9.2009.
Ο κος Κουμουτσάκος ανέφερε τη σχετική δημοσίευση σημειώνοντας τη μη αντίδραση ή διάψευση του Γιάννη Μίχα.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ όμως δεν ήθελε να αναφερθεί με λεπτομέρεια και στον έτερο αργόμισθο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τον αντινομάρχη Σταύρο Μαρκάτο, ο οποίος μάλιστα, άκουσον άκουσον, υπογράφει και τις σχετικές συλλογικές συμβάσεις των εργατών μετάλλου από την πλευρά των εργαζομένων.
Τώρα αν όλα αυτά επιτρέπονται είναι πάλι θέμα του αρμόδιου Εισαγγελέα να το κρίνει καθώς η νομαρχία Πειραιά είναι και ελεγκτικός μηχανισμός.
Δεν δίστασε ωστόσο, ούτε στιγμή ηθικά ο Γιάννης Μίχας, “να δώσει” τηλεοπτικά και τους συναδέλφους του της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ανέφερε και συγκεκριμένα ονόματα που εμείς δε νομιμοποιούμαστε να επαναλάβουμε.
Πρόκειται για κατάντια και πιστεύουμε ότι καθώς οι αυθαιρεσίες είναι πολλές, ο Γιάννης Μίχας αφού δεν προστατεύεται από κάποια ασυλία, όπως οι υπουργοί και βουλευτές, αν το κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη, θα είναι ο πρώτος νομάρχης που θα μπει κυριολεκτικά φυλακή.
Καθώς ακόμη και μια καταδίκη να “εισπράξει” με αναστολή, πιθανόν να τον συναντήσει κάποια άλλη δίωξη και καταδίκη και τελικά να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για τις οποίες πίεζε μάλιστα ώστε να μεταφερθούν αλλού.
Εμείς ως προς την ιδιότητα του Γιάννη Μίχα ως εργαζόμενου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουμε κάνει τις εξής ερωτήσεις:
1- Πόσες αμοιβές, λεφτά για να το πούμε απλά, εισέπραξε ο νομάρχης Γιάννης Μίχας το έτος 2003, από ποιες πηγές και αν δήλωσε όλα τα εισοδήματά του στην εφορία.
2- Αν είχε το δικαίωμα να θέσει το 2002 υποψηφιότητα ως νομάρχης αν και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, αναπληρωτής του Προέδρου και μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος η οποία είναι με συνταγματική κατοχύρωση στην ουσία της Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή.
(βλ. εν. Νομαρχιακή εκτροπή στη Δυτική Αττική. Στα διδάγματα του Γιάννη Μίχα ο νομάρχης Αριστείδης Αρκουδάρης)
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΡΚΑΤΟΥ
Όσον αφορά το Σταύρο Μαρκάτο σας αναφέρουμε τα εξής πιθανά ψέματα:
(Λέμε πιθανά ψέματα και το εννοούμε, καθώς δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε με στοιχεία την αλήθεια.
Πρέπει λοιπόν να μην τα πιστέψετε απαραίτητα ως αλήθεια καθώς βασιζόμαστε μέχρι στιγμής σε εμπιστευτικές πληροφορίες.)
Σύμφωνα λοιπόν με τις πιθανά ψευδείς πληροφορίες, ο Σταύρος Μαρκάτος είναι αυτός που σήμερα θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι νομάρχης Πειραιά αν δεν είχε παρέμβει υπέρ του Γιάννη Μίχα, ο Δημήτρης Σαράφογλου, δήμαρχος Κερατσινίου μεταξύ 1978-1994 και 2002-2006.
Ο κος Σαράφογλου είναι γνωστός φίλος με τον Κώστα Λαλιώτη.
(βλ. Κώστας Λαλιώτης: Παρών και “Κώστα Λαλιώτης: Πάντα είμαι και ήμουν παρών”)
Ο Σταύρος Μαρκάτος είχε προωθηθεί και αυτός, όπως αργότερα ο Γιάννης Μίχας, στη ΓΣΕΕ και από εκεί στην ΟΚΕ και ήταν μέλος της 1ης Ολομέλειάς της (1994-1998).
(βλ. Τα παιδιά της Ακμής και της Παρακμής)
Τελικά, ο Γιάννης Μίχας έγινε μέλος της 3ης Ολομέλειας της ΟΚΕ (2001-2004) και από εκεί με κομματική απόφαση έγινε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ και τελικά αναπληρωτής του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά από το 2002.
Ενώ είχε εκλεγεί νομάρχης κάποιος “σφύριξε” ότι υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου και έχασε τη θέση του εκεί.
Στη συνέχεια, προκαλούσε με δηλώσεις του και δελτία τύπου της νομαρχίας τον ΟΛΠ και τελικά το έτος 2008 υπέγραψε πράξη επιβολής προστίμου στον Οργανισμό για τη διευθέτηση και την τύχη του οποίου όλοι κρατούν σιγήν ιχθύος.
(βλ. “Σταυρώνει” τη Νομαρχία Πειραιά ο ΟΛΠ)
Το Σταύρο Μαρκάτο τον έχει τοποθετήσει ο Γιάννης Μίχας αντινομάρχη όχι από τύψεις ή υποχρέωση, αλλά για να είναι πλήρως ελεγχόμενος, καθώς λόγω του χαρακτήρα του και της προσωπικότητάς του έχει ιδιαίτερη επιρροή στους εργαζόμενους.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΑΡΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Η πρώτη όμως αποκάλυψη καραμπινάτης αργομισθίας με την υπογραφή του νομάρχη Γιάννη Μίχα που δημοσίευσαμε στο ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ αφορούσε την πρόσληψη του γνωστού επικοινωνιολόγου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου (ή Κυριάκου, ειδικά για την απόκρυψη της πρόσληψής του στη νομαρχία Πειραιά) Σεφερτζή, ο οποίος διαθέτει βαρύ βιογραφικό που απασχόλησε και την Ποινική Δικαιοσύνη με σχέση στο παραδικαστικό κύκλωμα και το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.
Εμάς ακόμη μας απασχολεί αυτό το βιογραφικό και το εξετάζουμε συνεχώς από όλες τις πλευρές, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
(βλ. Γιώργος Σεφερτζής)
Η συγκεκριμένη ανάρτηση όμως, περιλαμβάνει όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει πιθανά ψέματα και ενδεχόμενες ανακρίβειες και για το λόγο αυτό, θα πρέπει να θεωρήσετε ότι μπορεί να είναι αποκυήματα της φαντασίας μας όσα δεν σας αποδεικνύουμε με στοιχεία.
* Στη φωτογραφία ο νομάρχης Γιάννης Μίχας κατά τη διάρκεια άλλης μιας ανέξοδης παράστασής του φωτογραφιζόμενος αναίσχυντα ενώ ορκίζεται στο Ιερό Ευαγγέλιο.

πηγή


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More