6.3.10

Να μην ξεχνάμε τον Δημήτρη !!!!!!


Τα κάγκελα της δημοκρατίας Χρυσοχοϊδη είναι τίτλοι τιμής για τους 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.


 Νίκος Αγαπηνός
.


Η ΚΑΜΠΟΥΛ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!!!!





Καλά θα κάνει ο υπουργός κος Χρυσοχοϊδης αντί από το βήμα της βουλής να παραδίδει μαθήματα, σοσιαλιστικής πρακτικής για το λαθρομεταναστευτικό  νομοσχέδιο, να κατέβει στους  δρόμους και να αρχίσει να συλλαμβάνει κακοποιούς , μαφιόζους ,βιαστές λωποδύτες  που έχουν καθίσει στο σβέρκο του  Ελληνικού  λαού και δεν τον αφήνουν να πάρει ανάσα . Όσοι κατοικούν σε αυτήν εδώ την χώρα καθημερινά διαπιστώνουν ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.  Το έγκλημα  καλπάζει ανεξέλεγκτα και κανείς πλέον δεν είναι σε θέση να το ελέγξει .
Η πρωτεύουσα της πατρίδας μας η Αθήνα που τόσοι και τόσοι ποιητές αλλά και συνθέτες έχουν  υμνήσει και τραγουδήσει  σήμερα βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο  των κάθε λογής εγκληματιών . Μαφίες Αλβανών και λοιπών μεταναστών  ,τρομοκράτες ,ληστές ,βιαστές , λωποδύτες ,έχουν στήσει χορό στην πλάτη του Ελληνικού λαού .Όλοι  τρώνε και πίνουν σε βάρος του λαού μας  και σε κανέναν λογαριασμό δεν δίνουν.
Καθημερινά στη πόλη των Αθηνών αλλά και σε άλλες  μεγάλες πόλεις της επαρχίας έχουμε φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας . Είναι να απορεί κανείς πως  με όλα αυτά που συμβαίνουν στους Έλληνες πολίτες ,μπορεί και κοιμάται ήσυχος τα βράδια ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ κος Χρυσοχοϊδης .   Αλλά γιατί να μην κοιμάται ήσυχος αφού τον φυλάει ολόκληρη στρατιά αστυνομικών. 
Όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο υπουργός Προστασίας αριστερού και μωαμεθανού  Πολίτη είχε ονομάσει την Αθήνα <<Καμπούλ>> και μάλιστα οι δηλώσεις του αυτές είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου . Επί των ημερών της υπουργίας του όμως όχι μόνο η Αθήνα εξακολουθεί να παραμένει <<Καμπούλ>> ,αλλά  και δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας μας έχουν μετατραπεί σε <<Καμπούλ>>, από την μεγάλη εγκληματικότητα που έχει εξαπλωθεί σε όλη την χώρα  από την αθρόα εισαγωγή λαθρομεταναστών. Πολλοί  από τους οποίους είναι κακοποιά στοιχεία ή αναγκάζονται να  γίνουν κακοποιοί για να μπορέσουν να ξεπληρώσουν τα εισιτήρια της μεταφοράς τους στους δουλεμπόρους, και επειδή  τους αρέσει μετά  αυτή  η δραστηριότητα δηλαδή το να εξοικονομούν εύκολο χρήμα εξακολουθούν την εγκληματική τους δραστηριότητα.
Καθημερινά είναι τα φαινόμενα κλοπών ,βιασμών ,ληστειών, ληστειών μετά φόνου, ώστε ο Έλληνας πολίτης να μην αισθάνεται ασφαλής ούτε και μέσα στο σπίτι του. Δεν θα είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι ελάχιστα σπίτια πλέον δεν έχουν λεηλατηθεί από τους εισαγόμενους κακοποιούς διαρρήκτες και ο κόσμος πλέον προκειμένου να μη βρεθεί προ εκπλήξεων έχει αρχίσει και οχυρώνει το σπίτι του με κάγκελα και πόρτες ασφαλείας .Αλλά και πάλι δεν αισθάνεται σίγουρος ότι δεν θα έχει δυσάρεστες επισκέψεις . Ο Έλληνας πλέον δεν αισθάνεται  πουθενά ασφαλής. Οι δρόμοι των Αθηνών έχουν γίνει οι πλέον επικίνδυνοι της Ευρώπης . Μέρα μεσημέρι οι κακοποιοί κτυπούν ηλικιωμένους ανθρώπους, που είναι δύσκολο να αμυνθούν ,για να τους αποσπάσουν κινητά τηλέφωνα και μερικά ευρώ.
Φεύγεις  το πρωί από το σπίτι σου και δεν είσαι σίγουρος ότι θα επιστρέψεις ξανά πίσω .Πολλοί παραμονεύουν να σου σπάσουν το αυτοκίνητο , να σου αρπάξουν το πορτοφόλι ή να βρεθείς τρυπημένος από κανένα μαχαίρι, ενώ οι σφαίρες από τους ληστές τραπεζών και όχι μόνο πέφτουν σαν το χαλάζι. Και ενώ συμβαίνουν αυτά καθημερινά, ο υπνοβάτης κυβερνητικός εκπρόσωπος μας διαβεβαιώνει ότι ζούμε σε ηρεμία .
Τα ίδια μας έλεγε και ο Καραμανλής ,ότι δηλαδή ζούμε στην ποιό ασφαλή χώρα της  Ευρώπης την ίδια  στιγμή που καιγόταν ολόκληρη η Αθήνα από την αναρχία ενώ το κοινό έγκλημα είχε λάβει ανεξέλικτες διαστάσεις .Και έτσι ο λαός τον έστειλε εκεί που τον έστειλε μαζί με του χαραμοφάηδες και ανίκανους συνεργάτες του.        
Στα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνονται συνεχώς συστάσεις στο επιβατικό κοινό να προσέχει τα προσωπικά του αντικείμενα, γιατί οι λωποδύτες καθημερινά στήνουν πάρτι με τα πορτοφόλια των επιβατών. Γυναίκες είναι αδύνατον να κυκλοφορήσουν στο δρόμο μόνες τους αφού συνεχώς πέφτουν θύματα αισχρών πειραγμάτων ή βιασμού ,στην καλύτερη περίπτωση θα χάσουν την τσάντα τους και θα τραυματιστούν.
 Οι ένοπλες ληστείες είναι σε ημερησία διάταξη , περίπτερα ,πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, μικροκαταστήματα , βενζινάδικα ,τράπεζες , SUPER MARKET, έχουν υποστεί την επίθεση των ένοπλων  κακοποιών. Πολλές φορές  από τους πυροβολισμούς των κακοποιών έχουμε τραυματισμούς , αλλά και θανάτους .Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στα ναρκωτικά όπου αλλοδαποί κατά το πλείστον Μαροκινοτυνήσιοι και σενεγαλέζοι  δολοφονούν καθημερινά την Ελληνική νεολαία.  Η πρέζα και τα όπλα στο κέντρο των Αθηνών πωλούνται σαν καραμέλες .
Η κατάσταση πλέον στην χώρα μας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο . Ακόμη και συνάδελφοι του κου Χρυσοχοϊδη ( κα Διαμαντοπούλου) έχουν εκφράσει την ανησυχία τους και τους προβληματισμούς τους, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Δημόσια τάξη της πατρίδας μας .Και τίθεται πλέον το ερώτημα τι λέει για όλα αυτά ο πολυλογάς σε άλλες περιπτώσεις κος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ. Έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα και  στο τομέα ευθηνής του; Είμαστε σίγουροι πως όχι . Διότι το έγκλημα καθημερινά αυξάνεται και ο υπουργός εξαντλεί την δραστηριότητα του σε δηλώσεις που δεν τις  λαμβάνει κανένας σοβαρά ,αφού συνεχώς αυτοδιαψεύδεται και στο να κυνηγά συνεχώς αστυνομικούς οι οποίοι κατά την άποψή του συμπεριφέρθηκαν απρεπώς σε λαθρομετανάστες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους . Δεν τον απασχολεί το έγκλημα των κακοποιών  η συμπεριφορά των αστυνομικών τον απασχολεί λες και κάθε πρωί που ξεκινούν οι αστυνομικοί να αναλάβουν υπηρεσία, ο νους τους είναι ποιόν λαθρομετανάστη θα σπάσουν στο ξύλο . Άντε μετά να βρεις αστυνομικό να σε προστατεύσει.
Πρόσφατα ληστές οπλισμένοι με καλάσνικωφ  άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό από τον σταθμό του μετρό στην Εθνική Άμυνα . Σε μία πολύ καλά φυλασσομένη περιοχή οι κακοποιοί χωρίς να φοβηθούν κανένα άρπαξαν τα χρήματα. Και ο κος υπουργός ήταν απασχολημένος μήπως τίποτα πατριώτες κάνουν καμιά συγκέντρωση και του διασαλεύσουν την τάξη. Πάντως να προσέχουν εκεί στην βουλή μήπως καμιά μέρα μπουν μέσα και δεν τους αφήσουν ούτε ευρώ στην τσέπη.  
Η φυσική ηγεσία της αστυνομίας την οποία ουσιαστικά ο ίδιος έχει διορίσει απουσιάζει παντελώς και ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται και τι δουλειά κάνει αφού όλα περνούν από το γραφείο του κου Χρυσοχοϊδη. Προφανώς θαμπωμένοι από την λάμψη των χρυσών αστεριών που κοσμούν τους ώμους τους έχουν παραδώσει τα πάντα στον πολιτικό τους προϊστάμενο και παραμένουν μέσα στα γραφεία τους διεκπεραιωτές εγγράφων .
Φυσικά εκεί που παντελώς έχει αποτύχει ο κος Χρυσοχοϊδης είναι το πρόβλημα της τρομοκρατίας, αφού δεν είναι σε θέση να προστατεύσει ακόμη και το δικό του γραφείο από την , < Λαϊκή Θέληση >.Μας ήλθε στεφανωμένος με τις δάφνες από την σύλληψη της μαρίδας της 17 Νοέμβρη ,που εάν συμπτωματικά δεν έσκαγε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού , με αποτέλεσμα να συλληφθεί τραυματίας ο ίδιος  και μέσω αυτού και οι υπόλοιποι, ακόμη θα ψάχνανε να τους βρουν . Οι σημερινοί τρομοκράτες κάνουν πλάκα στον υπουργό αφού όπου και όποτε θέλουν βάζουν βόμβες και φωτιά στα μπατζάκια του και το μόνο που κάνουν οι υπηρεσίες του ,είναι να περιμένουν την διακήρυξη της οργανώσεως μέσα σε κάποιο σκουπιδοτενεκέ, για την ανάληψη της ευθύνης.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός θα εκτιμήσει όλη την παραπάνω αναφερόμενη συνεισφορά του υπουργού του και  θα τον μεταθέσει σε κάποιο άλλο υπουργείο μήπως και οι Έλληνες νοιώσουν περισσότερο ασφαλείς .
Νίκος Αγαπηνός.                     


Αλληλεγγύη στον ΔΗΜΗΤΡΗ !!!!!!

Γιατί βρίσκεται στη φυλακή ο Παπαγεωργίου


papageorgiouΠαλιά «καραβάνα» της αστυνομίας, ο οποίος δεν φίλησε κατουρημένες ποδιές για να πάρει… δάφνες και υψηλά αξιώματα στην ΕΛ.ΑΣ., μας εκμυστηρεύτηκε την ανησυχία του για τον… κακό το δρόμο που έχει πάρει ο Χρυσοχοϊδης.
Στο ερώτημά μας για την προφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου απάντησε… αλληγορικά, πως όσοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας δεν έχουν πάντα στο νου τους το καλό και αλίμονο σε εκείνον που θα στοχοποιηθεί από το εκάστοτε σύστημα εξουσίας.
Νομίζουμε ότι δεν χρειάζονται περισσότερα για να καταλάβουμε γιατί ο «ενοχλητικός» Παπαγεωργίου βρίσκεται στη φυλακή, όπως δεν χρειάζονται περισσότερα για να καταλάβουμε γιατί  ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Καλεπανάγος Γεώργιος, που κατέθεσε εις βάρος του δημοσιογράφου της «Ε.Ω.», τοποθετήθηκε από το ΑΤ Αμπελοκήπων, στη Δ΄ Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, ως Διευθυντής (διαβάστε και το http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3569:lr---&catid=87:epikairotita&Itemid=277).


Όλα μας τα κρύβουν !!!!!


Τι περιμένουν να χρεωκοπίσουμε πρώτα ;;;

Πρός Ελληνική κυβέρνηση: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης στον γενικό διευθυντή του εβραικού οίκου Goldman Sachs για την χρεωκοπία της Ελλάδας και στον γενικό διευθυντή της Siemens για τις υποκλοπές Ελλήνων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων!!!

Η αποκάλυψη των "New York Times" για τη συμμετοχή της Goldman Sachs στην προσπάθεια της κυβέρνησης Σημίτη να κρύψει το 2001 ελλείμματα και χρέη, λένε ότι «ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα». Οι λογιστικές αλχημείες, τα μαγειρέματα δηλαδή στα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού, ήταν ένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούσε το οικονομικό επιτελείο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Το 2001, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης μέσω ενός ομολόγου που βασιζόταν....... σε πολύπλοκες συναλλαγματικές εξισώσεις έκρυψε από τα λογιστικά βιβλία του κράτους το 2,5% του ΑΕΠ. Αυτό έγινε γνωστό στα μέσα του 2004, όταν θα ξεκινούσαν οι πληρωμές των δόσεων στον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό κολοσσό και έγινε επαναδιαπραγμάτευση των όρων. Βέβαια, αυτά είναι τώρα γνωστά. Αυτό, που δεν λέγεται όμως είναι, πως ο εβραϊκής καταγωγής πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας υποθήκευσε το οικονομικό μέλλον της χώρας του σε μια πολυεθνική εταιρεία εβραϊκών συμφερόντων, την Goldman Sachs.
Το περίεργο είναι, ότι στο παιχνίδι των αποκαλύψεων μπήκε και η γαλλική εφημερίδα “Liberation”, που ανήκει στον Γαλλοεβραίο Εντουάρ de Rothschild, γιο του τραπεζίτη Γκυ de Rothschild.

Ένας χρηματοπιστωτικός κολοσσός, που εκπροσωπείται τακτικά στις μυστικές συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, είτε με τους εκτελεστικούς προέδρους του είτε με τους διεθνείς συμβούλους του.
Η «Liberation» σε πρωτοσέλιδο άρθρο της καταγγέλλει, ότι η Goldman Sachs έπαιξε διπλό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η γαλλική εφημερίδα γράφει ότι η Goldman Sachs από τη μια συμβούλευε την ελληνική κυβέρνηση και από την άλλη πρότεινε στους πελάτες της να ….αγοράζουν ελληνικά swaps, γιατί, όπως σημειώνει ένας αρθρογράφος, «προφανώς εκτιμούσε ότι θα ανέβει η τιμή τους». 

Η «Liberation» κάνει και αναφορά στην συνεργασία της Goldman Sachs με την κυβέρνηση Σημίτη το 2001, σχετικά με την… «ταχυδακτυλουργική κάλυψη» του ελλείμματος και την ….αλλαγή της εικόνας των δημοσίων λογιστικών της Ελλάδας.
Η γαλλική εφημερίδα τονίζει, ότι από τον Ιανουάριο η Goldman Sachs, που "ισορροπεί επικίνδυνα μεταξύ του μεγάλου φιλοσοφικού ερωτήματος περί ‘Νομίμου και Ηθικού’", είναι ο μεγαλύτερος κερδοσκόπος σε βάρος της Ελλάδας, μέσω του αμερικανικού Hudge Fund, Paulson.
Επικαλείται, μάλιστα, ανωνύμως, Ευρωπαίο τραπεζίτη που σημειώνει το ασυμβίβαστο, λόγω της σύγκρουσης συμφερόντων: «Είναι ηθικός νόμος του επαγγέλματός μας να μην μπορούμε από τη μια να πληρωνόμαστε για να βοηθάμε μια κυβέρνηση και από την άλλη να κερδοσκοπούμε με τα swap της. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται, ότι η Goldman Sachs το έκανε».
Μετά από λίγο, συνεχίζει η «Liberation», στις 15 Φεβρουαρίου, εν μέσω πλήρους κρίσεως, ο κ. Οtmar Issing, ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμβουλεύει (;) σε άρθρο του στους «Financial Times» (για την οποία η γαλλική εφημερίδα αφήνει κάποιες αιχμές σχετικά με το ρόλο στην κρίση), ότι οι εταίροι της Ελλάδας ….δεν πρέπει να τη βοηθήσουν.
Κανένας όμως στους «Financial Times» δεν γράφει την «ιδιότητα» του κ. Οtmar Issing. Ότι, δηλαδή, είναι …. ο σύμβουλος της Goldman Sachs για τη διεθνή αγορά. Έτσι, η γαλλική εφημερίδα του Rothschild σημειώνει ακόμη μια εικόνα του διπλού παιχνιδιού της μεγαλοτράπεζας, εβραϊκών συμφερόντων, σε βάρος της Ελλάδας.
Σημειώνουμε με έμφαση, ότι η Goldman Sachs, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, θεωρείται ένας από τους οκτώ μετόχους (όπως και οι Rothschilds Λονδίνου και Βερολίνου) Α΄ Κατηγορίας του Ομοσπονδιακού Αποθέματος των Ηνωμένων Πολιτειών, που εκδίδει το νόμισμα της Υπερδύναμης.




Έρευνα έχει αρχίσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FΕD) για τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν μεταξύ Goldman Sachs και Ελληνικού Δημοσίου. Στο μικροσκόπιό της βρίσκεται ο νέος επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Π. Χριστοδούλου, ο οποίος έχει διατελέσει στέλεχος του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Λε Μοντ». Η γαλλική εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο «Η Goldman Sachs προσλαμβάνει ισχυρούς άνδρες στην Ευρώπη για να εδραιώσουν την εξουσία της» αποκαλύπτει την ισχυρή επιρροή που έχει δημιουργήσει ο διεθνής οίκος στη Γηραιά Ήπειρο χτίζοντας το κρυφό- όπως το χαρακτηρίζει- δίκτυό της με συγκεκριμένα πρόσωπα σε θέσεις ισχύος. Τα στελέχη αυτά, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, πληρώνονται καλά επειδή γνωρίζουν πώς να κινούνται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν άμεση επαφή με πολιτικά πρόσωπα ισχύος. Σύμφωνα με τη «lemonde.fr», ο κ. Χριστοδούλου έχει βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας της FΕD η οποία διερευνά τον ρόλο που διαδραμάτισε όταν στις αρχές του 2009 επόπτευε την ίδρυση της εταιρείας Τitlos με έδρα το Λονδίνο.

Η γαλλική εφημερίδα εξάλλου ασκεί κριτική στον Γερμανό οικονομολόγο και πρώην μέλος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας (Deutschebank) αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Όταμρ Ίσινγκ, ο οποίος είναι και αυτός σήμερα σύμβουλος της Goldman Sachs. Ο κ. Ίσινγκ αποτελεί έναν από τους πιο σκληρούς επικριτές της Ελλάδας έχοντας ζητήσει επανειλημμένα από την Ευρώπη να μη βοηθήσει την Ελλάδα αλλά να προσφύγει η χώρα μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα. Ο κ. Χριστοδούλου πριν προσληφθεί στην Εθνική Τράπεζα το 1998 ήταν στέλεχος της Goldman Sachs. Η τελευταία χαρακτηρίζεται συγγενική της Goldman Sachs και δημιουργήθηκε για τη μεταφορά του ελληνικού χρέους στην Εθνική Τράπεζα.
«Για την Goldman Sachs ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του δικτύου είναι ότι είναι κρυφό. Έτσι, στους “Financial Τimes” της 15ης Φεβρουαρίου, ο Ό. Ίσινγκ υπογράφει ένα κείμενο εχθρικό προς την επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας από την Ε.Ε. Ο Ίσινγκ υπογράφει το άρθρο αυτό όμως παραλείποντας να διευκρινίσει ότι από το 2006 είναι διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs. Και ότι η τράπεζα, η οποία κερδοσκόπησε εις βάρος του ευρώ, έχει να χάσει τα πάντα από μια ευρωπαϊκή παρέμβαση» (υπέρ της Ελλάδας), καταλήγει το άρθρο της «Λε Μοντ».
Επιστολή στη «Λε Μοντ»
Σε επιστολή του στη «Λε Μοντ» για το δημοσίευμα, ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Π. Χριστοδούλου διευκρινίζει ότι εργάστηκε στην Goldman Sachs τη διετία 1987- 1988 με αντικείμενο τα ομόλογα των καναδικών επαρχιών και εταιρικά ομόλογα στο Λονδίνο. Επίσης αναφέρει ότι το 2005 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αγόρασε από τη δευτερογενή αγορά ένα swap ελληνικών τίτλων που κατείχε η Goldman Sachs και η αγορά αυτή πραγματοποιήθηκε με διαφανείς διαδικασίες, όπως προβλέπουν οι κανόνες των αγορών.
Έρευνες για κερδοσκοπικά παιχνίδια
ΕΡΕΥΝΑ για να διαπιστωθούν τυχόν παράνομες πρακτικές σε κερδοσκοπικές συναλλαγές με Συμβόλαια Αντιστάθμισης Κινδύνου (CDS), τα οποία χρησιμοποιούνται για την ασφάλιση του εθνικού χρέους της χώρας μας και άλλων χωρών της ευρωζώνης απέναντι σε χρεοκοπία αρχίζει η Κομισιόν.
Ο επίτροπος της Ε.Ε. για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε ότι στον απόηχο της κρίσης στην Ελλάδα, οι συναλλαγές με CDS μπαίνουν στο μικροσκόπιο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το οποίο οι «Φαινάνσιαλ Τάιμς» σε χθεσινό τους κύριο δημοσίευμα χαρακτήρισαν «μπαμπούλα της Ευρώπης». Δεν είναι τυχαίο ότι Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία έχουν δημιουργήσει μέτωπο κατά των κερδοσκόπων, επειδήόπως και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείοθεωρούν ότι η έκρηξη στο κόστος δανεισμού των κυβερνήσεων στη Γηραιά Ήπειρο λόγω (και) κερδοσκοπικών κινήσεων από hedge funds και ξένες τράπεζες αποτελεί τον μεγαλύτρο κίνδυνο για την ανάπτυξη.


lemonde.fr


Τα τσακάλια της παγκοσμιοποίησης εν δράσει !!!!

Οι εντολές από τα ανθελληνικά κέντρα εξουσίας προς τις ομάδες(ειδικά εκπαιδευμένες) σε οδομαχίες πόλεων ήταν σαφής: ΄Επίθεση κατά των Ευζώνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μετά υλικών και σωματικών ζημιών!

Περίπου 300 άτομα από το μπλοκ των αναρχοσυριζαίων φορώντας κουκούλες και κράνη με καδρόνια στο χέρι προπηλάκισαν τον τσολιά (από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας) χτυπώντας με μανία το φυλάκιό του! Ο εύζωνος στάθηκε αγέρωχος και όταν έσπευσε προς βοήθειά του ο λοχίας, δέχθηκε και αυτός επίθεση από τους κουκουλοφόρους. Τελικά οι εύζωνοι αποσύρθηκαν, ενώ έπεφτε πολύ ξύλο στο Σύνταγμα. Το καλύτερο: Ενώ συγκρούονταν αστυνομικοί και κουκουλοφόροι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Τσίπρα προσπάθησε να αναρτήσει ένα πανό στον άγνωστο στρατιώτη! Ξεφτίλα…


 
Ελεύθερη ώρα


Τα θέλουν όλα οι τουρκομογγόλοι !!!!!!

"Τουρκικός ο εναέριος χώρος μεταξύ Χίου και Σάμου" λέει η Άγκυρα

Η Άγκυρα «βάφτισε» «τουρκικό εναέριο χώρο» για πρώτη φορά και το κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή Χίου και Σάμου, μία περιοχή που βρίσκεται καθαρά εντός Εθνικού Εναέρου Χώρου. Σήμερα τα ξημερώματα το πολωνικό αεροσκάφος της FRONTEX που περιπολούσε στην περιοχή δέχθηκε 15 (!) κλήσεις από τα ραντάρ της Σμύρνης και της Datca να εγκαταλείψει την περιοχή γιατί βρισκόταν «εντός του τουρκικού εναέριου χώρου διαφορετικά θα εκτελείτο σε βάρος του τακτική επιχείρηση» δηλαδή θα στέλνονταν μαχητικά αεροσκάφη. Στην πραγματικότητα βρισκόταν νότια της Σάμου και ανατολικά της Χίου, εντός του ΕΕΧ, σε ύψος 3000 ποδών εκτελώντας το «τακτικό» δρομολόγιο Κω-Σάμου-Χίου-Μυτιλήνης σε αναζήτηση λαθρομεναναστών. Οι προειδοποιήσεις από τους Τούρκους ξεκίνησαν στις 04:31 και διήκεσαν σχεδόν τρεις ώρες μέχρι τις 07:18, δηλαδή καθ’όλη την διάρκεια της πτήσης του αεροσκάφους (είχε απογειωθεί στο 04:06 και προσγειωθεί στις 07:57).

Δεν τόλμησαν να σηκώσουν μαχητικά παρά το γεγονός ότι είχε ξημερώσει στο ανατολικό Αιγαίο και αρκέστηκαν σε «λεονταρισμούς».
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η Άγκυρα χρησιμοποιεί την FRONTEX ως «φορέα» καταγραφής των διεκδικήσεων της και συνεχώς προβάλλει νέες.
Δεν τολμάνε να σηκώσουν μαχητικά πάντα (κάποιες φορές το έκαναν) γιατί θα διακινδύνευαν επιπλοκές με την ΕΕ, αλλά αυτή η τακτική δεν αποκλείεται να αλλάξει μέσα στο καλοκαίρι το οποίο προβλέπεται ιδιαίτερα «θερμό», όπως ήταν και το προηγούμενο με τα επεισόδια σε Ρω, Καστελλόριζο κλπ.
Πάντως πηγές του ΓΕΑ ανέφεραν ότι «Τους παρακολουθούμε πολύ στενά. Μόλις ανάψουν τις μηχανές στο αεροδρόμιο το πληροφορούμαστε και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνυον κάτι χωρίς προειδοποίηση άνω των 30’ για εμάς».

defencenet


Αγώνας για να αναγνωρισθεί και η γενεοκτονία των Ελλήνων !!!!

 

Η Γενοκτονία των Αρμενίων, η Γενοκτονία των Ελλήνων και οι άλλες γενοκτονίες:



Η αποκατάστασης της δημοκρατίας, της αλήθειας και της ιστορίας μετά το πραξικόπημα της πολιτικής και των συμφερόντων.

Του Φάνη Μαλκίδη

Η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων να δεχθεί το σχέδιο ψηφίσματος για το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων, αποτελεί μία νίκη της ιστορίας της αλήθειας έναντι της πολιτικής και των συμφερόντων. Το ψήφισμα που καλεί τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να αναγνωρίσει τις σφαγές των Αρμενίων ως γενοκτονία στην επίσημη αμερικανική πολιτική, αποτελεί μία νίκη της συνέπειας και της πίστης στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης προσπάθειας της Αρμενικής Διασποράς, η οποία κινήθηκε έξω από κρατικές λογικές και συμφέροντα, υλοποιώντας το αίτημα για αναγνώριση ενός αποσιωπημένου εγκλήματος.
Η απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αναγνώριση, την επανάληψη και την αποτροπή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Μάλιστα σε μία παράγραφο των εννέα σελίδων ψήφισμα τονίζεται πως «η αδυναμία των εθνικών και διεθνών αρχών να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους για την Γενοκτονία των Αρμενίων είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους έχουν έκτοτε γίνει και άλλες γενοκτονίες».
Παράλληλα, η απόφαση αποτελεί και ένα προηγούμενο για να ανοίξει ο κύκλος τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και αλλού για την αναγνώριση και άλλων γενοκτονιών. Και συγκεκριμένα, της γενοκτονίας των Ελλήνων, η οποία υλοποιήθηκε από τον ίδιο θύτη, τον ίδιο υπεύθυνο, την Τουρκία. Ήδη στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλές αναγνωρίσεις από κυβερνήτες, πολιτείες, δημάρχους και δημοτικά συμβούλια, καθώς και άλλους φορείς, για τη Γενοκτονία των Ελλήνων.


Επίσης, την 17η Μαρτίου, το Σουηδικό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει με ψηφοφορία αν θα ΔΕΧΤΕΙ ΩΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ τη βαρβαρότητα που υπέστησαν οι Έλληνες από το οθωμανικό και το τουρκικό κράτος, από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς. Η Γενοκτονία των Αρμενίων, όπως και η Γενοκτονία των Ελλήνων, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, το αναγνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνητών. Τώρα, είναι ώρα και η Τουρκία να αναγνωρίσει την πραγματικότητα των Γενοκτονιών που έχει διαπράξει, χωρίς να τις αρνείται. Είναι ένα βήμα μπροστά για την αλήθεια, είναι μία πράξη θάρρους αναγνώρισης των εγκλημάτων και της πραγματικής φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Ο Φάνης Μαλκίδης είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (International Association for Genocide Scholars- IAGS ), η οποία το 2007, αναγνώρισε με συντριπτική πλειοψηφία τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων, καλώντας ταυτόχρονα την Τουρκία να πράξει το χρέος της, έναντι των θυμάτων και της ιστορίας.


Για να στηρίξετε το ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Σουηδικό Κοινοβούλιο (Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010 ) επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.folkmordet1915.se/aktuellt_aktioner.html και στείλτε όλοι ένα μήνυμα.


Η Αρμένικη Γενοκτονία ........

Πως η πολιτική εκπορνεύει την Ιστορία



Αρμενική Γενοκτονία

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ.)


Η απόφαση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής να στείλει στην ολομέλεια του σώματος την πρόταση για αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας έχει φέρει, εκ νέου, στην επιφάνεια το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται στις ΗΠΑ ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πολιτικοποίηση της Ιστορίας.
Κατά το παρελθόν, το ζήτημα της Αρμενικής Γενοκτονίας απασχόλησε ακόμη τρεις φορές την Αμερικανική βουλή. Το 1975 και το 1985, παρόμοια ψηφίσματα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για αναγνώριση της Γενοκτονίας απερρίφθησαν από την ολομέλεια, ενώ το 2000 η πρόταση (Η.Res.596) απεσύρθη αιφνιδίως από τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Ντένις Χάστερτ, για να αποκαλυφθεί αργότερα (2005) από την πρώην υπάλληλο του FBI, Σιμπέλ Έντμοντς, μέσω ηχητικών ντοκουμέντων που προήλθαν από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ότι ο πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής έλαβε το ποσό των 500.000 δολαρίων, υπό τη μορφή της εισφοράς για την προεκλογική του εκστρατεία, προτού προχωρήσει στην απόσυρση της πρότασης.

Αυτή η αλυσίδα πολιτικοδιπλωματικής συμπεριφοράς από τις Αμερικανικές κυβερνήσεις είναι στενά συνυφασμένη με την, από δεκαετίες, συστηματική προσπάθεια της Τουρκίας να αποτρέψει, τη μοιραία για την ίδια, αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από την Ουάσιγκτον.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, η δεύτερη γενιά των Αρμενίων που επεβίωσαν της γενοκτονίας του 1915 άρχισε μία συντονισμένη προσπάθεια σε δύο κυρίως πεδία: στην συστηματική οργάνωση κάθε Απρίλιο ανοιχτών εκδηλώσεων, που δεν περιορίζονταν μόνο στους κύκλους των Αρμενίων, (πολιτικών μνημοσύνων, διαλέξεων κτλ.) για τη Γενοκτονία και στην προβολή των ιστορικών τεκμηρίων της (με την επανέκδοση παλαιότερων έργων ή την κυκλοφορία νέων).
Η αντίδραση της Τουρκίας ήταν άμεση. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ολοκληρώθηκε ο εξοβελισμός από τα σχολικά βιβλία της χώρας της αρμενικής παρουσίας από την ιστορία της Μικράς Ασίας, ακόμη και της βυζαντινής περιόδου. Από την άλλη, γενικεύτηκε η ηρωοποίηση των Νεότουρκων που ενέχονταν στη Γενοκτονία, ιδιαίτερα του πρωτεργάτη της Ταλαάτ Πασά. Στο εξωτερικό οι τουρκικές αντιδράσεις αρχικά απέβλεπαν στη ματαίωση του επίσημου χαρακτήρα των αρμενικών εκδηλώσεων του Απριλίου, ώστε να επανέλθουν στην προγενέστερη περιθωριοποίησή τους στον μικρόκοσμο των παροικιών.
Το πιο σημαντικό βήμα που επεχειρήθη από την Άγκυρα ήταν η τακτική των κατευθυνόμενων κρατικών ιστορικών εκδόσεων που διοχετεύονταν σε δημοσιογραφικούς και πανεπιστημιακούς κύκλους προκειμένου να εξουδετερωθεί η ευρεία γνωστοποίηση των τεκμηρίων της Γενοκτονίας. Επίσης, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, οι αρμενικές πρωτοβουλίες χαρακτηρίσθηκαν «ελληνικές μηχανορραφίες» που απέβλεπαν να πλήξουν την διεθνή εικόνα της Τουρκίας. Η ιστοριογραφική αντεπίθεση συνεχίστηκε τη δεκαετία του '70 με «ανεπίσημες» πια εκδόσεις τούρκων ιστορικών (Karal, Uras, Sonyel κ.ά.), που συνδυάζουν τις διαθέσιμες σε αυτούς οθωμανικές πηγές με σαφώς επιλεγμένες δυτικοευρωπαϊκές αρχειακές μαρτυρίες. Στηριζόμενη η Άγκυρα στην επιχειρηματολογία των έργων αυτών ¬ σε συνδυασμό βέβαια με άλλες διπλωματικές μεθοδεύσεις της ¬ κατάφερε να επιτύχει το 1978 την τελική απάλειψη μιας καθαρά ιστορικής αναφοράς στις αρμενικές σφαγές που είχε περάσει στις εισηγήσεις της Υποεπιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ το 1973 και το 1975. Σε αντιστάθμισμα, οι Αρμένιοι προσέφυγαν στο Διαρκές Δικαστήριο των Λαών, το οποίο, ύστερα από καταθέσεις ιστορικών και νομικών, κατέληξε το 1984 σε μια απόφαση που δικαιώνει τους «ενάγοντες». Η απόφαση αυτή είχε συμβολικό μόνο χαρακτήρα.
Οι πιο συστηματικές προσπάθειες τις Άγκυρας, προκειμένου να επιβάλει την τουρκική εκδοχή όσον αφορά την ιστορία της Γενοκτονίας, έγιναν στις ΗΠΑ. Θεωρώντας ότι η εγχώρια ιστοριογραφία επέφερε κορεσμό και άρχισε να γελοιοποιείται, στράφηκε σε δαπανηρότερες αλλά λυσιτελέστερες μεθοδεύσεις: με γενναιόδωρες χορηγίες ¬ μέσω του ιδρυμένου για τον σκοπό αυτό, από το 1982, Ινστιτούτου Τουρκικών Σπουδών της Ουάσιγκτον ¬ επιχορήγησαν πολλά ερευνητικά προγράμματα και «υπηρεσίες» δεκάδων καθηγητών της οθωμανικής και σύγχρονης τουρκικής και Ιστορίας σε αμερικανικά πανεπιστήμια.
Τα κέρδη της επένδυσης αυτής δεν άργησαν να φανούν: όταν τον Απρίλιο του 1985 οι Αρμένιοι προσπάθησαν να επιτύχουν απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου η οποία να καθιέρωνε την 24η Απριλίου ως ημέρα μνήμης των θυμάτων της αρμενικής γενοκτονίας, 69 επιστήμονες, που εκπροσωπούσαν 47 ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ, απηύθυναν ¬ με πληρωμένες καταχωρίσεις στους «New York Times» και στη «Washington Post» ¬ ανοιχτή δήλωση προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων ζητώντας την απόρριψη μιας τέτοιας απόφασης. Το βασικό επιχείρημά τους ήταν ότι τα γεγονότα της «υποτιθέμενης» Γενοκτονίας (alleged genocide) ήταν αμφιλεγόμενα· συνεπώς η εκτίμησή τους ανήκε μόνο στους αρμόδιους ιστορικούς, δηλαδή στους ίδιους, που αυτοαναγορεύονταν σε καθαυτό ειδικούς για το θέμα. Με άλλα λόγια υποστήριζαν ότι η απόφαση του Κογκρέσου θα ήταν καθαρώς πολιτική για ένα θέμα που μόνο επιστήμονες θα μπορούσαν να αποφασίσουν. Στην τελική απόρριψη του αρμενικού αιτήματος (που επαναλήφθηκε και το 1987) συνετέλεσε βέβαια η παρέμβαση της τότε κυβέρνησης Ρήγκαν και των μανδαρίνων του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, που αιτιολογήθηκε με τις πασίγνωστες πια και στερεότυπες αναφορές στην προστασία των αμερικανικών συμφερόντων, στον γεωπολιτικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή κ.ά. Ωστόσο τα δημοσιεύματα εκείνα λειτούργησαν ως άλλοθι πολλών μελών του Κογκρέσου που απέσυραν την υποστήριξή προς τη φιλοαρμενική πρόταση.
www.geopolitics-gr.blogspot.com


Γιωργάκη αφού δεν ακούς εμάς, άκου τους δικούς σου !!!!!

 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έγιναν οκτώ συνεδριάσεις του οργάνου για να μεταπειστεί η πλειοψηφία η μία μάλιστα με παρουσία και του Γραμματέα κ. Ξυνίδη, με αποτέλεσμα τελικά το κείμενο που ακολουθεί: ΑΠΟΦΑΣΗ Ν.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης, συμβάλλει στο διάλογο του κόμματός μας , για το δίκαιο της ιθαγένειας, με τις παρακάτω θέσεις , στις οποίες κατέληξε με απόφασή της:
1.Άμεση παροχή Ελληνικής ιθαγένειας σε όλους τους ομογενείς, χωρίς άλλες προϋποθέσεις πλην της Ελληνικής καταγωγής και συνείδησης. Διευκόλυνση των ομογενών με μείωση της γραφειοκρατίας. Επιθυμητή η δήλωση του ομογενούς στην χώρα προέλευσης ότι είναι Ελληνικής καταγωγής, εκτός αν κάτι τέτοιο τον θέτει σε κίνδυνο.
2. Θεμελίωση του δικαιώματος αίτησης για ιθαγένεια σε αλλογενείς αλλοδαπούς, μετά την πάροδο τουλάχιστον 10 ετών μόνιμης, νόμιμης και συνεχούς διαμονής στην χώρα.
3. Τα κριτήρια απονομής της ιθαγένειας πρέπει να είναι:
α. Επαρκής γνώση της Ελληνικής γλώσσας, και Ιστορίας.
β. Πλήρης ενσωμάτωση στην Ελληνική κοινωνία, έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος και φιλοπατρίας για την Ελλάδα.
γ. Στήριξη των θέσεων της Ελλάδος στα εθνικά θέματα.
δ. Ασφαλισμένη εργασία καθ’ όλο το διάστημα της παραμονής του στην χώρα, μη λήψη οποιασδήποτε κρατικής βοήθειας-επιδομάτων, κατά την διάρκεια της 10ετούς παραμονής, για πάνω από 1,5 χρόνο.
ε. Μη τελεσίδικη ποινική καταδίκη για πλημμέλημα τα τελευταία 5 χρόνια, ή για κακούργημα οποτεδήποτε. Σε περίπτωση εκκρεμούς ποινικής δίωξης κατά του αιτούντα αλλοδαπού, αναστολή (πάγωμα) , της αιτήσεως απονομής ιθαγένειας, έως την τελεσιδικία.
στ. Διατήρηση του ισχύοντος «ius sanguinis», ως κανόνα, δηλαδή απονομή της ιθαγένειας, στους απογόνους των Ελλήνων το γένος, με τη γέννηση. Η γέννηση αλλοδαπού στην Ελλάδα και η μόνιμη διαμονή του έως την ενηλικίωσή του να μην οδηγεί στην απονομή ιθαγένειας αυτοδικαίως, αλλά να συνεκτιμάται μαζί με τα άλλα στοιχεία.
ζ. Παρακολούθηση της 9ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε δημόσιο ελληνικό σχολείο.
4. Η ιθαγένεια θα πρέπει να απονέμεται σε αλλογενείς αλλοδαπούς, με φειδώ, και κατ’ εξαίρεση, δεν θα πρέπει να οδηγεί σε αλλοίωση του χαρακτήρα του Έθνους-Κράτους, ούτε να δύναται να δημιουργήσει στο μέλλον έγερση μειονοτικών ζητημάτων, ιδιαίτερα από όμορες, ή ισλαμικές χώρες.
5. Η απονομή ιθαγένειας αφορά τον σκληρό πυρήνα της κρατικής υπόστασης, και το κράτος πρέπει να διατηρήσει το δικαίωμα και την διακριτική ευχέρεια να την απονέμει κατά την κρίση του.
6. Η ψήφος των αλλοδαπών στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός του ότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα, πλήττει την εθνική μας κυριαρχία, διότι παραχωρείται το δικαίωμα ψήφου, σε πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι οφείλουν πίστη στα Συντάγματα των χωρών προέλευσης, και υπάρχει ο κίνδυνος εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων από ημεδαπές αρχές (lobbying), ειδικά σε παραμεθόριες περιοχές. Η παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στους πολίτες της Ε.Ε., είναι περίπτωση μη συγκρίσιμη με την υπό συζήτηση διότι εδώ δεν υπάρχει ο κανόνας της τήρησης της αρχής της αμοιβαιότητας.
7. Απαιτούμε άμεσο έλεγχο και καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, διότι διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό, επιτείνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα ανεργίας, και εγκληματικότητας, και αλλοιώνει τον χαρακτήρα της Ελλάδας ως Έθνους-Κράτους, δεδομένου και του δημογραφικού προβλήματος. Στο παραπάνω θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και η Ε.Ε. για την φύλαξη των νοτίων συνόρων της. Τυχόν διευκόλυνση της απονομής της Ιθαγένειας θα οδηγήσει σε μαζικότερη εισροή λαθρομεταναστών, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τα δίκαια του ελληνικού λαού.
8. Η Ελληνική ιθαγένεια δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα κανενός πλην των Ελλήνων, και η απονομή της είναι στην διακριτική ευχέρεια του Ελληνικού κράτους, μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και του εθνικού συμφέροντος, και έτσι θα πρέπει να παραμείνει. Θα πρέπει να διασφαλιστούν τα νόμιμα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μεταναστών, όπως και των Ελλήνων, τα οποία καταστρατηγούνται το ίδιο από την αυθαιρεσία του κεφαλαίου. Το Ελλαδικό κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών.
9. Η απονομή ιθαγένειας δεν είναι η λύση για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μεταναστών. Σκοπός της ιθαγένειας είναι να ορίσει το Ελληνικό έθνος, και η χρήση της για να καλύψει το έλλειμμα της πολιτείας στην προστασία άλλων δικαιωμάτων, συνιστά κατάχρηση αυτής, που μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα, και σε ουσιαστική ακύρωση του αρχικού σκοπού της ιθαγένειας. Καλούμε την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τροποποιήσει άμεσα την σχετική πρόταση νόμου, να πράξει κάθε τι δυνατόν για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, και να απονείμει άμεσα την ιθαγένεια σε όλους τους Έλληνες ομογενείς.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αυξάνει συνεχώς ο πατριωτικός χώρος !!!!!



Η Ελλάδα κινδυνεύει από δεύτερη άλωση κι εσείς θα το επιτρέψετε;


  • Ανοιχτή επιστολή του ποιητή
    Δημήτρη Ιατρόπουλου,
    στους Έλληνες τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές κι αρχοντοδεσπότες
«Κυρίες και Κύριοι, αδελφοί Συνέλληνες. Τώρα που πέσανε πια όλες οι μάσκες, τώρα που η χώρα αυτή, για άλλους Πατρίδα, για άλλους χώρος επιχειρήσεων και για άλλους κερδοσκοπικός παράδεισος, κινδυνεύει όχι πλέον να πτωχεύσει αλλά να σβηστεί απ τον παγκόσμιο χάρτη κυριολεκτικά, σε ελάχιστα μονάχα χρόνια, τώρα λοιπόν που οι κατεργάρηδες μέσα κι έξω απ τον τόπο, είναι τόσοι πολλοί ώστε να μην υπάρχουν πάγκοι για να καθίσουν, ας κοιταχτούμε στα μάτια, στα ίσα, κι ας κουβεντιάσουμε σταράτα και κάθετα.
Γνωριζόμαστε όλοι σ’ αυτό τον τόπο. Εννοώ κι εσάς τους 10.000 –δεν είσαστε περισσότεροι- κι εμάς που παροικούμε την Ιερουσαλήμ της Ενημέρωσης ως ένοικοι του Δημόσιου Βήματος αυτής εδώ της τραυματισμένης Δημοκρατίας.
Δεν ωφελεί κανέναν μας πια, η Οπισθοδακτυλοκρυψία, το Συναξάρισμα, η Επαγγελματική Υποκρισία και το Αλληλοπαραμύθιασμα. Η Ελλάδα έγινε Μπατεσκυλαλεσταρία. Απευθύνομαι σ’ εσάς, -με ξέρετε όλοι, περνάτε καλά μαζί μου όταν «τα χώνω» από τηλεοράσεως, έχετε διασκεδάσει με τα τραγούδια μου, κοντά μισόν αιώνα τώρα, και σε κάποιες εξαιρέσεις σας μάλιστα, έχετε επικοινωνήσει και με τον καθαρό ποιητικό μου λόγο, κλπ.
Απευθύνομαι σ εσάς, διότι εσείς κυβερνάτε εδώ και πολλά χρόνια τον τόπο. Αγοράζετε και εξαγοράζετε επίορκους, ανίκανους και φτωχομπινέδες πολιτικούς, -οι εξαιρέσεις, πασίγνωστες και φωτεινές δεν αρκούν να τουμπάρουν τη ζυγαριά- φτιάχνετε νόμους και καθιερώνετε διατάξεις σύμφωνα με τα κλειστά δικά σας συμφέροντα, γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια το λαό αυτής της χώρας. Τον οποίο συχνά πυκνά φωνάζετε να σκύψει κι άλλο και να βγάλει απ τη μύγα το ξύγκι να το καταθέσει στις ατέλειωτες τεράστιες δεξαμενές χρημάτων που είτε κληρονομικά, είτε με τη δικιά σας μαεστρία και ικανότητα, έχετε αποθηκεύσει για πολλές-πολλές γενιές των οικογενειών σας.
Απευθύνομαι σ’ εσάς γιατί δεν είσαστε όλοι παλιοτόμαρα, η συντριπτική σας πλειοψηφία έχει σπουδάσει, συνήθως στο εξωτερικό, έχετε λάβει και ελληνική παιδεία, ξέρετε γλώσσες αλλά μιλάτε και την ελληνική πολύ καλά.
Έχετε διαβάσει ιστορία και μετέχετε των παραδόσεων στο βαθμό που οι τελετές τους σας εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ ψυχικής ευφορίας.
Πολλοί από σας είσαστε και αληθινά φιλοπάτριδες. Και βοηθάτε μακριά από τη δημοσιότητα με συγκεκριμένο φιλανθρωπικό έργο.



Ειδήσεις ........

Επίσημα τώρα με τζαμί, άντε και γιουσουφάκια!
Και ενώ τα ΜΜΕ συνεχίζουν ακάθεκτα την αποστολή αποπροσανατολισμού των Ελλήνων, ασχολούμενα με το πορνοβίντεο της Αλεξανδράτου και το μεσαίο δάχτυλο της Αφροδίτης στο Focus, τα μεγάλα κεφάλια (κυριολεκτικά μεγάλα), αποφάσισαν να χτίσουν Τζαμί σε Ναυτική Βάση στο Βοτανικό, και μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Σχιστό.
Όχι που θα άφηνε σε εκκρεμότητα και αυτό το ζήτημα, η πολυπολιτισμική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μην ξεχάσουμε να στρώσουμε με βάγια το "δρόμο" που άνοιξαν για την ανέγερση, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος!
Η Μουσουλμανική Ένωση δηλώνει πως στην Ελλάδα ζουν επίσημα 1.000.000 περίπου μουσουλμάνοι - δηλαδή, ποσοστό 10% του ελληνικού πληθυσμού!
Από μικρό, από τρελλό αλλά και από Μουσουλμάνο μαθαίνει κανείς τις επιμελώς κρυμμένες αλήθειες.
Σύντομα και γιοσουφάκια, παίδες Ελλήνων!
Read more...
Κατεριν Τεουλερ: "Γιατί καταργήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου";
Εμεις οι Γάλλοι, είμαστε "κολλητοί" με τους Γερμανούς αλλά συγχρόνως γιορτάζουμε και την νίκη του 1ου παγκοσμίου πολέμου και του 2ου χωρίς πρόβλημα. Αυτό γίνεται από την κυβέρνηση για να μην πληγώσει τους Τούρκους;
Μα οι Τουρκοι όταν πρόκειται για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και των Ποντίων, την αρνιούνται, λένε πως ήτανε « σφαγές » και όχι γενοκτονία. Το πολύ πολύ, εδώ και μερικά χρόνια, λέγανε πως σφαγές κάνανε οι Οθωμανοι, όχι αυτοί.
Η Ελλάδα δέχεται και τώρα από τους τούρκους καθημερινές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, την Κύπρο δε μπορεί να τη ξεχάσει κανείς. Μα τί άθλιο και λανθασμένο διπλωματικό παιχνίδι είναι αυτό; Τι άγνοια για τα αισθήματα των Ελλήνων, την αξιοπρέπειά τους, την ιστορική τους συνείδηση και μνήμη!
Read more...
Η έκθεση του W.R. Loader για την ιστορική συνέχεια του Ελληνικού Έθνους
Greeks Ancient and Modern
By W. R. Loader Source: Greece & Rome, Vol. 18, No. 54 (Oct., 1949), pp. 121-125 Published by: Cambridge University Press on behalf of The Classical Association
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της έκθεσης, μεταφρασμένο στα ελληνικά, αντί εισαγωγής..
"...Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πτυχές του Ομηρικού τρόπου ζωής οι οποίες είναι άμεσα παράλληλες με τη σύγχρονη Ελλάδα. Ίσως, όμως, η πιο εύγλωττη απόδειξη της στενής σχέσης μεταξύ της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας βρίσκεται στο χαρακτήρα του ίδιου του Οδυσσέα. Δεν ήταν αυτός Πολύτροπος; και όπως και αν εμείς ερμηνεύουμε αυτή τη λέξη, «ευέλικτος», «πολυμήχανος», «με εμπειρία στα ταξίδια», «δόλιος», συνοψίζει το χαρακτήρα του νέου Έλληνα όπως ακριβώς συνόψιζε και εκείνη του παλαιού".
Read more...
Αγαλμα του Αλέξανδρου - έκπληξη στα χέρια των αρχαιοκάπηλων
Eνα χάλκινο άγαλμα του 4ου π.Χ. αιώνα, που αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο και βρέθηκε στην κατοχή αρχαιοκάπηλων στην Καβάλα, ίσως αποδειχθεί ένα από τα σπουδαιότερα ευρήματα των τελευταίων χρόνων

Το χάλκινο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου
ίσως αποδειχθεί το μοναδικό σωζόμενο σήμερα έργο του Λύσιππου, προσωπικού γλύπτη του Μακεδόνα στρατηλάτη. Μεγάλης αξίας είναι και η κεφαλή του δίχρονου αγοριού (αριστερά), σε αντίθεση με την κεφαλή του νεαρού άνδρα (δεξιά), που είναι κίβδηλη.
Το άγαλμα, ύψους περίπου 60 εκατοστών, κατασχέθηκε σε επιχείρηση της ασφάλειας Θεσσαλονίκης το βράδυ της Παρασκευής και από χθες βρίσκεται στα εργαστήρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, όπου θα τεθεί υπό το μικροσκόπιο των αρχαιολόγων.
Σε περίπτωση που αποδειχτεί γνήσιο, θα αποτελέσει το πρώτο αυθεντικό έργο του Λύσιππου, προσωπικού γλύπτη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ανακαλύπτεται ως σήμερα. Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί μόνο μεταγενέστερα αντίγραφα του γλύπτη της ρωμαϊκής περιόδου.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More