5.5.10

Ολα στις φλόγες....

Στις φλόγες και κτήριο του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα


Στις φλόγες έχει τυλιχθεί κτήριο της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, που βρίσκεται στην οδό Βασ.Αμαλίας. Οι πυροσβέστες με κλιμακοφόρο όχημα προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες.
Στο κτήριο δεν υπάρχει κανείς εγκλωβισμένος, ενώ η φωτιά ξεκίνησε από μολότωφ που εκτοξεύθηκε στο ισόγειο και επεκτάθηκε και στους άλλους ορόφους του κτηρίου. Εκφράζονται φόβοι, ότι αν η φωτιά δεν ελεγχθεί γρήγορα θα υπάρξει κατάρρευση της οροφής του κτηρίου.
http://www.newsblog.gr/


Όλοι στο ΓΟΥΔΙ!!!!


Η φυλακή δεν αρκεί. Χρειάζεται ένα νέο Γουδί


Κάθε μέρα που περνάει φοβάμαι ότι παγιώνεται η αίσθηση στον κόσμο ότι η φυλακή για τους υπαίτιους της κρίσης δεν είναι αρκετή αλλά ότι χρειάζεται να στηθεί ένα νέο Γουδί για τη δίκη όχι των 6 αλλά των 1006 που χρόνια τώρα μάδησαν τη χώρα.

Χρειάζεται να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους πολιτικούς που καλλιέργησαν και ενίσχυσαν με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους το αίσθημα στο φοροφυγά και τον απατεώνα ότι μπορεί να ζει σε παλάτια σαν βασιλιάς χωρίς να πληρώνει δεκάρα τσακιστή.

Χρειάζεται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου όλοι όσοι μπήκαν ξεβράκωτοι στην πολιτική και βγήκαν απ΄αυτή Κροίσσοι.

Χρειάζεται να πληρώσουν το βαρύ τίμημα ...

πρώτα απ΄όλους όλοι αυτοί που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια και ενώ έβλεπαν την καταστροφή να έρχεται για ίδιο όφελος ή για μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για να σταματήσουν τον κατήφορο.

Έρχεται τώρα η αστεία και ανεκδιήγητη τριανδρία (Αλογοσκούφης - Παπαντωνίου - Μάνος) να μας πει μαζί με τον τωρινό υπάλληλο του ΔΝΤ Παπακωνσταντίνου ότι χρειάζονται απολύσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Όχι κύριοι.
Πρώτα θα γυρίσετε πίσω ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, μετά θα δημεύσουμε τις περιουσίες όλων των πολιτικών που πλούτισαν αδικαιολόγητα μέσα από την πολιτική τα τελευταία χρόνια, στη συνέχεια θα σας δικάσουμε για εσχάτη προδοσία, μετά θα καλέσουμε να πληρώσουν όλοι όσοι χρόνια τώρα ζουν εις βάρος των πολλών τους οποίους τους ξέρουμε και τους ξέρετε και μετά θα κάνουμε απολύσεις.

Όσο δε φυλακίζεται και δε δικάζεται για εσχάτη προδοσία έστω και ένας πολιτικός ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ να ζητάτε απολύσεις.
Όσο δε δημεύεται περιουσία ανθρώπου που φοροδιέφευγε ή συνεχίζει να φοροδιαφεύγει κανένα μέτρο σας δεν είναι αποδεκτό.
Όσο θα βγαίνουν στο γυαλί να κάνουν πολιτική δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των ΜΜΕ που δε δημοσιεύουν τις φορολογικές τους δηλώσεις θα αντιδράμε σε κάθε μέτρο σας.

Η απειλή της χρεοκοπίας δε μας τρομάζει όσο εσάς.
Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε και πολλά.
Εσείς όμως έχετε.
Έχετε να χάσετε όσα κλέψατε όλα αυτά τα χρόνια.
Έχετε να χάσετε τις καρέκλες των υπουργείων.
Κινδυνεύετε από την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Μέχρι τότε ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ.
Πρώτα θα πληρώσετε εσείς και μετά εμείς.


Για όλα φταίνε οι πολιτικοί και όσοι τους ψηφίζουν!!!!


 

Γιατί φωνασκείτε ραγιάδες;


Απορώ για πιο λόγο φωνασκούν όλοι αυτοί εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης των αρπακτικών.

Προφανώς γιατί θέλουν για άλλη μια φορά ως γνήσιοι ραγιάδες να αποτινάξουν από πάνω τους τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Για να εξηγούμαστε πριν συνεχίσω, θα πω για άλλη μια φορά πως τις μεγαλύτερες ευθύνες για το σημερινό χάλι τις έχουν οι πολιτικοί και ιδιαίτερα όσοι αποφάσισαν την άνευ όρων παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ.

Όμως αγαπητοί φίλοι, ...

ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί;

Δεν είναι αυτοί που ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ψηφίζαμε όλα αυτά τα χρόνια;

Δεν είναι αυτοί που τους δώσατε 43% στις τελευταίες εκλογές επειδή ελπίζατε ότι θα κάνετε άλλη μια αρπαχτή και ότι θα φάτε με χρυσά κουτάλια καθώς "λεφτά υπήρχαν";

Δεν είναι όλοι αυτοί που δεκαετίες τώρα έκαναν όλα τα σκάνδαλα με κάποιους από όλους εμάς συμμέτοχους;

Δεν είναι όλοι αυτοί που μόλις πήγαιναν να προτείνουν μια ριζική αλλαγή που θα έθετε υπό αμφισβήτηση τα κακώς ευνοούμενα "κεκτημένα δικαιώματα" όλοι εμείς βγαίναμε στους δρόμους απαιτώντας τη διατήρηση της αρρωστημένης πραγματικότητας;

Δεν είναι όλοι αυτοί που μόλις τολμούσαν να πούνε τη σκληρή αλήθεια για την κατάσταση της χώρας όλοι εμείς τους μαυρίζαμε και τους θέταμε στο περιθώριο;

Δεν είμαστε όλοι εμείς που αντιδρούσαμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια για να εφαρμοστούν τα αυτονόητα σ΄αυτή τη χώρα.

Δεν είμαστε όλοι εμείς που συνωστιζόμασταν στα βουλευτικά γραφεία για ένα ρουσφέτι και μια εξυπηρέτηση;

Δεν είμαστε εμείς που αισχρά και τιποτένια κοιτούσαμε όλα αυτά τα χρόνια την πάρτη μας αδιαφορώντας για τους άλλους και για τα εγκλήματα που συντελούνταν όταν απαιτούσαμε τη διατήρηση των "κεκτημένων" μας;

Δεν είμαστε όλοι εμείς που ακόμα και σήμερα ευλογούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου που μας έδωσε γλυκό φαΐ ξεχνώντας να αναφέρουμε ότι ήταν κλεμμένο φαΐ που μας το ζητάνε τώρα πίσω;

Δεν είμαστε όλοι εμείς που ως ραγιάδες σε κάθε εκλογή τρέχαμε πίσω από τον Αγά που θα μας έταζε τα περισσότερα;

Αγαπητοί φίλοι ακόμα κι αν δεν είμαστε όλοι εμείς, είναι οι περισσότεροι από εμάς που συντήρησαν και γιγάντωσαν αυτήν την κατάσταση για δεκαετίες ολόκληρες.
Όλοι έχουμε ευθύνες για το σημερινό κατάντημα είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε είτε όχι.

Ασφαλώς και οι πολιτικοί έχουν τις μεγαλύτερες και θα πρέπει πρώτα να "πέσουν" τα δικά τους κεφάλια.
Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όλους εμάς.

Εάν δεν αποδεχθούμε και τα δικά μας λάθη και εάν δε μας γίνει συνείδηση ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ!


ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!!

Δολοφόνοι!

Θα οργανωθούν ΤΩΡΑ άραγε διαδηλώσεις οργής, θα βγάλει κανένας δακρύβρεχτους λόγους γεμάτους πάθος (όπως έκαναν για τον... Αλέξη) για τους 4 Έλληνες (η μία γυναίκα ήταν 4 μηνών έγκυος) που ΣΚΟΤΩΣΑΝ οι αναρχικοί δολοφόνοι με βόμβες μολότωφ σήμερα το πρωί;;;

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ μπολσεβίκοι, πιστοί στον διαχρονικό ρόλο τους, έχουν το θράσος να μιλούν για... ακροδεξιά και να πιάνουν στο στόμα τους τη Χρυσή Αυγή ρίχνοντας για άλλη μιά φορά πρωτοφανή λάσπη απέναντι στους Έλληνες Εθνικιστές.

Αναρχοκομμουνιστές οι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ δολοφόνοι! Tο MEGA μιλάει για συλλήψεις… Χρυσαυγιτών!!! Πριν από λίγα λεπτά το MEGA μετέδωσε σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων ότι συνελήφθησαν Χρυσαυγίτες, οι οποίοι είχαν… σημαίες του ΠΑΜΕ!!! Πρόκειται για πρωτοφανή προβοκάτσια, που στερείται κάθε ίχνους αληθείας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τους διαψεύδει κατηγορηματικά και καταγγέλλει τη νέα συκοφαντική επίθεση εις βάρος της. Στην φωτογραφία που βλέπετε όταν πέταξαν τις μολότωφ, την ώρα που βρισκόταν εκεί το μπλοκ του ΣΕΚ. Ο κόσμος που προσπαθούσε να σπάσει την θωρακισμένη πόρτα, πίσω από την οποία βρισκόταν δύο εγκλωβισμένοι (οι οποίοι και βρέθηκαν νεκροί), ενώ στο διπλανό παράθυρο, απ’ όπου πέταξαν τις μολότωφ φαίνεται γραμμένο σύνθημα “κάψε την τράπεζα της γειτονιάς σου”. Περισσότερα εδώ


Η δύναμη των Bloggers.....

Bloggers…γερά, φορέστε τους γυαλιά!


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Ένα πολύ σύντομο σχόλιο υποστήριξης των ελληνικών blogs καθότι σήμερα 5η Μαϊου 2010 την ώρα που σε όλες τις πόλεις της πατρίδας μας Ελλάδας ο ΛΑΟΣ διαμαρτύρεται για όσα ήδη μας κάνουν και για όσα μας έρχονται….
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι και τα ελληνικά ΜΜΕ…ΑΠΕΡΓΟΥΝ!
Κάποιος συνομιλητής μου εδώ στη Θεσσαλονίκη μου είπε ότι η σημερινή ΑΠΕΡΓΙΑ των ΜΜΕ είναι, επιεικώς…ΠΕΡΙΕΡΓΗ σύμπτωση!
Κάποιοι από Αθήνα μου είπαν ότι είναι…σαφώς, ΠΡΟΣΤΥΧΗ ΠΡΑΞΗ – σύμπραξης με τους "χορηγούς" τους…
Προσωπικά ΔΕΝ θα χαρακτηρίσω την σημερινή Δημοσιογραφική απεργία.
Και μάλιστα σε εποχές χαλεπές για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα…
Θα αρκεστώ να πω για πολλοστή φορά:
Bloggers, είστε το μέλλον της ενημέρωσης…
Bloggers, συνεχίστε στις επάλξεις χωρίς Κομματικά γυαλιά,
Bloggers, ξεμπροστιάστε τους "καθεστωτικούς" τους αδρά "αμειβόμενους" κονδυλοφόρους της "δήθεν" ενημέρωσης που κατέληξε ως αποβλάκωση του λαού…από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ που φορούν Κομματικά γυαλιά…
Bloggers, γερά, με τη δουλειά σας, φορέστε τους γυαλιά!!!


Αυτή η νεοφιλέλευθερη σοσιαλιστική κυβέρνηση μας ξεφτίλισε διεθνώς!

 

 

Το γύρο του κόσμου κάνουν τα επεισόδια

Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
«Τρία άτομα βρήκαν το θάνατο σήμερα κατά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας» αναφέρει το Reuters επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχους. «Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή θέτοντας σε δοκιμασία τη λύση της κυβέρνησης για δρομολόγηση ριζικών δημοσιονομικών περικοπών ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ
»Πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα βίας μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση τον Οκτώβριο, με εκατοντάδες διαδηλωτές να επιτίθενται στην αστυνομία εκσφενδονίζοντας πέτρες, κομμάτια μαρμάρου ή μπουκάλια, να βάζουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και να προσπαθούν επανειλημμένως να καταλάβουν το κοινοβούλιο, λίγο πριν την έναρξη δημόσιου διαλόγου στη βουλή για τα μέτρα λιτότητας», αναφέρει το πρακτορείο.
«Τουλάχιστον τρεις νεκροί στο κέντρο της ελληνική πρωτεύουσας εξαιτίας φωτιάς που προκάλεσαν οι διαδηλωτές σε τράπεζα στη διάρκεια της γενικής απεργίας ενάντια στα προγραμματισμένα μέτρα λιτότητας», μεταδίδει στη διαδικτυακή του τοποθεσία το BBC.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του βρετανικού πρακτορείου στην Αθήνα, το μένος των Ελλήνων διαδηλωτών στρέφεται κατά των συμβόλων του καπιταλισμού. Κατά την εκτίμησή του, τα θανατηφόρα επεισόδια θα διαταράξουν τις ισορροπίες εντείνοντας τις πιέσεις προς τον Έλληνα πρωθυπουργό που ζήτά να γίνουν «μεγάλες θυσίες».
Τα τραγικά νέα μεταδίδονται και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με το CNN να κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους από έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Τα θύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο, ήταν δύο γυναίκες και ένας άνδρας -όλοι τους υπάλληλοι της τράπεζας.
«Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο γενικής απεργίας χιλιάδων εργαζομένων του δημόσιου τομέα που έχουν δυσαρεστηθεί από τα μέτρα λιτότητας τα οποία τους έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό. Με τους δημόσιους υπαλλήλους ένωσαν τις δυνάμεις τους και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς και χιλιάδες εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς», αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο.
ια δρόμους τυλιγμένους στις φλόγες κάνει λόγο το Bloomberg, το οποίο μεταδίδει ότι «οι εντάσεις κορυφώθηκαν όταν οι διαδηλωτές που πλησίασαν το κτήριο του κοινοβουλίου συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ, εκσφενδονίζοντας ξύλα και πέτρες και φωνάζοντας συνθήματα προτού απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία έχει προβεί σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ ομάδα αναρχικών με μαύρες κουκούλες αποχωρίστηκαν από το πλήθος και επιτέθηκαν σε κτήρια βάζοντας φωτιές».

Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης από τους διαδηλωτές σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας , σύμφωνα με τη διαδικτυακή τοποθεσία του γερμανικού δικτύου Deutsche Welle «Στις φλόγες τυλίχθηκαν επίσης δύο κρατικά κτήρια, ενώ στο κοινοβούλιο όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη συνεδρίαση, τηρήθηκε ένα λεπτό σιγής προς τιμήν των νεκρών», μεταδίδει επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχους.
Την είδηση των αιματηρών επεισοδίων στην Αθήνα μεταδίδει στη διαδικτυακή της τοποθεσία και η ισπανική El Pais, η οποία αναφέρει ότι στην πορεία συμμετείχαν περίπου 100.000 Έλληνες. «Στον ελληνικό λαό επικρατεί άσχημο κλίμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καθώς ο Έλληνας πολίτης αισθάνεται ότι καλείται να πληρώσει το τίμημα της κρίσης, ενώ η φοροδιαφυγή και η διαφθορά παραμένουν ανεξέλεγκτες», σημειώνει η εφημερίδα.

Για «τουλάχιστον τρεις νεκρούς» κάνει λόγο σε σχετικό δημοσίευμα στη διαδικτυακή της τοποθεσία η γαλλική Le Monde η οποία αναφέρει ότι πλήθος νεαρών διαδηλωτών ενεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις εκτοξεύοντας αντικείμενα και βάζοντας φωτιές.


Τα νέα Δεκεμβριανά ξεκίνησαν!

Παραμένει η ένταση στα Εξάρχεια

Tρεις νεκροί από μολότοφ σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Τρία άτομα έχασαν την ζωή τους από πυρκαγιά που προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων σε κτίριο που στεγάζει υποκατάστημα της Marfin Bank στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη κατά τη διάρκεια πορείας κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.
«Κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο τράπεζας, στην οδό Σταδίου 23, όπου εντοπίστηκαν τρία άτομα νεκρά (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), ενώ άλλα πέντε άτομα (τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας) απεγκλωβίστηκαν σώα, από υπερκείμενους ορόφους», αναφέρει η πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική και την αστυνομία, ομάδα νεαρών πέταξε βόμβες μολότοφ στο υποκατάστημα της Marfin με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στο ισόγειο. Στην τράπεζα εγκλωβίστηκαν συνολικά οκτώ άτομα.
Επί τόπου έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, αλλά, σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί πετούσαν πέτρες εναντίον των πυροσβεστών εμποδίζοντάς τους να πλησιάσουν.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους ταραξίες και οι πυροσβέστες μπήκαν στην τράπεζα σβήνοντας τη φωτιά. Απεγκλώβισαν τέσσερις γυναίκες και έναν άντρα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία, ενώ αυτοί τους είπαν ότι είχαν παγιδευτεί κι άλλοι υπάλληλοι.
Οι πυροσβέστες ανέβηκαν στους ορόφους και στον τρίτο όροφο, βρήκαν νεκρούς τις δύο γυναίκες και τον έναν άνδρα, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, έπαθαν ασφυξία από τους καπνούς.
Συνολικά 10 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» από τις 2:30 μ.μ, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δύο εξ αυτών ήταν υπάλληλοι της τράπεζας Marfin και με πρωτοβουλία της διοίκησης της, μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό νοσοκομείο μετά την παροχή Α΄ βοηθειών.
Από τους υπόλοιπους, οι τέσσερις αναχώρησαν από το νοσοκομείο και οι άλλοι τέσσερις παραμένουν στο νοσοκομείο για ολοκλήρωση των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκδηλώθηκαν επίσης πυρκαγιές και υπέστησαν ζημιές το κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών, στην οδό Συγγρού 15, το κτίριο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, στην οδό Αμαλίας 40, καθώς και Κτίριο Γραφείων στην οδό Συγγρού 1.
Ζημιές υπέστησαν ακόμη ένα πυροσβεστικό όχημα από πυρκαγιά, μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα σημαντικές φθορές υπέστη το ισόγειο και ο πρώτος όροφος της Νομαρχίας, όταν σε αυτό εισέβαλε ομάδα αντιεξουσιαστών σπάζοντας με λοστούς τις τζαμαρίες του. Στη συνέχεια με ένα μπετόνι βενζίνη περιέλουσαν το χώρο, έβαλαν φωτιά, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο. Μάλιστα, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και οι συνεργάτες του συνεδρίαζαν στον 7ο όροφο και λίγο έλειψε να εγκλωβιστούν. Ωστόσο, βοηθούμενοι κατέφυγαν στην ταράτσα παρακείμενου κτηρίου χωρίς να κινδυνέψει κανείς τους.
Στην αντιμετώπιση των συμβάντων, συμμετείχαν 110 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 40 οχήματα, ενώ πριν την έναρξη των επεισοδίων υπήρχε διασπορά πυροσβεστικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας.
Στη Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών θυμάτων.
Μέχρι και αυτήν την ώρα μικρής έκτασης επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στα Εξάρχεια, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι συλλήψεις.
Νωρίτερα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έλαβαν μέρος στην πορεία της ΓΣΕΕ και τη ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης. Ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε επίσης υλικές ζημίες σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ομάδα 100 περίπου ατόμων προσπάθησε να εισβάλει στο κτήριο της Βουλής. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότωφ και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δολοφόνοι» και «Κάψτε τη Βουλή». Σύμφωνα με την αστυνομία στην πορεία συμμετείχαν 35.000 διαδηλωτές, ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες ανεβάζουν τον αριθμό σε τουλάχιστον 40.000.
Τα επεισόδια στην Αθήνα έγιναν πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.
Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Επεισόδια μεταξύ νεαρών και δυνάμεων των ΜΑΤ έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της πορείας που διοργάνωσαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ομάδες νεαρών προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και τράπεζες στην οδό Τσιμισκή, αναποδογύρισαν και έκαψαν κάδους, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα να διασπαστεί η πορεία και να επικρατήσει πανικός μεταξύ των διαδηλωτών.
Επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης, όπως και έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου κατέφυγε ομάδα νεαρών και άρχισε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς.
Ειρηνικά πραγματοποιήθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.
Και οι δυο οι πορείες ήταν μαζικές και οι συνδικαλιστές δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 30 προσαγωγές.
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της πορείας που είχαν οργανώσει το Εργατικό Κέντρο της πόλης και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ.
Ομάδες αντεξουσιαστών που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Επίσης χρήση χημικών έγινε, όταν η πορεία έφθασε στην πλατεία Γεωργίου και αρκετοί από τους διαδηλωτές αισθάνθηκαν δυσφορία. Παράλληλα ομάδα αντεξουσιαστών έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να γίνει κατάσβεση.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές, αλλά οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα. Πριν αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε κοντά στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας στην οδό Ερμού, ζητώντας την απελευθέρωση των ατόμων. Επίσης στην Πάτρα έγινε και δεύτερη πορεία που οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ.


Ακόμη δεν έχουν δει τίποτα....

[ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ] ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ...ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ , ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ALPHA ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΟΤΙ ....ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΘΟΥΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΡΕΥΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ......

ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ!!!! ΑΡΚΕΤΑ!!!


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More