7.11.10

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

7 Νοεμβρίου




  • Γεγονότα
1185: Ο στρατηγός των Βυζαντινών Αλέξιος Βρανάς κατατροπώνει τους Νορμανδούς σε μάχη κοντά στον Στρυμώνα και τους αποτρέπει να βαδίσουν κατά της Κωνσταντινούπολης.
1917: «Οκτωβριανή Επανάσταση». Οι Μπολσεβίκοι του Λένιν καταλαμβάνουν την εξουσία στη Ρωσία. (25/10/1917 με το παλιό ημερολόγιο)
1921: Ιδρύεται το Εθνικό Φασιστικό Κόμμα (PNF) από τον Μπενίτο Μουσολίνι.
1926: Εκλογές στην Ελλάδα, οι πρώτες με απλή αναλογική και με ψηφοδέλτιο μετά την κατάργηση του σφαιριδίου. Κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα (Φιλελεύθερο και Λαϊκό) δεν σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
1991: Ο Φρανκ Ζάπα ανακοινώνει ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη. Θα πεθάνει δύο χρόνια αργότερα.
2000: Ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων Τζορτζ Μπους τζούνιορ εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ, αν και συγκέντρωσε λιγότερες ψήφους από τον δημοκρατικό αντίπαλό του Αλ Γκορ.
  • Γεννήσεις
1867: Μαρί Σκλοντόφσκα Κιουρί, γνωστότερη ως Μαντάμ Κιουρί, γαλλοπολωνέζα φυσικός. Ανακάλυψε το στοιχείο «ράδιο» και βραβεύτηκε με Νόμπελ Φυσικής το 1903. [θαν. 4/7/1934]
1913: Αλέκος Σακελλάριος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. [θαν. 29/8/1991]
1913: Αλμπέρ Καμί, γαλλοαλγερινός συγγραφέας. Τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1957. [θαν. 4/1/1960]
  • Θανατοι
1980: Στιβ ΜακΚουίν, αμερικανός ηθοποιός. («Ο Πεταλούδας») [γεν. 24/3/1930]
1990: Λόρενς Ντάρελ, άγγλος συγγραφέας. («Αλεξανδρινό Κουαρτέτο») [γεν. 27/2/1912]
1992: Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ, τσεχοσλοβάκος κομουνιστής πολιτικός. Ο πρωτεργάτης της «Άνοιξης της Πράγας». [γεν. 27/11/1921]


Τα διεθνεί παπαγαλάκια είναι μαζί του! Τι τα ταϊζει;

“Εθνική καταστροφή οι εκλογές”, γράφουν οι ξένοι!


Για "εθνική καταστροφή" κάνουν λόγο τα ξένα ΜΜΕ σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές.
«“Εκλογές – τεστ για τον Έλληνα πρωθυπουργό», γράφει το BBC, και προσθέτει ότι αναλυτές εκτιμούν πως η πολιτική αστάθεια που θα προκύψει σε περίπτωση εθνικών εκλογών θα φέρει κοντά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
Αλλά και το Bloomberg, γράφει ότι οι σημερινές εκλογές είναι «ένα τεστ για την υποστήριξη στην κυβέρνησή Παπανδρεόυ την ώρα που δίνει μάχη με το χρέος».
«Οι Έλληνες ψηφίζουν με την απειλή ότι θα διαλυθεί η Βουλή, αν η κυβέρνηση χάσει τη λαϊκή υποστήριξη», αναφέρεται στο Al Jazeera ενώ φιλοξενεί τη δήλωση του Ηλία Νικολακόπουλου «εθνικές εκλογές αυτή τη στιγμή θα είναι καταστροφή για την οικονομία»!
Η Washington Post γράφει για «κρίσιμο τεστ που κρίνει τα μέτρων λιτότητας, αλλά και την κυβέρνηση», και τονίζει την δέσμευση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές αν το σημερινό αποτέλεσμα δείξει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την στήριξη των πολιτών!
Η γερμανική εφημερίδα Bild, γνωστή για τα συχνά «εμπρηστικά» δημοσιεύματά της για την Ελλάδα, έχει εκτενές άρθρο για τις εκλογές υπό τον τίτλο «Κρίση, τρομοκρατία, Παπανδρέου – Πολιτικό χάος στην Ελλάδα». Το άρθρο κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον τίτλο, αναφέροντας ότι οι ισχυροί της Ευρώπης αναρωτιούνται αν θα ξαναδούν ποτέ τα εκατομμύριά τους. Τονίζει ότι το «πολιτικό χάος» στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί με νέες εκλογές, σε συνδυασμό με την υπόθεση της τρομοκρατίας, για την οποία αναφέρει ότι τα δέματα-βόμβες ίσως είναι μόνο η αρχή μιας γενικότερης κοινωνικής αναταραχής.
Το πρακτορείο Reuters χαρακτηρίζει «στοίχημα» τις τοπικές εκλογές και σημειώνει ότι το αποτέλεσμα πιθανών έκτακτων εκλογών θα είναι ή κυβέρνηση συνασπισμού ή κυβέρνηση ενός κόμματος με ισχνότατη πλειοψηφία και βλέπει ότι οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη θα βλάψει τη δρομολόγηση των μεταρρυθμίσεων.
 


Να μας το διαβάσει και να φύγει...

‘Ετοιμο το διάγγελμα για εκλογές.


Λίγο μετά τις 12 χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός κάθισε και συνέταξε το διάγγελμά του, το οποίο αν χρειαστεί θα απευθύνει απόψε για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών με πιθανότερη ημερομηνία τη 12η Δεκεμβρίου.
Το διάγγελμα αυτό θα γίνει εφόσον γύρω στις 9.30 απόψε τα αποτελέσματα που θα έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός και θα καλύπτουν κατά 90 % το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών θα εμφανίζουν μία διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κάτω από 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Αυτό είναι το όριο ανοχής του, που έχει βάλει ο Γ.Παπανδρέου, στην ψήφο διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού.
Πάντως μέχρι αργά χθες τη νύχτα ασκούνταν έντονες πιέσεις στον Γιώργο Παπανδρέου, από εκδότες, μεγάλους οικονομικούς παράγοντες και τραπεζίτες να μην προχωρήσει σε εκλογές γιατί δεν το αντέχει η χώρα και επειδή θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση από τις διεθνείς αγορές σε βάρος της Ελλάδας.
 


Να τελειώνουμε με αυτούς...

Τι ξέρει για εκλογές ο Παμπούκης;

Το θέμα των πρόωρων εκλογών κυριάρχησε την προηγούμενη εβδομάδα στην επικαιρότητα, ενώ αποτελεί και το κεντρικό διακύβευμα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας, τουλάχιστον όπως το έχει διατυπώσει ο Γιώργος Παπανδρέου, και προστρέχουν να ενισχύσουν το δίλημμα, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό περίπου μετά βεβαιότητας προσφυγής στις κάλπες, εφόσον τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που προσδοκά το ΠΑΣΟΚ.
Το τι πραγματικά συμβαίνει, το γνωρίζουν πέραν του Γιώργου Παπανδρέου, μονάχα 3-4 ακόμη στελέχη του στενού επιτελείου του, και κορυφαίοι υπουργοί: Ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Νίκος Αθανασάκης, η Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Αυτή είναι το «κλειστό γραφείο» που στην παρούσα χρονική συγκυρία «κάνει κουμάντο» στην Κυβέρνηση και το κόμμα, και τον τελευταίο μήνυμα είχε πολλές εσωτερικές συσκέψεις, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δεδομένα, και να αποφασιστεί τι τελικά θα πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του statesmen.gr, υπάρχει ακόμη ένα στέλεχος που γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του Πρωθυπουργού, για τον απλούστατο λόγο ότι έχει αναλάβει το νομικό σκέλος: Ο Χάρης Παμπούκης.
Στον Υπουργό Επικρατείας, και μέχρι τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου ισχυρό άνθρωπο της σημερινής εξουσίας, μίλησε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς ο Χάρης Παμπούκης είναι ο άνθρωπος τον οποίο διαχρονικά εμπιστεύεται ο Πρωθυπουργός, εκτιμώντας και τις νομικές γνώσεις του.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι την περίοδο που κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής, ο δικομματισμός… έλυνε τα προβλήματα που προέκυπταν, μέσω μυστικών συναντήσεων που είχε ο Χάρης Παμπούκης με τον Γιάννη Αγγέλου.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ,


Τι λένε οι μεγάλοι οικονομολόγοι που μας κυβερνούν;

Λουκέτο σε 6 ξενοδοχεία της Αθήνας!


Φόβοι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα…

Λουκέτο μπήκε σε 6 ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας, ανάμεσά τους και το ιστορικό ξενοδοχείο Εσπέρια που βρίσκεται στην οδό Σταδίου. Η κρίση, όμως, αγγίζει ακόμα και τα ξενοδοχεία 5 αστέρων της πρωτεύουσας, με τους ξενοδόχους να βρίσκονται σε απόγνωση.

υγκεκριμένα έκλεισαν ήδη τα ξενοδοχεία: Λα Μιράζ στην Ομόνοια (3 αστέρων), το Αμαρυλλίς Ιν στην οδό Μενάνδρου (2 αστέρων), το Αθηναία στην Αγίου Κωνσταντίνου (2 αστέρων), το City Plaza στην Αχαρνών (3 αστέρων) και το Κάνιγγος 21 (4 αστέρων) στην οδό Χαλκοκονδύλη 12.

Και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα κατεβάσει ρολά και το ξενοδοχείο Εσπέρια στην οδό Σταδίου (4 αστέρων).

Το Εσπέρια βάζει λουκέτο καθώς το Ταμείο Νομικών, στο οποίο ανήκει το κτίριο, δεν δέχτηκε να μειώσει το ετήσιο ενοίκιο που ανέρχεται σήμερα στο 1,5 εκατ. ευρώ. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και το Κάνιγγος 21, που εκμίσθωνε το κτίριο από το Ταμείο των Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, βάσει του νόμου για τις εκμισθώσεις δημόσιων κτιρίων, ο ενοικιαστής θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον το 6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

«Τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος ο τουρισμός της Αθήνας είχαν ήδη τις πρώτες συνέπειές τους, που είναι το κλείσιμο 6 ξενοδοχείων, και πολύ φοβόμαστε ότι και άλλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της πρωτεύουσας σύντομα θα αντιμετωπίσουν ανάλογο πρόβλημα», υπογραμμίζει μιλώντας στο Έθνος ο κ. Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και συνεχίζει: «Η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας και η συνεχιζόμενη αναταραχή καθιστούν την πρωτεύουσα έναν μη δελεαστικό προορισμό, παρόλο που όλα τα αντικειμενικά στοιχεία είναι θετικά και θα μπορούσε η Αθήνα να φιγουράρει μεταξύ των πλέον δημοφιλών ευρωπαϊκών μητροπολιτικών προορισμών».

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, «το 30% των επιχειρήσεων θα πάνε σε αναγκαστικό λουκέτο, αν δεν καταφέρουν να βρουν αγοραστή». Οι 2 στις 100 μικρές μονάδες ετοιμάζονται να κλείσουν, ενώ οι μεγάλες αναζητούν αγοραστές, καθώς αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ρευστότητας και αυξημένες υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα ο τζίρος τους υπέστη σημαντική μείωση λόγω των μεγάλων εκπτώσεων και προσφορών στις τιμές, αλλά και επειδή «απορρόφησαν» τις διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ, με αποτέλεσμα πολλές μονάδες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας ήταν μειωμένες κατά 10% και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο του 70% με 75% για τα 5, 4, και 3 αστέρια και στο 40% για τα 2 αστέρια.


Να δούμε τι μας ξημερώνει...

«Από αύριο ξεκινάει μια νέα ημέρα στη μεταπολίτευση»


Δήλωση όλο νόημα από τον Καρατζαφέρη

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και το Γιώργος Καρατζαφέρης και βγαίνοντας, όπως συνηθίζεται, έκανε δηλώσεις.

«Σήμερα θα δούμε πόσοι σκεφτόμαστε ελεύθεροι και πόσοι θα πάμε στην κάλπη με διλήμματα. Περισσότεροι επενδύουν στην ελπίδα και λιγότεροι στον φόβο. Από αύριο ξεκινάει μια νέα ημέρα στη μεταπολίτευση», είπε όλο νόημα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.


Ο κ. αρλουμπολόγος ( κατά τον Γιάννη Καψή)!

«Πυρ ομαδόν» στρατηγών κατά του Πάγκαλο


Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων απαντούν στα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν φημιζόταν ποτέ για τη συμπάθειά του σ’ όποιον φοράει τη στολή. Τα αντιμιλιταριστικά του αισθήματα έγιναν ισχυρά και μόνιμα όταν κλήθηκε ως υπουργός Εξωτερικών να διαχειριστεί την κρίση των Ιμίων.

Η συνεργασία του με τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Χρήστο Λυμπέρη υπήρξε τραυματική. Ο ναύαρχος τον «κατηγόρησε» ότι του πρότεινε να «αφήσει να πάρει τη σημαία από τα Ίμια ο αέρας, για να τελειώνουμε».

Ο Λυμπέρης έφυγε από τη θέση του και ο Θ. Πάγκαλος δήλωνε ότι «προτιμώ να έχω έναν καλό διπλωμάτη, παρά ένα σύνταγμα Πεζικού».

Τώρα, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ξεπέρασε τα όρια ανοχής των ένστολών. Τους χαρακτήρισε τον πλέον «αντιπαραγωγικό κλάδο» και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων που δεν λέει να κοπάσει.

Οι αντιδράσεις των στρατιωτικών εξακολουθούν να είναι εντονότατες.

Με τοποθετήσεις τους στη Real News, μεταξύ άλλων, δηλώνουν απαντώντας στον Πάγκαλο:

Αντώνης Θεοχάρης: «Τρικυμία εν κρανίω ή έλλειψη κοινού νου;».

Γιάννης Ντουνιαδάκης: «Απουσία σοβαρότητας».

Ανέστης Τσουκαράκης: «Κατάφωρη αδικία».

Κωνσταντίνος Λουκόπουλος: «Δεν ήταν παρόρμηση της στιγμής».

Νίκος Παπαναστάσης: «Δεν τα είπε τυχαία, κάπου αποβλέπει».

Νίκος Παππάς: «Είναι φίλος μου, αλλά παρεκτρέπεται».

Αθανάσιος Κοντοκώστας: «Να ζητήσει συγγνώμη».

Γιώργος Ντάβρης: «Να ανακαλέσει».

Στέργιος Αποστολίδης:
«Δεν μπορεί να μας λέει αντιπαραγωγικούς».

Γεώργιος Καλαρώνης: «Είναι γνωστή η απάθεια και η αμετροέπειά του…».


Τι να ψήφισε άραγε;

Ψήφισε και ο Παπανδρέου


Τι είπε ο πρωθυπουργός σήμερα...

Στη Νέα Ερυθραία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Γιώργος Παπανδρέου. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Σήμερα είναι η ημέρα σημαντικών αποφάσεων. Κάνουμε ένα όραμα πραγματικότητα. Τον Καλλικράτη. Θα αλλάξει τη ζωή του στην καθημερινότητα και θα βοηθήσει για μια Ελλάδα καλύτερη και δικαιότερη. Παίρνουμε και αποφάσεις για να συνεχίσουμε τις δύσκολες αλλά αυτονόητες αποφάσεις. Η Ελλάδα μπορεί. Μπορούμε όλοι μαζί».
αύριο...


Θα επαληθευθούν;

PRESS-GR ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτά είναι τα ποσοστά για την Περιφέρεια Αττικής...


Ποιες είναι οι τελευταίες πληροφορίες και οι εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων για τη "μητέρα των μαχών"
Δημαράς 24%, Σγουρός 21%, 

Κικίλιας 18%

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR

Πυρετός επικρατεί στα κομματικά επιτελεία τα οποία παίρνουν διαρκώς στοιχεία και πληροφορίες για τις εκλογές ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής, όπου θα γίνει η "μητέρα των μαχών".
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, η τελευταία (πραγματική) εικόνα που επικρατεί τόσο στην Ιπποκράτους, όσο και στη Ρηγίλλης, με βάση τις αναλύσεις που κάνουν, δίνει:
-στον Γιάννη Δημαρά 24% με ανοδική τάση
-στον Γιάννη Σγουρό 21%
-στον Βασίλη Κικίλια 18%.
Είναι προφανές ότι ακόμη και την...
 ύστατη στιγμή, η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό όπως σημειώνεται από τα κομματικά στελέχη μπορεί να προκαλέσει την όποια τελική διαφοροποίηση.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More