22.3.10

Ο κος Γρηγόρης Μιχαλόπουλος για τον Δημήτρη !

ΑΚΟΥ, ΜΙΚΡΕ ΦΙΛΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


Κατάθεση ψυχής από τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο
mixalopoylos grhgorhspapageorgiouΕγώ δεν θα σου πω την λέξη «κουράγιο» που θα άκουσες πολλές φορές μέχρι σήμερα. Και ακόμη δεν θα σου πω ότι θα βγεις από την Φυλακή ως ΗΡΩΑΣ… Ούτε ότι γράφεις ιστορία. Πέρασα το «Κανάλι» της Φυλακής ΔΥΟ φορές στη ζωή μου. Την μία για 30 ημέρες και την άλλη για 3 χρόνια. Γνωρίζω τι ακριβώς σημαίνουν τα σκουριασμένα κάγκελα. Όπως καλά έχω μέσα μου τις νύχτες, με Μεγάλες Νύχτες της Εσωτερικής Μοναξιάς…
Βρίσκεσαι ΕΚΕΙ όχι γιατί το θέλησαν οι άλλοι, αλλά γιατί το θέλησες ΕΣΥ ο ΙΔΙΟΣ! Και στο λέω αυτό, μικρέ μου φίλε, ότι ΕΣΥ το θέλησες, γιατί απέρριψες το «καλός και συνετός». Θέλησες να περάσεις, να φύγεις, μακριά από την Αυλόπορτα των Φρονίμων. Θέλησες να διαφέρεις. Και το έκανες χωρίς να υπολογίζεις το ΑΥΡΙΟ που μπορεί να σε θέλει ΗΡΩΑ ή να σε κάνει και κάτι παραπάνω.
Εσύ Δημήτρη θέλησες να ΕΙΣΑΙ ο Δημήτρης. Ο Εαυτός σου. Χωρίς υπολογισμούς. Χωρίς να σε συγκινούν τα λόγια των Αλλων. Χωρίς να λογαριάζεις την κατάληξη αυτής της Ιστορίας.  Ξεκίνησες από χρόνια με τον Εαυτό σου, με τον Δημήτρη και για τον Δημήτρη! Τον Δημήτρη μέτρησες. Και τον Δημήτρη υπολόγιζες και υπολογίζεις. Και όταν πήρες τον πυρωμένο δρόμο για τα κάγκελα Εσύ, Μόνο Εσύ, στάθηκες απέναντι στον Δημήτρη για να υφάνεις την ΣΥΝΕΧΕΙΑ όχι με την υπομονή αλλά με την ΑΝΔΡΕΙΑ και την Λεβεντιά.
Και είμαι βέβαιος ότι επιστρέφοντας στο κελί, μετά από κάθε επισκεπτήριο, δίνεις πρες κόνφερανς με τον Δημήτρη. Μιλάς με τον Δημήτρη και το Όραμά του. Μιλάς με το μεγάλο Παιδί της Λεβεντιάς που κρύβεις μέσα σου.. Με τον Δημήτρη, τον Δημήτρη σου, υφαίνεις το όνειρο που σε ανταμώνει με ανοικτά τα μάτια!
Και τότε…
Τότε παίρνεις την πένα και ξεσπάς όχι γιατί σου είναι βαριά η Φυλακή αλλά γιατί ζητάς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Ψυχής, όπως την προσδιόρισαν οι Ιδέες σου από τα παιδικά σου χρόνια!
Δυστυχώς δεν σε γνώρισα πολύ… Κάπου μερικά λεπτά στα γραφεία της «Ε.Ωρας». Αλλά μέσα σε αυτό τον λίγο χρόνο, όσο κρατάει μια αστραπή, σε μέτρησα, σε ζύγιασα…
- «Γράφει καλά», μου είπαν.
Δεν τους απάντησα!
Είδα αμέσως ότι ΔΕΝ γράφεις αλλά κεντάς με τον πόνο για τούτη την πατρίδα, την χωρίς σύνορα, την απροστάτευτη, την χωρίς Ελπίδα για ΑΥΡΙΟ, αν δεν προλάβουμε!
Γνωρίζω ότι ΔΕΝ ζεις για την Αποφυλάκιση, για να περάσεις την πόρτα της Φυλακής προς τα έξω! Αλλά για την Ελευθερία που έχουμε χάσει, εδώ και κάμποσα χρόνια στην Ελλάδα. Αυτό συλλογάσαι. Και τα λόγια του Ρήγα είναι εκείνα που σου ταιριάζουν: «Οποιος λεύτερα συλλογάται, συλλογάται καλά». Και Εσύ συλλογάσαι καλά!
Τα λόγια αυτά είναι από καρδιάς. Δεν πονάω γιατί είσαι στα κάγκελα. Πονάω για όλους Εκείνους που κατάφεραν να βασανίζουν την λέξη της Πραγματικής Ανδρείας και Λεβεντιάς.
ΑΥΡΙΟ, Μεθαύριο, θα βγεις από εκεί. Ενώ Αυτοί, ΟΛΟΙ τους, θα μείνουν στην Φυλακή που έφτιαξαν από μόνοι τους για τον Εαυτό τους!
Ανέβα μόνος σου αυτή την ομορφιά της εσωτερικής Νίκης. Είναι δική σου. Δεν προσπαθώ να φιλολογήσω. Γνωρίζω τα ανθρώπινα της φυλακής. Γνωρίζω τον αξόδευτο χρόνο. Αλλά Εσύ έχεις ένα μεγάλο Οπλο στο χέρι σου: Την Πένα. Είναι ο κόσμος σου. Η ομορφιά σου. Η καταιγίδα που κρύβεις μέσα σου.
Και από την άλλη, ΟΛΟΥΣ Εμάς που σε αγαπάμε. ΟΧΙ γιατί έχουμε έναν ΗΡΩΑ Συντάκτη στην Φυλακή, αλλά γιατί είσαι ο Δημήτρης.
Εμείς τον Δημήτρη γνωρίσαμε, τον Δημήτρη αγαπήσαμε και αγαπάμε. Και αυτόν τον Δημήτρη περιμένουμε!
Κάθε Ανάσταση.
Και μη ξεχνάς: Η Ανοιξη έρχεται – γράφει ο Ρίλκε – αρκείς να ξέρεις να την περιμένεις.
ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ


Σα δεν ντρέπεσθε μασκαράδες !!!

Aναστέλονται ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων


Αναστέλλονται για το 2010 όλες οι κύριες εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, τη προηγούμενη εβδομάδα το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) εξέτασε τις εισηγήσεις των επιτελών και αποφάσισε:

την ακύρωση των Τακτικών Ασκήσεων Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) του Ελληνικού Στρατού ΣΑΡΙΣΑ, ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ, ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ καθώς και τη μείωση της συμμετοχής με προσωπικό και μέσα σε έξι πολυεθνικές συμμαχικές ασκήσεις.
την ακύρωση των ΤΑΜΣ του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΤΑΙΓΙΣ, ΝΗΡΗΙΣ, ΟΡΜΗ, ΒΡΟΝΤΗ, ασκήσεις που επηρεάζουν το σύνολο των Διοικήσεων του ΠΝ, καθώς και τη μείωση της συμμετοχής με προσωπικό και μέσα σε πέντε πολυεθνικές συμμαχικές ασκήσεις.
την ακύρωση της συμμετοχής της Πολεμικής Αεροπορίας στις πολυεθνικές συμμαχικές ασκήσεις του εξωτερικού ΒΟLD AVENGER 2010, BRILLIANT ARDENT 2010, FRISIAN FLAG, RED FLAG, STEADFUST NOΟN 2010.
Τα συμπεράσματα δικά σας...

www.strategy-geopolitics.com


Το κατάπτυστο νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια !!!

Για μια νέα παρέμβαση


140310-paremvasiΤην εβδομάδα που μας πέρασε το νεοταξικό ΠΑΣΟΚ τελειώνει μία εκκρεμότητα, αρκετά σημαντική: ψηφίζεται το νομοσχέδιο με το οποίο παρέχεται η ιθαγένεια, με όλα τα νομικά, πολιτικά και διοικητικά επακόλουθα στους μετανάστες. Ανάλυση του τι είναι αυτό και τι σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο, δεν νομίζω ότι απαιτείται, άλλωστε είναι κάτι που έχει συζητηθεί αρκετά.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι με την εξέλιξη αυτή αλλοιώνεται πλήρως ο εθνικός και κοινωνικός ιστός, αλλοιώνεται η λαϊκή κυριαρχία και βέβαια καταστρατηγούνται άρθρα του Συντάγματος μας. Το νομοσχέδιο αυτό, με συνδικαλιστικού τύπου μεθόδευση, ήρθε για ψήφιση πολύ γρήγορα στην Βουλή. Δεν ήθελαν αντιδράσεις. Ήθελαν να μην υπάρξει διάσταση στο θέμα. Ίσως και να το κατάφεραν.
Με εξαίρεση μία συγκέντρωση, η οποία διοργανώθηκε ουσιαστικά μέσα σε λίγες ημέρες, χωρίς εκτενή διαφήμιση, κυρίως μέσα από προσκλήσεις που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, άλλη αντίδραση ουσίας δεν υπήρξε. Την συγκέντρωση αυτή κανένα κανάλι δεν την κάλυψε, κανένα σχόλιο δεν υπήρξε πουθενά. Οι περαστικοί νεοέλληνες, απλά είδαν κάποιες εκατοντάδες να φωνάζουν κρατώντας ελληνικές σημαίες. Αυτό είδαν οι νεοέλληνες που όμως στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ήθελαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο, δεν ήθελαν μία τέτοια εξέλιξη. Παρ΄ όλα αυτά , όλα κύλησαν ήρεμα. Χωρίς καμία αναφορά. Η συνωμοσία της σιωπής... Πολλοί περίμεναν ότι θα γίνονταν πολλά για να φανεί η αντίθεση στο νομοσχέδιο αυτό. Περίμεναν όλοι αντίδραση από τον μεγάλο πατριωτικό φορέα, που είναι ο ΛΑΟΣ. Εκτός από τις συλλογές υπογραφών, θα περίμενε κανείς ένα δυνατό και καλά οργανωμένο συλλαλητήριο. Ένα συλλαλητήριο, που αν μη τι άλλο θα έσπαγε το φράγμα της σιωπής των κατεστημένων ΜΜΕ. Χάθηκε δυστυχώς μία ευκαιρία να αναδειχθούν αντιδράσεις, χάθηκε μία ευκαιρία να λειτουργήσουμε όλοι σε μία κατεύθυνση ενωτικής δράσης και αγώνα. Το γιατί αυτό δεν έγινε δεν το γνωρίζω, και ίσως και τελικά να μην έχει και σημασία. Πάντως αυτό που όλοι περιμένανε, δεν έγινε.
Και δεν έγινε κάτι που το περιμέναμε όλοι από το ΛΑΟΣ, το κόμμα που έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, για την οποία ποια τόσα χρόνια φωνάζαμε και λέγαμε πως πολλά θα αλλάξουν αν έχουμε κάποιους ανθρώπους στην Βουλή. Δεν έγινε κάτι δυνατό από την μόνη δύναμη που είτε αρέσει είτε όχι, θα μπορούσε να κάνει κάτι, θα μπορούσε να σηκώσει τους τόνους, θα μπορούσε να κατεβάσει δεκάδες χιλιάδες πολιτες στο πεζοδρόμιο, ανεξάρτητα από ιδεολογικές απόψεις και αντιλήψεις. Εύλογες οι απορίες και τα ερωτηματικά. Ίσως και μία απογοήτευση. Καλώς ή κακώς το νομοσχέδιο αυτό, και το κάθε νομοσχέδιο παίρνει τον δρόμο του. Γιατί ακριβώς υπάρχου κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, οι οποίες και επιβάλλουν τις όποιες κατευθύνσεις. Το ζητούμενο είναι άλλο: Πως από ‘δώ και πέρα, το ευρύτερο εθνικιστικό και πατριωτικό ίνημα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, πρέπει να αναζητήσει τρόπους δράσης και παρέμβασης στην κοινωνία διαφορετικούς ίσως από ότι γινόταν μέχρι σήμερα. Το ότι μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιβάλλει την όποια κατεύθυνση, αυτό δεν σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών την αποδέχεται. Ας μην μένουμε λοιπόν μέσα στο πλαίσιο που μας επιβάλλουν. Οι Εθνικιστές, οι Πατριώτες, όσοι είναι αντίθετοι στις νεοφιλελεύθερες και μαρξιστικές νεοταξικές επιλογές του συστήματος, πρέπει να σταθούν πέρα και πάνω από κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και νομοθετήματα. Πρέπει να παρέμβουν στην κοινωνία, να ανατρέψουν στην πράξη αυτά που με ύπουλο τρόπο και με κοινοβουλευτικό μανδύα δυστυχώς θα έρθουν.
Πρέπει να κάνουμε όλοι μας, από κάθε θέση βρίσκεται ο κάθε ένας, πέρα και πάνω από επιμέρους ιδεολογικές ή άλλες διαφορές, ότι μπορούμε για να φέρουμε τις θέσεις μας μέσα στην κοινωνία, να αγωνιστούμε για να κάνουμε το εθνικιστικό και πατριωτικό κίνημα κυρίαρχο παντού.
Για να φέρουμε πιο κοντά μας το μέλλον.
Τάσος Δημητρακόπουλος


Τι μας ετοιμάζει ο ΓΑΠ ;;;


Επειδή τις τελευταίες ώρες διαφαίνεται πως η προσφυγή της κυβέρνησης ΓΑΠ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πλέον πολύ πιθανή θα ήταν καλό να γίνουν ορισμένες βασικές διαπιστώσεις για το τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία, τους μηχανισμούς ασφαλείας την χώρας και το μέλλον μας γενικότερα.
Θα έπρεπε να τονιστεί ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν ήταν εξ' αρχής αναπόφευκτη και μπορεί να αποφευχθεί ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ουδέποτε εζήτησε επισήμως οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, την οποία προφανώς περιμένουμε να μας χορηγήσουν .. από μόνοι τους.

Τι ακριβώς σημαίνει όμως η προοπτική της προσφυγής στο ΔΝΤ για την Ελλάδα;

• Σημαίνει σκληρότατη λιτότητα, απολύσεις παντού, επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα και πραγματική πείνα για μεγάλη μερίδα του λαού
Σημαίνει ξεπούλημα του υπόλοιπου εθνικού πλούτου και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων (όσων έχουν απομείνει)
Σημαίνει ολοκληρωτικό έλεγχο στα έξοδα του κράτους, με πιθανότατη συνέπεια τη συρρίκνωση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο μισό ή και στο 1/3, και την αδυναμία τους να αντιτάξουν σοβαρή άμυνα στην Τουρκία.
Σημαίνει, τέλος, την οριστική διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Επειδή προσφάτως γίνεται προσπάθεια από αυτοπροσδιοριζόμενους ως πατριωτικούς κύκλους να παρουσιαστεί η λύση του ΔΝΤ ως "πατριωτική πολιτική" (μέσω κομματικών εφημερίδων και δηλώσεων στα ΜΜΕ) , να πούμε ότι αν είναι έτσι οι πατριωτικές πολιτικές τότε κάποιος νομίζει ότι απευθύνεται σε κοινό μεσημεριανάδικων και όχι σε σκεπτόμενους πολίτες.

Ο χειρισμός της κρίσης από τον ΓΑΠ παρουσιάζει, όλο και περισσότερο, τα χαρακτηριστικά αυτοεκπληρούμενης προφητείας:
- μίλησε για χρεωκοπία το Νοέμβριο, όταν κανένας δε συζητούσε αυτό το σενάριο, και έτσι εκτόξευσε το επιτόκιο δανεισμού της χώρας
- μίλησε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας και όλοι είπαν ότι υπερβάλλει, αλλά αν πάμε στο ΔΝΤ αυτό ακριβώς θα έχουμε.
-προσφάτως δε, μίλησε και για εμπόλεμη κατάσταση..

Αναρωτιέται κανείς, αν ο άνθρωπος είναι απλά ανίδεος, ή αν το ΔΝΤ του δίνει το ιδανικό άλλοθι για τις πολιτικές που θέλει να περάσει (βλέπε: Η εφαρμογή του "αμυντικού" δόγματος ΓΑΠ ξεκίνησε ) Γιατί δεν υπάρχει ιδανικότερη δικαιολογία για να επιβάλλει πχ δραστική συρρίκνωση της ΠΑ (οροφή 200 α/φ..), να διακηρύξει αδυναμία αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής και να μας σύρει σε εξευτελιστικές διαπραγματεύσεις εφ'όλης της ύλης με την Άγκυρα, απο την επίκληση του δήμιου που ακούει στο όνομα Δ.Ν.Τ

Το βέβαιο είναι, ότι όποιος σε αυτή τη φάση λειτουργεί ως νεροκουβαλητής του Γιωργάκη, θα κριθεί σκληρότατα από την ιστορία (και απο τον Ελληνικό λαό..)


Πάμε για χρεωκοπία ;;;;

Τρομερό τέλος θα έχει το ελληνικό δράμα, προβλέπει σε συνέντευξή του στο Focus ο πρόεδρος του φημισμένου Ifo-Institut του Μονάχου Hans-Werner Sinn.
Κατά τον Hans-Werner Sinn, πρόκειται για μια ελληνική τραγωδία της οποίας το τέλος είναι πάντα φοβερό.
Τρεις δυνατότητες λέει, υπάρχουν. Η μία είναι να χαρίσουμε στην Ελλάδα τα χρήματα. Η άλλη είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μια βαθειά ύφεση με συνεχώς μειούμενες τιμές και μισθούς, μέχρι να αυξήσει και πάλι την ανταγωνιστικότητά της. Η Τρίτη δυνατότητα είναι να βγει από το ευρώ με ταυτόχρονη παύση πληρωμών. Η πρώτη δυνατότητα, υποστηρίζει, είναι τρομερή διότι, θα αναγκαστούμε τα επόμενα χρόνια να χρηματοδοτήσουμε και άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Η δεύτερη είναι τρομερή γιατί θα μπορούσε να οδηγήσει... την Ελλάδα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου. Κάθε κοινωνική ομάδα που θα υπόκειται σε μειώσεις θα ριζοσπαστικοποιείται. Η Τρίτη δυνατότητα είναι φοβερή διότι η ευρωζώνη θα έχανε ένα μέλος της και οι κερδοσκόποι θα την έπεφταν στο επόμενο θύμα τους και οι γερμανικές τράπεζες θα υποχρεωθούν να διαγράψουν ένα μεγάλο μέρος των 32 δις ευρώ ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Στην ερώτηση ποια είναι η λιγότερο φοβερή δυνατότητα, ο Hans-Werner Sinn απάντησε:
“Η πρώτη δυνατότητα είναι η καλύτερη για την Ελλάδα αλλά όχι αποδεκτή από τη Γερμανία και τους άλλους χορηγούς. Η δεύτερη δυνατότητα, δηλαδή η ύφεση, δεν ωφελεί κανένα και οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και τη θεωρώ απαράδεκτη” τονίζει.
“Η Τρίτη δυνατότητα είναι η δεύτερη καλύτερη για την Ελλάδα και η καλύτερη για εμάς παρά το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ως ντόμινο. Αν γίνει σαφές στις αγορές, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διότι μπήκε με σημαδεμένα χαρτιά στη ζώνη του ευρώ, θα είναι πιο εύκολη η σταθεροποίηση του ευρώ, παρά αν παρέμενε η Ελλάδα στην ευρωζώνη.”
http://www.kentri.gr


Ουδείς στη φυλακή !!!!!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Τα μεγάλα ψυχοκοινωνικά φαινόμενα, αυτά που με την ολοκλήρωσή τους μορφοποιούν νέα σχήματα και δομές σε θεσμούς και θεσμικά όργανα είναι δύσκολο, εάν όχι καθαρά ακατόρθωτο, να τα μελετήσει και να τα αξιολογήσεις κανείς με επιτυχία την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Εδώ στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να παραθέσω στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο πόσα εκατομμύρια Έλληνες ζούνε ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες είναι επίσημα γραμμένοι στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και πόσοι είναι άνεργοι χωρίς να είναι…δηλωμένοι, ούτε ότι ενώ το 2009 ΕΞΙ στους ΔΕΚΑ δεν έκαναν καλοκαιρινές διακοπές λόγο…ανέχειας, το 2010 το νούμερο μπορεί να πλησιάσει το 10 στους 10!...
Διαλύθηκε πριν χρόνια η αγροτική μας υποδομής, θρυμματίστηκε.... η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας που αποτελούσαν στον ευρύτερο Βόρειο-Ελλαδικό χώρο οι Μικρό –Μεσαίες – Επιχειρήσεις και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο μεσαίου μεγέθους βιομηχανικές μονάδες που αφού είχαν μεταναστεύσει σε Βουλγαρία και FYROM τώρα παράγουν στην μακρινή Κίνα.

ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ξανά ΠΑΣΟΚ γιγάντωσαν δραματικά τα ελλείμματα του Εθνικού ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών, ενώ οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ παρείχαν στους αφελείς Έλληνες ως ΗΡΩΙΝΗ την ψευδαίσθηση της εφήμερης οικονομικής επάρκειας που στηρίχθηκε στα καταναλωτικά δάνεια που έγιναν τώρα θηλιά και πνίγουν τεράστιους αριθμούς ελληνικών οικογενειών.

Πόσες πινακίδες που αναγράφουν «επιδιορθώνονται ρούχα» ή «παπούτσια» και πόσοι τσαγκάρηδες και ράφτες αρσενικού ή θηλυκού γένους είχαν ξεπροβάλλει στη δική σας γειτονιά τα τελευταία χρόνια;

Μετά μετρήστε πόσες καφετέριες ξεφυτρώνουν από το πουθενά καθημερινά, εκεί όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ οι νέοι μας, σκοτώνουν την ανία και κουβεντιάζουν τα πτυχία τους που δεν αξίζουν πλέον ΤΙΠΟΤΕ σε μια ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ οικονομία πίνοντας …φραπέ, ενώ οι ενδεείς και άνεργοι γονείς, παππούδες και γιαγιάδες παρακολουθούν από τα χαράματα μέχρι το βράδυ ραδιοτηλεοπτικά «σκουπίδια» σε οθόνες 30 ιντσών που αγόρασαν με…δόσεις( ενώ οι παρουσιαστές τους ζούνε σε βίλες, οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα και κάνουν διακοπές σε Μύκονο και Πάρο παρέα με Βουλευτές και Υπουργούς!…

ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ με γοργούς ρυθμούς στην ανέχεια, κάλπαζε η ανεργία και θα φουντώσει πολύ περισσότερο στο εγγύς μέλλον στους πτυχιούχους νέους, στους νέους και τις νέες χωρίς πτυχία, στις ηλικίες εκείνων που δεν πρόλαβαν και δεν θα προλάβουν την συγκομιδή των απαραίτητων για συνταξιοδότηση ενσήμων…

ΤΥΛΙΧΘΗΚΑΜΕ σε συμβολικό «σάβανο» αναπτυξιακής απραξίας και αφαίμαξης εισοδημάτων κεντημένο με απελπισία και απόγνωση…

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο αυξήθηκαν σε πανελλαδική κλίμακα τα δωρεάν συσσίτια Δήμων και Εκκλησιών!…

Και τώρα, καθώς μετά το ΨΕΜΑ (ή επρόκειτο για εγκληματική ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ;) της «δήθεν» θωρακισμένης ελληνικής οικονομίας της Κυβέρνησης Καραμανλή, περάσαμε στις ΑΦΕΛΕΙΣ ή (επρόκειτο για ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΨΕΥΔΕΙΣ;) υποσχέσεις με στόχο της κατάληψη του θώκου εξουσίας τύπου «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» της Κυβέρνησης Παπανδρέου ΕΧΟΥΜΕ μπροστά μας Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πίσω μας…πτώχευση!…

Τι να πούμε;

Παναγιά μου, και μη χειρότερα!…

Γιατί, ειλικρινά δεν θα το κρύψω, φοβάμαι ότι η επόμενη ΕΞΕΓΕΡΣΗ των καταπιεσμένων και στερημένων λαϊκών μαζών θα κάνει εντός Ελλάδος τον Οκτώβρη του 2008, και εκτός Ελλάδος στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Γαλλική και τη Ρωσική Επανάσταση να φαντάζουν ως «παιδικά πάρτι….»

Μεταξύ μας, πήγε ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ;;;


Πώς τους ξέφυγαν εκεί στην Αργεντινή ;;;;

Μπουένος Άιρες. Αυτοί οι λίγοι, οι τρελλοί. Απούσα οι πρεσβεία και τα “μεγάλα ονόματα” της ομογένειας. Με λίγα έξοδα, οι ομογενείς της Αργεντινής τίμησαν την Εθνεγερσία. Έτσι όπως ακριβώς πρέπει.

Γιατί στην Εθνεγερσία δεν συμμετείχαν ούτε οι “μάζες” ούτε οι προύχοντες, ούτε οι κρατικοί υπάλληλοι. Λίγοι ήταν πάλι. Μια χούφτα. Προδομένοι από όλους, αλλά το έκαναν. Έβαλαν τη σπίθα, έβαλαν τη φωτιά. Έφεραν την Έκσταση, τον Ενθουσιασμό, την Εθνεγερσία. Έκαναν όλο τον πλανήτη να μιλά γι’ αυτούς. Από την Ιαπωνία στην Αργεντινή όλοι μιλούσαν για το Μεσολόγγι, για το Κούγκι, για το Αρκάδι.
Γι’ αυτό και η Πλατεία στο Μπουένος Άιρες. Η Μεγαλύτερη και εντυπωσιακή πλατεία που την ονόμασαν Plaza Grecia.
συνέχεια εδώ


Έτσι τους έμαθαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι!


Λ. Ρακιντζής: Καθεστώς διαφθοράς και ατιμωρησία στο Δημόσιο
Κύκλωμα τουλάχιστον 10 ατόμων από τη γ.γ. Δημοσίων Έργων αποκάλυψε η υπηρεσία ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών.
Για παγιωμένο καθεστώς διαφθοράς στο Δημόσιο έκανε λόγο ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.
Κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον 10 άτομα από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Έργων, χρέωνε ανύπαρκτες μετακινήσεις προσωπικού με τεράστιο οικονομικό βάρος για το Δημόσιο, αποκάλυψε η υπηρεσία ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών.
Παράλληλα, ο κ. Ρακιντζής επισήμανε ότι πρέπει να αλλάξει το σύστημα τιμωρίας των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις και ποινικών αδικημάτων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ 100.3


Επιτέλους έμαθε ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ ποιός τοποθετεί τις βόμβες!!!

                                                                                                                                                                              


Επιτέλους έληξε η αγωνία ( εάν φυσικά είχε) του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ κ. Χρυσοχοϊδη για τις βομβιστικές επιθέσεις των δύο τελευταίων ημερών .Και αφού  ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν μπορεί να συλλάβει κανένα από τους αναρχικούς βομβιστές αποφάσισαν να του συστηθούν . Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ .

               Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από τις τελευταίες επιθέσεις

Στην ανάληψη της ευθύνης για τις βομβιστικές επιθέσεις των προηγούμενων δύο ημερών προέβη η οργάνωση «Συνωμoσία Πυρήνων Φωτιάς».
Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων Φωτιάς», σε συνεργασία με την Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών και το «Κομμάντο Λάμπρος Φούντας», αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις τρεις βομβιστικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν από την Παρασκευή το πρωί έως και χθες, στην Αθήνα.
Οι τρεις οργανώσεις αναλαμβάνουν την ευθύνη για τους βομβιστικούς μηχανισμούς, που εξερράγησαν στα γραφεία της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», στην οδό Σωκράτους, έξω από το κτήριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στην οδό Πέτρου Ράλλη, και στο σπίτι του αντιπροέδρου του Ελληνο-πακιστανικού Συλλόγου, Ανουάρ Ικμπάλ, στα Πατήσια.
Η ανάληψη ευθύνης γίνεται με προκήρυξη, η οποία δημοσιεύεται στο athens.indymedia.org.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More