29.12.10

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

 29 Δεκεμβρίου



  • Γεγονότα
1890: Η 7η ίλη ιππικού των ΗΠΑ σκοτώνει 400 άνδρες και γυναικόπαιδα στην τοποθεσία Wounded Knee Creek. Είναι η τελευταία μεγάλη μάχη Ινδιάνων και αμερικανικών δυνάμεων.
1902: Συλλαμβάνεται ο φοιτητής Δημήτριος Κόκκινος ως δράστης παραχάραξης γραμματοσήμων, τα οποία κυκλοφορούν στην Αθήνα και την επαρχία.
1919: Ο όμιλος των Ελληνίδων Σοσιαλιστριών καλεί τις γυναίκες της Αθήνας και του Πειραιά σε σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα της παροχής ψήφου στις γυναίκες.
1940: Η γερμανική πολεμική αεροπορία «Λουφτβάφε» ρίχνει 10.000 βόμβες στο Λονδίνο, σε μία από τις πιο εφιαλτικές βραδιές για τη βρετανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 3.000 πολίτες σκοτώνονται.
1953: Καθιερώνεται στην Ελλάδα το κιλό αντί της οκάς και το μέτρο αντί του πήχη.
1971: Η Νασιονάλ του Μοντεβιδέο νικά τον Παναθηναϊκό με 2-1 στον επαναληπτικό τελικό και κατακτά το Διηπειρωτικό Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
  • Γεννήσεις
1721: Μαντάμ Ζαν Πουασόν ντε Πομπαντούρ, μετρέσα του αυτοκράτορα Λουδοβίκου 15ου, με μεγάλη επιρροή στα πολιτικά πράγματα της εποχής. [θαν. 15/4/1764]
1800: Τσαρλς Γκουντγίαρ, αμερικανός εφευρέτης του ελαστικού. [θαν. 1/7/1860]
1809: Γουίλιαμ Γκλάντστοουν, γνωστός στους έλληνες ως Γλάδστων, βρετανός πρωθυπουργός και φιλέλληνας. [θαν. 19/5/1898]
  • Θάνατοι
1877: Δημήτριος Βούλγαρης, ο επιλεγόμενος «Τζουμπές», ο κυριότερος εκπρόσωπος της φαυλότητας στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. [γεν. 20/12/1802]
1922: Κωνσταντίνος A', πρώην βασιλιάς της Ελλάδας. Πέθανε σε ξενοδοχείο του Παλέρμου της Σικελίας. [γεν. 2/8/1868]
1986: Αντρέι Ταρκόφσκι, σπουδαίος ρώσος σκηνοθέτης. [γεν. 4/4/1932]


Τα καθημερινά μας νέα...

Φαρμακευτικός Σύλλογος: Έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου (2010-12-29) - Capital.gr
Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, τους εκλέκτορες και τους προέδρους των συλλόγων όλης της χώρας ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος μετά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργ..(36 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σε λειτουργία ο σταθμός Αγία Παρασκευή (2010-12-29) - Antenna
Στο επιβατικό κοινό παραδίδεται από την Πέμπτη ο Σταθμός του μετρό στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος χωροθετείται σε επιφάνεια περίπου τεσσάρων στρεμμάτων. Πρόκειται για τον τριακοστό υπόγειο σταθμό του ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Παπανδρέου:Προτεραιότητα η επάνοδος στην ανάπτυξη (2010-12-29) - euro2day
Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 η οικονομία να εισέλθει στην ανάπτυξη ώστε το 2013 να έχουμε αφήσει πίσω μας όσα μας οδήγησαν στην κρίση, ανέφερε..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σημαντικά νομοσχέδια στο Υπουργικό (2010-12-29) - Pathfinder.gr
Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου,συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα νομοσχέδια που θατεθούν επί τάπητος είναι τα εξής: - Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Ε..(13 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

NΔ: Ο κ. Κρανιδιώτης είναι απλό μέλος του κόμματος, που επικοινωνεί τις απόψεις του (2010-12-29) - Express.gr
    Προβληματισμένη εμφανίζεται η Ρηγίλλης από την έκταση που πήρε το θέματου κ. Φαήλου Κρανιδιώτη ο οποίος σε αρθρογραφία του στην ιστοσελίδαantinews.gr αναφέρει ότι «η ΝΔ χρειάζε..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ 51 διατάγματα καιαποφάσεις για εφαρμογή του Καλλικράτη (2010-12-29) - Express.gr
 ΔHMOΣIEYΘHKAN χθες στην Εφημερίδατης Κυβερνήσεως τα 21 Προεδρικά Διατάγματα και οι 30 Yπουργικές Aποφάσεις πουαπαιτούνται για την εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς και οι 4.500 μετατάξειςδημοτικώ.. (0 σχολια)
Εκδήλωση με θέμα το μνημόνιο και κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη (2010-12-29) - Express.gr
  ΟΔικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ηΟμοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ, η ΠανελλήνιαΟμοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, ο Πα.. (0 σχολια)
Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συμβάσεις του ΟΣΕ με την Siemens (2010-12-29) - Express.gr
 Ακόμη μίαδικογραφία για σκέλος της μεγάλης υπόθεσης με τα λεγόμενα "μαύρα ταμεία" της ΖΗΜΕΝΣ παίρνει τον δρόμο για κύρια ανάκριση μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας και την ά.. (0 σχολια)
Απάντηση Γ. Νικητιάδη στην εφημερίδα WSJ (2010-12-29) - Express.gr
 Απάντησηδίνει ο υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στηνεφημερίδα WSJ, η οποία σε σημερινό της δημοσίευμα επισημαίνει ότι οιτουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι… &qu.. (0 σχολια)
Βατικανό: δεν ήταν ύποπτο το πακέτο στην πρεσβεία των ΗΠΑ (2010-12-29) - Τα Νέα
Μόνο έγγραφα περιείχε το ύποπτο δέμα που βρέθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στο Βατικανό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. «Πρόκειται για λανθασμένο συναγερμό. Το δέμα περιείχε μόνο διπλωματικά έγγραφα», ..(14 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους, νεκροί και οι 11 επιβαίνοντες (2010-12-29) - To Bima
Μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov An-22 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας συνετρίβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή Τούλα, νότια της Μόσχας, με συνέπεια 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αιματηρή ληστεία στην Αγία Πετρούπολη (2010-12-29) - Pathfinder.gr
Ρωσία  — Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη, όταν δύο ληστές, που είχαν κρύψει ημιαυτόματα τουφέκια Καλάσνικοφ σε καροτσάκι μωρού, επιτέθηκαν σε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο που εκτελούσ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Μαϊάμι: Εξερράγη σε αεροδρόμιο αποσκευή που περιείχε πυρομαχικά και όπλα (2010-12-29) - Imerisia
Ένας άντρας που ταξίδευε από την Βοστώνη στην Τζαμάικα συνελήφθη την Τρίτη όταν μια από τις αποσκευές του που περιείχε τμήματα όπλων και πυρομαχικά εξερράγη στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι, χωρίς να υπάρξου..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Στο σύστημα αντικειμενικών τιμών ακινήτων μπαίνουν 4.500 περιοχές (2010-12-29) - Kathimerini
Αντικειμενικές τιμές ακινήτων σε 4.500 περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, με την επέκ..(17 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Έξοδα μισθών εννεαμήνου για τις ΔΕΚΟ ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ (2010-12-29) - Eleutherotypia
Στα 812,3 εκατ. ευρώ έφτασε η μισθολογική δαπάνη για 52 ΔΕΚΟ στο εννεάμηνο του 2010, σε σύγκριση με τα 955,7 εκατ. του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών...(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
SEC: Έρευνα για τις μετοχές των μη εισηγμένων εταιρειών του internet (2010-12-29) - Capital.gr
Έρευνα  για τον τρόπο διαπραγμάτευσης των μετοχών των μη εισηγμένων εταιρειών του διαδικτύου, όπως τη Facebook και την Twitter ξεκίνησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου οι αρμόδιες ρυθμισ..(49 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Εκτίναξη ξένων καταθέσεων σε κυπριακές τράπεζες (2010-12-29) - euro2day
Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν τον περασμένο μήνα οι εισροές ξένων καταθέσεων στις τράπεζες , παρά το αρνητικό κλίμα που διαμορφώθηκε για τον κλάδο από την υποβάθμιση των Standard and Poorʼs, σύμφωνα με δ..(20 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Πως κατάντησαν τους Έλληνες...

  Τα φτωχά Χριστούγεννα των Ελλήνων

Το 'χουμε ξαναγράψει. Ο φτωχός δεν είναι ένας «πλούσιος» με λιγότερα λεφτά. Σιγά σιγά και σταθερά γίνεται ένας άλλος άνθρωπος με χαμηλή αυτοεκτίμηση, με τσακισμένη αξιοπρέπεια (αφού ζει «χωρίς», δηλαδή χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, χωρίς υγεία, χωρίς ασφάλιση κ.ο.κ.) και με χαλαρούς πλέον δεσμούς όχι μόνο με την υπόλοιπη κοινωνία αλλά και με τους άλλους φτωχούς.
ΟΙ έχοντες και κατέχοντες ή (κάνουν πως) δεν τα βλέπουν αυτά ή τα βλέπουν αλλά αδιαφορούν γιατί δεν τους αφορούν. Κι αναρωτιέμαι: Πώς είναι δυνατόν μια χώρα να πάει μπροστά όταν οι μεν πάσχουν και οι δε καταγγέλλουν την αλληλεγγύη ως αντιπαραγωγική; Πώς είναι δυνατόν οι κυβερνώντες να εξαγγέλλουν ανάπτυξη (και ευημερία;) παραβλέποντας τις μη αναστρέψιμες ανισότητες και την έλλειψη κοινών προσδοκιών και προοπτικής;
ΣΕ τελική ανάλυση: Ποιον έχουν εχθρό ή αντίπαλο οι Ελληνες; Το ΔΝΤ, τους ξένους οίκους, τις τράπεζες ή τους βολεμένους συν-Ελληνες; Κι αν αυτοί οι βολεμένοι συν-Ελληνες, με τη μειωμένη συνείδηση του συν-ανήκειν, έχουν στα χέρια τους την τύχη της χώρας, αφού εν είδει κλειστού club κυβερνούν, τι μπορεί να περιμένει κανείς;
ΑΣ πάρουμε το καλό σενάριο. Η Ελλάδα σε 2-3 χρόνια βγαίνει από την οικονομική κρίση. Τι θα συμβεί; Πολλοί θα μετράνε «τους νεκρούς τους», ορισμένοι τα μαύρα κέρδη τους, η κοινωνία θα ψάχνει τρόπο να ανασυγκροτηθεί σ' ενιαίο σύνολο, οι θεσμοί θα επιχειρούν να σταθούν όρθιοι, οι πολιτικοί θα λένε πως αυτοί πέτυχαν το θαύμα.
ΑΣ πάρουμε το κακό σενάριο. Η Ελλάδα δεν βγαίνει από την οικονομική κρίση παρά τις θυσίες των μικρών. (Ως γνωστόν οι Μεγάλοι είναι υπεράνω θυσιών.)
Η φτώχεια γίνεται πανδημική, τα κεφάλαια ταξιδεύουν αλλού (μαζί με τους κεφαλαιοκράτες), οι δρόμοι γεμίζουν οργή.
Τι νομίζετε ότι ρισκάρει σ' αυτό το δεύτερο κακό σενάριο η κυβερνώσα ομάδα; Τίποτα. Απολύτως τίποτα.
Ο ένας έχει ήδη εξασφαλίσει θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο άλλος θα γυρίσει στο διπλωματικό σώμα κάποιας χώρας, ο τρίτος θα φύγει για την Αμερική, ο άλλος για την Αυστραλία, οι μοναχικοί και μονομανείς «λύκοι» στα πολυτελή γραφεία τους. Κανείς δεν θα μείνει εδώ για να αναλάβει τις ευθύνες του.
ΩΣ ξένοι ήρθαν και ως ξένοι θα φύγουν χωρίς λαϊκή υποστήριξη και χωρίς λογοδοσία. Πίσω τους όμως θ' αφήσουν ερείπια. Στρατηγικής, πολιτικής, προθέσεων αλλά κυρίως ανθρώπων. Πώς κοιμούνται ήσυχα αυτοί οι τύποι αυτές τις γιορτινές (μόνο γι' αυτούς) μέρες;

--
Ανάρτηση Από τον/την Κωνσταντίνος στο Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Η Ελλάδα που μας έφτιαξαν οι μετανάστες κυβερνήτες μας!

Η Ελλάδα που μας ετοιμάζουν…


Το τρένο έφτασε στο σταθμό Λαρίσης βγήκε μουδιασμένα και προχώρησε. Στην έξοδο τον σταμάτησε ο αστυνομικός για τον έλεγχο.
- Gelburda του έγνεψε.
Στον γκισέ του σφραγίσανε το 6ωρο ελεύθερης επίσκεψης. Ήταν αρκετό για την δουλειά του. Προτίμησε να πάει στο Μοναστηράκι με τα πόδια, να χαζέψει λίγο για να δει τι άλλαξε.
Στον δρόμο παντού 50αρια Honda βαμμένα παρδαλά, κουβαλούσαν επισκέπτες και εμπορεύματα από το Ισλαμαμπάντ.
Έλληνας πουθενά…
Με σκυμμένο το κεφάλι φτάνει στον φίλο που τον περίμενε έξω από το μαγαζί
Προχώρησε μέσα παίζοντάς το αδιάφορος. Ο φίλος πήρε μία ξύλινη με ψάθα καρέκλα, ανέβηκε επάνω της και κατέβασε από το τελευταίο ράφι ένα πακέτο τυλιγμένο σε χαρτί.
Το νου σου, του είπε. Το θέλω πίσω σε ένα μήνα…
Πήρε το πολύτιμο πακέτο και ανέβηκε προς το Σύνταγμα.
Παντού στον δρόμο γραμμένα συνθήματα «Λευτεριά στον αρχισυνδικαλιστή Φωτόπουλο», «Ζήτω η ΑΔΕΔΥ», «Απελευθέρωση τώρα στους Αγωνιστές της ΓΕΣΕΕ»…
Στην Ερμού τα εμπορικά πλέον τα είχαν οι Σομαλοί και οι Αιθίοπες… Τουλάχιστον είχαν για υπαλλήλους Έλληνες.. Κάτι ήταν και αυτό, σκέφτηκε.
Στο ταξί ο Αφγανός σε σπασμένα ελληνικά τον ρώτησε αν τον ενοχλεί το ράδιο.
Του έγνεψε αρνητικά… το δελτίο ειδήσεων ήταν στα Σουαχίλι.
Τον ρώτησε «στα ελληνικά δεν έχει;»
- Μετά από τα τουρκικά, του απάντησε. Άλλωστε οι Έλληνες δεν έχουν ειδήσεις που ενδιαφέρουν κανένα.
Πήρε το τρένο της επιστροφής για την Θήβα. Τα πρόβατα ήταν πολλές ώρες μόνα τους και τα σκυλιά γάβγιζαν νευρικά.
Με προσεκτικές κινήσεις άνοιξε το περίβλημα του πακέτου…
Επιτέλους! Κρατούσε στα χέρια του το τελευταίο αντίτυπο από «ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙAΝΝΗ»…

Αναγνώστης


Είμαστε Έλληνες είμαστε υπερήφανοι!

Είμαι Έλληνας και νιώθω περήφανος γι αυτό


  • Οι προδότες ας φύγουν. Υπάρχουν άξιοι και ηθικοί για να πάρουν τη θέση τους
Ακούω πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα και άσχετα αν διαφωνώ ή συμφωνώ με όλους όσους λένε ή γράφουν, πρέπει να δηλώσω πως είμαι συνοδοιπόρος τους στον δρόμο της δημοκρατίας και της ελεύθερης σκέψης και διατύπωσής της. Όμως, δεν μπορώ να μείνω απαθής σε όλα και σε όλους αυτούς που με κάνουν να αγανακτώ, σε όλα σε ετούτο τον περήφανο και μαρτυρικό τόπο διαδραματίζονται.
Είμαι Έλληνας και νιώθω περήφανος γι αυτό και θα παραμείνω Έλληνας ό,τι και αν γίνει ό,τι και αν κάνουν.
  • Δεν σκοπεύω να ανταλλάξω τις αξίες και τα ιδανικά που οι πρόγονοί μου μετέφεραν στις πλάτες μου, όσα χρήματα και όσες πιέσεις κι αν δεχθώ.
  • Δεν σκοπεύω να ξεχάσω την ιστορία μου και να γίνω δούλος αυτών που τόσο υπεροπτικά νομίζουν πως μπορούν να εξαφανίσουν έναν λαό, παραχαράσσοντας την ιστορία του και διαβρώνοντας καθημερινά τις ηθικές του αξίες.
  • Δεν έχω καμία διάθεση να παρακολουθήσω τις «υποχωρήσεις» (για να μην γίνω σκληρότερος στον χαρακτηρισμό) κάποιων, σε βάρος της πατρίδας μου.
  • Δεν μπορώ να διανοηθώ καν πως θα υποχωρήσω σε όλα όσα με κάνουν να νιώθω περήφανος, να νιώθω πως είμαι Έλληνας.
  • Δεν αντέχω στο να έχω γύρω μου «μάγκες» που απειλούν να πάρουν το σπίτι μου, την ελευθερία μου, τα ιδανικά μου, την ψυχή μου ολόκληρη.
  • Δεν μπορώ να δεχθώ πως με ξεπουλάνε. Και το κάνουν απλά για να συνεχίσουν να με «διαφεντεύουν».
  • Δεν αντέχω να βλέπω γύρω μου ανθρώπους να σκύβουν το κεφάλι
  • Δεν μπορώ να είμαι όμηρος υπανθρώπων, που καθημερινά αλλάζουν θέσεις και απόψεις επειδή, απλά, έτσι τους βολεύει
Γι αυτούς τους λόγους θα με έχουν απέναντί τους οι σύγχρονοι «εφιάλτες».
  • Επειδή δεν είναι Έλληνες παρά μόνο στα χαρτιά και όχι στην ψυχή.
  • Επειδή δεν τιμούν όσα τους προσφέρθηκαν. Και τους προσφέρθηκαν πολλά και «βαριά». Αν δεν μπορούν, αν δεν αντέχουν, ας φύγουν, ας αλλάξουν πατρίδα, ας αλλάξουν την δική τους ιστορία, ας παραδώσουν όλα όσα επιθυμούν σε αυτούς που τα διεκδικούν. Όχι όμως την δική μου πατρίδα, όχι τις δικές μου αξίες, όχι τα δικά μου όνειρα. Η χώρα της δημοκρατίας και της ελευθερίας δεν δίδεται σε κανέναν, επειδή απλά κανείς δεν είναι κάτοχός της.
  • Επειδή δεν έχουμε τα ίδια όνειρα για το αύριο
Αυτοί οι «παλιάτσοι» ας φύγουν από την σκηνή. Δεν μας διασκεδάζουν. Και μιλάω για όλους τους. Η ανικανότητά τους και η ανευθυνότητά τους είναι πια σε επικίνδυνο βαθμό για όλους μας. Ας φύγουν… δεν θα λείψουν σε κανέναν Έλληνα

Αναγνώστης


Μακεδονικό και Παρασκήνιο...

Μακεδονικό και Παρασκήνιο.


pic menendez Μακεδονικό και Παρασκήνιο
- Oύτε ζωγραφιστό δεν θέλουν να βλέπουν οι Σκοπιανοί τον Αμερικανό Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ (Photo). Δεν φτάνει που μονίμως τους χαλάει τα σχέδια στην Γερουσία, σε κάθε σχετική ανακοίνωση του, FYROM τους ανεβάζει, FYROM τους κατεβάζει. Και αυτό είναι κάτι που δεν το αντέχουν με τίποτα!
- Παρόμοια συναισθήματα νιώθουν για τον Μενέντεζ και οι Τούρκοι. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Γερουσιαστής είναι από τους πρωτεργάτες για την υποβολή ψηφισμάτων καταδίκης της Τουρκίας στην Αμερικανική βουλή, κυρίως σε σχέση με την καταπάτηση των Δικαιωμάτων και Ελευθεριών των Ελλήνων στην Τουρκία και ειδικά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Φανταστείτε τι είχε να γίνει αν είχε αξιοποιηθεί κατάλληλα και από το ΥΠΕΞ.
Να μας πείτε βέβαια, εδώ δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν στο ελάχιστο την επιστολή-κόλαφο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, με τις υπογραφές 370 ακαδημαϊκών απ’ όλον τον κόσμο. Τον Μενέντεζ περιμένουμε να αξιοποιήσουν;
- Ίσως πάλι η ολιγωρία να οφείλεται σε φόρτο εργασίας. Μπορεί να μετράνε τις 129 χώρες που υποτίθεται πως αναγνωρίζουν τους γείτονες με το «συνταγματικό» τους όνομα.
- Αυτές τις χώρες θα τις μάθουμε πριν αρχίσουμε να κτίζουμε στον Άρη; Κάποιοι λένε πως κανείς δεν τις γνωρίζει, αλλά οι πολιτικοί μας τρώνε τη μπλόφα του Μιλόσοσκι και επαναλαμβάνουν τον αριθμό σαν παπαγαλάκια. Άλλοι πάλι αφήνουν υπονοούμενα για υπόγειες διαδρομές και παραπέμπουν στην περίοδο του «εμπάργκο», όπου οι «ξύπνιοι» έκαναν χρυσές δουλειές. Σύμφωνα με αυτό το μοτίβο, δεν πρέπει να διαταραχθούν οι εμπορικές συμφωνίες των απογόνων του Βουκεφαλόφσκι, με τρίτους. 
- Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, περιμένουμε επίσημη λίστα των χωρών στη διεύθυνση του ιστολογίου. Όποιος τη στείλει, κερδίζει μια ηλεκτρονική σάρισα τελευταίας τεχνολογίας.
- Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να αποκτήσει κάποιος σαφή εικόνα σχετικά με τις αποκαλύψεις από Wikileaks μεριά. Ένας Ουκρανός καταγράφει διαφορές και αφαιρέσεις στα έγγραφα, αλλά και όσα έχουν δημοσιευτεί σε άλλες πηγές.
- Τα μάθατε; οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται στο κοντινό μέλλον να γυρίσουν ταινία με θέμα την Φλώρινα. Κάτι μας λέει πως δεν θα περιορίζεται στις φυσικές ομορφιές της περιοχής!
- Ποιός ξέρει…θα μπορούσε κάλλιστα να ασχοληθεί με τις απέλπιδες προσπάθειες των Σκοπιανών να ανακαλύψουν τους εξαφανισμένους 250.000 χρήστες της «μακεδονικής» στην Ελλάδα, όπως διακηρύσσει το Ethnologue μέσω ανύπαρκτης πηγής. Ιδέες λέμε τώρα. Πάντως η συγκεκριμένη ιδέα θα αποτελούσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία επιστημονικής φαντασίας και ας άφηνε στο τέλος μια πικρή γεύση στους πρωταγωνιστές.
- Άρχισε, όπως αναφέραμε τις προάλλες, η νέα διαφημιστική καμπάνια των Σκοπίων στο εξωτερικό. Φήμες λένε πως όλες τις παραπάνω ενέργειες τις έχει αναλάβει υποστηρικτής των Σκοπίων εξ’ Αμερικής. Μάλιστα καταβάλει τόσες προσπάθειες να πείσει τους τρίτους πως δεν έχει κάποια καταγωγή από τα Σκόπια, μάλλον όμως πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο.
- Συνεχίζονται οι απεγνωσμένες προσπάθειες για εξεύρεση χρημάτων από τους Σκοπιανούς της Διασποράς. Δεν τους αδικούμε. Τόσες διαφημίσεις σε διεθνή ΜΜΕ και δηλώσεις αλληλεγγύης σε κανάλια των Σκοπίων από διάφορους παρακμιακούς ξένους παρατηρητές έχουμε. Από κάπου πρέπει να πληρωθούν και αυτοί! 
- Το έχουν εμπεδώσει καλά και οι Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πως η κυβέρνηση Γκρούεφσκι δεν “κόπτεται”  ώστε να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση με την Ελλάδα στο ζήτημα της ονομασίας. Τις προάλλες ήταν η σειρά του Αυστριακού Ευρωβουλευτή Σβόμποντα να κατηγορήσει τα Σκόπια και τον Γκρούεφσκι προσωπικά, για κωλυσιεργία και εθνικιστική ρητορική. Και ας προσπαθούσε ο Σλοβένος Κάτσιν, ο οποίος τείνει να εξελιχθεί σε μόνιμο εκπρόσωπο των Σκοπίων  στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο, να σώσει τα προσχήματα για τους Σκοπιανούς.


Η μεγάλη Ελληνίδα Δασκάλα!

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εφ. Γκιουντέμ 24-12-2010

Αστρονομική ποινή αποζημίωσης στον μειονοτικό τύπο !
Βγήκε η απόφαση της αγωγής που είχε υποβάλλει στην Γκιουντέμ η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που υπηρετούσε στο τουρκικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου περιοχής Έβρου. Το δικαστήριο επιβάλλει ποινή αποζημίωσης 90.000 ευρώ. Η Νικοπούλου ισχυριζόμενη πως η είδηση που δημοσιεύτηκε στον μειονοτικό τύπο πως ζήτησε από τους μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού  ¨να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ¨, είναι αβάσιμη, υπέβαλλε αγωγή ζητώντας 1 εκ ευρώ από κάθε μία από τις εφημερίδες Γκιουντέμ, Μιλλέτ και Μπιρλίκ. Η δίκη της Μιλλέτ εκδικάστηκε στην Ξάνθη και της Γκιουντέμ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής. Ο Ιλχάν Ταχσίν, ιδιοκτήτης της εφημερίδας στην οποία επίσης είχε υποβληθεί μήνυση, δημοσίευσε διάψευση και αργότερα ζήτησε συγγνώμη από την Χαρά Νικοπούλου.
 90 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής ανακοίνωσε την σχετική με την εφημερίδα Γκιουντέμ απόφαση του στις 20 Δεκεμβρίου. Η απόφαση την επόμενη μέρα κοινοποιήθηκε στην εφημερίδα μας. Το δικαστήριο, παρά το ότι η Γκιουντέμ είναι μια τοπική και εβδομαδιαία εφημερίδα, επέβαλλε την μεγάλη ποινή των 90 χιλιάδων ευρώ αποζημίωσης. Φάνηκε ότι στην απόφαση του δικαστηρίου δεν συνυπολογίστηκε η οικονομική κατάσταση της εφημερίδας και τα περιορισμένα έσοδα της.
Το δικαστήριο αποφάσισε τα 20 χιλιάδες ευρώ από την αποζημίωση να πληρωθούνε αμέσως. Ακόμα και αν η εφημερίδα εφεσιβάλλει την απόφαση τα 20 χιλιάρικα πρέπει να πληρωθούνε στην Νικοπούλου. Σε περίπτωση που δεν πληρωθεί η αποζημίωση προβλέπεται ποινή φυλάκισης 10 μηνών για τον Τζεμίλ Καμπζά. Στην απόφαση αναφέρεται πως και τα 5.400 ευρώ δικαστικά έξοδα καταδικάζεται να τα πληρώσει πάλι η εφημερίδα Γκιουντέμ.
……………...
Σχόλιο : Η φωτογραφία φυσικά δεν είναι από το δημοσίευμα. Την βάζουμε όμως προς τιμήν της ανεπανάληπτης Μπουμπουλίνας του Έβρου !


Νέα εξ ανατολών....

ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ

Εφ.  Μπιρλίκ 29-12-2010
Η κυβέρνηση του Παπανδρέου επιμηκύνει την θητεία των μουφτήδων !

Παρά το ότι η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει εκλέξει τους μουφτήδες της, το Ελληνικό κράτος πάλι επεκτείνει των θητεία των από χρόνια διορισθέντων δικών του μουφτήδων. Όπως είναι γνωστό –τι σύμπτωση- την περασμένη βδομάδα μιλώντας στο κοινοβούλιο ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ζήτησε εκλογή μουφτήδων. Το να ζητά ο Χατζηοσμάν εκλογή μουφτήδων παρά το ότι ήδη υπάρχουν οι εκλεγμένοι μουφτήδες, γεννά διάφορα ερωτήματα.
Όμως η εφημερίδα Μπιρλίκ με βάση πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές στην Αθήνα, έμαθε πως το σχετικό υπουργείο ετοιμάζεται να παρατείνει τη θητεία των ήδη υπαρχόντων διορισθέντων μουφτήδων, από 6 έως 10 χρόνια, αρχής γενομένης από την 29 Δεκεμβρίου. Αναφέρεται πως δεν θα είναι 6 χρόνια διότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον νόμο. Το θέμα αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.
Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά, περιφρονώντας τον αγώνα που για χρόνια έχει δώσει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης,  αποκαλύπτεται πως δεν θα διορίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες της Τουρκικής Μειονότητας . Αν και ακούγονται φήμες πως η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους βουλευτές μια εργασία σχετικά με τους μουφτήδες, και πως στη βάση αυτή οι Ιμπραίμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε είχαν ετοιμάσει μια εργασία που προσέφεραν , αλλά φαίνεται πως δεν υπήρχε από κάτω η υπογραφή του Αχμέτ Χατζηοσμάν.
Στην σχετική με τους μουφτήδες αναφορά προβλέπεται πως αυτός που θ γίνει μουφτής πρέπει να είναι από 45 έως 65 χρονών. Δηλαδή προέβλεπε πως αν ο μουφτής αρχίσει τα καθήκοντα του στα 45, μετά από 20 χρόνια θητείας στα 65, βγαίνει στην σύνταξη. Έτσι δεν θα ίσχυε το  σενάριο ¨μουφτής μέχρι θανάτου¨  που τόσο πολύ έχει κατηγορηθεί.
Φαίνεται όμως πως δυστυχώς ο κυβερνητικός βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν και το Ελληνικό κράτος δεν έλαβε υπόψη του αυτήν την αναφορά. Διότι με βάση τις πληροφορίες μας οι διορισμένοι από την  Ελλάδα μουφτήδες θα συνεχίσουν τα καθήκοντα τους. Παρά το ότι η μειονότητα είχε εκλέξει τους μουφτήδες που ήθελε. Γίνεται αντιληπτό πως η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν θα μπορέσει να δει τους από χρόνια εκλεγμένους μουφτήδες να αναλαμβάνουν καθήκοντα, και το χάος με τους ¨πολλούς μουφτήδες¨ θα συνεχιστεί.


Να κλείσουν αμέσως τα σύνορα!



Τα στοιχεία γίνονται όλο και πιο απογοητευτικά, το δε πρόβλημα όχι μόνο παραμένει, αλλά και εντείνεται. Προ μηνών, οι αρμόδιοι διατυμπάνιζαν την ανάπτυξη Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων στον Έβρο, στο πλαίσιο της FRONTEX. Οι όποιες ελπίδες για μείωση του πρωτοφανούς κύματος λαθρομεταναστών που εισβάλλει καθημερινώς από την Τουρκία, διαψεύστηκαν σύντομα. Από την αρχή του έτους μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, 50.000 λαθρομετανάστες είχαν περάσει μόνο από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Αν και τα φώτα της δημοσιότητας έχουν φύγει από το «μέτωπο» του Αιγαίου, οι πληροφορίες για μείωση του ρεύματος από εκεί, δεν επιβεβαιώνονται. Έτσι, η Ελλάδα έχει μετατραπεί ουσιαστικά την ΜΟΝΗ πύλη της ΕΕ από την οποία περνούν τα κύματα εξαθλιωμένων υπάρξεων που συρρέουν στην Τουρκία από τον υπανάπτυκτο κόσμο.
Στην προηγουμένη δέσμη μέτρων που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση, κατόπιν πιέσεων των υπολοίπων εταίρων, οι δυτικοί λιμένες της χώρας φυλάσσονται πλέον αυστηρότερα, απαγορεύοντας πλέον την «εξαγωγή» των λαθρομεταναστών στις άλλες χώρες της ΕΕ και την ανακούφιση της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα είναι οι λαθρομετανάστες να παραμένουν «παγιδευμένοι» στην χώρα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε «αποθήκη» της Ευρώπης.

Τον περασμένο Αύγουστο, η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε το Action Plan για την διαχείριση των λαθρομεταναστών, το οποίο εγκρίθηκε από την ΕΕ. Σε αυτό, προβλέπεται κυρίως η δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) και συγκεκριμένα σε πρώτη φάση, μέχρι το θέρος του 2011, στον Έβρο, την Λέσβο, την Σάμο και τα Δωδεκάνησα. Η ΕΕ ενέκρινε την διάθεση κονδυλίων 200 εκατ. ευρώ σε περίοδο 3,5 ετών, για τον σκοπό αυτό. Την φύλαξη αυτών των ιδιότυπων χώρων κράτησης (στρατόπεδα συγκεντρώσεως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) θα αναλάβει η Αστυνομία. Το προσωπικό θα περιλαμβάνει ένα σωρό ειδικότητες ιατρικού προσωπικού, πλέον των κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, ειδικών παιδαγωγών, ειδικών επιστημόνων, «διαπολισμικών διαμεσολαβητών», διερμηνέων διαφόρων γλωσσών, κ.λπ.

Όλα αυτά, προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα τις κατηγορίες των διεθνών οργανώσεων και ΜΚΟ, περί «απάνθρωπης» μεταχείρισης των λαθρομεταναστών. Εννοείται ότι το πρόβλημα ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ, διότι όλα αυτά, δεν αποτελούν λύσεις αλλά απλά ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του προβλήματος. Στα ΚΕΠΥ, οι λαθρομετανάστες θα παραμένουν 15 ημέρες κι αναλόγως της κατάστασης υγείας και του αν υποβάλλουν αίτηση ασύλου, θα έχουν την ανάλογη μεταχείριση.

Τα δεδομένα είναι απλά:
• Η ροή λαθρομεταναστών από τον Έβρο, παρουσιάζει αύξηση 370% σε σχέση με πέρυσι.
• Το 75% (σύμφωνα με άλλες πηγές το 90%) των λαθρομεταναστών που διεισδύουν στην ΕΕ εισέρχεται από την Ελλάδα, μέσω Τουρκίας.
• Δεν υπάρχει καμμία απολύτως ένδειξη ότι το φαινόμενο πρόκειται να ελαττωθεί – αντιθέτως, εντείνεται.
• Η οικονομική επιβάρυνση του Ελληνικού Κράτους, σε ετήσια βάση, λόγω του προβλήματος, υπολογίζεται σε 10 δισ. ευρώ!
• Είναι διαπιστωμένο ότι η Τουρκία δεν επιδεικνύει καμμία ουσιαστική διάθεση συνεργασίας. Αντιθέτως, υποθάλπει το πρόβλημα κι ενθαρρύνει τα δίκτυα διακινήσεως, διότι καρπούται τεράστια κονδύλια από την ΕΕ, οι κρατικοί μηχανισμοί «λαδώνονται» με τεράστια ποσά από τα κυκλώματα της μαφίας, ενώ εξυπηρετείται και ο στρατηγικός στόχος περί δημιουργίας οξύτατου κοινωνικού προβλήματος στην Ελλάδα, τον κοινωνικό ιστό της οποίας επιδιώκει να διαβρώσει ανεπανόρθωτα.
• Οι επίσημες ελληνοτουρκικές επαφές, δεν έχουν αποδώσει τίποτα ουσιαστικό.
• Το μόνο όφελος από την διάθεση προσωπικού της FRONTEX στην Ελλάδα, είναι ότι πλέον υπάρχει άμεση πιστοποίηση των ελληνικών παρατηρήσεων για τον σκοτεινό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία.
Είναι καιρός πλέον, ακόμη και για τον πλέον διστακτικό, να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα, ικανά για ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, πέρα από ιδεολογικοκοινωνικές ευαισθησίες «κοινωνικών φορέων», ψευτοανθρωπιστικών - εμπορικών οργανώσεων και ΜΚΟ, οι οποίες ουδόλως πρέπει να ενδιαφέρουν όταν τίθεται ζήτημα Εθνικού συμφέροντος.

Ένα μέτρο που μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, είναι η ανέγερση Περίφραξης Ασφαλείας κατά μήκος των σημείων διεισδύσεως των ελληνοτουρκικών συνόρων, με επιτήρηση τόσο από ηλεκτρονικά μέσα, όσο και περιπολίες στρατιωτών και συνοριοφυλάκων.

Πρόκειται για ένα ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, το οποίο αποδίδει διαπιστωμένα, εάν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα που είχε στην περίπτωση του Ισραήλ, το οποίο επεχείρησε να θωρακίσει με δραστικό τρόπο τα σύνορά του από τις διεισδύσεις ισλαμιστών τρομοκρατών. Η μέχρι σήμερα εμπειρία των ισραηλινών αρχών, διαπιστώνει ότι ο βαθμός ασφαλείας που εξασφαλίσθηκε από το Security Fence είναι σχεδόν 100%.

Πλεονεκτήματα του μέτρου:

• Υψηλή και άμεση απόδοση.
• Οικονομική διαχείριση ανθρωπίνων πόρων για επιτήρηση των συνόρων.
• Αποδέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων από πάρεργα που ταλαιπωρούν το προσωπικό κι επιδρούν αρνητικά στο ηθικό.
• Επίδειξη αποφασιστικότητας με πολιτικοδιπλωματικές προεκτάσεις, ιδίως εναντίον της μονίμως κακόπιστης κι εχθρικής Τουρκίας.
• Εξασφάλιση χρόνου και πολιτικού κεφαλαίου για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις από θέση ισχύος, με την Τουρκία.

Μειονεκτήματα ουσιαστικά, δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επίδειξη ψευτοευαισθησίας και η πρόκληση αντιδράσεων από τις γνωστές θορυβοποιούσες μειονότητες, περί «Τείχους Ντροπής», «Μεσαιωνικού σκοταδισμού», «Απάνθρωπων μέτρων» και άλλα αβάσιμα και αόριστα φληναφήματα που έχουμε συνηθίσει στην δημοκρατία μας. Αλλά όλα αυτά δεν αποτελούν παρά παροδικό θόρυβο, ο οποίος σύντομα καταλαγιάζει όταν γίνονται αντιληπτά τα άμεσα αποτελέσματα και η απόδοση του μέτρου.
Είναι ευνόητο ότι η Περίφραξη Ασφαλείας θα αποτελεί προσωρινό μέτρο. Ανά πάσα στιγμή, όταν καταστεί αντιληπτό ότι το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί, η περίφραξη μπορεί να περιορισθεί ή και να καταργηθεί.

Αρκετά με τις ιδεοληψίες, τα ψευτοϊδεώδη και τις ποικίλες ευαισθησίες στο όνομα του επιλεκτικού ανθρωπισμού. Εκεί απέναντι, στην Τουρκία, διεξάγεται το μεγαλύτερο λαθρεμπόριο ανθρωπίνων ψυχών με τεράστια κέρδη. Η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να καταστεί συνυπεύθυνη και υπόλογη. Η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, πρέπει να αντιδράσει δυναμικά με ουσιαστικά, χειροπιαστά μέτρα, αντί να κυνηγά ανεμόμυλους σαν τον Δον Κιχώτη… Οι αρμόδιοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ο λαός ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Υπόλογοι είναι στον ελληνικό λαό και όχι στις ΜΚΟ και τις κάθε λογής διεθνείς οργανώσεις που θησαυρίζουν με τον ανθρώπινο πόνο.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ορφανίδης.


Οι πατριωτικές ιστοσελίδες έγραψαν...


ΚΑΛΑ ΡΕ,ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ;;;

ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ,ΑΠΟΝΕΜΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΕΡΕ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ-ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ!

Στο στρατόπεδο “Νικόλαος Κυρούδης” στη Νέα Σάντα Ροδόπης βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά φέτος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Αυτή τη φορά ώστε μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Φραγκούλη Φράγκο, τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Δημήτρη Αγγελούδη, τους ταξιάρχους Αθανάσιο Ζάχο και Δημήτρη Χασάπη από την Κομοτηνή αλλά και άλλους αξιωματούχους να δώσουν ευχές και να δηλώσουν παρόντες και δίπλα στα στρατευμένα νιάτα που υπηρετούν στην ακριτική περιοχή μας.
Οι επίσημοι επισκέπτες έγιναν δεκτοί με παραδοσιακή μουσική και κάλαντα από τους στρατευμένους νέους καταδρομείς του στρατοπέδου αλλά και από τα στελέχη της μπάντας της 21ης Ταξιαρχίας ενώ στο χώρο των εστιατορίων δόθηκε δεξίωση προς τιμήν τους. Ο Γιώργος Πεταλωτής απευθυνόμενους στους παρευρισκόμενους δήλωσε:

«Είναι σημαντική η παρουσία του στρατού στη περιοχή. Μπορεί οι συνθήκες να μην είναι ίδιες με τον παρελθόν, ωστόσο, εμείς ως Θρακιώτες τις βιώσαμε σε όλα τα επίπεδα. Η δύναμη αποτροπής του στρατού είναι εξαιρετικής σημασίας ειδικά όταν αποτελεί, όπως εδώ, ένα φάρο κοινωνικού έργου. Οι παρεμβάσεις, του συγκεκριμένου στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντικές προκειμένου να μην υπάρχουν αισθήματα αποκλεισμού. Οταν υπάρχει παρέμβαση νέων ανθρώπων, δίνεται το στίγμα του τι σημαίνει στρατός σήμερα και τι σημαίνει να υπάρχει ηγεσία που προσανατολίζεται σε πολλούς τομείς και επίπεδα, σε σχέση με άλλες δεκαετίες. Εμείς ως Θρακιώτες, θεωρούμε τον στρατό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά. Είναι σημαντικό, ότι σήμερα έχουμε ένα στρατό άρτια εξοπλισμένο, σύγχρονο, με νέους ανθρώπους και ιδέες σε όλους τους τομείς. Αυτό διαχέεται στην κοινωνία».
Από την πλευρά του ο Α’ ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος δήλωσε πως ο Στρατός πέρα από την κύρια αποστολή του συνεχίζει να προσφέρει στις δύσκολες αυτές εποχές το κοινωνικό του έργο. “Εχουμε να κάνουμε με νέους ανθρώπους οι οποίοι μας εμπνέουν” δήλωσε για τους στρατευμένους και ευχήθηκε με νόημα “το 2011 να είναι γεμάτο προσδοκίες που θα πραγματοποιηθούν”. Οι βετεράνοι καταδρομείς από την πλευρά τους χάρισαν δώρα στον Γιώργο Πεταλωτή και του πρότειναν να γίνει επίτιμο μέλος του συνδέσμου τους. Τα δώρα του Φραγκούλη Φράγκου και των άλλων αξιωματικών προς τον Γιώργο Πεταλωτή ήταν ένας πράσινος μπερές – σήμα κατατεθέν των καταδρομών, ένα μαχαίρι καταδρομέα και αναμνηστικά με παραστάσεις από την στρατιωτική θεματολογία.

ΠΗΓΗ.

ΚΑΛΑ ΡΕ,ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ;;;

ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΕΡΕ ΣΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ;ΤΙ ΕΙΝΑΙ,ΣΟΥΒΕΝΙΡ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ ΑΒΙΑΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ;


ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ" ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;


ΚΑΛΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΙΛΕΤΟ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ "ΜΑΧΙΜΟ" ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ!!!


ΚΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ;


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ...ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ Ο ΜΠΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΟΣ!


Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ,ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ!


ΑΝΤΕ,ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ...ΜΑΥΡΟ ΜΠΕΡΕ (ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ) Ή ΚΑΜΙΑ ΠΟΥΛΑΔΑ (ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ) ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΣΟΥΒΕΝΙΡ.


Πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι πατριώτες.

ΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Έκκληση αλληλεγγύης.

Στην περίοδο των εορτών που διανύουμε υπάρχουν
δυο συναγωνιστές μας που μη έχοντας εργασία, περιουσιακά στοιχεία και πάγια εισοδήματα αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης των οικογενειών τους. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ...

Ο ένας είναι ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ, πατέρας δυο παιδιών, που επί σειρά ετών φυλακίστηκε, βασανίστηκε και διώχθηκε για την αγάπη του προς την Ελλάδα. Το ανάλγητο Νεοελληνικό κράτος δεν του συμπαραστάθηκε ποτέ και σε τίποτα. Σήμερα ζει σε απόλυτη ένδοια και λόγω των ταλαιπωριών -ψυχικών και σωματικών- που υπέστη δεν μπορεί να εργαστεί.

Ο άλλος είναι ο ΘΩΜΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, παλιός πολιτικός πρόσφυγας από τη Βόρειο Ήπειρο και σήμερα πατέρας πέντε παιδιών ανηλίκων. Στις 21/2/2010 σταμάτησε μόνος του πολυμελή συμμορία κουκουλοφόρων αναρχικών, αποτρέποντάς τους να γκρεμίσουν το άγαλμα του Γρίβα- Διγενή στη Λάρισα.

Δέχτηκε πλήγμα μαχαιριού, κροταφικό κάταγμα και έχει δυο εγκεφαλικά αιματώματα. Όντας οικοδόμος, δεν μπορεί να εργαστεί σε χειρωνακτικές εργασίες και συνεχίζει να ζει υπό ιατρική παρακολούθηση. Οι δράστες της επίθεσης εναντίον του -ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της- κυκλοφορούν φυσικά ανενόχλητοι.

Καθένας απο εμάς απο το περίσσευμά του ή το υστέρημά του, ας κάνει τώρα ότι του υπαγορεύει η ΕΘΝΙΚΗ του ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ και Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε αυτούς και τα παιδιά τους, που μαρτυρούν δυστυχώς μαζί με τους πατεράδες τους.

Για τον Σταύρο Λάλα καταθέστε οποιοδήποτε ποσόν στο λογαριασμό ενισχύσεως 49177426498 Εθνική Τράπεζα.

Για τον Θωμά Αργύρη υπάρχει λογαριασμός της Εθνικής Τραπέζης, 397/557159-66. ή τηλεφωνήστε στο 6985608296 για οποιαδήποτε ηθική συμπαράσταση ή άλλη βοήθεια.

Η ανωτέρω έκκληση αποτελεί πρωτοβουλία ανωνύμων πατριωτών και παρακαλούμε με κάθε μέσο να διαδοθεί με επιστολές στον Τύπο και στο διαδίκτυο...

Εστάλει απο τον φίλο Ιωάννη Γιαννάκενα και την ομάδα φίλων των εκδόσεων ΠΕΛΑΣΓΟΣ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More