29.12.10

Νέα εξ ανατολών....

ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ

Εφ.  Μπιρλίκ 29-12-2010
Η κυβέρνηση του Παπανδρέου επιμηκύνει την θητεία των μουφτήδων !

Παρά το ότι η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει εκλέξει τους μουφτήδες της, το Ελληνικό κράτος πάλι επεκτείνει των θητεία των από χρόνια διορισθέντων δικών του μουφτήδων. Όπως είναι γνωστό –τι σύμπτωση- την περασμένη βδομάδα μιλώντας στο κοινοβούλιο ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ζήτησε εκλογή μουφτήδων. Το να ζητά ο Χατζηοσμάν εκλογή μουφτήδων παρά το ότι ήδη υπάρχουν οι εκλεγμένοι μουφτήδες, γεννά διάφορα ερωτήματα.
Όμως η εφημερίδα Μπιρλίκ με βάση πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές στην Αθήνα, έμαθε πως το σχετικό υπουργείο ετοιμάζεται να παρατείνει τη θητεία των ήδη υπαρχόντων διορισθέντων μουφτήδων, από 6 έως 10 χρόνια, αρχής γενομένης από την 29 Δεκεμβρίου. Αναφέρεται πως δεν θα είναι 6 χρόνια διότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον νόμο. Το θέμα αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.
Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά, περιφρονώντας τον αγώνα που για χρόνια έχει δώσει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης,  αποκαλύπτεται πως δεν θα διορίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες της Τουρκικής Μειονότητας . Αν και ακούγονται φήμες πως η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους βουλευτές μια εργασία σχετικά με τους μουφτήδες, και πως στη βάση αυτή οι Ιμπραίμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε είχαν ετοιμάσει μια εργασία που προσέφεραν , αλλά φαίνεται πως δεν υπήρχε από κάτω η υπογραφή του Αχμέτ Χατζηοσμάν.
Στην σχετική με τους μουφτήδες αναφορά προβλέπεται πως αυτός που θ γίνει μουφτής πρέπει να είναι από 45 έως 65 χρονών. Δηλαδή προέβλεπε πως αν ο μουφτής αρχίσει τα καθήκοντα του στα 45, μετά από 20 χρόνια θητείας στα 65, βγαίνει στην σύνταξη. Έτσι δεν θα ίσχυε το  σενάριο ¨μουφτής μέχρι θανάτου¨  που τόσο πολύ έχει κατηγορηθεί.
Φαίνεται όμως πως δυστυχώς ο κυβερνητικός βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν και το Ελληνικό κράτος δεν έλαβε υπόψη του αυτήν την αναφορά. Διότι με βάση τις πληροφορίες μας οι διορισμένοι από την  Ελλάδα μουφτήδες θα συνεχίσουν τα καθήκοντα τους. Παρά το ότι η μειονότητα είχε εκλέξει τους μουφτήδες που ήθελε. Γίνεται αντιληπτό πως η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν θα μπορέσει να δει τους από χρόνια εκλεγμένους μουφτήδες να αναλαμβάνουν καθήκοντα, και το χάος με τους ¨πολλούς μουφτήδες¨ θα συνεχιστεί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More