13.12.11

Ποιός τους πιστεύει;

Καμία συζήτηση για νέα μέτρα, διαβεβαιώνει το ΥΠΟΙΚ!


Καμία συζήτηση για νέα μέτρα για το 2012 δεν πραγματοποιήθηκε κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου. Όπως διαμηνύεται, στη συνάντηση των δύο πλευρών επιβεβαιώθηκε ότι η εξειδίκευση των μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής για το 2013-2014-2015 θα γίνει περίπου τον Ιούνιο του 2012.
Άλλωστε, σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου, δεν είναι δυνατόν οι επιδόσεις του τελευταίου τριμήνου του 2011 να θεωρηθούν ως χαρακτηριστικές και αντιπροσωπευτικές, γιατί πρόκειται για μία περίοδο με πάρα πολύ μεγάλη αβεβαιότητα, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και πολλές έκτακτου χαρακτήρα εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως ήταν οι δύο διαδικασίες για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η υποβολή της πρότασης για το δημοψήφισμα,  η αλλαγή στην Κυβέρνηση, κοκ.
Εκτός από τον κ. Βενιζέλο, η τρόικα έχει δει μέχρι τώρα μόνον έναν υπουργό, τον κ. Ρέππα με τον οποίο συζήτησε για θέματα δημόσιας διοίκησης και πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα της εφεδρείας, ενώ αύριο πρόκειται να συναντηθεί με τον κ. Βορίδη, τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Κουτρουμάνη.

Με τον υπουργό Οικονομικών προβλέπεται να έχει και δεύτερη συνάντηση την Πέμπτη και τρίτη συνάντηση την Παρασκευή, παρουσία και του Πρωθυπουργού, με τον οποίο και θα κλείσει ο κύκλος αυτός των προκαταρκτικών επαφών ενόψει της διαπραγμάτευσης του Ιανουαρίου.

Voria

Πηγή:parapolitika.gr


Τι θέλει η αλεπού στο παζάρι!

Σ.Κουβέλης: Ξυλοδαρμός, ληστεία και ... προκήρυξη!

Προκήρυξη (!) έστειλαν οι ληστές του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη, οι οποίοι δίνουν ... πολιτικό περιεχόμενο στην πράξη τους: "Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου εντοπίσαμε τον βουλευτή του «Μπατσόκ», Σπύρο Κουβέλη, να μπαίνει σε ένα υπερπολυτελές Lexus, πιθανόν το αυτοκίνητο του. Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να του επιτεθούμε".
Με αυτό τον τρόπο περιγράφουν τα άτομα, που υπογράφουν ως «Άγνωστοι Αναρχικοί», στην ιστοσελίδα Indymedia, το περιστατικό ξυλοδαρμού και κλοπής εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας συγχρόνως την ευθύνη για την επίθεση.
Όπως γράφουν χαρακτηριστικά:...
«Τον γροθοκοπήσαμε και τον ληστέψαμε, όπως άλλωστε γινεται και και από την μεριά των πολιτικών. Η πράξη αυτή ήταν μια αντίδραση στην καθημερινή βία που δεχόμαστε»  καταλήγουν.
(defencenet.gr)


Βρε ουστ κουμπαροτουρκομογγόλε.

Πρόσωπο της χρονιάς για το TIME o Ερντογάν;

erdoganΟ Ερντογάν «κέρδισε» τους αναγνώστες του ΤΙΜΕ αφήνοντας πίσω τον Μέσι!
To περιοδικό ΤΙΜΕ ανακοίνωσε πως στην ψηφοφορία για τα πρόσωπα της χρονιάς και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο «απόλυτος κυρίαρχος» ξεπερνώντας κατά πενήντα χιλιάδες ψήφους τον Λιονέλ Μέσι. Την τρίτη θέση απέσπασε το κίνημα Occupy Wall Street.
Στην ψηφοφορία του περιοδικού ο Τούρκος πρωθυπουργός έλαβε 122,928 ψήφους, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον άσο της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι με 74.412 ψήφους.
Στην τρίτη θέση είναι το 99%, το σύνολο των πολιτών που υφίσταται τα αποτελέσματα της υπερσυσσώρευσης του πλούτου από το 1% των ανθρώπων, όπως υποστηρίζει το κίνημα Occupy Wall Street.
Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνη που ψήφισαν «Οχι» στο να αναδειχθεί ο Ερντογάν ως προσωπικοτητα της χρονιάς. Περισσότεροι από 180.000 ψηφοφόροι ψήφισαν αρνητικά και η διαφορά των αρνητικών ψήφων ήταν μεγαλύτερη από των θετικών.
Το περιοδικό Time επισημαίνει ότι υπήρξε συντονισμένη καμπάνια από τουρκικές ιστοσελίδες για να κατακτήσει ο Ερντογάν την πρωτιά.
Η τελική επιλογή της συντακτικής ομάδας του περιοδικού αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.
 www.elkosmos.gr 


Κρίμα Μούσχουρη για λίγα αργύρια (ευρώ).

Η Μούσχουρη κατά της Ελλάδας και υπερ του Focus για την Αφροδίτη της Μήλου
Η Μούσχουρη κατά της Ελλάδας και υπέρ του Focus για την Αφροδίτη της Μήλου!

Υπερ του περιοδικού Focus για το πρωτοσέλιδό του με την Αφροδίτη της Μήλου τάσσεται η Νάνα Μούσχουρη που αυτή την εποχή δίνει συναυλίες στη Γερμανία.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt», η η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια που έχει διατελέσει και ευρωβουλευτής της Ελλάδας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, είπε:
«Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των Γερμανών. Οταν κάποιος δανείζεται συνέχεια και δεν τα επιστρέφει, ο άλλος είναι λογικό να εκνευρίζεται. Εχω μάθει να εργάζομαι έντιμα. Τίποτα δεν χαρίζεται... Συμφωνώ απόλυτα με την στάση της Ανγκελα Μέρκελ».
Στη συνέχεια της συνέντευξης της είπε ότι είναι και η ίδια εκνευρισμένη με τους Ελληνες, κυρίως τους πολιτικούς, και πώς οι πολίτες ζουν εδώ και 30 χρόνια σε ένα ψέμα.
Η κυρία Μούσχουρη δεν δίστασε να υποστηρίξει ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πώς έχει μεγαλύτερη ανάγκη την Ευρώπη, από ότι έχει η Ευρώπη εκείνη, ενώ είπε ότι πρέπει να ξεπληρώσουμε το χρέος.
Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε και η απόσταση που θέλησε να κρατήσει από τον Μίκη Θεοδωράκη, για τον οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν ποτέ φίλοι. Απλά είχαν συνεργαστεί κάποια στιγμή...


«ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ; ΔΕΝ ΑΙΣΧΥΝΕΣΤΕ;»

Νίκος Χατζηνικολάου, Alter, καραγκιόζηδες, αναδρομικά, Τάσος Μαντέλης, Άκης Τζοχ
Ποιους βουλευτές είπε «καραγκιόζηδες» και θεομπαίχτες ο Χατζηνικολάου;

Σφοδρή επίθεση κατά των πρώην και νυν βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο εξαπέλυσε από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στη εκπομπή του στον Real FM, ο Νίκος Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο θέμα των αναδρομικών που ζητούν οι πρώην (αλλά και νυν) βουλευτές. Ο γνωστός δημοσιογράφος κατονόμασε τους Άκη Τζοχατζόπουλο και Τάσο Μαντέλη, για τους οποίους υπάρχουν έρευνες για εμπλοκή τους σε σκάνδαλα, και στη συνέχεια ξέσπασε λέγοντας:
«Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες; Δεν ντρέπεστε καραγκιοζάκια; Κωμικοί τύποι. Δεν αισχύνεστε; Την ίδια περίοδο που συζητιέται ότι θα κοπεί και ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, την ίδια περίοδο που συζητάμε για υποσιτισμό μαθητών και οι καθηγητές κινητοποιούνται για να βρουν τρόπο να τρώνε τα παιδιά, που συζητιέται στο Υπουργείο Παιδείας αν θα υπάρξουν κουπόνια των δύο και των τριών ευρώ -θαρρείς και είμαστε σε κατοχική περίοδο- για να παίρνουν κάτι τα παιδιά δωρεάν από τα κυλικεία των σχολείων για να φάνε.
Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες; Δεν ντρέπεστε ρε θεομπαίχτες να ζητάτε από 240.000 ευρώ ο καθένας εν μέσω κρίσης, αντί να προσφέρεστε οικειοθελώς να μειώσετε αυτά που παίρνετε για να συμβάλλετε στην έξοδο της χώρας από την κρίση; Εσείς που την οδηγήσατε εκεί που βρίσκεται σήμερα»


Αυτός είναι ο κοινοβουλευτισμός.

Μας δουλεύουν! - Παραιτούνται από τα αναδρομικά μέσω τηλεόρασης
Μας δουλεύουν! - Παραιτούνται από τα αναδρομικά μέσω τηλεόρασης!
Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι πρώην και εν ενεργεία βουλευτές που ζητούσαν να πάρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ως αναδρομικά εν μέσω κρίσης, μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε μόλις δημοσιοποιήθηκε η κίνησή τους.
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι πολιτικοί που έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αναδρομικά είναι περίπου 200, επτά από τους οποίους είναι ακόμα εν ενεργεία βουλευτές. Τώρα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την εξωφρενική απαίτησή τους να πάρουν αναδρομικά αυξήσεις και αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις από παντού, οι πρώην βουλευτές βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον και δηλώνουν ότι παραιτούνται από τα αναδρομικά. Όμως την παραίτησή τους από τα αναδρομικά και τις αποζημιώσεις δεν την δηλώνουν στα Δικαστήρια όπως θα έπρεπε αλλά στα τηλεοπτικά παράθυρα ή δια δελτίων τύπου, με απλά λόγια δηλαδή μας δουλεύουν αφού η παραίτηση αυτή δεν είναι επίσημη.
Ειδικότερα, οι πολιτικοί αυτοί έχουν καταθέσει αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας αναδρομικά και με τόκο να εισπράξουν διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατομυρίων ευρώ, καθώς και αποζημιώσεις για την... ηθική βλάβη που όπως υποστηρίζουν έχουν υποστεί. Υπενθυμίζεται ότι για την αξίωσή τους αυτή οι βουλευτές βασίζονται σε μια ερμηνεία των άρθρων 26, 87 και 88 του Συντάγματος, τα οποία ορίζουν την διάκριση της νομοθετικής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας οι οποίες είναι μεταξύ τους ίσες και ισότιμες. Βασιζόμενοι στα παραπάνω άρθρα του Συντάγματος, οι βουλευτές αυτοί κατέφυγαν στα Πρωτοδικεία ζητώντας να πάρουν αναδρομικά αυξήσεις λόγω των αυξήσεων που δόθηκαν στους δικαστικούς λειτουργούς, λόγω ακριβώς της αρχής της ισοτιμίας. Όμως όταν πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε στη Βουλή η υπόθεση τους, πολλοί από αυτούς βγήκαν στα ΜΜΕ δηλώνοντας ότι τελικά δεν θα διεκδικήσουν αναδρομικά.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, το 2007 «η Βουλή αποφάσισε ότι οι -τότε, προς τους δικαστικούς- έκτακτες παροχές δεν θα ίσχυαν και για τους βουλευτές». Παρόμοιες ανακοινώσεις έκαναν και τα δύο κόμματα εξουσίας. «Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έχει προ πολλού διατυπώσει τη θέση της, να μη διεκδικήσουν οι βουλευτές-μέλη της την καταβολή αναδρομικών», τόνισε με δήλωσή του ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Εξαρχος.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Τασούλας δήλωσε ότι κανείς εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. δεν εγείρει αξιώσεις για καταβολή αναδρομικών και σημείωσε ότι μια τέτοια απαίτηση «σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη οικονομικά περίοδο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».
Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή, οι πρώην βουλευτές που έχουν επισήμως -με αίτηση στο Δικαστήριο- παραιτηθεί από τις αγωγές μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού... Επιπλέον, κάποιοι συνταξιούχοι, όπως ο Αριστείδης Τσιπλάκος, υποστηρίξαν πως ακόμα κι αν οι δικαστικές αποφάσεις είναι υπέρ τους, δεν θα πάρουν τα χρήματα λόγω κρίσης. Βέβαια, ίσως στο μέλλον να επανέλθουν ζητώντας τα χρήματα αυτά, αφού θα έχουν δικαιωθεί δικαστικά.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More