29.5.10

Εάλω η πόλις.....

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ 

Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων
     Πεντακόσια πενήντα χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 29ης Μαϊου 1453. Τότε που ακούστηκε η κραυγή "Εάλω η Πόλις" καί η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη. Ετσι άρχισε η Τουρκοκρατία. Το Γένος απεβίωσε, αλλά η Κωνσταντινούπολις και η Αγιά Σοφιά παραμένουν σε ξένα χέρια. Σήμερα τιμούμε τους πεσόντες κατά την πολιορκία και κατά την Άλωση, διαβάζουμε τους θρήνους και τους θρύλους, συγκινούμεθα και διδασκόμεθα. Διότι αυτή είναι η αξία της ιστορικής μνήμης. Να αποτελεί μάθημα ες αεί για τις νεώτερες και τις απερχόμενες γενιές.
          1) Πρέπει να θυμόμαστε την Άλωση για να αποτίουμε ένα διαρκή και μεγάλο φόρο τιμής στο Βυζαντινό κράτος, την Ρωμανία όπως την αναφέρουν τα κείμενα της εποχής, το εκχριστιανισθέν Ρωμαϊκό κράτος του Ελληνικού Έθνους, όπως το χαρακτηρίζει ο νεώτερος βυζαντινολόγος Διονύσιος Ζακυνθηνός. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη Νέα Ρώμη άντεξε επί 11 αιώνες. Μετά την Άλωση από τους Σταυροφόρους το 1204 η εδαφική της έκταση και το σφρίγος της περιορίσθηκαν σημαντικά.Παρέμεινε όμως καθ' όλην την διάρκεια του βίου της το κράτος στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επιτυχής και δημιουργική συνάντηση Χριστιανισμού και Ελληνισμού. Η Ελληνορθόδοξη παράδοση υπήρξε το αποτέλεσμα αυτής της συναντήσεως και το Βυζάντιο την διέδωσε με ειρηνικό τρόπο στους γειτονικούς λαούς. Αυτήν την ιεραποστολική δράση των Βυζαντινών προγόνων μας καταδεικνύουν και μαρτυρούν οι πολιτισμοί των σημερινών λαών της Ανατολικής Ευρώπης. Ο Ρώσος Πατριάρχης Αλέξιος παραδέχθηκε, όταν βρέθηκε το 1992 στην Αθήνα, ότι η Ρωσία είναι πνευματικό τέκνο του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού του Βυζαντίου. Ο Ρουμάνος Ιστορικός και πολιτικός του 20ου αιώνος Νικολάϊ Γιόργκα χαρακτήρισε την Μολδοβλαχία μετά την Άλωση ως "το Βυζάντιο μετά το Βυζάντιο". Και το κυριλλικό ελληνογενές αλφάβητο που χρησιμοποιούν πολλοί σλαβικοί λαοί αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της ακτινοβολίας του Βυζαντινού πολιτισμού. Αυτόν, λοιπόν, τον πολιτισμό πρέπει να διδάσκουμε και να διδασκόμαστε εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες.
          2) Πρέπει να θυμόμαστε την Άλωση, διότι μέσα από τις διηγήσεις των ιστορικών της εποχής ξετυλίγεται η Ελληνική Διάρκεια, η διαχρονική πορεία των αξιών του Ελληνισμού. Η συγκλονιστική ομιλία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στις 28 Μαϊου πριν από την τελική επίθεση των Οθωμανών μας διδάσκει γιατί αγωνιζόμαστε: Για την Πίστη, για την Πατρίδα, για τους συγγενείς μας. Προσθέτει και τον βασιλέα, διότι εκείνο ήταν το πολίτευμα της εποχής. Όμως το τρίπτυχο Πίστη, Πατρίδα, συγγενείς, που αναφέρει ο τελευταίος Αυτοκράτορας, μας συνδέει με τον όρκο των αρχαίων Αθηναίων εφήβων και με τον παιάνα των Σαλαμινομάχων, το "Ότε παίδες Ελλήνων" και φθάνει αυτή η Ελληνική Διάρκεια μέχρι την προκήρυξη του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, που έγραφε τον Φεβρουάριο του 1821 "Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος", και μέχρι τά λόγια του Κολοκοτρώνη προς τους μαθητάς του πρώτου Γυμνασίου της Ελεύθερης πλέον Αθήνας: "Όταν πιάσαμε τ' άρματα είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και ύστερα υπέρ Πατρίδος" . Αυτές είναι οι διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού. Αυτός ο ηθικός δεσμός ενώνει τον Παλαιολόγο με τους Σαλαμινομάχους και με τον Κολοκοτρόνη και με το 1940. Μαχόμεθα για την Πίστη, την Πατρίδα, την Οικογένεια όσο κι αν κάποιοι μας χαρακτηρίζουν ....αναχρονιστικούς. Τιμώντας την μνήμη των προδρόμων και των μαρτύρων της Ελληνικής Διαρκειας εμείς γι' αυτά θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε!
          3) Θυμώμαστε τα γεγονότα της εποχής πριν και γύρω από την άλωση, διότι μας διδάσκουν την πολύτιμη συμβολή της Ορθοδόξου εκκλησίας μας στην επιβίωση του Γένους μας. Λίγες δεκαετίες προ της αλώσεως είχαμε μία έντονη και αυταρχική παρέμβαση της τότε Πολιτείας προς την εκκλησία. Η αυτοκρατορική εξουσία πίστεψε -φευ!- ότι αν υπογράψουμε την υποταγή της Ορθοδοξίας στον Πάπα, θα έχουμε μεγάλη βοήθεια από την Δύση κατά των Οθωμανών. Το 1438 -39 στην Φερράρα και στην Φλωρεντία σύρθηκαν με πιέσεις και εξευτελισμούς οι εκκλησιαστικοί ηγέτες στην υπογραφή της ψευδοενώσεως των εκκλησιών. Ο Μάρκος ο Ευγενικός, Επίσκοπος Εφέσου, αρνήθηκε να υπογράψει και έσωσε την τιμή της εκκλησίας. Προσέξτε: Δεν αρνήθηκε να συζητήσει, διότι η Ορθοδοξία δεν αρνείται τον διάλογο. Αρνείται την υποταγή. Και από αυτούς που υπέγραψαν μία μεγάλη μορφή απέσυρε την υπογραφή της μόλις επέστεψε στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τον Γεώργιο Σχολάριο, τον μετέπειτα Γεννάδιο, πρώτο Πατριάρχη μετά την Άλωση.
          Ο λαός ακολούθησε τον Μάρκο και τον Σχολάριο. Οι ανθενωτικοί είχαν δίκαιο, διότι παρά την υπογραφή της ψευδοενώσεως τα καράβια του Πάπα δεν φάνηκαν ποτέ στην μαχόμενη Βασιλεύουσα. Ο Βρετανός ιστορικός Στήβεν Ράνσιμαν στο περισπούδαστο έργο του "Η Μεγάλη εκκλησία εν Αιχμαλωσία" δικαιώνει τους ανθενωτικούς λέγοντας ότι διάσωσαν την ενότητα της εκκλησίας και μόνον έτσι επεβίωσε ο Ελληνισμός. Και στο άλλο σπουδαίο έργο του, την "Άωση της Κωνσταντινουπόλως" διαψεύδει όλους τους επικριτές της εκκλησίας και του μοναχισμού τονίζοντας ότι στα θαλάσσια τείχη της Βασιλεύουσας έναν από τους πύργους τον υπεράσπιζαν Έλληνες μοναχοί.
          4) Θυμόμαστε την Άλωση , διότι η ιστορία μας διδάσκει ότι όταν οι λίγοι αποφασίσουν να αντισταθούν κατά των πολλών, μπορεί να ηττηθούν πρόσκαιρα, αλλά τελικά σε βάθος χρόνου κερδίζουν. Η αντίσταση στα τείχη της Βασιλεύουσας των 5000 χιλιάδων Ελλήνων και των 2000 ξένων συμμάχων τους έμεινε στις ψυχές των υποδούλων ως τίτλος τιμής καί δέσμευση για νέους αγώνες. Η θυσία του Κωνσταντίνου Παλιολόγου στη πύλη του Ρωμανού έθεσε τις βάσεις για το 1821. Τα δεκάδες κινήματα των υποδούλων ετράφησαν από τους θρύλους του Μαρμαρωμένου Βασιλιά και της Κόκκινης Μηλιάς. Αν είχαν παραδοθεί την 29η Μαϊου 1453, δεν θα υπήρχε αντίσταση και εθνεγερσία. Η συνθηκολόγηση θα ήταν ανεξήτηλη ντροπή. Ενώ η ηρωϊκή άμυνα γέννησε την υπομονή, την ελπίδα, την προσδοκία. Αυτή την ελπίδα εκφράζει και ο Ποντιακός θρήνος:

"...Η Ρωμανία πέρασεν, Η Ρωμανία πόρθεν,
Η Ρωμανία κι αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο..."
          Άλλωστε και ο Θ. Κολοκοτρόνης έλεγε προς τους ξένους συνομιλητές του: "Ο βασιλεύς μας συνθήκην δεν έκαμε, η φρουρά του πολεμά ακόμη και το φρούριο του αντιστέκονται". Και εξηγούσε ότι αναφερόταν στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στους κλεφταρματολούς, στο Σούλι και στην Μάνη. Οι πεσόντες κατά την άλωση μας δόρησαν το δικαίωμα στην Μεγάλη ιδέα. Και χωρίς Μεγάλες ιδέες τα έθνη δεν πάνε μπροστά.
          5) Η αντίσταση των τελευταίων μαχητών της Κωνσταντινουπόλεως και το "πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών" εμπνέει έκτοτε το ΟΧΙ του Ελληνισμού. Το 1940 κατά του Μουσσολίνι, το 1941 κατά του Χίτλερ, το 1955 στην Κύπρο κατά της αποικιοκρατίας και του αφελληνισμού. Σήμερα οφείλουμε να συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο. Οι σημερινές αλώσεις είναι μικρές και καθημερινές. Άρα ύπουλες και εξίσου επικίνδυνες. Η υπονόμευση της γλώσσας μας, η άγνοια της ιστορίας μας, η ξενομανία, οι συκοφαντίες κατά της Ελληνορθοδόξου Παραδόσεως μας, οι υποχωρήσεις απέναντι σε Τούρκους, Σκοπιανούς και Αλβανούς, όλα αυτά και πολλά άλλα αποτελούν μικρές αλώσεις που απαιτούν γνώση, αντίσταση και μαχητικότητα. Δεν αρνούμαστε την επικοινωνία και την συνεργασία με άλλους λαούς και πολιτισμούς. Ο Ελληνισμός ποτέ δε κλείστηκε στο καβούκι του. Θα αρνηθούμε όμως την αφομοίωση, την αλλοτρίωση, τις γκρίζες ζώνες στα εδάφη μας, στα πελάγη μας, στην Ταυτότητα μας και στις ταυτότητες μας. Θα αγωνισθούμε με όπλα πρωτίστως πνευματικά και ηθικά. Και θα διδασκόμαστε από την Παράδοση και το βίωμα της εκκλησίας μας. Η Άλωση και οι μετέπειτα εξελήξεις μας διδάσκουν ότι τελικά επιβιώσαμε μέχρι σήμερα χάρις στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Διότι η Ορθόδοξη Παράδοση είναι Σταυροαναστάσιμη. Μας θυμίζει ότι μετά την  κάθε Σταύρωση του Γένους ακολουθεί η Ανάσταση. Αρκεί να το πιστέψουμε!

 Κωνσταντίνος Χολέβας


Που πήγαν τα λεφτά;;;


Χωμένο μέχρι το λαιμό το πολιτικό σύστημα στο σκάνδαλο Siemens

Στο "παιχνίδι" και δημοσιογράφοι με λογαριασμούς σε Ελβετία και Γερμανία !

Σταγόνα στον ωκεανό των μιζών που έχουν περάσει από τη Siemens σε Έλληνες πολιτικούς είναι η υπόθεση Μαντέλη, όπως γνωρίζουμε από τις καταθέσεις των στελεχών της γερμανικής εταιρείας στη γερμανική Δικαιοσύνη. “Κλειδιά” οι λογαριασμοί σε Ελβετία και Γερμανία, όπου βρίσκονται τα μεγάλα ονόματα...
Με ιδιόγραφο σημείωμα ο ίδιος ο Χριστοφοράκος έδινε εντολή για μίζα σε υπουργό να δοθεί 50% “των συμφωνηθέντων”. Το σημείωμα αφορά υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή και γράφτηκε το 2008.
Κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής θα μεταβεί σε Γερμανία και Ελβετία την εβδομάδα που έρχεται, όπου έχουν ανοιχτεί οι λογαριασμοί μέσω των οποίων χρηματίζονταν Έλληνες πολιτικοί.
Κι άλλο εκατομμύριο για το ΠΑΣΟΚ
Από τις καταθέσεις Χριστοφοράκου στη Γερμανική Δικαιοσύνη προκύπτει και δεύτερο “πακέτο” προς το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2002 -2003, το οποίο δεν είχε εισπραχθεί γιατί είχαν αρχίσει να αποκαλύπτονται στοιχεία για τις μίζες.
Ο Χριστοφοράκος ενώπιον της εισαγγελίας του Μονάχου είχε ομολογήσει ότι στην Ελβετία – πέραν του 1 εκ. μάρκων που ομολόγησε ότι πήρε ο κ. Τσουκάτος για το ΠΑΣΟΚ – υπήρχαν και άλλα κονδύλια ύψους 400.000 ευρώ και 600.000 ευρώ σε λογαριασμούς για το ΠΑΣΟΚ. “Μέλη του ΠΑΣΟΚ μου ζήτησαν να μην μεταφερθούν τα χρήματα στην Ελλάδα αλλά να κατατεθούν στην Ελβετία. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν ακριβώς. Πάντως εκείνη την εποχή ο κ. Τσουκάτος ήταν το αρμόδιο άτομο με το οποίο συνομιλούσα” είπε ο Χριστοφοράκος.
Στον "αγώνα" και δημοσιογράφοι
Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη και δημοσιογράφους που έπαιρναν δώρα και χορηγίες από τη Siemens. Αναφορές έχουν γίνει και από τον ίδιο τον Μαντέλη, ο οποίος μίλησε για συγκεκριμένη στάση δημοσιογράφων που ευνοούσε τη Siemens σε διάφορες συμβάσεις.
Την ίδια στιγμή ο πολιτικός κόσμος "πατώνει" αντί να "ματώνει" , αφού με μεθόδους επικοινωνιακής τακτικής, Μαξίμου και Ρηγίλλης επιχειρούν να αντιστρέψουν το κύμα οργής στην κοινωνία.
Η επιστολή του Κώστα Σημίτη, δια της οποίας εκφράζει την οργή του για τις ενέργειες του Τάσου Μαντέλη, προδίδει πανικό και ανασφάλεια. Πανικό και ανασφάλεια προδίδει και η συστηματική άρνηση του Κώστα Καραμανλή να «μιλήσει» δημόσια.


Η διαφθορά δεν έχει τέλος....


Διόρισαν διευθυντή και πλήρωναν 5 χρόνια ενοίκια σε εφορία φάντασμα !

Πέντε ολόκληρα χρόνια πλήρωνε το δημόσιο για ΔΟΥ "φάντασμα" στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου η οποία ιδρύθηκε μεν αλλά δεν λειτούργησε ποτέ !

Ακόμη μια περίπτωση κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος , αυτή τη φορά από το Ρέθυμνο αφού από το 2004 έως το 2009 το δημόσιο πλήρωνε προϊστάμενο και ενοίκια κάθε μήνα σε ντουβάρια που εμφανιζόταν ως Δ.Ο.Υ. αλλά ουσιαστικά επρόκειτο για εφορία μόνο στα χαρτιά.

Η Εφορία Περάματος Μυλοποτάμου ιδρύθηκε το 2004 με απόφαση του τότε υπουργού...

οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη. Για την στέγαση της, το υπουργείο νοίκιασε ακίνητο έναντι του ποσού των 1.700 ευρώ μηνιαίως.
Η νεοσύστατη στα χαρτιά του υπουργείου οικονομικών Εφορία δεν λειτούργησε όμως ποτέ μέχρι σήμερα ενώ τα μισθώματα καταβάλλονταν κανονικά στον ιδιοκτήτη του ακινήτου αφού του είχαν δεσμεύσει το κτίριο για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Λίγο πριν τις εκλογές του 2009, η κυβέρνηση ανακάλεσε τελικά τη «λειτουργία» της μη λειτουργούσας Δ.Ο.Υ. αλλά ως τότε είχαν μεσολαβήσει πέντε ολόκληρα χρόνια που φυσικά πλήρωναν οι φορολογούμενοι πολίτες.
Υπάρχει όμως και συνέχεια...
Για τη λειτουργία της νεοϊδρυθείσας Δ.Ο.Υ., το υπουργείο τοποθέτησε και προϊστάμενο, στέλεχος από την Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου.
Οι μήνες, περνούσαν και ο αποσπασμένος «προϊστάμενος» πηγαινοερχόταν στο Πέραμα χωρίς βέβαια αντικείμενο εργασίας , πληρωνόταν όμως κανονικά ως προϊστάμενος και μάλιστα με τα έξτρα της απόσπασης.
Αφού στην εφορία φάντασμα δεν υπήρξε ποτέ ούτε οργάνωση ΤΑΧΙS ούτε υφιστάμενοι του προϊστάμενου , μόνο ο κατά τη μισθοδοσία υπήρχε ο προϊστάμενος και... τα ντουβάρια.
Γνωρίζοντες την υπόθεση, μαρτυρούν ότι στο ενοικιαζόμενο κτίριο που θεωρητικά φιλοξενούσε την Δ.Ο.Υ., δεν υπήρχαν ούτε καν γραφεία!
Παρά το γεγονός ότι το 2009 ανακλήθηκε η λειτουργία της ΔΟΥ Περάματος, ουδείς από το υπουργείο σκέφτηκε ποτέ να ανακαλέσει και τον διορισμό του προϊσταμένου της, τον οποίο τα έγγραφα του υπουργείου μέχρι και σήμερα τον εμφανίζουν με αυτήν του την ιδιότητα.


Ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ που έχει χαθεί;;

Πυροβόλησαν 8χρονη στην αυλή του σπιτιού της


Πυροβόλησαν 8χρονη στην αυλή του σπιτιού της

Στο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβόλο όπλο μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής ένα 8χρονο κορίτσι από το Ζεφύρι, ενώ σοκ προκαλεί ο ισχυρισμός των γονιών της πως την πυροβόλησαν μέσα στην αυλή του σπιτιού τους!
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι γονείς του 8χρονου παιδιού, η μικρή έπαιζε στην αυλή όταν ξαφνικά έπεσε.
Όταν την πλησίασαν είδαν ότι έτρεχε αίμα από το κεφάλι της και κάλεσαν ασθενοφόρο.
Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Παίδων και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει σοβαρό τραύμα στον αριστερό κρόταφο.


Να μας πούν τα ονόματα...

Τα "δωράκια" της Siemens "καίνε" 70 άτομα


Τα "δωράκια" της Siemens "καίνε" 70 άτομα

Μία λίστα δύο σελίδων που προέρχεται από την Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων της Siemens Ελλάδος, στην οποία περιλαμβάνονται 70 ονόματα, εντόπισε το ΣΔΟΕ κατά την έφοδό του στο κεντρικό κτήριο της εταιρείας.
Πρόκειται για πολλούς δημοσιογράφους, υπαλλήλους του ΟΤΕ αλλά και υπαλλήλους του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι οποίοι εμφανίζονται να λαμβάνουν από 15.000 ως και 80.000 ευρώ. Ωστόσο δεν αναφέρεται η συχνότητα με την οποία τα συγκεκριμένα άτομα έπαιρναν αυτά τα κονδύλια, τα οποία εκταμιεύονταν από τα ταμεία της Siemens.
Όπως επισήμανε ο δημοσιογράφος Θάνος Πασχάλης στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», όπου και αποκαλύφθηκαν οι ανωτέρω πληροφορίες, η λίστα και τα ποσά αφορούν την τελευταία δεκαετία, δηλαδή από το 2000 ως και σήμερα. Ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί και αποτελεί αντικείμενο έρευνας αν επρόκειτο για «δωράκια» ή για «παροχή υπηρεσιών».
Έχοντας τις πλήρεις λίστες με τα ονόματα και τα ποσά που τους δόθηκαν σε βάθος δεκαετίας, οι αρχές θα ερευνήσουν αν οι λαμβάνοντες έχουν δηλώσει στην εφορία τα συγκεκριμένα ποσά ως έσοδα ή όχι. Για αυτό και ερευνάται αν έχουν κοπεί τα σχετικά γραμμάτια ή όχι...


Οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες....



Διαβάστε γιατί προωθούν τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες


Το δημογραφικό  ζήτημα, ίσως να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το οικονομικό, για την Ευρώπη.
Από το Business Insider
Η Γερμανία μπορεί να θεωρείται ως το υγιές κέντρο της Ευρώπης σήμερα, όμως η δημογραφική της κατάσταση απειλεί να μειώσει την όποια ανταγωνιστικότητα διαθέτει ως οικονομία. Αν και τα περισσότερα μάτια είναι αυτό τον καιρό στραμμένα στην οικονομική κρίση που πλήττει την ευρωπαϊκή ήπειρο, το μεγάλο πρόβλημα παραμένει το δημογραφικό. Στη Γερμανία, αν συνδυάσει κανείς τη πτωτική τάση των γεννήσεων με την μετανάστευση από τη χώρα παρά προς τη χώρα, θα διαπιστώσει πως το οικονομικό μέλλον της Γερμανίας μοιάζει επισφαλές. Η κυβέρνηση έχει ήδη προωθήσει πολιτικές ενθάρρυνσης της πολυμελούς οικογένειας και της πολυτεκνίας, αλλά δεν έχουν σημειωθεί κάποια απτά αποτελέσματα. Και όσον αφορά στις προοπτικές αύξησης του πληθυσμού μέσω της μετανάστευσης, αρκεί να αναφέρουμε πως η παραδοσιακή τροφοδότης χώρα της Γερμανίας, η Τουρκία, έχει στερέψει. Περίπου 10.000 Τούρκοι επιστρέφουν σήμερα στη χώρα τους παρά μεταναστεύουν στη Γερμανία.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη με ακόμη μεγαλύτερα δημογραφικά προβλήματα. Κράτη όπου οι μειωμένες γεννήσεις σε συνδυασμό με τις αυστηρές μεταναστευτικές πολιτικές, έχουν οδηγήσει σε πληθυσμιακή στασιμότητα και μαρασμό.
Ολλανδία: Βασικό θέμα στις πρόσφατες ολλανδικές εκλογές ήταν η απαγόρευση των μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες.
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 6.6%
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2035: 10%
Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-4.3%
Λουξεμβούργο: Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό υπηκόων που γεννήθηκαν σε άλλα κράτη.
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 8.7%
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 17%
Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020: -1.1%
Δανία: Διατηρεί σε εφαρμογή πολύ αυστηρούς μεταναστευτικούς νόμους, βάσει των οποίων απαγορεύεται στους και στις συζύγους αυτών που αποκτούν τη δανέζικη υπηκοότητα να εγκαθίστανται στη χώρα, πριν περάσουν 28 χρόνια από την απόκτηση της υπηκοότητας από τον/την σύζυγο.
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 9.1%
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2035: 11%
Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020: -4.3%
Βουλγαρία: Ο επικεφαλής της βουλγαρικής υπηρεσίας μετανάστευσης, συνελήφθη πρόσφατα με τη κατηγορία ότι διευκόλυνε αλλοδαπούς να αποκτήσουν τη βουλγαρική υπηκοότητα.
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 8.3%
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 9%
Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020: -5.6%
Βέλγιο: Οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ που επιτρέπουν τα ταξίδια από χώρα σε χώρα χωρίς την έκδοση βίζας, έχουν μετατρέψει φέτος το Βέλγιο σε χώρα υποδοχής μεγάλων αριθμών μεταναστών από τις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου.
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 10%
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 14%
Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-3.5%
Ιταλία: Στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε πριν από 2 μήνες μια πανεθνική γενική απεργία των μεταναστών, με αποτέλεσμα να υπογραμμιστεί η ένταση που υπάρχει από καιρό μέσα στη χώρα.
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 14%
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 15%
Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-3.0%
Σουηδία: Η χώρα έχει εφαρμόσει από καιρό μια πολιτική ενσωμάτωσης των μεταναστών, προσφέροντας τους μαθήματα γλώσσας και μιας τέχνης, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν στη σουηδική πραγματικότητα.
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 9.5%
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 9.4%
Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-6.0%
Ελλάς: Η Ελλάδα άρχισε να κάνει κάποιες κινήσεις ώστε να δοθεί η υπηκοότητα στα παιδιά των αλλοδαπών μεταναστών, όμως υπάρχουν πολλές πολιτικές αντιδράσεις.
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 12%
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 19%
Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-3.9%
Γαλλία: Πρόσφατα απαγόρευσε την υπηκοότητα σε κάποιον Μαροκινό, επειδή ανάγκαζε τη σύζυγο του να φορά ισλαμικό πέπλο.
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 13%
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 14%
Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-5.5%
Φιλανδία: Η χώρα έζησε πέρσι μια τεράστια αύξηση σε ποσοστό 48%, σε άτομα προερχόμενα από το Ιράκ και τη Σομαλία, που αναζήτησαν πολιτικό άσυλο.
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 10%
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 14%
Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-8.5%
Απόδοση: S.A.


Ο κοινοβουλευτισμός εκτρέφει μπουμπούκια τύπου Μαντέλη και Τσουκάτου!

 
Ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης το 1981 εκλέγεται στην Κεφαλλονιά με το ΠΑΣΟΚ. Το 1985 διορίζεται Πρόεδρος του ΟΣΕ και των ΕΛΤΑ. Το 1993 διορίζεται γ.γ. του υπουργείου Βιομηχανίας, υπουργός τότε ο Κώστας Σημίτης.

Το 1996 τον βάζουν στο Επικρατείας και επανεκλέγεται βουλευτής με "γραμμή" του κόμματος. Έτσι το 1997 αναλαμβάνει υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Το 2004 το κόμμα δεν τον στηρίζει πια και αποτυγχάνει να επανεκλεγεί βουλευτής.Έτσι λοιπόν αποχωρεί πλούσιος από την πολιτική και συνεχίζει την "αρπακτική" πορεία του εκτός συνόρων...

Όταν έγινε γνωστό το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens και το ένα εκατομμύριο μάρκα που παραδέχθηκε ο Θ.Τσουκάτος ότι πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ενεπλάκη ... και το όνομα του Τάσου Μαντέλη.

Τότε ο Μαντέλης με ανακοινώσεις και άρθρα του δήλωνε βροντερά πώς είναι αθώος. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του στις 27/05/2008 δήλωνε:

«Προσωπικά ουδεμία σχέση ή ανάμιξη είχα με τις δραστηριότητες της Siemens και ιδιαίτερα τις παράνομες, που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα», προσθέτοντας ότι είναι στη διάθεση του εισαγγελέα που διενεργεί τη σχετική εξέταση για οποιαδήποτε εξήγηση.

Επίσης, τότε ανέφερε ότι ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση που είχε συνάψει ο ΟΤΕ με τη Ζίμενς με βάση το φάκελο και στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν του, από τα οποία, όπως υποστηρίζει, προέκυπτε ότι είχαν διασφαλιστεί τα συμφέροντα του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του Τάσου Μαντέλη, ο πρώην υπουργός που έπαιρνε μίζες από τη Siemens αλλά μέχρι και χτες δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι είναι αθώος, φαίνεται πως έχει δεκάδες ακίνητα σε Αθήνα και Κεφαλλονιά.

Σύμφωνα με αυτή τη δήλωση ο Μαντέλης φαίνεται να έχει περί τα 16 ακίνητα, σπίτια και οικόπεδα στην Αθήνα και 10 ακίνητα στην Κεφαλλονιά.

Σύνολο 26 ακίνητα στην Ελλάδα, αριθμός τεράστιος, ο οποίος πλέον δικαιολογείται απόλυτα.

Τα περισσότερα μάλιστα τα απέκτησε όταν ήταν υπουργός!

Η υποκριτική στάση του Τάσου Μαντέλη τον ακολουθούσε σε όλο του τον πολιτικό βίο, καθώς το 2003 σε άρθρο του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, τασσόταν υπέρ της δήλωσης για τις χρηματιστηριακές και οικονομικές δραστηριότητες των πολιτικών και μάλιστα ζητούσε επιτακτικά ότι αυτές οι δηλώσεις θα πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα για να τις ελέγχει ο κάθε πολίτης.

Μετά την αποτυχία του το 2004 να επανεκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ο Τάσος Μαντέλης αποχωρεί πλούσιος από την πολιτική και "ανοίγει πανιά" για άλλες πολιτείες

Σε Ουζμπεκιστάν, Μολδαβία, Ρωσία και Αζερμπαϊτζαν εργάζεται τα τελευταία χρόνια ο Τάσος Μαντέλης ως υπάλληλος εταιρείας που αναλαμβάνει έργα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εταιρεία στην οποία εργάζεται ως σύμβουλος αναλαμβάνει έργα για την υλοποίηση προγραμμάτων της Ε.Ε

Όπως φαίνεται ο Μαντέλης είχε προετοιμαστεί για όλα και για αυτό αμέσως μετά τις εκλογές του 2004 , ο πρώην υπουργός της Ελλάδος έπιασε δουλειά ως μάνατζερ εταιρείας άρχισε να συνεργάζεται με την Ε.Ε στον τομέα της ανάπτυξης χωρών, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες όλα αυτά τα προγράμματα αναμένεται να ελεγχθούν εξονυχιστικά μετά την νέα τροπή των γεγονότων.

Ο Μαντέλης είχε έτοιμο το βιογραφικό και όπως φαίνεται είχε μεθοδεύσει την "έξοδο" του.

Πρώτος "σταθμός" ήταν το Ουζμπεκιστάν τον Σεπτέμβριο του 2004. Εκεί συμβούλευε την τοπική κυβέρνηση πως θα εκσυγχρονίσει την νομοθεσία της και την λειτουργία της βουλής.

Επόμενος σταθμός του .... συμβούλου ήταν η Ρωσία. Εκεί από το 2005 έως το 2007 προχώρησε σε εισηγήσεις για τον εναρμονισμό των κανόνων του ανταγωνισμού με τα ισχύοντα στην Ευρωπαική Ένωση αλλά και σε νομικά θέματα γύρω από τις επικοινωνίες και την ενέργεια και τα μέσα μεταφοράς.

Ένα χρόνο μετά βρέθηκε στην Μολδαβία δίνοντας νομικές συμβουλές για θέματα τηλεπικοινωνιών.

Μέχρι σήμερα ο Τάσος Μαντέλης ζούσε μόνιμα και εργαζόταν στο Αζερμπαϊτζάν.
Ο πρώην υπουργός συμβούλευε την τοπική κυβέρνηση πως θα απλουστεύσει την γραφειοκρατία και πως θα αποκεντρώσει τις δημόσιες υπηρεσίες.
http://tiresias-press.blogspot.com


Όλοι οι τουρκόφιλοι μιά παρέα....

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μαζί του, στο πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο που τον συνοδεύει, είναι και η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα, η οποία επανειλημμένως έχει δεχθεί σκληρή κριτική για την πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας στον τομέα της εκπαίδευσης των μουσουλμάνων της Θράκης, με αποτέλεσμα να ανοίγει η Κερκόπορτα για να καταστεί η τουρκική πρώτη γλώσσα στη μειονότητα, και δεύτερη η ελληνική.

Η κ. Δραγώνα, η οποία εδώ και 13 χρόνια, μαζί με ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών που διαφημίζει ότι έχει το στίγμα της “διαπολιτισμικής ιδεολογίας”, ουσιαστικά διαμορφώνει την εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται στη Θράκη. Μια πολιτική που, ως έχει κατηγορηθεί, προωθεί τον εκτουρκισμό και των Πομάκων και των Τσιγγάνων, τους οποίους στέλνει στην αγκαλιά του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και στην αγκαλιά της Άγκυρας.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο επίσης, μετέχουν οι: Γιώργος Πεταλωτής, Λούκα Κατσέλη, Δημήτρης Ρέππας, Τίνα Μπιρμπίλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Γιάννης Μαγκριώτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Σπύρος Βούγιας, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Γιώργος Πετρουλάκης, βουλευτές της περιοχής, και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης.

www.antinews.gr


Άντε και πρωθυπουργό!!!

Οι μετανάστες βγάζουν δήμαρχο στις εκλογές του «Καλλικράτη»!Τελευταία στιγμή τροποποίηση της υπουργικής απόφασης από 10 χρόνια στα 5 χρόνια διαμονής το διακαίωμα ψήφου.



Από την Τρίτη 1 Ιουνίου μέχρι
30 Αυγούστου θα μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους
χιλιάδες νόμιμοι μετανάστες που
ζουν στους Δήμους και τις κοινότητες του Νομού Λάρισας, όπου
διαμένουν μόνιμα, προκειμένου
να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές
εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.
Προ ημερών έφθασε η υπουργική εγκύκλιος στους δήμους της
χώρας και ήδη ενημερώθηκαν οι
αρμόδιοι υπάλληλοι, ώστε από
την Τρίτη τα πάντα να είναι έτοιμα.
«Χαράς ευαγγέλια» για τους μετανάστες της Λάρισας, καθώς
υπήρξε την τελευταία στιγμή τροποποίηση της υπουργικής απόφασης, αφού αντί να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου, όσοι είχαν συμπληρώσει δεκαετία στη χώρα μας,
αποφασίστηκε να εγγραφούν
στους εκλογικούς καταλόγους όσοι διαμένουν για πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλλοδαπών Μεταναστών Νομού Λάρισας κ. Άγγελο Μήτση
«πρόκειται για μία σωστή απόφαση, καθώς οι περισσότεροι μετανάστες, οι οποίοι ζούνε για χρόνια στην
Ελλάδα, λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούσαν να πληρώσουν το παράβολο των 900 ευρώ
για να πάρουν την άδεια 10ετούς παραμονής. Υπολογίζεται ότι με την νέα ρύθμιση θα προσέλθουν στην
κάλπες του Νοεμβρίου, περίπου 11.000-12.000 μετανάστες για τον Δήμο Λαρισαίων».
Να σημειωθεί ότι οι εκλογές στον Δήμο Λαρισαίων,
το 2006 είχαν κριθεί για λιγότερους από 1.500 ψήφους, καθώς ο συνδυασμός του κ. Τζανακούλη είχε
συγκεντρώσει 26.827 ψήφους και ο κ. Σάπκας 25.340.
Μικρότερος βέβαια αναμένεται να είναι ο αριθμός
των ψηφοφόρων μεταναστών για την αιρετή Περιφέρεια, καθώς σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν μόνο όσοι έχουν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα,
δηλαδή 1.500-2.000 μετανάστες στον Νομό Λάρισας.
Έτοιμος ο Δήμος Λαρισαίων
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λαρισαίων
κ. Χρήστο Κέλλα «οι νόμιμοι μετανάστες, που εξασφάλισαν δικαίωμα ψήφου θα μπορούν να προσέρχονται στο ισόγειο του Δημαρχείου, όπου θα υπάρχειειδικό συνεργείο με Η/Υ για την εγ-
γραφή τους στα δημοτολόγια. Οι μετανάστες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν μέσω Διαδικτύου, τις
αιτήσεις τους, χρειάζεται όμως να
προσέλθουν αυτοπροσώπως στις
υπηρεσίες των Δήμων για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Το
Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων τεχνική εφαρμογή, με την οποία θα διασταυρώνουν τα δικαιολογητικά
που τους υποβάλλονται με τα στοιχεία που διαθέτει το Ηλεκτρονικό
Μητρώο Αλλοδαπών του υπουργείου. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΟΤΑ
δεν θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη βάση δεδομένων του
υπουργείου, στην οποία έχει καταγραφεί το σύνολο των στοιχείων που
αφορούν τους νόμιμους μετανάστες στη χώρα».
Ψηφίζουν όλοι οι νόμιμοι μετανάστες
Δικαίωμα στους εκλογικούς καταλόγους έχουν οι
μετανάστες που μπορούν να αποδείξουν ότι διαμέ-
νουν νόμιμα στην Ελλάδα, επί πέντε χρόνια τουλά-
χιστον, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και δεν
έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για εγκλήματα που
επιφέρουν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Θα πρέ-
πει επίσης να έχουν άδεια παραμονή αόριστης ή δε-
καετούς διάρκειας ή άδεια σαν αυτή που παρέχεται
στους «επί μακρόν διαμένοντες» και να είναι:
- ομογενείς ή σύζυγοι ομογενών που διαθέτουν
νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα,
- υπήκοοι άλλων χωρών που υπάγονται σε καθε-
στώς ασύλου για πέντε χρόνια,
-ανιθαγενείς που αποδεδειγμένα έχουν συμπλη-
ρώσει πενταετή διαμονή στη χώρα,
- υπήκοοι άλλων χωρών που είναι μέλη οικογένειας
Ελλήνων ή πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και
έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής,
- υπήκοοι άλλων κρατών που είναι γονείς Ελλήνων πολιτών (τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα
και λαμβάνουν υπό προϋποθέσεις την ελληνική ιθαγένεια) και έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα.

πηγή 


Πρέπει να είμαστε εκεί......

Δράση «Παραεμπόριο Stop!» με την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών


280510-paremporioΕν' όψει της αρχής του θέρους, που σημαίνει και κορύφωση της όποιας τουριστικής κινήσεως, η ομάδα «Παραεμπόριο Stop!» προβαίνει σε άλλη μία δράση το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Καπνικαρέα επί της οδού Ερμού. Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης είναι η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τις τραγικές συνέπειες που έχει το παράνομο εμπόριο (γνωστό και ως παρεμπόριο) για την οικονομία, την αγορά εργασίας, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της χώρας μας, σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην σύγχρονη ιστορία της.
Στην δράση αυτή, η ομάδα έχει προσκαλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές της Α' Περιφερείας Αθηνών, τις ηγεσίες του Δήμου Αθηναίων και της ΕΛ.ΑΣ. και τα διοικητικά συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής. Στα πλαίσια αυτής της δράσεως, το «Παραεμπόριο Stop!» καλεί τους ανωτέρω φορείς και πρόσωπα να κάνουν μαζί του έναν περίπατο στο Εμπορικό Τρίγωνο Αθηνών για να διαπιστώσουν κατά πόσο έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση του παρανόμου εμπορίου (λαθρεμπορίου) από παρανόμους πλανοδίους μικροπωλητές και, αν ναι, πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά.
Ήδη, την δράση αυτή στηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με την ακόλουθη με ανακοίνωση - Ανοικτή πρόσκληση, υπό τον τίτλο «Παραεμπόριο Stop!»:
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει και συμμετέχει σε κάθε υγιή και ειρηνική διεκδίκηση κοινωνικών, πολιτιστικών και εργοδοτικών φορέων αναφορικά με το δικαίωμα της απρόσκοπτης λειτουργίας της αγοράς του κέντρου της Αθήνας.
Είναι κοινά αποδεκτό ότι το παράνομο εμπόριο που ανθίζει στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας προκαλεί, ενώ η ανοχή, η ένοχη σιωπή και οι πρακτικές που διευκόλυναν και διευκολύνουν τη γιγάντωση του φαινομένου προκαλούν δυσφορία στα μέλη του κοινωνικού ιστού.
Βασικοί άξονες των δράσεων και παρεμβάσεών μας ήταν και είναι η καταπολέμηση και εξαφάνιση του λαθρεμπορίου, του δουλεμπορίου, της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκμετάλλευσης του αναφαίρετου δικαιώματος στην εργασία, φαινόμενα που ανθίζουν και γιγαντώνονται λόγω του παρεμπορίου. Το ιδιαίτερο βάρος όλων των παραπάνω αντικατοπτρίζεται στη σημερινή κοινωνική και οικονομική κατάντια της χώρας μας.
Στο πλαίσιο αυτό ο εμπορικός κόσμος απαιτεί την άμεση εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων και ως εκ τούτου την εξαφάνιση κάθε παράνομης υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και καλεί όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης σε ενεργή συμπαράσταση το Σάββατο, 29 Μαΐου 2010 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Καπνικαρέας.
Ως πότε θα διεκδικούμε το αυτονόητο και θα πληρώνουμε την ανεπάρκεια των μηχανισμών του κράτους;


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑ
Για πληροφορίες: «Παραεμπόριο Stop!» τηλ: 2118009220
paremporiostop.blogspot.com


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More