6.2.12

Πότε θα απαλλαγούμε;

Το κόμμα της συμφοράς εξακολουθεί να κυβερνά την πατρίδα μας.


Το θέατρο του παραλόγου εξακολουθεί να παίζεται στην Ελλάδα από τον κοινοβουλευτισμό. Το κόμμα που κατέστρεψε την πατρίδα μας εξακολουθεί να κυβερνά την χώρα ενώ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που σχεδόν καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχει καταποντιστεί και έρχεται τέταρτο ή πέμπτο κόμμα. Και αυτό συμβαίνει διότι ο μεν λαός το έχει στείλει η πρόκειται να το στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως θα έλεγε και ο ιδρυτής του στις επόμενες εκλογές, αντέχει όμως ακόμη διότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ του δημόσιου τομέα δεν έχει θιγεί. Και λέγοντας δεν έχει θιγεί δεν εννοούμε μισθολογικά, αλλά οι εφεδρείες και οι απολύσει από το δημόσιο που ζητά η τρόικα θα έχουν επιλεκτικό χαρακτήρα. Πιστεύω ότι όλοι αντιλαμβανόμεθα του λόγου το αληθές.
Η κυβέρνηση λοιπόν Παπανδρέου η οποία έγινε κυβέρνηση Παπαδήμου με το τάγμα των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνουν αποφάσεις δίχως να έχουν την εξουσιοδότηση του Ελληνικού Λαού. Αποφάσεις οι οποίες θα δεσμεύουν τον λαό και την πατρίδα όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για τις επόμενες γενιές. Και τις αποφάσεις αυτές τις παίρνουν υπουργοί οι οποίοι είναι απολύτως βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές εάν και εφ’ όσον λάβουν μέρος σε αυτές, όχι μόνο την ψήφο τους δεν θα βρουν, αλλά ο λαός θα τους θέσει σε πολιτική αεργία μέχρι το τέλος του βίου τους. Καλόν θα είναι λοιπόν να περιοριστούν σε όσα έχουν συμφωνήσει οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί για την κυβέρνηση Παπαδήμου και να αφήσουν τις πολιτικές μηχανορραφίες διότι ότι και να κάνουν το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο. Εκλογές λοιπόν εδώ και τώρα να αποφασίσει ο λαός για το μέλλον του τώρα που πλέον κανείς δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει.
Η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία μετά το 1974, είναι αυτή που όλοι οι Έλληνες βιώνουμε σήμερα. Όλοι αυτοί οι οποίοι μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις είναι υπόλογοι έναντι της Πατρίδας και του λαού της και της ιστορίας. Έναν λαό υπερήφανο και γενναίο ο κοινοβουλευτισμός τον οδήγησε στην φτώχεια, την δυστυχία, τον εξευτελισμό. Έναν λαό τον οποίο ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να εξαπατούν οι πολιτικοί, με το πρόσχημα ότι αυτό επιτάσσει το πατριωτικό τους καθήκον. Ο Γ. Παπανδρέου οι υπουργοί του, αλλά και η σημερινή κυβέρνησης, η οποία ουσιαστικά είναι συνέχεια της προηγουμένης, οδηγούν σε διάλυση την κοινωνία και το έθνος με σκοπό οι τοκογλύφοι διεθνείς δανειστές να εξαγοράσουν όλο τον δημόσιο πλούτο της πατρίδας μας αντί πινακίου φακής.
Ο λαός σήμερα ζει σε καθεστώς βίας και τρομοκρατίας. Όλοι παρακολουθούμε καθημερινά την τρομοκρατία που εξαπολύεται εναντίον μας, μέσω των τηλεοπτικών σταθμών των διαπλεκόμενων συμφερόντων ελληνικών και ξένων. Και τα οποία συμφέροντα έχουν άριστη συνεργασία με την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τον ημερήσιο τύπο των εθνικών εργολάβων οι οποίοι και αυτοί παίζουν το παιγνίδι, του Παπαδήμου και της τρόικας, δίχως να υπολογίζουν σε τι δυσμενές σημείο βρίσκεται ο Ελληνικός λαός. Ένας λαός ο οποίος μέσα στην καρδιά του χειμώνα δεν έχει χρήματα να πληρώσει το συνεχώς ανατιμώμενο πετρέλαιο. Και μιας και μιλάμε για πετρέλαιο καλύτερα να μην σκεπτόμαστε τι πρόκειται να συμβεί στην χώρα μας με το εμπάρκο στο ΙΡΑΝ. Από την άλλη μεριά ο ανάλγητος αλλά ευτραφής υπουργός οικονομικών χαρατσώνει τον λαό με φόρους, κεφαλικούς φόρους επί του φορολογηθέντος εισοδήματος ( αλήθεια γι’ αυτό το χαράτσι κανείς δεν μιλάει), το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Και όποιος δεν έχει να πληρώσει και το ρεύμα θα του κόψουν αλλά και θα του πάρουν το μισθό ή την σύνταξη ακόμη και το σπίτι προκειμένου να πληρωθεί το μικροχρέος του στην εφορία.
Αλλά τους φοροκλέπτες των εκατομμυρίων ευρώ την μία μέρα τους συλλαμβάνουν και την επομένη τους αφήνουν. Η φοροδιαφυγή των εκατομμυρίων ευρώ στήνει καθημερινά πάρτι. Και τίθεται το ερώτημα: Πως μέσα με ένα βράδυ φέρνουν μία νομοθετική ρύθμιση και κουρεύουν μισθούς και συντάξεις και χιλιάδες Έλληνες την επομένη δεν έχουν να φάνε και δεν φέρνουν επίσης μία νομοθετική ρύθμιση κατά την οποία η περιουσίες των φοροκλεπτών αμέσως θα εκποιούνται μέχρι του ποσού που οφείλουν στο κράτος; Και ας αφήσουν κατά μέρος τα διάφορα νομικά τερτίπια τα οποία θα επικαλεσθούν. Καθημερινά ακούμε για συλλήψεις φοροκλεπτών οι οποίοι οφείλουν δεκάδες εκατομμύρια αλλά στα ταμεία του κράτους δεν μπαίνει ούτε ευρώ.
Αλλά για να επανέλθουμε. Οι ισχυροί Ευρωπαίοι θέτουν ένα ισχυρισμό. Πουληθείτε για να σωθείτε. Και ο κ. Παπαδήμος αντί να αντισταθεί στις απαιτήσεις των τροϊκανών, αυτός εξετάζει λένε οι συνεργάτες του, το ενδεχόμενο να παραδώσει την εντολή εφ’ όσον οι πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση δεν συμφωνήσουν με τις πολιτικές του. Πολιτικές τις οποίες έχουν υπαγορεύσει οι διεθνείς τοκογλύφοι δανειστές μας. Ο δοτός πρωθυπουργός ουσιαστικά εκβιάζει τον Ελληνικό λαό για να υφ’ αρπάξει τουλάχιστον την σιωπηρή του συναίνεση. Ο λαός όμως του απαντά να παραδώσει αμέσως την δοτή εντολή, και να πάει στο καλό και να μην ασχοληθεί ξανά μαζί μας. Του γνωρίζουμε ότι ο λαός και η πατρίδα μας μπορούν να ζήσουν και χωρίς Παπαδήμο.
Ο λαός αυτόκλητους σωτήρες οι οποίοι συνεχίζουν το καταστροφικό έργο της πράσινης ακρίδας που αφήνει καμένη γη, δεν τους χρειάζεται. Ο κ. Παπαδήμος εάν πραγματικά θέλει να προσφέρει υπηρεσία στον λαό και την πατρίδα, θα πρέπει να κρατάει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις του με την τρόικα και όχι στο εσωτερικό της χώρας. Τα πράγματα πλέον έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και οι δικαιολογίες των ανίκανων κοινοβουλευτικών ότι το νέο μνημόνιο θα μας σώσει είναι εκ του πονηρού. Κανένα μνημόνιο η δανειακή σύμβαση μας έσωσαν μέχρι σήμερα. Αντίθετα μας έφεραν μεγαλύτερη ύφεση φτώχεια και ανεργία.
Μέχρι σήμερα έχουμε 1.000.000 ανέργους. Εάν προσθέσουμε και την μη καταγεγραμμένη ανεργία περίπου 500.000 τότε οι άνεργοι ανέρχονται περίπου στο 1.500.000. Δηλαδή κάθε Ελληνικό νοικοκυριό έχει έναν με δύο ανέργους. Εν τω μεταξύ ετοιμάζονται μέχρι το Πάσχα από το δημόσιο να διώξουν άλλες 15.000. Και φυσικά υπάρχει και συνέχεια αφού επιχειρήσεις και καταστήματα εξακολουθούν να κλείνουν και από το δημόσιο θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις. Και κάθε νοήμων άνθρωπος διερωτάται που βρίσκονται όλοι αυτοί οι άνεργοι. Τους αρκεί το προσωρινό φιλοδώρημα που τους χορηγεί το ταμείο ανεργίας; Γιατί δεν κατεβαίνουν στους δρόμους να τρομάξουν τον κοινοβουλευτισμό. Τι περιμένουν; Νομίζουν ότι ο κοινοβουλευτισμός είναι σε θέση να τους ξαναδώσει δουλειά και αξιοπρέπεια. Δεν βλέπουν ότι έχουν διαλυθεί η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, τα πάντα.
Κι όμως υπάρχει ελπίδα σωτηρίας αρκεί να το θελήσει ο λαός. Η σωτηρία του λαού και της πατρίδας θα έλθει μόνο μέσα από το Εθνικό κράτος. Μόνο το εθνικό κράτος απαλλαγμένο από τον διχαστικό κοινοβουλευτισμό της πλουτοδημοκρατίας είναι σε θέση να δώσει και πάλι στους πολίτες σιγουριά, αξιοπρέπεια και στην χώρα ανάπτυξη. Επ'  αυτού όμως θα επανέλθουμε. Ας αναζητήσουμε λοιπόν το Εθνικό Κράτος.
Νίκος Παπαγεωργίου
 http://elkosmos.gr/


Οι ήρωες της ΕΝΩΣΙΣ!

Πέτρος Γιάλλουρος, μαθητής του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου, προτού εκπνεύσει ανεφώνησε: «ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ»!


Η Μ Ε Ρ Α Τρίτη ήταν το 1956 η 7η Φεβρουαρίου. Λίγο πριν από τις 9 π.μ., στη συμβολή των οδών Ερμού και Κυπριανού της Αμμοχώστου, έξω από το κατάστημα τροφίμων Καψουράχη, απέναντι από το φαρμακείο Μίκη Μιχαηλίδη, Εγγλέζος /υπαξιωματικός, μέλος εποχούμενης σε ανοικτό λαντρόβερ περιπόλου της στρατιωτικής αστυνομίας, σκόπευσε με αυτόματο Στεν, πυροβόλησε και σκότωσε τον επικεφαλής μαθητικής διαδήλωσης, άοπλο, δεκαεπτάμισι χρονών μαθητή του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου Πέτρο Γιάλλουρο, από το Ριζοκάρπασο.


Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 8.2.1956, η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» της Λευκωσίας έγραφε στην πρώτη σελίδα: «Ο μαθητής του Γυμνασίου Αμμοχώστου Πέτρος Γιάλλουρος εφονεύθη χθες την πρωίαν βληθείς υπό σφαίρας εις το στήθος. Κλείσιμο καταστημάτων και απεργίαι εις ένδειξιν διαμαρτυρίας διά τον φόνον του μαθητού».


Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της ίδια μέρας έγραφε: «Ο άριστος των μαθητών της Αμμοχώστου επυροβολήθη χθες και εφονεύθη υπό δυνάμεων ασφαλείας κατά την διάρκεια διαδηλώσεων. Η σφαίρα διέτρησε τον πνεύμονα του ατυχούς μαθητού. Προτού εκπνεύσει ανεφώνησε: «ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ». Όλα τα καταστήματα Βαρωσίων έκλεισαν εις ένδειξιν πένθους. Λιμενεργάται ηρνήθησαν να εκφορτώσουν στρατιωτικόν υλικόν. Η κηδεία του φονευθέντος μαθητού εγένετο αυθημερόν εις Ριζοκάρπασον»…

Ξ Α Ν Θ Ο Σ γαλανομάτης, ηγετική μορφή των αγωνιζομένων μαθητών, της Αλκίμου Νεολαίας ΕΟΚΑ στην Αμμόχωστο, σημαιοφόρος του σχολείου ο Γιάλλουρος. Στη μαθητική εκδρομή – προσκύνημα, του καλοκαιριού του 1955 στη μητέρα Ελλάδα, με τη στολή και το πηλήκιο του Γυμνασίου, σημαιοφόρος με τη Γαλανόλευκη κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου 20 Αυγούστου 1955. Στη φωτογραφία της λεβεντιάς, παραστάτες του σημαιοφόρου Γιάλλουρου, με τις στολές τους επίσης οι μαθητές και μαθήτριες Νάπα Κυριακίδου Δημητρίου, Αντώνης Αντωνιάδης, Χριστάκης Χριστοφίδης, Μαρία Κώστα Πρέζα. Στη σελίδα 126 του νέου βιβλίου του Δημήτρη Λεβέντη «Η ζωή και ο θάνατος του Πέτρου Γιάλλουρου».

Στο ίδιο βιβλίο, σελ.28, γράφει για την εκδρομή στην Ελλάδα, τη διαμονή στο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, μαζί με μαθητές από τη Λάπηθο, την Πόλη Χρυσοχούς και την Πάφο, μεταξύ των οποίων κι ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Κι έγραψε ο Γιάλλουρος στον πατέρα του: «Μόλις πάτησα το Άγιο χώμα της Ελλάδος, μια βαθειά συγκίνησις με κατακυρίευσε και δάκρυα ανέβηκαν στα μάτια μου, αφ’ ενός λόγω του ότι πατούσα στην Ελεύθερη Πατρίδα, αφ’ ετέρου διότι σκέφτηκα ότι η ιδιαιτέρα μας πατρίς Κύπρος έμενε υπόδουλη κάτω από τον βαρύ ζυγό των Άγγλων, ενώ έπρεπε να είναι κι αυτή ένα κομμάτι της Ελεύθερης Ελλάδος»…

Την Κυριακή έγινε στη Φανερωμένη της Λευκωσίας πεντηκοστό τέταρτο Εθνικό Μνημόσυνο του πρώτου νεκρού μαθητή Ήρωα της ΕΟΚΑ.

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Το Ιράν εκτόξευσε νέο δορυφόρο!

Το Ιράν εκτόξευσε νέο δορυφόρο και αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες του

 
Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται για μια ισραηλινή επίθεση εναντίον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν το επόμενο καλοκαίρι -ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λέων Πανέτα ανέφερε τον Απρίλιο- το Ιράν έβαλε σε χαμηλή τροχιά (250-370 χλμ.), στις 3 Φεβρουαρίου, έναν δορυφόρο παρατήρησης 50kg ονομαζόμενο Navid.

Αυτός ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε από πύραυλο Safir, το οποίο μοιάζει με βαλλιστικό πύραυλο Σαμπάμπ-3 στον οποίον προστέθηκε ένας επιπλέον όροφος. Σύμφωνα με τον ιρανικό Οργανισμό Διαστήματος, η διάρκεια ζωής του δορυφόρου πρέπει θα είναι ενάμιση χρόνο. Η αποστολή του είναι να πάρει φωτογραφίες της γης.

Όπως εξήγησε ο Αχμάντ Vahidi, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, οι εικόνες που λαμβάνονται από το Navid θα σταλούν σε «αρκετούς επίγειους σταθμούς που βρίσκονται σε όλη τη χώρα».


Πρόκειται για την τρίτη εκτόξευση αυτού του τύπου από το Ιράν από το Φεβρουάριο του 2009, η πρώτη ήταν να θέσει το δορυφόρο Omid σε τροχιά. Η δεύτερη, Rassid, έγινε τον Ιούνιο του 2011.

Αυτό δεν θα καθησυχάσει τις ανησυχίες των δυτικών κυβερνήσεων, οι οποίες φοβούνται ότι το διαστημικό πρόγραμμα του Ιράν, που η Τεχεράνη θεωρεί «στρατηγική προτεραιότητα», θα ήταν μόνο πρόσχημα για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, δεδομένου ότι οι τεχνολογίες σε αυτούς τους δύο τομείς είναι πολύ παρόμοιες.

Ωστόσο, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε την ίδια ημέρα ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει στις διεθνείς κυρώσεις κατά του πυρηνικού του προγράμματος για το οποίο υπάρχει ισχυρή υποψία από τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ότι εμπεριέχει και στρατιωτική διάσταση.

«Ας γνωρίζουν οι Αμερικανοί και οι άλλοι (...) ότι ενώπιο των πολεμικών και πετρελαϊκών απειλών, διαθέτουμε και εμείς απειλές που θα εφαρμοστούν όταν έρθει η ημέρα, και αν χρειαστεί», είπε, την ημέρα της 33ης επετείου της ιρανικής ισλαμικής επανάστασης.

«Ο πόλεμος θα είναι δέκα φορές πιο επιζήμιος για τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις απειλές τους», που απλώς «δείχνουν την αδυναμία τους» απειλώντας το Ιράν, πρόσθεσε ακόμη ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Και, προφανώς, η Τεχεράνη φαίνεται να προετοιμάζεται για μια μελλοντική αναμέτρηση. Έτσι, ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου, μια αύξηση του 127% του ιρανικού στρατιωτικού προϋπολογισμού, ο οποίος φτάνει επίσημα για το τρέχον έτος που θα λήξει τον επόμενο Μάρτιο, στα περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εξάλλου, η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε, στις 4 Φεβρουαρίου, ότι η «μαζική» παραγωγή του πυραύλου Ζαφάρ μόλις είχε αρχίσει. Πάντα σύμφωνα με τη τελευταία, αυτός ο πύραυλος κινείται σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, ώστε να ανατρέψει τα συστήματα ανίχνευσης.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι Ιρανοί αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθούν, όταν δεν το εξέφρασαν ρητά, ότι θα έκλειναν τα πολύ στρατηγικά Στενά του Ορμούζ, σημείο διέλευσης του ενός τρίτου του παγκόσμιου εμπορίου πετρελαίου. Για τις ΗΠΑ, πρόκειται για μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να περάσει η Τεχεράνη.

Πηγή


Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

«Βοηθήστε να κρατήσουμε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα ανοιχτό!»
Συμπληρώνονται φέτος 30 χρόνια από τα εγκαίνια του Μουσείου, παρ' όλα αυτά οι πόροι για τη λειτουργία του δεν είναι εξασφαλισμένοι.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, με τη συλλογή, τις εκθέσεις, τα ποικίλα επιστημονικά και εκπαιδευτικά του προγράμματα, δεν στεγάζει απλώς τις μνήμες ενός αγώνα αλλά αποτελεί συγχρόνως και μια μαρτυρία. Μια συνεχή μαρτυρία για τον μακεδονικό κόσμο και τη μακεδονική ζωή, που πέρασε από τη βυζαντινή περίοδο στα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας, των εξισλαμισμών και του παιδομαζώματος... Στη συνέχεια γνώρισε τη βουλγαρική προπαγάνδα και τρομοκρατία που επιβουλευόταν την ίδια του την υπόσταση και τα χώματά του. Και οι πρώτοι οι οποίοι πλήρωσαν το τίμημα με τη ζωή τους ήταν οι ιερείς και οι ελληνοδιδάσκαλοι της περιοχής, οι οποίοι, παρ’ όλη την αφόρητη πίεση, δεν έστερξαν να συμβιβαστούν και να εξωμόσουν πολιτισμικά, εκκλησιαστικά, εθνικά.

Οι οπαδοί της βουλγαρικής εξαρχίας γνώριζαν πως για να προχωρήσει η ιδιότυπη εθνικιστική-πολιτισμική τους γενοκτονία στην περιοχή θα έπρεπε να αποκόψουν τους ελληνικούς πληθυσμούς από τη μητέρα εκκλησία -δηλαδή το οικουμενικό πατριαρχείο- και από τα ελληνικά γράμματα. Και παρόλο που σε αρκετές περιπτώσεις οι ελληνικοί πληθυσμοί είχαν ξεχάσει τη γλώσσα των προγόνων τους, οι ίδιοι άνθρωποι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. (Και μάλιστα σε μια περιοχή που η γη της ακόμη και σήμερα χαρίζει απλόχερα στους αρχαιολόγους μοναδικά ευρήματα από το αρχαιοελληνικό της παρελθόν, που μαρτυρούν με μοναδική ακρίβεια την εθνική περιπέτεια και συνέχεια του ελληνισμού και της ρωμιοσύνης στην περιοχή).

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, για μας τους ανθρώπους της νεοτερικής και μετανεοτερικής εποχής, σήμερα που η χώρα μας αγωνίζεται να αποφύγει τη χρεοκοπία, αποτελεί έναν ενδιάμεσο με όλον αυτόν τον κόσμο, με όλους όσους αγωνίστηκαν για την αποφυγή της ευρύτερης πολιτισμικής μας κατάρρευσης, της εθνικής στη Μακεδονία και τη λοιπή Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα δεν έπαψε να προσφέρει σημαντικό επιστημονικό έργο απέναντι στην προσπάθεια αλυτρωτικής λαθροχειρίας του ονόματος της Μακεδονίας από τους βόρειους γείτονές μας, μια υπόθεση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Όσο για την επαπειλούμενη διακοπή της λειτουργίας του Μουσείου, και μάλιστα ενώ ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, αυτή θα είναι η κατ’ εξοχήν χρεοκοπία μας. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι ό,τι περνά από το χέρι μας.

Έτσι, η συνέχιση της λειτουργίας του ιδρύματος και του μουσείου αναγκαστικά επαφίεται στον πατριωτισμό των Μακεδόνων και στις ιδιαίτερα φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων του. Ακολουθεί συνέντευξη με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ιστορικό, ομότιμο καθηγητή ΑΠΘ Ιωάννη Κ. Χασιώτη (φωτογραφία αριστερά), ο οποίος δεν δίστασε να κάνει μια σχεδόν δραματική έκκληση προς τους ιδιώτες να συνδράμουν τη λειτουργία του ιδρύματος ώστε αυτό να συνεχίσει την προσφορά του.

Σε μια περίοδο κρίσης, όπως η σημερινή, τι σημασία έχει η μελέτη και η προσφυγή στην ιστορία και στην παράδοση ενός τόπου; Μήπως αυτό αποτελεί πολυτέλεια;

Το αντίθετο. Σε κάθε περίοδο κρίσης ο συνειδητοποιημένος πολίτης αναζητεί στο παρελθόν όχι μόνο τα αίτια της τρέχουσας κακοδαιμονίας του, αλλά και τους ιστορικούς παράγοντες που βοήθησαν σε ανάλογες ή και πιο δύσκολες καταστάσεις τον ελληνικό κόσμο να ανασυγκροτηθεί και να ανακάμψει.

Τι μπορούμε να αντλήσουμε από την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα;

Μία από τις δυσκολότερες περιόδους της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας μας ήταν τα τέλη του 19ου και τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα· και οι δυσκολίες εκείνες αφορούσαν κυρίως τη Μακεδονία (το Κρητικό ήταν σχεδόν λυμένο). Σε πολλούς φαινόταν τότε η υπόθεση χαμένη. Είχαμε και την ήττα του 1897 και την οικονομική χρεοκοπία (όσα έσοδα μπορούσε να συγκεντρώσει η Ελλάδα θα έπρεπε να δοθούν σε πολεμικές αποζημιώσεις). Και όμως, οι ηττημένοι και ταπεινωμένοι Έλληνες έσπευσαν να βοηθήσουν τον αγώνα που διεξαγόταν στη Μακεδονία και να ανατρέψουν τα δεδομένα υπέρ των ελληνικών θέσεων. Και μόνο η εκτίμηση αυτή αρκεί για να αιτιολογήσει κανείς την προβολή της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα.

Και όσον αφορά τον Παύλο Μελά και τη θυσία του για τη Μακεδονία, με τον οποίο συνδέθηκε ο εορτασμός της επετείου;

Ο Παύλος Μελάς αποτελεί έκφραση ακριβώς εκείνης της εντυπωσιακής εθνικής προσπάθειας. Και γι’ αυτό τιμάται συμβολικά. Η αυτοθυσία του έδρασε ως καταλύτης προκαλώντας κύματα εθελοντών από όλα τα μέρη του ελληνισμού (ελεύθερα και μη), που πολέμησαν στη Μακεδονία για να πετύχουν το ακατόρθωτο.

Σε παλαιότερη συνέντευξη μας είχατε πει ότι «εφόσον δεν λύθηκε το ζήτημα του ονόματος ‘Μακεδονία’ με τα Σκόπια, δεν έληξε και ο αγώνας». Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας στα Σκόπια στα τέλη Σεπτεμβρίου και η έκφραση συμπαράστασης προς τη γειτονική χώρα μάλλον επιβεβαιώνει τα λόγια σας, κι αυτό θα πρέπει να μας κάνει πιο προσεκτικούς...

Μόνο όσοι εθελοτυφλούν δεν αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας δεν τελείωσε. Και είναι πολυεπίπεδος. Θα έλεγα μάλιστα ότι το καθαυτό πεδίο στο οποίο καλούμαστε να αγωνιστούμε είναι η εθνική αυτοσυνειδησία, η οποία βέβαια αποκτάται με την ιστορική γνώση και, γενικότερα, με την παιδεία. Στο πεδίο άλλωστε αυτό κερδήθηκε και ο Μακε-δονικός Αγώνας. Εκεί θα κριθεί και τώρα και στο μέλλον.

Οι δράσεις του ιδρύματος και του μουσείου συνιστούν και μια ευρύτερη διπλωματική προσπάθεια για τον σύγχρονο μακεδονικό αγώνα;

Δεν θα έλεγα διπλωματική, αλλά εκπαιδευτική και επιστημονική. Αν οι καρποί των προσπαθειών μας αξιοποιούνται ή όχι στις διπλωματικές προσπάθειες των αρμόδιων παραγόντων, είναι ένα θέμα που αφορά αυτούς, όχι το ίδρυμά μας.

Προς ποια κατεύθυνση πιστεύετε πως θα πρέπει να στραφούν οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και όλης της Βόρειας Ελλάδας; Τι θα πρέπει να αποφύγουμε;

Καταρχάς, να αποφύγουμε τη ρητορεία. Και, φυσικά, να φροντίσουμε για την αρτιότερη (και όχι «πανηγυρική») προβολή της ιστορίας μας, που, φοβούμαι, δεν είναι επαρκώς γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Αλλά βέβαια η επέτειος δεν είναι μόνο αφορμή για ιστορικά μαθήματα· είναι ευκαιρία να αναστοχα-στούν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο) πάνω στο παρελθόν και το παρόν της, αλλά και στις ενδεχόμενες προοπτικές της.

Υπήρξε κάποια εξέλιξη ως προς το θέμα της επιχορήγησης του ιδρύματος;

Σε ό,τι αφορά την κρατική επιχορήγηση, δεν είχαμε κανένα ευχάριστο νέο. Μόνο οικονομική κάλυψη συγκεκριμένων προγραμμάτων (που δεν έχουν όμως καμιά σχέση με τα λειτουργικά έξοδα του μουσείου). Γι’ αυτό και έχουμε στραφεί στην αναζήτηση χορηγών. Ευτυχώς έσπευσαν να μας στηρίξουν αρκετοί συμπολίτες μας, μερικοί από το υστέ-ρημά τους. Τελικά σ’ αυτούς και μόνο σ’ αυτούς στηρίζεται η λειτουργία του ιδρύματος, ακόμα και για το τρέχον, το επετειακό έτος 2012. Αλλιώς, όχι βέβαια το ίδρυμα μας αλλά όλοι μας, ιδιαίτερα οι Έλληνες Μακεδόνες, θα ήμασταν κυριολεκτικά αντικείμενο της χλεύης των Σκοπιανών και των συμμάχων τους. Από την πλευρά μας, έχουμε ελαχιστοποιήσει τις λειτουργικές δαπάνες μας. Εξάλλου, οι περισσότεροι συνεργάτες μας εργάζονται εθελοντικά και χωρίς αμοιβή. Έτσι, δεν αναστείλαμε ούτε τη λειτουργία του μουσείου ως εκθεσιακού χώρου και κέντρου έρευνας, ούτε βέβαια τις δράσεις μας σε διάφορους τομείς (επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς κτλ.).

Ποια είναι πλέον η αγωνία σας για τη λειτουργία του ιδρύματος και του μουσείου; Πώς μπορεί κάποιος να σας συνδράμει;

Ανέφερα ήδη ότι τελικά επιβιώσαμε (προς το παρόν) χάρη στη συνδρομή των ευαισθητοποιημένων συμπατριωτών μας, οι οποίοι, μακριά από την εύκολη ρητορική των όψιμων «μακεδονομάχων» (που, ας σημειωθεί, είναι μάλλον απόντες στην προσπάθειά μας), έσπευσαν να δώσουν απτά δείγματα της εθνικής τους ευαισθησίας. Αλλά η δική τους συνδρομή επαρκεί, όπως είπα, για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό χρειάζεται να μας βοηθήσουν και άλλοι, ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο, κρατώντας ανοιχτό το μουσείο, χωρίς να αναστείλουμε και τις άλλες επιστημονικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες. Αυτή είναι και η αγωνία μας, και γι’ αυτό θα ήθελα, μέσω της εφημερίδας σας, να ζητήσω από τους συμπολίτες μας τη συμπαράστασή τους.


Από το αφιέρωμα της "Μακεδονίας" της Κυριακής στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
Επιμέλεια αφιερώματος, συνέντευξη, κείμενο: Στέλιος Κούκος


Μεγάλε Σαρκοζί τι σε περιμένει σε λίγους μήνες.

Γενοκτονία των Αρμενίων: Ο Σαρκοζί σε αμηχανία μετά την προσφυγή που κατατέθηκε στο Συνταγματικό Συμβούλιο!

77 γερουσιαστές από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες κατέθεσαν προσφυγή στους «Σοφούς» κατά του κειμένου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Μια πρωτοβουλία που ικανοποιεί πολύ την Άγκυρα, αλλά προβληματίζει τον αρχηγό του γαλλικού κράτους.

Ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε στην κοινοβουλευτική ομάδα της πλειοψηφίας ότι η προσφυγή στο Συνταγματικό Συμβούλιο κατά του νομοσχέδιου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων «δεν τον εξυπηρετεί».

Ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε φόβους για τον κίνδυνο, μεταξύ άλλων, ότι αν το νομοσχέδιο ακυρώνεται, τότε μπορεί να υπάρξει και προσφυγή κατά της ποινικοποίησης της άρνησης του Ολοκαυτώματος που ήδη υφίσταται.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο έλαβε πράγματι την προσφυγή που κατατέθηκε από γερουσιαστές κατά του νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων που ψηφίστηκε στις 23 Ιανουαρίου 2012. Το νομοσχέδιο που προτάθηκε από την βουλευτή του UMP Valérie Boyer, έγινε πηγή μιας φιλονικίας μεταξύ του Παρισιού και της Άγκυρας.

Ικανοποίηση της Άγκυρας
«Είναι μια προσέγγιση που συνάδει με ό,τι είναι η Γαλλία. Ελπίζω ότι το Συνταγματικό Συμβούλιο θα πράξει το αναγκαίο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια.

«Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου προσωπικά και εξ ονόματος του (τουρκικού) λαού τους Γερουσιαστές και Βουλευτές που υπέγραψαν αυτή τη προσφυγή κατά του νόμου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, από την πλευρά του τόνισε ότι δεν είχε πιστέψει από την αρχή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στη Γαλλία για την έγκριση αυτού του νόμου ότι «οι Γάλλοι θα έφεραν τέτοια σκιά πάνω από τη χώρα τους».

Η ετυμηγορία των Γερουσιαστών
Μετά την ψηφοφορία του κειμένου από την Εθνοσυνέλευση στα τέλη του περασμένου έτους, η Τουρκία ανέστειλε την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της με τη Γαλλία. Μετά την ψηφοφορία στη Γερουσία, είχε υποσχεθεί περαιτέρω αντίποινα, αν ο νόμος υπογραφόταν από τον Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της ομάδας RDSE (αριστεροί ριζοσπάστες) Ζακ Mézard, κατατέθηκε η προσφυγή.

77 υπογραφές από γερουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί ενώ 60 ήταν το ελάχιστο όριο για την παραλαβή από τους Σοφούς.

Κατατέθηκε και άλλη προσφυγή από 65 βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης με επικεφαλής τους Jacques Myard (UMP, κόμμα του Σαρκοζί) και Michel Diefenbacher (UMP).

Σύμφωνα με αυτή τη διαδικασία, το Συνταγματικό Συμβούλιο (οι «Σοφοί») μπορεί να ακυρώσει ένα νόμο η άρθρα του που κρίνει αντισυνταγματικό.

Στις 23 Ιανουαρίου 2012, 86 γερουσιαστές ψήφισαν κατά και 126 υπέρ. Μόνο 236 γερουσιαστές έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία σε σύνολο 347 γερουσιαστών (μία έδρα είναι κενή).

Ήδη είχε ψηφιστεί από τη Εθνοσυνέλευση στις 22 Δεκεμβρίου 2011. Η πρόταση προβλέπει ένα χρόνο φυλάκισης ή/και πρόστιμο 45.000 ευρώ σε περίπτωση αμφισβήτησης ή έντονής δυσφήμισης μιας γενοκτονίας που αναγνωρίζεται από το γαλλικό δίκαιο.

Πηγή: Infognomon Politics


Γιά σου λεβέντη Παπουτσή!

Αλλοδαποί ξυλοκόπησαν δυο νέα παιδιά για να τα ληστέψουν!

Με τραύματα από ξυλοδαρμό κατέληξαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, δύο νεαροί 21 ετών, νωρίς σήμερα το πρωί. Όπως γράφει το cretalive.gr περίπου στις 08.00, κι ενώ οι δύο 21χρονοι επέβαιναν σε μηχανάκι, οι δράστες τους έκαναν νόημα, στην περιοχή Κομμένο Μπεντένι, για να σταματήσουν. Οι νεαροί σταμάτησαν...
και τότε οι αλλοδαποί (Αφγανοί ή Πακιστανοί, σύμφωνα με τα θύματα), 4 ή 5 στον αριθμό, άρχισαν να...
τους ξυλοκοπούν, με σκοπό να τους ληστέψουν! Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τραυματισμένα τα δύο νεαρά άτομα. Οι νεαροί μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.


Θα την ξανά μαυρίσει ο λαός!

"Θα έχουμε ρεύμα για 2 ώρες, όπως οι Αλβανοί "... Δεν το βουλώνεις ρε Μαριέττα!

΄Πάνω που είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε που δεν εμφανιζόταν η γνωστή Μαριέττα ...
Ως συνήθως λόγια τρόμου μπας και πείσει κανέναν .
Η Γιαννάκου ανήκει σε αυτήν την σαπίλα που μας οδήγησε ως εδώ και δεν έχει δικαίωμα να μιλάει .
Ας το βουλώσει λοιπόν . Ο "μπαμπούλας" της υποτίμησης και του "κομμουνισμού" δεν περνάει πιά.
Όλοι αυτοί οι γελοίοι βουλευτές βλέπουν πως το πολιτικό τους καντήλι σβήνει.
Είναι απλώς οι επιθανάτιοι σπασμοί ενός σφαγμένου κόκκορα...

Για την ανάγκη να μείνει η Ελλάδα στην...
ευρωζώνη έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου. Σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ, η κ. Γιαννάκου ξεκαθάρισε ότι τα επόμενα χρόνια «δεν θα σταματήσει η επιτήρηση», καθώς για να επιστρέψουμε στις αγορές θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια. «Αν πάμε στη δραχμή, θα περάσουμε χειρότερα κι από τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, τις πιο φτωχές. Θα περιμένουν ουρές για να αγοράσουν κάτι ελάχιστο. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν όσοι μιλούν για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα», τόνισε.

Μάλιστα, η ίδια περιέγραψε εφιαλτικά σενάρια σε περίπτωση επιστροφής της δραχμής. «Θα έχουμε ρεύμα μόνο δυο ώρες την ημέρα, όπως είχαν οι Αλβανοί που πουλούσαν το υπόλοιπο ρεύμα σ' εμάς. Θα περιμένουμε στην ουρά για μισό κιλό κουνουπίδι», ανέφερε.

Ωστόσο, η κ. Γιαννάκου υπογράμμισε ότι η «διαπραγμάτευση υπάρχει. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις κάνουμε. Αλλά συνεχώς ορισμένα πράγματα θα είναι υπό διαπραγμάτευση».


Καιρός ήταν...

Ο Πούτιν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης του Σόρος!

Πόλεμο κατά του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος ξεκίνησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του «τρομοκράτη Χρηματιστή Τζορτζ Σόρος».

Ο Σόρος διώκεται για απάτη, καθώς...

ενεπλάκη σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά.


Γι' αυτούς η κρίση είναι ευκαιρία!

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.

Τους εγκληματίες μεγαλοκαπιταλιστές δεν τους ενδιαφέρει τελικά ούτε η «σωτηρία της χώρας» από τη χρεοκοπία ούτε το «νοικοκύρεμα» του δημοσίου ούτε η διατήρηση του «ευρωπαϊκού προσανατολισμού». Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνει ο καθένας από αυτούς στον «αφρό», να διασωθεί ατομικά, βάζοντας το χέρι όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα και πιο...
τολμηρά στις τσέπες των εργατών του και στο δημόσιο ταμείο. Και ακόμα περισσότερο, τους ενδιαφέρει να γίνει η χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα Ασία, να ρημαχτεί ο ελληνικός λαός, να μεταναστεύσει αν είναι δυνατόν και όλη η ελληνική νεολαία στο εξωτερικό, να μείνει ο ελληνικός πληθυσμός από την υπογεννητικότητα και την εξαθλίωση μειοψηφία στη χώρα του, να παραμείνει στη θέση της Ελλάδας μια τεχνητή χώρα, κάτι σαν ένα Ντουμπάι της Ανατολικής Μεσογείου, ιδανική βάση για διεθνείς τυχοδιωκτικές μπίζνες, με μια εργατική τάξη εισαγόμενων σκλάβων.


Φυσικά και δεν καταλαβαίνει τι γράφει!

Απίστευτες προκλήσεις απο τον υπερ-μνημονιακό Καψή !

Όνομα και πράγμα! Ο γνωστός δημοσιογράφος μέσα απο τον λογαριασμό που διατηρεί στο twitter, ανεβάζει απο το πρωί "τρομοκρατικά" tweets.. "Υπάρχει κανείς τόσο μ@λάκας που να πεί όχι στο ντίλ με την τρόικα και να μας στείλει στην χρεοκοπία? και ομως..." Αυτό έγραψε πριν απο¨....
περίπου μια ώρα ο δημοσιογράφος, αλλα δεν σταματά εδω.. Το παραλήρημα έχει και συνέχεια.. "παρτε...
τηλέφωνο τα κόμματα. Οποιος μας οδηγήσει σε χρεοκοπία ειναι προδότης", συνεχίζει ο μνημονιακός Μανώλης Καψής.. Αποκορύφωμα όλων το τελευταίο του tweet..
You might also like:


Μισθοί 35 Ελλήνων η αμοιβή του Τόμσεν !

Μισθοί 35 Ελλήνων η αμοιβή του Τόμσεν !! Ο ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ!




Με το αστρονομικό ποσό των 242.000 ευρώ αμείβεται ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, που ζητά να εφαρμοστούν στη χώρα μας επώδυνα μέτρα, κόβοντας μισθούς και συντάξεις.
Ο Πολ Τόμσεν δηλαδή παίρνει τα ίδια χρήματα με 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλους που αμείβονται με το βασικό μισθό των 739 ή των 485 ευρώ μικτά αντιστοίχως.
Το πραγματικό ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, καθώς ως αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εντάσσεται στη μισθολογική και διοικητική βαθμίδα Β05 και μπορεί να λαμβάνει μέχρι 309.000 δολάρια ετησίως.
Όταν πληρώνεται παίρνει το 1/12 του μισθού του χωρίς κρατήσεις, αφού όλοι οι μη Αμερικανοί υπάλληλοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξαιρούνται από το φόρο εισοδήματος.
Εκτός από το μισθό του ο Πολ Τόμσεν απολαμβάνει και το προνόμιο μιας ιδιότυπης μονιμότητας που υπάρχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από το οποίο λίγοι υπάλληλοι φεύγουν με δική τους θέληση.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δικαιολογεί τα προνόμιά του με το επιχείρημα της ανταγωνιστικότητας, δίδοντας βέβαια τελείως διαφορετική διάσταση στα όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί του στην Ελλάδα, όταν ζητούν σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, με συρρίκνωση μισθών και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
"Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό στους τομείς της αγοράς που δραστηριοποιείται και θα πρέπει να κερδίζει από τους ανταγωνιστές του τα πιο άξια στελέχη", αναφέρει το Ταμείο στις σελίδες του. Μάλιστα οι υπάλληλοι του Ταμείου είδαν τις αποδοχές τους το 2011 να αυξάνονται κατά 4,9%.

NEWS247.GR


Η Ελληνική επίσημη γλώσσα της ΕΕ!

Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.



Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και τονωτικό για το ηθικό μας, αλλά και για να αναλογιστούμε ίσως ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό, όποια θέση κι αν κατέχουμε, να... αγαπάμε και να καλλιεργούμε αυτή τη γλώσσα στην οποία ίσως και να χρωστάμε όλη μας την ύπαρξη.

Προς το τέλος είναι που αποκτά ενδιαφέρον Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.

Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.. Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει
καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων. Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.  Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας
μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300..000 τεχνικούς
όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.. Στον Ίμυκο
ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο
συνεχίζεται..

Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα
εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής
απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ'
αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι
θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής.
Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων
πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται
ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις
χαρακτήρισαν σημειολογικές.

Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη,
και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα,
κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η
γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο)
εννοείται με το αμ (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις
έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές,
σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που
την χρησιμοποιούν.

ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ,
γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο
αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις
άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων
αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε
τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες
γλώσσες..

Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική
γεωμετρική τους απεικόνιση.

"BR"
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη
=.....LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ......, κυκλο....,
ΦΩΝΟ....., ΜΑΚΡΟ....., ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ....., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ...,
ΣΥΜ......, κ.λπ..

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή
ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες
επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.

Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές
εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η
Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για
Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για
χρώματα.


Ο λαός τους γνωρίζει πλέον καλά.

Προς συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Κουβέλη!



Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για παραμονή του Λουκά  Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013, που συνεπάγεται την ολοκλήρωση της εντολής που πήρε το ΠΑΣΟΚ από τον ελληνικό λαό στην εκλογική αναμέτρηση του 2009, υποκρύπτει φυσικά την επιθυμία του απερχόμενου Προέδρου του Κινήματος να διευκολύνει τον διάδοχό του. Και να του προσφέρει τον κατάλληλο πολιτικό χρόνο, ώστε να καταφέρει να ανοίξει τη δική του πολιτική περπατησιά, αφού πρώτα θα έχει προχωρήσει σε μια στοιχειώδη ανασύνταξη δυνάμεων.
Τμήμα του στρατηγικού αυτού σχεδίου φαίνεται να είναι και η επιδίωξη της συνεργασίας, με οποιαδήποτε μορφή κι αν επιτρέπει… ο εκλογικός νόμος, με τη Δημοκρατική Αριστερά. Το κόμμα που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης και δημοσκοπικά ευημερεί ανέλπιστα, καθώς οι μετρήσεις το εμφανίζουν να απειλεί το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση, έχοντας προ πολλού προσπεράσει τόσο το ΚΚΕ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης και οι συνεργάτες του δεν έχουν κρύψει ότι θα τους ενδιέφερε η προοπτική της συμμετοχής τους σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας. Μιας συνεργασίας που εκ των πραγμάτων θα περιελάμβανε σε κεντρικό ρόλο το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα γύρω από τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην απέχει πολύ από το να επιβάλλει τη… μονοθεματική υποψηφιότητά του, το ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει μετά την αλλαγή ηγεσίας, θα αποτελεί προνομιακό συνομιλητή για τη Δημοκρατική Αριστερά. Εκεί δηλαδή όπου συνωστίζονται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, απογοητευμένοι οπαδοί του.
 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ


Η “αντιναζιστική” κολυμβήθρα του Σιλωάμ!


γράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος
Μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, τρόικα, επιτηρητές, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οικονομική κρίση, φτώχεια και ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας. Ξέρετε που οφείλονται όλα αυτά; Μήπως στην αδηφάγο παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς που βάζει τα κέρδη πάνω από τους λαούς; Μήπως τους -εβραίους κατά την πλειοψηφία τους – κερδοσκόπους που θέλουν να επιβάλλουν τις θελήσεις τους στα κράτη; Μήπως στην κακοδιαχείριση της οικονομίας, στις σπατάλες και στο ξεπούλημα που έκανε το μεταπολιτευτικό κατεστημένο; Όχι βέβαια, όλα αυτά οφείλονται στους "απογόνους του τρίτου Ράιχ", στο "τέταρτο Ράιχ" που θέλουν να δημιουργήσουν οι Γερμανοί εις βάρος μας. Και δείτε ποίοι είναι αυτοί οι απόγονοι του Χίτλερ: Η πρώην κομμουνίστρια Μέρκελ, ανανήψασα συντηρητική, ο Βιετναμέζος Ρέσλερ (υπόδειγμα Αρείου SS) και ο παντρεμένος gay Βεστερβέλε (ο οποίος κρύβει την σβάστικα κάτω από το ροζ τριγωνάκι). Όλοι αυτοί βάλθηκαν να καταστρέψουν την μικρή αλλά έντιμο Ελλάδα και γι' αυτό η πολιτική και πνευματική ελίτ του τόπου πήρε το όπλο της και ξεκίνησε αντιναζιστικό αγώνα. Από την αριστερά της πολιτικής που μιλά για εκφασισμό της κοινωνίας, μέχρι τους συνταξιούχους αντιστασιακούς Θοδωράκη και Γλέζο που ονειρεύονται νέα αντάρτικα. Από τους πικραμένους νεοδημοκράτες Καμμένο και Τράγκα που για όλα τους φταίνε οι Γερμανοί (ενώ από όλα πιστεύουν ότι θα μας σώσει η Δύση βλ. ΗΠΑ) μέχρι και τον πατριωτικό χώρο που επιτέλους βρήκε μία ευκαιρία να υιοθετήσει συστημική ρητορική πουλώντας φτηνό πατριωτισμό.
Παρασυρόμενος όμως έτσι για μία ακόμη φορά πίσω από την ονοματοδοσία των πραγμάτων και των καταστάσεων από το σύστημα της δεξιάς και της αριστεράς που ευθύνεται για όλα αυτά. Το ζήτημα φυσικά δεν είναι η επίδειξη "ναζισμού" ή "αντιναζισμού". Το ζητούμενο είναι να έχει κάποιος αξιοπρέπεια, λογική και διάθεση για ανατροπή αυτής της πραγματικότητας που καταστρέφει την πατρίδα μας και μας οδηγεί στην φτώχεια. Αξιοπρέπεια ώστε να λέει κάποιος τα πράγματα με το ονομά τους. Λογική ώστε να βλέπει την πραγματικότητα και κυρίως διάθεση ώστε να μπορεί να δημιουργήσει κάτι το διαφορετικό από αυτό που θέλει να σερβίρει το σύστημα. Γιατί το τελευταίο σε όλες τις εκφάνσεις του βολεύεται πάρα πολύ από αυτήν την αντιναζιστική κολυμβήθρα του Σιλωάμ στην οποία τα πετά όλα μέσα και πιστεύει ότι με τον αντιγερμανισμό του θα μπορέσει να βγει καθαρό. Το ίδιο και αν θέλετε μεγάλη μερίδα του λαού μας η οποία στήριξε τα κόμματα που τον οδήγησαν στην καταστροφή, χειροκροτούσε όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ και στο ευρώ παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι σε αυτές τις ενώσεις η Γερμανία από την πρώτη στιγμή είχε τον κυρίαρχο ρόλο λόγω πληθυσμιακών και οικονομικών μεγεθών. Όταν όμως η Ευρώπη αντιπροσώπευε επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις έργων ήταν καλή. Επίσης τα κόμματα ήταν καλά όταν διόριζαν αφειδώς στο δημόσιο (κυρίως αριστερούς για να μην φωνάζουν) και μοίραζαν δανεικό χρήμα δεξιά και αριστερά ήταν υπέροχα. Τώρα όμως ας βρίσουμε όλοι μαζί τον Χίτλερ και τους Γερμανούς για να μπορέσει η τρικομματική του Παπαδήμου να μας σώσει και η αριστερά να παίζει με την επανάσταση της.
Ο πατριωτικός χώρος σαφώς έπρεπε να λάβει θέση κατά του μνημονίου και των λοιπών παραγώγων του, πλην όμως θα έπρεπε και αυτή ίσως ήταν η μοναδική του ευκαιρία να μπορέσει να προτείνει κάτι το διαφορετικό για την οικονομία και την κοινωνία. Αντίθετα τον βλέπουμε είτε να δίνει συγχωροχάρτι στο κατεστημένο μιλώντας για "πατριωτικό καθήκον", είτε να βγάζει άναρθρες κραυγές, φτηνές και λαϊκίστικες που δεν περιέχουν καμία πρόταση. Η παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας καθρεφτίζεται και στο δικό μας πρόσωπο.
Γιατί το να ψάχνουμε τους ενόχους αλλού από εκεί που υπάρχουν δεν οδηγεί σε τίποτε, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε το μυαλό μας κάτω, να προτείνει λύσεις σε αυτή την κοινωνία που έστω και για συγκεκριμένους λόγους έχει αγανακτήσει και ψάχνεται.
 http://elkosmos.gr/


«Η Κύπρος είναι τόσο μικρή που δεν μπορούν να γίνουν δύο κράτη», λέει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.


Μίλησε με τη γλώσσα της λογικής ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μετά τη λήξη του μνημόσυνου του ήρωα της ΕΟΚΑ Πέτρου Γιάλλουρου στην εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, υπογραμμίζοντας ότι στο Κυπριακό «λύση δεν υπάρχει, γιατί οι Τούρκοι τα θέλουν όλα».
«Εμείς δεν έχουμε τίποτα να δώσουμε, γιατί τα πήραν όλα οι Τούρκοι. Εκείνοι πρέπει να δώσουν σε μας και ιδιαίτερα η Κύπρος είναι τόσο μικρή που δεν μπορούν να γίνουν δύο κράτη και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κυπριακός λαός». Στην περίπτωση που εγκαθιδρυθούν στην Κύπρο δύο κράτη, «είναι θέμα ελαχίστου χρόνου η Κύπρος να τουρκοποιηθεί, διότι (σ. σ. οι Τούρκοι) δεν θέλουν μόνο δύο κράτη, αλλά θέλουν και μια ελαφρά σύνδεση, ούτως ώστε να έχουν και το άλλο πόδι απ' εδώ... Νομίζω ότι αν γίνει κάτι τέτοιο πολύ σύντομα ο λαός μας θα φύγει από τη γη των πατέρων του και θα δώσει ακόμα ένα λόγο και ευκαιρία περισσότερη για να τουρκοποιηθεί το νησί μας πιο γρήγορα».
Για τις παρεμβάσεις του στο θέμα της Παιδείας και μια εγκύκλιο στην οποία τονίζει πως «βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της τουρκοποίησης της πατρίδας μας», είπε, απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση αν υπάρχει προσπάθεια απομάκρυνσης της Παιδείας από τις ελληνικές της ρίζες, ότι «αυτό φαίνεται εξόφθαλμα», προσθέτοντας ότι κυπριακή συνείδηση υπάρχει και ότι «δεν θα δημιουργήσουμε νέα κυπριακή συνείδηση. Είμεθα Ελληνες και δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να το πούμε... αυτοί που θέλουν να κάνουν κυπριακή συνείδηση παν ανάποδα. Έχουμε κυπριακή συνείδηση, αλλά είμαστε Ελληνες και εκείνο που θέλω από εσάς είναι όταν θα μπαίνει ο δάσκαλος στην τάξη θα είναι απαράδεκτο, γιατί τέτοιες παραφωνίες είχαν ακουστεί, να λέει ότι είμεθα Κύπριοι και μιλούμε ελληνικά, δηλαδή ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Ελληνες. Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σύγκρουση με την Εκκλησία».
 http://elkosmos.gr


Υποδέχθηκαν στον Έβρο τον Παπουτσή και τον Όθωνα με... νεκροφόρες!

γραφεία τελετών, νεκροφόρες, Χρήστος Παπουτσής, Αλεξανδρούπολη, Έβρος, Μανώλης Ό
Υποδέχθηκαν στον Έβρο τον Παπουτσή και τον Όθωνα με... νεκροφόρες!

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν ο Χρήστος Παπουτσής και ο Μανώλης Όθωνας με σκοπό να εγκαινιάσουν τις εργασίες για το φράχτη του Έβρου. Σίγουρα όμως δεν περίμεναν να τους υποδεχθούν τέσσερις παρατεταγμένες νεκροφόρες!
Τις νεκροφόρες είχαν παρατάξει ιδιοκτήτες γραφείων τελετών της πόλης, σύμφωνα με τη σελίδα bloko. gr, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπαγωγή των συγκεκριμένων οχημάτων στην κατηγορία των πολυτελών ΙΧ και όχι σε αυτή των επαγγελματικών όπως ήταν μέχρι πέρσι, με αποτέλεσμα η δαπάνη για τα τέλη κυκλοφορίας να εκτοξευθεί.
Ο φράχτης προορίζεται να στηθεί πάνω σε επτακόσιους τόνους χάλυβα, έξι χιλιάδες κυβικά μέτρα σκυρόδεμα, είκοσι χιλιάδες επτακόσια μέτρα συρματόπλεγμα και χιλιάδες μέτρα λεπιδοφόρου σύρματος.
Σύμφωνα με την εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή το μόνο που καθυστερεί αυτή τη στιγμή την έναρξη των εργασιών είναι οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.
 http://www.iefimerida.gr/news/


Είναι και αυτός υποψήφιος αρχηγός;

Παραδέχεται ο Ρέππας απολύσεις-εξπρές 15.000 δημοσίων υπαλλήλων
Παραδέχεται ο Ρέππας απολύσεις-εξπρές 15.000 δημοσίων υπαλλήλων!

Μαζικά λουκέτα σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και απολύσεις των υπαλλήλων τους ζητούν εδώ και τώρα οι επικεφαλής της Τρόικα.
Οι προθέσεις των Τροϊκανών φάνηκαν και από την τελευταία συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα όπου φέρεται να ζήτησαν απολύσεις 15.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο μέχρι το Πάσχα με άμεση κατάργηση οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Όπως φάνηκε, οι επικεφαλής της Τρόικα δεν δέχονται το επιχείρημα του Δημήτρη Ρέππα ότι η εργασιακή εφεδρεία έδωσε ότι μπορούσε να δώσει, και του «υπενθύμισαν» ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για 30.000 αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2011, πράγμα που όμως δεν έγινε ποτέ αφού η εφεδρεία κατέληξε ουσιαστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία των απολύσεων θα ξεκινήσει άμεσα με αξιολόγηση δομών και προσωπικού. Από την αξιολόγηση θα φανεί ποιοι θα απολυθούν τελικά. Ωστόσο, τα κριτήρια της αξιολόγησης έχουν ήδη φωτογραφίσει τους υπό απόλυση δημοσίους υπαλλήλους, που δεν είναι άλλοι από εκείνους που είχαν την ατυχία να μην έχουν κάποιο πανεπιστημιακό τίτλο...
http://www.iefimerida.gr/news/


Επιτέλους άρχισαν να ξυπνάνε...

Σεμίνα Διγενή, ανοοιχτή επιστολή, Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας. π
Σεμίνα Διγενή σε Παπούλια: «Απορώ γιατί επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος»!

Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω ανοιχτής επιστολής έκανε η Σεμίνα Διγενή υποστηρίζοντας πως αισθάνεται απελπιστικά προδομένη από το «φίλο της» Κάρολο Παπούλια, τον οποίο προειδοποιεί πως αν δεν κάνει κάτι άμεσα θα έρθουν και χειρότερα. Τονίζει μάλιστα πως αν ήθελε να εναντιωθεί στους νόμους και στα διατάγματα που έφερνε η κυβέρνηση θα έπρεπε να υποβάλει την παραίτηση του.
Παράλληλα επιτίθεται και στους πολιτικούς με βαριές εκφράσεις όπως «ανεπάγγελτοι» και «πρώην ζιγκολό» και λέει πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην τους πάρει με τις πέτρες ο κόσμος.
Η επιστολή της Σεμίνας Διγενή:
«Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια. Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ' έπειθαν τα λόγια. Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροϊδεύουν.
Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα, μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου. Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο.
Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ' όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου, ΔΕΝ πραγματοποιήσατε.
Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ. κ. Πρόεδρε, όταν επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος..
Ξεγελάσατε όλοι σας, τόσα χρόνια τους Έλληνες, με χάντρες σαν να ήταν ιθαγενείς. Εξασφαλίσατε τη σιωπή και τη συναίνεσή τους με λίγα ψίχουλα, από τον κρατικό κορβανά, ως μισθό σε διορισμένους στο δημόσιο, με ελάχιστα χρήματα ως επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν απλά και μόνο για την επιχορήγηση (για την οποία πάρθηκαν και οι απαραίτητες μίζες), με επιδόματα και παροχές που προέρχονταν από τα δάνεια που καλούνται να πληρώσουν τώρα κ.α.
Υπήρχε περίπτωση διαφορετικά, να μην πάρουν με τις πέτρες, βουλευτή - υπουργό, που ενώ δεν είχε δεύτερο παντελόνι να φορέσει, πριν ο ελληνικός λαός του κάνει την τιμή να τον εκλέξει, αρκούσαν λίγα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, για έπαυλη δίπλα στην Ακρόπολη;
Ή μήπως θα γλίτωνε ο ανεπάγγελτος, πρώην ζιγκολό, όταν θα μετατρεπόταν σε έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ευρώπη; Θα γινόταν ποτέ, κάποιος υπουργός, σε υπουργείο, του οποίου οι αποφάσεις θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πεθερικών του (!) ή θα χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα τις δραστηριότητες της μητέρας του και δε θα άνοιγε ρουθούνι; Ή θα επιτρεπόταν να γεμίζουν οι καταθετικοί λογαριασμοί των επιχειρηματιών – αφεντικών σας, μόνο και μόνο για τη «φροντίδα» της επανεκλογής σας;
Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αν δεν ήσασταν συμμέτοχος, ήσασταν απλός παρατηρητής. Και τα δύο, εκ του αποτελέσματος, κρίνονται ως πράξεις προδοσίας. Έτσι το βλέπω πια, Κάρολε...
Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες, να ελαφρύνετε εαυτόν, από τις αμαρτίες του παρελθόντος (από το ''δάνειο'' του ''κωλόσπιτου'' της Εκάλης, μέχρι τη σημερινό ''τουμπεκί'' στο ξεπούλημά μας και τη νέα Κατοχή). Θα μπορούσατε να γίνετε Κάρολε, πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού, αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η ''κυβέρνηση''.
Αν είσασταν μ' εμάς κι όχι μ' αυτούς. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας, εξηγώντας με διάγγελμα τους λόγους. (Εσείς οι λακωνικοί Δωριείς, γνωρίζετε τον τρόπο να είστε σαφείς...)
Τότε, μάλιστα, θα αξίζατε με χίλια, ένα νέο γύρο με τσίπουρα..
ΥΓ 1 Μαθαίνω, δεν περνάς καλά τελευταία, χτύπησαν το σπίτι σου (επανέρχομαι στον ενικό, αυτά δεν λέγονται σε πληθυντικό) στην Ασκληπιού, πάνω από 30 αναρχικοί. Τις προάλλες σε γιουχάρισαν άγρια στην παρέλαση και στα Θεοφάνεια.. Σε αποκάλεσαν προδότη. Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ.. Και πεινάει πολύ.. Και η αδικία δεν αντέχεται. Θα' ρθουν και χειρότερα, αν δεν κάνεις κάτι.
ΥΓ 2 Με θλίβει πραγματικά η εικόνα σου σήμερα... Έχω ακόμη τις φωτογραφίες μας στα Γιάννενα, σ εκείνο το γεύμα, μετά από μια συνέντευξη, που μας είχες καλέσει με το συνεργείο της ΕΡΤ, όταν σε απαθανάτιζε ο φακός, να κυνηγάς την τρίχρονη κόρη μου, για να την πείσεις να φάει. Θυμάμαι ακόμη, εκείνον τον πυροβολισμό, για ένα...κυκλάμινο.
Πού πήγε το χιούμορ σου, η επαναστατικότητά σου, αυτό το ''μέσα σε όλα'' που είχες, η εκπληκτική επαφή σου με τον κόσμο, αυτή η ..ψαγμένα κοσμοπολίτικη συμπεριφορά, που σε ξεχώριζε από τους υπόλοιπους ξελιγωμένους Πασοκάνθρωπους, από το κοπάδι με τους βλαχοδήμαρχους, που το έπαιζαν παράγοντες της Αλλαγής; Σου έλεγα τότε, ότι μου θυμίζεις στο προφίλ τον Μάρλον Μπράντο στην ''Ανταρσία'' και γέλαγες..
Ακόμη Κάρολε, μου τον θυμίζεις,
αλλά στον ''Νονό''...
 http://www.iefimerida.gr/news/


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More