26.2.12

Η οικονομία στην Νέα Ευρώπη!

H ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ
κείμενα και λόγοι: Αδόλφου Χίτλερ, Βάλτερ Φούνκ, Λάντφριντ, Καρόλου Κλώντιους, Χέρμπερτ Μπάκε, Πουλ, Χέρμαν Αλς, Δρ Ίλγκνερ
 
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει κείμενα και λόγους του ηγέτη του Ράϊχ Αδόλφου Χίτλερ και των Βάλτερ Φούνκ, υπουργού Εθνικής Οικονομίας του Γ’ Ράιχ και προέδρου της Ράιχσμπανκ, Καρόλου Κλώντιους πρέσβη της Γερμανίας, Βάλτερ Νταρρέ υπουργoύ Επισιτισμού και Γεωργίας, του Πουλ αντιπρόεδρου της Ράιχσμπανκ, Χέρμαν Αλς μέλoυς του Συμβουλίου της Ντόιτσεμπανκ, Λάντφριντ υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας του Ράιχ και δρ Ίλγκνερ, μέλους του Συμβουλίου της Ανωνύμου Βιομηχανικής Εταιρίας Φάρμπεν. Οι οικονομικές θέσεις, έχουν διατυπωθεί μετά την έναρξη του πολέμου 1939-1941 όταν υπήρχε αισιοδοξία για την δημιουργία της Νέας Ευρώπης στην οποία θα είχε εξουδετερωθεί ο Μπολσεβικισμός και η πλουτοκρατική εκμετάλλευσης των Ευρωπαϊκών λαών.
Η εθνικοσοσιαλιστική οικονομική πολιτική είχε ουσιαστικά δύο σκοπούς. Την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας στο εσωτερικό από τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης του 1929 και επίσης, την ανάπτυξη της Γερμανικής οικονομίας σε τέτοια επίπεδα ώστε να καταστεί παγκόσμια οικονομική δύναμη. Για να μπορέσει όμως να δημιουργηθεί μια νέα οικονομική πολιτική όχι μόνο για την Γερμανία αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης, κατά την άποψη του Αδόφου Χίτλερ και των συνεργατών του θα έπρεπε να εξουδετερωθεί ο μπολσεβικικός κίνδυνος ο οποίος απειλούσε τις Ευρωπαϊκές χώρες και συγχρόνως να κτυπηθεί η εκμετάλλευση των λαών από την πλουτοδημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Οι λαοί τις Ευρώπης θα είχαν επομένως την δυνατότητα εν μέσω ειρήνης για μία νέα δημιουργική και γόνιμη οικονομική συνεργασία. Η συνεργασία θα επεκτείνετο επίσης στον κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό τομέα.
Αψευδής μάρτυρας των παραπάνω είναι το σπάνιο φωτογραφικό υλικό 40 σελίδων, με το φυλλάδιο που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του NSDAP το 1936 για να ενημερωθεί ο Λαός για την πρόοδο της Γερμανικής Οικονομίας αλλά και από το επίσημο διμηνιαίο περιοδικό του κόμματος Die wirtschaftspolitische Parole (Η οικονομική πολιτική), που κυκλοφόρησε το 1936.
Διαβάζοντας κάποιος το βιβλίο αυτό ανακαλύπτει την αιτία των σημερινών προβλημάτων και ίσως και την λύση τους...


Το βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ σας περιμένει!






ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα κοινωνικά προβλήματα σχεδόν από όλους θεωρούνται ανεπίλυτα. Και όμως δεν είναι. Το κύριο, πράγματι, μειονέκτημα της κοινωνίας των ανθρώπων  έγκειται στο ότι μέτρο του πλούτου αποτελεί ο χρυσός, κάτι δηλαδή που δεν έχει καμία σχέση με την πηγή του πλούτου, δηλαδή την εργασία. Η κατοχή χρυσού, πράγματι,  είναι αποτέλεσμα τύχης, βίας ή και απάτης. Να γιατί –κατά κανόνα- όσοι εργάζονται παραμένουν φτωχοί, ενώ άτομα που συστηματικώς αποφεύγουνε την εργασία ζούνε και πεθαίνουνε κυριολεκτικώς «πνιγμένοι στο χρήμα». Με λίγα λόγια, το εθνικό νόμισμα της κάθε χώρας θα έπρεπε να είναι συνδεδεμένο με την εργασία/παραγωγικότητα και όχι με το χρυσάφι και τα υποκατάστατά του, τα χαρτονομίσματα τύπου ευρώ π.χ. ή και δολλάριου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Προσπάθεια δόμησης διεθνούς οικονομικού συστήματος βασισμένου όχι στο χρυσάφι μα στην εργασία έγινε κατά την τελευταία πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο δεκαετία. Και φυσικά υπήρξε επιτυχής, εφόσον κατέδειξε ότι «θέσεις εργασίας δημιουργεί μόνο η εργασία» και ποτέ το χρήμα, όπως σφαλερώς πιστεύεται στην Ελλάδα σήμερα. Το βιβλίο αυτό, που κυκλοφόρησε στα ιταλικά, ενώ ήδη είχε αρχίσει η παγκόσμια σύρραξη, με τρόπο γλαφυρό και ευνόητο αναλύει τον τρόπο δημιουργίας και λειτουργίας αυτού ακριβώς του πρωτοποριακού νομισματικού συστήματος. Η ελληνική έκδοση, είναι εμπλουτισμένη με εκτενές επίμετρο για τις σχέσεις Ελλάδας και Ιταλίας κατά τη διάρκεια του Μεσοπόλεμου και το παρασκήνιο του ελληνοϊταλικού πολέμου των ετών 1940-1941.


Ο Κοσταρίκας φεσώνει τώρα και το κόμμα του;

To ΠΑΣΟΚ πληρώνει τον προσωπικό γυμναστή του Γιώργου Παπανδρέου;
To ΠΑΣΟΚ πληρώνει τον προσωπικό γυμναστή του Γιώργου Παπανδρέου;

Την ώρα που οι εργαζόμενοι του κόμματος παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες ψάχνοντας λύσεις για να επιβιώσουν, το ΠΑΣΟΚ πληρώνει από τα ταμεία του τον προσωπικό γυμναστή του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής» ο Γιώργος Παπανδρέου πληρώνει όχι από την τσέπη του αλλά από τα ταμεία του κόμματος με 2.500 ευρώ τον μήνα τον προσωπικό του γυμναστή για να τον κρατάει σε φόρμα και να του συστήνει τις κατάλληλες σωματικες ασκήσεις. 


Ουδείς γνωρίζει πόσοι φυγάδευσαν τα ευρώ τους!

Τουλάχιστον 40 βουλευτές έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό
Τουλάχιστον 40 βουλευτές έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό!
Τον εκατομμυριούχο βουλευτή μπορεί να μην τον βρήκαν ή να μην ανακοινώνουν ακόμη το όνομα του, οι έλεγχοι του υπουργείου οικονομικών ωστόσο έδειξαν οτι περισσότερα απο 40 πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στη λίστα με τα εμβάσματα προς το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής πρόκειται για καταθέσεις ύψους πάνω απο 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, εν'ω δεν είναι λίγοι εκείνοι που φυγάδευσαν τα χρήματα ακόμη και μέσω του υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο.
Η ταυτοποίηση των πολιτικών έγινε απο τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών οι οποίες προχώρησαν σε διασταυρώσεις των εμβασμάτων που συγκέντρωσαν απο τις τράπεζες με τον ΑΦΜ, τα στοιχεία ταυτότητας και τη διεύθυνση της κατοικίας αποστολέα.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται αρμόδιο παράγοντα, απο τους ελέγχους εντοπίστηκαν πολιτικοί που απο το 2009 μέρχι και πέρυσι έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά πάνω απο 100.000 ευρώ ο καθένας. Τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε αντιπαραβολή των εμβασμάτων με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και το πόθεν έσχες, για να ελεγχθεί κατα πόσο τα χρήματα που φυγάδευσαν δικαιολογούνται απο τα δηλωθέντα εισοδήματα και την περιουσιακή τους κατάσταση ή αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής..


Οι άσωτοι της πολιτικής.

Κυριακή του ασώτου…


Η Ελλάς εσώθει. Ο Ελληνικός λαός ανακουφισμένος ανέπνευσε και κατέκλεισε τους δρόμους των Αθηνών υμνώντας και δοξολογώντας την κυβέρνηση της τρόικας του κ. Παπαδήμου αλλά και τα πολιτικά κόμματα, τα οποία ψηφίζοντας το Μνημόνιο 2 έσωσαν την Ελλάδα και τον λαό της από την χρεοκοπία και την καταστροφή. Η κυβέρνησης όμως είναι τόσο συνεσταλμένη και χαμηλοβλεπούσα που δεν ήθελε τις εκδηλώσεις χαράς και συμπαράστασης τους λαού. Και έτσι αποφάσισε τον μεν κόσμο να τον στείλει στα σπίτια του εν μέσω χημικών και ξυλοδαρμών το δε κέντρο των Αθηνών φρόντισε να γίνει παρανάλωμα πυρός και λεηλασιών. Ο ναός όμως της Πλουτοδημοκρατίας, παρέμεινε αλώβητος. Ο μέγας κοινοβουλευτικός ανήρ και υπουργός ΠΡΟ – ΠΟ κ. Παπουτσής είχε φροντίσει να τον θωρακίσει ώστε οι βουλευτές να μπορούν εισέλθουν εντός της βουλής για να επιτελέσουν το πατριωτικό τους καθήκον.
Κυριακή λοιπόν 12/2/2012 συνετελέσθει η μεγαλύτερη υποδούλωση της πατρίδας μας μετά τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους. Κυριακή του ασώτου και οι άσωτοι βουλευτές του Ελληνικού κυνοβουλίου εκτελώντας το δήθεν πατριωτικό τους καθήκον, παρέδωσαν την πατρίδα μας και τον λαό της, σιδηροδέσμιους στους διεθνείς τοκογλύφους οι οποίοι κατατρώγουν τις σάρκες των λαών, όποιων λαών που κακή τη μοίρα έπεσαν στα νύχια τους. Κυριακή του ασώτου λοιπόν, και ενώ ο άσωτος υιός της παραβολής επέστρεψε μετανοιωμένος στην πατρική εστία και ο πατέρας του έσφαξε τον μόσχο τον σιτευτό για να τον περιποιηθεί για την μετάνοια του, oι άσωτοι της Ελληνικής βουλής ούτε μετανόησαν για τις πράξεις τους, αλλά ούτε υπολόγισαν τον Ελληνικό λαό ο οποίος προδομένος από τους εφιάλτες της πολιτικής, το μόνο που θα κάνει γι' αυτούς θα είναι να τους φιλοδωρήσει με την οργή του, την απαξίωση του και φυσικά να τους στείλει στα χρονοντούλαπα της πολιτικής αεργίας. Και αρκετοί από αυτούς θα περάσουν από ειδικό δικαστήριο για τα πεπραγμένα τους κατά την τελευταία δεκαετία σε βάρος του λαού και της πατρίδας. Η τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική. Και επειδή κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, ο Ελληνικός λαός αυτήν την φορά είναι υποχρεωμένος να ζητήσει, να απαιτήσει ειδικά δικαστήρια για τους επίορκους. Και να γνωρίζουν ότι, αυτήν την φορά, δεν θα ισχύσει η ρήσης του πάλε ποτέ "εθνάρχη", <<έναν πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή αλλά στο σπίτι του>>!
Κυριακή του ασώτου συνετελέσθει η σωτηρία της Ελλάδος για να γίνει η κρίση ευκαιρία για τους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές της αλλά και η χρεοκοπία, η εξαθλίωση και ο ενταφιασμός του λαού της. Βουλευτές 199 κάνοντας το πατριωτικό τους καθήκον προς την τρόικα και τους υπόλοιπους δανειστές μας τους γέμισαν τις τσέπες τους με χρήμα(ευρώ) και τον Ελληνικό λαό με φτώχεια, δυστυχία, ανέχεια, εξευτελισμό, καταστροφή. Αλλά και αυτοί που δεν ψήφισαν το μνημόνιο ή απουσίαζαν από την βουλή, είναι εξ' ίσου υπεύθυνοι. Πολλοί από αυτούς ήσαν με το μνημόνιο που το ψήφισαν καθώς επίσης και το μεσοπρόθεσμό και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους και οδήγησαν την Πατρίδα εδώ που την οδήγησαν. Όταν όμως διαπίστωσαν ότι, όχι μόνο δεν πρόκειται να εκλεγούν βουλευτές, ή πολιτικά κόμματα να πέφτουν δημοσκοπικά με κίνδυνο να μην εισέλθουν στην βουλή, τότε η συνείδησης τους επαναστάτησε, και σήκωσαν το αντιμνημονιακό λάβαρο. Ο νοών νοήτο.
Φυσικά η περίπτωση της ΝΔ είναι για να γελά κανείς. Η ΝΔ από την αρχή εμφανίζεται εναντίον του μνημονίου 1. Ψήφισε τους περισσότερους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου, με την αιτιολογία του αρχηγού της ότι οι νόμοι αυτοί ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Εκ των υστέρων μετά την παραίτηση Παπανδρέου και την δημιουργία κυβερνήσεως εθνικής σωτηρίας διαπιστώθηκε ότι, μόνον με το Μνημόνιο 2 θα επέλθει η σωτηρία και δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Φυσικά δεν μπορούμε να μην πούμε ότι ο αρχηγός της ΝΔ μιλούσε για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής με αναπτυξιακό χαρακτήρα το οποίο όμως δεν έπειθε και προφανώς εξακολουθεί να μην πείθει τους Ευρωπαίους εταίρους μας και γι' αυτό τον λόγο οι πιστωτές μας ζητούν και έγγραφες εγγυήσεις.
Θα δούμε τι κατάληξη θα έχει όλη αυτή η ιστορία αφού τέλος Απριλίου ή αρχές Μαΐου προφανώς θα έχουμε εκλογές. Οι διάφορες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας μέχρι τώρα δεν δίνουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ενώ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η αγανάκτηση των Ελλήνων για την πορεία της χώρας είναι πολύ μεγάλη. Το μέγα πρόβλημα όμως για τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους τραπεζίτες, αλλά και την τρόικα, είναι τα συντριπτικά ποσοστά απόρριψης από τον Ελληνικό λαό του Λ. Παπαδήμου. Και η απόρριψης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη διότι ο τραπεζίτης δοτός Πρωθυπουργός προκειμένου να βρει τα χρήματα που του ζητά η τρόικα, τα βρήκε πολύ εύκολα από τους συνήθεις ύποπτους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Όμως τα καθεστωτικά ΜΜΕ θέλοντας να επιβάλουν τον πρωθυπουργό της λεηλασίας των εισοδημάτων του Ελληνικού λαού το άνθρωπο που είπε πρώτος στους τροϊκανούς, ΝΑΙ σε ΟΛΑ, άρχισαν να παρουσιάζουν ως δεύτερο κόμμα με ποσοστό 20%, ένα κόμμα υπό το κ. Παπαδήμο! Και πιστεύουν ότι ο λαός επειδή εξακολουθεί να αγοράζει τις λαχανοφυλλάδες τους τρώει κουτόχορτο!
Εκείνο που μας προξενεί μεγάλη εντύπωση είναι, πως, μέχρι σήμερα η τρόικα δεν έχει πει λέξη για τα τεράστια ποσά που στοιχίζει στον λαό η βουλή και οι βουλευτές. Γιατί δεν γίνεται καμία συζήτησης από την τρόικα για μείωση των εξόδων της βουλής. Γιατί στο τραπέζι των συζητήσεων δεν πέφτει και αυτό το θέμα αλλά πάντα το πρόβλημα όλων είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Οι 300 βουλευτές στοιχίζουν μηνιαίως στον Ελληνικό λαό 50.000 ευρώ έκαστος και η Προεδρία της Δημοκρατίας 1.600.000 ευρώ τον χρόνο (ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΛΜΕΡ σελίς 133, 134). Και φυσικά η σπατάλη και η ξάπλα στο δημόσιο συνεχίζεται παρά τα μνημόνια και τους νόμους που ψηφίζονται. Εδώ να πούμε, ότι είναι προς τιμή του κ. Παπούλια το γεγονός ότι απεποιήθει της μηνιαίας αποζημιώσεως του. Θα ήταν όμως ακόμη καλύτερο εάν αυτά τα χρήματα τα κατέθετε ο ίδιος στο Ταμείο Ανεργίας.
Και να μην το ξεχάσουμε, την ημέρα που ψηφιζόταν το μνημόνιο στην βουλή η αγωνία των βουλευτών ήταν τόσο μεγάλη για να αποφύγουμε την χρεοκοπία, ώστε οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν μεταφερθεί στο εντευκτήριο της βουλή και ξαπλωμένοι στις αναπαυτικές πολυθρόνες πίνοντας το ουισκάκι τους, αγωνιούσαν για το αποτέλεσμα του ποδοσφαιρικού αγώνα που παρακολουθούσαν από το τηλεοπτικό κανάλι. Αυτά άραγε τα γνωρίζει η τρόικα. Από την άλλη μεριά ένας ολόκληρος λαός, άλλοι στους δρόμους και άλλοι στις τηλεοράσεις να αγωνιούν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού προηγουμένως ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με δραματικές δήθεν ομιλίες κατατρομοκρατούσαν τον λαό για το τι επρόκειτο να συμβεί εάν χρεοκοπούσαμε. Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι η πλειοψηφία του λαού ουσιαστικά δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει. Του τα έχουν πάρει όλα. Όσα ίσως του έχουν απομείνει είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες. Αυτοί όλοι οι εξουσιαστές όμως, έχουν να χάσουν πολλά περισσότερα, όταν η οργή του λαού γίνει θύελλα που στο διάβα της θα συμπαρασύρει τα πάντα.
Ας προσέξουν λοιπόν και ας αφουγκραστούν την αγωνία και τον πόνο του λαού. Να γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο λαός τους περιμένει στην γωνία. Οι εκλογές πλησιάζουν και το μήνυμα που τους στέλνει ο Ελληνικός λαός είναι, αν τολμούν ας εμφανιστούν μπροστά του για να επαναλάβουν, τα γνωστά τους προεκλογικά παραμύθια. Όσοι όμως θα έχουν το σθένος να παρουσιαστούν ενώπιον του λαού ας φροντίσουν να γνωρίζουν καλά, τι πρόκειται να του πουν. Και να θυμούνται όλοι τους πάντα την τύχη της οικογένειας Τσαουσέσκου.
Νίκος Παπαγεωργίου
 http://www.elkosmos.gr


Φεύγουν οι κοπρίτες...

Κύριοι απολύεστε! Τόμσεν και Μαζούχ επιστρέφουν από εκεί που ήρθαν...
Κύριοι απολύεστε! Τόμσεν και Μαζούχ επιστρέφουν από εκεί που ήρθαν...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου μνημονίου οι δανειστές μας, ανακαλούν τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αν και για τον Πόλ Τόμσεν η επίσημη θέση είναι ότι συνταξιοδοτείται. Κάποιοι πάντως λένε ότι στην απόφαση της τρόικα βοήθησε και η «αυτοκρατορική» -όπως λέγεται- συμπεριφορά τους.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More