10.11.11

Θα σωθούμε;

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑΝ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΣΤΙΣ 26/10 ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ!

 

 

Μετά από 18-19(!) ονόματα «πρωθυπουργών» και 5-6 μέρες απόλυτου παγκόσμιου εξευτελισμού που μόνο ο ΓΑΠ ευχαριστιέται(το χαμόγελό του δεν φεύγει με τίποτα, όπως και η διάθεση για τις καθημερινές του ασχολίες), σήμερα ίσως δούμε ποιος θα υπογράψει την επόμενη φάση της «συμμόρφωσής» μας. Ενώ στην Αθήνα παίζεται κωμωδία, από την Ευρώπη μαθαίνουμε ότι η Γερμανία(και λιγότερο η Γαλλία) ετοιμάζει σχέδια εξόδου από το €, αντίθετα με κάθε ευρωπαϊκό θεσμό, θέλει αλλαγή στα μέτρα των συνθηκών της ΕΕ(ανέκδοτο ελληνικό η «ένωση») και οδηγεί την Γηραιά Ήπειρο στον γκρεμό, επειδή έχει φόβο, ψυχώσεις οικονομικές και βάρη από τα εγκλήματά της στους 2 Παγκοσμίους Πολέμους. Μαθαίνουμε ότι στην Merkel δεν αρέσει τώρα η απόφαση της Συνόδου Κορυφής στις 26-27/10/2011. Μαθαίνουμε, και κανένας δεν αξιοποιεί, για νύξεις για την κερδοσκοπία Ευρωπαίων εναντίον της Ελλάδας, για τα γερμανικά κέρδη από την ελληνική κρίση και βλέπουμε ακόμα κάποιους να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια επιβίωσης ενώ φασίστες νέου τύπου να μας εκβιάζουν απροκάλυπτα για υπογραφή μνημονιακών φρονημάτων. Θα μας είχαν ξαποστείλει εκτός Ευρώπης, αν δεν έσκαγε η ιταλική βόμβα, την οποία υποτιμούσαν καθιστώντας τον ελληνικό λαό υπεύθυνο για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα απαξίωσης θεσμών, έλλειψης ηγεσίας, διαφθοράς και νέου τύπου γερμανικού ολοκληρωτισμού και οικονομικής δικτατορίας. Δεν μας νοιάζει ο νέος «πρωθυπουργός» της παράνομης διαδικασίας που έχει επισκιάσει την τραγωδία που ζούμε, αλλά μια σοβαρή λύση για τους Έλληνες. Νόμιμη μέσα από εκλογές και όχι αλισβερίσια και παίγνια κυρίως από την πλευρά του χαζοχαρούμενου άχρηστου γιου του Ανδρέα… Ο διεθνής Τύπος το αναφέρει: ακούστε και μην υποτιμάτε τον ελληνικό λαό… Εδώ που είναι ούτε από Shauble, ούτε από Rehn, ούτε από Merkel και Roesler, ούτε και από όλους στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο μαζί καταλαβαίνει και νιώθει φόβο. Αυτός θα αλλάξει την Ελλάδα και όχι οι δυνάστες μας! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ με το τσίρκο… Η Δημοκρατία δεν είναι reality «ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ»! Μόνο ο Ψινάκης λείπει να επιλέξει τον κατάλληλο(και θα το έκανε σε 1-2 μέρες το πολύ).


Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Η «ΚΑΛΗ» ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ!

Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Η «ΚΑΛΗ» ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ!

 Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.

Ο κακός ο λύκος απέθανε και  το happy end στο θλιβερό παραμύθι, εις βάρος του Ελληνικού λαού και του Έθνους και υπέρ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, δηλαδή των διεθνών τοκογλύφων, κερδοσκόπων και του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, ανέλαβε να δώσει η «καλή» κοκκινοσκουφίτσα.

Μετά  από το θέατρο του παραλόγου, λοιπόν, που παίχθηκε τις τελευταίες ημέρες από τις δήθεν διαβουλεύσεις των δυο κομμάτων εξουσίας προκειμένου να εξευρεθεί το καταλληλότερο πρόσωπο για να αναλάβει Πρωθυπουργός της χώρας, οι μάσκες έπεσαν. Επί τέσσερα εικοσιτετράωρα το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ βομβάρδιζε τον Ελληνικό λαό, μέσω των υποταγμένων στο παγκόσμιο σύστημα ΜΜΕ, πως ο εκλεκτός τους...
θα ήταν ένας μεταξύ των κ.κ. Παπαδήμου, Ρουμελιώτη  και Διαμαντούρου, με επικρατέστερο τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Όμως, ως εκ θαύματος, διέρρευσε πως πιθανόν, ο εκλεκτός τους να ήταν ο Πρόεδρος της βουλής, κ. Πετσάλνικος, τον οποίο σαφέστατα κατέδειξε ο κ. Παπανδρέου στο απογευματινό διάγγελμα του, της 9/11/2011 με την φράση «η επιλογή πρέπει να είναι θεσμική». Έτσι, παρ΄ότι τα αίματα στο ΠΑΣΟΚ είχαν ανάψει από νωρίς την ίδια ημέρα με τις δηλώσεις του αντάρτικου της τρόικας του κόμματος (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης) που σήκωσαν την σημαία της αντίστασης σ΄αυτή την επιλογή, ο κ. Παπανδρέου αμετανόητος μπροστά στα τόσα δεινά που κληροδότησε στον Ελληνικό λαό και τη χώρα και γενικότερα θέλοντας να συνεχίσει την διαιώνιση του Παπανδρεϊσμού στην πολιτική ζωή του τόπου, επέμεινε στην προσωπική του επιλογή. 


      Αυτός ο τραγικός, ο αναιμικός, ο δειλός, ο καρπαζοεισπράκτορας, o οσφυοκάμπτης Πρωθυπουργός δεν λέει να ξεκολλήσει από την καρέκλα της εξουσίας. Αυτή την ύστατη ώρα για το Έθνος, που η χώρα είναι σαν βαρέλι χωρίς πάτο, την ώρα που είναι ραγδαίες οι παγκόσμιες εξελίξεις, αυτή την ώρα αυτός προτίμησε για άλλη μια φορά να τζογάρει την τύχη του Ελληνικού λαού, με παιχνίδια εξουσίας. Αυτός ο εν πολλοίς μειοδότης Πρωθυπουργός που απεμπόλησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και εξαθλίωσε τον λαό της σε διάστημα δυο χρόνων, κατέληξε μετά από τέσσερεις ημέρες διαβουλεύσεων, πως ο σωτήρας νέος Πρωθυπουργός, πρέπει να είναι ο κ. Πετσάλνικος, δηλαδή ο εμπνευστής και αρχιτέκτων της εξαγγελίας για δημοψήφισμα της αποφάσεως της 27ης Οκτωβρίου. Μια επιπόλαια απόφαση που συντάραξε συθέμελα όλο τον κόσμο και διέλυσε κάθε ίχνος αξιοπιστίας και φερεγγυότητας της Ελλάδος απέναντι στα μέλη της Ευρωζώνης και τους τροικανούς ενώ παράλληλα δημιούργησε όλη αυτή την τραγική σημερινή κατάσταση.


      Εδώ, δεν πρέπει να  ξεχνάμε πως ο κ. Πετσάλνικος ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δεν έχει φέρει ακόμη για κύρωση στην ολομέλεια της Βουλής, την αλήστου μνήμης, πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία είχε κατατεθεί από τις 10/6/2010. Επίσης, από τον Ιούνιο του 2011 κρατάει ερμητικά κλειστές στο συρτάρι του τις ερωτήσεις του βουλευτή Αθηνών κ. Πάνου Καμένου, τις σχετικές με τις τουλάχιστον περίεργες οικονομικές δραστηριότητες της οικογένειας Παπανδρέου.


      Ταυτόχρονα  δεν έχει λάβει καμία θέση, με τον θεσμικό του ρόλο και μάλλον συγκαλύπτει την έκνομη δραστηριότητα βουλευτών του κόμματός του (Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη) που εκλέγονται στην ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Θράκης ( Ροδόπη και Ξάνθη) ενώ συμμετέχουν (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα) στην παράνομη  «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης».


      Πιο αναλυτικά, οι συγκεκριμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν σε όλα τα διεθνή fora να κατασυκοφαντήσουν την Ελλάδα για έλλειμμα δημοκρατίας και παραβίαση των δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης», κατά παράβαση της διεθνούς συνθήκης της Λοζάνης που αναγνωρίζει μόνο μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή. Σε αυτή την προσπάθεια πρωτοστατεί και το Τούρκικο προξενείο της Κομοτηνής που δρα ως το στρατηγείο της Άγκυρας στην περιοχή, παράγοντας έναν άκρατο Τουρκικό εθνικισμό και υποδαυλίζοντας  την ήρεμη διαβίωση των κατοίκων. Το Τούρκικο προξενείο έχει ως ναυαρχίδα της πολιτικής του, των επεκτατικών δηλαδή σχεδίων της Τουρκίας, τη «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης» που στελεχώνεται από όλους εκείνους τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που ποδηγετούν τα δικαιώματα και επηρεάζουν την θέληση των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης.


      Παράδοξο, λοιπόν, πως ο κ. Πετσάλνικος και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου περί άλλων τυρβάζει, σφυρίζοντας, δυστυχώς, αδιάφορα παραγνωρίζοντας τις συνέπειες που θα προκληθούν από αυτές τις εγκληματικές αδιαφορίες. Είναι, όμως, πράγματι αδιάφοροι; Είναι αδαείς; Πότε θα λογοδοτήσουν γι΄αυτές τις πράξεις τους;

      Κατά την άποψή μου, ένα είναι το σίγουρο! Αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δημιουργήσει κρίση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Έχει δημιουργήσει υπαρξιακή κρίση στο λαό μας. Έχει δημιουργήσει αδυναμία υπεράσπισης και διεκδίκησης των Εθνικών μας ζητημάτων. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να μένει στην εξουσία ούτε ένα λεπτό ακόμη. Και στην διαιώνιση της ύπαρξης αυτής της κυβέρνησης, πρέπει να παραδεχτούμε όλοι, πως οι ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τεράστιες! 


Καιρός για εθνική αντιπολίτευση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Καιρός για εθνική αντιπολίτευση

Τις τελευταίες ημέρες τα κόμματα εξουσίας έδειξαν τον πραγματικό εαυτό τους: είναι, δηλαδή, εντολοδόχοι ξένων αποφάσεων και συμφερόντων. Το όνομα του πρωθυπουργού της κυβέρνησης εθνικής μειοδοσίας δεν έχει καμία σημασία.

Σημασία έχει ότι, όλη αυτή η κατάσταση ξεκαθάρισε το ποιος είναι με τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας και ποιος είναι με τα συμφέροντα των υπερεθνικών οργανισμών.

Όσοι ελπίζουν ή στηρίζουν κάποια ελπίδα σε αυτή την κυβέρνηση, βρίσκονται απέναντι από τον ελληνικό λαό, από τα πραγματικά του συμφέροντα και κυρίως το μέλλον του.

Ήλθε ο καιρός για μια εθνική αντιπολίτευση, η οποία θα είναι απέναντι στις μικροπολιτικές επιδιώξεις των κομμάτων εξουσίας και παραεξουσίας και κυρίως θα είναι μια εθνική αντιπολίτευση.

Δεν θα αφήσουμε την αριστερά να καπηλεύεται τον πατριωτισμό των Ελλήνων και κυρίως την αντίδρασή τους στην πτώχευση και την διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Πραγματικά αδιάφορο είναι για το Εθνικό Μέτωπο το πότε θα γίνουν οι εκλογές, καθώς δεν τις θεωρούμε αυτοσκοπό, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είμαστε παρόντες.

Γραφείο Τύπου



ΣΧΕΔΙΟ "EUREKA"!

ΣΧΕΔΙΟ "EUREKA": Χρεωθείτε.. ξεπουλήστε! Ροτσιλδ, Ροκφελερ κ.ά.

crisis-6Με φόντο την κρίση και το δημόσιο Ελληνικό χρέος καθώς και την προσφυγή στο ΔΝΤ που έγινε μετά και από την ουρίτσα που έχωσε αρχές του 2010 ο Παπανδρέου, είναι φυσιολογικό να πλανάται το ερώτημα, είναι όλη αυτή η διαδικασία φυσική κατάληξη και μόνον ή είναι παρεμπιπτόντως και σχέδιο ξεπουλήματος με εμπλεκόμενους τους Ρότσιλδ, Ροκφελερ και άλλους; Προκαταβολικά ωστόσο πρέπει να επισημανθεί, πως το άρθρο δεν έχει σκοπό τόσο να καταγγείλει ή να αποδείξει κάτι, όσο να μας βάλει σε υποψίες και κατάσταση επαγρύπνησης εφόσον οι σχέσεις μεταξύ προσώπων ή εταιρειών που θα συναντήσουμε στη συνέχεια, δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας ότι η κρίση και τα σχέδια αντιμετώπισης της, ίσως να ήταν γνωστά σε όλους.
Επικεντρώνουμε στο σχέδιο «EUREKA» με το οποίο οι εμπνευστές του υποτίθεται πως θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα μας να προσπεράσει την χρεοκοπία, πουλώντας εθνική περιουσία μέσω τρίτων εταιριών. Φαινομενικά το σχέδιο εκπονήθηκε από την Γερμανική εταιρία Ronald Berger, έτσι μας ανακοίνωσε με ικανοποίηση πριν λίγες εβδομάδες η Άγγελα Μέρκελ, αν και δεν είναι ακριβώς έτσι αφού η συγκεκριμένη εταιρία έχει δεσμούς με άλλην μητρική που δραστηριοποιείται πέραν του Ατλαντικού. Ιδιαίτερη εντύπωση ωστόσο προκαλείται από την σχέση Ελλήνων και μάλιστα υπουργών, όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά ακόμα και του μέχρι προ ολίγων ωρών πιθανολογούμενου νέου "μεταβατικού" πρωθυπουργού, του Λουκά Παπαδήμου. Σχέσεις με την μητρική εταιρία Blackstone και όχι μόνον. Αν και δεν είναι ευθέως επιλήψιμο, δείχνει όμως πως υπήρχαν στο παρελθόν επαφές και θα ήταν παράξενο να μην υπήρχε γνώση των τεκταινομένων.
Σε τελευταία ανάλυση αυτό που γεννά έντονες αμφιβολίες παραμένει το γεγονός ότι Έλληνες πεπειραμένοι τραπεζίτες διεθνούς φήμης καθώς και καταξιωμένοι και παγκοσμίου φήμης επιχειρηματίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα πλαισιωμένοι από κορυφαία ονόματα στην οικονομία και την διεθνή πολιτική σκηνή παρά το ότι «ζούσαν» μέσα στην καρδιά των αγορών, παρά ταύτα δεν γνώριζαν και μη δυνάμενοι να προβλέψουν την οικονομική κρίση φτάσαμε μέχρι εδώ που φτάσαμε. Ωστόσο ας δούμε αναλυτικότερα αφήνοντας τα υπόλοιπα στην κρίση του αναγνώστη.
Απο την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» διαβάζουμε:
«ΤΑ 50 ΔΙΣ. ΤΩΝ «ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ» ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 125 ΔΙΣ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΛΙΤ! Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ!
Τυφλή υποταγή στις συμφωνίες με τους «εταίρους» της χώρας διατυμπάνιζε ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξη τύπου πριν τη συνάντηση του με την Α. Μέρκελ και φυσικά, εντός του πλαισίου των συμφωνηθέντων με τη Γερμανία βρίσκεται και η υλοποίηση σχεδίων που μετατρέπουν την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό / Γερμανικό προτεκτοράτο, όπως το περίφημο “Eureka” του γερμανικού οίκου συμβούλων, Roland Berger Strategy Consultants...»
Aς δούμε στη συνέχεια μερικές κρίσιμες ενδείξεις
«Από την χρεοκοπία μέχρι το ξεπούλημα»;Ροτσιλδ, Ροκφελερ, Πέτερσον, Τρισέ, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπαδήμος
Ίσως τα παρακάτω να φανούν σαν επανάληψη των πολλών θεωριών συνομωσίας. Ωστόσο θα παραθέσουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας, πιστεύοντας πως είναι καλύτερα να είμαστε «υποψιασμένοι» και ας υπάρχει ο κίνδυνος να χαρακτηριστούμε «γραφικοί».
Κρατήστε προς το παρόν τα ονόματα «Blackstone και Roland Berger» αλλά να είσαστε προϊδεασμένοι και για άλλα πρόσωπα όπως: Peter Peterson, Kissinger, Ροκφέλερ, Rotschild κ.ά.

Σχέδιο 'Εύρηκα'
Στο ίδιο το έγγραφο της Roland Berger αναφέρεται πως η λογική πίσω από την κατάρτιση του σχεδίου στηρίχτηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα θεωρείται πως βρίσκεται σε μία 'παγίδα χρέους' με τις αγορές να εκτιμούν την πιθανότητα πτώχευσης της κοντά στο 100%, κάτι με το οποίο η Roland Berger φαίνεται να συμφωνεί.... Σε γενικές γραμμές προτείνεται από την Ronald Berger μια λύση σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα παραχωρήσει σε μία εταιρία το σύνολο της κρατικής περιουσίας της που προϋπολογίζεται στα 125 δις €. ..» Διαβάστε περισσότερα για το «EUREKA: Το σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας», εδώ...
Ωστόσο πιο κάτω ας δούμε τις πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ των, Lehman Brothers, Federal Reserve Bank, ECB (ΕΚΤ), David Rockefeler, Rothschild, Roland Berger, Peter Peterson (Blackstone Group), Peter Ackerman, Madeleine Albright και Henry Kissinger.
Σημαντικό είναι πως θα «παρελάσουν» επίσης οι, Τρισέ και Λουκάς Παπαδήμος καθώς και πιο πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με στενές οικονομικές ή και αποκλειστικά δημόσιες σχέσεις έχουν βέβαιη επαφή.
Τα πρόσωπα
Peter Peterson
petersonΟ Peter Peterson, όσο και να φανεί παράξενο βρίσκεται μεταξύ των πλουσιοτέρων ανθρώπων στον πλανήτη μας -και το σημαντικότερο- είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ [1] καταγωγής ενώ είχε επιτυχημένη πολιτική σταδιοδρομία στην κυβέρνηση Νίξον όπου και έφτασε να γίνει ο 20ος υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ. Αργότερα έγινε διευθυντής στην Federal Reserve Bank of America και συνεργάσθηκε στον χρηματοοικονομικό τομέα με τον David Rockefeler και Rothschild. Επίσης ο Peter Peterson ήταν ο άνθρωπος που είχε προωθήσει στον οικονομικό τομέα, και όχι μόνον, τον γνωστό διαπραγματευτή, Richard Holbrook [2]
Αρχίζουμε από τον Peterson, επειδή παρά την ελληνική καταγωγή, αφενός είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό και αφετέρου διότι υπήρξε ο ιδρυτής της Blackstone που η θυγατρική της εδρεύει στην Γερμανία και που ανέλαβε να οργανώσει το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος, με την ονομασία «Eureka»
Αν και ο Peterson στο τέλος του έτους 2008 αποσύρθηκε από την Blackstone, συνεχίζει να δραστηριοποιείται έντονα μέσα από φιλανθρωπικές εταιρίες και «think tank» («δεξαμενές σκέψης») που επηρεάζουν τις εξελίξεις [3], όπως άλλωστε και άλλοι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι [4].

Σημαντικές είναι οι οικονομικές και άλλες σχέσεις του Peterson με άλλα τρανταχτά ονόματα στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό και πολιτικό σύστημα. Συνοπτικά αναφέρουμε:
Peterson Institute for International EconomicsΔιευθυντές και μέλη. Είναι σημαντικό να δείτε τα ονόματα (διαβάστε εδώ...)
Λουκάς Παπαδήμος Vice President of the European Central Bank. 23 May, 2006
Papademos_p-eureka-2006Ο Λουκάς Παπαδήμος κατέχοντας τότε τη θέση του αντιπροέδρου της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας βρίσκεται προσκεκλημένος του Peter Peterson που τότε ήταν επικεφαλής της «Blackstone» και του «EUREKA society». Ένα πρόγραμμα που ευγενώς χρηματοδοτούσε ο ίδιος ο Πέτρος Πετρόπουλος στο Columbia Business School. (περισσότερα εδώ...). Ωστόσο για τον κ. Παπαδήμο υπάρχουν αμείλικτα ερωτηματικά.
- Αυτός ο εκλεκτός Έλληνας τεχνοκράτης, όπως σχεδόν όλοι διαβεβαιώνουν, και που ζώντας από την σημαντική θέση που κατείχε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πως και δεν γνώριζε την κατάσταση;
- Πως και δεν γνώριζε ότι τα πλασματικά παραποιημένα στοιχεία της κυβέρνησης Σημίτη που υπήρξε σύμβουλος και που μας έβαλαν στην ευρωζώνη ήταν ψεύτικα;
- Πώς και δεν γνώριζε ότι η χώρα μας ήταν έτοιμη να δεχτεί «επίθεση» από τις αγορές, ώστε να προετοιμάσει συμβάλλοντας οικονομικά την άμυνα μας;
Ασφαλώς εύκολη απάντηση δεν θα μπορούσε να δοθεί. Αλλά ας κρατήσουμε προς το παρόν ότι ο κ. Παπαδήμος υπήρξε και σύμβουλος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα του Γ. Παπανδρέου που όλως τυχαίως ενώ μας έταξε ευημερία με το «λεφτά υπάρχουν», αμέσως μετά τις εκλογές, οδήγησε τη Χώρα στο ΔΝΤ και στην παρούσα κατάσταση.

Council On Foreign Relations
Εδρεύει στην Νέα Υόρκη. Μέχρι τώρα στα ενεργά μέλη περιλαμβάνονται οι: David Rockefeller, Peter G Peterson, Geoffrey V Orden, Richard E Salomon, Sarah Thomas, Peter Ackerman, Madeleine K Albright, Kenneth M Duberstein.
(διαβάστε περισσότερα εδώ...)
Henry Kissinger
The Blackstone Group is a private investment banking firm and describes itself as a "leading global investment and advisory firm." The Blackstone Group was founded in 1985 by a group of four, including Peter G. Peterson and Stephen A. Schwarzman. The Blackstone Group has ties to American International Group, Inc. (AIG) and Kissinger Associates, Inc./ Henry Kissinger. According to the Blackstone website, AIG acquired a 7% non-voting interest in the company in 1998 for $150 million "and committed to invest $1.2 billion in future Blackstone-sponsored funds. (διαβάστε περισσότερα εδώ...)
Blackstone, Roland Berger, Rt. Hon. Lord Rothschild
Περισσότερα για την Blackstone, την Roland Berger Strategy Consultants (Chairman of Blackstone Germany) καθώς και τον Rt. Hon. Lord Rothschild... διαβάστε εδώ...

Ευάγγελος Βενιζέλος,
Ισχύουν τα ίδια, αν και πιο αμείλικτα ερωτηματικά που ο καθένας σκέπτεται και για τον κ. Παπαδήμο. Άλλωστε η ίδια απορία ισχύει και με όσους πολιτικούς ηγούντο σε οικονομικής φύσεως υπουργεία. Πως και δεν έκαναν κάτι για να αναστείλουν την επερχόμενη βέβαιη χρεοκοπία; Πως και δεν γνώριζαν;
Peterson-Institute-Inter-ve
Εδώ ο κ. Βενιζέλος ως προσκεκλημένος ομιλητής στο «Peterson Institute for International Economics». Διαβάζοντας πιο πάνω τα ονόματα που αλληλοσυνδέονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο Ινστιτούτο Peterson, γίνεται άμεσα κατανοητό από ποιές και σε ποιές ομάδες της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, εκφώνησε λόγο ο κ. Βενιζέλος. (περισσότερα εδώ... ). Για όσους αμφιβάλουν ότι η συμμετοχή σε μία τέτοια διοργάνωση δεν είναι επιλήψιμη, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα κεντρικά πρόσωπα που την διοργάνωσαν έχουν άμεση σχέση με την εταιρία που δημιούργησε το σχέδιο "EUREKA" για το "ξεπούλημα" της εθνικής μας περιουσίας.       

galapanel-1Jean-Claude Trichet Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προσκεκλημένος ομιλητής στο Peterson Institute for International Economics.
Μία εικόνα «αξίζει χίλιες λέξεις». Ευκόλως γίνεται κατανοητό τι και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία αν και φέρει το πομπώδες αυτό όνομα στην πράξη φαίνεται να είναι κάτι λιγότερο από προτεκτοράτο των «αγορών»..

Πως θα μπορούσε να λείπει ο Mr. Σόρος;
trichet_soros-etc
Economic Club of New York members and guests pose with The Honorable Jean-Claude Trichet and G. Soros at a luncheaon at the Hilton New York.
Τρισέ και Πετερσον.
Trichet_Peterson
President Jean-Claude Trichet chats with Pete Peterson, Senior Chairman & Co-Founder of The Blackstone Group on October 14th, 2008.
Φτάνοντας στο τέλος οι απορίες αντί να μειωθούν, αυξάνονται και το ερώτημα συνεχίζει να παραμένει. «Πώς και δεν γνώριζαν;» «Πώς και ο κ. Παπανδρέου, με τόσο ικανούς συμβούλους στο πλάι του, και που διατηρούσαν άριστες σχέσεις με την «καρδιά των αγορών», πως και δεν μπόρεσε να προβλέψει, αλλά αντιθέτως τον Οκτώβριο του 2009 δήλωνε πως «λεφτά υπάρχουν»;  
Βέβαιη απάντηση δεν μπορεί υπάρχει, ωστόσο πρέπει να υπάρχει το δίδαγμα ότι: «ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΟΣΩ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ»
Επίσης διαβάστε σχετικά.. «Greenspan: Η Ελληνική χρεοκοπία πολύ πιθανή καθώς η Ευρώπη είναι πολύ επικίνδυνη».
HellasOnTheWeb.Org

Σημειώσεις:
[1] Ο Πατέρας του Peter Peterson, ο Γεώργιος Πετρόπουλος, μετανάστευσε στις αρχές του 20ου στην Αμερική όπου και εγκαταστάθηκε στην πολιτεία Νεμπράσκα των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί άλλαξε το όνομα του κατά το δυτικότερο από Γεώργιος Πετρόπουλος σε George Peterson
http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_George_Peterson.
[2] New York Magazine, 19 Φεβ. 1996,
«Peter G. Peterson and Holbrooke, HOLBROOKE HEADS FOR THE STREET
Richard Holbrooke, the star of the Bosnia peace accords, is about to end up on the street. Wall Street, that is. Holbrooke has made no secret of his desire to leave the State Department by the end of the month. Now it looks like he'll end up at either CS First Boston or Lehman Brothers, the two firms said to be vying most fervently to snag him. Peter Peterson, who recruited Holbrooke at Lehman Brothers in 1985, is said to be advising him on his job seareh now. Many insiders think Holbrooke feels obligated to return to his old employer, but First Boston, which is now globally integrated with Credit Suisse, is said to be very interested in Holbrooke. Though Holbrooke was called to Bosnia on an emergency and was unavailable for comment, friends report that he'll be leaving the State Department by late February, after making a last farewell tour of Bonn, London, and Paris. The timing of his job hunt couldn't be better: Not only is he an international star for his diplomatic efforts, but at the moment. Wall Street expects Bill Clinton to be re-elected, which obviously ups the value of hiring a Clintonista. Holbrooke has also been telling friends that he's got to get back to New York for "the kids": the children of his new wife, Kati Marton, recently divorced from ABC anchor Peter Jennings
».
[3] Υποεπιτροπή του Ινστιτούτου Peter Peterson συνεδριάζει σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. «Οι ΗΠΑ δεν είναι τόσο δυνατές όσο στο παρελθόν γιατί αντίθετα με παλαιότερες εποχές, τώρα δεν μπορούν να σχηματίσουν διεθνείς σχηματισμούς για να ξεπεράσουν την κρίση και παράλληλα τα ευρωπαϊκά κράτη γίνονται όλο και πιο ανίκανα και πιο απρόθυμα να συνεταιριστούν με τις ΗΠΑ σε διεθνή ζητήματα. παρόλο που έχουν κοινά συμφέροντα... Εάν η Ευρώπη δεν προσφέρει μια καλύτερη συμφωνία στην Ελλάδα, η λύση της κρίσης θα είναι άναρχη... κάτι που θα είναι πάρα-πάρα πολύ κακό για τις ΗΠΑ.. Αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους και υποτίμηση του νομίσματος, η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη που θα αντιμετωπίσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. και επιπλέον ενώ το ΔΝΤ προσπαθούσε να προστατέψει τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες που κρατούν το ελληνικό χρέος κλώτσησε τα πάντα στην πορεία αντί να ενισχύσει το ισοζύγιο των τραπεζών άμεσα. Συνεπακόλουθα, το χρέος πρέπει να μειωθεί κατά μεγάλο ποσοστό και αυτό θα αποτελέσει τεράστιο χτύπημα στις ευρωπαϊκές τράπεζες... Η άμεση οικονομική εικόνα της Ευρώπης είναι θολή , ότι δεν περιμένει να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ούτε ότι θα βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα ξεκινήσει η κατηφόρα της σε επίπεδο τριτοκοσμικού κράτους..»
[4] Peter Peterson, Forbes List
http://www.forbes.com/lists/2007/54/richlist07_Peter-Peterson_UWZU.html


Το θέατρο του παραλόγου των πολιτικών.

Ο λαός θα τους καταργήσει.

papandreou-samarasΤο θέατρο του παραλόγου που έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει ακόμη το πολιτικό σύστημα και ο κοινοβουλευτισμός δεν έχει προηγούμενο. Προσπαθούν να διασωθούν και η υποκρισία ότι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα και τον λαό, τους κάνει ακόμη περισσότερο μη αποδεκτούς από τους Έλληνες. Ο βίος της πλέον αποτυχημένης και επικίνδυνης κυβέρνησης τελείωσε. Και τελείωσε αφού χρεοκόπησε την πατρίδα και κατέστησε τους υπερήφανους Έλληνες, πάμφτωχους, ζήτουλες και περίγελο όχι μόνο στην Ευρώπη , αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μία κυβέρνηση η οποία έφερε την μεγαλύτερη καταστροφή στην πατρίδα μας από συστάσεως του Νεοελληνικού κράτους. Μία καταστροφή η οποία συντελέσθηκε δίχως πόλεμο. Μία καταστροφή μεγαλύτερη αυτής του 1922, και ακόμη μεγαλύτερη από αυτήν η οποία ακολούθησε μετά τον πόλεμο του 1940, και αμέσως μετά τον συμμοριτοπόλεμο, όταν ο ερυθρός μπολσεβικισμός ξεθεμελίωνε τα πάντα στην πατρίδα μας. Και αυτή η καταστροφή να θεωρηθεί από τον κ. Γ. Παπανδρέου, την κυβέρνηση του, αλλά και το κόμμα του, το οποίο του έδινε ψήφο εμπιστοσύνης, πατριωτικό καθήκον.
Στην αρχή ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και η ΔΕΚΟ των αργόσχολων υπουργών του, πανηγύριζαν, διότι φέρνοντας εδώ το Δ.Ν.Τ. την Ε.Κ.Τ. μας έσωζαν. Στην συνέχεια τον περασμένο Μάρτιο είχαμε πάλι χαρές και πανηγύρια διότι εξασφάλισαν την επιμήκυνση του δανείου και μας έσωσαν ξανά. Λίγους μήνες αργότερα τον Ιούνιο, ο Γ. Παπανδρέου πανηγύριζε διότι η αγέλη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο αλλά τον αποθέωνε συγχρόνως που πάλι μας έσωσε. Μέχρι τότε η λέξη κούρεμα ήταν απαγορευμένη και όποιος την ανέφερε του έκοβαν την γλώσσα. Τον Ιούλιο όμως ο κ. Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση των χειροκροτητών του, μας έσωσαν με κούρεμα του χρέους κατά 21%. Πριν από λίγες ημέρες ο μονίμως πανηγυρίζων κ. Γ. Παπανδρέου πάλι μας έσωσε αφού οι Ευρωπαίοι εταίροι κούρεψαν το χρέος μας κατά 50%. Τελικά με πρόχειρους υπολογισμούς το χρέος μας το 2020 εάν μέχρι τότε υπάρχουμε θα είναι όσο το παρέλαβε το 2009. Δηλαδή μία τρύπα στο νερό. Και τίθεται το ερώτημα: Ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες μας;
Από την προηγούμενη εβδομάδα είχε πλέον διαπιστωθεί ότι πλησίαζε το τέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Είχε πλέον διαφανεί, ότι η κυβέρνησης αυτή δεν είχε ζωή για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. Μία κοινοβουλευτική ομάδα και ένα κόμμα ΠΑΣΟΚ, με νύχια και με δόντια προσπαθούσαν όλον αυτόν τον καιρό να κρατήσουν στην εξουσία τον Γ. Παπανδρέου, γνωρίζοντας, ότι με το τέλος Παπανδρέου ως πρωθυπουργού, τελειώνει και το δικό τους πολιτικό μέλλον. Γι' αυτόν τον λόγο τα πλέον προβεβλημένα στελέχη, οι δελφίνοι, προσπαθούσαν να διασωθούν με τρόικες, συσπειρώσεις, δηλώσεις, και μανιφέστα..
Προσπαθούσαν να κρατήσουν στην εξουσία έναν πρωθυπουργό, ο οποίος διέσυρε την χώρα στο εξωτερικό, όσο κανείς άλλος τα τελευταία σαράντα χρόνια. Αναχρονιστικές δυνάμεις εντός του ΠΑΣΟΚ, σαν στόχο είχαν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και με την κομματική τους εμπάθεια προσπαθούσαν να κρατήσουν ζωντανό ένα πρωθυπουργό, δίχως να έχει καμία πλέον αξιοπιστία, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Και όλα αυτά, ενώ γνώριζαν πολύ καλά και οι ίδιοι, πόσο επιζήμια ήταν για την πατρίδα η παραμονή του στην εξουσία.
Ενώ όλα τα μέσα επικοινωνίας του πλανήτη έκαναν λόγο περί ενός "επικινδύνου" και "ψυχικά διαταραγμένου" πρωθυπουργού, ο κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σε δηλώσεις του έλεγε, ότι: << η Ιστορία θα δικαιώσει τον Γ. Παπανδρέου>>. Καταλαβαίνουμε τον κ. Παπαϊωάννου καθώς και τους υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στην τελευταία συνεδρίαση της βουλής για να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, του έπλεκαν το εγκώμιο και το γλείψιμο πήγαινε σύννεφο. Γνώριζαν πολύ καλά ότι πλέον δεν έχουν πολιτικό μέλλον και η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της επικρατείας θα ήταν για όλους αυτούς σανίδα σωτηρίας.
Ευτυχώς η ανίκανη και ανάλγητη κυβέρνηση της συμφοράς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, φεύγει, αφήνοντας όμως πίσω της συντρίμμια. Αφήνει μία πατρίδα και έναν λαό να αναζητά ελπίδα σωτηρίας. Ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση φεύγοντας, άφησε τόσο μεγάλη δυστυχία σε τόσο πολύ κόσμο. Λεηλάτησε εισοδήματα, επέβαλε σωρεία άμεσων και έμμεσων φόρων, διέλυσε οικογένειες, γέμισε την πατρίδα με λαθρομετανάστες, και οι κακοποιοί καθημερινά στήνουν πάρτι κλέβοντας, σφάζοντας και βιάζοντας τους Έλληνες οι οποίοι δεν μπορούν να προστατευτούν ούτε μέσα στα σπίτια τους
Ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση φεύγοντας άφησε ρεκόρ ανεργίας όση η κυβέρνηση Παπανδρέου και είναι η πρώτη κυβέρνηση οποία εφεύρε τον κεφαλικό φόρο για πρώτη φορά μετά την τουρκοκρατία. Εισπράττει μέσω της ΔΕΗ ότι έχει απομείνει από μισθούς και συντάξεις κάτω από την απειλή ότι θα κόψει το ρεύμα. Μία κυβέρνηση η οποία χάιδευε τους φοροκλέπτες και τους προστάτευε και αντί να εισπράξει τους βεβαιωμένους φόρους που είναι δισεκατομμύρια αυτή τους έκρυβε και για να μαζέψει έσοδα έκοβε από τον λαό μισθούς και συντάξεις και μάλιστα των ασθενέστερων εισοδηματικά κοινωνικών τάξεων. Δεν προστάτευσε τους μικρομεσαίους και τα μικρά καταστήματα από το παραεμπόριο και μειώνοντας την αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού τα έκλεισε. Και όλα αυτά τα χαράτσια προκειμένου να μην πειράξει το βαθύ κράτος ΠΑΣΟΚ διότι σε αυτό προσδοκούσε όποτε θα ξαναγίνονταν εκλογές, να επανεκλεγούν. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο και αυτός ήταν η ανικανότητα του Γ. Παπανδρέου και των υπουργών του.
Όμως ο λαός πλέον γνωρίζει ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ήλθε η ώρα να πληρώσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ο λαός δεν θέλει άλλα παιγνίδια από τους πολιτικούς. Ο λαός θέλει νέους πολιτικούς τους οποίους να μην έχει αλλοτριώσει ο κοινοβουλευτισμός. Ο λαός θέλει νέους ανθρώπους με πατριωτικό προσανατολισμό και όρεξη να εργασθούν για το καλό της πατρίδας και το λαό. Το πολιτικό σύστημα έχει υποχρέωση να επιτρέψει να αναδειχθούν όλοι αυτοί οι ικανοί οι οποίοι με γνώμονα την πατρίδα, την θρησκεία την, οικογένεια, θέλουν να εργασθούν για τον λαό και υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Το επαναλαμβάνουμε το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί πλέον με μπαλώματα να προχωρήσει. Οφείλει να δώσει την ευκαιρία σε νέες πατριωτικές δυνάμεις τις οποίες θέλει να αναδείξει ο λαός αλλά το πολιτικό σύστημα ακόμη αντιστέκεται. Ας επιτρέψει λοιπόν το πολιτικό σύστημα να αναδειχθούν αυτές οι νέες πολιτικές δυνάμεις, διαφορετικά ο Ελληνικός λαός είναι έτοιμος να το καταργήσει.
Νίκος Παπαγεωργίου

www.elkosmos.gr 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More