26.1.11

Για να γνωρίζετε τι συμβαίνει στην Θράκη!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Εφ Μπιρλίκ 24-1-2011

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας πραγματοποίησε στις 23 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Κυριακή στο ξενοδοχείο Φιλία, την 29η Γενική του Συνέλευση. Διαπιστώθηκε ότι η συμμετοχή σε σχέση με πέρσι ήταν καλύτερη. Γενικά ήταν ελπιδοφόρα η συμμετοχή των νέων και η στήριξη που παρείχε η μειονότητα μας σε αυτόν τον εκλεκτό σύλλογο. Την προεδρία είχε ο Τζεμίλ Καμπζά, γραμματειακή υποστήριξη παρείχαν οι Σεφαάτ Αχμέτ και Περβίν Χαιρουλάχ, ενώ στους μετέχοντες συμπεριλαμβάνονταν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερήφ, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος του κόμματος D.E.B. Μουσταφά Αλή Τσαβούς, εκπρόσωπος του συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Έβρου-Ροδόπης Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο σύμβουλος στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης Ερτζάν Χουσείν, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Μεχμέτ Δεβετζίογλου, οι Αχμέτ Χραλ και Φατμά Ιμάμ-βοηθοί του εκλεγμένου μουφτή Ξάνθης, και ο Φεχίμ Κελαχμέτ- βοηθός του εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής. Στις εκλογές που ψήφισαν 209 μέλη, ελπιδοφόρα υπήρξε η υποβολή υποψηφιοτήτων από νέους. Ο πρόεδρος του συλλόγου Μουσταφά Σουλειμάν ανέγνωσε την αναφορά δραστηριοτήτων. Ανέφερε τις προσπάθειες που έγιναν κατά μήκος της χρονιάς σε κοινωνικό, πολιτιστικό και διεθνές επίπεδο.
Η έκθεση του Ελεγκτικού Συμβουλίου αναγνώσθηκε από τον Αντέμ Μπεκίρογλου. Ο Μπεκίρογλου είπε πως τα έσοδα το συλλόγου ήταν 148.716,97 ευρώ, τα έξοδα του 108.146,55 ευρώ και πως στο ταμείο υπάρχουν τώρα 40.570, 42 ευρώ. Κατά την ώρα της κριτικής και των προτάσεων, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερήφ ανέβηκε στο βήμα και πρότεινε να ληφθεί υπόψιν η οικονομική κρίση και να μειωθεί η συνδρομή των μελών από 50 σε 25 ευρώ. Ο τέως βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά πρότεινε οι εκλογές να γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής και πρότεινε και για αυτό αλλά και για άλλα θέματα, αλλαγές στο καταστατικό. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν ανέφερε πως παρέχει βοήθεια στους νέους Τούρκους της Δυτικής Θράκης που σπούδασαν στο εξωτερικό και αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εξετάσεις ισοτιμίας, και πως θα συνεχίσει να παρέχει αυτή τη βοήθεια. Μια άλλη πρόταση που εγκρίθηκε ήταν ο σύλλογος στον οποίο είναι γραμμένα 989 μέλη , όταν κάνει το συνέδριο του το 2012, αυτό να έχει χαρακτήρα και εκλογικό αλλά και αλλαγής του καταστατικού του.
Ο δημοσιογράφος Ραμαδάν Μολλά είπε πως οι δραστηριότητες παρέμειναν περιορισμένες στις εκδηλώσεις που έγιναν στις πόλεις, και είπε πως πρέπει να γίνουν εκδηλώσεις επίσης και στις αγροτικές και ορεινές περιοχές. Ο Ραμαδάν Μολλά ρώτησε αν υπάρχει κάποια προσπάθεια εκ μέρους του συλλόγου για το θέμα των προτάσεων που έκανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάνταντζη στο θέμα της ΕΠΑΘ –ένα θέμα που συζητιέται παντού και ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και ταυτόχρονα τέως πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Αχμέτ Καρά, πρότεινε η Γενική Συνέλευση να γίνεται τουλάχιστον μια φορά στα δύο χρόνια και πρότεινε να ιδρυθεί μια επιτροπή για τις αλλαγές στο καταστατικό. Ο Δρ. Χασάν Αχμέτ –μέλος παρελθούσας διοίκησης- πρότεινε μια φορά το μήνα να οργανώνεται στην Τουρκική Νεολαία στην Κομοτηνή ή αλλού μια εκδήλωση-τσάι ώστε τα μέλη να γνωρίσουνε ο ένας τον άλλο. Έτσι είπε θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούνε μεταξύ τους τα νέα και τα παλιά μέλη. Ο Χασάν είπε πως είναι ανάγκη να επιταχυνθούνε οι προσπάθειες στον τομέα της υγείας, και πως ο ίδιος όπως έκανε στο παρελθόν, είναι έτοιμος αν χρειαστεί να το κάνει και σήμερα. Ο Χασάν ανέφερε πως η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει ανάγκη τους επιστήμονες της.
Ο πρόεδρος Μουσταφά Σουλειμάν απάντησε στην κριτική και στις προτάσεις που έγιναν. Ο Σουλειμάν ευχαρίστησε για την κριτική που έγινε και ανέφερε πως το διάστημα του ενός έτους δεν ήταν αρκετό για να παράσχει τις αναγκαίες υπηρεσίες. Ο Σουλειμάν είπε πως «Δεν επιθυμούσα να εμφανιστώ μπροστά σας σαν κουρασμένος μαχητής. Όμως εξετάζοντας τις δυνατότητες και την κατάσταση πιστεύω ότι ήταν σωστά αυτά που κάναμε.»
…………………
…………………
Κατά τις εκλογές που έγιναν για το ΔΣ οι ψήφοι που πήραν οι υποψήφιοι ήταν :
Μεχμέτ Εμιν 124
Χασάν Χασάν 96
Ερτζάν Αχμέτ 96
Σερχάτ Νουρί 89
Τουλάι Κιουλτσίογλου 89
Ετσεβίτ Εμίν 84
Τζενγκίζ Πετσενέκ 78
Χασάν Χουσείν 74
Σεβγκί Μολλά 73
Τζουνέιτ Σαδίκ 70
Γιουκσέλ Αχμέτογλου 70
Εσρά Ισμαήλ 60
Μετίν Χατζηοσμάν 57
Σουκριέ Μεχμέτ 47
Χουσείν Σαμπάν 44
Μουσταφά Χατζηισμαίλ Μουχτερέμ 27
………………………….
Σχόλιο : Στην φωτογραφία ο κ. Τζεμίλ Καμπζά ( για χρόνια αρθρογράφος της εφ. Γκιουντέμ) , η κυρία Περβίν Χαϊρουλάχ (για χρόνια κατήγορος της Ελλάδας στα διάφορα φόρα) και ο ψευτομουφτής Κομοτηνής.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More