16.6.11

Αυτοί οι καραγκιόζηδες έχουν πληρώσει ποτέ;

Υπερ του Μεσοπρόθεσμου είπαν 11 καθηγητές. Ποιοι είναι;

Ο Θάνος Βερέμης ενας εκ των υπογραφόντων

Η δήλωση των 11 πανεπιστημιακών υπέρ του Μεσοπρόθεσμου είναι η εξής:

Κανείς δεν αγνοεί βέβαια πόσο επαχθής είναι η σημερινή πραγματικότητα για όλους σχεδόν τους Ελληνες. Και κανείς δεν αμφισβητεί ότι πολλοί συμπατριώτες μας βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας. Εύλογα δε. Κεκτημένα ανετράπησαν, αυτονόητα κατέρρευσαν, προσδοκίες διαψεύστηκαν, ειδικά δε για τους νέους, τουλάχιστον τους μη προνομιούχους ή υπερπροικισμένους οι διαφαινόμενες προοπτικές προκαλούν δέος.

Εξίσου γνωστό είναι όμως, επίσης, ότι απελπισία και ορθολογισμός σπανίως συμβαδίζουν. Γιατί η απελπισία οδηγεί στον πανικό και αυτός σε κινήσεις σπασμωδικές ή χωρίς προσανατολισμό, οι οποίες όχι σπάνια αντιστρατεύονται τους στόχους και τα συμφέροντα εκείνων που τις αποπειρώνται.

Αν λοιπόν αποφασίσαμε να προσυπογράψουμε το παρόν δεν είναι επειδή, περιχαρακωμένοι στον ακαδημαϊκό μικρόκοσμό μας δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε _ και ακόμη περισσότερο να νιώσουμε _ την αγανάκτηση, την απόγνωση και την ανάγκη για αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά επειδή θεωρούμε χρέος μας να θέσουμε, υπό μορφή ερωτημάτων, ενώπιόν της, κάποια δεδομένα καθώς και προβληματισμούς που εκτιμούμε ότι πηγάζουν από την απλή λογική.



Πρώτον: Με τη δαιμονοποίηση των ξένων κυβερνήσεων οι οποίες οφείλουν να φορολογούν τους πολίτες τους για να συνεχίζεται ο χαμηλότοκος δανεισμός μας, εις βάρος ίσως των άμεσων αναπτυξιακών προοπτικών των χωρών τους _ δεν εγκλωβιζόμαστε σε μια συμπεριφορά ομφαλοσκόπησης που αγνοεί τα δεδομένα της πραγματικότητας και τη συνθετότητα του σύγχρονου κόσμου; Πράγματι.


Οι πολιτικοί εντολοδόχοι των δανειστών μας δεν έχουν, και αυτοί, απέναντί τους κοινοβούλια, κοινές γνώμες, υποχρέωση λογοδοσίας σε επίσης αγανακτισμένους ανθρώπους που ενδεχομένως θεωρούν ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας μας εφόσον η ίδια δεν καταβάλλει ένα επώδυνο τίμημα για την ανόρθωσή της είναι ασύμφορη, παράλογη, άδικη, ακόμη και επισφαλής;


Δεύτερον: Εάν, κατά το διάχυτο λαϊκό αίτημα, φύγει η Τρόικα, καταγγελθεί το επαχθές και «απεχθές», μνημόνιο, κηρυχθεί χρεοστάσιο κλπ. η κατάσταση του μέσου έλληνα θα βελτιωθεί ή, κατά την κοινή λογική, θα επιδεινωθεί, δραματικά και ραγδαία;


Τρίτον: Το ότι πολλές αποφάσεις των πολιτικών μας ηγεσιών δεν είναι κοινωνικά δίκαιες ή οικονομικά αποτελεσματικές αναιρεί το γεγονός πως καμία εναλλακτική προοπτική δε διαφαίνεται σήμερα πιο «αναίμακτη» ή λιγότερο επώδυνη από τη συνέχιση της χρηματοδότησής μας, έστω και με τους, σκληρούς πράγματι, όρους του Μνημονίου;


Τέταρτον: Εμείς ως λαός δεν έχουμε καμία ευθύνη για την παρούσα δραματική κατάσταση; Δεν καθυστερήσαμε με μαζικές κινητοποιήσεις τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού μας συστήματος; Οι πολιτικές μας επιλογές, η επίμονη απαίτηση ευχάριστων προεκλογικών υποσχέσεων που οδηγούσε τα κόμματα σε πλειοδοσία «δεσμεύσεων» και εξοστράκιζε τις φωνές της πρόνοιας και της λογικής, ο ατομικός υπερδανεισμός και ο ακραίος υπερκαταναλωτισμός την περίοδο της φαινομενικής ευμάρειας δεν συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση; Και υπήρξαν ποτέ λαοί που δεν κατέβαλαν τίμημα για τα λάθη τους;


Μήπως, λοιπόν, αντί της διαρκούς μεμψιμοιρίας, της συνεχούς καταγγελίας των ξένων και των αέναων κλαυθμών, θα αποτελούσε πιο ορθολογική αντίδραση η αποδοχή της νέας πραγματικότητας ως κατάστασης δυσχερώς (και μόνο σε βάθος χρόνου) αναστρέψιμης, καθώς και ο πολλαπλασιασμός των ατομικών και συλλογικών μας προσπαθειών για την έξοδο από την κρίση; Οπως, δηλαδή, έκαναν μεταπολεμικά λαοί που είχαν χάσει τη μάχη στα στρατιωτικά πεδία, κέρδισαν όμως αυτήν της ειρήνης


Σε τελική ανάλυση εμείς, παρά τα κονδύλια που κατά τις τελευταίες δεκαετίες εισέρευσαν πλουσιοπάροχα στη χώρα μας, χάσαμε τη μάχη της ανάπτυξης και προϋπόθεση για να μη χάσουμε τον πόλεμο είναι να ανακτήσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη πρώτα του εαυτού μας, στη συνέχεια δε και των ξένων, ως λαός που διδάσκεται από τα λάθη του και αγωνίζεται για την αναίρεση ή έστω τον περιορισμό των συνεπειών τους.

Καθηγητής Θάνος Βερέμης, ιστορικός, πρώην πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας επί Νέας Δημοκρατίας. Απ' τους πρώτους κατόχους της έδρας Κων/νος Καραμανλής.

Καθηγητής Απόστολος Γεωργιάδης, αστικολόγος, πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών. Βραβευμένος από τη ΔΑΠ-Νομικής για τη συμβολή του στην καλλιέργεια της νομικής επιστήμης στην Ελλάδα.

Καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος, πολιτικός επιστήμων, μέλος πλέον της Δημοκρατικής Συμμαχίας και βιογράφος του Κων/νου Μητσοτάκη.

Καθηγητής Θόδωρος Κουλουμπής, διεθνολόγος, πρώην πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ, συνεργάτης του Ιδρύματος Καραμανλή.

Αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, πολιτικός επιστήμων, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Kαθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, πολιτικός επιστήμων. Research fellow στο ΕΛΙΑΜΕΠ, συνεργάτης υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Καραμανλή.

Καθηγητής Χρήστος Ροζάκης, διεθνολόγος, αντιπρόεδρος ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάρφωνε την χώρα μας προκειμένου να πληρώνει πρόστιμα για κακομεταχείριση λαθρομεταναστών.

Καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος, αστικολόγος, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκληρό σημιτικό ΠΑΣΟΚ ως υπουργός δικαιοσύνης του Σημίτη.

Επίκουρος καθηγητής Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Διετέλεσε σύμβουλος του Σημίτη από το 1996 ως το 2004.

Καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, διεθνολόγος, εκλεγμένος πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου. Εκλέχτηκε με τη στήριξη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Παντείου και του γραμματέα ΔΑΠ ΑΕΙ Σάκη Ιωαννίδη.

Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πολιτικός επιστήμων, πρόεδρος πλέον στο ΕΛΙΑΜΕΠ (γνωρίζουμε όλοι τι εστί ΕΛΙΑΜΕΠ)


Να παίρνουν μαθήματα οι Έλληνες πολιτικοί!

H Ιταλία το 1992 είχε 10 φορές μεγαλύτερο χρέος και τα κατάφερε ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΙΚΑ..!


Αυτό είπε ξεκάθαρα σήμερα, ο Mario Draghi μελλοντικός επικεφαλής της ΕΚΤ
Διαβάστε τι δήλωσε σύμφωνα το ΑΝSA   o Mario Draghi .
Η Ιταλία στις αρχές του 1990 ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι η Ελλάδα σήμερα, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Mario Draghi στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην πρώτη του εμφάνιση, εφόσον είναι ο μοναδικός υποψήφιος, για να γίνει ο επόμενος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εντός του τρέχοντος έτους.

Εκείνη την εποχή, ο ίδιος υπενθύμισε, δεν υπήρχαν διεθνή δίκτυα-μηχανισμοί ασφαλείας, όπως αυτοί που υπάρχουν σήμερα και κάθε μήνα εκδίδαμε κρατικά ομόλογα για την τιμές τρεις φορές μεγαλύτερες από αυτές στην Ελλάδα σήμερα και το χρέος μας ήταν δέκα φορές μεγαλύτερο από της Ελλάδας“.


Οι απολίτιστοι δεν βάζουν μυαλό!

Η ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!

Εφ. Μιλλέτ- Ελληνικής Θράκης, 9-6-2011 


Αρθρογράφος Φεϊζουλλάχ Χασάκαγια
Oι ανοησίες περί ¨Ποντιακής Γενοκτονίας¨
Οι ισχυρισμοί περί ¨Μικρασιατικής Καταστροφής¨ και ¨Ποντιακής Γενοκτονίας¨ αποτελούνε επιθετικά στοιχεία των Δυτικών και ειδικότερα των Ελλήνων ενάντια στους Τούρκους.
Το ψέμα της ¨Ποντιακής Γενοκτονίας¨ αποτελεί μια διαφορετική έκφανση του μίσους και της έχθρας ενάντια στους Τούρκους, ένα αίσθημα που εντάθηκε μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, την επανάσταση του Μοριά και τον πόλεμο σωτηρίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 90 επιταχύνθηκε και το 1994 αναγνωρίστηκε επίσημα.

Η γενοκτονία αποτελεί ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που μπορεί να εντοπιστεί με έρευνες ανεξάρτητων επιστημόνων και με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, και όχι κάτι που θα γίνει αποδεχτό με τα ψέματα και τις συκοφαντίες από κάποιους λομπίστες, πολιτικούς και επιχειρηματίες. Ας μην γελιούνται.
Το ψέμα της ¨Ποντιακής Γενοκτονίας¨ που υπερασπίζονται με πάθος κάποιοι Έλληνες πολιτικοί και διεθνείς λομπίστες δεν έχει κανένα απολύτως ιστορικό, πολιτικό και νομικό έρεισμα.
………………….
Τι περίεργο το γεγονός ότι οι Εβραίοι, οι Αρμένιοι και οι Έλληνες που διέπραξαν παλιότερα αλλά και στις μέρες μας γενοκτονίες, μέσω της προπαγάνδας προσπαθούνε να κοροϊδέψουν τον κόσμο λέγοντας πως οι ίδιοι υπέστησαν γενοκτονία. Προσπαθούνε να υπερασπιστούνε τα ψέματα τους μέσω των νόμων που βγάζουν στα κοινοβούλια τους.


Τι θα κάνετε με την Θράκη κ. Πρωθυπουργέ;

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ!

Εφ. Μιλλέτ-Ελληνικής Θράκης 9-6-2011


Ο παιδικός σταθμός του Εχίνου, ο μοναδικός της ορεινής Ξάνθης, συνεχίζει εδώ και χρόνια με επιτυχία τις προσπάθειες του. Ο λαός του Εχίνου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την τελετή λήξης της χρονιάς. Οι ομιλίες που έγιναν περιείχαν σημαντικά μηνύματα.
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου στην αυλή του δημοτικού σχολείου του Εχίνου. Παρέστησαν ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο δήμαρχος Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Τζενγκίζ Πετσενέκ και ο εκπρόσωπος του τουρκικού προξενείου Ραμαδάν Ντουμπάν.


Ο Τσετίν Μάντατζη έστειλε σημαντικά μηνύματα μιλώντας. Ο Μάντατζη ανέφερε ότι καθώς οι υπεύθυνοι του Ελληνικού κράτους επιμένουν να μην ακούνε την φωνή της μειονότητας για πολλά θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης, η μειονότητα θα συνεχίζει μέσω των ίδιων θεσμών της να στηρίζει τα παιδιά της, και ότι η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι η σημερινή εκδήλωση. Ο βουλευτής στην συνέχεια της ομιλίας του είπε : ¨Η καρδιά μας επιθυμεί το κράτος όπως παράσχει εκπαίδευση στα δημοτικά μας στα τουρκικά και στα ελληνικά, έτσι να έρθει και να ανοίξει ανάλογα νηπιαγωγεία. Δυστυχώς όμως εξ όσων αντιλαμβάνομαι οι νυν διοικούντες όπως και οι πρώην, σε αυτό το θέμα ακολουθούνε την νοοτροπία εθνικής πολιτικής. Και στο ορατό μέλλον δεν προτίθενται να κάνουν κάτι. Για όσο καιρό δεν το κάνουν αυτοί, εμείς θα πράττουμε τα δέοντα. Υπάρχουν οι φορείς της μειονότητας. Αυτοί θα κάνουν αυτή τη δουλειά. Εμείς όλοι μαζί θα παράσχουμε την στήριξη μας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά μας¨ .
Σχόλιο : Δηλαδή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρέστη στην εκδήλωση ενός ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ παιδικού σταθμού ο οποίος επί χρόνια συνεχίζει την παράνομη λειτουργία του χωρίς ΙΚΑ, χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς ΤΕΒΕ, χωρίς πυρασφάλεια…. Και μάλιστα μας είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει αυτούς τους σταθμούς ;Αλήθεια οι δαπάνες για αυτούς τους παιδικούς σταθμούς πόθεν ;


Είναι δυνατόν να είχε συμβεί στον κουρασμένο;

Σχέδιο δολοφονίας Κώστα Καραμανλή - Η ενέδρα στη Ραφήνα - Όλη η απόρρητη αναφορά της ΕΥΠ



Είναι οι εξελίξεις πριν τα γεγονότα του Ιουνίου 2009 για τα οποία σας έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Θα συνεχίσουμε τις αποκαλύψεις με τον ρόλο των δημοσιογράφων και του Γερμανικού παράγοντα, στοιχείο που δεν περιλαμβάνεται στην έκθεση της ΕΥΠ(;) ή την μεταφορά της στο περιοδικό.
Βασική επίσης ανακολουθία είναι το ότι στο σχέδιο χρησιμοποιήθηκαν Έλληνες εφιάλτες για να το φέρουν εις πέρας. Άρα η ευκολία απόδοσης εθνικότητας των πρακτόρων προβληματίζει εξ' ίσου.
Το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ έχει ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 2009 και αποτελεί συνέχεια ενημερωτικού τις 13ης Ιανουαρίου 2009.
Το έγγραφο που δημοσιεύουν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ (να τα αγοράσετε γιατί έχουν και άλλες πληφορίες) αναφέρει:
“α.”Ομάδα Εργασίας” δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB ,που δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική,με αφορμή “απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής” συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ.Κ.Καραμανλή,V.Putin και G.Parvanov ,κατά την υπόψη περίοδο,διαπίστωσε και κατέγραψε τα ακόλουθα:
-Κατά τη διαδρομή που χρησιμοποιείτο για τη μετακίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα μέχρι το Γραφείο του ,εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN ,μάρκας TOYOTA HIACE,χρώματος μπεζ,το οποίο κινείτο συνεχώς στη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης κατά το μήκος της διαδρομής αυτής Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More