22.3.10

Τι μας ετοιμάζει ο ΓΑΠ ;;;


Επειδή τις τελευταίες ώρες διαφαίνεται πως η προσφυγή της κυβέρνησης ΓΑΠ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πλέον πολύ πιθανή θα ήταν καλό να γίνουν ορισμένες βασικές διαπιστώσεις για το τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία, τους μηχανισμούς ασφαλείας την χώρας και το μέλλον μας γενικότερα.
Θα έπρεπε να τονιστεί ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν ήταν εξ' αρχής αναπόφευκτη και μπορεί να αποφευχθεί ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ουδέποτε εζήτησε επισήμως οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, την οποία προφανώς περιμένουμε να μας χορηγήσουν .. από μόνοι τους.

Τι ακριβώς σημαίνει όμως η προοπτική της προσφυγής στο ΔΝΤ για την Ελλάδα;

• Σημαίνει σκληρότατη λιτότητα, απολύσεις παντού, επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα και πραγματική πείνα για μεγάλη μερίδα του λαού
Σημαίνει ξεπούλημα του υπόλοιπου εθνικού πλούτου και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων (όσων έχουν απομείνει)
Σημαίνει ολοκληρωτικό έλεγχο στα έξοδα του κράτους, με πιθανότατη συνέπεια τη συρρίκνωση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο μισό ή και στο 1/3, και την αδυναμία τους να αντιτάξουν σοβαρή άμυνα στην Τουρκία.
Σημαίνει, τέλος, την οριστική διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Επειδή προσφάτως γίνεται προσπάθεια από αυτοπροσδιοριζόμενους ως πατριωτικούς κύκλους να παρουσιαστεί η λύση του ΔΝΤ ως "πατριωτική πολιτική" (μέσω κομματικών εφημερίδων και δηλώσεων στα ΜΜΕ) , να πούμε ότι αν είναι έτσι οι πατριωτικές πολιτικές τότε κάποιος νομίζει ότι απευθύνεται σε κοινό μεσημεριανάδικων και όχι σε σκεπτόμενους πολίτες.

Ο χειρισμός της κρίσης από τον ΓΑΠ παρουσιάζει, όλο και περισσότερο, τα χαρακτηριστικά αυτοεκπληρούμενης προφητείας:
- μίλησε για χρεωκοπία το Νοέμβριο, όταν κανένας δε συζητούσε αυτό το σενάριο, και έτσι εκτόξευσε το επιτόκιο δανεισμού της χώρας
- μίλησε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας και όλοι είπαν ότι υπερβάλλει, αλλά αν πάμε στο ΔΝΤ αυτό ακριβώς θα έχουμε.
-προσφάτως δε, μίλησε και για εμπόλεμη κατάσταση..

Αναρωτιέται κανείς, αν ο άνθρωπος είναι απλά ανίδεος, ή αν το ΔΝΤ του δίνει το ιδανικό άλλοθι για τις πολιτικές που θέλει να περάσει (βλέπε: Η εφαρμογή του "αμυντικού" δόγματος ΓΑΠ ξεκίνησε ) Γιατί δεν υπάρχει ιδανικότερη δικαιολογία για να επιβάλλει πχ δραστική συρρίκνωση της ΠΑ (οροφή 200 α/φ..), να διακηρύξει αδυναμία αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής και να μας σύρει σε εξευτελιστικές διαπραγματεύσεις εφ'όλης της ύλης με την Άγκυρα, απο την επίκληση του δήμιου που ακούει στο όνομα Δ.Ν.Τ

Το βέβαιο είναι, ότι όποιος σε αυτή τη φάση λειτουργεί ως νεροκουβαλητής του Γιωργάκη, θα κριθεί σκληρότατα από την ιστορία (και απο τον Ελληνικό λαό..)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More