24.8.11

Έχουν εγκαταλείψει την Θράκη!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ;

Εφ. Αντιφωνητής  16-8-2011.Νά τούς …φοβόμαστε;!!!
Καθώς διανύουμε τήν μήνα τοῦ Ραμαζανιοῦ, δίνουν καί παίρνουν τά δεῖπνα (ἰφτάρ) τῶν μειονοτικῶν παραγόντων καί τῶν ἐν Τουρκίᾳ πατρώνων τους. Eἴχαμε λοιπόν ἰφτάρ στήν Κωνσταντινούπολη (ὀργανωμένο ἀπό τόν ἰσλαμικό ὀργανισμό IRCICA), στήν Κεσάνη τῆς Ἀνατολικῆς Θράκης (ὀργανωτής ὁ ἀλυτρωτικός Σύλλογος Ἀλληλεγγύης Τούρκων Δυτικῆς Θράκης), καί παντοῦ στήν ἑλληνική Θράκη: Ξάνθη, Κομοτηνή (ἀπό τόν Σύλλογο Ἀποφοίτων θρησκευτικῶν σχολείων – Ἰμάμ Χατίπ), Ἐχῖνο κτλ. Σέ ὅλα παρέστησαν καί μίλησαν οἱ τουρκομουφτῆδες Κομοτηνῆς καί Ξάνθης Σερήφ καί Μετέ, οἱ σοσιαλιστές βουλευτές μας Χατζηοσμάν καί Μάντατζη, ὁ Πρόξενος Κομοτηνῆς Μουσταφά Σάρνιτς καί ἄλλοι πολλοί πολιτευτές, πρόεδροι σωματείων κτλ. Ἄραγε εἶναι θρησκευτικές ὅλες αὐτές οἱ ἐκδηλώσεις καί δικαιολογοῦν τήν χαζοχαρούμενη δική μας ἀντιμετώπιση ἤ συμβαίνει κάτι ἄλλο; Πρίν ἀπαντήσετε προσέξτε κάποια σημεῖα τῶν λογιδρίων πού ὑπέπεσαν στήν ἀντίληψή μας.

Στό ἰφτάρ τῆς Κεσάνης τῆς Ἀν. Θράκης, ὅπου ἀνταποκρίθηκε ΟΛΗ ἡ κυβερνώσα κάστα τῆς μειονότητας καί ΟΛΟΙ οἱ Τοῦρκοι πολιτικοί πού ἔχουν δυτικοθρακιώτικη καταγωγή, ὁ Πρόξενος μίλησε γιά τά «100 περίπου σχολεῖα πού ἀνοίξαμε σέ Ροδόπη καί Ἕβρο γιά νά διδάσκονται τά παιδιά τῆς μειονότητας τήν πατροπαράδοτη πολιτιστική κληρονομιά τους». Ποιοί τά ἀνοίξανε εἴπαμε; Μήπως εἶναι κι αὐτό στά πλαίσια τῆς διπλωματικῆς ἀποστολῆς του;
Κι ἀπό τόν τουρκομουφτή Ξάνθης Α. Μετέ ἀπολαύσαμε τή φράση «Ξέραμε ἀπό παλιά στή Δ. Θράκη ὅτι οἱ θρησκευτικοί ἡγέτες γίνονταν καί πολιτικοί ἡγέτες. Τά θέματα λύνονταν ὑπό τήν ὀμπρέλα τους, μαζί μέ τήν Ὑψηλή Πύλη (Προξενεῖο)»! Κανονική γιορτή τῆς …παρακρατικῆς λειτουργίας στή Θράκη, σά νά λέμε! Το πρῶτο βραβεῖο ὅμως πάει δικαιωματικά στόν Ροδοπαῖο συνάδελφο τοῦ Μετέ, στόν Ἰμπράμ Σερήφ, πού μιλώντας στό ἰφτάρ τῆς Κομοτηνῆς, ντοπαρίστηκε ἀπό τά λόγια τοῦ ἐξ Ἀδριανουπόλεως προσκεκλημένου συνταξιούχου δασκάλου Χασάν Γκιουμούς. Αὐτός ὁ τελευταῖος πού μᾶς κουβαλήθηκε ὡς ὁμιλητής, ἐσχάτως βγάζει κάτι λογίδρια ἔμπλεα ἰσλαμικοῦ ὀθωμανισμοῦ, πού νομίζεις ὅτι εἶναι μετεμψύχωση τοῦ κόκκινου σουλτάνου. Ἦρθε λοιπόν γιά νά πεῖ μέσα στήν Κομοτηνή ὅτι ἡ Ρούμελη (δηλ. ἡ ἑλληνική χερσόνησος) εἶναι ἡ Κόκκινη Μηλιά (!), ὅτι μιλώντας γιά ποτάμι αὐτός σκέφτεται τόν …Δούναβη, ὅτι ἡ ἄμυνα τῆς Κωνσταντινούπολης ξεκινάει στή Θεσσαλονίκη καί ἄλλα τέτοια μοντέρνα καί συνυπαρξιακά. Ἐνθουσιασμένος λοιπόν κι ὁ Σερήφ πῆρε φόρα καί ἀνέκραξε: Εἴμαστε ἐδῶ 400 ἄτομα. Νά μᾶς φοβοῦνται! (Bizden korksunlar!) Ὡραῖο κλῖμα, δέν συμφωνεῖτε;
Δεῖτε στήν φωτογραφία πού παραθέτουμε καί τό ντεκόρ στό ἕδρανο τῆς …θρησκευτικῆς γιορτῆς ἀπό ὅπου μίλησαν οἱ βουλευτές μας καί οἱ συμπολίτες μας στήν Κεσάνη. Δέν εἶναι χάρμα;


Οι μεγάλες επιτυχίες του αναπληρωτή πρωθυπουργού!

Φινλανδία και Wall Street Journal «καίνε» την Ευρώπη ! Προαποφασισμένες εδώ και καιρό οι (εμπράγματες) εγγυήσεις !



*Νέες πιέσεις της Φινλανδίας για εγγυήσεις.
*Έχει προαποφασιστεί από τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου λέει ο Πρ. της ΚΟ της Φινλανδίας.
*WSJ: Η Ευρώπη συζητά σχέδιο για τις  εγγυήσεις – Στην ατζέντα και οι εμπράγματες εγγυήσεις όπως η κρατική ακίνητη περιουσία!
Η Φινλανδία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις εγγυήσεις για ένα δάνειο προς την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιούρκι Κατάινεν, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει σε όλη την Ευρωζώνη η συμφωνία για χρηματιστικές εγγυήσεις.
Πριν από μια εβδομάδα, η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν ανακοίνωσε μια συμφωνία με την Ελλάδα, λέγοντας πως βάσει των όρων αυτής η Αθήνα θα μεταβιβάσει ένα αδιευκρίνιστο ποσό στο φινλανδικό κράτος. Το ποσό και οι τόκοι του θα επενδυθούν σε χαμηλού κινδύνου, μακροπρόθεσμους τίτλους που θα εγγυηθούν το δάνειο στήριξης.
Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Grand Committee, επιτροπή η οποία αποφασίζει για τη θέση της Βουλής στους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (οι αποφάσεις των 25 μελών της είναι πολιτικά δεσμευτικές), δήλωσε πως οι ηγέτες της Ευρωζώνης έχουν ήδη συμφωνήσει στις 21 Ιουλίου να επιτρέψουν μία διμερή συμφωνία εγγυήσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Φινλανδίας με σκοπό να διασφαλιστεί η συμμετοχή της χώρας στο νέο πακέτο βοήθειας.
«Αυτό πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης για το τρέχον ζήτημα των εγγυήσεων», είπε, σε δηλώσεις της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires και παρέπεμψε δε, στην ανακοίνωση των ηγετών της Ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου που αναφέρει ότι:
«Όπου κριθεί απαραίτητο, μία συμφωνία εγγυήσεων μπορεί να τεθεί σε ισχύ με σκοπό να καλυφθεί ο κίνδυνος που προκύπτει για τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης από τις εγγυήσεις τους στο EFSF».
«Η Φινλανδία συνεχίζει να απαιτεί εγγυήσεις όμως είναι έτοιμη να συζητήσει εποικοδομητικά για την μορφή τους», σημείωσε.
Η νέα φινλανδική κυβέρνηση, η οποία σχηματίσθηκε τον Ιούνιο έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις, δήλωσε πως θα ζητήσει εγγυήσεις ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει σε μελλοντικά πακέτα στήριξης για την Ελλάδα ή άλλα μέλη της ευρωζώνης.
Την ίδια ώρα, νέες πιέσεις ασκεί και η Αυστρία, προκειμένου να δοθούν εγγυήσεις σε όλες τις χώρες και όχι μόνο στη Φινλανδία.
Ιδιαίτερη προσοχή όμως, πρέπει να δοθεί στο δημοσίευμα της Wall Street Journal: «Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης συζητούν ένα σχέδιο εγγυήσεων, το οποίο θα βασίζεται σε μη χρηματικά περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου, περιλαμβανομένης της ακίνητης περιουσίας του».
Σημειώνεται επίσης πως και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αντίθετο στη συμφωνία αυτή, γιατί μπορεί να απειλήσει το καθεστώς του ως του «προτιμώμενου πιστωτή», το οποίο διασφαλίζει ότι το ΔΝΤ είναι αυτό που σε κάθε περίπτωση αποπληρώνεται πρώτο.
Οι πρώτες συζητήσεις στην ευρωζώνη, σημειώνει η WSJ, είχαν επικεντρωθεί στην αναζήτηση ρευστών περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας -μετρητών και πιθανόν χρυσού- που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση.
Τώρα, συμπληρώνει, εξετάζεται, αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μη ρευστά περιουσιακά στοιχεία, όπως ελληνικές επιχειρήσεις ή ακίνητη περιουσία του ελληνικού Δημοσίου.


Η Ρωσία στηρίζει την Κύπρο;


Πυρηνικά υποβρύχια στέλνει η Ρωσία στην Α.Μεσόγειο για ΑΟΖ Κύπρου!



Η Ρωσία στηρίζει την Κύπρο και εγγγυάται την ασφάλειά της αν αυτή απειληθεί. Οι δραστηριότητες της Κύπρου προς εξερεύνηση και εξόρυξη ορυκτών πηγών πλούτου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (AOZ) ανταποκρίνονται στο διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σύμφωνα με τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, επισήμανε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.
Η δεύτερη ρωσική παρέμβαση υπερ της Κύπρου, λίγα 24ωρά μετά την δήλωση ανάλογης στήριξης των ΗΠΑ και της απόρριψης του τουρκικού διαβήματος προς την Ουάσιγκτον, είναι ο δεύτερος “κεραυνός” στο κεφάλι της Άγκυρας.
Στη σχετική ανακοίνωση, ο Α. Λουκασέβιτς σημείωσε ότι «σύμφωνα με τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο από το 1982, την οποία μεταξύ άλλων 162 κρατών έχει υπογράψει και η Κυπριακή Δημοκρατία, κάθε κράτος με θαλάσσιες ακτές κατέχει κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ του για σκοπούς εξερεύνησης, εκμετάλλευσης και προστασίας τόσο των ζώντων, όσο και των μη ζώντων φυσικών πηγών, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων, που καλύπτουν το θαλάσσιο βυθό, το βυθό και το υπέδαφός του».
«Τα κυριαρχικά δικαιώματα για σκοπούς εξερεύνησης και επεξεργασίας των πηγών της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας του παράκτιου κράτους έχουν αποκλειστικό χαρακτήρα», υπογράμμισε ο Ρώσος υψηλόβαθμος διπλωμάτης.
Όπως εξηγεί ο κ. Λουκασέβιτς «για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ διεξάγεται οριοθέτηση, η οποία διαμορφώνεται μέσω της υπογραφής διμερούς συμφωνίας μεταξύ των κρατών με αντικείμενες και τεμνόμενες ακτογραμμές στη βάση του διεθνούς δικαίου».
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, έχουν λάβει εντολή να περιπολούν στην Α.Μεσόγειο δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια της Ρωσίας του στόλου της Μεσογείου για να καταστεί καλύτερα αντιληπτό από την Τουρκία ότι η Μόσχα εννοεί αυτά που λέει…


Τα καρντάσια μας...

¨ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ¨!

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 18-8-2011.

ΔΕΝ ΕΞΕΠΛΑΓΗΝ
Χτες το βράδυ με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος.
Μου λέει :
- Θα σου πω κάτι και θα εκπλαγείς.
- Λέγε, ενδιαφέρομαι
- Αυτοί οι Ρωμιοί είναι κοροΐδα
- Γιατί ;
- Το 1974 όταν εξελέγη ο Ετσεβίτ, είχαν ελπίδες από αυτόν. Μάλιστα ακόμη και στον εμφύλιο τους έλεγαν ¨Που είναι ο Ετσεβίτ να έρθει να μας σώσει¨.

- Αυτό που λες είναι σωστό, αλλά και εμείς τα ζήσαμε αυτά. Ρωμιός οπαδός του Μακαρίου είχε έρθει και είχε παραδοθεί σε εμάς και είχε ζητήσει να τον φυλάξουμε από τα μέλη της ΕΟΚΑ.
- Τον προφυλάξατε ;
- Ναι. Αλλά στις 19 Ιουλίου πήγε να δει την οικογένεια του. Τον είδαμε ξανά στις 23 ή 24 Ιουλίου. Με το βαθμό του λοχαγού,
- Ε, τον άθλιο.
- Ευτυχώς όμως που ήταν αυτός. Μας βοήθησε πολύ. Αν ήταν άλλος στην θέση του μπορεί να είχαμε πολλά θύματα. Πράγματα απίστευτα μας ήρθαν στο κεφάλι. Εσύ που θες να φτάσεις όμως ;
- Ο Ετσεβίτ που ήρθε δήθεν χάριν της ειρήνης και της διαταραχθείσας συνταγματικής τάξης τους ξεγέλασε κι αυτούς. Κανείς δεν αναρωτήθηκε ¨μα καλά τώρα χάλασε το σύνταγμα ;¨.
- Η Τουρκία χώρισε επίσημα το νησί στα δύο το 1974.
- Και αυτό έγινε επειδή εμπιστεύτηκαν τον Ετσεβίτ
- Και ακόμη δεν τελείωσε. Το νησί χωρίστηκε στα δύο, χιλιάδες άτομα δολοφονήθηκαν. Τους άρπαξαν από τα χέρια τους τις περιουσίες τους. Και ακόμα δεν πήραν το μάθημα από αυτά που τους έκανε ο καταγόμενος από την Τουρκία. Όταν εξελέγη ο θρησκόληπτος Ερντογάν νόμισαν πως θα καταργούσε το σύστημα που ήρθε στο νησί το 1974 και χώρισε το νησί στα δύο.
- Πάλι δηλαδή γελάστηκαν.
- Απόλυτα. Οι Ρωμιοί πίστεψαν κι εμπιστεύτηκαν δύο Τούρκους ηγέτες. Τον Ετσεβίτ και τον Ερντογάν. Ο ένας ήρθε και χώρισε το νησί στα δύο. Ο άλλος νομίζω θα πραγματοποιήσει τον διαμελισμό και θα γίνουνε δύο κράτη, ένα στο βορά και ένα στον νότο.
…………………………………..


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More