16.6.11

Τι θα κάνετε με την Θράκη κ. Πρωθυπουργέ;

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ!

Εφ. Μιλλέτ-Ελληνικής Θράκης 9-6-2011


Ο παιδικός σταθμός του Εχίνου, ο μοναδικός της ορεινής Ξάνθης, συνεχίζει εδώ και χρόνια με επιτυχία τις προσπάθειες του. Ο λαός του Εχίνου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την τελετή λήξης της χρονιάς. Οι ομιλίες που έγιναν περιείχαν σημαντικά μηνύματα.
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου στην αυλή του δημοτικού σχολείου του Εχίνου. Παρέστησαν ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο δήμαρχος Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Τζενγκίζ Πετσενέκ και ο εκπρόσωπος του τουρκικού προξενείου Ραμαδάν Ντουμπάν.


Ο Τσετίν Μάντατζη έστειλε σημαντικά μηνύματα μιλώντας. Ο Μάντατζη ανέφερε ότι καθώς οι υπεύθυνοι του Ελληνικού κράτους επιμένουν να μην ακούνε την φωνή της μειονότητας για πολλά θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης, η μειονότητα θα συνεχίζει μέσω των ίδιων θεσμών της να στηρίζει τα παιδιά της, και ότι η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι η σημερινή εκδήλωση. Ο βουλευτής στην συνέχεια της ομιλίας του είπε : ¨Η καρδιά μας επιθυμεί το κράτος όπως παράσχει εκπαίδευση στα δημοτικά μας στα τουρκικά και στα ελληνικά, έτσι να έρθει και να ανοίξει ανάλογα νηπιαγωγεία. Δυστυχώς όμως εξ όσων αντιλαμβάνομαι οι νυν διοικούντες όπως και οι πρώην, σε αυτό το θέμα ακολουθούνε την νοοτροπία εθνικής πολιτικής. Και στο ορατό μέλλον δεν προτίθενται να κάνουν κάτι. Για όσο καιρό δεν το κάνουν αυτοί, εμείς θα πράττουμε τα δέοντα. Υπάρχουν οι φορείς της μειονότητας. Αυτοί θα κάνουν αυτή τη δουλειά. Εμείς όλοι μαζί θα παράσχουμε την στήριξη μας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά μας¨ .
Σχόλιο : Δηλαδή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρέστη στην εκδήλωση ενός ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ παιδικού σταθμού ο οποίος επί χρόνια συνεχίζει την παράνομη λειτουργία του χωρίς ΙΚΑ, χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς ΤΕΒΕ, χωρίς πυρασφάλεια…. Και μάλιστα μας είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει αυτούς τους σταθμούς ;Αλήθεια οι δαπάνες για αυτούς τους παιδικούς σταθμούς πόθεν ;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More