17.3.11

Οι ανεπιθύμητοι!

Οι πολιτικοί είναι ανεπιθύμητοι από τον Ελληνικό λαό. 


Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχει μία κυβέρνησης, η οποία μάλιστα ψηφίστηκε,  με μεγάλη πλειοψηφία από τον Ελληνικό λαό. Της έδωσε μεγάλη πλειοψηφία, για  να μπορέσει να δώσει λύσεις στα  τεράστια προβλήματα τα οποία συσσώρευσε στον τόπο, η αποτυχημένη διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπήρχε λοιπόν αισιοδοξία στον λαό. Αισιοδοξούσε ότι  τα πράγματα θα πάνε καλλίτερα στην χώρα μας (σύμφωνα με τα ψέματα που του αράδιαζε ο Παπανδρέου), αφού είχαν εκπονηθεί  σχέδια για όλα τα προβλήματα που απασχολούσαν τον λαό.
Και φτάσαμε στο σημείο μετά από ενάμιση περίπου χρόνο, η κυβέρνησης αυτή να αποδειχθεί η χειρότερη από συστάσεως του Ελληνικού κράτους. Μία κυβέρνησης, η οποία κατάφερε να υποδουλώσει την πατρίδα και τον λαό, σε ξένα κέντρα αποφάσεων, και η ίδια να παριστάνει τον τοποτηρητή τους. Μία κυβέρνηση με αποτυχημένους υπουργούς, που  τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει σκορποχώρι. Μία κυβέρνηση με υπουργούς οι οποίοι παρά την ανικανότητα τους, έχουν απύθμενο θράσος έναντι του Ελληνικού λαού.
Κλέβουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα των Ελλήνων πολιτών. Βγαίνει ο Πάγκαλος με θράσος και μας κατηγορεί ότι μαζί τα φάγαμε. Κλέβουν και υποθηκεύουν το μέλλον των νέων ανθρώπων και ξαναβγαίνει ο ίδιος ( όντας άεργος), και με θράσος μας συμβουλεύει ότι οι νέοι πρέπει να προσαρμοσθούν στα νέα επίπεδα ανεργίας. Κλέβουν συστηματικά τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους έχοντες τα χαμηλότερα  εισοδήματα, και ο ανάλγητος υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου δίνει  95 εκατομμύρια ευρώ, για να πληρώσει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής. Προσπαθεί με διάφορα τερτίπια να διαγράψει χρέη 25 δις ευρώ, μεγαλοφειλετών την στιγμή που πεινάει ο λαός. Χρηματοδοτούν την ΜΚΟ της μαμάς του πρωθυπουργού για να έχει και κάτι με το οποίο να ασχολείται, ενώ η ανεργία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ  .
Οι πολιτικοί είναι ανεπιθύμητοι από τον Ελληνικό λαό. Γι’ αυτό τον λόγο όπου τους συναντούν όχι μόνο τους γιουχαΐζουν, αλλά  τους παίρνουν στο κυνήγι. Πολλά τα παραδείγματα. Μέχρι και ο  Κων. Μητσοτάκης γιουχαΐστηκε και εκδιώχθηκε από τον Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον δολοφονηθέντα 23άχρονο αστυνομικό Γιάννη Ευαγγελινέλη. Ήταν ο μόνος πολιτικός ο οποίος τόλμησε να παραστεί, γιατί όλοι οι άλλοι  γνώριζαν πολύ καλά, τι θα επακολουθούσε εάν εμφανιζόντουσαν.
Αποδοκιμάστηκαν ακόμη και ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας οι οποίοι υπακούοντας στην ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ., στέλνουν απροστάτευτους και χωρίς εκπαίδευση, νεαρούς  άπειρους αστυνομικούς  εναντίον πάνοπλων κακοποιών. Οι πολιτικοί  πλέον  κυκλοφορούν μεταμφιεσμένοι, λες και  έχουμε όλο τον χρόνο απόκριες. Οι μασκαράδες οι πολιτικοί  κατάντησαν την πατρίδα μας καρναβάλι.
 Εν τω μεταξύ μετά τα γιούχα που έφαγαν ο πρωθυπουργός, και ο αντιπρόεδρος του στο εξωτερικό, αλλά, και οι υπουργοί του στο εσωτερικό της χώρας, έχει δοθεί απαγορευτικό από το Μαξίμου για εμφανίσεις υπουργών παρουσία κόσμου. Φοβούνται πλέον το κράξιμο στην κυβέρνηση  και κρύβουν υπουργούς και στελέχη της κυβερνήσεως. Πρόσφατα πήραν με τα πορτοκάλια τον κ. Σκανδαλίδη, ενώ έφυγαν από την πίσω πόρτα Λοβέρδος και Σπηλιωτόπουλος οι οποίοι προσπάθησαν να παραστούν σε παρουσίαση βιβλίου στο Χαλάνδρι.
Μετά τα γεγονότα αυτά έχει δοθεί ντιρεκτίβα από το Μαξίμου στην οποία αποτυπώνεται η ανησυχία του πρωθυπουργού για τις επιθέσεις αυτές. Το κλίμα είναι βαρύ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Έχουν δοθεί εντολές να περιορίσουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη, και ιδιαίτερα όσοι έχουν προκαλέσει τον λαό με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους ( βλέπε Πάγκαλος ) ή τα έργα τους (Παπακωνσταντίνου και Σια).  Υπάρχει ακόμη φόβος το φαινόμενο αυτό να επεκταθεί στο σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης.
Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι υπουργοί φοβούνται να κυκλοφορήσουν χωρίς συνοδεία. Και όποτε αυτό  χρειασθεί τους συνοδεύει ολόκληρος στρατός από σωματοφύλακες και αστυνομικούς. Φυσικά η κατάστασης αυτή δεν πρόκειται να εκτονωθεί αφού καθημερινά, και νέες απειλές ακούγονται κατά του λαού,  για  περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Έχουν στρέψει την προσοχή του λαού στα θέματα της οικονομίας, και  έχουν εγκαταλείψει τα Εθνικά μας θέματα. Επιτρέπουμε  στους τούρκους να αλωνίζουν στο Αιγαίο, και  να διεκδικούν νησιά μας. Το σκοπιανό έχει ξεχασθεί και δεν ασχολείται κανείς.  Η  Θράκη έχει παραδοθεί  στα χέρια του Νταβούντογλου, και εμείς   ασχολούμεθα μόνο από ποιόν διεθνή τοκογλύφο θα πάρουμε δανεικά. 
Είναι πλέον καιρός  οι πολιτικοί να μας αδειάσουν την γωνιά.  Δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην Πατρίδα. Το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα αδειάσουν τα θησαυροφυλάκια του κράτους. Υπάρχουν νέοι επιστήμονες πατριώτες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να αγωνισθούν για την πατρίδα, και το μέλλον της. Ο λαός έχει υποχρέωση να τους βρει και να τους αναδείξει. Η πατρίδα τους χρειάζεται για να σωθεί. Οι πολιτικοί της Μεταπολιτεύσεως απέτυχαν παταγωδώς και οδήγησαν την χώρα μας στην καταστροφή,  την υποδούλωση της τρόικας, και τον λαό στην εξαθλίωση. Είναι ανεπιθύμητοι.  Τώρα πρέπει να φύγουν. Ο λαός έχει το θάρρος και την ικανότητα να τους διώξει. Πρέπει να βρεθεί άμεσα ο νέος ηγέτης, και αυτόν πρέπει να αναζητήσει ο λαός.  
Νίκος Παπαγεωργίου.


Εμείς πόσους περιμένουμε;

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ.

Εφ. Ραντικάλ 15-3-2011.
 

To πετρέλαιο της Τουρκίας είναι ο τουρισμός, και τα αστέρια του τουρισμού οι Ρώσοι.
Αυτή τη χρονιά λόγω των γεγονότων στην Αίγυπτο και την Βόρεια Αφρική, αναμένεται μια αύξηση 30% του αριθμού των τουριστών που θα έρθουν στη χώρα.
Την προηγούμενη εβδομάδα στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου –πλήρες όνομα Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού- μιας από τις πιο σημαντικές εκθέσεις του κλάδου, ήρθε πάλι στην επικαιρότητα το θέμα του τουρισμού της Τουρκίας.
Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όπως και πέρσι που ήμασταν τιμώμενη χώρα, ξόδεψε 2,5 εκ ευρώ. Αφίσες από την Τουρκία και την Εβδομάδα Μόδας της Κωνσταντινούπολης σε κάθε γωνιά του Βερολίνου, προκαλούνε περηφάνια στους ανθρώπους.
Στο θέμα του τουρισμού υπήρξε στην Τουρκία μια συμφιλίωση και συνεργασία, όσο σε κανέναν άλλον τομέα. Αρμόδιοι του υπουργείου, αντζέντηδες, νομάρχες και δήμαρχοι, ο ένας στηρίζει τον άλλον. Είναι σαφές έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό πως το πετρέλαιο της Τουρκίας είναι ο τουρισμός. Στόχος του υπουργείου είναι μέσα σε πέντε χρόνια να είμαστε στην Πέμπτη σειρά του παγκόσμιου τουρισμού.
Από την άλλη με βάση τα στοιχεία από την αναφορά για την ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό που ανακοινώθηκαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2011, η Τουρκία μέσα σε 139 χώρες βρίσκεται στην 50η θέση. Εάν αυτό είναι αληθές, τότε ο στόχος της Τουρκίας δεν φαίνεται πραγματοποιήσιμος. Με βάση τα στοιχεία όμως της Παγκόσμιας Οργάνωσης Τουρισμού βρίσκεται στην 7η θέση.
6 μήνες άδειες οι εγκαταστάσεις
Η πρώτη αγορά της Τουρκίας στον τουρισμό είναι η Γερμανία με 4 εκ 340 χιλ. άτομα. Ακολουθεί η Ρωσία με 3 εκ. 100 χιλ. άτομα. Μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Οζγκούρ Οζασλάν, περιέγραψε πως ο αντιπρόεδρος και δεξί χέρι του Πούτιν Ιγκόρ Σέτσιν κατά την τελευταία του επίσκεψη είχε πει πως ο τουρισμός αποτελεί τον άξονα στις σχέσεις των δύο χωρών. Αυτή τη χρονιά λόγω των γεγονότων στην Αίγυπτο και την Βόρεια Αφρική, αναμένεται μια αύξηση 30% . Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην εξέλιξη του τουρισμού της Τουρκίας είναι η εποχιακή ανισορροπία. Όποιοι έρχονται, έρχονται ανάμεσα σε Μάιο και Οκτώβριο. Κατά το υπόλοιπο διάστημα των 6 μηνών οι περισσότερες εγκαταστάσεις κλείνουν. Λύση για αυτό αποτελεί ο εναλλακτικός τουρισμός, με πολιτιστικές περιηγήσεις όπως η κοιλάδα της Φρυγίας, οι δρόμοι του Κατσκάρ, και ο δρόμος του Αγίου Παύλου, οι εξορμήσεις για καγιάκ, και ο τουρισμός για γκολφ.


Μόνος του το έφαγε το... γιαούρτι!


Γιαούρτωσαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο - VIDEO

Το γιαούρτι πετάχτηκε από εξαγριωμένους κατοίκους

Κάτοικοι της Κερατέας
κατευθύνθηκαν σε ταβέρνα στα Καλύβια όπου έτρωγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με τη σύζυγό του και κάποιους φίλους. Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι πέταξαν γιαούρτια στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ τον αποδοκίμασαν φωνάζοντας συνθήματα. Διμοιρία των ΜΑΤ προστάτευσε τον Θ. Πάγκαλο, ο οποίος στη συνέχεια εξέφρασε και τις απόψεις του για τον ΧΥΤΑ...


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More