20.3.11

Μία άλλη άποψη των γεγονότων...

Γιατί διαλύεται η Λιβύη; (Η άλλη άποψη) - Στη Λιβύη ζούν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία...!

του David Rothscum - Πώς περνούσε η Λιβύη επι Γκαντάφι; Πως περνούσε ο κόσμος; Ήταν καταπιεσμένος, όπως γενικά μαθαίνουμε; Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα. Πριν ξεσπάσει το χάος, η Λιβύη είχε ένα χαμηλότερο ποσοστό κρατουμένων από την Τσεχική Δημοκρατία. Βρισκόταν στην 61η θέση. Η Λιβύη είχε το χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στην Αφρική. Λιγότερο από το 5% των κατοίκων της πεινούσαν. Ενω στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονταν, η κυβέρνηση της Λιβύης είχε καταργήσει όλους τους φόρους επί των τροφίμων.


Οι Λίβυοι ήσαν πλούσιοι. Η Λιβύη είχε το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στην Αφρική. Η κυβέρνηση φρόντιζε, ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετάσχει στην ευημερία. Ο πλούτος ήταν μοιρασμένος δίκαια. Στη Λιβύη ζούσαν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία.
Πως έγινε η Λιβύη τόσο πλούσια; Γιατί έχει πετρέλαιο και δεν επέτρεπε σε ξένες εταιρείες να της το κλέβουν, όπως συμβαίνει στη Νιγηρία, μια χώρα, που σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται από την Shell.
Όπως κάθε χώρα, έτσι και η Λιβύη υποφέρει από μια κυβέρνηση διεφθαρμένων γραφειοκρατών, που προσπαθούν να κόψουν ένα ολο και μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα. Ως απάντηση, ο Γκαντάφι θέσπισε νόμους, με τους οποίους τα έσοδα από το πετρέλαιο να διανέμονται απευθείας στον πληθυσμό της χώρας, γιατί ήταν της γνώμης, ότι η κυβέρνηση δεν ήταν δίκαιη στο λαό, αν και ο Γκαντάφι δεν κατείχε μια επίσημη θέση στην κυβέρνηση. Δεν είναι ο πρόεδρος της Λιβύης, όπως γραφουν οι εφημερίδες. Η θέση του μοιάζει περισσότερο με εκείνη των ιδρυτών των ΗΠΑ και έχει περισσότερο έναν εθιμοτυπικό χαρακτήρα.
Ο σωστός αρχηγός του κράτους στη Λιβύη είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της Baghdadi Mahmudi. Όποιος αναφέρει τον Γκαντάφι σαν ηγέτη της Λιβύης, είναι σαν να αποκαλεί τον Χιροχίτο ηγέτη της Ιαπωνίας. Σε αντίθεση με την εικόνα που εμφανίζουν για την Λιβύη τα Μαζικά Μέσα Επιρροής (ΜΜΕ), στην κυβέρνηση της υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Μερικοί είναι οπαδοί του Γκαντάφι και θέλουν να απαλλαγούν από τον πρωθυπουργό. Άλλοι θέλουν να απαλλαγούν και από τους δύο. Και άλλοι θέλουν μόνο ειρήνη. Γίνονται όμως προσπάθειες, να εμφανισθεί η εικόνα μιας λαϊκής εξέγερσης κατά του δήθεν ηγέτη, του Γκαντάφι, παρα το ότι ο Γκαντάφι τελικά είναι μόνο ο αρχιτέκτονας του σημερινου πολιτικού συστήματος της Λιβύης, που είναι ένα μείγμα απο παναραβισμό, σοσιαλισμό και κάποιων ισλαμικών στοιχείων.
Τα βίντεο με διαμαρτυρίες υπερ του Γκαντάφι εξαφανίζονται αμέσως από το Internet. Το “Pro Gaddafi Anti Baghdadi Mahmudi demonstrations in” στο www.youtube.com/watch?v=Ce5fLGNg0sk εξαφανίσθηκε…Το “Pro Gaddafi protests in front of Libyan embassy London”, επίσης στο www.youtube.com/watch?v=pRwv0Ac8qbc
εξαφανίστηκε κι‘ αυτό…
Μπορούμε να παρομοιάσουμε τους διαδηλωτές στη Λιβύη με εκείνους στην Αίγυπτο ή την Τυνησία; Οχι, καθόλου. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι βίαια και προφανώς ασκείται υπερβολική βία. Ας εξετάσουμε όμως εν συντομία τις δράσεις των διαδηλωτών. Το κτίριο του Λαικού Συνεδρίου πυρπολήθηκε από εξαγριωμένους διαδηλωτές. Αυτό θα έμοιαζε με την πυρπόληση του Καπιτωλίου απο αμερικανούς διαδηλωτές. Πιστεύει κανείς, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επέτρεπε κατι τέτοιο;
Οι ταραχές στη Λιβύη δεν ξέσπασαν εξ αιτίας μερικών νεαρών, που ζητούσαν Αλλαγή, όπως έγινε στην Αίγυπτο ή την Τυνησία. Ξεκίνησε, όταν μια ομάδα με το όνομα “Ισλαμικό Εμιράτο του Μπάρκα” (το όνομα της πρώην βορειοδυτικής περιοχής της Λιβύης) έπιασε μερικούς ομήρους και σκότωσε δύο αστυνομικούς. Η εξέλιξη αυτή έχει την ιστορία της. Στις 18. Φεβρουαρίου 2011 μια ομάδα έκλεψε 70 στρατιωτικά οχήματα, αφού προηγουμένως είχε κάνει επίθεση στο λιμάνι και σκότωσε τέσσερις στρατιώτες. Η εξέγερση ξεκίνησε στην πόλη της Βεγγάζης στην ανατολική Λιβύη, κοντα στην Αίγυπτο που βρισκόταν σε αναβρασμό και τα σύνορα δεν ελέγχονταν πλέον. Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την δημιουργία ενός “Ισλαμικού Εμιράτου της Βεγγάζης”, το οποίο θα μπορούσε να κηρύξει την ανεξαρτησία του.
Απο που λοιπόν προέρχονται οι ξαφνικές διαμαρτυρίες; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι οι ομάδες αυτές, που χρηματοδοτούνται εδώ και δεκαετίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκαν μετα την Τυνησία και την Αίγυπτο την ευκαιρία, να θέσουν ολόκληρη τη Λιβύη υπό τον έλεγχό τους. Μια τέτοια ομάδα, που συνελήφθη πρόσφατα, αποτελούνταν από δεκάδες άτομα αλλοδαπής υπηκοότητας, που είχαν λάβει μέρος σε λεηλασίες και δολιοφθορές. Η λιβυκή κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, να έχουν σχέση με το Ισραήλ.
Η Μεγάλη Βρετανία χρηματοδοτούσε έναν πυρήνα της Αλ Κάιντα στη Λιβύη για να δολοφονήσει τον Γκαντάφι. Η κύρια ομάδα της αντιπολίτευσης είναι σήμερα το «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Λιβύης» που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, τη CIA και μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, και συμπορεύτηκε μαζί με άλλες αντιπολιτευτικές ομάδες που τελικά απετέλεσαν το «Εθνικό Συνέδριο της λιβυκής Αντιπολίτευσης». Το Συνέδριο αυτό ανακήρυξε την «Ημέρα της οργής», η οποία βούτηξε στις 17. Φεβρουαρίου την Λιβύη στο χάος. Ξεκίνησε στη Βεγγάζη, μια συντηρητική πόλη, που παραδοσιακά ήταν κατά του Γκαντάφι. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι το «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Λιβύης” διαθέτει εναν αξιόλογο οπλισμό. Ήδη κατα το 1996 είχαν προσπαθήσει να υποδαυλίσουν στην ανατολική Λιβύη μια επανάσταση.
Γιατί είναι οι ΗΠΑ τόσο εναντίον του Γκαντάφι; Γιατί ο Γκαντάφι είναι η κύρια απειλή για την ηγεμονία των ΗΠΑ στην Αφρική, επειδή προσπαθεί να ενώσει την ήπειρο και να την φέρει σε αντίθεση με τις ΗΠΑ.
Πράγματι, ο Γκαντάφι έχει πολλές, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατηγορεί τις ΗΠΑ, ότι δημιούργησαν τον ιό HIV. Ισχυρίζεται, ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Matin Luther King και του John F. Kennedy. Λέει ότι απαγωγείς των αεροπλάνων της 9/11 είχαν εκπαιδευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάλεσε τους Λίβυους να δώσουν αίμα για τα θύματα του 9/11. Ο Γκαντάφι είναι επίσης ο τελευταίος ηγέτης μιας γενιάς μετρίων σοσιαλιστικών και παναραβικών επαναστατών που παραμένουν στην εξουσία μετά απο την εξάλειψη του Nasser και του Χουσεΐν και η Συρία τάχθηκε στο πλευρό του Ιράν.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν έχουν κανένα συμφέρον για την δημιουργία ενός ισχυρού αραβικού κόσμου. Εξ αντιθέτου, φαίνεται στα σχέδιά τους να έχουν ενα θεμελιώδες συμφέρον, να εξαναγκάσουν την Λιβύη με την αναρχία και το χάος να γονατίσει.
Προς το τέλος του 2010 η Μεγάλη Βρετανία εξόπλιζε την Λιβύη με προσοδοφόρες πωλήσεις όπλων. Ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος είναι η καλύτερη εγγύηση για την καταστροφή της Λιβύης. Η φυλετική δομή της λιβυκής κοινωνίας εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή και πολύ χρήσιμη για την πυροδότηση και αξιοποίηση ενός τέτοιου πολέμου, και η αξιοποίηση, διότι η Λιβύη χωρίζεται ιστορικά σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες.


Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης
alithinapsemata


Οι γελοίοι!

Οι αρχιπροδότες των Ιμίων ειβάλλουν στην Λιβύη! Κατά τα άλλα εμείς οι εθνικιστές είμαστε οι ... "ακραίοι"!


Είναι άκρως γελοίο! Η Ελλάδα έχει να επιτεθεί εναντίον κυρίαρχου κράτους από τον πόλεμο της Κορέας όπου συμμετείχε στο πλευρό των Αμερικανικών δυνάμεων. Σήμερα αυτοί που πριν 15 χρόνια διέταξαν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε άτακτη υποχώρηση από το πάτριο έδαφος, στέλνουν αεροναυτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στον επικείμενο βομβαρδισμό ενός κράτους που δεν έχει προβεί σε καμία επιθετική επίθεση εις βάρος της Ελλάδος.

Και πέρα από την παραβίαση κάθε ηθικής και νομικής έννοιας του διεθνούς δικαίου, με πιο δικαίωμα Έλληνας πολιτικός η στρατιωτικός θα θέσει σε κίνδυνο την ζωή Ελλήνων στρατιωτών για τα ιμπεριαλιστικά καπρίτσια των Ισχυρών;


Η υποκρισία δεν έχει όρια αν αναλογιστεί κανείς τις θερμές σχέσεις της οικoγένειας Παπανδρέου με τον συνταγματάρχη Καντάφι.Tο ΠΑΣΟΚ του αμερικανοεβραίου πρωθυπουργού δεν είναι μόνο του βέβαια! To όργανο των Aμερικάνων η Ντορούλα αλλά και η ΝΔούλα του Αντωνάκη επικροτούν και αυτοί τις αδήφαγες ορέξεις των Γαλλων, Αμερικάνων και Άγγλων που στόχο έχουν την εύκολη πρόβαση των πετρελαικών εταιριών τους στα ενεργειακά αποθέματα της Λιβύης.

Και μετά μου λένε κάποιοι ότι υπάρχει πολιτικός σε αυτά τα σάπια κόμματα που θα τολμήσει να προβάλει αντίσταση στα εις βάρος της Ελλάδος σχέδια των διεθνών τοκογλύφων και των εγχωριων νταβατζήδων συνεργατών τους!


Για να δούμε λοιπόν; Θα καεί άραγε η Αθήνα για την απρόκλητη και επαίσχυντη συμμετοχή της Ελλάδος στα επιθετικά σχέδια των διεθνών ιμπεριαλιστών; Πολύ αμφιβάλω αν και το εύχομαι διότι τώρα πραγματικά αξίζει.

Και μετά τολμούν να αποκαλούν εμάς τους εθνικιστές ακραίους! Ποιοι;
Αυτά τα πολεμοχαρή σκουλήκια με τα "ανθρωπιστικά" προσωπεία!

ΕΨ


Το ΙΡΑΝ στον δρόμο της επισημονικής προόδου!

Ιράν: πετυχημένες οι δοκιμές για τα νέα διαστημικά σκάφη!


Την 17.3.2011, το Ιράν ανακοίνωσε ότι δοκίμασε με επιτυχία ένα νέο εκτοξευτήρα και μια νέα διαστημική κάψουλα. Ο επόμενος στόχος θα είναι να στείλει ένα πίθηκο στο διάστημα.
Το Ιράν ξεκινά ένα μεγάλο διαστημικό πρόγραμμα. 
Την Τετάρτη, η ιρανική προεδρία ανακοίνωσε ότι «η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν εκτόξευσε με επιτυχία την πρώτη ιρανική κατοικήσιμη κάψουλα στο διάστημα χρησιμοποιώντας τον πύραυλο Kavoshgar-4» ανέφερε το  Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο το IRNA. 

Αυτός ο εκτοξευτήρας σχεδιάστηκε επίσης  για τη μεταφορά φορτίων. 
Η ιρανική Υπηρεσία Διαστήματος δήλωσε ότι η διαβίβαση των δεδομένων και των εικόνων προς τη γη λειτούργησε άψογα.
Αυτή η εκτόξευση είναι συνέχεια αυτής του 2009 κατά της οποίας ο πύραυλος Safir-2 έθετε σε τροχιά ένα δορυφόρο . 
Το 2010, σε ένα διαστημόπλοιο Kavoshgar-3 είχε επιβιβαστεί ένας αρουραίος και μια χελώνα. 
Η Τεχεράνη δηλώνει ότι θα στείλει προσεχώς έναν πίθηκο στο διάστημα πάνω σε ένα παρόμοιο πύραυλο.
 Για τους υπευθύνους του προγράμματος, πρόκειται για «το πρώτο βήμα προς την αποστολή ενός ανθρώπου στο διάστημα» που έχει προγραμματιστεί για το 2020. 
Αλλά το Ιράν δεν σταματά εκεί και προσβλέπει να θέσει σε τροχιά μερικών δορυφόρων παρατήρησης και τηλεπικοινωνιών. 
Ο πύραυλος Kavoshgar-4 θα θέσει σε τροχιά δορυφόρους σε χαμηλό υψόμετρο (150 χλμ), ο πύραυλος Safir-Β1 θα μπορέσει να τοποθετήσει ένα δορυφόρο βάρους 50 kg σε τροχιά 300-450 χλμ ύψους, ενώ ο Simorgh, θα έχει σαν αποστολή να τεθεί σε τροχιά ένας δορυφόρος 100 kg στα 500 χιλιόμετρα επάνω από τη Γη. 
Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, αυτές οι συσκευές θα πρέπει να εκτοξευθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες. 
Ένας δορυφόρος τηλεπικοινωνιών προβλέπεται, με τη σειρά του, να τοποθετηθεί σε τροχιά 35.000 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος μέσα σε πέντε χρόνια. 
Το φιλόδοξο ιρανικό διαστημικό πρόγραμμα ανησυχεί τις δυτικές χώρες που φοβούνται ότι η χώρα αναπτύσσει αυτή τη τεχνολογία για να μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές.
 Ήδη το 2009 και το 2010, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αναγγείλει ότι το Ιράν προέβηκε σε «προβοκάτσια » και οι Ευρωπαίοι εκδήλωσαν « την ανησυχία τους ». 
Η Τεχεράνη διαψεύδει, δηλώνοντας καθαρά ότι η ανάπτυξη των πυρηνικών και διαστημικών προγραμμάτων δεν είναι για στρατιωτικούς σκοπούς.


Ας πρόσεχαν οι Αθηναίοι. Τώρα είναι αργά!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ??????????

Πρωτοσέλιδο της Αυριανής 12-11-2011


Μας αξίζει μία καλύτερη κυβέρνηση!

ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ;


Μας έχουν ζαλίσει οι δηµοσιογράφοι µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα.
Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.
Μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και βολεψάκηδες.
Μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά.
Διαßάστε εδώ εξαγωγικές ”πρωτιές” της χώρας:
Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Αλουµίνιο: Εδώ και µερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.
Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η µεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, µεταλλικών κατασκευών και αλλού.
Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.
Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
Η Ελλάδα είναι 3η στην παγκόσµια παραγωγή ελιάς και λαδιού
Η Ελλάδα είναι 15% της παγκόσµια παραγωγής (ελιά-λάδι)
Η Ελλάδα είναι 3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron)
Η Ελλάδα είναι 5η σε εξαγωγες σπαραγγιων
Η Ελλάδα είναι 7η παγκοσµίως σε εξαγωγές ßαµßακιού
Η Ελλάδα είναι 11η σε παραγωγή ßαµßακιού
Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστων. 18,2 εκ
Η Ελλάδα είναι 16η σε εξαγωγές τυροκοµικών προιόντων
Η Ελλάδα είναι 1η στην παγκόσµια ναυτιλία

Γιατί υποτιμόνται και αποσιοπούνται όλα αυτά;
Ποιοί τα έχουν πετύχει;
Ας σταματήσει η προσπάθεια αυτο-υποτίμησης !
Το μόνο που προσφέρει, είναι να δείχνει άλλους “καλύτερους” και να μας κάνουν τελικά αυτοί κουμάντο.
Γιατί τελικά παρόλα τα αρνητικά, μπορούμε και μόνοι μας !


Έχουν εγκαταλήψει την Θράκη στους τούρκους!

ΜΠΑΖΑΑΡ ΣΤΟ ΔΕΡΕΙΟ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 19-3-2011.

Η καρδιά της Δυτικής Θράκης χτύπησε στο Μέγα Δέρειο !
Τέλειωσε με επιτυχία το αναμενόμενο μπαζάαρ !
Πραγματοποιήθηκε σήμερα μπαζάαρ στο χωριό Μεγάλο Δέρειο που βρίσκεται στην περιοχή του Έβρου. Το μπαζάαρ οργανώθηκε από τις γυναίκες του χωριού προς όφελος του τζαμιού του χωριού. Στην εκδήλωση που γινόταν για πρώτη φορά μετείχαν o υποπρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Φ. Μπερίν Οκούρ,

ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραίμ Σερίφ, ο αντιπρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Νοτίου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλητσαβούς, η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο πρόεδρος του Μειονοτικού εκπαιδευτικού και πολιτιστικού συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ, ο Αχμέτ Καραχουσείν-πρόεδρος του ιδρύματος προστασίας του τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, η πρόεδρος του τομέα γυναικών του Συλλόγου επιστημόνων μειονότητας Νετσλά Τσαβούς, η πρόεδρος του τομέα γυναικών της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Ελμάς Χουσμένογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου G.A.T Ιρφάν Τσακίρ και πολλά άτομα από τα γύρω χωριά.
Στα σταντ που στήθηκαν στην πλατεία του χωριού μπορούσε να βρει κανείς τα πάντα. Γυναίκες του Μεγάλου Δερείου μέσα σε ενότητα και ομοψυχία πουλούσαν είδη που είχαν συγκεντρώσει από εμπόρους και φαγητά που είχαν ετοιμάσει.
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος στο τέλος του μπαζάαρ τα σταντ έμειναν κενά. Ο κόσμος που ήρθε με λεωφορεία από την Κομοτηνή και από τα γύρω χωριά έδειξε ξανά την αλληλεγγύη του στον κόσμο της περιοχής. Η ενότητα και η ομοψυχία που επέδειξε ο κόσμος της περιοχής του Μεγάλου Δερείου, ήταν σαν μια απάντηση στα αρνητικά περιστατικά που υπήρξαν στο παρελθόν.
Στο γεύμα που δόθηκε προς τιμήν των καλεσμένων o υποπρόξενος Φ. Μπερίν Οκούρ ευχαρίστησε τον κόσμο της περιοχής για την πρόσκληση.
Ο πρόεδρος του κόμματος DEB δήλωσε πως πάντα βρίσκονται στο πλευρό του κόσμου της περιοχής και πως το κόμμα DEB θα ανοίξει την τρίτη του τοπική οργάνωση στο Μεγάλο Δέρειο.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ είπε το καλό νέο πως τέτοιες εκδηλώσεις θα οργανώνονται πιο συχνά.
Ο αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μπεκίρ Μουσταφάογλου ανέφερε πως οι Τούρκοι στον βορά και στον νότο της Αλεξανδρούπολης, βίωσαν όπως και στο παρελθόν την ενότητα και την ομοψυχία τους.
Αργότερα οι καλεσμένοι όλοι μαζί, έκαναν μια μικρή βόλτα από τον δρόμο όπου βρίσκεται το τζαμί και το σχολείο του χωριού
Με επιτυχία περατώθηκε ένα ακόμη μπαζάαρ που για μέρες κατηγορούνταν από τον φανατικό ελληνικό τύπο. Ο κόσμος μας για μια ακόμη φορά απέδειξε το σεβασμό και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για ιερούς χώρους όπως τα τζαμιά.




Πόσες σημαίες έχει βάλει ο πρωθυπουργός μας!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ…

Εφ. Γενί Σαφάκ 17-3-2011.

Ο Ερντογάν κάθε μήνα έβαλε και μια τουρκική σημαία.
Τα ταξίδια που πραγματοποίησε ο Ερντογάν μέχρι σήμερα στο εξωτερικό σημειώνονται στον παγκόσμιο χάρτη με ¨Τουρκική Σημαία¨. Αν κάνεις κλικ πάνω στις χώρες που ταξίδευσε ο Ερντογάν στα 8 χρόνια ο συνολικός αριθμός που βγαίνει είναι 85 χώρες.
Αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του, μέσα σε 8 χρόνια επισκέφτηκε 85 χώρες. Στην ιστοσελίδα της πρωθυπουργίας άρχισε μια νέα εφαρμογή σχετικά με αυτό το θέμα. Τα ταξίδια που πραγματοποίησε ο Ερντογάν μέχρι σήμερα στο εξωτερικό σημειώνονται στον παγκόσμιο χάρτη με ¨Τουρκική Σημαία¨. Όταν κάνεις κλικ πάνω στην σημαία, περιγράφεται ο στόχος του ταξιδιού και εμφανίζονται οι σχετικές φωτογραφίες. Στον χάρτη οι ονομασίες των χωρών αναγράφονται στα Αγγλικά ως κοινή γλώσσα καθώς και στην ντόπια γλώσσα. Με βάση αυτόν τον χάρτη στην ιστοσελίδα ο αριθμός αυτών των χωρών από το 2003 και εντεύθεν είναι 85. Σε μερικές χώρες οι επισκέψεις είναι περισσότερες από μία φορές. Η μεγάλη πλειοψηφία των ταξιδιών του Ερντογάν είναι στην Ευρώπη και στους γείτονες μας στην Μέση Ανατολή.
Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ-ΑΣΠΡΗ
Εντύπωση προκαλεί ότι η ήπειρος στην οποία έκανε τις περισσότερες επισκέψεις ο πρωθυπουργός είναι η Ευρώπη. Η Ευρώπη με τις επισκέψεις σε 31 χώρες έχει γίνει ¨ερυθρόλευκη¨. 13 είναι οι επισκεφθείσες χώρες στην Μέση Ανατολή.

i


Δεν ντρέπονται οι τουρκόσποροι;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΛΙΑ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 20-3-2011.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΛΙΑ.
Ως σύλλογος Χίλια υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες των προβλημάτων που δημιούργησε η Χαρά Νικοπούλου στο Μεγάλο Δέρειο. Ακόμα και σήμερα είναι ορατά τα κακά ίχνη που άφησε η Χαρά Νικοπούλου πάνω στου χωρικούς και στα παιδιά του Μεγάλου Δερείου.
Το μόνο έγκλημα του μειονοτικού τύπου ήταν ότι μετέδωσε σε όλο τον κόσμο με όλη τους την γύμνια τα προβλήματα των μειονοτικών και τις αδικίες που υπέστησαν. Είτε στα περιστατικά της Χαράς Νικοπούλου, είτε στα άλλα που αντιμετωπίζουν οι μειονοτικοί, ο στόχος είναι σαφής και ξεκάθαρος.
Γίνεται προσπάθεια μέχρι σήμερα, είτε με δικαστήρια είτε με σωματικές επιθέσεις, να φιμωθεί ο μειονοτικός τύπος και οι μειονοτικοί σύλλογοι. Ήρθε καιρός να πούμε ένα στοπ. Πρέπει να στηρίξουμε τον μειονοτικό τύπο. Ο τύπος μας είναι η φωνή μας.
Η χώρα μας η Ελλάδα είναι επί μακρόν μια Ευρωπαϊκή χώρα. Δεν είναι καθόλου εύκολο όμως να καλυφθούνε και να ξεχαστούνε τα άσχημα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος της μειονότητας. Ένα παράδειγμα από τις αδικίες που αντιμετωπίζουμε και δεν έγινε δυνατόν να σταματήσουν, είναι ότι ο σύλλογος Χίλια εδώ και ένα χρόνο δικάστηκε σε δύο νομούς και υπήρξε επιδίωξη και για τρίτο δικαστήριο, ενώ παράλληλα κατασκευάστηκε και εκκλησία σε βακουφική περιοχή. Εν προκειμένω είναι σαφές πως ο στόχος είναι η φίμωση του μειονοτικού τύπου.
Εμείς λοιπόν ως μειονοτικοί δείχνουμε την απαραίτητη ευαισθησία ; Να μην παρηγορούμε τους εαυτούς μας με σκέψεις του τύπου ¨Φίδι που δεν με ακουμπά, χίλια χρόνια να ζήσει¨. Δεν υπάρχει όφελος από τον φόβο του θανάτου. Το καθήκον που μας αναλογεί ως μειονοτικούς είναι η στήριξη του μειονοτικού τύπου. Ο τύπος είναι η φωνή του μειονοτικού ανθρώπου.
ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΛΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΗ ΠΕΝΤΖΑΛ
Σχόλιο : Για την ακρίβεια ο μειονοτικός τύπος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως είναι διαμορφωμένος σήμερα είναι ο καρκίνος της μειονότητας. Εφημερίδες φερέφωνα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, σε απόλυτη εξάρτηση από τις  …επιδοτήσεις του προξενείου. Άτομα που ενίοτε ντρέπονται για την μητρική τους-πομακική γλώσσα ανταγωνίζονται σε τουρκισμό τους γκρίζους λύκους της Τουρκίας. Δηλητηριάζουν τις σχέσεις μουσουλμάνων και χριστιανών επιδιώκοντας την απόλυτη περιχαράκωση του ¨κοπαδιού τους¨. Και αυτό γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να περνάνε οι εκάστοτε κατευθυντήριες γραμμές του τουρκικού προξενείου. Αδυνατούνε να εκφράσουν την παραμικρή κριτική στην Τουρκία και στην πολιτική της. Και αυτό το πρακτοριλίκι τώρα το λένε ….δημοσιογραφία. Για τον δυνητικό ρόλο των δημοσιογράφων παραθέτουμε ένα ωραίο σκίτσο από την εφημερίδα Ζαμάν που αφορούσε τον ρόλο κάποιων δημοσιογράφων στην υπόθεση Εργκενέκον. Κάθε αναγωγή επιτρεπτή…


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More