27.12.10

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

27 Δεκεμβρίου




  • Γεγονότα
537: Τελούνται τα θυρανοίξια της Αγια-Σοφιάς, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου. Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός αναφωνεί θριαμβευτικά: «Νενίκηκά σε Σολομών».
1829: Στο Ορφανοτροφείο της Αίγινας λειτουργεί μικρή βιβλιοθήκη, η οποία θα αποτελέσει τον πυρήνα της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
1931: Ο Κάρολος Δαρβίνος επιβιβάζεται στο πλοίο Beagle για το επιστημονικό του ταξίδι στην Νότιο Αμερική, που θα τον οδηγήσει στη διατύπωση της θεωρίας της εξέλιξης.
1934: Η Περσία μετονομάζεται σε Ιράν, με απόφαση του Σάχη.
1945: Τίθεται σε ισχύ η απόφαση της συνόδου του Μπρέτον Γουντς, για την ίδρυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
1947: Η κυβέρνηση του κεντρώου Θεμιστοκλή Σοφούλη με αναγκαστικό νόμο κηρύσσει παράνομο το ΚΚΕ. Με τον ίδιο νόμο, ο κομμουνισμός θεωρείται ποινικό αδίκημα και όσοι προπαγανδίζουν τις αρχές του απειλούνται με ποινές, που φθάνουν ως το θάνατο.
  • Γεννήσεις
1571: Γιόχαν Κέπλερ, γερμανός αστρονόμος που διατύπωσε τους τρεις νόμους, οι οποίοι έδειξαν στο Νεύτωνα το δρόμο προς τη θεωρία της παγκόσμιας έλξης. [θαν. 15/11/1630]
1822: Λουί Παστέρ, γάλλος μικροβιολόγος, εφευρέτης της παστερίωσης του φρέσκου γάλακτος, που πήρε το όνομά του. [θαν. 28/9/1895]
1950: Χάρις Αλεξίου, λαϊκή τραγουδίστρια.
  • Θάνατοι
1923: Γκιστάβ Εφέλ (Άιφελ), γάλλος μηχανικός που σχεδίασε και ύψωσε τον πύργο - σύμβολο του Παρισιού. [γεν. 15/12/1832]
1988: Βάσω Κατράκη, διακεκριμένη χαράκτρια. [γεν. 1914]
2003: Άλαν Μπέιτς, βρετανός ηθοποιός. («Ζορμπάς, ο Έλληνας») [γεν. 17/2/1934]


Τα καθημερινά μας νέα...

ΚΕΠΚΑ: Αντίθετο στην αύξηση των εισιτηρίων στα Μέσα μαζικής μεταφοράς (2010-12-27) - Kerdos
Την αντιθεσή του στην αύξηση των τμών των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δηλώνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ σημειώνει ότι οι αστικές συγκοινωνίες είναι..(26 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση των οικισμών στα λιγνιτορυχεία (2010-12-27) - Eleutherotypia
Στο νομοσχέδιο για την Βιοποικιλότητα, το οποίο αναμένεται σύντομα στη Βουλή, θα περιλαμβάνεται η διάταξη για την μετεγκατάσταση των κατοίκων δύο οικισμών της Κοζάνης και της Φλώρινας αναφέρει το ΥΠΕΚ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πιάνουν δουλειά τα απορριμματοφόρα της Θεσσαλονίκης (2010-12-27) - Zougla.gr
Τη διαβεβαίωση, ότι το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και η πόλη θα κάνει Πρωτοχρονιά καθαρή, έδωσε σήμερα ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Καθαρι..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στην Κρήτη ένα από τα αρχαιολογικά ευρήματα της χρονιάς (2010-12-27) - Τα Νέα
Η ανακάλυψη παλαιολιθικών εργαλείων, ηλικίας 130.000-700.000 ετών, στον Πλακιά Ρεθύμνου είναι μία από τις 10 σημαντικότερες της χρονιάς στην αρχαιολογία, σύμφωνα με την αμερικανική επιθεώρηση «A..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Δήλωση Δελαβέκουρα για την απαγόρευση τέλεσης Θείας Λειτουργίας στην κατεχόμενη Καρπασία (2010-12-27) - Express.gr
   "Ηαπαγόρευση τέλεσης Θείας Λειτουργίας ανήμερα των Χριστουγέννων στοΡιζοκάρπασο και τη Γιαλούσα αποτελεί σοβαρότατη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων εγκλωβ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Εντατικούς ελέγχους στην αγορά υπόσχεται το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (2010-12-27) - Express.gr
 Μεεντατικούς ρυθμούς θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται οι έλεγχοι σεόλο το εύρος της αγοράς το προσεχές διάστημα και μετά το τέλος τωνεορτών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Πε.. (0 σχολια)
Γ. Ραγκούσης: Στόχος η βέλτιστη αξιοποίηση του πολιτικού προσωπικού του δημοσίου (2010-12-27) - Express.gr
 Εγκύκλιοςτου υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, με θέμα την αξιοποίηση τουανθρωπίνου δυναμικού στη Δημόσια Διοίκηση, απεστάλη σήμερα, σε φορείςτου δημόσιου τομέα.    Στόχος του Υπο.. (0 σχολια)
ΛΑΟΣ: Προεκλογική χρονιά θεωρεί το 2011 (2010-12-27) - Express.gr
 Προεκλογικήχρονιά θεωρεί ο Λα.Ο.Σ. το 2011, και υπό αυτό το πρίσμα ο πρόεδρος τουκόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης θα προχωρήσει στην στελέχωση ομάδωνεργασίας με βουλευτές και στελέχη του κόμματος μ.. (0 σχολια)
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου (2010-12-25) - Express.gr
 Έκκληση στην πολιτική ηγεσία και στο λαό να μην χάνουν το θάρρος τους, ναστραφούν στο Θεό και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να μπορέσει η Κύπροςνα απαλλαγεί από την κατοχή, απηύθυνε ο Αρ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ελληνικά ίχνη βλέπουν στις εκρήξεις. (2010-12-27) - Kalimera.gr
Νέος κύκλος με ύποπτα δέματα ξεκίνησε στις πρεσβείες πολλών χωρών στη Ρώμη αλλά μόνο στην περίπτωση της ελληνικής πρεσβείας υπήρξε εκρηκτικός μηχανισμός, τον οποίο και εξουδετέρωσαν ιταλοί πυροτεχνουρ..(30 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σιβηρία Πέντε νεκροί από έκρηξη σε διυλιστήριο (2010-12-27) - To Bima
Πέντε άνθρωποι πιθανόν κινεζικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα σε έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Σιβηρία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τον εκπρόσωπο της τοπικής εισαγγελίας..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Guardian Υποχωρεί η δημοτικότητα της βρετανικής κυβέρνησης (2010-12-27) - To Bima
Η δημοτικότητα της κυβέρνησης συνασπισμού στη Βρετανία μειώνεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Guardian.  Μόνο το 43% (έναντι 59% τον Μάιο) των ερωτηθέντων υποστη..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Βρετανία Συλλήψεις εννέα ατόμων για τρομοκρατία (2010-12-27) - To Bima
Κατηγορίες, για συνωμοσία με πρόθεση την πρόκληση μίας ή πολλών εκρήξεων στη χώρα απαγγέλθηκαν σε εννέα άτομα, που είχαν συλληφθεί στις 20 Δεκεμβρίου σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, στα πλαίσια αντιτρ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Ελληνική Στατιστική Αρχή Μείωση του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου με αύξηση των εξαγωγών στο δεκάμ (2010-12-27) - To Bima
Μείωση κατά 34,2% παρουσιάζει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος Οκτώβριος 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΔΕΗ: Σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου τα νέα τιμολόγια (2010-12-27) - euro2day
Σε ισχύ τίθενται από την 1η Ιανουαρίου τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ , που προβλέπουν αυξήσεις μέχρι 13,7 % και μειώσεις μέχρι 13,8 % στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για τα νοικοκυριά (ανάλογα με το κλιμ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Περαίωση: Λήγει αύριο - 28 Δεκ. - η προθεσμία για υπαγωγή (2010-12-27) - Kathimerini
Λήγει αύριο, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση της περαίωσης. Όσοι υπόχρεοι δεν έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών τους υποθέσεων για την τελ..(15 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πάνω από τα 100 δολάρια βλέπει το πετρέλαιο ο OPEC (2010-12-27) - Zougla.gr
Ανοικτό το ενδεχόμενο η τιμή του πετρελαίου να ξεπεράσει ακόμη και τα 100 δολάρια το βαρέλι άφησε σήμερα ο διοικητής του OPEC στο Ιράν, Mohammad Ali Hatibi.«Είναι απίθανο ο ΟΠΕΚ να συγκαλέσει μία έκτα..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Ευρωισλάμ...

Ευρωισλάμ και Iσλαμοποίηση της Ελλάδος


Η εικόνα των μουσουλμάνων που προσεύχονται μπροστά στους ελληνικούς κίονες των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών (16 Νοεμβρίου 2010) κάλλιστα θα μπορούσε να εκληφθεί ως σύμβολο της σύγχρονης παρουσίας του Ισλάμ στην Ευρώπη, σύμβολο του λεγόμενου Ευρωισλάμ". Η Ελλάδα, απαρχή της Ευρώπης, φιλοξενεί τόσους ειρηνικούς προσκυνητές του μονοθεϊστικού, αβρααμιτικού Ισλάμ, οποία μοναδική, παραδειγματική, ειρηνική στιγμή της ιστορίας. Όμως τα φαινόμενα απατούν.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι ελληνικοί κίονες συμβιώνουν καταναγκαστικά με το Ισλάμ. Την πρώτη φορά το Ισλάμ επέβαλε την παρουσία του στην περιοχή μας με το σπαθί του και χρειάστηκε να περάσουν τετρακόσια χρόνια πικρής δουλείας έως ότου ολιγάριθμοι Έλληνες ήρωες επιτύχουν την συντριβή του. Αυτήν την φορά, σε αντιδιαστολή με την πρώτη, το Ισλάμ επιβάλλει την κυριαρχία του κατ' αρχήν μέσω ειρηνικού εποικισμού, ο οποίος ωστόσο μπορεί να σφραγίσει το μέλλον των "απίστων" του ελληνικού χώρου με την ίδια αποτελεσματικότητα όπως η στρατιωτική κατάκτηση.

Γνωρίζουμε ότι όλη η Δυτική Ευρώπη συζητάει και ανησυχεί για τα προβλήματα που δημιουργεί στα φιλελεύθερα καθεστώτα το δύσκολα αφομοιώσιμο Ισλάμ των ζηλωτών, αλλά οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των φίλων απανταχού Ευρωπαίων με ευαισθησία στα ζητήματα αυτά στο γεγονός ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ας δούμε μερικά πραγματικά στοιχεία:

Οι μουσουλμάνοι εισέρχονται στην Ελλάδα ως λαθρομετανάστες από τα αφύλακτα χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τον ακριβή αριθμό τους, αλλά φαίνεται ότι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του αριθμού των τεσσάρων εκατομμυρίων, ήτοι του 40% του γηγενούς πληθυσμού της Ελλάδος! Η ίδια διεφθαρμένη πολιτική ελίτ που επιτρέπει την απρόσκοπτη είσοδο των λαθρομεταναστών στην χώρα, ενθαρρύνει στην συνέχει με παροχές την μόνιμη εγκατάσταση των παρανόμων στην χώρα. Έτσι η προσευχή των μουσουλμάνων της φωτογραφίας στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, επετράπη πραξικοπηματικά, κατά παραβίαση του Συντάγματος, για το πρωί της 16ης Νοεμβρίου σε όλες τις κεντρικές πλατείες των Αθηνών.

Η επιτυχία της καταλήψεως των δημόσιων χώρων της Αθήνας, έμελλε να οδηγήσει και σε περαιτέρω πραξικόπημα της ελίτ ένα μήνα αργότερα, ήτοι την επίταξη της μεγαλύτερης χριστιανικής εκκλησίας των Αθηνών και των Βαλκανίων από την διπλή κορυφή κράτους και εκκλησίας, προκειμένου να γίνει δημόσια μουσική εκδήλωση "συμπαράστασης" προς τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. Σημειωτέον ότι η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα είναι μοναδική στην Αθήνα, κατά το ότι η αυτοοργάνωση των κατοίκων ακύρωσε εδώ το καθεστώς καταυλισμού προσφύγων που είχε προηγούμενα με την ανοχή των αρχόν επιβληθεί στην αστική ομαλότητα της πλατείας.

Η διεφθαρμένη ελίτ, όχι μόνο πολιτική, αλλά και ακαδημαϊκή και δημοσιογραφική δωροδοκείται τόσο από το δουλεμπόριο, όσο από συγκεκριμένα μουσουλμανικά κράτη και άδηλα γεωστρατηγικά κέντρα για να μεθοδεύσει τον εποικισμό της Ελλάδος και να προπαγανδίζει ότι δήθεν ευτυχώς (!) έγινε η Ελλάδα «πολυπολιτισμικό» κράτος. Και εδώ φαίνεται η διαφορά ελληνικής καταστάσεως και ευρωπαϊκής, η οποία προ πολλού απέρριψε την πλάνη του «πολυπολιτισμού»!

Ο άνωθεν επιβαλλόμενος εποικισμός της αρχαίας ελληνικής επικράτειας από μουσουλμάνους επί το πλείστον λαθρομετανάστες από τα Βαλκάνια, την Αφρική, την μέση και την Άπω Ανατολή (οι δύο τελευταίοι διοχετεύονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας), αποτελεί ίσως τον κυριότερο παράγοντας παρακάμψεως του συντάγματος και του ισχύοντος νομικού καθεστώτος, όπως και της απορρύθμισης του κοινωνικού ιστού της Ελλάδος. Ταυτόχρονα είναι το συνολικό βάρος τόσων εκατομμυρίων λαθρεπιβατών δυσβάστακτο για την μικρή ελληνική οικονομία, η οποία οδηγείται στην πτώχευση (δυστυχώς δεν αναδεικνύεται πουθενά το κόστος των παρανόμων μεταναστών την ημέρα).

Έτσι οι πλατείες των μεγάλων πόλεων είναι άτυπα στρατόπεδα προσφύγων (χωρίς τουαλέτες), ολόκληρες αστικές περιοχές από την μία μέρα στην άλλη γκετοποιούνται και σκουπιδοποιούνται (ακόμη και τα καλιμάρμαρα πεζοδρόμια εξαφανίζονται κάτω από φθηνοεμπορεύματα παρανόμων αφροασιατών μικροπωλητών), η εγκληματικότητα κατά της ζωής εξαναγκάζει ειδικά στις μεγάλες ηλικίες να κλείνονται στα σπίτια τους μετά την δύση του ηλίου και στα νοσοκομεία επαναλειτουργούν πτέρυγες αντιμετώπισης ασθενειών που δεν υπήρχαν προηγουμένως (ηπατίτιδα Β, μαλάρια), ή είχαν προ πολλού εξαλειφθεί (φυματίωση, πανώλη).

Εν τω μεταξύ με την ενθάρρυνση που τους παρέχει ένας κατευθυνόμενος ψευτοανθρωπισμός, αλλά και το χαρακτηριστικό τους θράσος, οι μουσουλμάνοι, αν και παράνομοι, διεκδικούν, όλο και περισσότερο απειλητικά εργασία, σπίτια, τζαμιά και άλλα οφέλη από μία χώρα που βρίσκεται σε βαθύτατη οικονομική και πολιτική κρίση. Βίαιες αναταραχές με πρωταγωνιστή φανατισμένο μουσουλμανικό όχλο στο κέντρο της πρωτεύουσας, με απαρχή δήθεν προσβολές κατά της θρησκείας τους (η λοιπή Ευρώπη έχει πικρήν πείραν τέτοιων επεισοδίων), προοιωνίζουν ήδη το ζοφερόν μέλλον του νεόκοπου ελληνικού «πολυπολιτισμού», απότοκου της λαθρομεταναστευτικής λαίλαπας που έπληξε την Ελλάδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες της παγκοσμιοποίησης σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Ήδη διαφαίνεται ότι με την παγίωση της μουσουλμανικής μειονότητας στο ελληνικό έδαφος η Ελλάδα γίνεται ευάλωτη όχι μόνο στις πιέσεις της αυτόκλητης προστάτιδος του Ευρωισλάμ Τουρκίας (η οποία δημιουργεί στην χριστιανική Ελλάδα, διά του δουλεμπορίου την μουσουλμανική μειονότητα, την προστασία της οποία αναλαμβάνει στην συνέχεια εργολαβικά για την προώθηση της επιρροής της στην Ευρώπη) αλλά και όλων των μουσουλμανικών χωρών από την Αφρική ως την Ασία με μεταναστευτικές κοινότητες στην Ελλάδα.

Ήδη ξένες πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες πληροφορούν την Αθήνα ότι μουσουλμανικοί τρομοκρατικοί πυρήνες έχουν μεταφέρει τα επιχειρησιακά τους κέντρα στην Ελλάδα. Όλα δείχνουν ότι εκτός από την Ελλάδα που καταρρέει, στο άμεσο μέλλον και η Ευρώπη θα πληρώσει την περίεργη ανοχή που επέδειξε στην καταστρατήγηση της συνθήκης Σέγκεν από τις ελληνικές κυβερνήσεις (μη φύλαξη των συνόρων).

Επειδή ως τώρα μια συνωμοσία σιωπής κρύβει από την κοινή γνώμη των φίλων χωρών Ευρώπης και Αμερικής τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος του ισλαμικοί εποικισμού, αυτής της εμβληματικής για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό χώρας, της Ελλάδος, είναι απολύτως αναγκαίο οι ομογενείς αλλά και όλοι άνθρωποι καλής θελήσεως να καταγγείλουν προς όλες τις κατευθύνσεις την εθνοκτονία που επιχειρείται κατά του αρχαίου έθνους των Ελλήνων. Η ίδια διεφθαρμένη ελίτ που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία, εκτελεί συμβόλαιο θανάτου κατά του υπαρκτού ελληνισμού. Ας την σταματήσουμε όσο είναι ακόμη καιρός!


Ο κ. Κωνσταντίνος Π. Ρωμανός είναι Αν. καθ. Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου


Τα κατορθώματα των σοσιαληστών...

Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα για 100.000 νοικοκυριά


Στοιχεία-σοκ έδωσε στη δημοσιότητα για τις διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες πέρασαν τα Χριστούγεννα στο κρύο και το σκοτάδι, καθώς από την αρχή του χρόνου μέχρι τον Οκτώβριο η ΔΕΗ εξέδωσε 900.000 εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης και από αυτές υλοποιήθηκαν οι 200.000, ενώ 100.000 δεν έχουν καταφέρει να κάνουν επανασύνδεση μέχρι σήμερα!
Όσον αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, ο κ. Φωτόπουλος μιλώντας στον real.fm προειδοποίησε ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση δεν θα δεχθούν ούτε ένα ευρώ μείωση των αποδοχών τους.
Διευκρίνισε πάντως πως οι συνδικαλιαστές θα προχωρήσουν σε απεργίες, αλλά δεν πρόκειται να κατεβάσουν τους διακόπτες.


Ξύλο που έχει να πέσει...

Επανεμφάνιση των πολιτικών στο Κολωνάκι


Οι άγιες τούτες μέρες που το πνεύμα των Χριστουγέννων καταπραΰνει τα πάθη και τα μίση, οι πολιτικοί επέστρεψαν στην πλατεία Κολωνακίου. Και όπως ήταν φυσικό, έγιναν και μερικές απρόβλεπτες συναντήσεις.
Για παράδειγμα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτάκης και ο γιος του Κυριάκος, είχαν μια τέτοια συνάντηση με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη- μήλο της έριδος στην γαλάζια πολυκατοικία.
Στο Κολωνάκι εμφανίστηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε συνάντηση και μακρά συνομιλία με τον Βασίλη Κικίλια ο οποίος προετοιμάζετραι για την είσοδό του στην “μεγάλη” πολιτική σκηνή.


Και μετά περιμένουμε να σώσουν την Ελλάδα μας...

Υποθηκευμένο το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2017


Δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με υποθήκες στις τράπεζες τις κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι το 2017 έχει λάβει το κυβερνών κόμμα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καινούργιο κτίριο στην οδό Ιπποκράτους, με αποτέλεσμα μέχρι και την προηγούμενη Πέμπτη στα ταμεία του κόμματος να μη υπήρχε “σάλιο”.
Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε βαθύ προβληματισμό για το τι θα γίνει, αφού χρήματα στο ταμείο δεν υπάρχουν αλλά υπάρχει βαθιά πεποίθηση ότι χρειάζονται αλλαγές και εξορθολογισμός των οικονομικών. Η Ιπποκράτους διατηρεί, περίπου 105 αποσπασμένους υπαλλήλους, στους οποίους ανήκουν και επαγγελματικά στελέχη, άλλους 190 εργαζόμενους, και καμιά 25αριά μετακλητούς υπαλλήλους. Καθημερινά δεν εμφανίζονται από τους εργαζόμενους όλοι. Το βιβλίο παρουσίας  που υπογράφουν – κάτι σαν κάρτα δηλαδή-  οι εργαζόμενοι κάθε πρωί που πάνε στην εργασία τους, φτάνει μέχρι τους 42 ενώ  οι άλλοι 150 αναζητούνται. Παρά την κακή οικονομική κατάσταση, οικονομία δεν γίνεται, όλα τα φώτα παραμένουν ανοικτά ακόμη και τις ώρες που το  κόμμα δεν λειτουργεί, τα αιρκοντίσιον στο φουλ ακόμη και με ζέστη με συνέπεια οι λογαριασμοί ρεύματος να φτάνουν τα πολλές χιλιάδες ευρώ. Σε όλη αυτή την κατάσταση  η νέα ηγεσία του κόμματος ψάχνει για νέο διευθυντή  καθώς μέχρι τώρα παραμένει ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος που όμως επειδή είναι διοικητής και στο ΙΚΑ, δεν προλαβαίνει να είναι και διευθυντής του κόμματος.Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης ψάχνει πλέον για νέο διευθυντή της Ιπποκράτους που θα πρέπει να εξετάσει και αυτού του είδους τα προβλήματα.


Τρώγονται μεταξύ τους...

Σφοδρή σύγκρουση "Τσάρου"-Τίνας γιά τα αυθαίρετα


Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από την διαρροή μέσω εφημερίδων σκέψεων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την εφαρμογή του μοντέλου της περαίωσης και στην νομιμοποίηση χιλιάδων αυθαίρετων κατοικιών και η απάντηση της Τίνας Μπρμπίλη ήρθε να αδειάσει τον "τσάρο" της οικονομίας. Η υπουργός Περιβάλλοντος με συνέντευξη στα ΝΕΑ έβαλε φρένο στις σκέψεις Παπακωνσταντίνου γιά ρύθμιση η οποία σύμφωνα με το επιτελείο του υπουργείου οικονομικών θα πρόσθετε στα δημόσια έσοδα με ποσά ίσως και άνω των 600 εκατ. ευρώ έως το 2012.
 Η κ. Μπιρμπίλη στην συνένετευξή της ξεκαθαρίζει στο ερώτημα περί ρύθμισης των αυθαιρέτων: «Στο θέµα αυτό µία είναι η απάντηση. Η νοµιµοποίηση των αυθαιρέτων πουέγινε επί υπουργίας Αντώνη Τρίτση είναι η τελευταία νοµιµοποίηση που γίνεται από την Ελληνική Πολιτεία. Εξάλλου αυτό προβλέπει και το νοµικό θεσµικό πλαίσιο της χώρας».
Την ίδια ώρα η Τίνα Μπιρμπίλη δέχεται τα επικριτικά σχόλια τεσσάρων ακόμη υπουργών της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο περιβάλλοντος αντιμετωπίζει επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες. Έντονα ενοχλημένοι με την τακτική της κ.Μπιρμπίλη εμφανίζονται οι ύριοι Ρέππας, Λοβέρδος, Παμπούκης και Σκανδαλίδης που εκτιμούν ότι με τα "περιβαλλοντικά" εμπόδια που βάζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου της Τίνας Μπιρμπίλη χάνεται πολύτιμος χρόνος στην έγκριση σημαντικών επενδύσεων.


Ιστοσελίδες με μιά ματιά...


Νέα εξ ανατολών....

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...


Νέτγκαζέτε 21-12-2010


Προειδοποίηση από την ΚΚΤC για την συμφωνία Ισραήλ-Ρωμιών
ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ο ΥΠΕΞ της ΚΚΤC Χουσείν Οζγκιοργκιούν σχετικά με την υπογραφή της ΑΟΖ  με το Ισραήλ κάλεσε την Ελληνοκυπριακή πλευρά να ¨είναι φρόνιμη¨ και προειδοποίησε πως τέτοιου είδους κινήσεις μπορεί να γεννήσουν σοβαρά θέματα, και πως τέτοιου είδους κινήσεις που γίνονται χωρίς την συγκατάνευση της Τουρκίας δεν θα ωφελήσουν σε τίποτε άλλο παρά στο να ¨θερμανθούνε τα νερά της περιοχής¨.  O υπουργός είπε πως εφόσον η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει το δικαίωμα να εκπροσωπεί  τον Τουρκοκυπριακό λαό, αυτή η συμφωνία είναι ¨πλήρως άκυρη¨.  Ο Οζγκιοργκιούν τόνισε πως το κράτος και ο λαός της KKTC έχει δικαίωμα λόγου κατά ίσο και κοινό τρόπο σε όλες τις φυσικές πηγές της Κύπρου και πως συμφωνίες που αφορούνε το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τις άλλες φυσικές πηγές στους χώρους ηγεμονίας της KKTC, είναι έγκυρες μόνο αν γίνονται μαζί της. Ο Οζγκιοργκούν εξέφρασε την άποψη πως η Τουρκία στις εν λόγω περιοχές έχει δικαίωμα λόγου και νόμιμα δικαιώματα, πως οι κινήσεις αυτές χωρίς την συγκατάθεση της θα επηρεάσουν αρνητικά την δεινοπαθούσα ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, και δεν θα συνεισφέρουν σε τίποτε άλλο παρά στο ¨  να θερμανθούνε τα νερά της περιοχής¨.
…………………..
O Οζγκιοργκούν τόνισε πως όλος ο κόσμος πρέπει να αναρωτηθεί αν ¨Η  πλευρά είναι σοβαρή στο θέμα των διαπραγματεύσεων¨.  Ο Χουσείν Οζγκιοργκιούν σχετικά με το θέμα των φυσικών πηγών είπε πως όταν στις διαπραγματεύσεις που γίνονται υπάρχει η αντίληψη πως και οι δύο πλευρές θα έχουν ισότιμο δικαίωμα λόγου, και πρόσθεσε πως  ¨σε μια περίοδο που γίνονται σοβαρές διαπραγματεύσεις, αυτές οι κινήσεις των Ρωμιών σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν θέλουν  ή όχι λύση¨.
………………………
Σχόλιο : Έδιωξαν τους νόμιμους κατοίκους, και τώρα διεκδικούνε και δικαιώματα στο σύνολο του νησιού... ΄Ετσι είναι Giorgo όπως λένε οι φίλοι σου.... kolunu veren götünü kurtaramaz !


Νέα εξ ανατολών....

ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ






Εφ. Νέτγκαζέτε   26-12-2010 
252 άτομα δολοφονήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη φέτος
 Οι περισσότεροι φόνοι στην Κωνσταντινούπολη διαπράττονται ως αποτέλεσμα καβγά, και φέτος με διάφορα όργανα τελεσθέντες και για διάφορους λόγους, δολοφονήθηκαν 252 άτομα, εκ των οποίων οι 56 γυναίκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας από τους δολοφονηθέντες οι 101 σκοτώθηκαν με μαχαίρι, οι 89 με πιστόλι, οι 8 με καραμπίνα, και οι 33 με άλλα όργανα. Γίνεται αντιληπτό ότι σχεδόν οι μισοί φόνοι γίνονται με μαχαίρι. Προκάλεσε εντύπωση ότι οι περισσότεροι από τους φόνους των τελευταίων 4 ετών γίνονται με μαχαίρι και πιστόλι. Από τους φόνους που έγιναν φέτος το 49% έγινε στους δρόμους, το 30% στα σπίτια, το 15% στους χώρους εργασίας, και το 15% σε ανοιχτές εκτάσεις. Με τις προσπάθειες των δυνάμεων ασφαλείας, οι φόνοι που διαπράχθηκαν στους δρόμους μειώθηκαν κατά 60% σε σχέση με πέρσι. Στα περιστατικά φόνων στην Κωνσταντινούπολη, είναι πολύ υψηλό το ποσοστό αυτών που άρχισε ως καβγάς για απλό λόγο και εκτράπηκε σε δολοφονία. Το 2001 λόγω καβγάδων δολοφονήθηκαν 126 άτομα, το 2008 130 άτομα, το 2009 99 άτομα και το 2010 73 άτομα. Τα θύματα δολοφονιών από ενδοοικογενειακούς λόγους το 2007 ήταν 45, το 2008 ήταν 31, το 2009 ήταν 36 και το 2010 41 άτομα.
…………………..


Νέα εξ ανατολών....

ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΙΝΩΠΗ


Nέτγκαζέτε 24-12-2010

O υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιλντίζ που βρίσκεται στην Ιαπωνία για συνομιλίες σχετικά με την ίδρυση αντιδραστήρα στην Σινώπη, υπέγραψε με τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου Ακιχίρο Οχάτα, συμφωνία συνεργασίας Τουρκίας-Ιαπωνίας για την ίδρυση πυρηνικού σταθμού.    .
Ο Γιλντίζ μιλώντας στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά την τελετή υπογραφής στο ιαπωνικό υπουργείο Οικονομίας και Εμπορίου και Βιομηχανίας,  είπε πως υπογράφηκε συμφωνία για την ίδρυση στο μέλλον ενός πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία. Ο Γιλντίζ ανέφερε πως χάρη σε αυτή τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για τη συνεργασία  των σχετικών φορέων των δύο χωρών. Ο Γιλντίζ ανέφερε πως ¨Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε  την εμπειρία της Ιαπωνίας σχετικά με τους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας¨. Ο Γιλντίζ τόνισε πως θέλει να δει στην Τουρκία έναν σταθμό της πλέον υψηλής τεχνολογίας, και από τους πλέον εξελιγμένους, προσθέτοντας πως η Τουρκία είναι μια χώρα που προοδεύει και μεγαλώνει. Ο Γιλντίζ ανέφερε πως η Τουρκία θα μπορούσε να συνεργαστεί  με την Ιαπωνία σε τρίτες χώρες, και πως η Τουρκία είναι μια χώρα ανοιχτή στο διεθνές κεφάλαιο και υπό αυτήν την έννοια είναι έτοιμη να αποτελέσει μια βάση. Ο Γιλντίζ ανέφερε πως επιθυμεί ο πυρηνικός σταθμός στην Μεσόγειο να κατασκευαστεί από τους Ρώσους και ο άλλος στη Μαύρη θάλασσα από τους Ιάπωνες.


Νέα εξ ανατολών....


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Νέτγκαζέτε 24-12-2010


O υπουργός άμυνας Βετζντί Γκιονούλ αναφέροντας πως οι σχέσεις Μακεδονίας και Τουρκίας είναι σε υπέροχο σημείο σε κάθε επίπεδο, είπε πως ¨Η στήριξη προς την φίλη και αδερφή χώρα της Μακεδονίας θα συνεχιστεί¨.
Τον Βετζντί Γκιονούλ που ήρθε στα Σκόπια για 2μερη επίσημη επίσκεψη, τον υποδέχτηκε ο υπουργός άμυνας της Μακεδονίας Ζόραν Κονιανόφσκι με στρατιωτική τελετή υψηλού επιπέδου.
Οι Γκιονούλ και Κονινόφσκι μετά τις κλειστές για τον τύπο συνομιλίες που είχαν, μετείχαν σε τελετή υπογραφής συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Στην συμφωνία προβλέπεται πως η Τουρκία θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια ύψους 1 εκ $ στις Μακεδονικές Ένοπλες Δυνάμεις, και την υπέγραψαν παρουσία των δύο υπουργών ο αντιστράτηγος Φεβζί Τζομέρτ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και η Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας της Μακεδονίας Ραντίζα Γκάρεβα. Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα σε Τουρκία και Μακεδονία, καθώς και την εφαρμογή αμοιβαίων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
………..
Ο Γκιονούλ τόνισε πως τα στελέχη του Μακεδονικού στρατού μαζί με τους Τούρκους στρατιωτικούς διεξήγαγαν ιδιαίτερα πετυχημένες κινήσεις στο Αφγανιστάν στα πλαίσια του ΝΑΤΟ,  και πως η Μακεδονία λόγω των προσπαθειών της αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.
Ο Βεζντί Γκιονούλ ανέφερε πως η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στην Μακεδονία και είπε πως ¨Η Τουρκική Δημοκρατία αναγνώρισε την Μακεδονική Δημοκρατία με το 1000 ετών όνομα της, και πως πέρα από αυτό το συνταγματικό όνομα, ποτέ και πουθενά δεν χρησιμοποίησε άλλο¨.
Ο Υπουργός Άμυνας της Μακεδονίας Κονιανόφσι στην ομιλία του είπε πως αισθάνεται ευγνωμοσύνη για την στήριξη και τη βοήθεια της Τουρκίας προς την Μακεδονία. Ο Κονιανόφσκι ευχαριστώντας και για την υλική βοήθεια προς τον στρατό της Μακεδονίας, είπε πως ¨Η Τουρκία είναι σταθερός και απαραίτητος φίλος για την Μακεδονία¨.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γκιονούλ, μετά την συνάντηση αυτή, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της δημοκρατίας της Μακεδονίας Γιόργκι Ιβάνοφ. Στην συνάντηση που έγινε στο προεδρικό μέγαρο, αξιολογήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο Βεντζντί Γκιονούλ επισκέφτηκε την Τουρκική αγορά στα Σκόπια , και έκανε την προσευχή της Παρασκευής στο φημισμένο τζαμί Μουράτ Πασά, μαζί με Τούρκους ομογενείς.
Ο Γκιονούλ το βράδυ θα συμμετάσχει στο στρατόπεδο Γκόρτζε Πέτροφ στην τελετή παράδοσης παραλαβής του στρατιωτικού υλικού που έστειλαν οι Τ.Ε.Δ. στον στρατό της Μακεδονίας. Ο Γκιονούλ θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι στο κτίριο της κυβέρνησης.


Ο προσδιορισμός του εχθρού...

Ο προσδιορισμός του κυριώτερου εχθρού


261210-3epsilonγράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεώρησαν πως με την ένταξη της χώρας μας στο ΔΝΤ και την εφαρμογή του μνημονίου θα δινόταν η ευκαιρία να γίνουν κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Είδαν δηλαδή το μνημόνιο, ως ένα αναγκαίο κακό για να γίνουν επιτέλους κάποιες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στους τρόπους που αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη. Και σίγουρα κάποιες αλλαγές δεν άργησαν να φανούν. Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που έθεσε η Τρόικα, είναι η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και οι γενικότερες αλλαγές στον σίγουρα υπερτροφικό δημόσιο τομέα. Οι αλλαγές αυτές έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν τον δρόμο τους και όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των σχετικών με τις ΔΕΚΟ συνδικάτων και μέρους του πολιτικού κόσμου. Τα συνδικάτα αυτά βρίσκονται ήδη σε συγκρουσιακή τροχιά με την κυβέρνηση αλλά και όπως εξελίσσονται τα γεγονότα και με μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Ειδικά αυτή την εορταστική περίοδο, με τις απεργίες σε βασικούς τομείς, τόσο στις συγκοινωνίες, όσο και σε άλλους οργανισμούς κοινής ωφελείας, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ταλαιπωρείται από αυτές, πλήττεται οικονομικά και θεωρεί το δημόσιο ως τον κύριο ένοχο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο μόνος κερδισμένος από όλα αυτά είναι η κυβέρνηση που θέλει να εφαρμόσει πιστά τις εντολές του ΔΝΤ και αντί να πλήττεται από την οργή του κόσμου, βλέπει να μεταφέρεται αυτή η οργή σε ένα άλλο κομμάτι της κοινωνίας, αυτό που εργάζεται και ζει στον δημόσιο τομέα.
Όπως και λίγο καιρό πριν, έγινε το ίδιο με τον κλάδο των μεταφορέων που αριστοτεχνικά η ίδια η κυβέρνηση κατάφερε να τον θέσει αντίπαλο με το μεγαλύτερο κομμάτι των υπόλοιπων Ελλήνων και να τσακίσει έτσι τις αντιδράσεις του. Σε αυτό το σημείο και ο πατριωτικός χώρος καλείται να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα και βλέπουμε ένα μεγάλο κομμάτι αυτού να ταυτίζεται με τις κυβερνητικές θέσεις και πρακτικές και να θεωρεί συλλήβδην το δημόσιο ως τον κύριο εκφραστή της κακοδαιμονίας της πατρίδας μας. Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Πριν απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να δούμε τι σημαίνει ελληνικό δημόσιο. Το νεώτερο ελληνικό κράτος, από την πρώτη στιγμή της γέννεσής του, επέλεξε να εφαρμόσει την δυτικόφερτη αντίληψη περί κράτους, η οποία θεωρεί το κράτος αντίπαλο προς τον λαό και υπηρέτη των συμφερόντων της κρατικής εξουσίας. Αντί να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης, ήταν το δημόσιο και γενικότερα ο κρατικός μηχανισμός να καταστεί ένα μέσο εξυπηρέτησης της πελατειακής δομής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τα οποία φρόντιζαν να το διογκώσουν αλόγιστα, εις βάρος των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας, αλλά προς όφελος των δικών τους πολιτικών στοχεύσεων. Και αυτό είναι ένα φαινόμενο, το οποίο πάει πολύ πίσω, ασχέτως του αν μετά το 1974 έλαβε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Σε καμία περίπτωση το κράτος και οι όποιες εκφάνσεις του δεν μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες.
Αυτό όμως αναγκαστικά δεν σημαίνει ότι κάποιοι τομείς, οι οποίοι αφορούν στο γενικό σύνολο πρέπει και μπορούν να ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα. Τομείς που σχετίζονται τόσο με τις κοινωνικές παροχές όσο και άπτονται της εθνικής ασφαλείας. Όπως για παράδειγμα είναι οι τηλεπικοινωνίες, αλλά και τομείς όπως η ενέργεια, οι οποίοι μπορούν να καταστούν παράγοντες γεωπολιτικής αυτοτέλειας και δύναμης της χώρας και όχι πηγή πλουτισμού για κάποιους ντόπιους ή ξένους επιχειρηματίες. Το ότι στο δημόσιο έχουν βρει καταφύγιο κομματικά αρπακτικά τα οποία πληρώνονται με προκλητικά παχυλούς μισθούς, δεν σημαίνει ότι αυτό το γεγονός καταργεί την όποια κοινωνική και εθνική σημασία συγκεκριμένων τομέων του δημοσίου. Και σίγουρα η λύση για αυτή την κακοδαιμονία δεν είναι το ξεπούλημα αυτών των τομέων σε κάποιες πολυεθνικές. Το να βλέπουμε στο δημόσιο και τους διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς του το μοναδικό αίτιο δυσλειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Γιατί η ρίζα όλων των κακών είναι ακριβώς αυτό το πολιτικό σύστημα, το οποίο τρέφει τον δημόσιο τομέα, καταστρέφει την οικονομία, φτωχαίνει τους Έλληνες και τώρα σαν λύση όλων αυτών, προβάλλει το ξεπούλημα των πάντων. Όσο για κάποιους επιχειρηματίες οι οποίοι τώρα μιλούν κατά του δημοσίου και ζητούν ιδιωτικοποιήσεις, ας μην ξεχνάμε ότι στην μεγάλη πλειοψηφία τους, είναι αυτοί που πριν λίγα χρόνια συμμετείχαν σε σκανδαλώδεις κρατικούς πλειστηριασμούς, έπαιρναν επιδοτήσεις, κρατικές πάντα και είναι οι ίδιοι που πολλές φορές πήραν τις επιχειρήσεις τους και τις μετέφεραν στο εξωτερικό, αφήνοντας χιλιάδες Έλληνες ανέργους.
Για να μεταφέρουμε τα λόγια του Γάλλου διανοητή Αλαίν ντε Μπενουά στην ελληνική πραγματικότητα, ο προσδιορισμός του κυριώτερου εχθρού βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα της χώρας και όχι στον γείτονά μας, που για διάφορες αιτίες βρέθηκε να ανήκει στον δημόσιο τομέα. Και η επίλυση των προβλημάτων θα έρθει με την ανατροπή ακριβώς αυτού του συστήματος, το οποίο σήμερα με την βοήθεια πολλών παπαγάλων διαφόρων αποχρώσεων, έχει σηκώσει την σημαία του γενικού ξεπουλήματος και προβάλλει αυτό ως την μοναδική λύση.
www.elkosmos.gr 


Μαθήματα...

Μαθήματα αντιρατσισμού από τον... Δανιήλ Εσδρά


261210-esdraΣτην Ελλάδα το σύστημα, βρίσκει πάντα την άκρη. Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα ημερήσιας εφημερίδας για το πώς ξένες εταιρείες consulting, με διασύνδεση με Έλληνα υπουργό που προέρχεται από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, «παρεμβαίνουν», υποδεικνύοντας πάντα τον «κατάλληλο» άνθρωπο (τους). Και να σου ξαφνικά ο εβραϊκής καταγωγής Δανιήλ Εσδράς, επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (εργάστηκε και στα Σκόπια, στην αντίστοιχη θέση και ήρθε εδώ προφανώς για να μας «εκπολιτίσει»). Ο άνθρωπος αυτός, αφού μας επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη τους μετανάστες», μας καλεί από τις σελίδες εφημερίδων ευρείας κυκλοφορίας, να αναγνωρίσουμε τα οφέλη της μετανάστευσης. Μας λέει μάλιστα ότι «σε έναν πληθυσμό που γερνάει και εργατικά χέρια χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε την παραγωγή που πάσχει».
«Ψιλά γράμματα» για τον κύριο αυτόν φαίνεται ότι είναι το γεγονός ότι η ανεργία στην Ελλάδα στις αρχές του 2010 θα αγγίξει το 20% και ότι εκατομμύρια νέοι Έλληνες θα είναι εκτός αγοράς εργασίας. Δηλαδή, οι Έλληνες, ίσα και όμοια με τα στοιχεία του τυχοδιωκτικού συρφετού των οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τους δρόμους των πόλεών μας σε κολαστήρια. Φυσικά, υπάρχει και η πολιτική ορθότητα: ο «πολιτικά ορθός» κ. Εσδράς, μας λέει ότι «εδώ στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ότι μας φταίει ο αλλοδαπός. Δεν μας αρέσει ο,τιδήποτε διαφορετικό: ο ανάπηρος, ο τοξικομανής, ο προφυλακισμένος, ο ομοφυλόφιλος, ο Ρομά, η γυναίκα, το παιδί, ο ηλικιωμένος». Τα παραπάνω δεν επιδέχονται σχολιασμού... Και κάτι τελευταίο για να καταλάβετε που το πάνε όλοι αυτοί: «Δεν χρειάζεται να μάθουν μόνο οι μετανάστες ελληνικά και πχ τι είναι επιτάφιος, αλλά και εμείς πρέπει να αποδεχθούμε και να καταλάβουμε τις ανάγκες τους, πχ ότι χρειάζεται και ένα τζαμί ή ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο. Επίσης, πρέπει τα παιδιά από το δημοτικό να παρακολουθούν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποχρεωτικά». Πολλά «πρέπει» (ποιος θα τα ορίσει αυτά και δη αυτοβούλως;), να και το «υποχρεωτικά». Ο λανθάνων ολοκληρωτισμός της πολιτικής ορθότητας, σε όλο του το μεγαλείο.

Ορκωμοσία χωρίς Ευαγγέλιο
Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας κύριος Καμίνης, θα είναι ο πρώτος στην σειρά δημάρχων της Αθήνας, ο οποίος θα ορκιστεί με πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο, ακολουθώντας το παράδειγμα του συναδέλφου του της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Το ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε, καθώς η ορκωμοσία είναι στις 29 του μηνός, σε συνάντηση που είχε με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του. Ε βέβαια... Τι σόι νεοταξικός δήμαρχος θα ήταν, αν ορκιζόταν στο Ευαγγέλιο; Αυτά τα πράγματα κάνουν "τζιζ" για τους εκλεκτούς της παγκοσμιοποίησης. Άκου εκεί θρησκείες και πράσινα άλογα! Πρέπει να παταχθούν άμεσα (εκτός από κάποιες συγκεκριμένες, οι οποίες έχουν επιλεκτικές συγγένειες με την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης). Φυσικά, αυτό δεν ήταν το μόνο θέμα το οποίο συζητήθηκε, καθώς όπως μαθαίνουμε, τέθηκαν επί τάπητος και μια ακόμη σειρά θεμάτων, όπως οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων, οι οποίοι σίγουρα θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται στην Αθήνα μέσα στο 2011. Κυκλοφορεί μάλιστα μία φήμη, ότι το... φετινό gay pride, το οποίο φυσικά θα είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, θα έχει χαρακτήρα... γαμήλιας δεξίωσης, καθώς την ίδια ημέρα ο Δήμος θα πραγματοποιήσει τους πρώτους γάμους ομοφυλοφίλων στην πόλη μας... Να τους χαιρόμαστε λοιπόν, μια και φαίνεται ότι μπαίνουν με... άγριες διαθέσεις!
www.elkosmos.gr


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More