30.3.10

Η ΚΑΜΠΟΥΛ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!!!!

Μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στα Πατήσια  και τον θάνατο του νεαρού λαθρομετανάστη  επαναφέρουμε ένα κείμενο που είχαμε γράψει πριν από λίγο καιρό και θεωρούμε πως και σήμερα είναι επίκαιρο .



Καλά θα κάνει ο υπουργός κος Χρυσοχοϊδης αντί από το βήμα της βουλής να παραδίδει μαθήματα, σοσιαλιστικής πρακτικής για το λαθρομεταναστευτικό  νομοσχέδιο, να κατέβει στους  δρόμους και να αρχίσει να συλλαμβάνει κακοποιούς , μαφιόζους ,βιαστές λωποδύτες  που έχουν καθίσει στο σβέρκο του  Ελληνικού  λαού και δεν τον αφήνουν να πάρει ανάσα . Όσοι κατοικούν σε αυτήν εδώ την χώρα καθημερινά διαπιστώνουν ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.  Το έγκλημα  καλπάζει ανεξέλεγκτα και κανείς πλέον δεν είναι σε θέση να το ελέγξει .
Η πρωτεύουσα της πατρίδας μας η Αθήνα που τόσοι και τόσοι ποιητές αλλά και συνθέτες έχουν υμνήσει και τραγουδήσει  σήμερα βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο  των κάθε λογής εγκληματιών . Μαφίες Αλβανών και λοιπών μεταναστών  ,τρομοκράτες ,ληστές ,βιαστές , λωποδύτες ,έχουν στήσει χορό στην πλάτη του Ελληνικού λαού .Όλοι  τρώνε και πίνουν σε βάρος του λαού μας  και σε κανέναν λογαριασμό δεν δίνουν.
Καθημερινά στη πόλη των Αθηνών αλλά και σε άλλες  μεγάλες πόλεις της επαρχίας έχουμε φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας . Είναι να απορεί κανείς πως  με όλα αυτά που συμβαίνουν στους Έλληνες πολίτες ,μπορεί και κοιμάται ήσυχος τα βράδια ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ κος Χρυσοχοϊδης .  Αλλά γιατί να μην κοιμάται ήσυχος αφού τον φυλάει ολόκληρη στρατιά αστυνομικών. 
Όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο υπουργός Προστασίας αριστερού και μωαμεθανού  Πολίτη είχε ονομάσει την Αθήνα <<Καμπούλ>> και μάλιστα οι δηλώσεις του αυτές είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου . Επί των ημερών της υπουργίας του όμως όχι μόνο η Αθήνα εξακολουθεί να παραμένει <<Καμπούλ>> ,αλλά  και δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας μας έχουν μετατραπεί σε <<Καμπούλ>>, από την μεγάλη εγκληματικότητα που έχει εξαπλωθεί σε όλη την χώρα  από την αθρόα εισαγωγή λαθρομεταναστών. Πολλοί  από τους οποίους είναι κακοποιά στοιχεία ή αναγκάζονται να  γίνουν κακοποιοί για να μπορέσουν να ξεπληρώσουν τα έξοδα  της μεταφοράς τους στους δουλεμπόρους, και επειδή  τους αρέσει μετά  αυτή  η δραστηριότητα δηλαδή το να εξοικονομούν εύκολο χρήμα εξακολουθούν την εγκληματική τους δραστηριότητα.
Καθημερινά είναι τα φαινόμενα κλοπών ,βιασμών ,ληστειών, ληστειών μετά φόνου, ώστε ο Έλληνας πολίτης να μην αισθάνεται ασφαλής ούτε και μέσα στο σπίτι του. Δεν θα είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι ελάχιστα σπίτια πλέον δεν έχουν λεηλατηθεί από τους εισαγόμενους κακοποιούς διαρρήκτες και ο κόσμος πλέον προκειμένου να μη βρεθεί προ εκπλήξεων έχει αρχίσει και οχυρώνει το σπίτι του με κάγκελα και πόρτες ασφαλείας .Αλλά και πάλι δεν αισθάνεται σίγουρος ότι δεν θα έχει δυσάρεστες επισκέψεις . Ο Έλληνας πλέον δεν αισθάνεται  πουθενά ασφαλής. Οι δρόμοι των Αθηνών έχουν γίνει οι πλέον επικίνδυνοι της Ευρώπης . Μέρα μεσημέρι οι κακοποιοί κτυπούν ηλικιωμένους ανθρώπους, που είναι δύσκολο να αμυνθούν ,για να τους αποσπάσουν κινητά τηλέφωνα και μερικά ευρώ.
Φεύγεις  το πρωί από το σπίτι σου και δεν είσαι σίγουρος ότι θα επιστρέψεις ξανά πίσω .Πολλοί παραμονεύουν να σου σπάσουν το αυτοκίνητο , να σου αρπάξουν το πορτοφόλι ή να βρεθείς τρυπημένος από κανένα μαχαίρι, ενώ οι σφαίρες από τους ληστές τραπεζών και όχι μόνο πέφτουν σαν το χαλάζι. Και ενώ συμβαίνουν αυτά καθημερινά, ο υπνοβάτης κυβερνητικός εκπρόσωπος μας διαβεβαιώνει ότι ζούμε σε ηρεμία .
Τα ίδια μας έλεγε και ο Καραμανλής ,ότι δηλαδή ζούμε στην ποιό ασφαλή χώρα της  Ευρώπης την ίδια  στιγμή που καιγόταν ολόκληρη η Αθήνα από την αναρχία ενώ το κοινό έγκλημα είχε λάβει ανεξέλικτες διαστάσεις .Και έτσι ο λαός τον έστειλε εκεί που τον έστειλε μαζί με του χαραμοφάηδες και ανίκανους συνεργάτες του.        
Στα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνονται συνεχώς συστάσεις στο επιβατικό κοινό να προσέχει τα προσωπικά του αντικείμενα, γιατί οι λωποδύτες καθημερινά στήνουν πάρτι με τα πορτοφόλια των επιβατών. Γυναίκες είναι αδύνατον να κυκλοφορήσουν στο δρόμο μόνες τους αφού συνεχώς πέφτουν θύματα αισχρών πειραγμάτων ή βιασμού ,στην καλύτερη περίπτωση θα χάσουν την τσάντα τους και θα τραυματιστούν.
 Οι ένοπλες ληστείες είναι σε ημερησία διάταξη , περίπτερα ,πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, μικροκαταστήματα , βενζινάδικα ,τράπεζες , SUPER MARKET, έχουν υποστεί την επίθεση των ένοπλων  κακοποιών. Πολλές φορές  από τους πυροβολισμούς των κακοποιών έχουμε τραυματισμούς , αλλά και θανάτους .Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στα ναρκωτικά όπου αλλοδαποί κατά το πλείστον Μαροκινοτυνήσιοι και σενεγαλέζοι  δολοφονούν καθημερινά την Ελληνική νεολαία.  Η πρέζα και τα όπλα στο κέντρο των Αθηνών πωλούνται σαν καραμέλες .
Η κατάσταση πλέον στην χώρα μας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο . Ακόμη και συνάδελφοι του κου Χρυσοχοϊδη ( κα Διαμαντοπούλου) έχουν εκφράσει την ανησυχία τους και τους προβληματισμούς τους, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Δημόσια τάξη της πατρίδας μας .Και τίθεται πλέον το ερώτημα τι λέει για όλα αυτά ο πολυλογάς σε άλλες περιπτώσεις κος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ. Έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα και  στο τομέα ευθηνής του; Είμαστε σίγουροι πως όχι . Διότι το έγκλημα καθημερινά αυξάνεται και ο υπουργός εξαντλεί την δραστηριότητα του σε δηλώσεις που δεν τις  λαμβάνει κανένας σοβαρά ,αφού συνεχώς αυτοδιαψεύδεται και στο να κυνηγά συνεχώς αστυνομικούς οι οποίοι κατά την άποψή του συμπεριφέρθηκαν απρεπώς σε λαθρομετανάστες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους . Δεν τον απασχολεί το έγκλημα των κακοποιών  η συμπεριφορά των αστυνομικών τον απασχολεί λες και κάθε πρωί που ξεκινούν οι αστυνομικοί να αναλάβουν υπηρεσία, ο νους τους είναι ποιόν λαθρομετανάστη θα σπάσουν στο ξύλο . Άντε μετά να βρεις αστυνομικό να σε προστατεύσει μετά .
Πρόσφατα ληστές οπλισμένοι με καλάσνικωφ  άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό από τον σταθμό του μετρό στην Εθνική Άμυνα . Σε μία πολύ καλά φυλασσομένη περιοχή οι κακοποιοί χωρίς να φοβηθούν κανένα άρπαξαν τα χρήματα. Και ο κος υπουργός ήταν απασχολημένος μήπως τίποτα πατριώτες κάνουν καμιά συγκέντρωση και του διασαλεύσουν την τάξη. Πάντως να προσέχουν εκεί στην βουλή μήπως καμιά μέρα μπουν μέσα και δεν τους αφήσουν ούτε ευρώ στην τσέπη.  
Η φυσική ηγεσία της αστυνομίας την οποία ουσιαστικά ο ίδιος έχει διορίσει απουσιάζει παντελώς και ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται και τι δουλειά κάνει αφού όλα περνούν από το γραφείο του κου Χρυσοχοϊδη. Προφανώς θαμπωμένοι από την λάμψη των χρυσών αστεριών που κοσμούν τους ώμους τους έχουν παραδώσει τα πάντα στον πολιτικό τους προϊστάμενο και παραμένουν μέσα στα γραφεία τους διεκπεραιωτές εγγράφων .
Φυσικά εκεί που παντελώς έχει αποτύχει ο κος Χρυσοχοϊδης είναι το πρόβλημα της τρομοκρατίας, αφού δεν είναι σε θέση να προστατεύσει ακόμη και το δικό του γραφείο από την , < Λαϊκή Θέληση >.Μας ήλθε στεφανωμένος με τις δάφνες από την σύλληψη της μαρίδας της 17 Νοέμβρη ,που εάν συμπτωματικά δεν έσκαγε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού , με αποτέλεσμα να συλληφθεί τραυματίας ο ίδιος  και μέσω αυτού και οι υπόλοιποι, ακόμη θα ψάχνανε να τους βρουν  . Οι σημερινοί τρομοκράτες κάνουν πλάκα στον υπουργό αφού όπου και όποτε θέλουν βάζουν βόμβες και φωτιά στα μπατζάκια του και το μόνο που κάνουν οι υπηρεσίες του ,είναι να περιμένουν την διακήρυξη της οργανώσεως μέσα σε κάποιο σκουπιδοτενεκέ, για την ανάληψη της ευθύνης.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός θα εκτιμήσει όλη την παραπάνω αναφερόμενη συνεισφορά του υπουργού του και  θα τον μεταθέσει σε κάποιο άλλο υπουργείο μήπως και οι Έλληνες νοιώσουν περισσότερο ασφαλείς .
Νίκος Αγαπηνός.                     


Σιγά να μη παραιτηθεί ......

Αριστεριστική δολοφονία, παταγώδης αποτυχία Χρυσοχοΐδη


patisia 1Τα «αγαπημένα» παιδιά της «ριζοσπαστικής» αριστεράς, οι τρομοκράτες, το «πιο ενεργό κομμάτι της νεολαίας» κατά τα στελέχη του γνωστού «έκνομου» κόμματος, έκαναν πάλι το θαύμα τους. Σκότωσαν έναν ανήλικο μετανάστη και τραυμάτισαν σοβαρά τη μικρή αδερφή του, η οποία κινδυνεύει να χάσει την όρασή της, αλλά και τη μητέρα του. «Προοδευτικό ανδραγάθημα»...
Οι ηθικοί αυτουργοί πολλοί. Η «ένοπλη» αριστερά απέκτησε και άλλον Αξαρλιάν, αυτή τη φορά ανήλικο και μετανάστη! Τραγική ειρωνεία… Για άλλη μια φορά απέδειξαν στην ελληνική κοινωνία ποιοι πραγματικά είναι οι της «ριζοσπαστικής αριστεράς». Εθνομηδενιστές, μηδενιστές, πυρομανείς και χωρίς τον παραμικρό σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή, ακόμα και μικρών παιδιών. Γιατί όταν τοποθετούν βόμβες, πρέπει να ξέρουν ότι μπορεί και να σκοτώσουν. Και εφόσον το ξέρουν και το κάνουν (και δεν μπορεί να μην το ξέρουν), είναι δολοφόνοι.
Ας απολογηθούν τώρα για τη δολοφονία
patisia 2Τι θα μας πουν τώρα οι υπέρμαχοι στα ΜΜΕ του «αντάρτικου πόλεων» για τη ζωή του παιδιού; «Παράπλευρη απώλεια»; Κατά τα άλλα, η «φασιστική απειλή» τον μάρανε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη… Τζάμπα κόπος. Η συνδεσμολογία του μηχανισμού πάντως, δείχνει ποιοι πραγματοποίησαν τη φονική επίθεση, σύμφωνα πάντα με τα όσα δίνει στο αστυνομικό ρεπορτάζ η ΕΛΑΣ. Είχαν τοποθετήσει παρόμοια βόμβα τον Ιούλιο του 2009, στο προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη, με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Να σκοτώσουν ήθελαν οι «προοδευτικοί αγωνιστές» και αυτή τη φορά το πέτυχαν.
Εξάλλου, η βόμβα στα γραφεία του «ταξικού εχθρού» τοποθετήθηκε, στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων. Λέτε να ήρθαν από καμιά γιάφκα πάλι στα βόρεια προάστια τίποτα απογοητευμένοι και βαριεστημένοι τύποι, που ψάχνουν για νόημα στην αστική εκδοχή του «τσεγκεβαρισμού»; Ας απολογηθούν όμως τώρα οι αριστεριστές και αντιεξουσιαστές στις πολυπληθείς πλέον κοινότητες των μεταναστών, που διαπιστώνουν πλέον την υποκρισία της ελληνικής αριστεράς.
Κύριε Χρυσοχοΐδη, πότε θα παραιτηθείτε;
Την ίδια ώρα όμως, τα Πατήσια, η περιοχή όπου σκοτώθηκε και ο ανήλικος μετανάστης, έχουν μετατραπεί σε ζώνη τρόμου και Δαντική κόλαση! Αλλοδαποί κακοποιοί, αυτοί στους οποίους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χορηγεί πλέον την ελληνική «ιθαγένεια», δολοφονούν συνεχώς στη συνοικία αυτή των Αθηνών ανυπεράσπιστους πολίτες. Και όλα αυτά τα παρακολουθεί άπραγη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του (αριστερού) Πολίτη.
Φυσικά, για «σκούπα» στην περιοχή (όπως είχε γίνει το καλοκαίρι του 2009) ούτε λόγος, θα φωνάζει ο «προοδευτικός» Τύπος. Και ας σκοτώνεται κόσμος καθημερινά πλέον. Μετά λοιπόν τον 60χρονο απόστρατο που βρήκε το θάνατο από τα χέρια αλλοδαπών κακοποιών μέσα στο διαμέρισμά του, σειρά είχε στην ίδια περιοχή ο ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στα Πατήσια, ο οποίος έχασε τη ζωή του από πυρά ληστών, αλλά και ο αλλοδαπός υπάλληλος ενός καταστήματος με είδη κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος τραυματίστηκε.
Η κοινωνία βράζει. Πλέον, η εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία. Και δεν έχει, γιατί αντί να διώχνει, δίνει κίνητρα σε τυχοδιώκτες και εγκληματίες να έρθουν εδώ και να πνίγουν την κοινωνία μας στο έγκλημα και στο αίμα. Χρειάζονται ψήφους, βλέπετε, για να αντικαταστήσουν αυτές που θα χάσουν… «Προοδευτικά» πράγματα, ακατανόητα. Πόσοι Έλληνες (αλλά και αλλοδαποί πλέον) ακόμα θα πεθάνουν και θα τραυματιστούν, πόσων ανθρώπων ακόμα θα καταστραφεί η ζωή, για να διαλύσουν κάποιοι της αριστεράς τον εθνικό κορμό; Πότε στο παρελθόν ήταν έτσι η χώρα μας; Πόσοι ισλαμιστές εξτρεμιστές θα βρεθούν άραγε με ελληνικά διαβατήρια; Πόσοι Ευρωπαίοι θα κινδυνέψουν από τα χέρια τους; Γιάννη Ραγκούση και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ.
Ελεύθερη Ώρα


Τι λένε τώρα 8 εκ. Έλληνες αντιστασιακοί του 1974!

 

 

Η… «επάρατος» φαντάζει ως παράδεισος σε σύγκριση με το «τώρα»


MERKEL 2Το μη χείριστον επετεύχθη στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Κι ας θριαμβολογεί ο φιλοκυβερνητικός Τύπος. Ας εξετάσει ο Αναγνώστης, προσεκτικά και χωρίς παρωπίδες, το… διάταγμα του… «Μεδιολάνου» που εξέδωσαν οι… καλοί εταίροι μας στην Ευρωζώνη και θα καταλάβει πολλά! Θα καταλάβει, δηλαδή, ότι εισερχόμεθα στην ΚΟΛΑΣΗ της ΑΝΕΧΕΙΑΣ και του ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ επί παντός του επιστητού.
Πέραν τούτου ας προσέξουμε και τα ακόλουθα:
Ένας οποιοσδήποτε παρατηρητής των κυβερνητικών – και πρωτίστως πρωθυπουργικών – κινήσεων του τελευταίου – ειδικώς, διμήνου σε ό,τι αφορά στις εντός και εκτός συνόρων της χώρας για την (όποια τέλος πάντων) λύσι του οικονομικού μας προβλήματος, πρέπει να έχει διαπιστώσει ότι…
α) Παρακαλούμε, σχεδόν γονατιστοί, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) να μας ελεήσουν προκειμένου να μην χρεοκοπήσουμε.
β) Ότι στην προσπάθεια αυτή, οι κυβερνώντες, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, έχουν παραδώσει στους προαναφερομένους παράγοντες, την πολιτική και οικονομική διεύθυνσι της Ελλάδος! Επί παντός του επιστητού!..
γ) Ότι, παρά το γεγονός, πως έχουν (οι κυβερνώντες και ο ίδιος, προσωπικώς, ο Πρωθυπουργός) υποσχεθεί στον Λαό ότι στην προσπάθεια ανατάξεως της οικονομίας μας, δεν θα θίξουν τις οικονομικώς ασθενέστερες τάξεις, εν τούτοις με τα ληφθέντα προς τούτο μέτρα, αυτοί που θα πληρώσουν τον λογαριασμό, είναι οι πτωχοί. Κι αν το θέλετε διαφορετικά, το μεγάλο τμήμα του ελλείμματος, των δανεικών ή του οικονομικού χάους στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ΑΣΦΑΛΩΣ και θα το πληρώσουν οι μη έχοντες.
δ) Ακόμη, οι αντικειμενικοί των πραγμάτων παρατηρητές, οπωσδήποτε θα έχουν διαπιστώσει, ότι τα ληφθέντα μέτρα είναι, κυρίως, εισπρακτικά και ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο Λαός θα κληθεί, με νέα μέτρα, να πληρώσει – και θα πληρώνει συνέχεια – τον λογαριασμό που προανεφέρθη. Καθ’ όσον χωρίς Ανάπτυξι, αντί να ορθοποδήσουμε, θα βουλιάζουμε συνέχεια. Εξ άλλου και αυτός ο αντιπαθής Όλι Ρεν μας το είπε ξεκάθαρα. «Καλό κουράγιο», μας είπε. Και, μάλιστα, ειρωνικότατα.
ε) Ότι σε λίγο, όταν οι πολίτες αντιληφθούν πως το… βαρέλι της οικονομίας μας είναι ΑΠΑΤΟ, θα υπάρξουν τέτοιες αντιδράσεις που, σήμερα δεν τις χωράει ο νους μας. Αποτέλεσμα; Θα παραλύσει ο (όποιος έχει απομείνει) παραγωγικός ιστός της χώρας – εννοείται και η Αγορά – ώστε να βουλιάξουμε ακόμη πιο βαθειά!
στ) Ότι η φρικτή αυτή κατάστασις θα έχει ΑΜΕΣΕΣ και ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ επιπτώσεις στις μεγάλες Εθνικές Υποθέσεις μας. Παραδείγματος χάριν στο Σκοπιανό, στο Αιγαίο, στο Κυπριακό. Για να μην αναφερθούμε και στη Θράκη, όπου – ας μην εκπλαγούμε – ο γράφων αναμένει μία μορφή κυπριοποιήσεως του θέματος.
Αφού λοιπόν έτσι κι αλλοιώς όλα τούτα είναι πλήρως ορατά και αφού έτσι κι αλλοιώς μας έχουν δρομολογήσει ένθεν και ένθεν της Οικουμένης οι κατευθύνοντες τα νήματα για τον γκρεμό, διερωτώμαι γιατί η Κυβέρνησις (με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό) γονυπετής εκλιπαρεί τους γνωστούς κυρίους της Ευρώπης – και όχι μόνον – να μας βοηθήσουν;
Και γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν αποφασίζει να τους μιλήσει έξω από τα δόντια και να παίξει το χαρτί της ισχυροτάτης γεωπολιτικής μας θέσεως (είμαστε το επίκεντρο του τριγώνου Ασία – Αφρική – Ευρώπη και δεν είναι λίγοι αυτοί που προσβλέπουν σε μία συνεργασία επί πολλών επιπέδων με την Ελλάδα) και ταυτοχρόνως να φωνάξει στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωσι «αποθανέτω η ψυχή μας μετά των αλλοφύλων»;
Ήτοι πως αν ναυαγήσουμε εμείς, θα υπάρξει μία αλληλουχία γεγονότων (ντόμινο) στην Ε.Ε. οπότε θα καταρρεύσει το Ευρώ; Ας βροντοφωνάξει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι δεν μπορώ να ξεζουμίσω άλλο τον Λαό μου.
Η οσφυοκαμψία κάπου πρέπει να τελειώσει. Υπάρχει και η (ξεχασμένη σήμερα) Αξιοπρέπεια αγαπητοί μου!..
tsunami
Είναι άξιοι θαυμασμού οι επικοινωνιολόγοι που περιβάλλουν την κυβέρνησι του ΠΑΣΟΚ – όπως, βέβαια και αυτοί που παλαιοτέρα περιέβαλαν τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας – όταν επιχειρούν να μας σερβίρουν τα οποιαδήποτε σκληρά μέτρα στο κάθε τομέα του κυβερνητικού έργου.
Εν προκειμένω, αναφέρομαι στην Οικονομία. Και πιο συγκεκριμένα στη Φορολογία, στο Ασφαλιστικό και γενικώς σε ό,τι έχει να κάνει με την επιβίωσί μας.
Χρησιμοποιούν, λοιπόν, οι άξιοι αυτοί υποκριτές κάποιες λέξεις (…τις οποίες, στη συνέχεια, βάζουν στο στόμα και του Υπουργού τον οποίο υπηρετούν) που όχι μόνον δεν απογοητεύουν τον πολίτη, αλλά, αντιθέτως, γοητεύουν και μας αφήνουν να πιστεύουμε ότι κάτι… θαυμάσιο επίκειται για την ζωή μας.
Παρακολουθείστε ορισμένες, αξίζει τον κόπο: «Μεταρρύθμισις», «αναμόρφωσις», «εξορθολογισμός», «ανατροπή»!!! Είτε για να μας φορολογήσουν, είτε για να μας αλλάξουν τα φώτα σε κάθε τομέα του Ασφαλιστικού οι συγκεκριμένες λέξεις χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον.
…Για να έλθει, βεβαίως, η ώρα της αλήθειας και χωρίς περιστροφές και λεκτικά κόλπα να μας ξεφουρνίσουν ότι λόγω των λαθών που διέπραξε η προηγουμένη κυβέρνησις έχουμε περιέλθει στο σημείο περίπου της χρεωκοπίας και (οι κάθε κυβερνώντες κατά περίοδο) ότι πρέπει να σκύψουμε στο πρόβλημα και να σφίξουμε, όσο μπορούμε, το ζωνάρι μας για να βγούμε από την κρίσι, την στενωπό, το τούνελ ή όπως αλλιώς χαρακτηρίζεται η επί σειράν ετών ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ ΤΟΥΣ να διαχειρισθούν σοβαρά, σωστά τα κοινά.
Και εγώ ο δύστυχος, όπως και κάθε άλλος ταλαίπωρος πολίτης αυτού του τόπου, αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν αφού πάντοτε πλήρωνα τους φόρους που μου επέβαλε η (κάθε) Κυβέρνησις, αφού πάντοτε πλήρωνα το Ηλεκτρικό, το Νερό, το τηλέφωνο και ό,τι άλλο μου αναλογούσε ως προς την συμμετοχή μου στην κοινωνία ή αν θέλετε στο Κράτος, γιατί έφθασα, φθάσαμε σ’ αυτό το χάλι;
Μήπως έκανα λάθος που δεν προσέθετα και κάτι παραπάνω στις πληρωμές που ανέφερα, ώστε να διευκολύνω την (κάθε) Κυβέρνησι για να αποφύγει τέτοιας μορφής αδιέξοδα;
Όχι, ισχυρίζομαι, ύστερα από αρκετή και αντικειμενική σκέψι. Δεν φταίμε εμείς. Εν ουδεμιά περιπτώσει φταίμε εμείς.
xreos
Αυτοί που φταίνε είναι αυτοί που μας κυβερνούν επί 35 έτη, οι οποίοι ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ την Χώρα, για τα δικά τους συμφέροντα και ατασθαλίες, ή αν θέλετε χάριν του μικροκομματικού τους συμφέροντος.
Κι αν θέλετε να παραλείψω την τελευταία αυτή παρατήρησι, κάλλιστα μπορώ τότε να χαρακτηρίσω όλους τους κυβερνήσαντες από την Μεταπολίτευσι και εντεύθεν ως ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ή ΒΛΑΚΕΣ – με περικεφαλαία μάλιστα.
Και εν τέλει με το χέρι στην καρδιά θα βροντοφωνάξω πάλι, πέρα από τις δημοκρατικές ευαισθησίες μου, ότι στα επτά έτη της Δικτατορίας, Χούντας ή όπως αλλιώς θέλετε χαρακτηρίστε την επταετία 1967-1974, εγώ και κάθε συμπολίτης μου ούτε ανεργία γνωρίσαμε, ούτε χρέη, ούτε ακρίβεια, ούτε ΤΙΠΟΤΕ!..
Γνωρίζω, μάλιστα, ότι η… «ΕΠΑΡΑΤΟΣ» αυτή ηγεσία (1967 – 1974) της Χώρας παρέδωσε στην Μεταπολίτευσι ΜΗΔΕΝ εξωτερικό χρέος (σήμερα έχουμε περάσει τα 300.000.000.000 Ευρώ εξωτερικό χρέος), υγιή τα Ασφαλιστικά Ταμεία (σήμερα έχει ξεπεράσει το χρέος τους τα 300.000.000.000 Ευρώ) και τα Νοικοκυριά μία χαρά (σήμερα και αυτά εμφανίζονται χρεωμένα σε ποσόν που υπερβαίνει, επίσης, τα 300.000.000.000 Ευρώ). Σημειωτέον δε ότι παρ’ όλο το εμπάργκο που μας είχαν επιβάλει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η πολυσυζητημένη, σήμερα, «Ανάπτυξις» κατά το 1974 είχε φθάσει στο 5,5%!!!
- Δηλαδή: οι «Χουντικοί» κάνουν ρεζίλι τους «Δημοκρατικούς». Στα οικονομικά τουλάχιστον. Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό;
- Κατόπιν αυτού του συλλογισμού κι επειδή έχω την εντύπωσι ότι κάποιος πρέπει να πει την αλήθεια κατάμουτρα σε όλους εμάς τους δημοκρατικά σκεπτόμενους Νεοέλληνες, κάνω την αρχή εγώ: Μήπως, βρε αδέλφια, μας έχουν πιάσει κορόιδο οι, κάθε χρώματος, επί 35 έτη, κυβερνήσεις μας; Και πιο πέρα: Μήπως με τον μανδύα της Δημοκρατίας μας εξαπάτησαν αισχρά οι δημοκράτες (;) πολιτικοί «μας» «άρχοντες» κατά τα τελευταία 35 έτη;
Ελεύθερη Ώρα


Έχει και άλλα πλάνα αυτός αλλά δεν θα προλάβει!

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΥΑ/ΛΣ ...Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!

Είναι γνωστό ότι η παλινωδία και ο μη σχεδιασμός έχουν διακρίνει τον Υπ. ΠΡΟ-ΠΟ κ. Χρυσοχοίδη , ειδικά δε όσον αφορά την διάλυση του Υπουργείου Ναυτιλίας.


Ο Υπ. ΠΡΟ-ΠΟ μετά παρέλευση πέντε μηνών βρίσκεται ακόμα στην "αρχή" των επιδιώξεων του , αφού η διάλυση του τέως ΥΕΝΑΝΠ στο οποίο ανήκε μέχρι πρότινος και το ΛΣ ,έγινε με ένα προεδρικό διάταγμα (189/2009) το οποίο συντάχθηκε κατά κυριολεξία στο πόδι και αποτέλεσμα του οποίου ήταν η απόλυτη απαξίωση του ΛΣ ....


Μέχρι και σήμερα ο Υπ. ΠΡΟ-ΠΟ δεν έχει αξιωθεί...


παρά τις διαβεβαιώσεις των "υποσχέσεων" του , να συντάξει το "νέο Νομοσχέδιο" το οποίο θα ορίζει τις αρμοδιότητες του ΛΣ , και το οποίο σημειώνουμε ότι εδώ και εκατό περίπου χρόνια ήταν το καθ ύλην αρμόδιο για την χάραξη της Ναυτιλιακής πολιτικής της χώρας μας και του οποίου το έργο είναι γνωστό ως Το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΘΑΥΜΑ".
Άλλωστε και η κ. Κατσέλη όπου σε αυτήν πλέον υπάγεται το 'κομμάτι" του ΛΣ όσον αφορά την Ναυτιλιακή πολιτική ,έχει εκφράσει "ευγενικά" προς τον ΠΡΟ-ΠΟ το "αναντικατάστατο" των στελεχών ΛΣ καθιστώντας το όραμα Χρυσοχοίδη απατηλό ως προς την αντικατάσταση του στρατιωτικού προσωπικού με πολιτικούς υπαλλήλους όπως διατράνωνε κατά την ομιλία του στην παράδοση παραλαβή του νέου Αρχηγού ΛΣ.
Το "σχέδιο" της απαξίωσης του ΛΣ είναι αποκλειστικής εμπνεύσεως του Υπ. ΠΡΟ-ΠΟ κ. Χρυσοχοίδη γιατί πως αλλιώς μπορεί να λογιστή η όλη στάση του όταν μάλιστα ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «Λιμενικό Σώμα δεν υπήρχε, δεν υπήρξε ποτέ. Υπήρχε μια υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας που όμως ουδεμία σχέση είχε με την Ακτοφυλακή» (ποιαν ακτοφυλακή εννοεί άραγε?)


Σήμερα είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε τα ανομολόγητα σχέδια του Υπ. STAR σε βάρος της ίδιας της πολιτείας.
Πληροφορίες θέλουν τον Υπουργό αλλά και το επιτελείο των στεριανών συμβούλων του να δρομολογούν μέσα από το αναμενόμενο νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να "αναδιοργανωθεί" το ΛΣ την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΑΧΙΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του ΛΣ. Μεταξύ αυτών που πρόκειται να καταργηθούν (υπάρχει σχετική εισήγηση)
είναι και η ΕΛΙΤ του ΛΣ η ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (ΟΥΑ με την οποία δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τα ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση τους την 25η Μαρτίου).
Σήμερα και μετά από το συμβάν κατά την παρέλαση της ΜΟΝΑΔΑΣ η ΑΠΟΦΑΣΗ κατάργησης τους μάλλον ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ!!!
Οι παρατρεχάμενοι του Υπουργού μάλιστα κατόπιν της απόφασης για την απόδοση ευθυνών στους "υπαίτιους" της "εθνικής μας ξεφτίλας'" ...κάπως έτσι το παρουσιάζουν ο Υπουργός και οι κομματικοί του σύμβουλοι.....προέβησαν σε "ΕΡΕΥΝΑ" ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΈΝΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΥΑ ΤΟΥ ΛΣ!!! ώστε να "δέσουν' την "κομπόστα" ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της!!!!

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΜΥΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ......ΑΠΛΑ ΤΟΥ "ΕΛΥΣΑΝ" ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΛΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ !!

Μετά την διχοτόμηση του ΑΙΓΑΙΟΥ από τον 25ο Μεσημβρινό και ανατολικά αυτού συνέχεια έχει και η αποδυνάμωση των φρουρών των βραχονησίδων μας !!!


Ο Δημήτρης γράφει πίσω από τα κάγκελα της Δημοκρατίας !

 
280310-gap-gkazakia
ο Δημήτρης Παπαγεωργίου απαντάει στην προκήρυξη των Π.Τ.Φ.
Σύσσωμο το ελληνικό κατεστημένο ξέσπασε σε πανηγυρισμούς ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με αφορμή την δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ότι οι κεφαλές της Ευρώπης συμφώνησαν να μας χορηγήσουν έναν ακόμη γύρο δανείων. Με αναστεναγμούς ανακούφισης, οι οικονομικοί δήθεν αναλυτές, σχολίασαν την απόφαση του Τρισέ να «αποδεχθεί» τα ομόλογα (υποβαθμισμένα) των ελληνικών τραπεζών.
Σαν πρεζάκια στην Πλατεία Βάθη, που έμαθαν... ότι ο έμπορος θα ερχόταν σε λίγο να τους δώσει τη δόση τους και δεν θα χρειαζόταν να υποφέρουν άλλο. Γιατί αυτής της κατάστασης είναι ανάλογη η λύση που δόθηκε στο «Greek Crisis», όπως ονομάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την κατάσταση στην χώρα μας. Ένα άλλοτε περήφανο έθνος να πανηγυρίζει, επειδή του επιτρέπουν να δανεισθεί για να επιβιώσει το επόμενο εξάμηνο.
Να επιβιώσει όμως, όχι ως έθνος, αλλά ως χρεοκοπημένο σύστημα. Να επιβιώσει με κόστος δυσβάσταχτο το εσωτερικό μέτωπο. Να επιβιώσει απομυζώντας την πλειοψηφία του. Περιθωριοποιώντας τα παραγωγικά του κομμάτια. Αυτά όμως έχουν ήδη υπεραναλυθεί. Δεν έχει νόημα να τα συζητήσουμε περαιτέρω. Προσωπικά πολύ πιο επίκαιρη θεώρησα την προκήρυξη των «πυρήνων» σχετικά με τις βομβιστικές τους επιθέσεις.

Ο ιντελιγλεντσισμός τους
Γιατί; Μα γιατί αφορούσε ένα ζήτημα που «καίει» τον ελληνικό λαό. Το μεταναστευτικό. Το οποίο θα ήταν χρήσιμο κάποια στιγμή, να αντιπαραβάλλουμε με το μεταναστευτικό σε επίπεδο καθημερινότητος. Μέχρις στιγμής φαίνονται ως διαφορετικό θέμα, τουλάχιστον στα μάτια των «αναλυτών». Αυτοί το βιώνουν απ' έξω. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους «πυρήνες». Δεν μπορούν να κατανοήσουν το σύμπλεγμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονος, των Πατησίων, της Κυψέλης. Με ύφος κοινωνιολόγου, μας πληροφορούν ότι έχουν δημιουργηθεί διάφορα «γκέτο». Δεν προσπαθούν όμως να ερμηνεύσουν το τι σημαίνει η καθημερινότητα του να ζεις σ' ένα γκέτο ως «μειοψηφικός Έλληνας». Και πως αν οι περισσότεροι από αυτούς είχαν την οικονομική δυνατότητα να ξεφύγουν θα το έκαναν.
Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης, αν και ενδιαφέρον, βρίθει από έναν αέρα «ιντελιγκεντσισμού» που αντιμετωπίζει συγκεκριμένες καταστάσεις ως «φαινόμενα». Αποστασιοποιημένες απόψεις, σαν να πηγαίνεις για διάγνωση σ' έναν γιατρό. Από αυτή την άποψη, οι «πυρήνες» έχουν κάνει ένα βήμα παραπάνω από τις υπόλοιπες τρομοκρατικές οργανώσεις προς την απομόνωση της «επαναστατικής ελίτ». Μια κατάσταση που προοιωνίζει την εσωτερική τους κατάρρευση. Οι πλέον τίμιοι και ειλικρινείς από όλους αυτούς που την αποτελούν το μόνο που έχουν να αναμένουν - και το ξέρουν - είναι ένα ένδοξο τέλος. Επέλεξαν μόνοι τους να αποκοπούν από την κοινωνία και όχι το «σύστημα». Η δε ίδια ποιότητα της «αποστασιοποίησής» τους φανερώνει τους ιδεολογικούς δεσμούς του με την μεγαλοαστική ελίτ της διανόησης του συγχρόνου συστήματος που θέλει να μετασχηματίσει την κοινωνία.
Η «ανάγνωσή» τους, του μεταναστευτικού φαινομένου ξεκινά με την αποδοχή των συνθηκών της «παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας». Πέραν αυτών όμως, αποδεικνύουν ότι είναι πιο σωστοί στην ιεράρχηση των προβλημάτων, από ό,τι τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Παρ' όλο που την αντικοινωνικότητά τους την αποδέχονται οι ίδιοι στην προκήρυξή τους. Αυτό μας βοηθά να καταλάβουμε το βάθος της αντικοινωνικότητας των ΜΜΕ.
Σε προσωπικό τώρα επίπεδο, αισθάνομαι μία «αγαλλίαση», καθώς ως πρόσωπο δέχομαι την πολεμική όχι μόνον του κράτους, που με κρατά φυλακισμένο, όχι μόνο των δυνάμεων καταστολής που με συνέλαβαν και έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούσαν την φυλάκισή μου, όχι μόνο των καθεστωτικών ΜΜΕ που έγραφαν ιστορίες για αγρίους (βλ. «Ελευθεροτυπία»), αλλά και των «επαναστατικών ομάδων» που σπεύδουν να αποδεχθούν τα λεγόμενα όλων των παραπάνω.
Εγώ από την πλευρά μου, θα τους παρακαλέσω να χρησιμοποιήσουν όση «επιρροή» έχουν, για να δημοσιεύουν τα κείμενά μου και άλλες εφημερίδες εκτός του «ΕΚ» και της «ΕΩ», όπως αυτές που δημοσιεύουν και την δική τους προκήρυξη. Αν θέλουν δε, θα τα στέλνω και στο Indymedia.
Σαν άνθρωπος, δεν αποδέχομαι τον «ατομικισμό». Είμαι κοινωνικό ον. Όπως και οι περισσότεροι από τους «εθνικιστές». Έτσι η δική μας «ρήξη» με το σύστημα δεν δημιουργείται μέσω της «ελίτ» αλλά της καλλιέργειας μίας βαθύτατα συλλογικής και ουσιαστικά πρακτικής συνείδησης αντίστασης.

για ερωτήσεις, απαντήσεις και διευκρινίσεις
Παπαγεωργίου Δημήτρης
ΣΤ΄Πτέρυγα Φυλακές Κορυδαλλού
Σολωμού 3-5 18110 Κορυδαλλός

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3784:------lr&catid=88:editorial&Itemid=276


Γιατί άραγε , τι ετοιμάζουν.....

Η μυστική διπλωματία καλά κρατεί.. Αναμένονται "σημαντικές αποφάσεις" και συζητείται "μείωση εξοπλισμών" την ώρα που η Άγκυρα προσπαθεί να επιβάλει διχοτόμηση του Αιγαίου με τις στρατιωτικές της δραστηριότητες.

Και ξαφνικά προέκυψε ελληνοτουρκική συνάντηση υψηλού επιπέδου, και μάλιστα μεταμεσονύχτια, στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση αυτή έγινε γνωστή από την τουρκική πλευρά στην ενημέρωση των τούρκων δημοσιογράφων.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες και λίγη μόνο ώρα μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, με το ελληνικό θρίλερ για οικονομική βοήθεια, υπήρξε συνάντηση του έλληνα υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη (ο οποίος μετείχε στην αποστολή που συνόδευε τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες) με τον τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Μπαγίς. Σύμφωνα μάλιστα με την τουρκική πλευρά, προς το τέλος της συνάντησης παρευρέθη και ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως μετέφερε στους τούρκους δημοσιογράφους ο κ. Μπαγίς, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

Μπαγίς : Περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα...

Σύμφωνα με όσα είπε ο τούρκος υπουργός στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους αναφορικά με το Κυπριακό: «Την Τρίτη 30 Μαρτίου αναμένουμε κοινό ανακοινωθέν Χριστόφια - Ταλάτ, το οποίο θα είναι θετικό και γενναίο και στηρίζεται από τέσσερις γενναίους άνδρες» (προφανώς υπονοεί τους κ. Χριστόφια, Ταλάτ, Παπανδρέου, Ερντογάν).

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μπαγίς ανακοίνωσε πως η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Είπε ακόμα πως «περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα από αυτήν τη συνάντηση. Αφού η Ελλάδα ξεπέρασε τον σκόπελο στην ΕΕ για το οικονομικό της πρόβλημα, είναι ώρα να διευθετήσουμε τις διαφορές μας. Η περιοχή μας είναι μια περιοχή ειρηνική…».

To Παρόν

σ.σ : Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Αnadolu, ο κ. Μπαγίς είπε συγκεκριμένα ότι : αναμένονται «συγκεκριμένες αποφάσεις» (concrete decisions). «Οι δύο ηγέτες υποστηρίζουν την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη φιλία» τόνισε ο τούρκος διαπραγματευτής και πρόσθεσε ότι οι κκ. Παπανδρέου και Ερντογάν θα εξετάσουν την πιθανότητα μείωσης των αμυντικών δαπανών. Δεν δίστασε επίσης να επισημάνει ότι η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες «θα ανακουφίσει οικονομικά την Ελλάδα και θα έχει την ευκαιρία από εδώ και πέρα να λύσει τα προβλήματά της με την Τουρκία».


Οι νεοέλληνες πολιτικοί πάντα σιωπούν ......

Η γεωπολιτική των γενοκτονιών και η ελληνική σιωπή

Την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε με το οριακό 23-22 την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και την προώθηση του θέματος στην Ολομέλεια, για συζήτηση και ψήφιση, κάτι που επαφίεται στην πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόσι. Η αμερικανική διοίκηση στην αρχή κράτησε αποστάσεις από το θέμα, ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος Ομπάμα και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, την παραμονή της ψηφοφορίας, επιχείρησαν να αποτρέψουν την έγκριση, τη στιγμή που ο Ομπάμα προεκλογικά είχε δεσμευτεί δημόσια να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Τουρκία από την πλευρά της δήλωσε ότι ανακαλεί τον πρέσβη της από την Ουάσιγκτον και δεν προτίθεται να τον επαναφέρει στη θέση του εάν δεν ξεκαθαρίσει το ζήτημα της συζήτησης του θέματος στην Ολομέλεια της αμερικανικής Βουλής. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, μάλιστα, ως απάντηση στις αιτιάσεις της αμερικανικής διοίκησης για αδυναμία παρέμβασης στις διεργασίες και αποφάσεις της Βουλής, η οποία είναι ανεξάρτητη, δήλωσε ότι και η Τουρκία έχει Κοινοβούλιο που δρα ανεξάρτητα από την τουρκική Κυβέρνηση. Σημείωσε μάλιστα ότι την ίδια μέρα που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το θέμα της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας στην αμερικανική Βουλή, και το τουρκικό Κοινοβούλιο μπορεί να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση το θέμα της χρήσης της βάσης του Ιντζιρλίκ από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, καθώς και το θέμα της παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.
Ο λόγος; Τον έπεισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι ενδεχόμενη αναγνώριση της γενοκτονίας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις γεωπολιτικές ανάγκες και συμφέροντα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ-Κουρδιστάν, τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο, αφού είναι δεδομένος ο κομβικός ρόλος της Τουρκίας στην εξυπηρέτησή τους.

Ο ρόλος του Ισραήλ
Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις παραμένουν στο επίπεδο που ήταν την επομένη της έγκρισης του ψηφίσματος στην επιτροπή της Βουλής, ενώ στα διεθνή ΜΜΕ και στον Τύπο του Ισραήλ υπάρχουν αναφορές για ΄στρατηγική ουδετερότητα΄ του εβραϊκού παράγοντα στις ΗΠΑ και αλλού, που μέχρι τώρα ήταν συνοδοιπόρος και συμμαχητής της Τουρκίας στο ζήτημα αυτό και όχι μόνο. Ο σκεπτικισμός και η στάση του εβραϊκού παράγοντα στο ζήτημα της αρμενικής γενοκτονίας σχετίζονται με τον έντονο προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί, μετά την ηγεμονική πολιτική που αποπειράται να ασκήσει η Τουρκία και στη Μέση Ανατολή, όπου, ούτως ή άλλως, δυο ηγεμόνες παραείναι πολλοί.
Ενώ η Τουρκία προσπαθεί να διαχειριστεί το θέμα και αφού η επιτροπή του Κοινοβουλίου της Κυβέρνησης της Καταλονίας, μία από τις 17 αυτόνομες περιοχές που συναπαρτίζουν το Βασίλειο της Ισπανίας, ψήφισε ομόφωνα την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας, με τους βουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς να δηλώνουν ότι ξεκίνησαν πρωτοβουλία ώστε να συζητηθεί αντίστοιχο ψήφισμα και στην κεντρική Βουλή της Ισπανίας, έρχεται το ψήφισμα της Βουλής της Σουηδίας, όπου η Τουρκία αντιμετωπίζει πλέον μια ποιοτικά διαφοροποιημένη ΄απειλή΄, σύμφωνα πάντα με τη δική της λογική.
Εκεί, Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες, με τη βοήθεια μιας Κούρδισσας έχοντας την υποστήριξη της σουηδικής Κεντροαριστεράς και κόντρα στα κόμματα που απαρτίζουν τον Κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, κατορθώνουν να περάσουν οριακά (131 ψήφοι υπέρ, 130 κατά) το ψήφισμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Ελλήνων του Πόντου και των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής.
Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες από την 'Αγκυρα και τις Βρυξέλλες, η εξέλιξη αυτή, το γεγονός δηλαδή του συνασπισμού Αρμενίων-Ασσυρίων-Ελλήνων και της υποστήριξης των Κούρδων στο ζήτημα αυτό, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη χάραξη μια κοινής στρατηγικής των ιστορικών αυτών λαών της Ανατολής απέναντι στη συνεχιζόμενη τουρκική βαρβαρότητα, μέρος της οποίας είναι η άρνηση της Γενοκτονίας, προβληματίζει έντονα την τουρκική διπλωματία και την τουρκική Κυβέρνηση και όχι μόνο.



Η πατσαβούρα της αριστεράς ......


Εκεί αυτό που λένε το κάνουν πράξη εδώ........

«Οι τρομοκράτες θα εξοντωθούν»

Τη βεβαιότητά του ότι οι αυτουργοί των σημερινών επιθέσεων στη Μόσχα θα τιμωρηθούν αυστηρά, εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν με δηλώσεις του από το Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας. «Είμαι βέβαιος ότι τα σώματα ασφαλείας θα κάνουν το παν ώστε να βρουν και να τιμωρήσουν του εγκληματίες. Οι τρομοκράτες θα εξοντωθούν», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός στις πρώτες δηλώσεις του στα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα, αφήνοντας σοβαρά υπονοούμενα για την κατάσταση ασφαλείας στα δημοτικά μέσα συγκοινωνίας της Μόσχας.  «Θα πρέπει να ρωτήσουμε γι' αυτό το Δήμαρχο Γιούρι Λουσκόφ», είπε ο κ. Πούτιν, επιβεβαιώνοντας τις κακές σχέσεις της ανώτατης ρωσικής ηγεσίας με το Δήμαρχο της Μόσχας και προτείνοντας να ενισχυθούν οι έλεγχοι ασφαλείας και τα εγκατεστημένα συστήματα παρακολούθησης εντός του μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας. Νεώτερες πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας διαψεύδουν άλλες πληροφορίες,που είχαν νωρίτερα μεταδοθεί για ύπαρξη παιδιών μεταξύ των θυμάτων, ενώ από τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται πως ανάμεσα στους 37 νεκρούς και τους περισσότερους από 70 τραυματίες υπάρχουν πολίτες της Μαλαισίας, των Φιλιππίνων, της Αρμενίας και άλλων πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών. Τη διπλή τρομοκρατική επίθεση καταδίκασαν, μεταξύ άλλων, με δηλώσεις του ο πατριάρχης Κύριλλος, ο οποίος έκανε λόγο για «εγκληματική και περιφρονητική προς το Θεό ενέργεια, που δεν πετυχαίνει τίποτε, εκτός από τον πόνο αθώων και θα τιμωρηθεί σε αυτή τη ζωή».  Καταδικαστικές δηλώσεις έκαναν ήδη το Συμβούλιο των μουφτήδων της Ρωσίας, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή των μουσουλμάνων της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την τρομοκρατία στο Κοράνι», καθώς και ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος κάλεσε σε πανστρατιά κατά της τρομοκρατίας.



Ο ΕΛΛΗΝΑΣ !!!!!!!

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ


Ἀγαπητοὶ φίλοι, ἑκατὸ χρόνια μετὰ τὴν ἡρωϊκὴ ἔξοδο ἀπὸ τὴν ζωὴ (7/8 'Απριλίου 1910) τοῦ βάρδου τῆς Ἑλληνικῆς Φύσεως καὶ τοῦ Ἑλληνικοῦ Κάλλους, ὁραματιστοῦ τῆς Ἑλληνικῆς Ἀναγεννήσεως καὶ προφήτου τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, μὲ χαρὰ σᾶς παρουσιάζω ἕναν πλήρη δικτυακὸ τόπο, φιλοξενούμενο στὸ Ἀντίβαρο τοῦ φίλου Ἀνδρέα Σταλίδη, ὅπου φιλοδοξῶ νὰ συγκεντρώσω τὰ ἅπαντα ποὺ ἔγραψε ὁ μέγας ἑλληνολάτρης καὶ τὰ σημαντικότερα ποὺ ἐγράφησαν γι᾿ αὐτόν (μαζὶ μὲ δική μου βιογραφία- κριτική), προσευχόμενος στὴν Μητέρα Ἑλληνικὴ Γῆ νὰ μᾶς βοηθήσῃ νὰ κάνουμε τὸ ὅραμα τοῦ παιδιοῦ της ποὺ τὴν λάτρεψε περισσότερο ἴσως ἀπὸ κάθε ἄλλον, πραγματικότητα. Ἐπίσης, ὅσοι χρῆστες τοῦ facebook ἐπιθυμοῦν, μποροῦν νὰ γραφτοῦν (νὰ γίνουν fan) στὴν facebook page «Περικλής Γιαννόπουλος».
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (1871-1910)
Ὁ προφήτης τοῦ Ἑλληνισμοῦ

Τὰ ἄπαντα, στὸ Ἀντίβαρο:

http://pheidias.antibaro.gr/giannopoulos.html

facebook page: Περικλής Γιαννόπουλος
http://www.facebook.com/pericles.giannopoulos
Περικλής Γιαννόπουλος

Ἀλλὰ ἂς ξεκινήσουμε ἀπὸ τὴν ἀρχή, μὲ μερικὲς προσωπικὲς μνῆμες.

1979. Ἔκθεσις «Ἑλληνικὴ Παράδοση», στὸ Ζάππειο Μέγαρο. Ἀνάμεσα στ᾿ ἄλλα, ἕνα μικρὸ βιβλιαράκι, «Ἑλληνικὴ Παράδοση - ἀνθολόγημα», μὲ δοκίμια μεγάλων μας λογοτεχνῶν, κριτικῶν, φιλοσόφων. 128 σελίδες, ἔκδοσις Ο.Ε.Δ.Β. (Μὴν ἐκπλήσσεσθε· κάποτε, σὲ αὐτὰ τὰ νάματα τῆς κληρονομιᾶς μας προσέβλεπε ἡ δημόσια παιδεία.) Σελίδες 20-22: Περικλῆς Γιαννόπουλος, «Ἡ ἑλληνικὴ γραμμή». Τὰ πρῶτα σκιρτήματα στὴν καρδιὰ ἀπὸ τὸν λόγο τοῦ ὡραίου ἑλληνολάτρη:

«Παντοῦ φῶς, παντοῦ ἡμέρα, παντοῦ τερπνότης, παντοῦ ὀλιγότης, ἄνεσις, ἀραιότης· παντοῦ εὐταξία, συμμετρία, εὐρυθμία· παντοῦ ἡμερότης, χάρις, ἱλαρότης· παντοῦ παίγνιον ἑλληνικῆς σοφίας, διάθεσις γελαστική, εἰρωνία Σωκρατική· παντοῦ φιλανθρωπία, συμπάθεια, ἀγάπη· παντοῦ ἵμερος, πόθος ᾄσματος, φιλήματος· παντοῦ πόθος ὕλης, ὕλης, ὕλης· παντοῦ ἡδονὴ Διονύσου, πόθος φωτομέθης, δίψα ὡραιότητος, λίκνισμα μακαριότητος· παντοῦ πέρασμα ἀέρος θουρίου, ἀέρος ὁρμῆς, ἀέρος ἀλκιμότητος, σφριγηλότητος καὶ παντοῦ μαζὺ πέρασμα ἀέρος μελαγχολίας καλλονῆς, λύπης καλλονῆς, θρήνου θνήσκοντος Ἀδώνιδος. Καὶ παντοῦ ἀὴρ φωτεινοῦ θουρίου δένων τὰ μέλη καὶ μαζὺ ἀὴρ φλογέρας λύων τὰ μέλη μὲ ἡδυπάθειαν. [...]
Εἶναι φανερά, μία μόνη Γραμμή, ἀναβαίνουσα ἁπαλωτά, καταβαίνουσα γλυκύτατα, κυματίζουσα μὲ μεγάλα ἤρεμα κύματα, ἀναβαίνουσα ἁρμονικά, καταβαίνουσα συμμετρικά, γράφουσα εἰς τὸν δρόμον της ὡραῖα καμπυλώματα, ἀνυψουμένη κάποτε μὲ νευρωδεστάτην ἐφηβικὴν λιγυρότητα πρὸς ἓν φίλημα ὑψηλοῦ ἀέρος καὶ μὲ ἐλαφρότητα γλάρου ἐπανερχομένη πάλιν εἰς ἕνα μαλακόν της ρυθμόν.
Εἶναι μία μόνη γραμμή, σὰν τὴν παλαιάν μας τέχνην, ὅπου ὅλα τὰ οἰκοδομήματα φαίνονται ἀδελφά, καὶ ὅμως κανὲν δὲν ὁμοιάζει μὲ τὸ ἄλλο, ὅλα τὰ ἀγάλματα σὰν δίδυμα ἀδέλφια καὶ κανὲν ὅμοιον μὲ τὸ ἄλλο, σὰν τὴν Βυζαντινήν μας τέχνην, σὰν τὰ δημοτικὰ τραγούδια ποὺ εἶναι κυρίως ἕνα τραγούδι καὶ κανένα ἐντελῶς ὅμοιον, σὰν τὴν γῆν μας ποὺ εἶναι μία εἰς τὸ σύνολον καὶ κάθε βῆμα ἀνομοία, σὰν τὸν Ἕλληνα ὁ ὁποῖος εἶναι εἷς εἰς τὸ σύνολον καὶ εἰς κάθε βῆμα ποτὲ ὅμοιος, ἀποδεικνύουσα καὶ αὐτὴ τὴν ὅλην μας φύσιν, ἧς ἓν τῶν ριζικῶν διακριτικῶν της εἶναι: ἡ ἑνότης τῶν σπουδαίων χαρακτηριστικῶν καὶ ἡ ἄπειρος ποικιλία τῶν δευτερευόντων.»



Βιβλιοπαρουσίαση !!!!

«Η αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα» του Χρίστου Γούδη

του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.


Το εξώφυλλο του βιβλίου «Η αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908» του Χρίστου Γούδη.
Άλλο ένα βιβλίο για την Μακεδονία; Δικαίως θα αναρωτηθεί ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος αναγνώστης, τί παραπάνω μπορεί να προσφέρει ένα βιβλίο όπως αυτό του καθηγητή Χρίστου Γούδη στην εθνική μας αυτή υπόθεση, πολύ δε περισσότερο ένα βιβλίο που φέρει τον φιλόδοξο όσο και προκλητικό τίτλο «Η αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα». Αυτόματα δημιουργείται η σκέψη στο μυαλό μας, ότι μέχρι σήμερα δεν είμαστε κοινωνοί της αλήθειας. Και αυτό, ξέρετε, είναι μία μεγάλη αλήθεια, την οποία βεβαίως δεν πρέπει να φοβόμαστε.
Το ότι η Μακεδονία των αρχών του 20ού αι. αποτελούσε «μία συγκεχυμένη εθνολογικά περιοχή», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας, φυσικά και δεν μειώνει την ελληνική αξίωση για την απελευθέρωση και ενσωμάτωσή της στο ελεύθερο ελληνικό κράτος της εποχής εκείνης. Εξάλλου, η αδιαμφισβήτητη ιστορική ελληνικότητά της, αλλά και η συνεχής κυρίαρχη παρουσία του Ελληνισμού ως βιολογική και πολιτισμική οντότητα στην περιοχή, ήταν αυτά που οδήγησαν τελικά την απελευθέρωση του μεγαλύτερου εδαφικού τμήματος της Μακεδονίας μας.
Σημασία, λοιπόν, έχει το πώς κάνει κάποιος χρήση της αλήθειας. Την αλήθεια αυτή, στις μέρες μας, η πολιτιστική ηγεμονία και κυριαρχία της διεθνιστικής Αριστεράς την χρησιμοποιεί για να πλήξει τα εθνικά μας δίκαια, να απαξιώσει τον αγώνα των Μακεδονομάχων, να σπιλώσει το ήθος τους και τις αξίες για τις οποίες έδωσαν την ζωή τους. Έτσι, φτάνουν στο σημείο να παρουσιάζουν τον Παύλο Μελά ως ... συμμορίτη και στυγνό δολοφόνο αμάχων, ενώ με τον γνωστό ψευδοεπιστημονικό εσμό της σχολής των λιακορεπούσηδων προσπαθούν να δικαιώσουν ακόμη και αυτές τις ανιστόρητες και παράλογες θέσεις των Σκοπιανών.
Αυτά, λοιπόν, που τότε αποτελούσαν κάτι το αυτονόητο, σήμερα χρειάζεται να τα επανανοηματοδοτήσουμε, να τα επανυπερασπιστούμε, σε πείσμα όλων αυτών των νεωτερικών εθνομηδενιστικών προσεγγίσεων. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς εξιδανικεύσεις, αλλά με γνώση της αλήθειας. Μιας αλήθειας, που απελευθερώνει. Και αυτήν την αλήθεια παρουσιάζει μέσα από το βιβλίο του ο Χρίστος Γούδης.
Ένα βιβλίο, για το οποίο χρησιμοποιεί στον πρόλογό του ένα απόσπασμα από κείμενο του Ίωνος Δραγούμη, λέγοντας: «Όσοι (και είναι ευτυχώς πολλοί) με υγιά νουν και ισχυρόν χαρακτήρα δεν παρεσύρθησαν από τον μολυσμένον άνεμο, ας συγχωρήσουν το βιβλίο αυτό. Δεν εγράφη δι’ αυτούς».
Μπορεί να ήταν πράγματι πολλοί στην εποχή του Δραγούμη αυτοί οι Έλληνες, αλλά δυστυχώς στην εποχή μας «ο μολυσμένος άνεμος» φυσάει πολύ πιο ισχυρός, πολύ πιο ρυπογόνος και το βιβλίο του Χρίστου Γούδη είναι πολύ περισσότερο αναγκαίο να διαβαστεί. Απ’ όλους μας!
Προσωπικά, και με δεδομένο ότι ήδη οι προλαλήσαντες το προσέγγισαν από διάφορες πλευρές και αρκούντως διεξοδικά, θα σταθώ ιδιαίτερα στο κεφάλαιό του με τίτλο «Τα Εθνικά Κέντρα των Ελλήνων». Εκεί, λοιπόν αποτυπώνεται με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο η δραματική προσπάθεια του Ελληνισμού να ισορροπήσει τις επιλογές του και την πολιτική του ανάμεσα σε δύο προοπτικές.
Από την μια αυτή που του παρείχε το μεγαλείο της βυζαντινής κληρονομιάς διά του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως και από την άλλη αυτή που διαμόρφωνε το φαινομενικά περιορισμένο ελλαδικό κράτος των Αθηνών, που εμφανιζόταν όμως ως συμβολικός ανάδοχος της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς και καλείτο πλέον να υπερασπιστεί τα συμφέροντα όχι απλώς του στενού Ελλαδισμού, αλλά ολοκλήρου του Ελληνισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, εκαλείτο να υπερασπίσει τα δίκαια του Ελληνισμού στην Μακεδονία, κάτι που τελικώς το επέτυχε σε ικανοποιητικό βαθμό. Και αυτό διότι μόνον ένα εθνικό κράτος μπορούσε να το επιτύχει. Το Πατριαρχείο, ως εκ δόγματος και χαρακτήρος υπερεθνικό, ήταν αδύνατον να το επιτύχει. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε κάτι. Αναμφιβόλως, το ελληνικό έθνος κατάφερε να επιβιώσει χωρίς κράτος, και μάλιστα σε δύσκολες εποχές. Μία ματιά στην Ιστορία καταδεικνύει ότι αυτό έγινε επί Ρωμαιοκρατίας, επί Βυζαντίου (με εξαίρεση ίσως την εποχή που αυτό είχε ήδη ελληνοποιηθεί), επί Οθωμανοκρατίας, επί Φραγκοκρατίας κ.λπ. Στους ζοφερούς εκείνους αιώνες δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ελληνισμός κόντεψε να εξαφανιστεί βιολογικά και όσες ελληνικές κοινότητες μπόρεσαν να επιβιώσουν από την βαρβαρική λαίλαπα το κατάφεραν ακριβώς λόγω της αυτοσυνειδησίας τους ότι ήσαν Έλληνες.
Αυτό ήταν κάτι που το επέλεξαν συνειδητά ως τρόπο ζωής, το διαλάλησαν έντονα, το υπεράσπισαν και το βίωσαν μέσα από ποταμούς αίματος και πλήθος αγώνων. Η συλλογική τους μνήμη και η δύναμη της φυλής ήταν αυτά που διαφύλαξαν και τίμησαν στην ιστορική τους πορεία.
Αυτή η αίσθηση της κοινότητας, και στους Έλληνες της Μακεδονίας, άσχετα αν κάποιοι από αυτούς είχαν χάσει την γλώσσα τους, ήταν που τους κράτησε στραμμένους προς το Πατριαρχείο και αντιστάθηκαν στην προσπάθεια εκβουλγαρισμού τους μέσω της Εξαρχίας, αλλά και αυτή ακριβώς ήταν που τους οδήγησε να προσφέρουν την απαραίτητη εντόπια βοήθεια στα εκστρατευτικά σώματα από την ελεύθερη Ελλάδα, για να οδηγήσουν έτσι την Μακεδονία στην απελευθέρωση και στην ενσωμάτωση στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.
Αυτή ακριβώς η αίσθηση της κοινότητας πλήττεται σήμερα από ψευδοεπιστημονικές διεθνιστικές απόψεις της Αριστεράς, ακόμη και με νομοσχέδια αρρωστημένων εγκεφάλων, αποκυήματα ξένων κέντρων εξουσίας, όπως αυτό περί της απόδοσης ιθαγένειας στους μετανάστες.
Το σημερινό κράτος μας έπαψε να είναι ελληνικό και γίνεται βαθμιαία ελλαδικό. Ο Ελληνισμός στην εποχή μας καλείται να επιβιώσει αυτοκαταστρέφοντας το κράτος του, αλλοτριώνοντας την παιδεία του, διαλύοντας την κοινωνική συνοχή του, αποποιούμενο τις αξίες του. Κι όλα αυτά, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου οι γειτονικοί μας λαοί αναπτύσσουν έντονα τον εθνικισμό τους έχοντας μάλιστα ήδη «εισβάλει» στο εσωτερικό της χώρας μας διά της μετανάστευσης. Αν η Αθήνα βιώνει με δραματικό τρόπο το φαινόμενο ισλαμοποίησης των γειτονιών της, η Μακεδονία (αλλά και η Θράκη) βιώνουν την εισβολή πολλών χιλιάδων Βουλγάρων, που ως Ευρωπαίοι πολίτες, αγοράζουν γη σε παραμεθόριες περιοχές χωρίς κανέναν περιορισμό και αλλοιώνουν την πληθυσμιακή σύνθεση των περιοχών αυτών με ραγδαίους ρυθμούς.
Η προοπτική της εισόδου των Σκοπίων στην Ε.Ε., μετά την «διευθέτηση» του προβλήματος της ονομασίας τους, θα επιτείνει το πρόβλημα με την κάθοδο νέων ευρωπαίων «συμπολιτών μας» στην Μακεδονία μας. Ας μην ξεχνούμε ότι πολλοί από αυτούς που έχουν ήδη προμηθευτεί βουλγαρικά διαβατήρια, είναι ήδη εγκατεστημένοι στα εδάφη μας!
Η καθησυχαστική άποψη που προβάλλεται από ορισμένους ότι «θα αφομοιωθούν, όπως έγινε και στο παρελθόν», παραγνωρίζει ότι στο παρελθόν αφενός δεν υπήρχαν συγκροτημένα κράτη από τα οποία αυτοί προέρχονταν (και μάλιστα κράτη που σήμερα έχουν έντονο αναπτυγμένο εθνικισμό και διεκδικούν επίσημα ελληνικά εδάφη) και αφετέρου υπήρχε ένα ελληνικό κράτος που ήθελε να ζήσει και υπεράσπιζε την ταυτότητά του παρέχοντας ελληνοκεντρική παιδεία στα παιδιά του. Σήμερα έχουμε ένα κράτος που αυτοκαταργείται και διαλύει το έθνος.
Ο Μακεδονικός Αγώνας, λοιπόν, συνεχίζεται. Και μάλιστα συνεχίζεται ως μία μόνο πτυχή του συνολικού Ελληνικού Αγώνα για επιβίωση. Του αγώνα δηλαδή του ελληνικού έθνους, που έχει να αντιπαλέψει από δω και στο εξής με εχθρούς τόσο εξωτερικούς όσο (και το χειρότερο) εσωτερικούς. Υπό την προοπτική αυτή, η αφιέρωση του βιβλίου του Χρίστου Γούδη, από τον ίδιο, στους Έλληνες Μακεδονομάχους, παλιούς και μελλούμενους, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Στην Αθήνα μπορείτε να το προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ Ζαλοκώστα 5 2ος όροφος Αθήνα .


Κοιμούνται όρθιοι !!!!!

Και η Κρήτη στην Τουρκία - ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο JEFFRY ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Girit Türkleri / Sanal Alemde Her tarafa Yayılıyoruz/Girit Adaları ,
  Girit Yemekleri , Girit Müzikleri , Girit Resimleri , Girit Tarihi ,  
Giritli Akrabalar


KAΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ; Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ; Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ;


Δεν θα γράψουμε πολλά πράγματα...μπείτε εδώ (http://www.giritturk.com/) και θα βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας!!
Κατά τα άλλα εμείς εδώ έχουμε ένα κράτος και έναν υπουργό (Χρυσοχοίδης) που τους πειράζουν τα συνθήματα του στρατού;; λες και οι ειδικές δυνάμεις των Τούρκων, των Σκοπιανών και των Αλβανών δεν λένε τέτοια συνθήματα; αυτοί λένε τα στρουμφάκια και οι δικοί μας είναι οι "κακοί" !

αλλά είπαμε τα συνθήματα τους πειράζουν...αυτά (giritturk) δεν τους πειράζουν;;;;

Και δεν μιλάμε ούτε για την Κύπρο και πως την παρουσιάζουν οι Τούρκοι...ούτε για την Θράκη...ούτε για την Μακεδονία που την παρουσιάζουν οι Σκοπιανοί παντού ως δική τους...ούτε για την Ήπειρο που κάποιοι την θέλουν Αλβανική...ούτε για το Αιγαίο που το έχουν μοιράσει προ πολλού...μιλάμε για την Κρήτη!!!!

την είδατε την σελίδα;;;; την είδατε καλά;;;

Σαν να είναι πολλές χιλιάδες τα μέλη που την παρουσιάζουν Τούρκικη...δεν νομίζετε;

με τόσο "καπνό"...φωτιά δεν βλέπει κανείς;;;;



Βασίλειος Στυλιανέσης
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


Ο κος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ....

ΝΑ ΠΟΙΟΝ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ!!


Είναι ο Λιμενικός που επέλεξε η Κυβέρνηση Σημίτη να υπερασπίσει τα ΙΜΙΑ με φουσκωτό σε αποστολή ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.
ΤΙΜΗΘΗΚΕ με το ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ.
Το 2000 σε άλλη επιχείρηση αυτοκτονίας σκότωσε Τσέχους τρομοκράτες που κρατούσαν όμηρους Ελβετούς πολίτες και παρασημοφορήθηκε από την Κυβέρνηση της Ελβετίας.
Είναι αυτός που σκότωσε τους Αλβανούς κακοποιούς, μπαίνοντας μέσα στην Αλβανία, οι οποίοι είχαν σκοτώσει τον 22χρονο Έλληνα Λιμενικό ΖΑΦΤΑΝΤΗ.
Είχε αυτός που βλέπετε στη φώτο, με τον πατέρα Μπούς και τον Κόλιν Πάουνερ ενώ δέχεται συγχαρητήρια για την αυτοθυσία και την δράση του.


Εδώ δεν μπορεί να φυλάξει το γραφείο του...

Οι πολυσύχναστοι δρόμοι γύρω απ' τον ιερό βράχο της Ακρόπολης φαίνεται ότι είναι ιδανικό σημείο για τους ληστές του δρόμου.
Τουλάχιστον τέσσερις τουρίστες έχουν πέσει θύματα ληστείας την τελευταία βδομάδα από λαθρομετανάστες, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μαχαίρια χθες σε διάστημα μερικών μόνο λεπτών.
Πρώτο θύμα ένας άνδρας στη συμβολή Σοφοκλέους και Σωκράτους. Επτά ληστές έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν.
Ο άνδρας προσπάθησε να αντιδράσει και τότε ένας από τους ληστές τον απείλησε με μαχαίρι και τον ανάγκασε να τους παραδώσει 3.000 ευρώ που είχε μαζί του και το κινητό του τηλέφωνο.
Λίγη ώρα αργότερα στην οδό Αριστογείτονος μια ακόμη ομάδα ληστών επιτέθηκε σε έναν άνδρα. Οι τέσσερις ληστές έριξαν κάτω το θύμα και του άρπαξαν την τσάντα με το κινητό και το πορτοφόλι του.

πηγή


Απαξίωσαν στην αρχή την πλατεία για να γίνει ......


Μνημείο Ολοκαυτώματος στον Κεραμεικό

Ενα πέτρινο διαμελισμένο Αστρο του Δαβίδ, που θα δείχνει το πλήγμα που δέχθηκαν οι Εβραίοι από τους ναζί, θα είναι το Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Θα στηθεί έξω από την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού, στην τριγωνική πλατεία που έχει δημιουργηθεί από τα έργα Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας στη συμβολή των οδών Ερμού, Ευβούλου και Μελιδώνη.
Ανάμεσα από 19 έργα επελέχθη αυτό της Ντιάννας Μαγκανιά: 
μονολιθικοί όγκοι ωχροκίτρινου μαρμάρου, ύψους 1,50 έως 0,50 μ., 
εξακτινωμένοι Ανάμεσα από 19 έργα επελέχθη αυτό της Ντιάννας Μαγκανιά: μονολιθικοί όγκοι ωχροκίτρινου μαρμάρου, ύψους 1,50 έως 0,50 μ., εξακτινωμένοι Ο χώρος ήταν ιδιωτικός. Υστερα από 20 χρόνων αγώνες της Γ'Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων απαλλοτριώθηκε αντί 56 εκατ. δρχ. για αρχαιολογικούς σκοπούς, δηλαδή για να γίνει ανασκαφή. Εικάζεται ότι θα βρεθεί εκεί η συμβολή της οδού των Παναθηναίων, απ' όπου ανέβαινε η πομπή στην Ακρόπολη, και της Ιεράς Οδού, που οδηγούσε στο Ιερό της Ελευσίνας. Γι' αυτό η Γ'ΕΠΚΑ, που δεν παραιτείται του δικαιώματος της μελλοντικής ανασκαφικής έρευνας, πρότεινε ως καταλληλότερη θέση για το Μνημείο του Ολοκαυτώματος την απέναντι πλευρά της Ερμού, στο πάρκο που έχει δημιουργηθεί στην πρώην Κορεατική Αγορά.
Η Ισραηλιτική Κοινότητα, όμως, είχε χωροθετήσει το μνημείο -χωρίς τη γνώμη της Εφορείας- στον διαγωνισμό που διενήργησε και κατέληξε στην επιλογή έργου της Ντιάννας Μαγκανιά, όπου πήραν μέρος 19 καλλιτέχνες. Το έργο αποτελείται από μονολιθικούς όγκους ωχροκίτρινου μαρμάρου, ύψους 1,50 έως 0.50 μ. εξακτινωμένους, ενώ στο κέντρο σχηματίζεται ένα εξάγωνο.
Στο ερώτημα που ετέθη από μέλη του ΚΑΣ γιατί επελέγη αυτός ο χώρος για τη χωροθέτηση του μνημείου, οι εκπρόσωποι της Ισραηλιτικής Κοινότητας είπαν γιατί είναι τόπος μνήμης των Ελλήνων Εβραίων. Στην οδό Μελιδώνη, όπου σήμερα είναι δύο Συναγωγές και τα γραφεία της Ισραηλιτικής Κοινότητας, στις 24 Μαρτίου του 1944 έγινε από τους Γερμανούς παγίδευση των Εβραίων. Τους συνέλαβαν, τους εκτόπισαν και λίγοι μόνο διέφυγαν και σώθηκαν. Τόνισαν επίσης ότι λόγω της ύπαρξης των Συναγωγών, ο χώρος φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως, οπότε θα προστατεύεται και το μνημείο από τυχόν βεβήλωση.
Ο σύμβουλος του ΚΑΣ Ν. Μουρτζάς, που επεσκέφθη πρόσφατα την περιοχή, είδε ότι η πλατεία έχει γίνει σκουπιδότοπος και καταφύγιο αστέγων. Είπε ότι αποτελεί πράξη δικαίωσης της μνήμης των Ελλήνων Εβραίων που διώχθηκαν αγρίως εκείνη την εποχή η ανέγερση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος που λείπει από την Αθήνα.
Τελικά το ΚΑΣ ενέκρινε τη χωροθέτησή του στη μικρή αυτή πλατεία με τον όρο το έργο να μειωθεί σε έκταση στο μισό (καταλάμβανε έκταση 100 τ.μ.) και να απομακρυνθεί σε περίπτωση μελλοντικής ανασκαφής. Ο αρχαιολόγος Πάνος Βαλαβάνης, που μειοψήφησε όπως επίσης οι συνάδελφοί του Μαρία Βλαζάκη, Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης και Αθηνά Λούπου, είπε: «Εκείνο που αντιλαμβάνομαι με τα απανωτά αιτήματα που έρχονται για τη χρήση του χώρου της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας είναι ότι οι συναρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων αμύνονται του πατρίου εδάφους. Προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν».


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More