9.2.11

Τα καθημερινά μας νέα...

9 Φεβρουαρίου.






  • Γεγονότα.
1895: Ο αμερικανός γυμναστής Ουίλιαμ Μόργκαν παρουσιάζει ένα νέο παιγνίδι, το βόλεϊμπολ.
1909: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ριζοσπάστης», με διευθυντή τον Γ. Φιλάρετο. Η νέα εφημερίδα, που είναι όργανο του Ριζοσπαστικού Συνδέσμου, προπαγανδίζει την ανάγκη για σοβαρή λαϊκή δράση κατά της μοναρχίας και την εξυγίανση του δημόσιου βίου της χώρας.
1948: Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, ανταρτική δύναμη υπό τον Νίκο Τριανταφύλλου φτάνει κρυφά έξω από τη Θεσσαλονίκη και ρίχνει στην πόλη δεκάδες βλήματα πυροβολικού, προκαλώντας πανικό και σύγχυση σε αρχές και κατοίκους.
1950: Ο γερουσιαστής ΜακΚάρθι κατηγορεί 200 στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών ότι είναι μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ.
1954: Ο έφιππος ανδριάντας του Κολοκοτρώνη τοποθετείται στη νέα του θέση, μπροστά στην παλιά Βουλή.
2004: Αρχίζει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (ΕΛΑ).
  • Γεννήσεις
1885: Άλμπαν Μπεργκ, αυστριακός συνθέτης. Υπήρξε διακεκριμένο μέλος της λεγόμενης «Δεύτερης Σχολής της Βιέννης», μαζί με τους Άρνολντ Σένμπεργκ και Άντον Βέμπερν. («Βότσεκ», «Λούλου») [θαν. 24/12/1935]
1931: Γιόζεφ Μάζοπουστ, διάσημος τσέχος γκολκίπερ.
1940: Τζον Κουτσί, νοτιοαφρικανός λογοτέχνης. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2003.
  • Θάνατοι
1857: Διονύσιος Σολωμός, ο εθνικός μας ποιητής. [γεν. 1798]
1977: Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς Ιλιούσιν, ρώσος αεροναυπηγός, σχεδιαστής της ομώνυμης σειράς αεροσκαφών. [γεν. 18/3/1894]
1981: Μπιλ Χάλεϊ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γουίλιαμ Τζον Κλίφτον, αμερικανός ρόκερ. («Rock Around The Clock»). [γεν. 6/7/1925]


Τα καθημερινά μας νέα...

Ικανοποιημένοι οι "τροϊκανοί" από το ΥΠΕΚΑ (2011-02-09) - Capital.gr
Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση της Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, με τους πέντε εκπροσώπους της τρόικας, τη Τετάρτη στο Υπουργείο. Η υπουργός ενημέρωσε τους..(15 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
"Δια πυρός και σιδήρου" οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης (2011-02-09) - Pathfinder.gr
Εν μέσω της θύελλας αντιδράσεων για τις νέες μεταρρυθμίσεις πουπροωθεί η Κυβέρνηση, συνεδριάζει σήμερα στις 4 το απόγευγμα τουπουργικό συμβούλιο υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού. Τα θέματα που θα συζ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Εντοπίστηκαν οι δράστες της επίθεσης (2011-02-09) - Kalimera.gr
Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε τους δράστες της επίθεσης στο Αλέκο Αλαβάνο, τον περασμένο Οκτώβριο, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Πρόκειται για πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία και αυτό π..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τουρκική κορβέτα κάνει βόλτες στις Κυκλάδες (2011-02-09) - Eleutherotypia
«Κρουαζιέρα» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου ξεκίνησε χθες το απόγευμα η τουρκική κορβέτα «Μποντρούμ», πλέοντας εντός ελληνικών χωρικών υδάτων υπό τη μορφή της αβλαβούς διέλευσης...(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Πιέζει με ερώτηση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ (2011-02-09) - City Press
Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του βουλευτή του Δ. Παπαδημούλη, φέρνει στη Βουλή το ζήτημα της προμήθειας των υποβρυχίων και του δημοσιεύματος του «Spiegel»... (0 σχολια)
Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης η υπόθεση των υποβρυχίων (2011-02-09) - Zougla.gr
Στην ελληνική Δικαιοσύνη βρίσκονται ήδη στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις για την υπόθεση της ανάθεσης το 2000 της κατασκευής των υποβρυχίων τύπου 214, για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού στα Ελλη..(2 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με την Α. Παπαρήγα (2011-02-09) - Express.gr
 ΣΕΙΡΑ προτάσεων για τηναντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης, το οποίο χαρακτήρισε εκρηκτικό,παρουσίασε χθες στον πρωθυπουργό η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επιδίδοντάς τουκαι σχετικό υπ.. (0 σχολια)
Απόψε η συνάντηση Μάθιου Νίμιτς με αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ (2011-02-09) - Express.gr
 Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ΜάθιουΝίμιτς, θα συναντηθεί με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις 7:30απόψε (ώρα Ελλάδας). Εκπρόσωπος της Γραμμα.. (0 σχολια)
Eνσταση στη Βουλήγια τη δόμηση σεπεριοχές NATURA (2011-02-09) - Express.gr
 ΝΕΕΣ αντιδράσεις από βουλευτές τουΠΑΣΟΚ προκαλεί η τροποποιημένη διάταξη που κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργόςΠεριβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, με τηνοποία επιτρέπεται η δόμηση σε γήπεδα τεσσάρων σ.. (0 σχολια)
Πάμπλο Πικάσο Τριάντα εκατομμύρια ευρώ για το πορτρέτο της ερωμένης του (2011-02-09) - To Bima
Προς 30 εκατομμύρια ευρώ πωλήθηκε το διάσημο πορτρέτο της μούσας του Πάμπλο Πικάσο, Μαρί Τερέζ Βάλτερ , σε δημοπρασία του οίκου Sothebyʼs. Ο πίνακας με το όνομα «η Ανάγνωση» («La Lecture» ), κατακυρώθ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αίγυπτος: Σκοτώθηκε διαδηλωτής (2011-02-09) - Capital.gr
Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν από σφαίρες σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας σε επαρχία της Νέας Κοιλάδας, στη δυτική Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη από πηγές των υ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Έκοψε το κάπνισμα εδώ και ένα χρόνο ο Μπαράκ Ομπάμα (2011-02-09) - Τα Νέα
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προεδρία των ΗΠΑ φαίνεται ότι βοήθησαν τον Μπαράκ Ομπάμα να κόψει το τσιγάρο μετά από 30 χρόνια. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η ίδια η σύζυγός του, Μισέλ, δεν ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τριπλή επίθεση στο Κιρκούκ (2011-02-09) - Pathfinder.gr
Ιράκ  — Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 75 τραυματίσθηκαν στην τριπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα στο Κιρκούκ, 240 χλμ. βορείως της Βαγδάτης, δήλωσαν αστυνομικές και νοσο..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Αύξηση ελληνικών εξαγωγών (2011-02-09) - Pathfinder.gr
Αύξηση 8,3% παρουσίασε σε μέσα επίπεδα το 2010 η αξία των ελληνικών εξαγωγών, ενώ μεγάλη ήταν η πτώση των εισαγωγών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).Ειδικότερ..(23 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ρέγκλινγκ: Οι μεταρρυθμίσεις σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, θα ενισχύσουν το ευρώ (2011-02-09) - Kathimerini
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ αναμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται σε Ελλάδα Ιρλανδία, Πορτογαλία θα ενισχύσουν το ευρώ. «Οι αγο..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Reuters: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Βέμπερ για την ΕΚΤ (2011-02-09) - Antenna
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Άξελ Βέμπερ δεν θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, η θητεία του οποίου λήγει το 2011, ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κλειστά τα καταστήματα στις 23 Φεβρουαρίου (2011-02-09) - Τα Νέα
Κατεβάζουν ρολά τα εμπορικά καταστήματα στις 23 Φεβρουαρίου 2011 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που επιχειρούνται από την κυβέρνηση τόσο στο φορολογικό νομοσχέδιο όσο και στον τρόπο λειτουργ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Έχουν πάρει χαμπάρι εδώ τι γίνεται στην Κύπρο;

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Εφ. Ταράφ 8-2-2011

Τρίτη επιχείρηση στην Κύπρο
Μετά τις διαδηλώσεις ενάντια στην Τουρκία στο νησί, ο Ερντογάν που άσκησε κριτική στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της KKTC Έρογλου, συναντήθηκε για δύο ώρες με τον Ταλάτ που είχε στηρίξει το σχέδιο Ανάν. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι δυο τους θα ανατρέψουν τον Έρογλου.
Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου


Σκοτώνεται στην δουλιά και ο Πάγκαλος! Α ρε έλληνες κοπρίτες που πληρώνετε!

Θ. Πάγκαλος: "Δουλέψτε όπως οι Αλβανοί τα τελευταία 20 χρόνια αλλιώς… άνεργοι".


Πάγκαλος στην πόρτα
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξη του στα Νέα για άλλη μια φορά προκαλεί το “κοινό περί δικαίου αίσθημα”:
Κάποτε ο γονιός πίστευε ότι µε µια καλή πολιτική γνωριµία θα έλυνε το πρόβληµα της απασχόλησης του παιδιού του µε έναν διορισµό στο ∆ηµόσιο. Τώρα τελείωσαν αυτά. Ή θα µείνει άνεργος ή θα αποδεχτεί ότι θα γίνει χειρώναξ. “Οι χειρώνακτες στην Ελλάδα έκαναν τα τελευταία 20 χρόνια µια πορεία, η οποία ασφαλώς θα αναλυθεί από τους ιστορικούς του µέλλοντος. Μόνο που δεν ήταν Ελληνες αλλά Αλβανοί, που έκαναν περιούσιες, δηµιούργησαν καταθέσεις, σπούδασαν τα παιδιά τους…”

Αυτή τη φορά ο κύριος Πάγκαλος δεν μιλάει για ”κοπρίτες” Δημοσίου, όμως καταθέτει με παραστατικό τρόπο τις ενδιαφέρουσες απόψεις του για το πως μπορεί κανείς να προκόψει:
Τι προτείνει  ο κύριος “Μαζί τα Φάγαμε”;
Να δουλεύει με μεροκάματο 5 ευρώ την ημέρα, χωρίς προφανώς να τον απασχολεί εάν είναι οκτάωρο, εάν είναι Σάββατο ή Κυριακή.
Και  μη με κατηγορήσετε για ρατσισμό.
Ρατσιστικές και μάλλον υποτιμιτικές για τους ίδιους τους Αλβανούς είναι οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρακινεί τους Έλληνες Πολίτες να ξεχάσουν κάθε έννοια δικαιωμάτων, κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό και αστείο, ιδιαίτερα από άνθρωπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.
Το ξαναλέω. Μακρυά από εμένα οι εθνοφοβικές διαθέσεις.
Το κοινωνικό dumping όμως που επήλθε στη χώρα από τη μαζική εισροή “φθηνών και ευέλικτων εργατικών χεριών”, έριξε στα τάρταρα τους μισθούς και κατήργησε κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης.
Στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας οι ανειδίκευτοι εργάτες που ήλθαν από το εξωτερικό, έχοντας τεράστια ανάγκη από “δουλειά” ξεφτίλισαν στη κυριολεξία το κόστος εργασίας. Κλασσικό παράδειγμα η οικοδομή.
Δε γνωρίζω εάν η δήλωση του κ. Πάγκαλου αφορά στο “ψάξιμο” νέας “πελατειακής ψήφου”. Ίσως.
΄’Ετσι και αλλιώς με τους Έλληνες “τα χει φάει” σειρά τώρα να τα φάει και με τους Αλβανούς.
antinews


Οι συνταξιούχοι πληρώνουν τις σοσιαλιστικές σαχλαμάρες του Παπανδρέου!

1.000.000 ευρώ από το ΠΑΣ0Κ για το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!


ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΞΟΔΑ
Κόβονται ανελέητα μισθοί και συντάξεις και δώρα και τόσα άλλα, αλλά για ένα εκατομύριο ευρώ προς το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ουδέν πρόβλημα… Εδώ δεν τίθεται θέμα περικοπών όπως π.χ. έγινε με την την κατάργηση των εορτασμών της 25ης Μαρτίου στην Αμερική, υποτίθεται για λόγους οικονομίας !! …
Φαίνεται μόνο για τέτοιους σκοπούς ισχύει το γνωστό  λεφτά υπάρχουν’ !! .

Για του λόγου το αληθές δείτε το σχετικό γράμμα (φωτογραφία) του Γ.Δ. ΠΑΣΟΚ Ρ.Σπυρόπουλου προς τον νομάρχη Γ. Σγουρό.
Πηγή


Που βρίσκεται ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ:

(Αστυνομικό Δελτίο)
کې Αιματηρή συμπλοκή στην Λιβαδειά με τραυματία έναν αστυνομικό. Ομάδα αστυνομικών έκαναν σήμα να σε ΙΧ αυτοκίνητο να σταματήσει, στον περιφερειακό Λιβαδειάς-Θήβας. Το αυτοκίνητο δεν ανέπτυξε ταχύτητα, με κατεύθυνση προς την Αράχωβα. Τα δύο περιπολικά καταδίωξαν το αυτοκίνητο, αλλά σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων οι επιβάτες του ΙΧ τους έστησαν ενέδρα και μόλις εμφανίστηκαν, πυροβόλησαν 23 φορές με πολεμικό τυφέκιο εναντίον τους, από απόσταση 100 μέτρων. Μία από τις σφαίρες τρύπησε την πόρτα του συμβατικού αυτοκινήτου της Ασφάλειας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον αριστερό μηρό ο οδηγός.

کې Νεκρός από τα πυρά αγνώστων έπεσε χθες ειδικός φρουρός στην Καλλιθέα. Τον άτυχο νεαρό πυροβόλησαν και σκότωσαν άγνωστοι με Καλάσνικοφ στις 3:32 τα ξημερώματα επί της Σόλωνος 83 στην Καλλιθέα, ενώ τραυμάτισαν έναν 26χρονο Αλβανό.

کې Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ σε υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. Ο άγνωστος δράστης στην προσπάθειά του να ληστέψει το σούπερ μάρκετ απείλησε με όπλο τους υπαλλήλους του καταστήματος, ωστόσο όταν εκείνοι κάλεσαν σε βοήθεια, τράπηκε σε φυγή.

کې Ενοπλη ληστεία, εις βάρος υπαλλήλου χρηματαποστολής σημειώθηκε χθες το βράδυ στα Χανιά. Σύμφωνα με την αστυνομία στις 8:30 μ.μ. υπάλληλος χρηματαποστολής δέχθηκε επίθεση τη στιγμή που έβγαινε από σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων μεταφέροντας στο ειδικό κουτί τα χρήματα. Ενα άτομο με καλυμμένο το πρόσωπο τον πλησίασε και με την απειλή όπλου του ζήτησε το κουτί με εισπράξεις περιπου 30.000 ευρώ, το οποίο και παρέδωσε.

کې Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε την Παρασκευή ένας επιχειρηματίας στο Αίγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτόπτη μάρτυρα, που ειδοποίησε την Αστυνομία, ο δράστης με καλυμμένο πρόσωπο περίμενε τον επιχειρηματία έξω από το σπίτι του. Οταν τον είδε να φθάνει άρχισε να πυροβολεί και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε. Ο επιχειρηματίας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα δέχθηκε περισσότερες από πέντε σφαίρες.

کې Ένα διαφορετικό "εφ΄όπλου λόγχη στην Νιγρίτα.. Στόχος ληστών έγινε εφημερεύον φαρμακείο στη Νιγρίτα Σερρών. Αγνωστος εισέβαλε στο φαρμακείο φορώντας κουκούλα και κατάφερε, αρχικά με την απειλή όπλου και μετέπειτα απειλώντας με ξιφολόγχη, να αποσπάσει από το ταμείο τού φαρμακείου το ποσό των 500 ευρώ.

کې Ληστές δολοφόνησαν ιδιοκτήτη περιπτέρου. Ο 45χρονος ομογενής ιδιοκτήτης αντιστάθηκε πυροβολώντας με κυνηγητικό όπλο τους δύο ληστές και στη συνέχεια δέχθηκε καταιγισμό πυρών από Καλάσνικοφ και πιστόλι. Η αιματηρή ληστεία έγινε στις 01.30 τα ξημερώματα στη διασταύρωση των οδών Πίνδου και Αλιάκμονος στα Άνω Λιόσια. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, αφήνωντας πίσω τους 9 κάλυκες από Καλάσνικοφ και τρεις βολίδες πιστολιού

کې Αιματηρή ληστεία έγινε χθες στις 10 το βράδυ σε φαρμακείο στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 40 στο Μαρούσι. Δύο άγνωστοι οπλισμένοι με πιστόλι εισέβαλαν στο φαρμακείο το οποίο διανυκτέρευε και άρπαξαν από το ταμείο 60 ευρώ. Η μητέρα του φαρμακοποιού που ήταν μαζί του στο φαρμακείο άρπαξε έναν από τους ληστές και του τράβηξε την κουκούλα ενώ ο γιος της τους καταδίωξε έξω από το κατάστημα. Εκεί ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε δύο φορές με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στον ώμο.



ولسمشر کرزی له جنرال سټينلي مکريسټل سره کندهار ته ددې لپا
ره تللی و چې دغلته دکېدونکو لويو عملياتولپاره ولسي ملاتړ
راخپل کړي. خو هغه څه چې د کندهار په دې غونډه کې په لوړ غږ
ددې لپاولسمشر بنسټ تر سره جوړ شوي قانون پر
او د افغان حکومت په همکارۍ، د راتلونکو څلورو کلونو په موده کې بشپړ شي
ځانګړې ډول د روغتیا په برخه کېځانګړې ډول د روغتیا په برخه کې
بنسټ تر سرهواورول شول دا و د افغانستان د ټاکنو خپلواک کمېسيو
*د ټاکنو اړوندې ټولې چارې د نويايي تر دې وروسته ب


* Εκρηξη της εγκληματικότητας παρατηρήθηκε τη χρονιά που πέρασε, με αποτέλεσμα όλοι οι δείκτες να εκτιναχτούν στα ύψη και να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις ανήλθαν το 2010 σε 90.939 σε ολόκληρη την επικράτεια, όταν τον προηγούμενο χρόνο ήταν 72.658 και το 2005 λιγότερες από τις μισές (44.100). Οι ληστείες τη χρονιά που πέρασε έφτασαν τις 6.097, όταν το 2009 ήταν 4.708 και το 2005 τρεις φορές λιγότερες από αυτές που σημειώθηκαν πέρυσι (2.084). Οι ανθρωποκτονίες το 2010 ανήλθαν σε 175, όταν τον αμέσως προηγούμενο χρόνο ήταν 143.
Με βάση τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το αρχηγείο της αστυνομίας, κάθε ημέρα γίνονται κατά μέσο όρο 249 κλοπές και διαρρήξεις στην επικράτεια, ενώ κάθε ώρα που περνάει οι κλοπές ξεπερνούν κατά μέσο όρο τις 10. Καθημερινά οι ληστείες ξεπερνούν κατά μέσο όρο τις 16 σε ολόκληρη τη χώρα (μέσος όρος 16,7), ενώ οι κλοπές τροχοφόρων είναι πάνω από 75 ημερησίως (μέσος όρος 75,63).Η συχνότητα με την οποία γίνονται ανθρωποκτονίες στη χώρα μας, με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το 2010, είναι μία κάθε δύο ημέρες.
Περισσότερο ملي پرمختیایي تګلارې (Αστυνομικό Δελτίο)


Ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τίποτα;

Κωδικός ‘Κύκλος προσευχής’ είναι ο τίτλος εκτενούς αποκαλυπτικού ρεπορτάζ στο περιοδικό Spiegel που αναφέρεται σε ύποπτες πληρωμές που σχετίζονται με την πώληση υποβρυχίων της HDW Κιέλου στην Ελλάδα.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "στα τέλη Οκτωβρίου του 2010 οι έρευνες δεν είχαν εντοπίσει ακόμα ποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη νότιο Αφρική είχαν δωροδοκηθεί. Ίσως και να μη βρεθεί ποτέ ποιοι ήταν. Αλλά το ότι οι εντυπωσιακά μεγάλες προμήθειες που πλήρωσε η Ferrostaal σε δήθεν συμβούλους έχουν ελάχιστη σχέση με την παροχή συμβουλών και αφορούν περισσότερο το μοίρασμα ‘μιζών’, αυτό θεωρείται πλέον βέβαιο από όσους έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Το αργότερο από τότε που ερευνούν όλο και βαθύτερα τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Από το 2000 είχε παραγγείλει η Ελλάδα τέσσερα υποβρύχια του νέου τύπου 214, το Παπανικολής που κατασκευάστηκε στο Κίελο και ακόμα τρία για να κατασκευαστούν σε ελληνικό ναυπηγείο, συνολικής αξίας 1,14 δις. ευρώ. Τότε στην Αθήνα κυβερνούσε ακόμα το ΠΑΣΟΚ. Μετά, το 2004, ήλθε στην εξουσία η ΝΔ και δεν ήθελε πια το υποβρύχιο, επειδή υποτίθεται έγερνε πολύ. Στην πραγματικότητα έγερνε μάλλον η χρηματοδότηση. Από το 2009 όμως το λόγο είχε και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Και όλα ήταν καλά".

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στο ρόλο του Johann Friedrich Haun "που μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2003 ήταν ο δεύτερος τη τάξει στη HDW και προηγουμένως 32 χρόνια στη Ferrostaal, ένας από τους σημαντικότερους μάνατζερ με μεγάλη επιρροή στο χώρο της γερμανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας. Όσα είπε ο Χάουν στην έκτη κατάθεσή του, ήταν καθοριστικά για την υπόθεση:

"Σαν Γερμανός δεν μπορείς να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα"

Ο ίδιος - είπε - δεν μίλησε ποτέ με συμβούλους για δωροδοκία, που είχε εγγράψει η Ferrostaal όσον αφορά τη συμφωνία πώλησης υποβρυχίων στην Ελλάδα. ‘Ήταν μια συμφωνία κυρίων’. Αλλά ‘για τον καθένα ήταν σαφές ότι ‘αν ήταν αναγκαίο να δώσουν αυτοί οι σύμβουλοι χρήματα σε άτομα σημαντικά για τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου να κερδηθεί η παραγγελία, τότε αυτό και έπρεπε να γίνει’. Ο Χάουν είπε επίσης ότι κατά την άποψή του είναι σίγουρο ότι και σ’ αυτή την περίπτωση κάτι τέτοιο έγινε. Κι αν έγινε, ‘για μένα ήταν εντάξει’. Ακόμα τόνισε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει πόσα χρήματα από τις παχυλές προμήθειες των συμβούλων κατέληξαν τελικά σε ‘μίζες’ και για ποιους, και δεν ήθελε ούτως ή άλλως να ξέρει. Ωστόσο ένα πράγμα πιστεύει ότι μπορεί να πει ο Χάουν με βεβαιότητα: ‘Σαν Γερμανός δεν μπορείς να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα’.

Ο Χάουν κατέθεσε στους ανακριτές ότι στην Ελλάδα δεν κλείνεις δουλειές χωρίς να είσαι «κοινωνικά και πολιτικά καλά δικτυωμένος». Γι’ αυτό – κατά τον Χάουν – και ο Γάλλος πρέσβης ήταν κάθε τρεις και λίγο στα γραφεία των Ελλήνων υπ. Άμυνας και Οικονομικών. Αλλά και ο Χάουν ήξερε καλά έναν «καθ’ όλα αξιότιμο κύριο», που γνώριζε τα πράγματα. Κι αυτός ήταν ο Hermann Graf von Pückler.

Ο Πούκλερ έχει καταθέσει ότι ο Χάουν τον προσέγγισε για να τον βοηθήσει στο θέμα της συμφωνίας με την Ελλάδα για την παραγγελία υποβρυχίων. Και τότε γεννήθηκε το „Team A“ με τον κωδικό «Κύκλος προσευχής», στον οποίο ανήκαν ο Χάουν, ο Πούκλερ, ένας Λιβανέζος με το ψευδώνυμο ‘Άγκο’ με τον οποίο είχε συνεργαστεί παλαιότερα σε παρόμοια υπόθεση και ένας έλληνας αρχιτέκτονας, που κατά τον Χάουν τους σύστησε ο τότε υπ. Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος. «Οι δυο τους γνωρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ, ήταν φίλοι από παλιά», ανέφερε στην κατάθεσή του ο Χάουν. Ο πολιτικός αρνήθηκε να μιλήσει στο SPIEGEL, επισημαίνει σε αυτό το σημείο το περιοδικό. Εδώ εμφανίζεται και το όνομα του αγνώστων λοιπών στοιχείων Αλέξανδρου Αβατάγγελου ο οποίος συμπεριελήφθη επίσης στο „Team A“.

Η συμφωνία του 1997

"Τον Ιούνιο του 1997, σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης, πραγματοποιείται η καθοριστική συνάντηση, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της εισαγγελίας του Μονάχου. Τότε υπογράφονται και τα μυστικά συμβόλαια από τα μέλη του „Team A“ για τρεις εταιρείες με έδρα την Καραϊβική. Αν η Ελλάδα πράγματι παραγγείλει τα υποβρύχια, θα λάβουν 4,5% επί της τιμής αγοράς, αυτό ήταν το ‘ντιλ’.

Όταν το 2000 η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την παραγγελία τεσσάρων νέων υποβρυχίων στους Γερμανούς και μετά από δύο χρόνια αναθέτει στη HDW και τον εξοπλισμό παλαιότερων υποβρυχίων, αρχίζει να ρέει το χρήμα:

Όπως αναφέρουν τα πρακτικά της εισαγγελίας, η Ferrostaal κατέβαλε χρήματα στον επίσημο εμπορικό αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα. Αυτός έπρεπε να λάβει 7,5% προμήθεια για τη συμφωνία, 120 εκατομ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, το 3% ήταν για τον ίδιο και το άλλο 4,5% προοριζόταν για το „Team A“.

Όταν το 2000 η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την παραγγελία αρχίζει να ρέει το χρήμα. Από το Μάρτιο του 2000 εισέρρευσαν στα ταμεία του „Team A“ 25,3 εκατομ. ευρώ. Αλλά το 2003 σταμάτησαν τα εμβάσματα. Ο Haun και ο Hans-Dieter M. συνταξιοδοτήθηκαν και τον φάκελο Ελλάδα της Ferrostaal ανέλαβε ο Horst W., ενώ διευθύνων σύμβουλος της HDW έγινε ο Mitscherlich. Οι πρόσφατες έρευνες της εισαγγελίας Μονάχου στο σπίτι της νύφης του Horst W. απεκάλυψαν την ύπαρξη μιας λίστας φερόμενων ως αποδεκτών περίπου 55 εκατομ. ευρώ στην Ελλάδα. Αλλά εκτός από το „Team A“ πήραν και άλλοι προμήθεια.

Και αγορά προβληματικών ναυπηγείων;

Οι πρόσφατες έρευνες της εισαγγελίας Μονάχου απεκάλυψαν πάντως την ύπαρξη μιας λίστας φερόμενων ως αποδεκτών περίπου 55 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Εκτός από το „Team A“ πήραν και άλλοι προμήθεια. Για να πάρει την ανάθεση του έργου, η Ferrostaal αναγκάστηκε να αγοράσει προβληματικά ημικρατικά ναυπηγεία. Χρήματα φέρεται να έλαβε δια της τεθλασμένης και ο διευθυντής των ναυπηγείων, αλλά και ένα Team B, του οποίου ηγούνταν κάποιος με μεγάλη επιρροή στα συνδικάτα. Αυτό θα φρόντιζε ώστε τυχόν απεργίες να μην εμποδίσουν τις εργασίες στα ναυπηγεία.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η προμήθεια να μειωθεί τελικά από 120 σε 80 εκατομμύρια. Το Team A αισθάνθηκε εξαπατημένο. Η εταιρία που ανήκε στον Αβατάγγελο στην Καραϊβική κατέθεσε τελικά αγωγή το 2006 στην Ελβετία, ζητώντας να ισχύσει η αρχική συμφωνία. Στο τέλος, η Ferrostaal του πλήρωσε 11 εκ. ευρώ επιπλέον.

Ποιος ο ρόλος της Μαθιοπούλου;
Το 2004 η Φεροστάλ μαζί με την HDW ίδρυσε στο Λονδίνο την εταιρεία Marine Force International (MFI), μεταφέροντας έτσι ουσιαστικά την έδρα από το Έσσεν στην Αγγλία, προκειμένου να έχει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση σε σχέση με τις εξονυχιστικές στο μεταξύ έρευνες των γερμανών εφοριακών για εξοπλιστικές συμφωνίες.

Η εισαγγελία του Μονάχου ερευνά και για το ρόλο της Μαργαρίτας Μαθιοπούλου, που κάποτε ήταν φαβορί για τη θέση του εκπροσώπου του SPD επί καγκελαρίας Βίλι Μπραντ. Η εταιρία συμβούλων της εισέπραξε 1,2 εκ. ευρώ από την MFI, προκειμένου να αναλάβουν τα Ελληνικά Ναυπηγεία την κατασκευή υποβρυχίων της HDW με αποδέκτη την Αίγυπτο. Η Μαθιοπούλου παραδέχτηκε ότι βοήθησε σ’ αυτό, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη συμφωνία των υποβρυχίων 214.

Spiegel / Κώστας Συμεωνίδης

Υπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου

Πηγή : http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6430237,00.html


Κύπρος και Ερντογάν...

ΚΥΠΡΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ.

|
8-2-2011 Νέτγκαζέτε

¨Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ¨
Ο Ερντογάν σχολιάζοντας την διαδήλωση στην KKTC ανέφερε πως «Τα πανό που ανοίχτηκαν δεν ήταν μόνο απαράδεκτο από την άποψη κοσμιότητας, αλλά ταυτόχρονα ζημιώνει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, και αλείφει βούτυρο στο ψωμί της Νότιας Κύπρου.»
Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας πως « Εμείς προβήκαμε στις αναγκαίες προειδοποιήσεις προς τους διοικούντες της KKTC. Βλέπουμε όμως πως η αντιπολίτευση, όπως και σε κάθε θέμα έτσι και τις σχετικές με την KKTC προειδοποιήσεις μας, τις μετέτρεψε σε στοιχείο εκμετάλλευσης. Είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε πως η μεγαλύτερη πολιτική, οικονομική και διπλωματική στήριξη προς την KKTC, έγινε κατά την περίοδο των 8 ετών της διακυβέρνησης μας. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια στήριξη στις προηγούμενες από εμάς κυβερνήσεις. Ο κυπριακός αγώνας υποστηρίχθηκε κατά τον πλέον ισχυρό τρόπο, σε αυτή τη περίοδο ενδυναμώθηκε η KKTC, έγινε πιο ορατή στα διεθνή φόρα, και στο θέμα του διαλόγου υπήρξε πιο ενεργή από ποτέ. Φανερώθηκε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο πως ποτέ δεν υπήρξε πιο ισχυρή θέληση για επίλυση. Να μην προσπαθήσει κανείς να εκμεταλλευτεί το θέμα της KKTC. Κανείς να μην χρησιμοποιήσει τον κυπριακό αγώνα για τα δικά του μικρά συμφέροντα. Κανείς ιδιαίτερα από την μείζονα αντιπολίτευση δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί σε αυτό το θέμα. Όσο τέθηκαν σε διεθνές επίπεδο τα δικαιώματα της Βόρειας Κύπρου, δεν είχαν τεθεί ποτέ. Αυτούς που μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να κάνουνε κανένα βήμα στον κυπριακό αγώνα, που δεν ίδρωσαν για αυτόν, και που χωρίς να βλέπουν τον κυπριακό αγώνα ως δικό τους, βγαίνουν τώρα και θυμούνται την KKTC, τους παραδίδω στην κρίση των Τουρκοκύπριων πολιτών μας.
Η Κύπρος είναι ο εθνικός μας αγώνας, ποτέ δεν θα μετανοήσουμε για αυτόν, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και για επίλυση και για την διαφύλαξη των συμφερόντων της Βόρειας Κύπρου. Κάθε προσπάθεια στην KKTC που δεν εξυπηρετεί τον κυπριακό αγώνα αλλά τα παιχνίδια του ελληνοκυπριακού τομέα, θα μας βρει ενάντιους. Η Τουρκία βρίσκεται πάντα δίπλα στην μικρή πατρίδα. Η Τουρκία στο Κυπριακό θέμα είναι εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να στηρίζει τα αδέρφια της KKTC, αλλά δεν θα πριμοδοτήσει καμία καπήλευση. Και το λέω αυτό ανοιχτά. Ότι θέλει ας κάνει ο καθένας¨.
Σχόλιο : Πιο ήπιος και ευγενικός αυτή τη φορά... Μετά βέβαια από εκείνα τα ανεκδιήγητα περί ¨στρατηγικών συμφερόντων¨ και οτυ μηνύματος πως  ¨...εμείς σας ταίζουμε¨.


Ποιόν να πρωτοκρεμάσεις σ’ αυτή τη χώρα!

ΕΡΤ ΚΑΙ ΠΟΜΑΚΙΚΑ.

Eφ. Αντιφωνητής 1-2-2011.

Ο βουλευτής Σερρών (ΛΑΟΣ) κ. Ηλίας Πολατίδης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο σχετικά με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών στήν πομακική γλώσσα από την ΕΡΑ Κομοτηνής έθετε προ διμήνου (24-11-10) τρία βασικά ερωτήματα: Για ποιους λόγους δεν παρήγοντο μέχρι τώρα εκπομπές στην πομακική γλώσσα αφού αυτή ομιλείται από χιλιάδες Έλληνες Πομάκους οι οποίοι και αποτελούν σημαντική συνιστώσα της ελληνομουσουλμανικής κοινότητος της Θράκης; Προτίθεται η ΕΡΤ να παραγάγει εκπομπές στην πομακική; Είναι εις γνώσιν της ΕΡΤ ότι υπάρχουν στην Θράκη Πομάκοι δημοσιογράφοι που κατέχουν αρίστως την ελληνική και πομακική γλώσσα και θα μπορούσαν να αναλάβουν κάλλιστα το ανωτέρω έργο;
Στον κ. Πολατίδη, που δεν αφήνει το θέμα να ξεχαστεί και μπράβο του, κοινοποιήθηκε προ ημερών (20-1-11) ως απάντηση η υπ’ αριθ. 959/14.12.2010 επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη, που αφήνει αναπάντητα τα παραπάνω ερωτήματα και αναφέρει πως: «...καθαρά επιστημονική και θεσμική άποψη δεν προκύπτει βάσει των σχετικών αποφάσεων των αρμοδίων φορέων της πολιτείας, εκπλήρωση των προϋποθέσεων των πομακικών, ως αναγνωρίσιμης επίση-μα γραπτής και προφορικής γλώσσας».
Επειδή τα φτωχά ελληνικά μας δεν επαρκούν για την κατανόηση του ιδιόλεκτου της επιστολής, παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να μας βοηθήσουν, αν μπορούν: Τι λέει η καθαρή Επιστήμη για την ακράτεια των Ελλήνων υπευθύνων ενώπιον των αιτημάτων της τουρκικής μισαλλοδοξίας; Τι σκατά θα πουν οι ίδιοι αρμόδιοι όταν θα ρωτηθούν τις επόμενες εβδομάδες στα διεθνή φόρα για την μέριμνα της χώρας μας σχετικά με την πομακική γλώσσα; Αυτοί οι γ... φορείς της πολιτείας που δεν αναγνωρίζουν επίσημα τα πομάκικα, τι έχουν να πουν για την προσωπική προσπάθεια του Σεμπαεδίν Καραχότζα στο Κανάλι 6 τής Ξάνθης, όπου βγάζει κάθε μέρα δελτίο ειδήσεων στα πομάκικα, το οποίο κάνει θραύση στα ορεινά του νομού;
Ποιόν να πρωτοκρεμάσεις σ’ αυτή τη χώρα, ευκαιρίας δοθείσης;...


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More