5.5.10

Αυτή η νεοφιλέλευθερη σοσιαλιστική κυβέρνηση μας ξεφτίλισε διεθνώς!

 

 

Το γύρο του κόσμου κάνουν τα επεισόδια

Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
«Τρία άτομα βρήκαν το θάνατο σήμερα κατά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας» αναφέρει το Reuters επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχους. «Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή θέτοντας σε δοκιμασία τη λύση της κυβέρνησης για δρομολόγηση ριζικών δημοσιονομικών περικοπών ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ
»Πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα βίας μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση τον Οκτώβριο, με εκατοντάδες διαδηλωτές να επιτίθενται στην αστυνομία εκσφενδονίζοντας πέτρες, κομμάτια μαρμάρου ή μπουκάλια, να βάζουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και να προσπαθούν επανειλημμένως να καταλάβουν το κοινοβούλιο, λίγο πριν την έναρξη δημόσιου διαλόγου στη βουλή για τα μέτρα λιτότητας», αναφέρει το πρακτορείο.
«Τουλάχιστον τρεις νεκροί στο κέντρο της ελληνική πρωτεύουσας εξαιτίας φωτιάς που προκάλεσαν οι διαδηλωτές σε τράπεζα στη διάρκεια της γενικής απεργίας ενάντια στα προγραμματισμένα μέτρα λιτότητας», μεταδίδει στη διαδικτυακή του τοποθεσία το BBC.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του βρετανικού πρακτορείου στην Αθήνα, το μένος των Ελλήνων διαδηλωτών στρέφεται κατά των συμβόλων του καπιταλισμού. Κατά την εκτίμησή του, τα θανατηφόρα επεισόδια θα διαταράξουν τις ισορροπίες εντείνοντας τις πιέσεις προς τον Έλληνα πρωθυπουργό που ζήτά να γίνουν «μεγάλες θυσίες».
Τα τραγικά νέα μεταδίδονται και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με το CNN να κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους από έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Τα θύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο, ήταν δύο γυναίκες και ένας άνδρας -όλοι τους υπάλληλοι της τράπεζας.
«Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο γενικής απεργίας χιλιάδων εργαζομένων του δημόσιου τομέα που έχουν δυσαρεστηθεί από τα μέτρα λιτότητας τα οποία τους έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό. Με τους δημόσιους υπαλλήλους ένωσαν τις δυνάμεις τους και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς και χιλιάδες εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς», αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο.
ια δρόμους τυλιγμένους στις φλόγες κάνει λόγο το Bloomberg, το οποίο μεταδίδει ότι «οι εντάσεις κορυφώθηκαν όταν οι διαδηλωτές που πλησίασαν το κτήριο του κοινοβουλίου συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ, εκσφενδονίζοντας ξύλα και πέτρες και φωνάζοντας συνθήματα προτού απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία έχει προβεί σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ ομάδα αναρχικών με μαύρες κουκούλες αποχωρίστηκαν από το πλήθος και επιτέθηκαν σε κτήρια βάζοντας φωτιές».

Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης από τους διαδηλωτές σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας , σύμφωνα με τη διαδικτυακή τοποθεσία του γερμανικού δικτύου Deutsche Welle «Στις φλόγες τυλίχθηκαν επίσης δύο κρατικά κτήρια, ενώ στο κοινοβούλιο όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη συνεδρίαση, τηρήθηκε ένα λεπτό σιγής προς τιμήν των νεκρών», μεταδίδει επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχους.
Την είδηση των αιματηρών επεισοδίων στην Αθήνα μεταδίδει στη διαδικτυακή της τοποθεσία και η ισπανική El Pais, η οποία αναφέρει ότι στην πορεία συμμετείχαν περίπου 100.000 Έλληνες. «Στον ελληνικό λαό επικρατεί άσχημο κλίμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καθώς ο Έλληνας πολίτης αισθάνεται ότι καλείται να πληρώσει το τίμημα της κρίσης, ενώ η φοροδιαφυγή και η διαφθορά παραμένουν ανεξέλεγκτες», σημειώνει η εφημερίδα.

Για «τουλάχιστον τρεις νεκρούς» κάνει λόγο σε σχετικό δημοσίευμα στη διαδικτυακή της τοποθεσία η γαλλική Le Monde η οποία αναφέρει ότι πλήθος νεαρών διαδηλωτών ενεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις εκτοξεύοντας αντικείμενα και βάζοντας φωτιές.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More