6.12.09

Στήνουν προβοκάτσιες .....

Στήνουν προβοκάτσιες εν’ όψει του... «ζεστού» Δεκεμβρίου





xrusoxoidis_anarxikh.jpg
Eίναι σαφές ότι από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου, έχουν αρχίσει να λειτουργούν μια σειρά παρακρατικών μηχανισμών, οι οποίοι έχουν ως στόχο την νέκρωση των ανακλαστικών της ελληνικής κοινωνίας έναντι του θέματος των μεταναστών. Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι παρατηρούσαν πολύ προσεκτικά τα τεκταινόμενα σε περιπτώσεις όπως αυτή του Αγ. Παντελεήμονα. Και κινούνται με βάση σχεδιασμό, ο οποίος θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν στις αθρόες νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών και στην απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων σε αυτούς, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα νέο "πακέτο" ψηφοφόρων. Αυτός ο σχεδιασμός, από όσα ξεκάθαρα φαίνονται περιλαμβάνει την "ενοχοποίηση" οποιουδήποτε τολμά να μιλά έστω κατά των μεταναστών και την μετατροπή της άποψης σε αδίκημα. Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, πρέπει πρώτα να υπάρξουν συγκεκριμένες συνθήκες.
Μέσα στην δημιουργία αυτών των "συνθηκών" φαίνεται ότι περιλαμβάνεται και το "ντελίριο" για την δήθεν "ακροδεξιά τρομοκρατία" η οποία άρχισε να ακούγεται από τα χείλη γνωστών ακροαριστερών tv - stars και επαναλαμβάνεται από τα "παπαγαλάκια" του αστικού Τύπου. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της λογικής "αναβαθμίζονται" συγκεκριμένα περιστατικά, αποδίδονται "ευθύνες" για άλλα, αλλά και δημιουργούνται θέματα εκ του μη όντος.
Σκοπός είναι να καλλιεργηθεί μία τρομοϋστερία κατά της... ακροδεξιάς, έτσι ώστε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να στριμώξει στην γωνία, κατηγορώντας ως ακροδεξιό, οποιονδήποτε τολμά να φέρει αντίρρηση στις προθέσεις της κυβέρνησης, για το μεταναστευτικό.


Μέτρα κατά της μετανάστευσης λαμβάνουν οι Ελβετοί







Τον υποδιπλασιασμό του ποσοστού των μεταναστών από χώρες εκτός Ε.Ε. που θα λαμβάνουν άδειες εργασίας, ανακοίνωσε η ελβετική κυβέρνηση, επικαλούμενη την υψηλή ανεργία και την ένταση του μεταναστευτικού ρεύματος. Ανακοίνωσε δε, ότι θα μειώσει τον αριθμό των μεταναστών από χώρες της Ε.Ε. στους οποίους θα δίνονται άδειες εργασίας και επιφυλάχθηκε για τη χρήση μιας διάταξης που της επιτρέπει να απαγορεύσει σε εργαζόμενους από χώρες-μέλη της Ένωσης να ζητούν εργασία εντός των συνόρων της.


"Για τους εργαζόμενους εκτός Ευρώπης, θα εκδοθούν το μέγιστο 2.000 άδειες παραμονής και 3.500 προσωρινές άδειες παραμονής για την επόμενη χρονιά, οι μισές από όσες την τρέχουσα χρονιά", ανέφερε το κυβερνητικό ανακοινωθέν, τονίζοντας ότι οι αριθμοί θα επανεξεταστούν τον Ιούνιο.
Παράλληλα, η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει την επόμενη χρονιά εάν θα ενεργοποιήσει ειδική διάταξη στην κοινοτική νομοθεσία που επιτρέπει στη Βέρνη να επιβάλει προσωρινά περιορισμούς για τους Ευρωπαίους που ζητούν εργασία στη χώρα. Η ρήτρα αυτή προστέθηκε σε συμφωνία της Ε.Ε. που επιτρέπει σε Ευρωπαίους εργαζόμενους να αναζητούν απασχόληση στην Ελβετία χωρίς να υπόκεινται στο σύστημα των ποσοστώσεων που εφαρμόζει η Βέρνη όσον αφορά στην μετανάστευση.
Η ανεργία στην Ελβετία έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο της τετραετίας τον Οκτώβριο, καθώς άγγιξε το 4%, ενώ οι μετανάστες που θα φθάσουν στη χώρα εντός του 2009 αναμένεται να υπερβούν τους 70.000.



Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More