26.1.11

Άλλοι τουρκόσποροι μας προέκυψαν!

Σκάι. Νέα επίθεση των εθνομηδενιστών
Σύμφωνα με αυτή (και το...τεφτέρι),υπήρξε "εντυπωσιακή ανάπτυξη του ελλαδικού χώρου κατά τον πρώτο αιώνα της Οθωμανικής Κυριαρχίας" (και όχι Τουρκοκρατίας)!
(Διαβάστε και άλλη μια δημοσίευσή μας για το θέμα αυτό)
διαβάστε περισσότερα


Μια άλλη θέση για την Δημοκρατία!

Ορισμός της δημοκρατίας




Ουμπέρτο Έκο
1. Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.
2. Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών.
Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει,
τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο
Ουμπέρτο Εκο


Η κατάντια του Ελληνικού κράτους!

Κοροϊδεύουν τους Έλληνες πολιτικοί και λαθρομετανάστες


nomikh_09_450xΤα όσα έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες, γύρω από την περίπτωση της εγκατάστασης 250 λαθρομεταναστών στην Νομική Σχολή, αναδεικνύουν με τον πλέον φανερό τρόπο την κατάντια αυτού του κράτους που ονομάζεται Ελλάδα. Από το απόγευμα της Κυριακής, οι λαθρομετανάστες κατέλαβαν εγκαταστάσεις της Σχολής.
Σήμερα έχουμε Πέμπτη. Το ζήτημα έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις με τοποθετήσεις, υπουργών όπως π.χ. Παιδείας, ή Προστασίας του Πολίτη, του πρωθυπουργού, κοινοβουλευτικές ερωτήσεις αλλά και τις αντιδράσεις των μεγαλύτερων φοιτητικών παρατάξεων, της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Ακόμη και το ΚΚΕ μιλά για κάποιους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους μετανάστες. Έχει γίνει αντικείμενο δημοσίου διαλόγου, σε εκπομπές στην τηλεόραση, αλλά και σημείο αναφοράς στις συζητήσεις μεταξύ πολιτών.
Όλοι όσοι έλαβαν τον λόγο μίλησαν ενάντια στην προσπάθεια της αριστεράς, που δημιουργεί τέτοιου είδους θέματα. Ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι δεν είναι αριστερό να εκμεταλλεύεσαι δυστυχείς μετανάστες, να καταλύεις ακαδημαϊκές ελευθερίες και να πυροδοτείς ακραία αντανακλαστικά στην κοινωνία. Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν για τον ίδιο τον ρόλο του Ασύλου. Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ μίλησε για κομματικά ωφέλη, ενώ η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα φέρει πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου.
Στην προκειμένη περίπτωση, ακόμη και τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών, όπως η ΠΟΣΔΕΠ, ζητά την άμεση αποχώρηση των καταληψιών και κάνει λόγο για ευθύνες της αστυνομίας.
Οι μοναδικοί που ... στέκονται αποφασιστικά στο πλάι των μεταναστών - καταληψιών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συνδικαλιστικά του "μέτωπα". Και όμως. Την ίδια στιγμή που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, τάσσεται κατά τέτοιου είδους ενεργειών, δεν υπάρχει επί της ουσίας τρόπος για να επιβάλλει το δίκαιο και το νόμιμο έναντι μιας πολύ μικρής μειοψηφίας και κάποιων εκατοντάδων λαθρομεταναστών.
Ο υπουργός καλεί τους πρυτάνεις να ... πάρουν πάνω τους το ζήτημα, οι πρυτάνεις καλούν το υπουργείο, ο πρωθυπουργός ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος, έτσι γενικά και απροσδιόριστα, οι εισαγγελείς μελετούν το θέμα και ούτω καθ' εξής. Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον σε μια επίδειξη ευθυνοφοβίας!
Δυστυχώς τα πάντα έτσι λειτουργούν στην χώρα μας. Η ισχύς και η εφαρμογή των νόμων, είναι ζήτημα πολιτικής προτεραιότητας, εκτός αν αφορούν τίποτε φτωχοδιάβολους. Και με αυτό δεδομένο ένα 3 - 4% κάνει κουμάντο σε όλους τους υπόλοιπους. Ένα 3-4% το οποίο θεωρεί ότι έχει κάποιο ηθικό πλεονέκτημα που του επιτρέπει να κάνει ο,τι θέλει. Και φυσικά αυτό το 3-4% εκμεταλλεύεται τις προσβάσεις του στο σύστημα, για να πετυχαίνει τους σκοπούς του. Η περίπτωση της Νομικής, είναι ιδιαίτερα σημαντική για έναν ακόμη λόγο. Είναι η στιγμή, κατά την οποία μπαίνει στην "πρώτη γραμμή" το νέο επαναστατικό υποκείμενο της Αριστεράς. Οι λαθραίοι και μη μετανάστες, που όπως είναι φυσικό δεν έχουν εθνική συνείδηση και έτσι εξυπηρετούν πολύ καλύτερα τους στόχους της αριστεράς και της παγκοσμιοποίησης, που θέλουν ανθρώπους μονάδες και όχι δυναμικές ομάδες με συναίσθηση της κοινής καταγωγής και του κοινού τους μέλλοντος.


Σοσιαληστές είναι όχι κορόϊδα!

Έχω να ομολογήσω, ότι όλοι αυτοί οι νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες που διαμένουν στη χώρα μας, είναι άνθρωποι εξαθλιωμένοι, βασανισμένοι, πεινασμένοι και ψάχνουν να βρουν φως μέσα στην απόγνωσή τους.

Και δεν αντιλέγω, να φιλοξενήσουμε κάποιον αριθμό από τους ανθρώπους αυτούς. Να φιλοξενήσουμε κάτω από προϋποθέσεις, τόσους όσους αντέχουμε.

Εφόσον ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ και αρχίδια καπαμά είσαστε τόσο ευαίσθητοι στα θέματα των αλλοδαπών μεταναστών, θα σας πρότεινα το εξής:

Ξεκινάμε από τον Πρωθυπουργό μας...

Τζέφρυ, πάρε καμιά εκατοστή από τους μετανάστες και φιλοξένησέ τους, βρες τους δουλειά νόμιμη με όλα τα ένσημα, κάνε σε όλους εξετάσεις υγείας και μίλα με το "βουβαλάκι" σου, αυτό με τα 54 σπίτια, να φιλοξενήσει καμιά 500 αριά (10 αλλοδαποί ανά "βουβαλική" κατοικία), να τους βρει επίσης δουλειά (ξέρει τα κόλπα των κοπριτών αυτός ο ΥΠΕΡΒΟΥΒΑΛΟΣ) , εξασφαλίζοντάς τους ένα καλύτερο μέλλον.

Κι αυτό Τζέφρυ, να το πεις και στους άλλους "παταρπάχτρες" βουλευτές σου, έτσι ώστε να δώσετε το καλό παράδειγμα. Άντε ντε....τι κάθεσαι????

Σκέψου Τζέφρυ μου καλέ... ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ!!!

Εκεί που πας, πάρε και κανέναν Αφγανό στην προσωπική σου ασφάλεια, πάρε και κανέναν Πακιστανο να σου κάνει τον γραμματέα, να σου σκαλίζει τον κήπο.... ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ..... ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΙ....

Κι εσύ Τσιπράκο, από τα πολλά τσίπουρα έχεις ξεσαλώσει. Κάνε αυτά που πρέπει να κάνει και ο Τζέφρυ και θα σε παραδεχτούμε!

Και στην περίπτωση που οι φίλοι σας απ'έξω σας πιέζουν πολύ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ...

Εδώ σας θέλουμε μάγκες....αλλά που????

Ποιός έχασε τη μαγκιά του για να τη βρείτε εσείς????

Αναγνώστης.

το είδαμε εδώ


Εδώ είναι Ελλαδιστάν!

Φαίνεται ότι στην Ιρλανδία υπάρχει περισσότερο φιλότιμο απ’ ότι στην Ελλάδα. Οι Πράσινοι, μέλος του συνασπισμού της κυβέρνησης του Μπράιαν Κόουεν, αποφάσισσν να αποσυρθούν οδηγώντας ουσιαστικά τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του και να πάει σε εκλογές. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου θα επισπευσθούν καθώς η χώρα δεν θα μπορεί να αντέξει την ακυβερνησία.
Η κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων συνεδρίασε την Κυριακή και στη συνέχεια , ο ηγέτης τους, Τζον Γκόρμλι, δήλωσε: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε πλέον στην κυβέρνηση». Πάντως οι Πράσινοι δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό λιτότητας για το 2011,  καλώντας τον πρωθυπουργό να επιταχύνει την ψήφισή του από τη βουλή.
Ενώ δηλαδή στην Ιρλανδία η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντέξει ούτε τρεις μήνες μετά την απόφασή της να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης, επιβεβαιώνοντας την αποτυχία της, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Παπανδρέου θεωρεί δεδομένο ότι μπορεί να παραμένει στην εξουσία.
Εδώ ειπώθηκαν τόσα ψέμματα προεκλογικά και μετεκλογικά, μπήκε η Ελλάδα σε επιτήρηση, ήρθε η τρόϊκα παρά τις διαψεύσεις, υπογράφηκε ένα Μνημόνιο που αλλάζει συνεχώς και έρχεται αναδιάρθρωση χρέους παρ’ ότι η κυβέρνηση το διαψεύδει, αλλά κανείς στην κυβέρνηση δε μιλά για εκλογές. Θεωρούν δεδομένο ότι μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να κυβερνούν λες κι έχουν κοινωνική νομιμοποίηση για ότι κάνουν.
Στην Ιρλανδία, βλέποντας ότι ο κόσμος δεν τους θέλει, αναγκάστηκαν να πάνε σε εκλογές, νωρίτερα κι από το αρχικό σχέδιο. Στην Ελλάδα, καταστρώνουν σχέδιο που θα εμφανίζει τη χρεοκοπία ως τη μόνη λύση για να πάνε σε πρόωρες με το εκβιαστικό δίλημμα “‘η πάμε σε νέο Μνημόνιο ή καταρρέουμε και δε θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις”.
Στην Ιρλανδία τα σκληρά μέτρα λιτότητας δυσκολεύονται να περάσουν από τη Βουλή και ο κόσμος τα καταδικάζει, στην Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου θεωρεί φυσιολογικό να φτωχύνουν μερικά εκατομμύρια πολίτες.
Τελικά δε θα γίνουμε ούτε Ιρλανδία του νότου διότι δεν υπάρχει φιλότιμο.

πηγή


Που κοιμάται ο κ. Παπουτσής;

Του Αντιφωνητή

Πέρασαν τόσες μέρες ἀπό τήν ρίψη τῆς μολότωφ στό τέμενος τοῦ χωριοῦ Παλιό Ἄβατο, κι ἀκόμη τίποτε δέν ἔγινε γνωστό ἀπό τήν Ἀστυνομία σχετικά μέ τούς δράστες. Καί παρότι οἱ ζημιές ἦταν τῆς τάξης τῶν …500 εὐρώ, κάποιοι μειονοτικοί καλοί μας συντοπίτες συνεχίζουν νά τό χρησιμοποιοῦν ὡς σημαία γιά ὅσα «ὑφίστανται» στή Θράκη οἱ μουσουλμάνοι.
Παράδειγμα οἱ Ἀλή Τσαβούς καί Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πού ἐκπροσωπώντας τό κόμμα D.E.B. τῶν τουρκοφρόνων καί τόν ἀντίστοιχο δημοτικό συνδυασμό γιά τόν δῆμο Κομοτηνῆς κατήγγειλαν τό περιστατικό «ὡς χτύπημα στήν θρησκευτική ἐλευθερία».
Θά ἤθελα ὅμως νά δῶ τά μοῦτρα ὅλων αὐτῶν τῶν εὐαίσθητων ἀνθρώπων μόλις γίνει γνωστή ἡ ἔνορκη κατάθεση τοῦ ἰμάμη τοῦ χωριοῦ, ὁ ὁποῖος – κατά πληροφορίες τοῦ «Ἀντιφωνητῆ» – κατέθεσε ὅτι οἱ δράστες ἦταν μουσουλμάνοι! Αὐτό δηλαδή πού ἐξαρχῆς ἦταν οὕτως ἤ ἄλλως τό πιθανότερο σενάριο.

Καί σάν νά μήν ἔφτανε αὐτό, εἶχαμε καί δεύτερη καραμπινάτη προβοκάτσια μέσα στίς γιορτές, αὐτή τή φορά στόν νέο στόχο τῆς τούρκικης ἐπιθετικῆς πολιτικῆς, τή Δωδεκάνησο. Πληροφορηθήκαμε ἀπό τούς παρακρατικούς μηχανισμούς τῆς Ἄγκυρας (Σύλλογος Ἀλληλεγγύης Τούρκων Δυτικῆς Θράκης – BTTDD) ὅτι τήν παραμονή τῶν Χριστουγέννων «ὀργανώθηκε ἐπίθεση μέ μολότωφ πού προκάλεσε ἐλαφρές ζημιές στόν Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου». Προσέξτε τό ρῆμα, «ὀργανώθηκε»! Ποιός δηλαδή τήν ὀργάνωσε; Ὄχι βέβαια κάποιοι χαφιέδες τῆς Τουρκίας… Τό μπαλλάκι πῆρε μετά ἡ «Συμβουλευτική Ἐπιτροπή τῆς Τουρκικῆς Μειονότητας Δυτικῆς Θράκης» (B.T.T.A.D.K) καί μέ ἕνα πανομοιότυπο δελτίο Τύπου στις 26 Δεκεμβρίου κατήγγειλαν κι αὐτοί τήν ἐπίθεση πού δέχθηκαν τ’ ἀδέρφια τους στή Ρόδο, τόνισαν ὅτι «τέτοιου εἴδους ἐπιθέσεις ζημιώνουν τό περιβάλλον εἰρήνης καί γαλήνης» καί ἄλλα τέτοια πρωτότυπα ἀπό τούς κήνσορες τῶν ἀκροτήτων καί τῶν φανατισμῶν. Ἄξιος καί αὐτωνῶν ὁ μισθός…

Δέν θά σχολιάσουμε ἄλλο τά συμβάντα, μιλοῦν ἀπό μόνα τους γιά τήν τακτική τῆς γείτονος μέσα στήν ἑλληνική Ἐπικράτεια. Ἐκεῖνο πού θέλουμε καί ἀπευθύνουμε στίς ἑλληνικές Ἀρχές εἶναι νά κάνουν τό καθῆκον τους καί νά ὑπερασπίζονται τή δημόσια τάξη καί γαλήνη μέ ἀποφασιστικότητα. Τί ἀπέγινε, λ.χ., μέ τήν ἔρευνα πού διατάχθηκε σχετικά μέ τό δημοσίευμά μας («Α», 1-6-10) γιά τή χρήση τῶν ἀλυτρωτικῶν συμβόλων στό χάτιμ τοῦ Ἐχίνου, παρουσίᾳ τῶν Μέτε – Σάρνιτς; Ἀσκήθηκε κάποια δίωξη κατά τῶν τραμπούκων πού ἐνώπιον τῆς Ἀστυνομίας ἐπιτέθηκαν στό Τρίτο γαλλικό κανάλι στίς Θέρμες τόν περασμένο Μάιο; Γιατί ἄν κι ὁ νόμος ἐφαρμόζεται ἐπιλεκτικά, μέ κριτήριο τό φρόνημα/θρήσκευμα τῶν ἑκάστοτε παραβατῶν του, ζήτω πού καήκαμε…

“Αντιφωνητής”, 1-1-2011


Ο κ. Βενιζέλος που βρίσκεται;

MH ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ

Εφ. Ραντικάλ 24-1-2011

Η Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία (ΤΑΙ) που μπαίνει στον αεροπορικό τομέα με το μοντάζ των F-16, πρόσθεσε μια νέα ακόμη προσπάθεια σχεδιασμού. Η ΤΑΙ που ακούγεται συχνά τις τελευταίες μέρες λόγω των προσπαθειών της για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αυτή τη φορά σχεδίασε και έκανε να πετάξει ένα μη επανδρωμένο, αλλά εξοπλισμένο ελικόπτερο. Το ελικόπτερο αυτό ονομάσθηκε ¨κουνούπι¨, ενώ η μηχανής και κάποια όργανα εισήχθησαν από το εξωτερικό. Το Κουνούπι έκανε την πρώτη του πτήση στις 24 Δεκεμβρίου 2010 στις εγκαταστάσεις Ακιντζί της ΤΑΙ. Το ¨Κουνούπι¨ μπορεί να παραμείνει στον αέρα 1,5 ώρα, ενώ μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του σε θερμό καιρό και σε μεγάλο υψόμετρο (από τα πιο σημαντικά προβλήματα απόδοσης των ελικοπτέρων).
Το ¨Κουνούπι¨ έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 300 κιλά και είναι το πρώτο ελικόπτερο αυτού του μεγέθους που μπορεί να φέρει ωφέλιμο φορτίο 120 κιλών. Με τον πύραυλο διαμέτρου 70 χιλιοστών της Roketsan που φέρει, μπορεί να καταστρέψει τεθωρακισμένο στόχο από απόσταση 8 χιλιομέτρων.


Σκεφτείτε Έλληνα πρωθυπουργό να προέβαλλε τέτοιο αίτημα!

ΟΠΩΣ ΕΛΛΑΔΑ...

Εφ. Νέτγκαζέτε 22-1-2011

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν προειδοποίησε, το αγγλικό όνομα του ξενοδοχείου άλλαξε
ΚΑΡΣ. Το ξενοδοχείο Grand Castle Otel στου οποίου τα εγκαίνια είχε παραστεί ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και είχε ζητήσει την αλλαγή του ονόματος του, άλλαξε σε "Büyük Kale".Ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Χασάν Χουσείν Ακτάς λέει πως τα εγκαίνια του ξενοδοχείου είχαν γίνει στις 8 Ιανουαρίου από τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν . Ο Ακτάς περιγράφει πως κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο πρωθυπουργός Ερντογάν πρότεινε να αλλάξει το όνομα του ξενοδοχείου στα τουρκικά και να γίνει "Büyük Kale". ¨Αυτήν την αλλαγή την παρουσιάσαμε στο Δ.Σ. και η αλλαγή κρίθηκε κατάλληλη. Από τις 22 Ιανουαρίου αλλάξαμε το όνομα του ξενοδοχείου μας σε ¨Büyük Kale¨. Συνεχίζουμε τις υπηρεσίες μας στον τουρισμό με αυτό το όνομα.¨ δήλωσε .
Ο Ακτάς αναφέρει πως το νέο όνομα του ξενοδοχείου άρεσε στους πολίτες.
Σχόλιο : Σκεφτέιτε Έλλην πρωθυπουργός να πρόβαλλε τέτοιο αίτημα, Τι είχαν να του σούρουν τα βοθροκάναλα...


Για να γνωρίζετε τι συμβαίνει στην Θράκη!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Εφ Μπιρλίκ 24-1-2011

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας πραγματοποίησε στις 23 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Κυριακή στο ξενοδοχείο Φιλία, την 29η Γενική του Συνέλευση. Διαπιστώθηκε ότι η συμμετοχή σε σχέση με πέρσι ήταν καλύτερη. Γενικά ήταν ελπιδοφόρα η συμμετοχή των νέων και η στήριξη που παρείχε η μειονότητα μας σε αυτόν τον εκλεκτό σύλλογο. Την προεδρία είχε ο Τζεμίλ Καμπζά, γραμματειακή υποστήριξη παρείχαν οι Σεφαάτ Αχμέτ και Περβίν Χαιρουλάχ, ενώ στους μετέχοντες συμπεριλαμβάνονταν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερήφ, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος του κόμματος D.E.B. Μουσταφά Αλή Τσαβούς, εκπρόσωπος του συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Έβρου-Ροδόπης Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο σύμβουλος στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης Ερτζάν Χουσείν, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Μεχμέτ Δεβετζίογλου, οι Αχμέτ Χραλ και Φατμά Ιμάμ-βοηθοί του εκλεγμένου μουφτή Ξάνθης, και ο Φεχίμ Κελαχμέτ- βοηθός του εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής. Στις εκλογές που ψήφισαν 209 μέλη, ελπιδοφόρα υπήρξε η υποβολή υποψηφιοτήτων από νέους. Ο πρόεδρος του συλλόγου Μουσταφά Σουλειμάν ανέγνωσε την αναφορά δραστηριοτήτων. Ανέφερε τις προσπάθειες που έγιναν κατά μήκος της χρονιάς σε κοινωνικό, πολιτιστικό και διεθνές επίπεδο.
Η έκθεση του Ελεγκτικού Συμβουλίου αναγνώσθηκε από τον Αντέμ Μπεκίρογλου. Ο Μπεκίρογλου είπε πως τα έσοδα το συλλόγου ήταν 148.716,97 ευρώ, τα έξοδα του 108.146,55 ευρώ και πως στο ταμείο υπάρχουν τώρα 40.570, 42 ευρώ. Κατά την ώρα της κριτικής και των προτάσεων, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερήφ ανέβηκε στο βήμα και πρότεινε να ληφθεί υπόψιν η οικονομική κρίση και να μειωθεί η συνδρομή των μελών από 50 σε 25 ευρώ. Ο τέως βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά πρότεινε οι εκλογές να γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής και πρότεινε και για αυτό αλλά και για άλλα θέματα, αλλαγές στο καταστατικό. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν ανέφερε πως παρέχει βοήθεια στους νέους Τούρκους της Δυτικής Θράκης που σπούδασαν στο εξωτερικό και αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εξετάσεις ισοτιμίας, και πως θα συνεχίσει να παρέχει αυτή τη βοήθεια. Μια άλλη πρόταση που εγκρίθηκε ήταν ο σύλλογος στον οποίο είναι γραμμένα 989 μέλη , όταν κάνει το συνέδριο του το 2012, αυτό να έχει χαρακτήρα και εκλογικό αλλά και αλλαγής του καταστατικού του.
Ο δημοσιογράφος Ραμαδάν Μολλά είπε πως οι δραστηριότητες παρέμειναν περιορισμένες στις εκδηλώσεις που έγιναν στις πόλεις, και είπε πως πρέπει να γίνουν εκδηλώσεις επίσης και στις αγροτικές και ορεινές περιοχές. Ο Ραμαδάν Μολλά ρώτησε αν υπάρχει κάποια προσπάθεια εκ μέρους του συλλόγου για το θέμα των προτάσεων που έκανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάνταντζη στο θέμα της ΕΠΑΘ –ένα θέμα που συζητιέται παντού και ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και ταυτόχρονα τέως πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Αχμέτ Καρά, πρότεινε η Γενική Συνέλευση να γίνεται τουλάχιστον μια φορά στα δύο χρόνια και πρότεινε να ιδρυθεί μια επιτροπή για τις αλλαγές στο καταστατικό. Ο Δρ. Χασάν Αχμέτ –μέλος παρελθούσας διοίκησης- πρότεινε μια φορά το μήνα να οργανώνεται στην Τουρκική Νεολαία στην Κομοτηνή ή αλλού μια εκδήλωση-τσάι ώστε τα μέλη να γνωρίσουνε ο ένας τον άλλο. Έτσι είπε θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούνε μεταξύ τους τα νέα και τα παλιά μέλη. Ο Χασάν είπε πως είναι ανάγκη να επιταχυνθούνε οι προσπάθειες στον τομέα της υγείας, και πως ο ίδιος όπως έκανε στο παρελθόν, είναι έτοιμος αν χρειαστεί να το κάνει και σήμερα. Ο Χασάν ανέφερε πως η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει ανάγκη τους επιστήμονες της.
Ο πρόεδρος Μουσταφά Σουλειμάν απάντησε στην κριτική και στις προτάσεις που έγιναν. Ο Σουλειμάν ευχαρίστησε για την κριτική που έγινε και ανέφερε πως το διάστημα του ενός έτους δεν ήταν αρκετό για να παράσχει τις αναγκαίες υπηρεσίες. Ο Σουλειμάν είπε πως «Δεν επιθυμούσα να εμφανιστώ μπροστά σας σαν κουρασμένος μαχητής. Όμως εξετάζοντας τις δυνατότητες και την κατάσταση πιστεύω ότι ήταν σωστά αυτά που κάναμε.»
…………………
…………………
Κατά τις εκλογές που έγιναν για το ΔΣ οι ψήφοι που πήραν οι υποψήφιοι ήταν :
Μεχμέτ Εμιν 124
Χασάν Χασάν 96
Ερτζάν Αχμέτ 96
Σερχάτ Νουρί 89
Τουλάι Κιουλτσίογλου 89
Ετσεβίτ Εμίν 84
Τζενγκίζ Πετσενέκ 78
Χασάν Χουσείν 74
Σεβγκί Μολλά 73
Τζουνέιτ Σαδίκ 70
Γιουκσέλ Αχμέτογλου 70
Εσρά Ισμαήλ 60
Μετίν Χατζηοσμάν 57
Σουκριέ Μεχμέτ 47
Χουσείν Σαμπάν 44
Μουσταφά Χατζηισμαίλ Μουχτερέμ 27
………………………….
Σχόλιο : Στην φωτογραφία ο κ. Τζεμίλ Καμπζά ( για χρόνια αρθρογράφος της εφ. Γκιουντέμ) , η κυρία Περβίν Χαϊρουλάχ (για χρόνια κατήγορος της Ελλάδας στα διάφορα φόρα) και ο ψευτομουφτής Κομοτηνής.


Τι λέει ο κ. Παπανδρέου;

ΚΑΛΙΟ ΓΑΙΔΟΥΡΟΔΕΝΕ ΠΑΡΑ ΓΑΙΔΟΥΡΟΓΥΡΕΥΕ

Νέτγκαζέτε 21-1-2011

Ερντογάν : Τον γάιδαρο θα τον δένεις σε στέρεο ξύλο
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε : «Στην Αμερική η Lehman Brothers κατέρρευσε, τράπεζες καταρρέουν, στην Ευρώπη καταρρέουν. Στην Τουρκία μια τράπεζα κατέρρευσε ; Αυτή είναι η διαφορά μας,. Γιατί ; Πατάμε σε στέρεο έδαφος, στερεό. Τον γάιδαρο θα τον δένεις σε στέρεο ξύλο, και μετά θα το αφήνεις στο χέρι του Θεού. Αυτή είναι η δουλειά μας»
……………………..
« Παρά την παγκόσμια κρίση μεγαλώσαμε την Τουρκία, μεγαλώσαμε την οικονομία της Τουρκίας. Ζητώ την προσοχή σας. Όταν το 2002 παραλάβαμε την διακυβέρνηση το χρέος της Τουρκίας στο ΔΝΤ ήταν 23,5 δις $. 23,5 δις $ μας παρέδωσαν και τώρα κατεβάσαμε αυτό το χρέος στα 5,7 δις $. Κάποιοι μόνο μιλάνε, εμείς όμως παράγουμε δουλειές, δουλειές.
Μας παρέδωσαν συναλλαγματικό απόθεμα 27 δις $ στην Κεντρική τράπεζα, και αυτή τη στιγμή υπάρχουν στα ταμεία της 80 δις $.
………………………….
Σχόλιο : Ναι ο Ερντογάν είναι σχετικά αμόρφωτος. Αλλά έχει καταφέρει πάρα πολλά. Ενώ οι δίκοι μας οι απόφοιτοι του Χάρβαρντ...


Τεχνικά προβλήματα!

Δυστυχώς τα τεχνικά προβλήματα στον υπολογιστή μας δεν τακτοποιήθηκαν. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάζουμε κάποιες αναρτήσεις, από  ένα  Laptop το οποίο υπάρχει για έκτακτες περιπτώσεις. Πιστεύουμε ότι σε λίγες ημέρες θα έχει τακτοποιηθεί η βλάβη, και να επανέλθουμε με περισσότερες αναρτήσεις και άρθρα.
 Αγαπηνός.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More