20.5.11

Ο φον Δημητράκης... που βρίσκεται;

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ!

Εφ. Μπιρλίκ 20-5-2011.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ.
Το ΥΠΕΞ της T.C. αναφέροντας πως τις τελευταίες μέρες ήρθαν στην επικαιρότητα τα υπάρχοντα θέματα του Αιγαίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία δηλώνει πως ¨Μέχρι την επίλυση αυτών των θεμάτων είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι μονόπλευρες κινήσεις που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ειρήνη και στη σταθερότητα της περιοχής και ζημιώνουν την θετική ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δύο χώρες¨
Ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε πως τις τελευταίες μέρες ήρθαν στην επικαιρότητα τα υπάρχοντα θέματα του Αιγαίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και πως « Είναι γνωστό πως στο Αιγαίο υπάρχουν αλληλοσυνδεόμενα θέματα. Η θέση της χώρας μας για την θάλασσα του Αιγαίου είναι σαφής και αυτό πρέπει να το ξέρουν όλες οι σχετιζόμενες πλευρές» .
Ο εκπρόσωπος ανέφερε πως η επιθυμία είναι η θάλασσα του Αιγαίου να αποτελέσει ¨πεδίο ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας¨ και συνέχισε λέγοντας πως ¨ Διατηρούμε την απαραίτητη πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα, ώστε όλα τα θέματα του Αιγαίου να επιλυθούνε με συμφωνία από τις δύο πλευρές, στην βάση των κοινών συμφερόντων, με τρόπο ειρηνικό και μόνιμο .Μέχρι την επίλυση αυτών των θεμάτων είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι μονόπλευρες κινήσεις που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ειρήνη και στη σταθερότητα της περιοχής και ζημιώνουν την θετική ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δύο χώρες.¨.

Σχόλιο : Προφανώς αναφέρονται σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι. Την κυριότητα των οποίων αμφισβητεί η Τουρκία επειδή λέει δεν αναφέρεται ρητά πουθενά η μεταβίβαση τους προς την Ελλάδα. Αλήθεια για την Κωνσταντινούπολη υπάρχει κάποια συμφωνία μεταβίβασης κυριότητας ; Μήπως να συζυτήσουμε και για την Πόλη;


Θα πληρώσει τους τοκογλύφους και θα πεινάει ο Ελληνικός λαός για δεκαετίες!

Θα δώσουμε πίσω τα δανεικά, επιμένει ο πρωθυπουργός!


«Η μάχη είναι σε πλήρη εξέλιξη, τόσο εγώ προσωπικά όσο και κανείς άλλος στην κυβέρνηση, δεν κάνουμε πίσω, έτσι ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Ξέρω ότι όλοι αγωνιούν, αλλά ο αγώνας αυτός αξίζει. Είμαστε στον πρώτο πιο δύσκολο χρόνο της προσπάθειας, και τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα, αλλά είμαστε όλοι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια του ελληνισμού. Είναι καθολική απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να σώσουμε την χώρα και να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός από το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε πρόταση εθνικής συστράτευσης σε κάθε δημιουργική δύναμη της  χώρας, λέγοντας πως συστράτευση «αφορά βεβαίως και τα πολιτικά κόμματα, αλλά και κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας, την αυτοδιοίκηση, την υγιή επιχειρηματικότητα, τον κάθε πολίτη».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα πρόκειται να αποπληρώσει τα χρέη της, επισημαίνοντας ότι «έχουμε ζητήσει τα δανεικά των εταίρων μας και αυτά τα δανεικά θα τα επιστρέψουμε. Γιατί ακούω διάφορα και δεν αισθάνομαι καλά, όταν μου λένε: "Μα εσείς θα επιστρέψετε τα λεφτά μας;" Και βέβαια ναι. Θα τα επιστρέψουμε», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό θίγει την περηφάνια μας» και δεν έκρυψε την ενόχλησή του από τα ερωτήματα που δέχεται όταν βρίσκεται στο εξωτερικό για το αν η χώρα μας θα καταφέρει να επιστρέψει τα δανεικά.
Δημοσιεύθηκε στην Πολιτική


Πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς και αυτός ο πρωθυπουργός μπορούν να σώσουν την Ελλάδα;

Οι αριθμοί δεν βγαίνουν!


Ενώπιον ενός μεγάλου αδιεξόδου βρίσκεται πλέον το οικονομικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε, χθες, η εσπευσμένη μεν, πολύωρη δε, σύσκεψη στην οποία έλαβε μέρος ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώτος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Λουκάς Παπαδήμος.
Στη σύσκεψη ατή η ελήφθη η οριστική απόφαση για την υποβολή αιτήματος νέας δανειακής σύμβασης ύψους 60 δις. ευρώ, προκειμένου η χώρα να καταφέρει να αποπληρώσει, μέρος, των υποχρεώσεών της που λήγουν το 2012 και 2013. Από τη σύσκεψη επίσης επιβεβαιώθηκε πως η ΕΚΤ δεν προτίθεται να προβεί στη λήψη μέτρων και στην παροχή νέων «ελαφρύνσεων» προς την Ελλάδα, πέραν όλων όσα έχουν συμφωνηθεί στις δύο συνόδους κορυφής που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο.
Ωστόσο, επειδή συνήθως η οικονομία, είναι πρακτική αριθμητική να σημειωθεί πως τα δύο επόμενα χρόνια, 2012 και 2013, η χώρα θα πρέπει να καταφέρει να καλύψει δανειακές υποχρεώσεις που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 95 δις. ευρώ, δηλαδή χρειάζεται σχεδόν άλλο ένα δάνειο όπως αυτό που λάβαμε. Το πρόβλημα, όμως παραμένει, διότι, οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν προτίθενται να μας χορηγήσουν περισσότερα από 60 δις. ευρώ. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να βρεθούν τα υπόλοιπα χρήματα, οι εκπρόσωποι της τρόικα πιέζουν για την άμεση εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ύψους 27 δις. ευρών και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις. ευρώ, ώστε η χώρα να πετύχει την αποπληρωμή των οφειλών της προσεχούς διετίας και να έχει ένα μικρό πλεόνασμα, το οποίο βεβαίως θα χρησιμοποιήσει για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της από το 2013 και μετά δίχως, όμως, να έχει μειωθεί το χρέος και με πρόσθετο γεγονός ότι θα έχει «αξιοποιηθεί» η δημόσια περιουσία στο σύνολό της και θα έχουν τελειώσει τα «ασημικά» μας.
Στο πλαίσιο αυτό η τρόικα αναμένει μία εντυπωσιακή κίνηση από την κυβέρνηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.
Δημοσιεύθηκε στην Οικονομία Ελλάδα


Η Ελληνική κυβέρνηση τι θα κατεβάσει... τα παντελόνια!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αρμάδα κατεβάζει και η Άγκυρα μεταξύ Ρόδου-Μεγίστης!

Σκηνικό υψηλής έντασης στήνουν οι Τούρκοι από την Έβρο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην γειτονική χώρα και ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο είναι οι συνήθεις τουρκικοί λεονταρισμοίο (οι οποίοι όμως την νύχτα παραλίγο να είχαν θύματα από ελληνική πλευράς στο επεισόδιο του Έβρου) ή "σπρώχνουν" σε μείζον "θερμό" επεισόδιο. Το νυχτερινό επεισόδιο στον Έβρο, παρά το γεγονός ότι είχε να κάνει με λαθρεμπόρους και συνοριοφύλακες, κλιμακώθηκε άμεσα με την εμπλοκή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Άρα πάνε γυρεύοντας...
Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr, η Τουρκία αποφάσισε να "κοντράρει" την ελληνική μείζονα αεροναυτική άσκηση SAR μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) και να προχωρήσουν σε δική τους άσκηση, ανακοινώνοντας ότι η περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου είναι τουρκικής αρμοδιότητας για αποστολές SAR και όποιος πλεύσει ή πετάξει μέσα σε αυτές τις περιοχές οφείλει να λάβει έγκριση και άδεια από την Τουρκία.

Η σχετική ΝΟΤΑΜ που περιήλθε στην κατοχή τoυ defencenet.gr και δείχνει ότι η Άγκυρα είναι διατεθειμένη "να τραβήξει το σχοινί στα άκρα", εκδόθηκε προχθες και έχει ως εξής:

A1743/11 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED.
-THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A0907/11 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAA-
AS REGARDS THE GREEK NOTAM A0907/11 TURKEY DOES NOT ACCEPT THE
DEFINITION OF THE SEARCH AND RESCUE (SAR) AREA WITH REFERENCE TO
ATHENS FIR. IN ACCORDANCE WITH THE 1979 HAMBURG CONVENTION ON
MARITIME SEARCH AND RESCUE, TURKEY. HAS THE MEANS AND CAPABILITIES
TO CONDUCT SAR OPERATIONS IN HER MARITIME SEARCH AND RESCUE REGION
(SRR) AS DECLARED TO THE IMO AND INCLUDED IN THE IMO'S GLOBAL SAR
PLAN AND WILL CONTINUE TO CONDUCT SAR OPERATIONS IN THE SAID AREA.
THEREFORE, ALL SAR EFFORTS/ACTIVITIES WITHIN THE TURKISH SRR MUST BE
COORDINATED WITH THE RELEVANT TURKISH AUTHORITIES. SFC - FL100, 07 JUN 05:00
2011 UNTIL 07 JUN 15:00 2011. CREATED: 18 MAY 08:04 2011

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ απορρίφθηκε με έκδοση δικής μας ΝΟΤΑΜ όπου χρησιμοποιήθηκε σκληρή ορολογία από ελληνικής πλευράς "FURTHERMORE, THE VIEWS EXPRESSED IN THE ABOVE SAID TURKISH NOTAM ARE IRRELEVANT, GIVEN THAT THE GREEK ATS AUTHORITIES ARE THE ONLY
COMPETENT AUTHORITIES FOR THE PROMULGATION AND/OR CLARIFICATION OF
NOTAMS WITHIN THE ATHINAI FIR AND FAILURE TO COMPLY WITH THEIR
PROVISIONS RENDERS TURKEY RESPONSIBLE FOR ANY AND ALL CONSEQEUENCES
TO AIR TRAFFIC SAFETY. FOR ALL THESE REASONS TURKISH NOTAM A1743/11 LTAAYNYX IS NULL AND VOID AND IS HEREBY REJECTED

Η πρόκληση είναι κάτι παραπάνω από σαφής και ακολουθήθηκε μάλιστα και από έκδοση τουρκικής ΝΑVTEX για δική τους άσκηση μεταξύ 23 και 25 Μαίου με μεγάλες αεροναυτικές δυνάμεις με τα εξής στοιχεία:

ZCZC IA26
181352 UTC MAY 2011
IZMIR TURK RADIO

NAVTEX N/W NR:347/11

AEGEAN SEA- MEDITERRANEAN SEA
MILITRAY EXCERCISES ON 23 AND 25 MAY
2011 FROM 1400Z TO 2200Z IN AREA BOUNDED BY
36 40 67N 028 14 40E
36 47 30N 028 24 40E
36 47 40N 028 30 17E
36 41 00N 028 37 60E
36 34 33N 028 50 80E
36 32 60N 029 00 50E
36 23 30N 029 06 20E
36 15 00N 029 19 00E
36 09 00N 029 19 00E
36 09 00N 028 23 50E
36 35 00N 028 23 50E
WIDE BERTH AVISED NNNN

Οι Τούρκοι δείχνουν σαφώς αιφνιδιασμένοι από την έκταση και το μέγεθος της ελληνικής άσκησης SAR "Ιωνάς 2011" και προσπαθούν να απαντήσουν με δική τους άσκηση περίπου στην ίδια περιοχή αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων καθώς είναι βέβαιο ότι υα μαχητικά τους θα έρθουν αντιμέτωπα με ελληνικά και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί η απόσταση των 3 ν.νμ που ζητούν οι ΗΠΑ να υπάρχει μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών μαχητικών στις αναχαιτίσεις των δεύτερων από τα πρώτα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Κατά τα άλλα έχουμε υπουργό τον Παπακωνταντίνου!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch!


 
Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, ασκώντας και νέες πιέσεις στην κυβέρνηση και στην Ευρώπη.
Για πρώτη φορά τα spreads των ελληνικών 10ετών ομολόγων ξεπέρασαν τον γενικό δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Κατά τρεις βαθμίδες, σε Β+ από ΒΒ+ υποβάθμισε την Ελλάδα η Fitch με την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας να παραμένει σε ”αρνητικό”.
Για πρώτη φορά τα spreads των ελληνικών 10ετών ομολόγων ξεπέρασαν τον γενικό δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου, καθώς άγγιξαν τις 1.380 μονάδες βάσης και το Χ.Α. έκλεισε στις 1.297 μονάδες με απώλειες 1,88%.
Η υποβάθμιση αντανακλά το μέγεθος της πρόκλησης που έχει μπροστά της η Ελλάδα, στην προσπάθειά της να υλοποιήσει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων, και παράλληλα να βάλει τα θεμέλια για μια διατηρήσιμη οικονομική ανάκαμψη.
Σύμφωνα με τη Fitch, η αξιολόγηση Β+ αντανακλά την εκτίμησή της ότι θα χορηγηθεί νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν θα υποστούν “ήπια αναδιάρθρωση” ή “re-profiling” που θα πυροδοτούσε ένα πιστωτικό γεγονός και θα οδηγούσε σε “αξιολόγηση χρεοκοπίας” από τη Fitch.
Μια επιμήκυνση της ωρίμανσης των υφιστάμενων τίτλων θα θεωρούταν από τη Fitch ως χρεοκοπία και η πιστοληπτική ισχύς της Ελλάδας θα αξιολογούταν ανάλογα, σημειώνει.


Τι απαντά η κυβέρνηση, τι λέει ο πρωθυπουργός, αληθεύουν;

Άτυπος οικονομικός σύμβουλος του Γ .Παπανδρέου ο Κ.Ντερβίς, σύμφωνα με τους NY Times!


 
Ως άτυπο σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων του πρωθυπουργού Γ . Παπανδρέου εμφανίζουν οι New York Times τον Τούρκο πρώην υπουργό Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς, υποψήφιο για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.«Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Ντερβίς είναι στενός φίλος του κ. Παπανδρέου, του πρωθυπουργού της Ελλάδας, τον οποίο συμβουλεύει ανεπισήμως τα δύο τελευταία χρόνια » αναφέρει η εφημερίδα, η οποία σε άρθρο της σκιαγραφεί την προσωπικότητα του κ . Ντερβίς, τις ικανότητές του, αλλά και τις ερωτικές περιπέτειες που είχε.
Στην Αθήνα κυβερνητικές πηγές, δεν επιβεβαίωσαν ούτε όμως διέψευσαν το γεγονός ότι ο κ . Ντερβίς ήταν για δύο χρόνια άτυπος σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Απλώς είπαν πως είναι γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου έχει επικοινωνία με πολλές προσωπικότητες στον κόσμο : «Όλοι γνωρίζουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει με προσωπικότητες, όπως οικονομολόγους, νομπελίστες κτλ. ο πρωθυπουργός, ορισμένες φορές και μεταμεσονύκτιες, επικοινωνίες» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι ο κ. Ντερβίς, 62 ετών, διατηρεί συχνή επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, έχει προσκληθεί μάλιστα δύο φορές να συμμετάσχει στο Συμπόσιο της Σύμης και σε εκδηλώσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ την περασμένη Παρασκευή βρισκόταν στην Αθήνα , έτρωγε με φίλους και αμέσως μετά, όπως τους είπε, θα πήγαινε να συναντήσει τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τους New York Times, οι κ.κ. Παπανδρέου και Ντερβίς γνωρίσθηκαν το 2001, όταν ο κ. Ντερβίς είχε την ευθύνη της τουρκικής οικονομίας και ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Από τότε αναπτύχθηκε μια στενή σχέση και είχαν συχνή ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα . Ο κ. Ντερβίς, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ήταν μάλιστα παρών σε όλες τις ετήσιες συναντήσεις και εκδηλώσεις που οργάνωνε ο κ . Παπανδρέου στα ελληνικά νησιά. Είχαν επίσης κοινή παρουσία στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον. Το περιβάλλον των δύο ανδρών, βεβαιώνει η εφημερίδα, αναφέρει ότι συνηθίζουν να επικοινωνούν τηλεφωνικά πολύ αργά τις νυκτερινές ώρες.
Μετά τις αποκαλύψεις για την ερωτική περιπέτεια του κ . Ντερβίς από τους New York Times, πολλοί εδώ στην Αθήνα εκφράζουν τις αμφιβολίες τους εάν θα προχωρήσει τελικά η υποψηφιότητα του κ . Ντερβίς στη γενική διεύθυνση του ΔΝΤ, ως αντικαταστάτη του παραιτηθέντος κ. Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο κ. Ντερβίς είχε επεξεργασθεί, πάντως, ως υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας μαζί με το ΔΝΤ ένα επιτυχές πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης , που οδήγησε την τουρκική οικονομία στην ανάπτυξη.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More