9.5.10

Είναι νεκρή;;;;;;

Η Πατρίδα είναι νεκρή


090510-patridaΠολλές φορές είχαμε προβλέψει την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού, εξ αιτίας της πολιτικής φαυλοκρατίας. Την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος η οποία συμπαρασύρει στην καταστροφή την ελληνική κοινωνία.
Επιπλέον γράφαμε πως το πολιτικό καθεστώς υπό το βάρος των αμέτρητων σκανδαλών και της διαφθοράς μοιραία πολύ σύντομα θα χρεοκοπήσει. Όχι φυσικά διότι θέλαμε να παραστήσουμε τους έξυπνους, ή τους όψιμους πολιτικούς αναλυτές, αυτά τα έχουμε αφήσει σε άλλους. Πολύ απλά έχοντας μελετήσει την ιστορία και την εξέλιξη της σύγχρονης μεταπολεμικής κοινωνίας μέσα από την εθνικιστική κοινωνιολογία, όλα αυτά φαίνονταν να έρχονται με ακρίβεια δευτερολέπτου. Όλα αυτά τα οποία βιώνουμε σήμερα δεν είναι οικονομική κρίση. Δεν είναι «μέτρα στήριξης της οικονομίας», δεν είναι έκτακτη ανάγκη, δεν είναι τίποτα απ' όλα αυτά τα οποία με αισχρή υποκρισία παπαγαλίζουν οι πολιτικάντηδες και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Αυτή είναι η στιγμή κατά την οποία ο λαός πληρώνει την ανοχή του στο πολιτικό σύστημα. Ένας λαός που βυθισμένος τόσα χρόνια σε μια απάθεια για τις εθνικές ντροπές, ένας λαός ο οποίος εξαχρειώθηκε πλήρως από τον υλιστικό τρόπο ζωής και το life style των μεσημεριανών εκπομπών, ένας λαός που τόσα χρόνια δεν έδειξε να τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο πως θα γίνει «επώνυμος», πως θα γίνει «πολιτευτής», πως το παιδί του αν και μαθητής του μηδέν θα σπουδάσει «management» στην Αγγλία, ένας λαός που έμαθε για τόπους διακοπών το Ντουμπάι, τις Μαλδίβες και τη Χαβάη, και έτρεχε στις ουρές της τράπεζας να πάρει δάνειο για εξωτικά» μέρη, να βγάλει φωτογραφίες και τις αναρτήσει στο facebook. Ένας λαός που γέμισε την κάθε συνοικία με καφετέριες και internet cafe. Ποσό τραγικό άραγε είναι αυτό. Σήμερα η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι οι καφετερίες, τα internet cafe και τα φροντιστήρια. Πως μπορεί ένας τέτοιος λαός να διαμαρτύρεται; Πότε αλήθεια και με ποιον τρόπο κέρδισε αυτό το δικαίωμα; Πότε οι μεταπολιτευτικοί νεοέλληνες είχαν προβληματισμούς για το αύριο; Βυθισμένοι στην ανία του εκσυγχρονισμού, επιδοτήσεων, καταναλωτικών δανείων, ακόρεστης ευδαιμονίας και τηλεοπτικής παράνοιας, έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την εξουσιοδότηση της καταστροφής τους στο πολιτικό καθεστώς.
Είναι λοιπόν το ίδιο συμμέτοχοι όσο και η πολιτική φαυλοκρατία για την σημερινή κατάσταση. Υπνωτισμένοι με το όπιο του «κυρίαρχου λαού», τώρα δέχονται από τους εξουσιαστές τους την «περιφρόνηση» και την κυνική εξουσία. Ένας λαός που τόσα χρόνια θεωρούσε πως καθορίζει τις εξελίξεις ρίχνοντας ένα χαρτί σε ένα κουτί, που νόμιζε πως έτσι εκφράζει την άποψή του και (φευ!) καθορίζει τις εξελίξεις. Ένας λαός χωρίς εθνική αξιοπρέπεια, χωρίς αγωνιστική διάθεση, χωρίς πίστη σ' αυτά που έθρεψαν την φυλή του και έγραψαν την ιστορία του, μια πατρίδα αποκρουστική γι' όλους εκείνους που ένιωθαν και νιώθουν να ασφυκτιούν σ' όλον αυτόν τον κυκεώνα της εθνικής καταστροφής. Τρεις συνάνθρωποί μας είναι νεκροί και μαζί ένας ακόμη που δεν είχε προλάβει να δει το φως του ήλιου. Τρεις νέοι Έλληνες και μια αγέννητη ζωή. Νεκρό το παρόν και το μέλλον, μιας εδώ και πολλά χρόνια νεκρής πατρίδας. Ευθύνες; Άγνωστη αυτή η λέξη για την μεταπολιτευτική νεοελλάδα. Μην έχετε καμιά αμφιβολία πως η μνήμη αυτών των ανθρώπων σε λίγο καιρό θα είναι τηλεοπτικό προϊόν των τηλεκανίβαλων των μεσημεριανών εκπομπών και των reality. Θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς απατεώνες, και πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί μέσα στην γενικότερη σάπια και διαφθαρμένη κοινωνία.
Όλοι αυτοί που παρίσταναν τους θλιμμένους, που άλλαζαν τον ήχο της φωνής τους για να παρουσιαστούν ως συντετριμμένοι, και πενθούντες, τα φερέφωνα της παγκόσμιας εξουσίας, και οι στυγνοί εξουσιαστές αυτού του λαού, δημοσιογράφοι, εκδότες, παρουσιαστές, και «διασκεδαστές» όλοι αυτοί είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί όχι μόνο της δολοφονίας αυτών των ανθρώπων αλλά και αυτής της πατρίδας. Αυτοί όπλισαν τα χέρια των δολοφονών και τώρα και όλα αυτά τα χρόνια.
«Οι γνωστοί άγνωστοι», οι «νεαροί», οι «οργισμένοι», το «άσυλο», η «ελευθερία των ιδεών». Είναι έτσι ή μήπως όχι; Και από την άλλη σε άρρηκτο δεσμό με το πολιτικό καθεστώς το οποίο εν πολλοίς κατευθύνουν κατά τα συμφέροντά τους, έχοντας τον ρόλο του προπαγανδιστή τους, αλλά και του ιεροεξεταστή των σύγχρονων αιρετικών.
Τι ξημερώνει είναι προφανές. Ποιοι το εξέθρεψαν αρνούνται κάποιοι να το δουν. Ποιοι θα το πολεμήσουν; Οι εχθροί της αστικής τυρρανίας που φυσικά δεν είναι ούτε οι «γνωστοί άγνωστοι» ούτε οι επαγγελματίες εργατοπατέρες. Όλες οι επαναστάσεις γίνονται από τους απελπισμένους. Από αυτούς γεμίζουν καθημερινά οι γειτονιές της πόλης. Το ποιος θα τους ξυπνήσει την εθνική συνείδηση, και θα τους δείξει τον δρόμο για την επανάκτηση της Πατρίδας μας, αυτό θα κρίνει και την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους.
Ευάγγελος Χ. Χανιώτης
www.elkosmos.gr  


Φτάνει το τέλος τους!!

Τα καθεστωτικά κοχίμπα εκμετρούν το ζην, αλλά δεν το ‘χουν πάρει χαμπάρι

  • Τι θα κάνουμε, που λέει ο Λένιν κι ο φίλος μου ο Πάνος ο καφετζής;
  • Από δω και πέρα τι;
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Άντε λοιπόν και τα πήραμε τα πρώτα φράγκα από το Δ.Ν.Τ. Απ’ ότι κατάλαβα με την φτωχή γνώση μου περί των οικονομικών, το μεγαλύτερο μέρος θα πάει για να πληρώσουμε τα χρωστούμενα από τα προηγούμενα γλέντια της Κλεπτοκρατίας. Κάτι ψίχουλα ίσως μείνουν, αν και αμφιβάλω, στην χώρα για να γίνει υποτίθεται «ανάπτυξη». Το πώς, δεν το περιγράφουν τα μέτρα. Άρα ή είναι μυστικό, για να αιφνιδιαστούμε ευχάριστα, ή θα μας το πουν αργότερα.
Ποιοι θα πάρουν το ματωμένο από τους συνταξιούχους χρήμα; Ποιοι θα κάνουν τα έργα; Το ίδιο αλώβητο νταβαντζίδικο σύστημα που κρατάει ερμητικά κλειστή την επιχειρηματικότητα, υπερτιμολογεί τα έργα, ελέγχει ΜΜΕ κι έχει υπαλλήλους και συνεταιράκια πολιτικούς με υπεράκτια «συνείδηση».
Οι μπιζιμπόντηδες του Κολωνακίου, οι μαλάκες με τα πούρα, θα κόβουν βόλτες χαμογελαστοί όπως και πριν και θα χουν στην καβάτζα και τα τελευταία δανεικά που πήρατε εσείς για να τους τα δώσετε. Θα τα βάλουν μαζί με τον λουφέ του Χρηματιστηρίου και κάτι ρέστα από στάδια, προαστιακούς, δρόμους, υποβρύχια, αεροπλάνα, άρματα και τα 1000 ευρώ από τον στημένο διαγωνισμό για κωλόxαρτο και συνδετήρες.
Πιθανότατα λοιπόν στο τέλος της μέρας να τα φάνε κι αυτά, να εξακολουθούμε να πουλάμε ο ένας στον άλλο μόνο φραπόγαλα και να χρωστάμε και τούτα και τα προηγούμενα, ενώ θα παράγουμε ακόμη λιγότερα. Κι όσοι έχετε κάρτες και καταναλωτικά ξέρετε τι συμβαίνει όταν σε καβαλήσουν οι τόκοι. Τότε τι θα γίνει; Θα ‘ρθουν κάποιοι, γείτονες, σύμμαχοι, «φίλοι» και θα μας πουν «όλα σε ένα», με αντάλλαγμα ένα διακοποδάνειο, την Θράκη, την Κύπρο και μια Μακεδονική Μακεδονία της Μακεδονίας;
Το ψηλό παιδί από την Μινεσότα και οι ποικιλώνυμοι βαστάζοι του, πορεύονται προς τα πίσω. Τραβάνε για τη Μελούνα.
Ακούστε λοιπόν, αδέρφια. Τριάντα χρόνια πλιάτσικο και τώρα, χωρίς ν’ αλλάξουν ΤΙΠΟΤΑ, έρχονται οι θεμελιωτές της λαφυραγωγίας, να μας «σώσουν», σουρεαλιστικά, μαζί με τον Μάκη που είπε κι αυτός ΝΑΙ και τον χειροκροτούσε η κόρη του πατέρα της, με την ευαρέσκεια του «σοσιαλιστή» προτέκτορος.
Στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ δεν υπάρχει τυχαία η ταμπέλα «ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΡΙΚΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ». Δεν κάνω πλάκα.
Όσο το σύστημα της Κλεπτοκρατίας και της Τηλεοπτικής Ολιγαρχίας παραμένει αλώβητο θα πηγαίνουμε ακόμη πιο κάτω. Ζήσαμε και ζούμε δεκαετίες σ’ ένα καθεστώς που τιμωρεί τους καλούς και ανταμείβει τους κακούς. Μας κυβέρνησε και μας κυβερνά ο κατιμάς της κοινωνίας μας. Φλώροι, γιοί, κόρες, ανήψια, γκόμενες κι εραστές, φυγόστρατοι και τεμπέληδες. Μια ημιμαθής κοσμοπολίτικη ψευτοαριστοκρατία, που θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα το διαμοίρασμα μεταξύ τους του εθνικού πλούτου και των δανεικών, που φυσικά θα τα πληρώσει ο Λαός, με τις πλάτες πια και της Κομανέτσι της πιο γκροτέσκας «εθνικοφροσύνης». Κάτι σαν Ψινάκης στο πιο αντρικό και λιγότερο σοβαρό.
Οι επαγγελματίες καθεστωτικοί πολιτικοί κάνουν ρουσφέτια ο ένας στον άλλο, ενίοτε συγκρούονται αλλά συχνά συναντιούνται στους προθαλάμους των ελβετικών τραπεζών κι ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις κι ιδέες. Κάτι σαν αντίδικοι δικηγόροι, που στην ανάπαυλα της δίκης μοιράζονται αστειάκια.
Ο λαός μας μπορεί να κάνει αγόγγυστα θυσίες και το έκανε πολλές φορές στην Ιστορία του υπό δυο προϋποθέσεις:
Διοίκηση δια του παραδείγματος και δικαιοσύνη.
Το «πνεύμα μονάδος» που απαιτεί αυτός ο αγώνας, η καρτερία και η θυσία απαιτούν να τιμωρηθούν οι κλέφτες, να τους δημεύσουν τα κλεμμένα. Η προσπάθεια θα πετύχει μόνον αν οι απλοί άνθρωποι δουν να διαπομπεύονται οι Υπουργοί που κάποτε πένονταν και τώρα ζουν σαν δούκες.
Οι ποινικές ευθύνες πήγαν περίπατο με τον άθλιο νόμο περί ευθύνης Υπουργών, όμως υπάρχει πάντα η ηθική ευθύνη και ο νόμος για το πόθεν έσχες, όπως άριστα πρότεινε ο σωστός Γιάννης Δημαράς. Πάρτε τους πίσω τα κλοπιμαία. Ξετινάξτε τους ίδιους, συζύγους, παιδιά, αδέρφια. Όταν οι πολίτες θ’ ακούσουν ότι με τον νόμο για το πόθεν έσχες δημεύθηκε το σπίτι του κάθε «Ρόκο», ότι αναζητήθηκαν και δημεύθηκαν οι λογαριασμοί στο εξωτερικό του τάδε πρώην Υπουργού Άμυνας και τα ακίνητα του κάθε τεμπέλη που μπέρδευε το νομιμοφανές με το ηθικό, τότε ο κόσμος θα βάλει πλάτη.
Οι Κλεπτοκράτες εκδότες, μπετατζήδες, τραπεζίτες, προμηθευτές κι οι πολιτικές «πουτάνες» τους κάνουν απεγνωσμένη μάχη οπισθοφυλακής. Ονειρεύονται κόμματα, συναινέσεις συνενοχής, ώστε να επιβιώσουν της κρίσης οι παρέες – συμμορίες τους, όλα τα κοπρόσκυλα που μαζεύονται στο Κολωνάκι και κάνουν μπίζνες και ταμείο, όταν εμείς δουλεύουμε. Τα καθεστωτικά κοχίμπα εκμετρούν το ζην αλά δεν το ‘χουν πάρει χαμπάρι. Η απονομιμοποίηση τους θα γίνεται με ρυθμούς πολυβόλου.
Ναι λοιπόν, σίγουρα χρειάζονται μέτρα, χρειαζόντουσαν μέτρα τουλάχιστον από πέρυσι, που το ‘λεγε ο Καραμανλής. Άφησε βέβαια αμολητούς, ανέλεγκτους τους δικούς του κλεπτοκράτες, τις διάφορες φλωρούμπες με τα ρετιρέ, τις off shore, τα κότερα και το θράσος 1000 πιθήκων αλλά είπε εν πολλοίς την αλήθεια. Την είχε πει κι ο Παπαδήμος σε όλους αλλά το κουτοπόνηρο ψηλό παιδί, ο κωπηλάτης – δρομέας από τη Μινεσότα, είπε χοντρά ψέματα για να υφαρπάξει την εκλογή και την σούφρωσε. Τώρα φωτιά στα μπατζάκια του και στο σπίτι μας με το ανίκανο κωλοβάρεμα τόσων μηνών. Ακόμη επεξεργάζονται τα ηλεκτρονικά βιογραφικά. Στα ενδιάμεσα παίζουν Farmville.
Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Εγώ δεν θα σας πω για μέτρα, δεν το κατέχω το οικονομικό άθλημα, παρά λίγο, εμπειρικά. Θα σας πω όμως μερικά για την μεγάλη εικόνα.
Τίποτα δεν θ’ αλλάξει σε βάθος χρόνου αν δεν τινάξουμε στον αέρα τα βρωμερά κάστρα της πολιτικής ορθότητας, τις άθλιες καταβόθρες που καταπίνουν πακτωλό χρημάτων κι αποδίδουν πίσω στην Ελλάδα σκατά, φασισμό, αγκύλωση, διαφθορά και δουλοφροσύνη.
Πρώτον, το νταβατζιλίκι των 5-6 οικογενειών στα μεγάλα έργα και τις προμήθειες. Με τους περίφημους μαθηματικούς τύπους, τις εκπτώσεις, τις στημένες προδιαγραφές και την μαφιόζικη ασφυξία, κατασπαράχθηκε δεκαετίες τώρα, όχι μόνον ο ωκεανός χρημάτων, που τώρα μας λείπουν αλλά και κάθε έννοια ελεύθερου ανταγωνισμού κι επιχειρηματικότητας.
Δεύτερον, οι Τράπεζες, οι νόμιμοι τοκογλύφοι, οι μεγαλύτεροι σπεκουλαδόροι στην ληστεία του Χρηματιστηρίου, οι δυνάστες των επαγγελματοβιοτεχνών και των οικογενειών, που δανείζουν με 12% και δίνουν επιτόκιο 1%.
Τρίτον, η Δημόσια Διοίκηση. Ο διώκτης των ικανών και τολμηρών, ο εχθρός της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Ο γραφειοκρατικός βροντόσαυρος που εξοντώνει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, αφού δημιουργεί πολλαπλά εμπόδια, που ξεπερνά ο ιθαγενής ενδιαφερόμενος μόνο με μπαξίσι. Ο ξένος φυσικά παίρνει τα λεφτά του και πάει παραδίπλα, στα μεμέτια.
Τρίτον, τα Πανεπιστήμια. Άντρα συμμοριών που κατακλέβουν κονδύλια, κατασπαταλούν χρήμα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Λεροί ναοί πνευματικής αγκύλωσης, ανθελληνικής προπαγάνδας, στελεχωμένα συχνά με το πιο νεποτιστικό κι άθλιο πελατειακό σύστημα. Έχω γνωρίσει άχρηστους μαλάκες που δεν θα τους εμπιστευόμουν να διδάξουν ούτε σε νηπιαγωγείο κι όμως είναι καθηγητές κι έχουν τρουπώσει και τις γκόμενες, τα ανήψια και τα βαφτιστήρια τους. Θυμάμαι τις ταμπέλες στην πόρτα ενός Τομέα της Νομικής, στο ΑΠΘ. Έμοιαζαν με οικογενειακό δέντρο. Ναι, είναι αυτόνομα, αυτόνομα από την νομιμότητα, αυτόνομα από το εθνικό συμφέρον, μακράν της αποστολής τους. Όπως είπε ένας φίλος, πρέπει να κλείσουν και να ξανανοίξουν, αφού κάνουμε απολύμανση. Χωρίς φυσικά την παγκόσμια πρωτοτυπία του «ασύλου», ασπίδα του κάθε αλήτη και φασίστα καταστροφέα της δημόσιας περιουσίας κι εχθρού της αληθινής πνευματικής αναζήτησης κι ελεύθερης πολιτικής έκφρασης.
Τέταρτον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πιο δυσώδης φλύκταινα της δημόσιας ζωής, ο χώρος στο οποίο εκπαιδεύτηκαν στρατιές μικρών ανθρώπων στην κομπίνα. Με κάτι Δημοτικές Επιχειρήσεις, αναπλάσεις πλατειών και προγράμματα της Ε.Ε. κοινωνικοποιήθηκε η διαφθορά, διαχύθηκε η βρωμιά και στον τελευταίο υπάλληλο.
Πέμπτον, οι περιβόητες «Ανεξάρτητες Αρχές». Ότι πιο άχρηστο. Νέμονται δικαστική εξουσία, χωρίς καμία από τις εγγυήσεις της κι απλώς εργοδοτούνται παχιά – παχιά διάφοροι συρριζαίοι και πρώην αριστεριστές του φουά γκρα. Αν κλείσουν, τίποτα δεν θ’ αλλάξει στην ζωή σας, ίσως γίνει και καλύτερη.
Έκτον, οι Μ.Κ.Ο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις καταπίνουν κι αυτοί πακτωλό χρημάτων κι ορισμένες μάλιστα τις πληρώνουμε για να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα μέσα στην Ελλάδα!
Λοιπόν ποιος θα σπάσει αυτές τις φλύκταινες; Ποιος θα βάλει το πυρωμένο σίδερο σ’ αυτές τις κακοφορμισμένες πληγές;
Αυτός που δεν ήταν ποτέ υποτακτικός τους. Γιατί νομίζετε τον πολέμησαν τόσο; Γιατί ακόμη τον πολεμούν; Γιατί δεν είναι σαν τα μούτρα τους και γιατί πλέον αντιλαμβάνονται πως θα κάνει όλους τους φόβους τους κι όλες τις ελπίδες μας πραγματικότητα.
Πηγή


Η ελληνική κρίση....

Ντόμινο φοβούνται από την ελληνική κρίση - Ή σώζεται η Ελλάδα ή βουλιάζουν όλοι μαζί!
ImageTo φαινόμενο του ντόμινο αρχίζει να λαμβάνει η οικονομική κρίση στην χώρα μας στις διεθνείς αγορές, καθώς πιθανή αδυναμία της Ελλάδας να αποπκηρώσει το χρέος της θα συμπαρασύρει στη δίνη μεγάλων προβλημάτων και τους δανειστές της.Υπό τον φόβο αυτό η ευρωζώνη ενέκρινε χθες την άμεση ενεργοποίηση από την ερχόμενη Δευτέρα του πακέτου των 110 δισ. ευρώ! Η προχθεσινή πτώση της Wall Street «χτύπησε» τον κώδωνα κινδύνου στις αμερικανικές αρχές, καθώς ο Dow Jones [.DJI]  παρουσίασε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του, που έφθασε περίπου τις 1.000 μονάδες, εξανεμίζοντας εκείνη τη στιγμή 1 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.
Η Ευρώπη γνώρισε τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση από το Νοέμβριο του 2008, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα», ενώ ανάλογες ήταν οι απώλειες σε Ασία και αναδυόμενες αγορές. Το ευρώ δέχθηκε έντονες πιέσεις, δοκιμάζοντας το χαμηλό του 1,25 έναντι του δολαρίου, για να επιστρέψει χθες στο 1,27. Ανάλογο χτύπημα δέχθηκε και η αγορά πετρελαίου, καθώς η τιμή του αργού κατέγραψε απώλειες μεγαλύτερες του 13% μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες.
Οι φόβοι για εξάπλωση της κρίσης έχει θέσει σε επιφυλακή τις κυβερνήσεις, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί μία «ισχυρή απάντηση» στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, ύστερα από συνομιλία που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.
Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Οικονομικών του G7 συμφώνησαν να συνεχίσουν να παρακολουθούν με άγρυπνο μάτι την αναστάτωση στις αγορές, όπως αποκάλυψε στο Reuters αξιωματούχος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ η ΕΚΤ ήρθε σε επαφή με εμπορικές τράπεζες, για να αποσαφηνίσει την κατάσταση στη διατραπεζική αγορά.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της αρχής χρηματαγοράς της Γαλλίας, Ζαν Πιερ Ζουγέ, διαμήνυσε ότι η χώρα του θα διερευνήσει τις αβάσιμες φήμες που έχουν στόχο την Ισπανία και την Ιταλία και θα επιβάλει κυρώσεις εναντίον των κερδοσκόπων.
Στις ΗΠΑ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την απότομη προχθεσινή βουτιά.
Καθαρές εκροές άνω των 2 δισ. δολαρίων γνώρισαν τα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία την εβδομάδα έως τις 5 Μαΐου - τις μεγαλύτερες σε διάρκεια ενός έτους.
Στο μεταξύ οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ ενέκριναν οριστικά την Παρασκευή την ενεργοποίηση του σχεδίου οικονομικής βοήθειας 110 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα για περίοδο τριών χρόνων και δήλωσαν έτοιμοι επί της αρχής να «ενισχύσουν» τη δημοσιονομική πειθαρχία, σύμφωνα με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.
Το πράσινο φως των ηγετών της ζώνης του ευρώ στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες ήταν αναμενόμενο, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών είχαν ήδη συμφωνήσει για το σχέδιο την περασμένη Κυριακή (2/5).
Η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την υπεράσπισή της, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να λάβουμε αποφάσεις», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, κατά τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 


Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.......

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Η ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο ευρωπαίος επίτροπος και μέχρι χθές ένας εξ εκείνων που μας υπέβαλλαν στο μαρτύριο του "Σκωτσέζικου ντους" Όλι Ρέν, λίγο πριν αρχίσει η σημερινή σύνοδος κορυφής δήλωνε με εμφανή τα σημάδια του πανικού: "Εάν χρεωκοπήσει η Ελλάδα, θα παραλύσει η παγκόσμια οικονομία."Με αιφνίδιο και όπως φαίνεται με βίαιο τρόπο η Ε.Ε και όσοι λοιδωρούσαν ή χλεύαζαν την Ελλάδα, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το επίκεντρο του σεισμού δεν ήταν στην χώρα μας αλλά αρκετά πιο μακρυά.Μας κατηγόρησαν ότι δήθεν η εθνική μας οκονομία ήταν σαθρή και για αυτό δεν άντεξε στον "σεισμό" και στις απανωτές "μετασεισμικές δονήσεις".Τόνισαν με πρόστυχο τρόπο την κακία του "μερικού" εις βάρος του "όλου" και απαξίωσαν όχι μόνο την πιστοληπτική μας ικανότητα αλλά και την ίδια την εθνική μας υπόσταση και αξιοπρέπεια. Επι μήνες βλέπαμε τις εφημερίδες της Εσπερίας να μας αποκαλούν τεμπεληδες ,απατεώνες, κλέφτες, ανυπόληπτους και τους πολιτικούς της να γελούν με τα πιστόλια που έβαζε στο τραπέζι ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τώρα που βλέπουν το "τσουνάμι" να έρχεται με ταχύτητα και σφοδρότητα εναντίον τους, πανικοβλημένοι προσπαθούν να στήσουν όπως -όπως αναχώματα.Είναι οι ίδιοι που πριν απο 2000 χρόνια θεοποίησαν το νόμο και ανέστρεψαν την φυσική του σχέση με τον άνθρωπο και σήμερα που ο "θεός-νόμος" τους απειλεί, προσπαθούν με ... οικονομικές θυσίες να εξευμενίσουν την οργή του ως νέοι ειδωλολάτρες.Ούτε εκείνοι αλλά ούτε και πολλοί εξ ημών έχουν αντιληφθε, έστω και στις ύστατες τούτες ώρες, ότι ο μόνος νόμος που θά έπρεπε να τους νοιάζει είναι ο πνευματικός νόμος του αληθινού Θεού.
Αν ακολουθήσουμε αυτή την κατ ουσία "νεο-ειδωλολατρική" προσέγγιση της παρούσας κρίσης και αποδεχθούμε ως ασφαλή την αποτρεπτική ευρωπαϊκή προσπάθεια ,τότε το πιθανώτερο είναι να γίνουμε μάρτυρες του τέλους της Ευρώπης, γεγονός που οι σχεδιαστές της χαρακτηρίζουν με σαδιστική ικανοποίηση ως αναπότρεπτο.
Η ενδεχόμενη διάλυση της Ε.Ε, όπως τουλάχιστον την περιγράφουν οι οικονομικοί αναλυτές, δεν θα παράξει μόνο φτώχεια και δυστυχία ,κοινωνικές αναταραχές και συγκρούσεις ,αλλά αυτές τις συνθήκες που θα οδηγήσουν τους ήδη πνευματικά ευνουχισμένους Ευρωπαίους στην δουλεία κάποιου παγκόσμιου "μεσσία".Δυστυχώς οι σκέψεις για έναν επερχόμενο "παγκόσμιο πόλεμο" δεν βρίσκονται πια στο επίπεδο μιας ευφάντασης εικασίας αλλά κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στο επίπεδο μιας ρεαλιστικής κριτικής σκέψης.
Πως άραγε θα πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι προαναγγελόμενες γεωπολιτικές αλλαγές ερήμην των λαών και υπο το κράτος μιας διαλυμένης Ε.Ε ;
Και λέμε "ερήμην των λαών", αφού οι Ευρωπαίοι πολίτες χωρίς να έχουν ενημερωθεί παρά έλάχιστα άφησαν τους κυβερνήτες τους να υπογράψουν συνθήκες όπως εκείνες του Σένγκεν, του Μάαστριχτ, της Λισσαβώνας , του Άμστερνταμ.
Μια απλή ανάγνωση των συνθηκών αυτών αναδεικνύει το γεγονός ότι η προσδοκώμενη "Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση" ήταν στην πραγματικότητα ένας νεο-ταξικός χρηστικός όρος ο οποίος υπέκρυπτε τον πραγματικό στόχο που ήταν ανέκαθεν η εφαρμογή ενός "Ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού", αφού δια των συνθηκών αυτών δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην κατασκευή των υποδομών αυτής της νέας δικτατορίας .
Πρώτο μέλημα ήταν να αποδυναμωθούν οι εθνικοί νόμοι και τα συντάγματα ( βλ. συνθήκες Λισσαβώνας και Άμστερνταμ) ώστε οι λαοί των κρατών-μελών να γίνουν θέλοντας και μη υποχείρια του νέου και θεοποιημένου πανευρωπαϊκού νομικού status.
Δεύτερη προϋπόθεση της επιτυχούς πορείας της "ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" ήταν να θεσμοθετηθεί και να επιβληθεί ένα γιγάντιο σύστημα καταγραφής και επεξεργασίας προσωπικών και μη δεδομένων του κάθε ενός ευρωπαίου πολίτη.Μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους αυτή η προϋπόθεση μετεξελίχθηκε απο επικουρικό σύστημα της ελεύθερης διακίνησης προσώπων και εμπορευμάτων εντός της Ε.Ε ,σε βασικό "όπλο" εναντίον της διεθνούς "τρομοκρατίας".

α)Δόθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εφαρμοστεί και στηνΕυρώπη αυτό το παγκόσμιο σύστημα καταγραφής και φακελώματος των πολιτών.
β)Αριθμοποιήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίων (στην Ελλάδα μόλις πριν ένα χρόνο "επαναβαπτισθήκαμε" αποκτώντας και εμείς τον παγκόσμιο προσωπικό αριθμό που εδώ ονομάσθηκε ΑΜΚΑ) και πλέον ο κάθε ένας είχε τη "θεσούλα" του στον κεντρικό υπερυπολογιστή των Βρυξελλών ο οποίος φυσικά είναι σε άμεση και συνεχή λειτουργική διασύνδεση με όλους τους κεντρικούς υπερυπολογιστές των κρατών-μελών και φυσικά με εκείνον της Αμερικής.

Τρίτο σημείο ήταν η θεσμική υποδούλωση των επι μέρους εθνικών οικονομιών σε ένα αυστηρό πλαίσιο όρων και κανόνων ο οποίοι δεν ρύθμιζαν όπως απεδείχθη την αποδοτκότητα του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος, ούτε φυσικά διασφάλιζαν την σταθερότητα της κατ΄επίφαση κοινής οικονομικής πολιτικής των κρατών -μελών.Ο στόχος ήταν η προετοιμασία της σημερινής κρίσης για την οποία τώρα χύνονται κροκοδείλια δάκρυα.Τα κράτη μέλη πλην εκείνων που ex officio αποτελούν την ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας ,έπρεπε να υποταχθούν σε ένα σύστημα που έπέβαλλε : την λαθρόβια ανάπτυξη μέσω επιλεγμένων επιδοτήσεων ,τον μηδενισμό της οικονομικης πρωτοβουλίας στον τομέα των εξαγωγών και την χαλιναγώγηση ή ακόμα και τον περιορισμό στην εκμετάλευση εγχώριων πλουτοπαραγωγικών πηγών στους τομείς της γεωργίας του ορυκτού πλουτου κλπ.
Αν συνδυαστούν τα παραπάνω με τον σκοπίμως πλημμελή έλεγχο της διανομής και χρήσης των όποιων οικονομικών παροχών απο την Ε.Ε, απο τις εθνικές κυβερνήσεις-ανδρείκελα , εύκολα θα αντιληφθεί κάποιος ειδικά μετά την εμπειρία της σημερινής κρίσης ,ότι το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο και η χρεωκοπία των εθνικών οικονομιών εξασφαλισμένη αφού μέσω αυτής της οικονομικής πολιτικής ήταν πρακτικά αδύνατο να υπάρξουν συνθήκες υγιούς οικονομικής ανάπτυξης.
Αφού πρώτα σε οικονομικο-πολιτικό επίπεδο ο νεο-φιλελευθερισμός κατ ουσίαν στραγγάλισε μεθοδικά τις μικρές οικονομίες και σε πνευματικό επίπεδο εκπόρνευσε τους λαούς με "φτηνό" τραπεζικό χρήμα και τους διέφθειρε εκπαιδεύοντάς τους στις σύγχρονες αξίες του ατομισμού και της κατανάλωσης, έρχεται τώρα συρικνούμενος να τους πετάξει στα πιο πυκνά σκοτάδια του νέου συστήματος της "παγκόσμιας διακυβέρνησης" την οποία ακόμα και τώρα που πεθαίνει προαναγγέλλει ως μοναδική σωτηρία του κόσμου.
Εμπρός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν αρκεί να επικεντρωθεί ο αγώνας των λαών μόνο εναντίον της οικονομικής χωροφυλακής της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" όπως αυτή εκφράζεται σήμερα δια της καταρρέουσας Ε.Ε και του ΔΝΤ, αλλά σε μία καθολική και σθεναρή αντίσταση εναντίον της επιβολής αυτής της "παγκόσμιας κυβέρνησης", που αναφέρουν συνεχώς στα ευχολόγιά τους, ο δικός μας κατοχικός κυβερνήτης ,οι "ομοούσιοι" του ευρωπαίοι ηγέτες και ο προσωρινός αντ΄αυτού καίσαρας της pax Americana.

klassikoperiptosi


Τρέμουν οι αγορές....

Tρέμουν επανάληψη της κρίσης του 2008 οι αγορές - Η Ελλάδα σε ρόλο Lehman Brothers

Περίπου 250 δισ. δολάρια εξανεμίστηκαν από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την τελευταία εβδομάδα. Αυτό που ξεκίνησε σαν μια ελληνική κρίση χρέους, εξελίσσεται πλέον σε μια πραγματικά παγκόσμια ανησυχία, καθώς πολλοί σπεύδουν να μιλήσουν για το δεύτερο επεισόδιο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο που τότε διαδραμάτιζε η Lehman Brothers. Το τελευταίο κύμα ρευστοποιήσεων διέγραψε όλα τα κέρδη που είχαν επιτύχει τα διεθνή χρηματιστήρια από τις αρχές του έτους. Η στροφή των επενδυτών προς πιο ασφαλείς τοποθετήσεις ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αναταραχή που καταγράφεται στα χρηματιστήρια, τις αγορές ομολόγων, το συνάλλαγμα ή ακόμα και τη διατραπεζική αγορά. Την ίδια στιγμή, όμως, αυτή είναι και μία λογική αντίδραση έπειτα από το ισχυρότερο χρηματιστηριακό ράλι των τελευταίων 70 χρόνων που εδώ και ένα χρόνο εκτυλίσσεται στις διεθνείς αγορές.
Την ώρα που η βελτίωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας και η επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης δημιουργούσαν ένα προσοδοφόρο trade ανάκαμψης στα χρηματιστήρια, οι επενδυτές είδαν ξαφνικά αυτές τις προοπτικές να κλονίζονται από την απειλή μετάδοσης της ελληνικής κρίσης.
Η λέξη «μετάδοση» έγινε το σύνθημα των ημερών στις αγορές, καθώς οι επενδυτές αντιλαμβάνονταν ότι το πακέτο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ που συμφώνησαν να διαθέσουν στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν σταματά το ντόμινο των εξελίξεων.

Η απειλή υποβάθμισης της Πορτογαλίας από τη Moody’s και οι φήμες που ήθελαν την Ισπανία να ζητά το δικό της πακέτο διάσωσης ύψους 280 δισ. ευρώ, έκαναν σαφές σε όλο τον πλανήτη ότι αυτό που έως πρότινος αποκαλούνταν «ελληνική κρίση» είναι πλέον κρίση του ευρώ. «Οι πιέσεις της μετάδοσης συνεχίζουν αμείωτες. Οι φλόγες διαπέρασαν τον τοίχο προστασίας που έστησαν με το πρόγραμμά τους για την Ελλάδα το ΔΝΤ και η Ε.Ε.», εξηγεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Unicredit, Marco Annunziata.


Η Μακεδονία είναι Ελληνική οτι και να κάνουν!!

 

Το κατάπτυστο εβραιομασωνικό CNN σας καλεί να γνωρίσετε την "Μακεδονία"......

Το επίσημο site του CNN προτρέπει αναγνώστες του να γνωρίσουν την "Μακεδονία" με την ερώτηση: "Πόσο καλά γνωρίζεις την Μακεδονία;"

Η αρχική ερώτηση είναι " Ποιό κράτος είναι αντίθετο με την συνταγματική ονομασία της Μακεδονίας επειδή έχει μια περιοχή που επίσης ονομάζεται Μακεδονία;"
Κι ακολουθούν πολλές άλλες γελοίες ερωτήσεις.......Μπορείτε να τις δείτε πατωντας next και αφού απαντήσετε κάθε φορά στις ερωτήσεις....
Εννοείται ότι θα βλέπετε και τις σωστές απαντήσεις.....

Μπορείτε τουλάχιστον να αφήσετε τα σχόλια σας και να τους εξευτελίσετε.....

Μπορείτε να δείτε την ερώτηση ΕΔΩ.

Για το θέμα όπως μαθαίνουμε από το φιλικό ιστολόγιο Ελλήνων Αφύπνιση έθεσε ερώτημα στον κ, Παπανδρέου ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.....


Τι μας ετοιμάζουν......

Γραφεία Γκρίζων Λύκων στην... Ελευσίνα

Και εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις ακούσει όλα, μια είδηση σαν την παρακάτω, σε κάνει να αναθεωρήσεις.. Γραφεία της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στήθηκαν εντελώς φανερά και απροκάλυπτα σε ισόγειο κεντρικότατου σημείου της Ελευσίνας! Στον συγκεκριμένο χώρο αναρτήθηκαν σε εμφανή σημείο γνωστά σύμβολα των .."ιδεαλιστών" (ulkucu) όπως αυτοαποκαλούνται τα μέλη του κόμματος Εθνικιστικής δράσης, όπως ο γκρίζος λύκος, οι τρεις ημισέληνοι συνοδευόμενα από τα σχετικά συνθήματα.

Θορυβημένοι οι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν το γεγονός στον δήμαρχο της πόλης ο οποίος κάνοντας "ρελάνς προοδευτικότητας" στον Νομάρχη Χίου, φέρεται να καθησύχασε τους συμπολίτες του λέγοντας πως έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να αναρτά ότι σύμβολα θέλει.. Σεβόμενοι απολύτως τις προοδευτικές απόψεις των τοπικών αρχόντων και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξηγήσεως, θα θέλαμε να διευκρινήσουμε πως :
α) το συγκεκριμένο "σωματείο" δεν αποτελεί ΜΚΟ υπερ της προστασίας του συμπαθέστατου ζώου της στέπας, β) τα τσιγκελωτά μουστάκια των Τούρκων παρακρατικών δεν έχουν ουδεμία σχέση με το αντίστοιχο "αξεσουάρ" της αμερικανικής γκέι κοινότητας.

Η ιδεολογία του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) είναι ένα μείγμα Παντουρκισμού-Παντουρανισμού με δόσεις ισλαμισμού και εδράζεται σε τρεις πυλώνες: Τον Εθνικισμό (milliyetçilik), τον Τουρκο-Ισλαμισμό (ülkücülük) και τον Παντουρκισμό (Nizam-i Alem) ο οποίος προωθεί την ιδέα ενός neue ordnung υπό την ηγεσία του Τουρκικού κόσμου.

Ως γνωστόν η συγκεκριμένη οργάνωση διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες -στην ουσία είναι συγκοινωνούντα δοχεία- και έχει στο ενεργητικό της πλούσια ανθελληνική δράση (συμπεριλαμβανομένων των καταστροφικών πυρκαγιών του 1994 στην Ρόδο). Μετά από την εδραίωση της παρουσίας της στην Θράκη φαίνεται πώς προωθείται η εξάπλωση και σε άλλες περιοχές της χώρας με έντονη παρουσία μουσουλμανικού στοιχείου, όπως η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας. Όλως τυχαίως όχι μακριά από τον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενούνται 2 μουσουλμανικά τζαμιά..

http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More