6.2.12

«Η Κύπρος είναι τόσο μικρή που δεν μπορούν να γίνουν δύο κράτη», λέει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.


Μίλησε με τη γλώσσα της λογικής ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μετά τη λήξη του μνημόσυνου του ήρωα της ΕΟΚΑ Πέτρου Γιάλλουρου στην εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, υπογραμμίζοντας ότι στο Κυπριακό «λύση δεν υπάρχει, γιατί οι Τούρκοι τα θέλουν όλα».
«Εμείς δεν έχουμε τίποτα να δώσουμε, γιατί τα πήραν όλα οι Τούρκοι. Εκείνοι πρέπει να δώσουν σε μας και ιδιαίτερα η Κύπρος είναι τόσο μικρή που δεν μπορούν να γίνουν δύο κράτη και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κυπριακός λαός». Στην περίπτωση που εγκαθιδρυθούν στην Κύπρο δύο κράτη, «είναι θέμα ελαχίστου χρόνου η Κύπρος να τουρκοποιηθεί, διότι (σ. σ. οι Τούρκοι) δεν θέλουν μόνο δύο κράτη, αλλά θέλουν και μια ελαφρά σύνδεση, ούτως ώστε να έχουν και το άλλο πόδι απ' εδώ... Νομίζω ότι αν γίνει κάτι τέτοιο πολύ σύντομα ο λαός μας θα φύγει από τη γη των πατέρων του και θα δώσει ακόμα ένα λόγο και ευκαιρία περισσότερη για να τουρκοποιηθεί το νησί μας πιο γρήγορα».
Για τις παρεμβάσεις του στο θέμα της Παιδείας και μια εγκύκλιο στην οποία τονίζει πως «βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της τουρκοποίησης της πατρίδας μας», είπε, απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση αν υπάρχει προσπάθεια απομάκρυνσης της Παιδείας από τις ελληνικές της ρίζες, ότι «αυτό φαίνεται εξόφθαλμα», προσθέτοντας ότι κυπριακή συνείδηση υπάρχει και ότι «δεν θα δημιουργήσουμε νέα κυπριακή συνείδηση. Είμεθα Ελληνες και δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να το πούμε... αυτοί που θέλουν να κάνουν κυπριακή συνείδηση παν ανάποδα. Έχουμε κυπριακή συνείδηση, αλλά είμαστε Ελληνες και εκείνο που θέλω από εσάς είναι όταν θα μπαίνει ο δάσκαλος στην τάξη θα είναι απαράδεκτο, γιατί τέτοιες παραφωνίες είχαν ακουστεί, να λέει ότι είμεθα Κύπριοι και μιλούμε ελληνικά, δηλαδή ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Ελληνες. Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σύγκρουση με την Εκκλησία».
 http://elkosmos.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More