20.1.10

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.



Τον ξεχάσαμε τον Πάκη ;;


Νόμος 35842007 - άρθρο 12 -

ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΣΧΑΤΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ -

Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

συνέχεια εδώ



Υποφέρει και η επαρχία......

Πετροπόλεμος στην Πάτρα απο λαθρομεταναστες



Φουντώνει στην Πάτρα το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Χθες το βράδυ, ομάδα προσφύγων, επιτέθηκε με πέτρες και σιδηρολοστούς στους εργαζόμενους των πρατηρίων υγρών καυσίμων που βρίσκονται στην οδό Κανελλοπούλου, ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Στο σημείο της επίθεσης επικράτησε ένταση καθώς οι υπάλληλοι εξαγριώθηκαν και κάλεσαν την αστυνομία. Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης.

Πηγή: thebest.gr

σχολιο : ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ? ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ? ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ? ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.. ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ-ΚΑΜΠΟΥΛ ΤΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΙΣΛΑΜ.


Τι ετοιμάζουν.....


Υπάρχουν δύο μεγάλες απορίες για την στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας


* Γιατί υιοθετούνται τόσο χαλαρές προϋποθέσεις
* Γιατί το μέτρο προωθείται με τόση βιασύνη


Οι χαλαρές προϋποθέσεις συνίστανται κυρίως στους μικρούς χρόνους παραμονής που απαιτούνται (από "10 στα 12" στα "5 στα 10"), στην κατάργηση κριτηρίων ενσωμάτωσης (όπως η γνώση ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού), και στη κτήση της ιθαγένειας από ανήλικους (με ελάχιστες προϋποθέσεις είτε γέννησης είτε φοίτησης για λίγα χρόνια σε σχολεία).
Η απάντηση είναι σχετικά απλή:......... οι χαλαρές προϋποθέσεις σε συνδυασμό με την υιοθέτηση πολιτογραφήσεων με απλή δήλωση και προθεσμίας διετίας για την απάντηση αποσκοπούν στην πολιτογράφηση του μεγίστου δυνατού αριθμού μεταναστών. Επιπλέον η κτήση ιθαγένειας από άβουλους ανηλίκους έχει ως στόχο να κατοχυρώσουν ελληνική υπηκοότητα όσο το δυνατόν περισσότεροι έτσι ώστε να μην μπορεί να τους αφαιρεθεί μετά από ενδεχόμενη νέα αλλαγή του δικαίου ιθαγένειας.

Η απογραφή του 2011

Τα προαναφερθέντα αφορούν την προφανή πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει μια μεγάλη νέα δεξαμενή πράσινων ψηφοφόρων. Η δε βιασύνη του να περάσει ένα διχαστικό νομοσχέδιο από την αρχή της κυβερνητικής θητείας έχει ως στόχο να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων ο μέγιστος δυνατός αριθμός ψηφοφόρων.

Όμως υπάρχει και ακόμα ένας λόγος για τη βιασύνη: η απογραφή του 2011 με βάση την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογες, και στην οποία θα καταγραφεί ο πληθυσμός της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να πολιτογραφηθεί η μεγάλη μάζα των αλλοδαπών πριν από το 2011, γι' αυτό έβαλε και τη σχετική διετή προθεσμία. Ο δε απαιτούμενος χρόνος της 5ετίας παραμονής (από προηγούμενη δήλωση για 7ετία του Πρωθυπουργού) δεν είναι τυχαίος αλλά συμπίπτει με 5 έτη μετά την τελευταία μεγάλη νομιμοποίηση του 2005.

Η απογραφή του 2011 θα οδηγήσει σε πιθανή ανακατανομή των εδρών, αντικατοπτρίζοντας τη νέα δημογραφική πραγματικότητα με την ενσωμάτωση των αλλοδαπών στο εκλογικό σώμα. Γι' αυτό είναι απαραίτητο (για το ΠΑΣΟΚ) οι αλλοδαποί να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα πριν το 2011.

Επιπλέον η καταγραφή των αλλογενών στο εκλογικό σώμα είναι απαραίτητη για την υιοθέτηση μέτρων τύπου θετικών διακρίσεων (affirmative action). Αυτά τα μέτρα, τα οποία υιοθετούνται από αριστερά κυβερνητικά κόμματα στην Ευρώπη και στην Αμερική έχουν ως στόχο να εκπροσωπούνται οι "μειονότητες" κατ' αναλογικό ποσοστό στις διάφορες θέσεις και αξιώματα, π.χ. στην Αστυνομία, στα Πανεπιστήμια, στο Δημόσιο, κτλ.

Το σχέδιο ΠΑΣΟΚ

- Έχοντας εξασφαλίσει την ευγνωμοσύνη των μεταναστών μέσω της πολιτογράφησης
- Έχοντας εξασφαλίσει τον νέο εκλογικό χάρτη μέσω της απογραφής του 2011
- Έχοντας εξασφαλίσει τους νέους "πελάτες" του 2011 μέσω θετικών διακρίσεων με βάση την απογραφή του 2011

Το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στις εκλογές του 2013 παντοδύναμο, έχοντας εξασφαλίσει ένα +5% τουλάχιστον ψηφοφόρων από την ήδη καλή του αφετηρία.

Τρία μόνο προβλήματα έχει στην υλοποίηση του σχεδίου του:

* Η απόρριψη του "Γερμανικού" εκλογικού συστήματος δεν θα του δώσει το πολυπόθητο μπόνους στις μονοεδρικές΄έως το 2017. Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να σαρώσει τις μονοεδρικές, αποκτώντας έτσι άμεση πρόσβαση στις τοπικές κοινωνίες ενώ η αντιπολίτευση θα περιοριστεί να πάρει τις έδρες της μόνο από τις ευρύτερες περιφέρειες.
* Τουλάχιστον το 1/2 των μεταναστών ηλικίας έως 35 ετών (δηλαδή οι άνδρες) δεν πρόκειται να δείξουν καμιά ζέση να γίνουν Έλληνες, αφού αμέσως θα πρέπει να καταταγούν στον Στρατό. Κι αν/όταν περάσει η κυβερνητική ρύθμιση θα δείτε την μεγάλη δυσαναλογία αιτημάτων πολιτογράφησης ανάμεσα στα δύο φύλα.
* Η τεράστια κοινωνική έκρηξη λόγω της βέβαιης οικονομικής αποτυχίας αλλά και των ορατών αποτελεσμάτων της πολιτογράφησης μεταναστών θα οδηγήσει (αν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση) σε μεγάλη μεταστροφή της ψήφου των πραγματικά ιθαγενών.

Ο λαός έχασε την ευκαιρία του 2009 να αποτρέψει την εθνική καταστροφή. Αν χαθεί η ευκαιρία του 2013 δεν θα υπάρξει άλλη.

πηγη


Δεν θα περάσει ......

Το σχέδιο αφελληνισμού ξεκίνησε.


Ποια είναι τα επόμενα στάδια;

1. Μετά την ελληνοποίηση και βάσει του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού, αναγνωρίζονται οι επίσημες μειονότητες στην Ελλάδα, η αλβανική, η πακιστανική, η τούρκικη, η 'μακεδονική' κ.α.
2. Οι επίσημες πλέον μειονότητες ζητούν και επιτυγχάνουν την καθιέρωση της εθνικής τους γλώσσας σαν δεύτερης επίσημης γλώσσας αυτού του κράτους της ΝΑ Ευρώπης.
3. Επιβάλλεται στην Ελλάδα από την ΕΕ και τον ΟΗΕ η ποσόστωση της συμμετοχής των μειονοτήτων στη διοίκηση, το στρατό, την αστυνομία, το δικαστικό σώμα, πανεπιστήμια κ.α.
4. Ιδρύονται μειονωτικά κόμματα τα οποία με ποσοστά από 5 έως 15% απαιτούν και επιτυγχάνουν τη συμμετοχή τους στην διακυβέρνηση της χώρας. Τα κόμματα αυτά με έξωθεν εντολές, προωθούν τα εθνικά θέματα των χωρών από τις οποίες προέρχονται (τσαμουριά, Θράκη, Αιγαίο). Επίσης επιτυγχάνουν την ελληνοποίηση και των υπολοίπων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.
5. Ο κύριος όγκος των μειονοτήτων εγκαθίσταται σε συγκεκριμένες ευαίσθητες περιοχές και ξεκινούν τα κινήματα ανεξαρτοποίησης. Στις περιοχές αυτές εκτελούνται σχέδια εθνοκάθαρης σε βάρος των Ελλήνων. Πολλοί Έλληνες ταλαιπωρημένοι από την εγκληματικότητα και τις διακρίσεις αλλά και εξαθλιωμένοι από την οικονομική κατάρευση που έχει εν τω μεταξύ συντελεσθεί, μεταναστεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό.
6. Με τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα μεγάλες περιοχές οι οποίες ήδη τελούν υπό ξένη διοίκηση, αποκόπτονται από τον Εθνικό κορμό και προσαρτώνται στις γειτονικές χώρες.
Ποια Μακεδονία; ποια Θράκη; ποιο Αιγαίο;
Σας φαίνονται υπερβολικά ή φανταστικά όλα τα παραπάνω; Μπορεί και να είναι. Εσείς πάντως κοιμηθείτε ήσυχα. Πείτε ότι είναι ένα κακό όνειρο και μόλις ξυπνήσετε δεν θα το θυμάστε καν.
Θα έχουν φροντίσει άλλοι γι' αυτό.
Καλή νύχτα σας.


Ο Πρόεδρος στο ΑΛΤΕΡ.


Το κομματόσκυλο που είναι και βλάκας..


Στιχομυθία Άδωνη Γεωργιάδη -Παπαχρήστου.
Παπαχρήστος...Είναι καιρός να γίνουμε Ευρώπη.
Γεωργιάδης.....Ε τότε αφού θέλετε να γίνουμε Ευρώπη κύριε Παπαχρήστο να κάνουμε δημοψήφισμα για την ιθαγένεια σαν την Ιρλανδία.
Παπαχρήστος....Και τι με νοιάζει τι κάνει η Ιρλανδία.


ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ.ΓΕΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ.....ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΔΟΛ


Αντε να δούμε τι άλλο θα σοφισθεί ο Καίσαρ!!


Νόμιζε ο κόσμος ότι οι παλαβομάρες του υπουργού προστασίας λαθρομεταναστών και λαθρεμπόρων κ. Χρυσοχοϊδη είχαν χτυπήσει οροφή. «Τι άλλο αρνητικό μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, τα έχει κάνει όλα», έλεγαν πολλοί. Κι όμως, δικαίως οι αναγνώστες του ιστολογίου μας τον βγάζουν πρώτο με συντριπτική διαφορά στην ψηφοφορία για τον πιο βλάκα υπουργό… 
Τι σκαρφίστηκε, λέτε;.......... 
Θα φτιάξει, λέει, «ομάδα δοκιμασίας επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης της ΕΛ.ΑΣ.». Η ομάδα αυτή θα πραγματοποιεί αιφνιδιαστικές επιθέσεις σε αστυνομικούς και σε φυλασσόμενους χώρους, ώστε να ερευνάται δήθεν η ταχύτητα αντίδρασης των αστυνομικών και να αυξάνεται η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και η αυτοπροστασία τους. (Πρώτο Θέμα, 17/1/2010, σελ. 43)
Δηλαδή, δεν έφταναν τους αστυνομικούς οι επιθέσεις που δέχονταν οι ίδιοι και τα αστυνομικά τμήματα από τους τρομοκράτες και τους κουκουλοφόρους, δεν τους έφταναν τα αυξημένα καθήκοντα προστασίας των πολιτών από τους λαθρομετανάστες εγκληματίες, τώρα θα έχουν να υφίστανται και τις επιθέσεις των συναδέλφων τους κατά τη φαεινή ιδέα του Χρυσοχοϊδη…
Παίρνοντας, φαίνεται, ιδέες από τις κυνομαχίες και τις κοκορομαχίες, ο Χρυσοχοϊδης θέλει να βάλει τους Έλληνες αστυνομικούς να σφάζονται μεταξύ τους και αυτός να κάνει χάζι…
Εύλογα, αξιωματικοί και εκπρόσωποι των αστυνομικών τονίζουν ότι θα υπάρχει ο κίνδυνος συμπλοκών και ατυχημάτων με θανάσιμους τραυματισμούς, αφού οι αστυνομικοί που θα δέχονται την επίθεση, θα νομίζουν ότι πρόκειται για πραγματική επίθεση και θα απαντούν με πραγματικά πυρά, μην ξέροντας ότι θα πρόκειται για το πολεμικό παιχνίδι του Χρυσοχοϊδη…

Ένα πράγμα διαπιστώνουμε, η μαλακία του ανθρώπου δεν έχει όρια…


Μπράβο άδωνι.

Δύο πατριώτες εναντίον όλων! Το ξεπουλημένο ανθελληνικό κατεστημένο παρελαύνει στην εκπομπή του Χατζηνικολάου.









 
Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΝΟΜΙΑ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!

ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ! ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!


Από όλους τους καλεσμένους μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιάννης Κολοβός δεν εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν την απεθνοποίηση της Ελλάδος. Όλοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι αποτελούν όργανα της παγκοσμιοποίησης που θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε κέντρο διαλογής οικονομικών μετανάστων για την Ευρωπαική Ένωση.

Δώστε ιδιαίτερη βάση στην παραδοχή των εντολοδόχων ότι ΚΑΝΕΝΑΣ "μετανάστης" δεν εισήλθε νόμιμα στην Ελλάδα! Επίσης στο τεράστιο ΨΕΜΑ με το οποίο επιχειρούν να ποτίσουν τον Ελληνικό λαό, ισχυριζόμενοι ότι το ίδιο ισχύει και για τις άλλες Ευρωπαικές χώρες! Όλοι γνωρίζουν ότι για να μεταναστεύσει κάποιος στις χώρες της βορείου Ευρώπης απαιτείται η κατάλληλη βίζα έπειτα από εύρεση εργασίας, ΠΡΟ της εισόδου στην χώρα!

Η υφυπουργός Τζάκρη ξεστομίζει ακόμη 2 ψέμματα:

1. Ότι απαιτούνται 6 χρόνια φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο, ενώ το άρθρο 1, παρ δ. του νομοσχεδίου αναφέρει 3 μόνο χρόνια!

2. Ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διαβούλευσης. Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ θα φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο δίχως σημαντικές αλλαγές μέσα σε 5 ημέρες, δηλαδή στις 25 Ιανουαρίου 2010!

Η συνέχεια της εκπομπής (όσοι πάσχουν από υψηλή πίεση ας έχουν τα χάπια τους έτοιμα!):

http://www.youtube.com/watch?v=oSInSdyERZc
http://www.youtube.com/watch?v=Jp1TL5W1L7Y
http://www.youtube.com/watch?v=xha8wnoDZbo
http://www.youtube.com/watch?v=karH2NMatVM
http://www.youtube.com/watch?v=MpZNB7IKaxM
http://www.youtube.com/watch?v=XjVth1K2HZc
http://www.youtube.com/watch?v=qEBvWjnLqcw
http://www.youtube.com/watch?v=vwMCxM1AFIo

Και το δακρύβρεχτο: Αλβανοί μπήκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και διαμαρτύρονται και από επάνω! Αν δεν τους αρέσει, πίσω στην χώρα τους! Τα παιδιά των Άλβανων που έχουν τόσα απωθυμένα εναντίον των Ελληνων αποκλείεται να μεγαλώσουν με Ελληνική εθνική συνείδηση! Όσο για τις απαιτήσεις του Αιγύπτιου για ιθαγένεια δίχως προυποθέσεις, και αυτός ας πάει πίσω στην Αίγυπτο να εφαρμόσει τις προτάσεις του! Μπαίνουν παράνομα και μας κάνουν και υποδείξεις!!!

 


Αν ήταν όμως παιδιά αριστεροαναρχοκομμουνιστή




Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, στο ελεεινό αυτό ανθελληνικό προτεκτοράτο που πρέπει να είναι το μόνο κράτος του κόσμου που βάλλει κατά του γηγενούς του πληθυσμού με τόση βάναυση αγριότητα.
Η Πολιτεία εκδικείται την οικογένεια του Κορκονέα, προσπαθώντας να τη «γονατίσει» ή και να την εξοντώσει! Και αυτά, στην Ελλάδα του 2010, όπου κάποιοι Φαρισαίοι πολιτικοί, κάνουν λόγο υποκριτικά για... «δικαιώματα»! Τα οποία απολαμβάνουν όλοι, εκτός των Ελλήνων! Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Υπέρ αλλοδαπών και κατά Ελλήνων
Πριν λίγες ημέρες, άρχισαν να καταφτάνουν κατά δεκάδες στη Μάνη (σε χώρους εστίασης, κυρίως καφενεία!), ειδοποιητήρια σε αλλοδαπούς (κυρίως Αλβανούς) που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, για να εισπράξουν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που χορηγεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους μετανάστες, χρησιμοποιώντας το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου.
Οι κάτοικοι της περιοχής και δη οι ηλικιωμένοι, που τα φέρνουν βόλτα δύσκολα, με χαμηλές ως επί το πλείστον συντάξεις του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, είδαν τον κ. Παπανδρέου, να ανοίγει τους κρουνούς του Δημοσίου χρήματος, στους επίδοξους δυνάστες μας. Μια «επιβράβευση» για τα δεινά τα οποία επιβάλλουν στην κοινωνία μας...
800 ευρώ λοιπόν στον κάθε τυχάρπαστο που βρήκε εδώ το Ελντοράντο του, με τον κόπο μας! Την ίδια ώρα, στην οικογένεια του κρατούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα, δηλαδή τη σύζυγό του και τα τρία ανήλικα παιδιά του, ηλικίας, πέντε, επτά και οκτώ ετών, δεν χορηγείται κανένα βοήθημα, αν και βάσει νόμου το δικαιούται! Η οικογένεια του φυλακισμένου ειδικού φρουρού, καλείται να επιβιώσει με το ήμισυ του μισθού του, δηλαδή με λιγότερα από 500 ευρώ. Αυτά τα χρήματα, θα σταματήσουν να χορηγούνται στην οικογένεια, αν ο κ. Κορκονέας καταδικαστεί. Και όλα αυτά, τη στιγμή που η τρίτεκνη οικογένεια Κορκονέα, μετά το συμβάν της 6ης Δεκεμβρίου 2008, εξαναγκάστηκε κατόπιν κλιμακούμενων απειλών, να αφήσει το σπίτι της στην Αθήνα και να εγκατασταθεί στην Έξω Μάνη. Εκεί, αξιοσημείωτη είναι βέβαια η ζεστασιά και η βοήθεια που δέχθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά
Η Πολιτεία εκδικείται λοιπόν τη σύζυγο και τα τέκνα του ειδικού φρουρού, με τη «σιωπηλή» συγκατάθεση των μισαλλόδοξων αριστεριστών των μέσων μαζικής επικοινωνίας. Σας υπενθυμίζουμε εδώ τις αντιδράσεις των παραπάνω φωνακλάδων στην προσπάθεια που κατέβαλλαν φορείς της Μάνης, για την ενίσχυση της οικογένειας Κορκονέα, που υφίσταται τις συνέπειες του συμβάντος.
Εδώ, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε και την «αμέριστη» συμπαράσταση της Πολιτείας στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, αλλά και στην οικογένεια του ανήλικου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια επεισοδίων. Η υποκρισία της Πολιτείας δεν κρύβεται...
ΠΗΓΗ


Επιτέλους και κάτι θετικό από τον συν. του πολίτη.



Υπέρ της ανάγκης βοήθειας σε μετανάστες που νομίμως ή παρανόμως έχουν μπει στην Ελλάδα, αλλά έχουν οπωσδήποτε νομιμοποιηθεί και έχουν συνάψει ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα, να αποκτήσουν κάποια στιγμή ιθαγένεια και πολιτικά δικαιώματα, τάχθηκε στη Βουλή ο Συνήγορος του Πολίτη, καθηγητής Γιώργος Καμίνης, απέφυγε όμως να πάρει θέση στο προσχέδιο νόμου που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
- Αν κληθώ, θα πω τις θέσεις μου, τόνισε μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Κλήθηκε για την έκθεση της ανεξάρτητης αρχής κατά το 2008, αλλά το θέμα της ιθαγένειας ετέθη από όλες τις πτέρυγες, αναφορικά με τις κυβερνητικές προθέσεις να δοθεί υπό προϋποθέσεις δυνατότητα στα παιδιά μεταναστών να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια και να ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές.
Το θέμα ετέθη αρχικώς από τον πρόεδρο της Επιτροπής Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Η κα Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) ζήτησε να πληροφορηθεί τι ισχύει στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, ο δε Φώτης Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ) ρώτησε για το επίπεδο σεβασμού των δικαιωμάτων του παιδιού σε σχέση με τα παιδιά των μεταναστών.
Ο Άδωνης Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ) ρώτησε αν η ιθαγένεια είναι ατομικό δικαίωμα. Αν συνιστά δικαίωμα η ιθαγένεια και αν μπορεί να απαιτηθεί με βάση διεθνείς συνθήκες, ρώτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης. Ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν σαφής ότι η ιθαγένεια δεν είναι δικαίωμα, αλλά «μία από τις πράξεις κρατικής εξουσίας που έχει απόηχο κρατικής κυριαρχίας». Ταυτόχρονα, είπε........ ότι είναι μία διοικητική πράξη, στην έκδοση της οποίας ο πολίτης έχει δικαιώματα. Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι παρατηρείται μία εξαιρετική βραδυπορία στην απόδοση ιθαγενείας σε 150.000 Αλβανούς και Βορειοηπειρώτες τα τελευταία χρόνια, με 30.000 αιτήσεις να έχουν γίνει δεκτές, αλλά να παρατηρείται «έντονη προσωπική πελατειακή παρέμβαση», ακόμη και από βουλευτές για επιτάχυνση μεμονωμένων περιπτώσεων. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπορεί επί χρόνια να υπάρχουν περιπτώσεις ανιθαγενών και να μην τους απονέμεται ιθαγένεια, αλλά είπε ότι δεν ορίζεται από πουθενά ότι θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη η απόρριψη μίας αίτησης. Ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι νομιμοποιούμενοι μετανάστες δεν θα πρέπει να εκφεύγουν της νομιμότητας. Το μείζον ζήτημα για τον ίδιο είναι η διαφάνεια στην απόδοση της ιθαγένειας , «γιατί άλλως έχεις πολίτες χωρίς πολιτικά δικαιώματα». Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για την ανάγκη διάκρισης μεταξύ της άσκησης μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής απόδοσης ιθαγενείας, κρίνοντας ότι δεν νοείται «να κάνεις μεταναστευτική πολιτική με αθρόα απονομή ιθαγένειας», ενώ υπογράμμισε ότι η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος δεν μπορεί να οδηγήσει από το σημερινό αναιτιολόγητο στην άλλη άκρη. Υπέρ του να μπει τάξη με τους μετανάστες, τάχθηκε ο Τηλέμαχος Χυτήρης, αποκρούοντας «άναρθρες κραυγές και ακραίες θέσεις που προσβάλουν τη χώρα. Σε ερώτημα εξ άλλου που ετέθη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη για το θέμα των εκατοντάδων προσαγωγών που σημειώθηκαν κατά το διήμερο για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ο κ. Καμίνης απάντησε: «Από οποιαδήποτε κρατική αρχή παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας είναι απαράδεκτη. Όταν κάνεις από την άλλη 700-800 προσαγωγές και βγάζεις την επόμενη στιγμή αυτά τα άτομα έξω, τότε υπάρχει πρόβλημα. Η προσαγωγή προϋποθέτει εξατομικευμένες υπόνοιες. Θεωρώ πάντως σημαντικό ότι η χώρα δεν έχει ψηφίσει ένα νόμο για τις δημόσιες συναθροίσεις".


Κουράγιο Σοφία .......



Έτοιμη να δώσει άλλη μία μάχη είναι η Σοφία Ψυχογιού, η οποία τον περασμένο Οκτώβρη τραυματίστηκε σοβαρά από τις σφαίρες αδίστακτων δολοφόνων, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, ενώ επέστρεφε από περιπολία με άλλους δόκιμους αστυνομικούς.


Η 23χρονη ειδική φρουρός, η περιπέτεια της οποίας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, θα υποβληθεί σε λεπτότατη χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί η παραλυσία στα άνω άκρα.Με την επέμβαση οι γιατροί θα επιχειρήσουν να επαναφέρουν......... σε φυσιολογικά επίπεδα το δεξιό χέρι της, που είναι παράλυτο μετά το χτύπημα από σφαίρα, η οποία κυριολεκτικά συνέτριψε τα νεύρα στην περιοχή του ώμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη κοπέλα με τους χιλιάδες φίλους στην προσωπική της ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, θα εισαχθεί την Τετάρτη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για προεγχειρητικό έλεγχο και το πρωί της Πέμπτης θα μπει στο χειρουργείο. Οι γιατροί και το θεραπευτήριο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, έχουν αναλάβει να ΄κάνουν αφιλοκερδώς τη λεπτή χειρουργική επέμβαση, στη νεαρή ειδική φρουρό, που αποδείχτηκε παλικάρι.

Κουράγιο και δύναμη Σοφία και όλα θα πάνε καλά .Οι αλήτες που σε κτύπησαν έχουν τις κατάρες ολόκληρου  του Ελληνικού λαού  και να θυμάσαι ότι όλα εδώ πληρώνονται και οι αλήτες αυτοί θα πληρώσουν .
Νίκος Αγαπηνός .


Το δίκαιο του αίματος...

Θάνος Πλεύρης: Πιστεύουμε στο δίκαιο του αίματος


200110-syn-plevrisΤο ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύεται τη συγκυρία για να περάσει θέματα που προκαλούν την αντίδραση των Ελλήνων, μας λέει ο Θάνος Πλεύρης. Όσον αφορά στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού, ο δραστήριος βουλευτής του ΛΑΟΣ τονίζει ότι «πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός, οπωσδήποτε της ελληνικής ιθαγένειας, που είναι μια βιολογική πραγματικότητα και της ελληνικής υπηκοότητας, που είναι απλώς μια νομική σχέση». Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι «η πολιτογράφηση, η απόκτηση υπηκόοτητας δεν είναι ανθρώπινο - ατομικό δικαίωμα και καμία σύμβαση δεν το απαιτεί».
Ο κ. Πλεύρης, τέλος προειδοποιεί, ότι «εάν αυτή την στιγμή, αλλοιώσουμε τον εθνικό μας κορμό, ουσιαστικά διαλύουμε τη διαχρονική πορεία του ελληνικού έθνους».
συνέντευξη στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο

Μέσα σε μια σοβαρή οικονομική κρίση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό. Θεωρείτε ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα πίσω από αυτή τη βιασύνη;
Εγώ θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύεται την οικονομική δυσχέρεια της χώρας, προκειμένου να περάσει μια σειρά από θέματα, τα οποία είναι αγκάθια, γιατί προκαλούν την αντίδραση των Ελλήνων πατριωτών και εν γένει του πληθυσμού της Ελλάδος, των Ελλήνων. Είναι το θέμα το μεταναστευτικό, είναι το όνομα των Σκοπίων, είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι το Κυπριακό, είναι το ζήτημα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας. Είναι θεματα-αγκάθια.
Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να τα περάσει όλα αυτά, μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία, όπου λογικό είναι ο Ελληνας όταν του βγαίνει το σπίτι στον πλειστηριασμό, να μην μπορεί να τα σκέφτεται αυτά. Θεωρώ ότι υπάρχει ανάμειξη από πίσω των ανθρώπων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν κοινωνίες, που δεν θα έχουν εθνικό κορμό. Το πέτυχαν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου βλέπουμε ότι οι μεταναστευτικές ροές, έχουν αλλοιώσει τον εθνικό και κοινωνικό ιστό. Στην Ελλάδα έχει ήδη αλλοιωθεί ο κοινωνικός ιστός, με την παρουσία μεγάλου αριθμού αλλοδαπών και τώρα θέλουν να επιτύχουν και την αλλοίωση του εθνικού κορμού.

Ο ΛΑΟΣ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου αυτού. Μπορείτε σχηματικά να μας εξηγήσετε τους λόγους αυτής της θέσης;
Οι λόγοι κατ' αρχήν, είναι αυτοί που έχουν να κάνουν με την ίδια την ύπαρξη του ελληνικού έθνους. Αύριο το πρωί, εάν χάσουμε έδαφος, είναι κάτι το οποίο το έθνος μπορεί να αγωνιστεί και να το κερδίσουμε πίσω. Εάν όμως αυτή την στιγμή, αλλοιώσουμε τον εθνικό μας κορμό, ουσιαστικά διαλύουμε τη διαχρονική πορεία του ελληνικού έθνους. Συνεπώς οι λόγοι, είναι πρωτίστως λόγοι επιβίωσης του ελληνικού έθνους. Παράλληλα, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν και άλλα θέματα, πρακτικής φύσεως, όπως είναι λόγου χάρη το ότι δίνοντας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ιθαγένεια και δικαιώματα ψήφου, σημαίνει ότι θα έχουμε κάποιους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το ελληνικό έθνος, να συναποφασίζουν για την τύχη του ελληνικού έθνους και παράλληλα, θα είναι κάλεσμα προς τους λαούς της Ασίας και της Αφρικής, «όσοι πιστοί, προσέλθετε στην Ελλάδα, να πάρετε την ελληνική ιθαγένεια, να γίνετε Ευρωπαίοι πολίτες» και συνεπώς αυτό μακροπρόθεσμα θα έχει επίπτωση και σε όλο τον ευρωπαϊκό κορμό, γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζετε τα ευρωπαϊκά έθνη έχουν μεταξύ τους δεσμούς και συγγενικής φύσης και πολιτισμικής φύσης, πράγμα το οποίο δεν έχουν, και δεν έχουν καμία σχέση με τους λαούς της Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.

Ιθαγένεια και υπηκοότητα, είναι δύο έννοιες που αναφέρονται συχνά σε αυτό το νομοσχέδιο. Κάποιοι τις ταυτίζουν. Ποιά η δική σας άποψη;
Είναι άλλη μία σκοπιμότητα που υπάρχει. Η ιθαγένεια είναι μια βιολογική πραγματικότητα, που προέρχεται από το ρήμα εθύω και τη γενιά. Το εθύω σημαίνει προέρχομαι απ' ευθείας. Πρόκειται για τις γενιές, που προέρχονται απευθείας και συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Συνεπώς η ιθαγένεια, με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να αποκτάται, παρά μόνο δια του αίματος. Η υπηκοότητα, είναι μια έννομη σχέση που έχουν οι πολίτες με το κράτος, δεν έχει σχέση με τη βιολογική πραγματικότητα. Θα μου πείτε: είναι καλό να πάρουν αλλοεθνείς την ελληνική υπηκοότητα; Θα σας απαντούσα, όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να200110-plevris1 υπάρχει διαχωρισμός, οπωσδήποτε της ελληνικής ιθαγένειας, που είναι μια βιολογική πραγματικότητα και της ελληνικής υπηκοότητας, που είναι απλώς μια νομική σχέση. Εσκεμμένα το ταυτίζουν και όχι μόνο στην Ελλάδα. Ενώ σε όλο το εξωτερικό παλαιότερα, αναφερόταν ο όρος υπηκόοτητα (citizenship στην Αγγλία), τώρα σιγά-σιγά άρχισαν να χρησιμοποιούν τον όρο «nationality», δηλαδή την εθνότητα. Γίνεται δηλαδή μια προσπάθεια να απαξιώνεται ο,τιδήποτε παραπέμπει σε βιολογικό παράγοντα.

Όπως γίνεται και ταύτιση μεταναστών και Ελλήνων ομογενών...
Ακριβώς! Και πολύ σωστά το θέτετε, γιατί, όπως είναι ο κώδικας της ελληνικής ιθαγένειας τώρα, αυτή τη στιγμή, όσο και αν σας φαίνεται αστείο, μιλάει για ομογενείς αλλοδαπούς και αλλοεθνείς αλλοδαπούς. Δηλαδή, τους ομογενείς τους θεωρούμε αλλοδαπούς! Τρελά πράγματα! Είναι στοχευμένες αυτές οι έννοιες και μάλιστα στο νομοσχέδιο που έρχεται, υπάρχει πλήρης εξομοίωση. Δεν θα έχει καμία σημασία αν είναι Έλληνας ή ομογενής ή δεν είσαι. Θα απαιτούνται οι ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις, για να πάρεις την ελληνική υπηκοότητα, πράγμα δηλαδή, απαράδεκτο.

Τελικά κάποιος γεννιέται ή γίνεται Έλληνας; Τι νομίζεις για αυτούς που μιλούν για ενσωμάτωση των μεταναστών, μέσω της Παιδείας ή του πολιτισμού;
Είναι τελείως διαφορετική έννοια, να πούμε ότι κάποιος μπορεί να γίνει φιλέλληνας, μπορεί να γίνει ελληνίζων, όπως υπήρχε και στα αρχαία χρόνια, δηλαδή κάποιος ξένος να αποδεχτεί τις αρχές του ελληνικού πολιτισμού, να αποδεχτεί τις αξίες ή και να αγωνιστεί για την Ελλάδα, όπως οι φιλέλληνες που είχαν έλθει το 1821. Έλληνας όμως γεννιέσαι. Εμείς πιστεύουμε στο δίκαιο του αίματος, το οποίο υπάρχει στην ελληνική έννομη τάξη, από το Σύνταγμα της Τροιζήνας, μέχρι σήμερα. Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να μιλά για ρατσισμό ή τίποτε άλλο. Ακούω την αθλιότητα που λέγεται - και από τον πρωθυπουργό - ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορούμε να κάνουμε δημοψήφισμα. Η πολιτογράφηση, η απόκτηση υπηκόοτητας δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα και καμία σύμβαση δεν το απαιτεί. Εμείς πιστεύουμε ότι οι Έλληνες γεννιούνται. Θα μπορούσα να αποδεχτώ ότι κάποιος αλλογενής, φτάνει στο επίπεδο του να θεωρείται Έλληνας, όχι αν έχει απλώς την ελληνική Παιδεία, αλλά αν εν καιρώ πολέμου, έλθει να πολέμησει για την Ελλάδα. Τότε πραγματικά θα μπορούσα να πω ότι αυτός που έρχεται να πολεμήσει και δίνει το αίμα του για την Ελλάδα, φτάνει, ενώνει το αίμα του με το αίμα των Ελλήνων. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος μπορεί να γίνει Έλληνας, εάν δεν γεννηθεί Έλληνας.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο πάντως, οι μετανάστες θα σώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Συμφωνείτε;
Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, το 10% των ασφαλιστικών εισφορών, καλύπτεται από αλλοδαπούς. Αυτό το οποίο δεν λέγεται είναι ότι το 12% των δαπανών για την υγεία, γίνονται για τους μετανάστες. Ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι το ΕΣΥ σήμερα! Μην περιμένει κανείς, ότι θα στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με ερώτηση του συναδέλφου κ. Πολατίδη, ένα δισεκατομμύριο ευρώ το 2009, έφυγε από την Ελλάδα, από καταθέσεις μεταναστών. Έχουμε μια ανοιχτή πληγή, φεύγει το χρήμα. Για φανταστείτε να είχε ένα δις ο ΟΑΕΔ σήμερα! Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης έχει πάει σε πάρα πολλούς μετανάστες. Και μάλιστα να σας πώ κάτι, που δεν το ξέρουν πολλοί: η Γερμανία είναι μια χώρα με μακρόχρονη μεταναστευτική πολιτική και δεν δίνει τη γερμανική υπηκοότητα σε όποιον έχει λάβει το οποιοδήποτε κοινωνικό βοήθημα ή έχει μπει στο Ταμείο Ανεργίας. Έχει ακόμη και αυτή τη ρήτρα. Δεν μπορούν να σώσουν οι λαθρομετανάστες τα ασφαλιστικά ταμεία. Αντίθετα, θα κάνουν παράλογη χρήση και οι ίδιοι και οι συγγενείς τους -όπως γίνεται και σήμερα και δεν μπορεί να ελεγχθεί. Παράλληλα αργότερα, θα είναι αυτοί που θα συνταξιοδοτηθούν. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και αν αυτό ήταν μια πραγματικότητα - που δεν είναι - εμείς δεν διαπραγματευόμαστε την Ελλάδα, με όρους οικονομικούς αλλά με όρους εθνικούς.

Πολυκατοικία υπάρχει μόνο με την βάση της ΝΔ

Την πρόσφατη θέση του Σαμαρά, για το θέμα πώς την κρίνετε; Πιστεύετε ότι πιέστηκε πολιτικά από τον ΛΑΟΣ για να πάρει κάποια θέση;
Ακούστε. Αυτή τη στιγμή ο κ. Σαμαράς, έχει μια ιστορική ευκαιρία. Να προκαλέσει εκλογές, μη ψηφίζοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με σημαία το συγκεκριμένο θέμα. Δεν μας αρκεί μια δήλωσή του, η οποία αν θέλετε, είναι ήξεις-αφίξης, καθώς δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση και απλώς διαφωνεί με τους όρους, με τους οποίους θα δίνεται η υπηκοότητα.
Δηλαδή για τον Σαμαρά, αν αντί για τρία χρόνια στο σχολείο, που λέει τώρα το ΠΑΣΟΚ, γίνει εννιά χρόνια στο σχολείο, ενδεχομένως να τον καλύπτει. Θεωρούμε λοιπόν, ότι εάν έχει πολιτική βούληση η ΝΔ και αντιλαμβάνεται το μέγεθος αυτής της αλλοίωσης που πάει να γίνει, του εθνικού και κοινωνικού ιστού και του εκλογικού σώματος, θα πρέπει από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δεν υποχωρήσει, να προκαλέσει εκλογές. Και τότε πραγματικά θα κληθεί ο ελληνικός λαός να αποφασίσει, αν θέλει μια Ελλάδα πολυπολιτισμική, πολυεθνική ή αν θέλει μια Ελλάδα, όπως τη μάθαμε. Θεωρώ ότι η ΝΔ αυτή την στιγμή, δεν θα πω ότι έχει συρθεί, αλλά οπωσδήποτε μετρά το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχει εις βάρος μας και δεν έχει πραγματική πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Μιας και μιλάμε για τη ΝΔ: η περίφημη πολυκατοικία υπάρχει ακόμη, ή επήλθε κάποιο διαζύγιο, κοινή συναινέσει;
Αυτή τη στιγμή ο ΛΑΟΣ, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πατριώτες, και οπωσδήποτε - γιατί δεν φοβόμαστε να πούμε τη λέξη - απευθυνόμαστε και σε αυτό που λέγεται δεξιός χώρος. Υπ' αυτήν την έννοια, οπωσδήποτε μπορούν να υπάρχουν κάποια σημεία επαφής, με τη βάση του κόμματος της ΝΔ, που διακατέχεται από τις ιδέες της δεξιάς και του πατριωτισμού. Ποτέ δεν έχουμε κόψει τον ομφάλιο λώρο με αυτή τη βάση, αλλά οπωσδήποτε με μια ηγεσία που συμφωνεί στη σύνθετη ονομασία, που συμφωνεί στην ένταξη της τουρκίας στην ΕΕ και που δεν αντιδρά δυναμικά και δεν στηρίζει την πρόταση του ΛΑΟΣ για δημοψήφισμα, στο θέμα το μεταναστευτικό, προφανώς θεωρώ ότι έχει επέλθει ρήξη.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, δήμαρχος Αθηναίων, τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου. Υπάρχει περιθώριο συνεργασίας, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, μετά από αυτή τη θέση του;
Προσωπική μου θέση είναι ότι στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, οπωσδήποτε πρέπει να αναζητούνται συνεργασίες, έτσι ώστε να κερδίζεις το καλύτερο δυνατό, σε επίπεδο δήμων και νομαρχιών. Οι συνεργασίες αυτές πρέπει να είναι κατά την άποψή μου σε ένα πλαίσιο κοινής ιδεολογικής ατζέντας στα βασικά θέματα. Αν υπάρχει χαοτική διαφορά άποψης σε ένα τέτοιο θέμα, όπως το μεταναστευτικό, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί αυτό σημείο επαφής, ώστε να πούμε ότι υπάρχει ένα μίνιμουμ προγραμματικά. Και κάτι τέτοιο δεν είμαι εγώ αυτός που θα το αποφασίσω, για το ποιες θα είναι οι συνεργασίες σε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, που είναι πολύ αργότερα. Αλλά οπωσδήποτε, σε ό,τι αφορά στα εθνικά θέματα, θέματα που έχουν να κάνουν με τον κοινωνικό και εθνικό ιστό, θα πρέπει αν μη τι άλλο να υπάρχει μια σύμπλευση.


200110-plevris2Κλιμακώνεται η εκστρατεία συλλογής υπογραφών

Το κόμμα σας ζητά δημοψήφισμα και συγκεντρώνει υπογραφές. Θα μας πείτε πώς θα διεξαχθεί αυτή η εκστρατεία;
Αυτή η εκστρατεία είναι μια κεντρική απόφαση του κόμματος, εκδηλώνεται με συλλογή υπογραφών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ πρέπει να πούμε ότι ήδη οι συνάδελφοι ευρωβουλευτές του ΛΑΟΣ έχουν ενημερώσει - και η κ. Τζαβέλα και ο κ. Σαλαβράκος - τους συναδέλφους τους, και υπάρχουν ήδη πολλές αντιδράσεις, όπως π.χ. από την Λίγκα του Βορρά, με τους οποίους είμαστε στην ίδια ομάδα, και τους Ελεύθερους Δημοκράτες της Γερμανίας. Γιατί αντιλαμβάνονται ότι η παροχή ιθαγένειας σε 500-600.000 σκληρούς μουσουλμάνους, θα οδηγήσει αυτόματα σε μεταφορά πληθυσμού στην Ευρώπη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα υπάρξουν αντιδράσεις παντού. Τώρα, στον εδώ παράγοντα, αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχουμε τις οργανωτικές δυνατότητες, που είχε η Εκκλησία όταν έκανε τη συλλογή υπογραφών για τις ταυτότητες. Δεν έχουμε ενδεχομένως ούτε το χρονικό πλαίσιο.
Εμείς λοιπόν, όπου υπάρχουν γραφεία του ΛΑΟΣ, καλούμε τον κόσμο να υπογράψει, δίνουμε σε όποιον θέλει φυλλάδια να συγκεντρώσει υπογραφές, παράλληλα θα γίνει διαφημιστική καμπάνια σε επίπεδο ΜΜΕ, σε επίπεδο ανθρώπων που θα βγαίνουν στο δρόμο, σε επίπεδο ενδεχομένως περιπτέρων που θα υπάρξουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε στο έπακρον τις οργανωτικές μας δυνατότητες, διότι αυτή την στιγμή, προέχει το καλό της πατρίδας. Και θέλουμε όλους τους Έλληνες, να μην το δουν ως μια κομματική πρωτοβουλία. Μμακάρι και κάποιο άλλο κόμμα να συμφωνήσει μαζί μας και να αναπτύσσαμε κοινή δράση. Είναι μια εθνική ανάγκη.

Να περιμένουμε ίσως και κάποιο συλλαλητήριο για το θέμα, όπως έγινε και για το σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη πριν δύο χρόνια;
Εξετάζεται και αυτό το ενδεχόμενο, περιμένουμε να δούμε πώς είναι διαμορφωμένες οι συνθήκες, σίγουρα θα υπάρξουν και διαμαρτυρίες. Από εκεί και πέρα, δεν είμαι σε θέση να σας πω αν θα υπάρξουν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλες οι νόμιμες δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να ασκήσουμε πίεση σε μια κυβέρνηση, που κ. Ζαφειρόπουλε, κόπτεται ότι είναι της διαβούλευσης και της συμμετοχικής δημοκρατίας και συνεπώς, όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος των υπογραφών, τόσο πιο δύσκολο για αυτήν θα είναι το να αποκτήσει ηθικό έρεισμα, να έλθει να πει ότι δεν τις λαμβάνει υπόψη της, τη στιγμή που έχει δεσμευτεί για συμμετοχική δημοκρατία.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More