6.11.10

6 Νοεμβρίου.


  • Γεγονότα
1903: Η «Ορέστεια» του Αισχύλου ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο Αθηνών για πρώτη φορά στη Δημοτική. Το γεγονός προκαλεί συμπλοκές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τρία θύματα. («Ορεστειακά»)
1925: Ο μυστικός πράκτορας των Βρετανών Σίντνεϊ Ράιλι εκτελείται από την OGPU, τη μυστική υπηρεσία της Σοβιετικής Ένωσης. Υπήρξε το πρότυπο του Ίαν Φλέμινγκ για τον Τζέιμς Μποντ.
1932: Εκλογές στη Γερμανία. Οι Εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ παραμένουν πρώτο κόμμα στο Ράιχσταχ με το 33,1% των ψήφων και 196 έδρες, παρότι υφίστανται απώλειες.
1960: Ο Παναθηναϊκός δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα του στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζει για το Κύπελλο Πρωταθλητριών την τσεχοσλοβακική Σπάρτακ Χράντετς και χάνει με 1-0.
1964: Με απόφαση της Βουλής, στην οποία πλειοψηφεί η Ένωση Κέντρου, τερματίζεται το μετεμφυλιακό καθεστώς. Καταργούνται το Γ' Ψήφισμα, οι εξορίες και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.
1987: Το κλαμπ «Ρόδον», πρώην κινηματογράφος επί της οδού Μάρνη, ανοίγει τις πύλες του για τους φίλους του ροκ. Πρώτο συγκρότημα που εμφανίζεται, οι Yeah του Γιάννη Ντρενογιάννη. Θα κλείσει το Μάιο του 2005, λόγω ιδιόχρησης.
  • Γεννήσεις
15: Αγριππίνα η νεώτερη, αυτοκράτειρα της Ρώμης. Υπήρξε αδελφή του Καλιγούλα, ενώ παντρεύτηκε το θείο της Κλαύδιο για ν' ανέβει στο θρόνο της Ρώμης. Αφού τον δηλητηρίασε έχρισε αυτοκράτορα τον γιο της Νέρωνα. [θαν. 23/3/59]
1860: Ιγκνάτσι Πεντερέφσκι, πολωνός συνθέτης, που διετέλεσε και πρόεδρος της Πολωνικής Δημοκρατίας. [θαν. 29/6/1941]
1861: Τζέιμς Νάισμιθ, καναδός καθηγητής, δημιουργός της καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ). [θαν. 28/11/1939]
  • Θάνατοι
1835: Ανρί Ντε Ρινί (Δεριγνύ), γάλλος ναύαρχος. Ήταν ο διοικητής της γαλλικής ναυτικής μοίρας στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου. [γεν. 2/2/1782]
1965: Εντγκάρ Βαρέζ, γαλλοαμερικανός συνθέτης, από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής. [γεν. 22/12/1883]
2006: Μπουλέντ Ετσεβίτ, τούρκος πολιτικός που διατέλεσε πλειστάκις πρωθυπουργός της χώρας του. [γεν. 28/5/1925]


Εκλεκτές υποψηφιότητες!

Μεταφέρουμε από το μηνιαίο ΕΛΛΗΝΙΟΝ.
Εις τον Κεντρικόν Τομέα Αττικής, με επικεφαλής τον υποψήφιον Αντιπεριφερειάρχην κ. Αθανάσιον Πλεύρην, συμμετέχουν οι υποψήφιοι Σύμβουλοι:
Γιαννάκενας Ιωάννης, Δασκαλάκης Γεώργιος, Παπαγεωργίου Δημήτριος, Χανιώτης Ευάγγελος.
Εμείς τους τιμούμε και παρωτρύνομε τους αναγνώστας του ΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΟΣ να τους επιλέξει εις την επικειμένην εκλογικήν αναμέτρησιν της τοπικής αυτοδιοικήσεως.

Αγαπηνός


Δώστε του μαντήλια..

Η Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010.


Ήθελε  Περιφερειάρχες.

Αγαπηνός


Κάντε τον Σενεγαλέζο!

Ένας χρόνος διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ.Άνεργοι  Έλληνες  600.000
Πληθωρισμός        5,6 %
Ύφεση                   3,7 %
Καταιγίδα <<λουκέτων>> στα Ελληνικά καταστήματα
Κατάρρευση της οικοδομής 
Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού των συνταξιούχων
Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ
Αύξηση της τιμής της βενζίνης
Αύξηση της τιμής του πετρελαίου Θέρμανσης


Τώρα γνωρίζεις γιατί θα τους ΜΑΥΡΊΣΕΙΣ

Αγαπηνός


Στις 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και με τα δύο χέρια!


ΨΗΦΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΓΟΥΡΟΎΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΈΡΙΑ!
ΑΓΑΠΗΝΟΣ.


Τελικά το σύστημα εξουσίας τους απέβαλλε!

Με δικαστική απόφαση, ο συνδυασμός "Ελεύθερη Αθήνα" εκτός εκλογών!

Ένα πολιτικό σύστημα που δεν αντιδρά, που αρνείται να αντιμετωπίσει από θέση αρχών τις εξελίξεις, και που συμβιβάζεται αναγορεύοντας την υστεροβουλία του σε πολιτική στάση, είναι ένα πολιτικό σύστημα χρεοκοπημένο, αναποτελεσματικό υποταγμένο και από κάθε άποψη χειραγωγούμενο.
Και αυτή η αλήθεια επιβεβαιώθηκε σήμερα για δεύτερη φορά ως κορυφαία πράξη ντροπής στο δήμο της Αθήνας.
Οι δικαστές του δευτεροβάθμιου πρωτοδικείου, απέρριψαν τελικά την ένσταση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», επιβραβεύοντας έτσι τις επιλογές εκείνων που ήθελαν να σιγήσει η φωνή αυτών που επεχείρησαν να αλλάξουν δραστικά την πολιτική ατζέντα του συμβιβασμού, με στόχο την αφύπνιση του πολίτη.
Κέρδισαν μια κατάπτυστη απόφαση ντροπής. Και ίσως τη γοητεία της αυταπάτης πως θα κρατήσουν έξω από το δήμο της Αθήνας το «αγκάθι» της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» και το φορτίο του πολιτικού του λόγου.Έχασαν όμως και το τελευταίο ίχνος από το φερετζέ που καλύπτει το αποκρουστικό τους πρόσωπο...
Και σ αυτό τον κατήφορο παρασύρθηκε το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του με τη στάση της ανοχής και της μη αντίστασης στα τεκταινόμενα.
Το σημαντικότερο όμως απ όλα είναι πως μέσα στον απελπιστικό τους κατήφορο ξέχασαν πως η καρδιά της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» δεν είναι οι στιβαγμένοι κώλοι στις αίθουσες των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Η καρδιά της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», είναι ο νους και η ψυχή των πολιτών αυτής της πόλης που με τις πολιτικές τους την απαξιώνουν και την καταδικάζουν στο μαρασμό.Αυτής της πόλης που με τη στάση τους μετέτρεψαν από πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου σε πολυπολιτισμική κόλαση, και σε πεδίο ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.
Αυτή την καρδιά οι δικαστικές τους αποφάσεις δε την αγγίζουν.
Τη θυμώνουν. Και μαζί της θυμώνουν και εξοργίζουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που αρνείται να συγκατανεύσει στον πολιτικό ξεπεσμό.
Σήμερα αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ποιόν φοβούνται τα τσιράκια της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Και δε φοβήθηκαν την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» για την όποια πιθανολογούμενη αριθμητική της παρουσία στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο.
Αυτό που φοβήθηκαν είναι τη δυναμική απήχηση των πολιτικών της επεξεργασιών στην ψυχή του Αθηναίου πολίτη.
Αυτό που φοβήθηκαν είναι τις αυριανές πολιτικές της πρωτοβουλίες και την αποδοχή τους στην Αθηναϊκή κοινωνία.
Γιατί για την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» το εφικτό και το ρεαλιστικό δε σταματά εκεί που αρχίζει ο ραγιαδισμός τους, αλλά προσδιορίζεται από τις πολυποίκιλες ανάγκες μιας κοινωνίας που καταδυναστεύεται πολιτικά, ηθικά, πολιτισμικά και οικονομικά.
Προτίμησαν να συμπράξουν όλοι σε ένα συμβούλιο ντροπής, γιατί απλά δεν τόλμησε κανείς από αυτούς να οραματιστεί ένα συμβούλιο μάχης, αντίστασης και αξιοπρέπειας.
Πολίτη της Αθήνας…
Αυτό που τρέμουν, είναι τη δική σου φωνή.Τη δική σου οργή.
Τον πολιτικό σου ξεσηκωμό που απεύχονται. Τη σούπα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, δε την χαλάνε τα «μείγματα» της Νέας Δημοκρατίας. Το πρόβλημα στην πολιτική δράση δεν είναι τα παιχνιδίσματα του μαθητευόμανου μαγειράκου με τα «μείγματα».
Το πρόβλημα είναι τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσεις και όχι η κουτάλα του ανακατέματος.
Κι αυτή την αλήθεια τα αφεντικά τους την ξέρουν καλά. Το ίδιο ανώδυνες για την παγκόσμια διακυβέρνηση και τις επιλογές της, είναι τόσο οι κωλοτούμπες της πολιτικής, όσο και οι βαρυσήμαντες φωνασκίες που εκτονώνουν τη λαϊκή οργή σε συνθήματα και ανώδυνες παρελάσεις.Για σένα που αναρωτιέσαι γιατί επεδίωξαν τη φίμωση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», η απάντηση βρίσκεται στη θλιβερή ομοιότητα όλων των υπόλοιπων που επιχειρούν γι ακόμα μια φορά να σε εξαπατήσουν.
Πολίτη της Αθήνας…
Το ψηφοδέλτιο της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», δε θα το βρεις στην κάλπη της ντροπής και του πολιτικού εκβιασμού στο σικέ παιχνίδι που έστησαν.Η φωνή μας όμως ανταμώνει με τη δική σου ψυχή, και αυτό είναι ο πραγματικός τους εφιάλτης.Ο έντιμος αγώνας που ξεκινήσαμε, έχει ανάψει ήδη τη φωτιά της ελπίδας.Αυτή την ελπίδα δε μπορούν να τη λερώσουν τα κατευθυνόμενα χέρια τους.Αυτή την ελπίδα δε μπορούν να την ακυρώσουν με δικαστικές αποφάσεις.
Και αυτή η φωτιά σύντομα θα λαμπαδιάσει την πολιτική τους κόλαση.
Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» ήταν μόνο η αρχή.
Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» είναι το ομορφότερο όραμα της ψυχής όλων μας.
Ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Για την ανατροπή των φαύλων και των ξενόδουλων.Για την ανατροπή των επιλογών της παγκόσμιας διακυβέρνησης και των ντόπιων τοποτηρητών της.Για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας, τις αξίες μας που επεχείρησαν να ευτελίσουν, την καθημερινότητά μας που την καταδίκασαν στη δυστυχία, την ταυτότητα που μαγάρισαν με τις βρώμικες πολιτικές τους, την αξιοπρέπεια μας που τσαλάκωσαν, την πατρίδα μας που απειλείται με εθνικό ακρωτηριασμό.
Και σ αυτό τον αγώνα, δε σε θέλουμε απλά συμμέτοχο αλλά ουσιαστικό πρωταγωνιστή.
Η σπίθα άναψε στην Αθήνα…
Δεν μπορούν να τη σβήσουν με τερτίπια νομικά…
Σύντομα η φωτιά θα ανάψει σ ολόκληρη την Ελλάδα…
Και θα είναι η φωτιά της κόλασης για όλους αυτούς που επεχείρησαν να μετατρέψουν σε κόλαση τη ζωή μας.
Δε θα νικήσουν… Θα νικήσουμε. 


Προσοχή η Θράκη κινδυνεύει...

Τουρκική Μέγγενη στον Έβρο
  Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Άγκυρας για τη Θράκη είναι διαρκές και πάγιο. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, το «παιχνίδι» στην περιοχή χοντραίνει και δείχνει ότι η Άγκυρα, κρατώντας στο χέρι τα κέρδη (ελληνικά χωρικά ύδατα προσαρμοσμένα στα τουρκικά «ζωτικά συμφέροντα») από τις διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο, ανεβάζει το στοίχημα (στρατιωτική παράμετρος) στη Θράκη προκειμένου να επιβάλει στην Ελλάδα τη «λύση - πακέτο» που τη συμφέρει.
Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά – πίσω από την κουρτίνα των πρωθυπουργικών εναγκαλισμών και των δημόσιων διαβεβαιώσεων περί της ελληνοτουρκικής φιλίας – για να δούμε πώς αποτυπώνονται οι τουρκικές κινήσεις.Το «Π» πριν από μερικές εβδομάδες αποκάλυψε το σχέδιο των στρατηγών του ελληνικού Πενταγώνου για επέκταση των αντιαρματικών τάφρων στον Έβρο. Τα πρώτα 17 χιλιόμετρα στο Κάραγατς, όπου Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν σύνορο το ποτάμι του Έβρου, έχουν ολοκληρωθεί. Τα έργα προβλέπουν διάνοιξη της τάφρου στα 30 μέτρα πλάτος και βάθος 7 μέτρα. Τα έργα παρουσιάστηκαν ως προσπάθεια δημιουργίας ενός φυσικού εμποδίου που θα έβαζε κάποιο φρένο στη μαζική είσοδο λαθρομεταναστών. Πειστική η δικαιολογία, καθώς τους πρώτους 9 μήνες του 2010 περίπου 25.000 λαθρομετανάστες πέρασαν τον Έβρο!

Όμως η αλήθεια είναι ότι οι αντιαρματικές τάφροι αποφασίστηκε να ανοίξουν (και) για άλλο λόγο. Κι αυτός έχει να κάνει με «περίεργους» εξοπλισμούς και ακόμη πιο περίεργες κινήσεις των απέναντι. Έχουμε και λέμε:

◆ Η Άγκυρα προμηθεύτηκε 36 γερανοφόρα οχήματα από τη Γερμανία. Για την ακρίβεια οι Τούρκοι πήραν έξι από τους Γερμανούς και τα υπόλοιπα 30 τα έφτιαξαν μόνοι τους στην Τουρκία. Τι μπορούν να κάνουν μ’ αυτά τα οχήματα; Μέσα σε 15 λεπτά να «ενώσουν» τις δύο όχθες του Έβρου. Και σε άλλα 7 λεπτά να περάσουν στο ελληνικό έδαφος δύο ίλες αρμάτων μάχης!

◆ Το καλοκαίρι η 3η Τεθωρακισμένη Τουρκική Ταξιαρχία, η οποία σταθμεύει σχεδόν απέναντι από την Ορεστιάδα, έκανε με μεγάλη επιτυχία σχετική άσκηση, δημιουργώντας προβληματισμό στο Πεντάγωνο.

◆ Εκτός από τα γερανοφόρα οχήματα, οι Τούρκοι έχουν ήδη στη διάθεσή τους 56 άρματα «διάσπασης» ναρκοπεδίων.

◆ Απέναντι από τον Έβρο έχουν ανεπτυγμένη την 1η Στρατιά με τρία Σώματα Στρατού. Το ένα είναι ανεπτυγμένο στο Κάραγατς, το δεύτερο στο Τερκιπλάκ, στο ύψος της Αλεξανδρούπολης, και το τρίτο πιο πίσω στην Κωνσταντινούπολη.

◆ Πρόσφατα οι Τούρκοι μετακίνησαν την 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία από τα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης προς τα δυτικά, που σημαίνει ότι προώθησαν προς τον Έβρο άρματα μάχης Leopard και Μ-60.

◆ Όλο και πιο συχνά το 533 Σύνταγμα Πυροβολικού μετασταθμεύει από την Άγκυρα, όπου βρίσκεται η έδρα του, πλησίον του Έβρου. Στο οπλοστάσιό του το συγκεκριμένο σύνταγμα έχει τους πυραύλους Yildirim, πύραυλοι κινεζικής τεχνολογίας με βεληνεκές 150 χλμ., το οποίο η Τουρκία φιλοδοξεί να αυξήσει με δικές της «πατέντες» στα 250 ή και στα 350 χλμ.!

Όλα αυτά τα περίεργα και ύποπτα οι «στραταίοι» τα λένε εδώ και μήνες – για να μην πούμε χρόνια – στους πολιτικούς, οι οποίοι μπορεί να τους αντιμετώπιζαν παλαιότερα ως... γραφικούς, αλλά τώρα τελευταία το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει. Η «στρατιωτική πίεση» που ασκεί η Άγκυρα στην Ελλάδα δεν έχει πλέον πεδίο δράσης το Αιγαίο, αλλά τον μέχρι πρότινος «απόρθητο» Έβρο.

Με αυτή τη διαπίστωση συμφωνεί – σε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση – στο βιβλίο του «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα» και ο Βασίλειος Μαρκεζίνης. Ο έμπειρος νομικός και σχολαστικός παρατηρητής των γεωπολιτικών εξελίξεων στο βιβλίο του, αλλά και σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Mega, περιγράφει με λεπτομέρειες έναν επιθετικό στρατιωτικό ελιγμό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον οποίο σε λίγες ώρες φθάνουν στα Πομακοχώρια της Θράκης. Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι βάση όλων αυτών των σεναρίων αποτελεί το «σχέδιο βαριοπούλα» των Τούρκων στρατηγών - αντιπάλων του Ερντογάν, οι οποίοι ετοίμαζαν κατάσταση αποσταθεροποίησης χρησιμοποιώντας ελληνοτουρκικό πολεμικό επεισόδιο. Το γεγονός ότι ο Ερντογάν «τσουβάλιασε» τους στρατηγούς δεν σημαίνει ότι το τουρκικό κράτος σταμάτησε να προασπίζεται τα συμφέροντα των «Τούρκων» στη Θράκη...


Σενάρια εισβολής

Άλλες εποχές τέτοια σενάρια πιθανόν να προκαλούσαν χαμόγελα όλο νόημα στο Πεντάγωνο. Μόνο που οι εποχές αλλάξανε και στα Γενικά Επιτελεία του Πενταγώνου όχι μόνο δεν γελάνε, αλλά εμφανίζονται υπέρμετρα «κουμπωμένοι». Γιατί το σενάριο του σερ Μαρκεζίνη δεν είναι το μοναδικό που εξετάζουν στο Πεντάγωνο…

Γι’ αυτό και το απόσπασμα από το βιβλίο του σερ Β. Μαρκεζίνη κάθε άλλο παρά στο... χαλαρό πέρασε. Τι λέει ο Μαρκεζίνης στο βιβλίο του «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα»:


«Θα μπορούσαν οι Τούρκοι να βρουν ανοικτό τον δρόμο ανατολικά του ποταμού Άρδα – δυτικά της Ορεστιάδας – και από εκεί, ακολουθώντας τη γραμμή βόρεια και μετά βορειοανατολικά, να βρεθούν στα Πομακοχώρια της Ροδόπης, πίσω από τις ελληνικές γραμμές».

Το σενάριο είναι εφιαλτικό, αλλά καθόλου απίθανο, αν αποφασιστεί η υλοποίησή του. Ο Β. Μαρκεζίνης περιγράφει ακόμη πώς θα μπορούσαν οι τουρκικές δυνάμεις να κυκλώσουν τις ελληνικές, επιχειρώντας «ισχυρή επίθεση ενισχυμένης θωρακισμένης ταξιαρχίας στο ελληνικό έδαφος στο ύψος του χωριού Λάβαρα, με σκοπό να δημιουργήσουν ρήγμα για διείσδυση κατά μήκος του οδικού άξονα Λάβαρα-Πρωτοκλήσι-Κυριάκι-Περιστεράκι».

Ο Μαρκεζίνης συνεχίζει την περιγραφή της δυνητικής τουρκικής επίθεσης κάνοντας λόγο για ταυτόχρονη ρίψη αλεξιπτωτιστών κατά τον άξονα και «διείσδυση δεύτερης θωρακισμένης τουρκικής ταξιαρχίας βορείως του Άρδα». «Ο καιρός θα δείξει ποιοι έχουν δίκαιο: οι εφησυχάζοντες ή οι ανησυχούντες», κλείνει το σύντομο αυτό απόσπασμα του βιβλίου του ο Μαρκεζίνης, κάνοντας κάποιους στο Πεντάγωνο να... ιδρώνουν, αφού χαράσσοντας τις πορείες που περιγράφει ο σερ Μαρκεζίνης, το πολεμικό σενάριο δείχνει πολύ λογικό.

Β.Μαρκεζίνης

Στο Πεντάγωνο οι επιτελείς του στρατού έχουν μελετήσει το ενδεχόμενο, όπως και ένα εναλλακτικό πιθανό σενάριο που προβλέπει πρώτο χτύπημα στο χωριό Λάβαρα, αμέσως μετά στις Φέρρες και συγχρόνως στην περιοχή Μάκρη και Ν. Χίλη, μια κίνηση που κόβει τον Έβρο στη μέση.

Θα πείτε προφανώς ότι όσοι σκέφτονται πολέμους και αρματομαχίες το 2010 μάλλον βλέπουν πολλές πολεμικές ταινίες, ωστόσο όλα τα παραπάνω έχουν σοβαρή πιθανότητα να συμβούν σε περίπτωση που η κατάσταση στη Θράκη ξεφύγει εντελώς και η Τουρκία θελήσει να το παίξει «προστάτιδα» δύναμη των «Τούρκων» που ζουν εκεί.

Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ομαλή και απόδειξη είναι ότι όσα κι αν δίνει η Αθήνα στο σκληρό κομμάτι της μειονότητας εκείνη προκαλεί ζητώντας κι άλλα, έχοντας ως λαβή εμπλοκής στις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις το υπερδραστήριο τουρκικό προξενείο.

Στις δημοτικές εκλογές δύο συνδυασμοί που δηλώνουν «τουρκικοί» κατεβαίνουν σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Η καταγραφή της δύναμής τους έχει μεγάλη σημασία και στο Πεντάγωνο θεωρούν την εξέλιξη ιδιαίτερα σοβαρή, αφού εκτιμούν ότι οι «Τούρκοι» της Θράκης έχουν έναν στόχο: κάποια στιγμή να κατορθώσουν να ζητήσουν και να κάνουν δημοψήφισμα για αυτονομία! Κι εδώ αρχίζουν τ’ άλλα σενάρια. Αυτά του σερ Βασίλη, αλλά και των στρατηγών.

Πηγή: Το Ποντίκι 


Ο Ελεύθερος Κόσμος...

Διαβάστε στον ΕΚ που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου

   
051110-ekΟι κάλπες μύρισαν μπαρούτι. Η αριστερίστικη τρομοκρατία έδωσε λίγο χρώμα στην προεκλογική περίοδο. Τα σενάρια "τρομολαγνείας" αποπροσανατολίζουν από τον βασικό ένοχο: την αριστερά και όσους την καλύπτουν. Διαβάστε ποίοι είναι οι λαθρουποψήφιοι που κατεβαίνουν στις εκλογές, εκμεταλλευόμενοι τα νομοσχέδια Παυλόπουλου και Ραγκούση. Η αστυνομία παρακολουθεί τον "Ελεύθερο Κόσμο"; Ένα προβοκατόρικο δημοσίευμα του "Επενδυτή" περί ακροδεξιάς και η εξώδικη απάντησή μας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. "Η Εκκλησία να λάβει θέση", μας λέει ο θεολόγος Ηλίας Τούμπας, παραθέτοντας την θρησκευτική διάσταση της κάρτας του πολίτη. Σε αναβρασμό εξακολουθούν να είναι οι απλοί αστυνομικοί, μετά τις αποτάξεις και τις ΕΔΕ κατά συναδέλφων τους για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά στον "ΕΚ" για όλους και για όλα. Διαβάστε τι λέει για το πολιτικό κόστος του μνημονίου, το τι θα πράξει στον δεύτερο γύρο, την υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπαγεωργίου και τις σχέσεις Καρατζαφέρη - Βορίδη.


Να τελειώνουμε με αυτόν επιτέλους...

Παραιτείται τη ΚυριακήΒουλιάζει το ΠΑΣΟΚ σε τέτοιο βαθμό, που η υπερψήφιση των υποψηφίων του να θεωρείται χαμένη ψήφος.

Ο προκλητικός εκβιασμός του πρωθυπουργού σε συνδυασμό με τα κολλητιλίκια του με τους νταβατζήδες των ΜΜΕ και την ατιμωρησία των καθαρμάτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens, αποκαλύπτουν ότι κάτι του συμβαίνει.

Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, πρωθυπουργός... με ισχυρή αυτοδυναμία και μόλις μ ένα χρόνο κυβερνητικής θητείας, να ζητάει ξανά εκλογές κι όχι κατ ευθείαν ελικόπτερο για ν αποδράσει.

Την ίδια παπαριά είχε κάνει και ο Καραμανλής το 2007, πετσοκόβοντας την αυτοδυναμία του, μόνο που είχε κυβερνήσει 3 χρόνια-όχι ένα, όπως στη περίπτωση του Γιώργου.

Ο Παπανδρέου που κάποιοι τρομάξαμε να τον κάνουμε πρωθυπουργό, ρίχνει μια κλωτσιά στη καρδάρα με το γάλα, αφού έχει προηγηθεί η αυτοκτονική επιλογή του ΔΝΤ , ο πρόσφατος ανασχηματισμός και στη τελική η αδυναμία του κυβερνήσει.

Το τελευταίο μάλλον έχει συνειδητοποιήσει και ο ίδιος και στροβιλίζεται σ ένα πολιτικό κατήφορο χωρίς επιστροφή.

Μην εκπλαγείτε αν το βράδυ της Κυριακής φωνάξει τα κανάλια και τα βροντήξει και φύγει.

Ο Παπανδρέου δεν έχει δικαίωμα να οδηγήσει τον τόπο σε εθνικές εκλογές για να μείνουν ατιμώρητα τα λαμόγια της Siemens , του Βατοπεδίου και πάει λέγοντας.

Έχει δικαίωμα να δηλώσει αδυναμία και στη προκειμένη περίπτωση, η ειλικρίνειά του θα εκτιμηθεί.

Να πει δηλαδή, συμπατριώτες μου δεν μπορώ άλλο να κυβερνήσω, αυτά μπόρεσα να κάνω, άντε γεια σας, καληνύχτα, χαίρετε κι αντίο…

To να μη μπορείς να κυβερνήσεις και να έχεις τσακίσει το λαό με περαιώσεις, φόρους και πετσόκομμα μισθών την ώρα που οι φοροφυγάδες, οι νταβατζήδες, οι πάσης φύσεως μιζαδόροι και λαμόγια, πίνουν νερό στ όνομά σου, είναι η μεγαλύτερη πολιτική σου ήττα.

Γι αυτό δεν χρειάζεσαι τις αποδείξεις της κάλπης.

Που είναι η ανομία που θα φρόντιζες να πολεμήσεις και για την οποία κατέκρινες τον Καραμανλή και με το δίκιο σου;

Κάθε ώρα που περνάει μας περιμένει σαν πολίτες μια δυσάρεστη έκπληξη.

Τη Κυριακή έρχεται η σειρά σου.
πηγη
Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More