8.1.10

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.



Οι όροι Ιθαγένεια, Υπηκοότητα...........

Οι όροι Ιθαγένεια, Υπηκοότητα , Ομοεθνής-Αλλοεθνής, Ημεδαπός -Αλλοδαπός και Μετανάστευση.


Με αφορμή την επικείμενη Ελληνοποίηση 960.000 αλλοεθνών  από το ΠΑΣΟΚ για ψηφοθηρικούς λόγους και επειδή πολλά ακούμε για αυτούς τους όρους  ας δούμε τι σημαίνουν διότι στην Ελλάδα ως συνήθως πάμε να τους κάνουμε όλους Ιθαγενείς.


Ιθαγένεια (με καθαρά νομικο-πολιτικούς όρους) είναι ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει και Υπηκοότητα (citizenship)  ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος .(Λεξ. Τριανταφυλλίδη). Η διαφορά είναι σαφής.

Στις ΗΠΑ υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ των ημεδαπών(nationals) και προσώπων που έχουν την υπηκοότητα (citizenship).

Στην Μεγάλη Βρετανία ο διαχωρισμός γίνεται με τις λέξεις citizen(ιθαγενής, ημεδαπός) και subject(υπήκοος).

Στην Ελλάδα μέχρι την δεκαετία του 90 αποφεύγονταν η χρήση του όρου «ιθαγενής»(native, indigène)  για την νομικο-πολιτική διάσταση του  διότι  πολύ απλά σύμφωνα με την γλώσσα μας σημαίνει  ο αυτόχθονας κάτοικος μιας χώρας ή αυτός που κατάγεται από τη χώρα στην οποία και κατοικεί. Δυστυχώς στην Ελλάδα  του εθνομηδενισμού, της Απαιδείας και δια Βίου Βλακείας με τον όρο Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας καταφέραμε να τα βάλουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι μεταφράζοντας τους όρους σύμφωνα με τις γνωστές μας  μεσοβέζικες λύσεις. Όπως αναφέρει το λεξικό της UNESCO  η Ιθαγένεια στο διεθνές Δίκαιο υπονοεί επίσης και την εθνικότητα(nationality).
Η μεσοβέζικη λύση λοιπόν  που έδωσε το μεταπολιτευτικό μας κράτος είναι ότι Ιθαγένεια είναι ο νομικός δεσμός ενός ατόμου με ένα κράτος. Αν ο δεσμός αυτός υπάρχει, λέμε ότι το άτομο αυτό είναι πολίτης του συγκεκριμένου κράτους.( Έγγραφο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, Πεμ, 08/03/2007 – 13:48,http://www.neb.gr/node/113)

Όλα(Ιθαγένεια και Υπηκοότητα) σε ένα(Ιθαγένεια). Είναι ο σύγχρονος Κώδικας Ιθαγένειας.....σαν την οικονομία μας. Υπάρχουν όμως και άλλες λέξεις που διαχωρίζουν τους ιθαγενείς με τους αλλοεθνείς μετανάστες. Είναι ο:
-«ημεδαπός» ή «ομοεθνής» ή «ομογενής»  που σημαίνει αυτός που κατάγεται ή προέρχεται από την ίδια χώρα και είναι ίδιας εθνικότητας  ή αυτός που ανήκει στο ίδιο γένος.
-«αλλοδαπός» ή «αλλοεθνής» ή «αλλογενής»  που είναι αυτός που δεν είναι υπήκοος της χώρας στην οποία βρίσκεται ή δεν ανήκει στην  ίδια εθνικότητα ή δεν ανήκει στο ίδιο γένος με τον ημεδαπό εθνικό  πληθυσμό της χώρας που κατοικεί.

Επισημαίνω δε  ότι «Έθνος»(nationή Γένος μπορεί να ορισθεί μία ευρύτερη κοινωνία ανθρώπων, τους οποίους ενώνουν κοινές πολιτιστικές αντιλήψεις , κοινή συνειδητότητα και κοινή καταγωγή.
Ο όρος Μετανάστης ή Μετανάστευση είναι ακόμα πιο πολύπλοκος όταν θέλουμε να τον μεταφράσουμε με αγγλικούς όρους.

Η Μετανάστευση λοιπόν στις κοινωνικές επιστήμες  ανά τον κόσμο (στο Ελλαδιστάν ασχολούνται με άλλα πράματα) είναι οι  γεωγραφικές μετακινήσεις ατόμων (individuals) ή ομάδων (groups). Στην ειδική βιβλιογραφία διακρίνον ται διάφοροι τύποι μεταναστεύσεως: μετανάστευση εσωτερική (internal) και εξωτερική (external)- εκούσια (voluntary) και ακούσια (involuntary)- πρωτογενής (primary) και δευτερογενής (secondary)- πλήρης (complete) και ατελής (incomplete)- συντηρητική (conservative) ή ανανεωτική (innovating)- βραχυπρόθεσμη (short term) ή μακροπρόθεσμη (long term).
Στα ελληνικά δεν μπορεί να αποδοθούν μονολεκτικά, όπως γίνεται στα αγγλικά  οι τρεις βασικοί τύποι της μετακινήσεως.
Η αγγλική λέξη migration σημαίνει γενικά τη μεταναστευτική κίνηση, τη μετοικεσία, χωρίς να υποδηλώνεται αν οι μετακινούμενοι φεύγουν από τη χώρα τους ή εισέρχονται σε μια άλλη χώρα.
Με το πρόθεμα in (εις) (immigration) η έννοια εξειδικεύεται και σημαίνει τη μετανάστευση από τη σκοπιά της χώρας, που δέχεται τους μετακι νούμενους (χώρα προορισμού).
Με το πρόθεμα (ex — έκ) (emigration) προσδιορίζεται ότι η μετακίνηση αντιμετωπίζεται από τη σκοπιά της χώρας από την οποία φεύγουν οι μετακι νούμενοι (χώρα προελεύσεως).Η δεύτερη αυτή κατηγορία αποκαλείται στα ελληνικά και αποδημία.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η μετανάστευση που απασχολεί κατά τους νεότερους χρόνους την Ελλάδα, σαν πρόβλημα πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, δημογραφικό κλπ., είναι μόνο της δεύτερης κατηγορίας — δηλ. αποδημία (emigration) — ενώ πάλι σε άλλες χώρες, π.χ. τις Ήν. Πολιτείες, τη Γερμανία, την Αυστραλία, είναι μόνο της πρώτης κατηγορίας (immigration).
Ελπίζω να έγινα κατανοητός σε ότι αφορά την ορολογία. Προσωπικά και το ξεκαθαρίζω δεν αντιτίθεμαι να δοθεί η υπηκοότητα και όχι η ιθαγένεια στους νόμιμους μετανάστες και  μόνο της 2ης γενιάς πάντα με αυστηρές προϋποθέσεις(απολυτήριο γυμνασίου, εξετάσεις γλώσσας και ιστορίας, αφαίρεση αυτής εάν έχουν προβεί σε άνομες πράξεις, όχι ψήφο σε Εθνικές και Ευρωπαικές εκλογές και δημοψηφίσματα).
Εάν είχαμε κράτος και όχι κομματοκρατία αυτά θα τα είχαμε ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια.
Με τα υπάρχοντα δεδομένα όμως και γνωρίζοντας την σαθρή και φαιδρή Ελληνική πραγματικότητα είμαι της άποψης να γίνει δημοψήφισμα διότι πάνω από όλα ο Ελληνικός λαός πρέπει να κρίνει στον αν θα δοθεί ιθαγένεια(Ελληνικής Μεταπολιτευτικής ερμηνείας) στους αλλοεθνείς μετανάστες.

Βιβλιογραφία.

-Λεξικό Τριανταφυλλίδη

-Λεξικό Κοινωνικών Επιστημών της UNESCO

-Ηλίας Ηλιόπουλος «Κουλτούρα θανασίμων ψευδών», Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ  ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ(http://politikes-paremvaseis.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html)


Έξαρση ασθενειών από μετανάστες .....

Οι μετανάστες ευθύνονται για την έξαρση της φυματίωσης




060110-tuberculosis1.jpg
Επίσημες έρευνες στην Σκωτία, που έγιναν γνωστές μόλις πριν λίγες ημέρες, έδειξαν πολύ μεγάλη αύξηση στα επίπεδα της φυματίωσης που κυμαίνεται στο 10%, με περίπου 452 περιπτώσεις από τις οποίες οι 38 θανατηφόρες. Σύμφωνα με την έρευνα, την κύρια ευθύνη για την αύξηση φέρουν μετανάστες από την νότιο Ασία, την Αφρική και την Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με την Επιτροπή Υγείας της Σκωτίας (HPS), οι περιπτώσεις των μεταναστών με φυματίωση από 21% το 2001, έφτασαν στον 49% το 2008. Παρόλο που από το 2005, οι "ευαίσθητες ομάδες" μεταναστών δέχονται διάφορες θεραπείες με σκοπό την ανοσοποίηση τους, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι εξετάσεις πλέον δεν είναι αποτελεσματικές.
Σε χώρες όπως η Αυστραλία, ο οποιοσδήποτε θέλει να μεταναστεύσει από μια χώρα υψηλού κινδύνου, πρέπει στα χαρτιά του να περιλαμβάνει και μια ακτινογραφία στήθους. Η φυματίωση για δεκαετίες στην Ε.Ε. θεωρούταν ως εξαφανισμένη, αλλά έχει τελευταία επανεμφανιστεί λόγω της μετανάστευσης.
Και στην χώρα μας, παρόλο που στατιστικά δεν υπάρχουν - όχι μόνο για θέματα υγείας αλλά και για όλα τα υπόλοιπα - έχουν τα τελευταία χρόνια παρουσιαστεί πάρα πολλά κρούσματα τέτοιων ασθενειών. Δυστυχώς όμως, το Ελληνικό Σύστημα Υγείας, προφανώς δεν δίνει τέτοιου είδους στοιχεία για να ξέρουμε. Αρκετά δε μέρη ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούν εστίες μόλυνσης, επικίνδυνες για τον πληθυσμό. Αναρωτιόμαστε αν η "δημοκρατική κυβέρνηση" του ΓΑΠ, θα αποφασίσει να μιλήσει και γι' αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.
Πηγή


Μετανάστευση και Έλλάδα.....

Μετανάστευση, η επόμενη μέρα





Εισαγωγή
Το ζήτημα της μετανάστευσης με τη μορφή που προέκυψε κυρίως τις δυο τελευταίες δεκαετίες στην Ευρώπη και στη χώρα μας, είναι αποτέλεσμα ανακατατάξεων και ανατροπών στην Ασία και την Αφρική, αλλά και των διαδικασιών που διευκολύνουν τη διακίνηση προϊόντων, κεφαλαίων και ανθρώπων μεταξύ των κρατών, διαδικασίες που οδηγούν στην λεγόμενη παγκοσμιοποίηση.
Παγκοσμιοποίηση, Ε.Ε. και εθνικό κράτος
Η παγκοσμιοποίηση, ανεξάρτητα από τις αιτίες και τους παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξή της, υποχρεώνει τα εθνικά κράτη να μετεξελιχθούν κι αυτά, με βάση τα νέα δεδομένα. Όσον αφορά τις χώρες που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στους κεντρικούς φορείς της Ε.Ε., όπως η έκδοση κοινού νομίσματος, η άρση οποιουδήποτε ελέγχου στα σύνορα στη διακίνηση αγαθών και ανθρώπων, η επικράτηση του ευρωπαϊκού έναντι του εθνικού δικαίου, η υιοθέτηση της ευρωπαϊκής σημαίας κ.ά., εκ των πραγμάτων περιορίζει το ρόλο των εθνικών κρατών, εξέλιξη που επηρεάζει και την ίδια την εξελικτική πορεία των εθνών. Ήδη βαδίζουμε σε μια παγκόσμια κοινωνία, ενώ αποτελεί γεγονός η ευρωπαϊκή και, κυρίως, η νέα ενιαία βαλκανική κοινωνία.
Το φαινόμενο της μετανάστευσης στην Ελλάδα
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, που ήδη τα έθνη αποστερούνται του προστατευτισμού των εθνικών κρατών, το φαινόμενο της μετανάστευσης, με τη μορφή, τους ρυθμούς και τα αριθμητικά δεδομένα που έχει εμφανιστεί στη χώρα μας, είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, το οποίο, αντικειμενικά, είναι σε θέση να απειλήσει το δημογραφικό και τον παραδοσιακό πολιτισμικό χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας και του ίδιου του νεοελληνικού έθνους. Άρα, σε κάθε περίπτωση, το φαινόμενο αυτό είναι άμεση ανάγκη να αντιμετωπιστεί, ενώ θα πρέπει να ληφθούν άλλα, εναλλακτικά μέτρα για την προστασία της πολιτισμικής ιδιαιτερότητας της ελληνικής κοινωνίας.



Η ελληνοποίηση των (λαθρο)μεταναστών και η Ευρώπη.....

                      Η Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης


Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να ελληνοποιήσει άγνωστο αριθμό (λαθρο)μεταναστών προκειμένου να καλύψει τα φοβικά της σύνδρομα (να μην χαρακτηριστεί από τις ΜΚΟ -παραφυάδες του νεοταξισμού- ως ρατσιστική, δεξιά ή φασιστική), αλλά και για να καλύψει μελλοντικές ψηφοθηρικές της ανάγκες, είναι ένα γεγονός που πρόκειται να αλλοιώσει τα εθνοτικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργήσει και μέγιστο πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας μας με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.
Ξεκινώντας από το ποιοτικό μέρος της ελληνοποίησης των (λαθρο)μεταναστών, θα πρέπει κατ' αρχήν να επισημανθεί το κενό που υπάρχει ή η ασάφεια που μέχρι στιγμής υφίσταται στον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η ελληνοποίησή τους. Με βάση πληροφορίες που θα δίνουν οι ίδιοι και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα σύγκρισής τους, θα γίνονται αποδεκτοί οι νεο-έλληνες (λαθρο)μετανάστες.
Αυτό θα συμβαίνει επειδή κανένας τους δεν διαθέτει ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά κι επειδή υπάρχει πίεση χρόνου από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία επιθυμεί να κλείσει το θέμα αυτό το συντομότερο δυνατόν. Ως εκ τούτου, μία βασική παράμετρος που αφορά την Συνθήκη Σένγκεν (η συνθήκη Σένγκεν αφορά την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών και με βάση αυτή τη συνθήκη καταγράφονται και διαμοιράζονται μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. πληροφορίες για τους πολίτες) παραβιάζεται από την πλευρά της Ελλάδας, η οποία θα εντάξει στην ελληνική κοινωνία (άρα και στην κοινωνία των ευρωπαίων πολιτών) ανθρώπους για τους οποίους δεν διαθέτει κανένα απολύτως στοιχείο που να αφορά το παρελθόν τους ή την κοινωνική και επαγελματική τους δράση.
Η Ευρώπη, έχοντας δώσει το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης στους πολίτες της, μετά την υλοποίηση περί ελληνοποίησης των (λαθρο)μεταναστών από την Ελληνική κυβέρνηση, θα αναγκαστεί να υποδέχεται πολίτες της Ελλάδας, οι οποίοι θα διεκδικούν θέσεις εργασίας και για τους οποίους θα υπάρχουν μηδενικές πληροφορίες σχετικά με τα προσόντα τους ή το παρελθόν τους. Είναι σαφές πως καμία σχεδόν κυβέρνηση κράτους - μέλους της Ε.Ε. δεν πρόκειται να ανεχθεί να μεταβληθεί σε δεξαμενή ανθρώπων αγνώστων στοιχείων που πολύ πιθανόν να διαταράξουν την κοινωνική και την εργασιακή ειρήνη ή ακόμη και να επηρεάσουν τα εγκληματολογικά στατιστικά των κρατών στα οποία θα μετακινούνται οι "έλληνες" πολίτες.
Φυσικά, ο κύριος Παπανδρέου δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ούτε και να εγγυηθεί την συμπεριφορά των νεο-ελλήνων που θα έχουν χαρακτηριστικά απειλής για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Εάν αποδεχθούμε την ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή πως "η Ελλάδα είναι ένα φρενοκομείο", τότε σε μία σύγχρονη έκδοση αυτή της ρήσης θα λέγαμε πως η Ελλάδα είναι ενα φρενοκομείο που παρέχει πιστοποιητικά ψυχικής υγείας, με ανατολική πύλη εισόδου αλλά και με έξοδο που κοιτάζει προς την Ευρώπη. Η Ευρώπη γνωρίζει πολύ καλά (ίσως καλύτερα και από τον έλληνα πρωθυπουργό) την δομή της Ελληνικής κοινωνίας και είναι σίγουρο πως μία πιθανή μεταβολή των ήδη υπαρχόντων χαρακτηριστικών του έλληνα πολίτη, θα αναγκάσει τους ευρωπαίους ηγέτες (στην υπόλοιπη Ευρώπη η φωνή των πολιτών συνεχίζει να γίνεται σεβαστή) να πάρουν έκτακτα μέτρα κατά του επικίνδυνου φαινομένου της μετατροπής των ελλήνων πολιτών. Με απλά λόγια, η Ελλάδα θα μπει σε ειδικό καθεστώς και η μετακίνηση των Ελλήνων πολιτών θα γίνεται κάτω υπό αυστηρούς όρους και με την εγγύηση του ελληνικού κράτους... Σε αυτή την επικείμενη ευρωπαϊκή απόφαση (θωρείται βεβαία σε περίπτωση που ψηφισθεί το νομοσχέδιο ελληνοποίησης των (λαθρο)μεταναστών) σημαντικότατο ρόλο πρόκειται να παίξει η αύξηση της εγκληματικότητας που σημειώθηκε και που συνεχίζει να υπάρχει αλλά και να αυξάνεται στην Ελλάδα. Οι απόπειρες των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και διάφορων υπουργείων (π.χ. υπουργείο Προστασίας Πολίτη) να διαγράψουν την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικής δραστηριότητας λόγω των (λαθρο)μεταναστών, μπορεί να έχουν επιτυχία απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά δεν μπορούν να ξεγελάσουν και τις υπηρεσίες ασφάλειας που λειτουργούν μέσα στις πρεσβείες ευρωπαϊκών κρατών, οι υπεύθυνοι των οποίων καταγράφουν λεπτομερέστατα την τραγική πραγματικότητα που βιώνει ο σύγχρονος μέσος έλληνας πολίτης.
Εν κατακλείδι, η ελληνοποίηση των (λαθρο)μεταναστών πρόκειται ουσιαστικά να σημάνει τον περιορισμό μετακινήσεων, των πραγματικών-ιθαγενών κατοίκων της χώρας, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γενόμενοι αποδιοπομπαίοι τράγοι και εμφανιζόμενοι ως γενικώς εγκληματικά στοιχεία, ανεπιθύμητοι για διαμονή ή τουρισμό σε ευρωπαϊκά κράτη, οι έλληνες πολίτες θα νιώσουν -πέρα από τις συνέπειες της ελληνοποίησης των (λαθρο)μεταναστών στο εσωτερικό- το εγκλωβισμό της περιφρόνησης της Ευρώπης.
Δυστυχώς, τα κόμπλεξ και τα φοβικά σύνδρομα των σημερινών κυβερνώντων, επιτάσσουν την άμεση αντίδραση από τους έλληνες πολίτες, οι οποίοι και θα "γευτούν" τα αποτελέσματα της εφαρμογής μίας πολιτικής, ο εμπνευστής της οποίας έχει μονοψήφιο αριθμό στον δείκτη νοημοσύνης του. Μετά τον ευρωπαϊκο οικονομικό έλεγχο-επιτήρηση, εάν επιβληθεί στην χώρα μας και ένα ειδικό καθεστώς "μετακίνησης των ελλήνων πολιτών" στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε αυτόματα η Ελλάδα μεταβάλλεται σε χώρα που θα βρίσκεται στην τελευταία ταχύτητα της Ευρώπης, με σχεδόν μηδενική βαρύτητα στις αποφάσεις και τις γενικότερες δράσεις κρατών και πολιτών της Ε.Ε.
Όσο και αν προσπαθήσουν οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης να μετακυλήσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Η Ευρώπη έχει πάρει τις αποφάσεις της και έχει ορίσει την Ελλάδα ως "κυματοθραύστη" των λαθρομεταναστευτικών κυμάτων και δεν πρόκειται επ' ουδενί να ανεχθεί τροποποίηση των ήδη ληφθέντων αποφάσεων που αφορούν και την ασφάλεια του μεγάλου μέρους του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
Οπότε, ως πρόβλεψη μπορούμε από τώρα να "δούμε" μία Ελλάδα γεμάτη από νεο-έλληνες πρώην (λαθρο)μετανάστες, εγκλωβισμένους σε μία χώρα που δεν μπορεί να τους υποδεχτεί και να τους συντηρήσει (λόγω ανυπαρξίας μεγάλων βιομηχανικών μονάδων). Και αυτοί οι νεο-έλληνες, θα περιφέρονται και πιθανότατα θα εγκληματούν για ένα κομάτι ψωμί... Η δε αλλοίωση που θα επιφέρουν στον προϋπάρχοντα πληθυσμό και η επιβάρυνση της κρατικής οικονομίας, θα οδηγήσει σε λογικό αδιέξοδο και σε βίαιη κοινωνική σύγκρουση... Αυτό επιδιώκουν οι νεκροί εγκεφαλικά κυβερνητικοί αρμόδιοι και οι σύμβουλοί τους; Θέλουν να φέρουν την απομόνωση από το εξωτερικό και το χάος στο εσωτερικό της χώρας; Αν δεν μπορούν αυτοί οι "κύριοι" να δούνε τις αυτονόητες εξελίξεις, τότε πολύ φοβάμαι πως θα γνωρίσουν αυτές τις εξελίξεις από "πολύ κοντά"...
Κωνσταντίνος


Η Κύπρος «κλειδί» για την ένταξη...



Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πως η Άγκυρα εξακολουθεί να αρνείται να ανοίξει τα σύνορά της για την Κύπρο, χώρα μέλος της ΕΕ.

Από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία σε ό, τι αφορά τη θρησκευτική ελευθερία, την ελευθερία έκφρασης, την ελευθεροτυπία, «τις θεμελιώδεις αυτές αξίες της Ευρώπης», από τη συμπεριφορά προς την κουρδική μειονότητα, κυρίως δε από την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας σε σχέση με την Κύπρο, το «κλειδί» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ενωση, εξαρτά την έκβαση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβελε.
Κατά τη διήμερη επίσκεψή του σε Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη, ο κ. Βέστερβελε συναντήθηκε με τον Τούρκο συνάδελφό του Αχμέτ Νταβούτογλου και αργότερα με τον Ταγίπ Ερντογάν. Η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Αμπντουλά Γκιουλ ανεβλήθη για λόγους ασθενείας του Τούρκου προέδρου.

«Τα όσα έχουν συμφωνηθεί έως τώρα μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε. ισχύουν», τόνισε ο κ. Βέστερβελε σε συνάντηση με Τούρκους πρέσβεις, απαντώντας έτσι σε όσους διερωτώνται εάν η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της Γερμανίας «θέλει να κλείσει στην Τουρκία την πόρτα της υποψηφιότητας». Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επέμεινε στη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων «χωρίς προκαθορισμένη ημερομηνία ολοκλήρωσής τους», όπως προβλέπει το σύμφωνο κυβερνητικής συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες - που τάσσονται υπέρ της «προνομιακής σχέσης Ε.Ε. - Τουρκίας. Γνωστός για τη σαφήνεια και ενίοτε τη σκληρότητα του λόγου του, ο κ. Βέστερβελε, όταν σε συνέντευξη Τύπου ερωτήθηκε εάν η καγκελάριος Μέρκελ έπαψε να είναι αντίθετη προς την πλήρη υποψηφιότητα της Τουρκίας, απάντησε: «Δεν ήλθα εδώ σαν τουρίστας, είμαι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και όταν λέω κάτι, το εννοώ». 
«Είμαστε αξιόπιστοι εταίροι, εξ ου και η Γερμανία έχει διεθνώς τόσο καλή φήμη», συνέχισε, για να σημειώσει αμέσως μετά ότι η Τουρκία, ναι μεν έχει προβεί σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όμως το μεταρρυθμιστικό της έργο είναι ημιτελές, εφόσον δεν έχει συμμορφωθεί με τα κριτήρια της Ε.Ε., πρωτίστως την προβλεπόμενη από το Πρωτόκολλο της Αγκυρας ελεύθερη πρόσβαση σε τουρκικούς λιμένες και αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που καλείται και αυτή να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεως του Κυπριακού. Ο κ. Βέστερβελε χαιρέτισε «τον σημαντικό ρόλο» της Τουρκίας σε περιοχές ανάφλεξης και την προσπάθεια γεφύρωσης προαιώνιων διαφορών με γείτονες, όπως η Αρμενία. Επόμενοι σταθμοί του είναι η Σ. Αραβία, το Κατάρ και τα Εμιράτα.


Η Κυπριακή τραγωδία δεν έχει τέλος .....



Τα πιο πολλά κρανία φανερώνουν εν ψυχρώ εκτέλεση...Στην περιοχή των Βοτανικών Κήπων στην Κερύνεια, με βάση μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, εντοπίστηκαν 40 περίπου ανθρώπινοι σκελετοί που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους που εκτελέστηκαν από τους Αττίλες.
Μαρτυρίες για ύπαρξη τάφου στην περιοχή του μνημείου της εισβολής. Διακόσιοι ανθρώπινοι σκελετοί, που ανευρέθηκαν σε τάφους στα κατεχόμενα, βρίσκονται στο ανθρωπολογικό εργαστήριο, έτοιμοι για ταυτοποίηση, για να διαπιστωθεί κατά πόσον αφορούν σε άτομα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας. Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους, έδωσε στη «Σ» συγκλονιστικές πληροφορίες για τα μέχρι τώρα ευρήματα. Οι περισσότεροι σκελετοί φέρουν τα σημάδια της τουρκικής βαρβαρότητας.

Τα κρανία είναι πυροβολημένα, κατά κύριο λόγο, με χαριστική βολή όπως ακριβώς ήταν και τα κρανία των ταυτοποιημένων λειψάνων στο πηγάδι του Τζιάους. Είναι φανερό από τα ευρήματα ότι κάποιοι από τους αιχμαλώτους συνελήφθησαν εν ζωή και ακολούθως οι βάρβαροι Αττίλες τούς δολοφόνησαν.
Αυτή την περίοδο διεξάγονται έρευνες σε έξι περιοχές των κατεχομένων. Συγκεκριμένα ανασκάπτονται χώροι στην περιοχή Φόττα-Πιλέρι, στις Χαμίτ Μάντρες, στον Κουτσοβέντη και σε δύο σημεία στο χωριό Σίντα, κοντά στη Λύση. Επιτόπια έρευνα έγινε και στο Συγχαρί αλλά η ανασκαφή αναβλήθηκε για την άνοιξη.
Η κόρη του ηρωικού διοικητή της 181 Ορεινής Πυροβολαρχίας, Στυλιανού Καρπουνζή, που έπεσε μαχόμενος στην περιοχή Συγχαρί, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γκιουλντέν Κουτσιούκ, εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους. Η κ. Κουτσιούκ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», έπεισε τη Μαρία Καρμπουνζή να κάνει υπομονή μέχρι την άνοιξη, όταν θα αρχίσει στη συγκεκριμένη περιοχή η λεπτομερειακή έρευνα.


Η περιοχή Σίντας
Σε διάφορες μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, η περιοχή Σίντας περιγράφεται ως «κρανίου τόπος». Εκεί, σκοτώθηκαν αρκετοί πυροβολητές και άλλοι φαντάροι που συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από άλλες κατεχόμενες περιοχές. Υπολογίζεται ότι πέραν των 150 φαντάρων σκοτώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων.
Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, αποκάλυψε ότι στην περιοχή των Βοτανικών Κήπων στην Κερύνεια, με βάση μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, εντοπίστηκαν 40 περίπου ανθρώπινοι σκελετοί, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους που εκτελέστηκαν από τους Αττίλες. Με αυτούς τους σκελετούς συνδέονται μαρτυρίες Ελληνοκυπρίων που επέζησαν των μαχών που διεξήχθησαν στην περιοχή. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για εν ψυχρώ εκτελέσεις αιχμαλώτων από τους Τούρκους εισβολείς. Οι αιχμάλωτοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ανακρίνονταν και ακολούθως μεταφέρονταν για εκτέλεση.
Οι προσπάθειες της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους σκοντάφτουν, συχνά, σε εμπόδια που παρεμβάλλουν οι κατοχικές «Αρχές».
Στην περιοχή του τουρκοκυπριακού ξενοδοχείου Σελέμπριτι υπάρχει περιφραγμένος χώρος με την ένδειξη «νάρκες», όπου πιστεύεται ότι υπάρχει μεγάλος ομαδικός τάφος. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί από τον τουρκικό στρατό κατοχής ως στρατιωτική ζώνη «Α» και δεν έχει επιτραπεί ακόμη η έρευνα.
Ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους τέθηκαν πληροφορίες περί ύπαρξης στην παραλία της Κερύνειας, στην περιοχή όπου ανεγέρθηκε το λεγόμενο «Μνημείο της Νίκης», τάφου με Ελληνοκύπριους φαντάρους. «Δεν γνωρίζουμε αν ποτέ μας επιτρέψουν να σκάψουμε κάτω από το μνημείο», δήλωσε στη «Σ» ο Ηλίας Γεωργιάδης.
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει, επίσης, την υπόθεση που είναι γνωστή ως «η μεγάλη σφαγή της Λαπήθου». Στη Λάπηθο έχασαν τη ζωή τους πέραν των 100 στρατιωτών του 256 Τάγματος Πεζικού.


Στις ελεύθερες περιοχές
Στα ελεύθερα εδάφη συνεχίζονται εκσκαφές στην περιοχή Λυμπιών και στον Παρισινό στη Λευκωσία, σε μια προσπάθεια για ανεύρεση λειψάνων που πιθανόν να ανήκουν σε Τουρκοκύπριους. Σε μεγάλο πηγάδι που έχει ανοιχθεί αυτές τις μέρες αναζητούνται λείψανα Τουρκοκυπρίων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων του 1963-64.


Ανάγκη για οικονομική ενίσχυση
Το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους ενισχύθηκε πρόσφατα με εισφορές χρημάτων από τις Ολλανδία, Ιρλανδία και Ισπανία. Επίσης, μετά από παλαιότερες ενέργειες των ευρωβουλευτών Παναγιώτη Δημητρίου και Ιωάννη Κασουλίδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε κονδύλι 3 εκατομμυρίων ευρώ για τις έρευνες που διεξάγονται. Η εκτίμηση που υπάρχει, είναι ότι απαιτούνται άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος του προγράμματος διερεύνησης. Ο Ηλίας Γεωργιάδης εκφράζει αμφιβολίες κατά πόσο θα εξευρεθούν χώρες που θα στηρίξουν την προσπάθεια.


Ταυτοποιήσεις από ένα και μόνο δόντι…
Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, στις δηλώσεις του, αναφέρεται και στη διάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς να συμβάλει στη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. «Είναι αλήθεια», επισημαίνει, «ότι από τουρκοκυπριακής πλευράς επιδεικνύεται ενδιαφέρον να προχωρήσει η διαδικασία. Ακόμη και από απλούς Τουρκοκυπρίους έχουμε πάρει συγκλονιστικές πληροφορίες που βοήθησαν τα μέγιστα την υπό εξέλιξη διαδικασία. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μιλήσουν και να βγάλουν από μέσα τους πράγματα που τους βασανίζουν τόσα χρόνια».
Αποκαλυπτικός για το βαθμό δυσκολίας του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής είναι ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης. Λέει σχετικά: «Υπάρχουν ταυτοποιήσεις που μπορεί να γίνουν μόνο από ένα δόντι ή ελάχιστα οστά και αυτό είναι το πρόβλημα με τις οικογένειες που θα κληθούν να κηδέψουν το δικό τους. Θα τους δοθεί ένα μικρό κουτί που θα έχει μέσα δυο-τρία κόκαλα από το αγαπημένο τους πρόσωπο. Από το κοσκίνισμα του χώματος παίρνονται οστά, κομμάτι - κομμάτι».
Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 145 λείψανα και απομένουν στο εργαστήριο ασυμπλήρωτα άλλα 200 ευρήματα, διαφορετικών ανθρώπων. Κάποια είναι σε καλύτερη συγκρότηση και κάποια άλλα είναι με ελάχιστα οστά. Τα δόντια, το μηριαίο οστούν, οι επιγονατίδες και άλλα είναι το καλύτερο υλικό απόλυτα ασφαλούς ταυτοποίησης.

Σημερινή


Τι ακριβώς συμβαίνει ;;;



Ιορδανός τεταρτοετής μαθητής της σχολής Ευελπίδων συνελήφθη με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Χορτιάτη. Παρότι η υπόθεση υποβαθμίστηκε(???), καθώς η επίμαχη φωτογραφία όσο και οι άλλες που είχε δεν κρίθηκαν “εθνικά επικίνδυνες”(???), τόσο στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης όσο και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σήμανε “κόκκινος” συναγερμός, για το φόβο πως πρόκειται για υπόθεση κατασκοπίας.  Ο Ιορδανός εντοπίστηκε από οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΘ το μεσημέρι της Δευτέρας στον δρόμο που οδηγεί στον Χορτιάτη, την ώρα που φωτογράφιζε την περιοχή και μεταξύ άλλων την πίσω πλευρά στρατοπέδου του πυροβολικού που λειτουργεί. Ο οδηγός τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και αμέσως έσπευσαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να περιφέρεται μία ώρα αργότερα κοντά στον οικισμό.

Σε έλεγχο που έγινε στην ψηφιακή του φωτογραφική μηχανή διαπιστώθηκε πως είχε 84 φωτογραφίες από στρατιωτική άσκηση της σχολής του, που αποδείχτηκε ότι τράβηξε με άδεια της υπηρεσίας του, αφού συμμετείχε και ο ίδιος και μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται τμήμα του οικισμού του Χορτιάτη αλλά και το ιατρείο του στρατοπέδου.
Μέχρι όμως να διαβεβαιωθεί πως οι φωτογραφίες δεν κρίνονται επικίνδυνες, προηγήθηκε διπλωματικό θρίλερ με την κινητοποίηση της ΕΥΠ αλλά και της πρεσβείας της Ιορδανίας στην Ελλάδα. Έγκυρες πληροφορίες ανέφεραν πως αμέσως στελέχη της ΕΥΠ ξεκίνησαν έρευνα, ξεσκονίζοντας όλα τα αρχεία σχετικά με την ταυτότητα και τα στοιχεία του νεαρού Ιορδανού. Ο ίδιος φέρεται να συνεργάστηκε απόλυτα με τις αρχές.
Όλο το βράδυ χθες, κατά τη διάρκεια του οποίου ο νεαρός μαθητής της Ευελπίδων παρέμενε κρατούμενος, πραγματοποιήθηκε εξονυχιστική έρευνα για τα στοιχεία του, χωρίς όμως τελικά να αποδειχτεί ότι έχει οποιαδήποτε ύποπτη εμπλοκή ούτε το όνομά του περιλαμβάνεται σε “κόκκινους” καταλόγους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σειρά επικοινωνιών με τους υπευθύνους της στρατιωτικής σχολής, οι οποίοι διαβεβαίωσαν από την πλευρά τους πως ο μαθητής δεν έχει δώσει “δικαιώματα”, όπως και ότι οι φωτογραφίες από την άσκηση δεν είχαν απαγορευτεί στους μαθητές.
Χαρακτηριστικό είναι ότι και στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 22χρονου, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στην εισαγγελέα δίωξης, αναφέρεται από την πλευρά της αστυνομίας ότι στην επίμαχη φωτογραφία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Χορτιάτη δεν διακρίνεται πως είναι στρατιωτικός χώρος και απεικονίζονται μόνο λειτουργικές υπηρεσίες, συγκεκριμένα το ιατρείο και όχι οπλικά συστήματα. Άλλωστε και μετά την προσαγωγή του στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Άννα Καραμόσχογλου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη φωτογράφηση και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στο μονομελές πλημμελειοδικείο το 2011.


Τι είπε ο νεαρός Εύελπις
Στην προανακριτική του απολογία ο 22χρονος ιορδανός μαθητής της σχολής Ευελπίδων υποστήριξε πως η φωτογραφία που τράβηξε αφορούσε παραδοσιακά σπίτια του οικισμού του Χορτιάτη και όχι τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση εντός του στρατοπέδου του πυροβολικού. Όπως έλεγαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αμέσως συνεργάστηκε, έδωσε πειστικές απαντήσεις για όσα ρωτήθηκε και έδειξε πως δεν γνώριζε ότι η πράξη του είναι παράνομη.

Μακεδονία


Έκανε και η μύγα κ.........



Η ηγεσία των Σκοπίων επενδύει πολιτικά στο ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες για τη διαφαινόμενη παράταση του αδιεξόδου στην κυβέρνηση Παπανδρέου, που επιχειρείται να εμφανιστεί ως απρόθυμη για συμβιβασμό λόγω του εκρηκτικού οικονομικού προβλήματος. Το συμπέρασμα αυτό εξάγουν αρμόδιοι διπλωματικοί κύκλοι καθώς μετά τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Α. Μιλοσόσκι, χθες ήταν ο πρόεδρος της χώρας Γκ. Ιβάνοφ, που -σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Nova Makedonija”- έκανε τέτοιου περιεχομένου αναφορές στα εσωτερικά της Ελλάδας.  Ο κ. Γκ. Ιβάνοφ, σε ερώτηση για το τι περιμένει το επόμενο διάστημα σε σχέση με το πρόβλημα της ονομασίας, απάντησε ως εξής: “Αναμένουμε η Ελλάδα να απεμπλακεί σταδιακά από τα ανοικτά ζητήματα που έχει, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας. Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δέχεται ισχυρές πιέσεις, προκειμένου να λύσει το κυπριακό ζήτημα. Δεν ξέρω εάν μπορούν να αναλώσουν ενέργεια σε περισσότερα μέτωπα.

 Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και πρέπει να βρει τρόπο για την υπέρβασή της”. Μια μέρα πριν ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, σε δική του συνέντευξη, είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα επιδιώξει συμβιβασμό προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα οικονομικά με το εθνικό θέμα.
Αυτές οι παρεμβάσεις δημιουργούν την εντύπωση σε ελληνικούς διπλωματικούς κύκλους ότι η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων αναπροσαρμόζει την τακτική της, με κεντρική επιδίωξη να εκθέσει την ελληνική πλευρά στο ευρωπαϊκό ακροατήριο ως απρόθυμη για λύση λόγω εσωτερικών προβλημάτων.
Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επέμεινε στο ζήτημα της ταυτότητας, λέγοντας ότι “με την ανεξαρτητοποίηση της ʽΜακεδονίαςʼ κανείς πλέον δεν μπορεί να πει πως δεν υπάρχει μακεδονική ταυτότητα”. Και πρόσθεσε: “Εμείς έχουμε και διασπορά με ʽμακεδονικήʼ εθνική ταυτότητα. Δηλαδή, το πρόβλημα δεν είναι πλέον μόνον αυτού του κράτους. Υπάρχουν άτομα που καθημερινά διαβάζουν, παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα και επικοινωνούν στη ʽμακεδονικήʼ γλώσσα. Αυτή η χώρα φέρει την ευθύνη της διαφύλαξης αυτής της εθνικής ταυτότητας. Επειδή, όμως, έχουμε εισέλθει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, πρέπει να εντάξουμε εκ νέου αυτήν τη θεματική στο πλαίσιο του ψηφίσματος του ΟΗΕ”.


"ΟΠΩΣ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ"
Υποστήριξε μάλιστα ότι “σύνθετο όνομα για όλες τις χρήσεις είναι το ʽΔημοκρατία της Μακεδονίαςʼ”, επικαλούμενος το γεγονός ότι “η Ιρλανδία κατονομάζεται ως Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ενώ το τμήμα που βρίσκεται στη Βρετανία κατονομάζεται ως Βόρεια Ιρλανδία και δεν υπάρχει σύγχυση”. Κατά τον κ. Ιβάνοφ, δεν υπάρχει σύγχυση και σχετικά με τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. “Συνέβη μήπως κάποια επιστολή προς τη ʽΔημοκρατία της Μακεδονίαςʼ να φθάσει κατά λάθος σε κάποια περιοχή της Ελλάδας;”, αναρωτήθηκε με ειρωνική διάθεση.



Ποιός παίρνει το επίδομα κοιν. αλληλεγγύης ;;;;


Λεφτά υπάρχουν........




Επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης έχει ήδη δώσει το ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ σε χιλιάδες ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και συνεχίζει να δίνει την στιγμή που άνεργοι Έλληνες, επί χρόνια γραμμένοι στον ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΑΚΟΜΗ.
ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Σε ντοκουμέντο που παρουσίασε σήμερα στο Extra3 ο κ. Σπίνος, ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 800 EURO ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ...ΣΚΗΝΙΤΗΣ!!!
Μάλιστα κύριοι...στις εφορίες, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ, ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΚΗΝΙΤΗΣ Ή (άκουσον άκουσον) ΔΕΝΔΡΙΤΗΣ.
Ο αλβανός λαθρομετανάστης λοιπόν ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ότι κατοικεί στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΥΡΓΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ και συμπλήρωσε την ειδική ένδειξη "ΣΚΗΝΙΤΗΣ". Και μάλιστα έλαβε το ποσο των 800 ΕΥΡΩ!
Ποιος ταχυδρόμος βρήκε την....σκηνή του;
Που μπορεί ένας πολίτης να τον βρεί κάπου στην εθνική Πατρών - Πύργου;
Τραγελαφικές καταστάσεις από το ΦΙΑΣΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΠΑΣΟΚ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ τέτοιες φορολογικές δηλώσεις έχουν κατατεθεί και οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ εχουν ΗΔΗ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ!
ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΣΚΗΝΙΤΕΣ (κατοικούν κάπου σε σκηνή) και ΔΕΝΔΡΙΤΕΣ (κατοικούν σε αγρούς ή τροχόσπιτα) ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΤΕΤΣΙΤΕΣ!!!
http://hellenicrevenge.blogspot.com


Ποιοί φταίνε για όλα ;;;


Βρήκα ποιος φταίει για τα περισσότερα δεινά της Ελλάδας:

Οι μπάτσοι!

Και θα έφταιγαν για όλα, αν δεν υπήρχαν οι χειρουργοί!

Και τώρα που σας φώτισα, επιστρέφω στην τηλεόραση...

Όταν ανακαλύψω κι άλλη απόλυτη αλήθεια, θ' αφήσω για λίγο την τηλεθέαση και θα σας ενημερώσω...


Τι γίνεται στην Ελληνική Θράκη ;


Το ολοκαύτωμα ...........


Φανταστείτε σε τί σημείο αηδιαστικής έξαρσης έχει φτάσει η προπαγάνδα των Εβραίων στην μεγάλη οθόνη, ώστε μία από τις πιο γνωστές ηθοποιούς του Hollywood (μίας βιομηχανίας δηλαδή που κινείται κατεξοχήν με εβραϊκά κεφάλαια) να φτάνει σε σημείο να δηλώνει δημόσια ότι έχει σιχαθεί να παίζει σε έργα με θέμα το "ολοκαύτωμα". Τα παραπάνω δήλωσε η γνωστή ηθοποιός Natalie Portman (φώτο) η οποία, μετά τη νέα της ταινία στην οποία υποδύεται μία υπερσυντηρητική ορθόδοξη Εβραία, προσέθεσε ότι από εδώ και στο εξής θα προσπαθήσει να μείνει μακριά από αντίστοιχους ρόλους. Η 28χρονη ηθοποιός δήλωσε στο περιοδικό Elle ότι έχει "αηδιάσει με το να παίζει σε έργα για το «ολοκαύτωμα»" και ότι "για ν' ανταποκριθεί στους ρόλους που της έχουν αναθέσει, αναγκάζεται να διαβάζει περίπου 20 κείμενα το μήνα για το «ολοκαύτωμα» και πλέον έχει σιχαθεί το συγκεκριμένο «λογοτεχνικό είδος»...". Το γεγονός ότι και η ίδια η Portman είναι Εβραία τα λέει όλα!


Τελικά τα καταφέρατε κε υπουργέ ΠΡΟ-ΠΟ ......

Κατασκευασμένη η υπόθεση στην Πάτμο με την δήθεν αστυνομική βία που υπέστησαν μαθητές.



ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 4 ΜΗΝΕΣ..
Στις αρχές του Σεπτέμβρη μια παρέα αγοριών από την Πάτμο κατέστρεψε τη σέλα της μηχανής, έκοψε τα φρένα και έβαψε τα πλαστικά μέρη της, προκειμένου να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος είναι ένας δόκιμος αστυνομικός που υπηρετεί στο νησί.
Αιτία της διαμάχης μια κοπελιά που την διεκδικούσε ο ένας από την παρέα των πιτσιρικάδων, ενώ εκείνη σχετιζόταν με τον νεαρό αστυνομικό. Ο δόκιμος αστυνομικός με τη σειρά του κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ. του νησιού. Οι συνάδελφοί του, ερευνώντας το ποιος κατέστρεψε τη μηχανή, προσήγαγαν στο τμήμα αρκετούς νεαρούς.
Ανάμεσά τους και ο 16χρονος μαθητής, του οποίου ο πατέρας ο κ. Μιχάλης Φλωρέντης μίλησε σήμερα στα Μέσα για το συμβάν. Οι νεαροί οδηγήθηκαν στο τμήμα και εκεί τους έγινε σωματικός έλεγχος και, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι αστυνομικές Αρχές, ουδέποτε τους έγδυσαν ή τους τρομοκράτησαν. Και τα τέσσερα παιδιά που προσήχθησαν στο τμήμα, μετά από μερικές ώρες, αφέθηκαν ελεύθερα.
Τέσσερις ώρες μετά την προσαγωγή τους, ο 16χρονος πήγε στο Κέντρο Υγείας Πάτμου και ζήτησε από τους γιατρούς να τον εξετάσουν, ισχυριζόμενος ότι είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας. Στο έγγραφο που υπογράφει ο γιατρός του Κέντρου Υγείας αναφέρεται ότι «δεν εξακριβώθηκαν και δεν διαπιστώθηκαν ίχνη ξυλοδαρμού ή κακοποίησης».
Δώδεκα μέρες μετά το συμβάν, στις 28-09-2009, ο ίδιος νεαρός στέλνει επιστολή και στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλοντας το περιστατικό. Αμέσως, η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου διέταξε προκαταρκτική διοικητική εξέταση, η οποία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων, ούτως ώστε να εκτιμηθεί η συνδρομή ή όχι των λόγων που δικαιολογούν την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εις βάρος των εμπλεκομένων αστυνομικών ή οποιουδήποτε άλλου και με οποιοδήποτε τρόπο εμπλεκομένου στην υπόθεση.
Εν τω μεταξύ, ο πατέρας του 16χρονου, Μιχάλης Φλωρέντης έχει μηνύσει τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και αντίστοιχα οι αστυνομικοί μήνυσαν τον κ. Φλωρέντη.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More