14.5.11

Θα αρχίσουν να μας αγοράζουν και οι τούρκοι;

COLPO GROSSO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!


Η πώληση της ΣΕΚΑΠ, οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν, μεθοδεύσεις και πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται σε μία «προώθηση» της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας σε τουρκικά συμφέροντα. Την προηγούμενη Πέμπτη (5/5/2011) η εφημερίδα «Στόχος» κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο αποκλειστικό θέμα, που καμία άλλη εφημερίδα τόλμησε μέχρι τώρα να αγγίξει. Εμείς, αναδημοσιεύοντας το συγκεκριμένο άρθρο (που πολύ εύστοχα και αναλυτικά παρουσίασε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας), κάναμε μερικές «παρεμβάσεις» έτσι ώστε να μην υπάρχουν «παρεξηγήσεις».
Βέβαια, μαθαίνουμε πως το δημοσίευμα της εφημερίδας έφερε μεγάλη αναστάτωση, αλλά θεωρούμε καθήκον μας την αναδημοσίευσή του προκειμένου να «καλέσουμε» τους εμπλεκόμενους σε απαντήσεις – τοποθετήσεις. Όμως, επειδή τα θέματα που θίγονται στο συγκεκριμένο άρθρο – ρεπορτάζ, άπτονται εθνικών και οικονομικών συμφερόντων, θεωρούμε πως τόσο ο κύριος Καπελέρης (υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος), όσο και οι τοπικοί βουλευτές, τα κόμματα αλλά και η κυβέρνηση, οφείλουν να ερευνήσουν -γρήγορα- και να τοποθετηθούν σε ένα ζήτημα που ίσως να υπονομεύει την Ελληνικότητα της Θράκης εισάγοντας και τοποθετώντας την Άγκυρα ως βασικό ρυθμιστή της οικονομικής ζωής στην Αν. Μακεδονία και Θράκη.
Υπενθυμίζουμε πως τυχούσα πώληση (έμμεση ή άμεση) της ΣΕΚΑΠ σε τουρκικά κεφάλαια θα δημιουργήσει οικονομική θηλιά πίεσης για τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα θα γίνει η αγχόνη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της χώρας.
Διαβάστε το δημοσίευμα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…
Ποιός κυβερνητικός διοικητικός «σπρώχνει» την πώληση σε τουρκικά χέρια;
Φήμες για συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» φέρνουν ανησυχία στους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας και στους κατοίκους της περιοχής
Γιατί η ΑΤΕ παραχωρεί μία βιομηχανία που παίζει και εθνικό ρόλο στη Θράκη;
Με τρία «μέτωπα» πολιορκεί η Άγκυρα την ΣΕΚΑΠ!!!
Η υπόθεση πώλησης της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, δεν είναι σημερινή. Όμως, υπάρχουν βάσιμα στοιχεία, τα οποία συγκλίνουν στην πώληση της συγκεκριμένης κερδοφόρας και ισχυρής καπνοβιομηχανίας. Και η πώληση, δυστυχώς, προγραμματίζεται έτσι ώστε να γίνει σε… τουρκικά «κεφάλαια»!
Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε γίνει γνώστες ενός περίεργου παρασκηνίου, που αφορά την πώληση του «φιλέτου» της Αγροτικής, η οποία έχει πάρει απόφαση να «ξεφορτωθεί» την ΣΕΚΑΠ. Παλαιότερο ενδιαφέρον της ΠΑΣΕΓΕΣ να αγοράσει το μερίδιο της Αγροτικής, έχει μετατραπεί σε πλήρη αδιαφορία, ενώ άνθρωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ είχαν δηλώσει πως επιθυμούσαν την αγορά της ΣΕΚΑΠ και την μετατροπή της σε πρότυπη συνεταιριστική βιομηχανία… Η αλλαγή στάσης από την ΠΑΣΕΓΕΣ (που θα ήταν και η καλύτερη δυνατή λύση) έγινε όταν οι εκπρόσωποί της διαπίστωσαν πως η πώληση προωθούνταν «αλλού» και η επικοινωνία με τους εκπροσώπους της ΣΕΚΑΠ ήταν «προβληματική»…
Είναι τόσο μεγάλος ο ετήσιος κύκλος των οικονομικών εργασιών της ΣΕΚΑΠ, ώστε η εταιρεία πληρώνει φόρους προς το κράτος, που είναι ικανοί να συντηρούν δέκα (10) νοσοκομεία… Και αυτή η πληροφορία δεν είναι μυστική, αφού η καπνοβιομηχανία χαίρει της εκτίμησης των Ελλήνων καταναλωτών, αλλά έχει κάνει και σπουδαίες επιτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις στο εξωτερικό.
Το παράξενο και αμαρτωλό «τετράγωνο» προσώπων
Στην όλη υπόθεση της πώλησης της ΣΕΚΑΠ μαθαίνουμε πως σημαντικότατο ρόλο παίζουν τέσσερα πρόσωπα που συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα έχουν «παράξενες» διασυνδέσεις με επιχειρηματίες και παράγοντες από την Τουρκία. Οι πληροφορίες μας είναι διασταυρωμένες και δεν αποτελούν μυστικό στην Θρακιώτικη καπνοβιομηχανία, αφού είναι σε γνώση όλων των εργαζομένων σε αυτήν.
Πούλιος Χρήστος (αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΣΕΚΑΠ): Είναι τοπικό κομματικό στέλεχος του σημερινού κυβερνώντος κόμματος και διεκδίκησε (ανεπιτυχώς) την Δημαρχία Ξάνθης με την σημαία του ΠΑΣΟΚ. Στο παρελθόν φέρεται να έχει εργαστεί ως «αντιπρόσωπος» τσιγάρων σε τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι σήμερα ενδιαφέρονται να αγοράσουν την ΣΕΚΑΠ. Μάλιστα, σε παλαιότερη επίσκεψη τούρκων επιχειρηματιών στις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΑΠ έβαλε τουρκική σημαία στην καπνοβιομηχανία για να τους υποδεχθεί. Στην υπόθεση, τότε, είχαν εμπλακεί και οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας… Οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία του έχουν βγάλει το ψευδώνυμο «τούρκος»… Επίσης, ο Χρήστος Πούλιος είναι το «δεξί χέρι» του Σωκράτη Ξυνίδη, βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ και οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι άριστες.
Γαβριηλίδης Κώστας: Είναι υποψήφιο μέλος του συνδυασμού του κ. Πούλιου (στον Δήμο Ξάνθης) και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ. Σημειώνουμε πως προσλήφθηκε από τον κύριο Πούλιο ενώ η μητέρα του ήταν οικιακή βοηθός και ταυτόχρονα είχε την φροντίδα των παιδιών του Πούλιου…
Διορίστηκε προεκλογικά σε αργόσχολη θέση κλητήρα…
Σωτηριάδης Λάζαρος αντιπροέδρος του Σωματείου, Ο γιός του είναι οδηγός και σωματοφύλακας του Τσετίν, ο οποίος παίρνει τις περισσότερες μουσουλμανικές ψήφους στο νομό Ξάνθης και είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ… Διορίστηκε προεκλογικά χαριστικά σαν κλητήρας για ευνόητους λόγους.
Σταυρίδης Στέλιος: Γραμματέας του Σωματείου, επιθυμεί να γίνει προϊστάμενος όπως μαθαίνουμε, με μεγάλα απωθημένα εξουσίας. «Γυριστρούλης» κομματικά, πρώην «δεξιός», που τον τελευταίο καιρό έχει «κατασταλάξει» στο ΠΑΣΟΚ και ευελπιστεί πως θα ικανοποιηθούν τα επαγγελματικά όνειρά του. Θεωρείται ο «σκληρός» που φροντίζει να «περνάει» την κατάλληλη «γραμμή»…
Οι παραπάνω μαθαίνουμε πως με συντονισμένες επαναλαμβανόμενες κινήσεις αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς κατά το παρελθόν να πιέσουν το Δ.Σ. της εταιρείας για να βάλουν την Ziraat στο πακέτο των μετόχων της ΣΕΚΑΠ…!
Τουρκικό ενδιαφέρον με διάφορα πρόσωπα…
Τί συνέβη; Πληροφορίες μας αναφέρουν πως μεσολάβησε ενδιαφέρον τούρκων επιχειρηματιών που εκπροσωπούνται από την τουρκικών συμφερόντων τράπεζα Ziraat Bank (η οποία δραστηριοποιείται στην Θράκη), ενώ υπήρξε και ενδιαφέρον μίας Τουρκικής εταιρείας μεταφορών (όνομα Turker)! Ταυτόχρονα, έχουν παρουσιαστεί «κινήσεις» επιχειρηματιών μουσουλμάνων της Θράκης που θέλουν να δημιουργήσουν «επιχειρηματικό όμιλο» που θα διεκδικήσει την αγορά μεγάλου πακέτου μετοχών της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας…!
Προς τι τόσο ενδιαφέρον από τουρκικά κεφάλαια να αγοράσουν μία καπνοβιομηχανία; Πρώτον, το πολύ καλό όνομα της ΣΕΚΑΠ στις διεθνείς αγορές. Δεύτερον, τα «σήματα» της ΣΕΚΑΠ αξίζουν πολλά χρήματα. Τρίτον, το «biofilter» είναι μία πατέντα της ΣΕΚΑΠ που επίσης έχει πολύ μεγάλη αξία. Όμως στην περίπτωση του «τουρκικού ενδιαφέροντος» μείζονα λόγο έχει και η οικονομική ισχύ που θα αποκτήσει στην περιοχή της Θράκης ο μεγαλομέτοχος που θα αγοράσει το πακέτο μετοχών της Αγροτικής. Σημειώνουμε, απλώς, πως μεγάλη μερίδα των μουσουλμάνων της Θράκης (ιδιαίτερα οι ορεσίβιοι Πομάκοι) είναι αγρότες που ασχολούνται με την καλλιέργεια του καπνού. Και η καλλιέργεια αυτή είναι μονοκαλλιέργεια, δηλαδή δεν έχουν δυνατότητα πολλαπλών καλλιεργειών. Και ως εκ τούτου τα νοικοκυριά των (κυρίως) Πομάκων μουσουλμάνων της Θράκης, στηρίζονται στην πώληση του (έτσι κι αλλιώς πολύς καλής ποιότητας) καπνού στην ΣΕΚΑΠ… Και η Άγκυρα έχει σαφέστατα εκδηλώσει το ενδιαφέρον της στην προσέγγιση και στον εκτουρκισμό των Πομάκων της Θράκης. Με την ΣΕΚΑΠ σε τουρκικά χέρια, δεν θα υπάρχει εκτουρκισμός, αλλά πλήρης οικονομική εξάρτηση των ντόπιων Ελλήνων μουσουλμάνων, από τούρκους «επιχειρηματίες»… Άρα, η κατοχή της ΣΕΚΑΠ παίζει σημαντικότατο εθνικό ρόλο στην Θράκη…
Δεν είναι, όμως, μόνο η αγορά του καπνού (αν και η αγορά του καπνού γίνεται μέσω της ΣΕΚΕ, δεν παύει η ίδια η ΣΕΚΑΠ να διαθέτει την οικονομική ισχύ αφού μεταποιεί το αρχικό προϊόν-καπνό) που δίνει οικονομική και όχι μόνο ισχύ στην ΣΕΚΑΠ. Είναι οι εργαζόμενοι, που σίγουρα θα αντικατασταθούν από μουσουλμάνους στην περίπτωση που οι αγοραστές της καπνοβιομηχανίας θα είναι Τούρκοι επιχειρηματίες ή από Βούλγαρους πολύ χαμηλότερων ημερομισθίων όντας ευρωπαίοι υπήκοοι. Ταυτόχρονα, η συνεταιριστική καπνοβιομηχανία έχει ένα πολύ μεγάλο οικονομικό κύκλο στην Θράκη, στηρίζοντας πάρα πολλούς επιχειρηματίες. Και αυτό θα αλλάξει ριζικά, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες πιθανότατα θα θελήσουν να πραγματοποιούν αυτές τις συνεργασίες με άλλες -επιλεγμένες από τους ίδιους- επιχειρήσεις της Θράκης ή της Τουρκίας…
Κλείνοντας, θυμίζουμε πως στο όλο «πακέτο ΣΕΚΑΠ» πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και τα σχεδόν μηδενικά ανοιχτά «κεφάλαια» της εταιρείας, την κάνουν πάρα πολύ ελκυστική για αγορά ή για… κλείσιμο από κάποιον ανταγωνιστή.
Εμπλέκεται κυβερνητικός παράγοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης με τεράστια προσωπική περιουσία;
Στο όλο σκηνικό της πώλησης μαθαίνουμε πως δεν υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις από τον συνδικαλιστικό χώρο. Πληροφορίες, μάλιστα, μας αναφέρουν πως κάποιοι συνδικαλιστές βλέπουν με πάρα πολύ καλό μάτι την πώληση της εταιρείας σε… τουρκικά κεφάλαια!!! Κι εδώ, σε αυτό ακριβώς το σημείο, η υπόθεση μάλλον περιπλέκεται, αφού έντονες φήμες αναφέρουν πολιτικό παράγοντα της περιοχής, ο οποίος εμπλέκεται στο συγκεκριμένο θέμα της πώλησης, αλλά… ταυτόχρονα αναφέρεται και ως κάτοχος πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας (35 ακίνητα λένε οι «κακές» γλώσσες), ενώ η σύζυγός του έχει καταθέσει αίτηση διαζυγίου στην οποία ζητάει 4 εκατομμύρια ευρώ μετρητά, 14.000 ευρώ μηνιαία διατροφή και… τα μισά από τα ακίνητα του εμπλεκόμενου κυβερνητικού παράγοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αυτά, βέβαια, είναι φήμες που ίσως θα έπρεπε να γίνει κάποια έρευνα για να «ξεκαθαρισθούν». Δεν είναι σωστό να δρομολογούνται εξελίξεις πώλησης της καπνοβιομηχανίας και ταυτόχρονα να υπάρχουν τέτοιου είδους «μομφές» κατά προσώπου εμπλεκόμενου στην διαδικασία. Το ότι ο συγκεκριμένος ανήκει στη (σημερινό) κυβερνητικό στρατόπεδο, κάνει περισσότερο από επιτακτική την ανάγκη διαλεύκανσης της φημολογίας για την προσωπική του περιουσία, αφού πολλοί αναρωτιούνται είτε πως έκανε τόσα λεφτά, είτε γιατί η σύζυγός του ζητάει τόσα πολλά εάν ο κυβερνητικός αυτοδιοικητικός παράγοντας δεν τα έχει…;
Τόσο το κυβερνών κόμμα, όσο και οι δικαστικές αρχές, αλλά και ο υπόλοιπος «χώρος» , θα πρέπει να εμπλακούν και να φροντίσουν να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» που αφήνει -δυστυχώς- μεγάλα ερωτηματικά σε μία εποχή που η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθεί να σταματήσει τη διαφθορά, αλλά ταυτόχρονα και ο πολιτικος και συνδικαλιστικός χώρος δίνουν μεγάλες μάχες για να αποδείξουν την διαφάνεια των στελεχών τους… Και για να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα, είναι πολύ απλό, αρκεί να πάρει κάποιος δικαστικός την αγωγή διαζυγίου της συζύγου του τοπικού αυτοδιοικητικού παράγοντα… (μήπως η διωξη οικονομικου εγκληματος και ο κύριος Καπελέρης θα πρέπει να διερευνήσουν περαιτέρω την συγκεκριμένη υπόθεση ;)
Παράξενος ο ρόλος της ΑΤΕ αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής
Από το Καταστατικό της ΣΕΚΑΠ, πάντως, απαγορεύεται σε φυσικά πρόσωπα να κατέχουν μετοχές της, γι’ αυτό και οι μέτοχοι έως τώρα είναι είτε συνεταιρισμοί αγροτών κ.α. είτε φορείς και εταιρίες. Προσεχώς θα χρειαστεί τροποποίηση Καταστατικού, προκειμένου η εταιρία να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.
Συμπληρώνουμε πως η ΣΕΚΑΠ οδηγήθηκε στο σημερινό αδιέξοδο εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης που αύξησε δραματικά τη φορολογία των τσιγάρων (τρεις αυξήσεις μέσα στο 2010), με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί, για να παραμείνει στην αγορά, να απορροφήσει σημαντικό μέρος του φόρου.
Για να βγει από το αδιέξοδο η εταιρεία ζήτησε χρηματοδότηση από την ΑΤΕ, η οποία της αρνήθηκε, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα κατέχει πλέον του 40% των μετοχών της εταιρείας και έχει εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τόκους από αυτήν, αφού τα επιτόκια με τα οποία τη δάνειζε ήταν κατά πολύ υψηλότερα του μέσου όρου των επιτοκίων της αγοράς.
Έως πρόσφατα η ΑΤΕ κατείχε το 44,5% των μετοχών, έχοντας τελευταία ανεβάσει το συνολικό ποσοστό της σε περίπου 49,5% μετά την απορρόφηση εταιρίας – μικρομετόχου της ΣΕΚΑΠ, ενώ η ΣΕΚΕ (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας) κατέχει άλλο ένα πολύ σημαντικό ποσοστό (34%). Με δεδομένη την απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας να μείνει έξω από την επικείμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, είναι άγνωστο αν η ΣΕΚΕ θα εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει (και σε ποιο ποσοστό) στην αύξηση αυτή, ώστε ν’ αντιμετωπιστούν οι συσσωρευθείσες ζημίες της ΣΕΚΑΠ από μια καταστροφική περσινή χρονιά (2010).
Ενώ το σημερινό Μετοχικό Κεφάλαιο της ΣΕΚΑΠ είναι 11 εκατομμύρια ευρώ, μόνο πέρυσι η Καπνοβιομηχανία αναγκάστηκε να απορροφήσει 13,5 εκατ. ευρώ φόρους (που επιβλήθηκαν εκτάκτως από το Ελληνικό Δημόσιο), για να μην μετακυλήσει το κόστος στους καταναλωτές και καταβαραθρωθεί από τον ανταγωνισμό. Το 2010, γενικά, ήταν μια ιδιαίτερα άσχημη χρονιά για τις καπνοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει επανειλημμένα τους φόρους στον καπνό. Κι αν οι εκπρόσωποι των ξένων οίκων – κολοσσών της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας μετρούν ανάλογες με τη ΣΕΚΑΠ ζημίες, έχουν στην «πλάτη» τους τις μητρικές τους εταιρίες που μπορούν να αντισταθμίσουν τις ζημίες με κέρδη από άλλες αγορές. Η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία της Ξάνθης, όμως, δεν έχει την πολυτέλεια αυτή και βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δυσχερή θέση –με το φάσμα του «λουκέτου» μπροστά της, αν δεν ευοδωθεί η ζωτική αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της.
Με δεδομένο, πάντως, ότι υπάρχει γενική κατεύθυνση (με «ενορχήστρωση» του Γεν. Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή) για οικονομική διείσδυση Τούρκων επιχειρηματιών ή φορέων και παραγόντων της μειονότητας σε ο,τιδήποτε ελληνικό πωλείται στη Θράκη, κάποιοι θα πρέπει να κινηθούν ώστε να μην δημιουργηθούν εθνικά προβλήματα στην θέση των οικονομικών…
Άλλοι ενδιαφερόμενοι
Πληροφορίες φέρουν και ομίλους Ελλήνων επιχειρηματιών να ενδιαφέρονται για την αγορά της εταιρείας, ενώ την παρουσία του έχει κάνει ως πιθανός αγοραστής ένας Ινδός μεγιστάνας (κάτοχος βιομηχανιών που ξεπερνούν τις 100 στον αριθμό) ο οποίος θέλει να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών επειδή η αγορά της ΣΕΚΑΠ θα του επιτρέψει να «βάλει πόδι» στην Ευρώπη μέσω της Ελληνικής Καπνοβιομηχανίας.
Κρίσιμη συνάντηση – σύσκεψη στις 13 Μαΐου
Σε ένα τετράμηνο (το πολύ) θα λήξει το θέμα της πώλησης της ΣΕΚΑΠ και πολλοί κάτοικοι της περιοχής (και όχι μόνον) αγωνιούν. Μαθαίνουμε πως η αγωνία των εργαζομένων στην συνεταιριστική καπνοβιομηχανία έχει φτάσει στο κατακόρυφο, ενώ έχουν εμπλακεί (και διεξάγουν έρευνες) μέχρι και διάφορες υπηρεσίες που ανησυχούν για την πιθανότητα αγοράς του μεριδίου της Αγροτικής από Ευρωπαϊκά κεφάλαια που θα κρύβουν «άλλους» από πίσω τους. Οφείλει, λοιπόν, η κυβέρνηση Παπανδρέου να αποδείξει πως ενδιαφέρεται πραγματικά για την οικονομία, για την ανάπτυξή της στην περιφέρεια και ειδικά σε ακριτικές περιοχές, αλλά και πως δεν θέλει να δημιουργήσει τεράστια εθνικά προβλήματα στην Θράκη. Προβλήματα, που θα έχουν αποκλειστικά την δική της σφραγίδα και ευθύνη…
Στις 13 Μαΐου γίνεται ένα κρίσιμο συμβούλιο για το μέλλον της εταιρείας, όπου και θα συζητηθεί η πιθανή αλλαγή του καταστατικού της ΣΕΚΑΠ, το οποίο στέκεται εμπόδιο αυτή τη στιγμή στην πώληση της εταιρείας. Το «κλειδί» της όλης υπόθεσης το κρατάει στα χέρια της η ΣΕΚΕ, αφού είναι η εταιρεία που αγοράζει τον καπνό από τους καπνοκαλλιεργητές όλης της Θράκης και ως εκ τούτου διαχειρίζεται μεγέθη της περιοχής που δεν είναι μόνο οικονομικά. Η ΣΕΚΕ κατέχει περισσότερο από 34,5% (δηλαδή περισσότερο από 1/3) και με την καταστατική μειοψηφία μπορεί να μπλοκάρει, να επηρεάσει αποφάσεις για αύξηση κεφαλαίου και την είδοσο των ιδιωτών…
Κλείνοντας, θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα ερώτημα στην κυβέρνηση και τους παρατρεχάμενούς της στην Θράκη:
Πιστεύετε πράγματι πως αν η ΣΕΚΑΠ πουληθεί σε τουρκικά συμφέροντα, η Θράκη θα συνεχίσει να είναι ίδια;
Μπορείτε, πράγματι, να πιστεύετε πως με μία τέτοια -τεραστίων διαστάσεων- τουρκική οικονομική διείσδυση στην Θράκη, θα εξυπηρετηθούν Ελληνικά συμφέροντα;
Είστε σε θέση, αγαπητέ κύριε Παπανδρέου και αγαπητέ κύριε Ξυνίδη να «ζυγίσετε» το συμφέρον της χώρας και να το βρείτε θετικό με την πώληση μίας τόσο μεγάλης βιομηχανίας στην Τουρκία;
Μήπως θα έπρεπε να σας ρωτήσουμε ποιό είναι το ηθικό για εσάς και πώς εννοείτε το εθνικό συμφέρον και την προάσπιση της ίδιας μας της πατρίδας;


Και όμως ο πρωθυπουργός της πράσινης ακρίδας εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον αποτυχημένο Παπακωνσταντίνου!

Έλλειμμα 9,5%, ανεργία στο 15,2% και χρέος στος 157,7% προβλέπει η Κομισιόν για φέτος αν δεν ληφθούν και νέα μέτρα!


Νέα αρνητικά στοιχεία ανακοίνωσε για την Ελλάδα η Κομισιόν, στην εαρινή της έκθεση. Όπως αναφέρει, αν δεν ληφθούν νέα μέτρα τότε το έλλειμμα θα παραμείνει φέτος στο 9,5%.
Το ανησυχητικό είναι ότι τόσο το έλλειμμα όσο και το χρέος θα ανέλθουν σε επίπεδα έξω από τους στόχους του μνημονίου.
Σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της ΕΕ, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί από 10,5% του ΑΕΠ το 2010, σε 9,5% το 2011, για να μειωθεί περαιτέρω στο 9,3% το 2012. Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι από 142,8% του ΑΕΠ το 2010, θα ανέλθει στο 157,7% το 2011, από 145,2% που προβλέπει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, ενώ αναμένεταινα φτάσει το 166,1% το 2012.
Ανακοινώνοντας τις προβλέψεις της Κομισιόν ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Ολι Ρεν, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρνητική το 2011 (-3,5% του ΑΕΠ), ενώ η ανάκαμψη θα επανεμφανιστεί το 2012 με +1,1%.
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για την ανεργία, η οποία αναμένεται να ανέλθει από το 12,6% το 2010, στο 15,2% το 2011, ενώ το 2012 θα φτάσει το επίπεδο του 15,3%, δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη, μετά την Ισπανία (20,2%).
Ο πληθωρισμός από την άλλη, υπολογίζεται ότι θα μειωθεί από 4,7% το 2010 στο 2,4% το 2011 και στο 0,5% το 2012. Επειδή όμως, το 2010 ο πληθωρισμός ήταν κυρίως φορολογικός (λόγω των συνεχώς αυξήσεων του ΦΠΑ) εκτιμάται ότι και αυτά τα στοιχεία θα βγουν “εκτός προγράμματος” σε περίπτωση που υλοποιηθεί κάποια από τις σκέψεις της κυβέρνησης για νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, ή για μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών σε άλλους ανώτερους συντελεστές.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε ότι σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8%, για πρώτη φορά από το τελευταίο τρίμηνο του 2009. Αυτό το στοιχείο από μόνο του θεωρείται ως κάτι ενθαρρυντικό.
Ο Επίτροπος Όλι Ρεν τόνισε ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ είναι σαφώς ενθαρρυντικά και δήλωσε ικανοποιημένος από τις περισινές δημοσιονομικές επιδόσεις, χαρακτηρίζοντας «ανευ προηγουμένου» τη υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες.
Δεν υπολόγισε κανείς όμως, την άτυπη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος εδώ και μήνες, τις περικοπές στα πάντα, ενώ η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια.
To Yπουργείο Οικονομικών πάντως, επιμένει να λέει ότι η ύφεση ρυχαίνει σημαντικά. Στην ανακοίνωσή του μάλιστα, αναφέρει ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012, καθώς ξεπεράστηκε το κατώτερο σημείο ύφεσης.
Με άλλα λόγια φτάσαμε στον πάτο και έχει αρχίσει η “αναρρίχηση”. Όλως τυχαίως αυτά τα θετικά στοιχεία έρχονται λίγο πριν τις συζητήσεις για τη λήψη και νέου δανείου, αλλά και λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, με τη συμμετοχή μάλιστα και του Ντομινίκ Στρος Καν.
Σε λίγο θα μας πουν ότι η κρίση πέρασε και εμείς οι κακοπροαίρετοι δεν το έχουμε καταλάβει!
Αναρτήθηκε από τον/την economikos


Πρωθυπουργός εκτός τόπου... και χρόνου...

Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, λέει ο πρωθυπουργός!

Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου απόκτησης πρωτογενούς πλεονάσματος, είμαστε στον σωστό δρόμο, προχωράμε μπροστά και δεν διαπραγματευόμαστε νέους όρους, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Όσλο, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Προοδευτική Διακυβέρνηση με θέμα: «Η ατζέντα μετά την κρίση για την κεντροαριστερά».
Η συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γ.Στόλτενμπεργκ, τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Ε.Γκίλμορ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, επισημαίνοντας από την άλλη, ότι και η παραμικρή δυσκολία στην ελληνική οικονομία διογκώνεται, ενώ όλοι έχουν γίνει ειδικοί στην ελληνική οικονομία. Τόνισε ότι τα «σενάρια καταστροφής» δεν βοηθούν τις επενδύσεις και εν γένει το κλίμα στην αγορά και επανέλαβε: «αφήστε την Ελλάδα ήσυχη να κάνει την δουλειά της».
Ερωτηθείς για τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρώτοι εμείς έχουμε πει πως έχουμε την ευθύνη για το έλλειμμα και το χρέος, η πρώτη ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος είναι δική μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το διεθνές σύστημα, συμπεριλαμβανομένων και των οίκων αξιολόγησης δεν επιτρέπει κερδοσκοπικά παιχνίδια. «Η διαφάνεια αποτελεί αίτημα της παγκόσμια ατζέντας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2012, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα δραστικά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, είπε για τα πρώτα θετικά σημάδια με την αύξηση των εξαγωγών και τον τουρισμό, επισήμανε ότι οι αγορές είναι ακόμα φοβισμένες, προσθέτοντας ωστόσο ότι «όπως προχωράμε θα τις πείσουμε». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο fast track για την προσέλκυση επενδύσεων.
Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα αφέθηκε μόνη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της, ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μας δεν είναι μόνη, καθώς βοηθήθηκε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό και τόνισε ότι παρά τους διαφόρους και διαφόρων ειδών φόβους που υπάρχουν στην Ευρώπη, απαιτείται συλλογική απάντηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Σε ότι αφορά την ερώτηση «ποιο θα είναι το μέλλον της Ευρώπης μετά την κρίση, δεδομένου του φόβου των πολιτών, της απώλειας μισθών και δικαιωμάτων και εν μέσω διαφόρων συζητήσεων στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης», ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «υπάρχει πόνος για τα προβλήματα του κόσμου», πρόσθεσε ότι είμαστε στην μέση του δρόμου για μια βιώσιμη οικονομία, με την Ελλάδα να βρίσκεται στον σωστό δρόμο, και πρόσθεσε ότι η προοδευτική Ευρώπη έχει τις δυνατότητες ώστε να υπάρξουν συνθήκες ανάπτυξης με ένα διαφορετικό μοντέλο που θα εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και κοινωνικά δικαιώματα.
Συνάντηση Παπανδρέου-Στόλτεμπεργκ
Η συνεργασία στους τομείς της μεταφοράς φυσικού αερίου και των ερευνών για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου ή φυσικού αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος ήταν οι δύο τομείς που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδας και Νορβηγίας, Γιώργου Α. Παπανδρέου και Γιενς Στόλτεμπεργκ στο Όσλο.
Σε κοινές δηλώσεις στις οποίες προέβησαν οι δύο πρωθυπουργοί πέραν των δύο προαναφερθέντων τομέων τονίστηκε η στενή συνεργασία των δύο χωρών και σε μια σειρά άλλους τομείς, ενώ υπογραμμίστηκε και η ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην Λιβύη.
Ο Νορβηγός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η στρατιωτική δράση είναι απαραίτητη για το σταμάτημα των επιθέσεων στους αμάχους, αλλά «η τελική λύση πρέπει να είναι πολιτική».
Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρέπει να υπάρχει αυτοπεποίθηση και να δοθεί ελπίδα στην χώρα, καθώς η κυβέρνηση έλαβε δύσκολα μέτρα και προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες όμως χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη «καθώς δεν φαίνεται ακόμα το φως» και τόνισε ότι τώρα που αλλάζουμε την χώρα και πάμε σε μια Ελλάδα με βιώσιμη ανάπτυξη απαιτείται αλληλεγγύη και ελπίδα.
Δημοσιεύθηκε στην Πολιτική


Με προσοχή κ. πρωθυπουργέ της συμφοράς μήπως μας βάλουν τις φωνές οι αλβανοί!

Ελλάδα και Νορβηγία ψάχνουν για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο!

«Οι ενεργειακοί τομείς συνεργασίας, όπως προείπατε, αφορούν στους αγωγούς. Επίσης, θα συνεργαστούμε και για τη διεξαγωγή ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου ή και φυσικού αερίου στο Ιόνιο, καθώς διαφαίνονται προοπτικές εκεί.
Δεν πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση από πλευράς μου, αφού δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί η έρευνα, αλλά, όπως και εσύ ανέφερες, η Νορβηγία διαθέτει πείρα, όχι μόνο στο πεδίο της έρευνας, αλλά και στη διαχείριση αυτών των περιουσιακών στοιχείων, που είναι πολύ επωφελή για το δημόσιο συμφέρον», υπογράμμισε το απόγευμα ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον νορβηγό ομόλογό του στο Όσλο, αναφερόμενος στις ερευνητικές εργασίες για τον εντοπισμό, αρχικώς και την άντληση στη συνέχεια, κοιτασμάτων πετρελαίου ή φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους.
Προηγουμένως ο νορβηγός πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και στο project μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κασπία.
«Συζητήσαμε επίσης το ζήτημα της ενέργειας, καθώς υπάρχουν πολλά έργα που αφορούν αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κασπία προς την υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω Ελλάδας. Η Νορβηγία συμμετέχει σε αυτά τα έργα και επιθυμούμε ιδιαιτέρως μια ακόμα στενότερη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, που θα αφορά στα εμπορικά έργα, αλλά και στη διαχείριση έργων που έχουν να κάνουν με πετρέλαιο και φυσικό αέριο», υπογράμμισε ο κ. Τζενς Στόλτενμπεργκ.
 
  Δημοσιεύθηκε στην Διεθνής Οικονομία


  Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!  ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ – ΟΣΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ!

  Το πολιτικό σύστημα της πατρίδος μας φθίνει διαρκώς και ολισθαίνει επικινδύνως θέτοντας σοβαρά εμπόδια στην επιβίωση του Ελληνικού Έθνους. Η φθορά των καθεστωτικών κομμάτων είναι ευτυχής κατάσταση με την προϋπόθεση να οδηγηθούν στην καθαρτήρια πυρά παίρνοντας μαζί τους στην χωματερή της ιστορίας ξένους σκοπούς και ανθελληνικές μεθοδεύσεις. Να χαθεί οριστικά από προσώπου γης κάθε ίχνος ανθελληνικού προσχώματος που αδυνατίζει και μικραίνει την Ελληνική Φυλή. Αυτό είναι το αληθινό συμφέρον του Ελληνισμού μας.

  Το καλό είναι ότι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση των καταστροφέων των εθνών βιάζεται πλέον να εγκαταστήσει άμεσα την μιαρή της εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι η επιθυμία των νεοταξικών αφεντικών του καθεστώτος μπορεί να επιβληθεί μονάχα σε μια περίπτωση. Αν τα κομματικά τους υποχείρια πετάξουν τις φιλολαϊκές τους μάσκες που φορούσαν τόσα χρόνια και ανταποκριθούν στο δανεικό πολιτικό τους πρόγραμμα για την διάλυση του εθνικού κράτους.

  Αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται στις μέρες μας. Με την Αριστερά να προδίδει τον Έλληνα Εργάτη προκειμένου να πάρει τη θέση του ο λατρεμένος της λαθρομετανάστης. Με την συνδικαλιστική ηγεσία να υποχρεούται να ακολουθήσει την σοσιαλιστική παράταξη του μνημονίου προτιμώντας την κομματική καρέκλα και την βουλευτική έδρα από την Εθνική Εργατική Τάξη, κονιορτοποιώντας την εθνική οικονομία και σκορπίζοντας πόρους δίχως να παράγει. Η δε Δεξιά είναι παραδομένη στις νεοφιλελεύθερες επιταγές του πολυεθνικού κεφαλαίου αντάμα με τους προαναφερθέντες συνέταιρούς της που ακολουθούν τα ίδια ακριβώς βήματα. Προσδεμένοι όλοι τους στο άρμα του διεθνούς σιωνισμού.

  Επομένως λοιπόν η ουσιαστική απώλεια της εθνικής μας σφριγηλότητας προέρχεται από την οικειοθελή παραίτηση του καθεστωτικού κράτους από την αντικειμενική του υποχρέωση και την αποστολή του. Υποχρέωση να υπηρετεί τη λαϊκή ευημερία και τη φυλετική συνοχή. Και αποστολή του είναι να καλλιεργεί την πατριωτική συνείδηση και την εθνική ισχύ.

  Η Ελλάς ήταν και είναι πάντα το φόβητρο της νεοταξικής συμμορίας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η μόνη ορθή επιλογή της είναι να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει. Να αναλάβει και πάλι τον εξανθρωπισμό της οικουμένης. Επομένως πρέπει να σηκωθούμε από τη σημερινή καθεστωτική σαπίλα που μας περιτριγυρίζει. Αυτό είναι εθνικό έργο και ιερό καθήκον που αντιστοιχεί στους ζωντανούς οργανισμούς και τους γνήσιους πρόμαχους της Ελληνικής Φυλής. Σε ελληνικές υπάρξεις αδούλωτες και απροσκύνητες. Όσοι ζωντανοί λοιπόν να αναλάβουν τις πολιτικές τύχες της Ελλάδος. Αλλά ζωντανοί και χρήσιμοι για το Ελληνικό Έθνος είναι όσοι γνωρίζουν να πολεμούν για κάστρα άπαρτα και ψυχές ελληνικές. Και αυτοί που επιθυμούν μα και αξίζουν στερεή ειρήνη είναι όσοι γνωρίζουν να ετοιμάζονται για πόλεμο φοβερό. Πόλεμο για λευτεριά και αξίες ενάντια σε υλισμό και βαρβαρισμό.

  Ηρεμία συνεπώς έχουν μόνο οι δυνατοί. Και δυνατοί είναι μόνο όσοι είναι προορισμένοι να προμαχούν υπέρ της ανωτερότητας της φυλής τους. Όσοι δηλαδή ανήκουν στην εθνική κοινότητα στο πνεύμα και το αίμα και νοιώθουν τον ελληνισμό να τρέχει συνεχώς μες στις φλέβες τους. Αυτοί μόνο είναι άξιοι να επικαλούνται την Ελλάδα. Όσοι διδάσκουν τα παιδιά τους να αγαπούν την πατρίδα τους και να τη βαστούν τρανή και αμόλυντη. Αυτοί που προπορεύονται στο στάδιο της γνώσης και το πεδίο της Τιμής. Άξιοι για πολιτισμό και για πόλεμο μαζί να καθοδηγούν άξιους Έλληνες και να ποδηγετούν τον θαυμασμό των άλλων λαών κάτω από την άξια ηγεσία τους. Οι αδύναμοι δεν έχουν άλλη μοίρα πλην από αυτή του σκλάβου.

  Ο δικός μας δυνατός ελληνικός λαός πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσει το ζήτημα της ηγεσίας του. Διότι οι ηγέτες του μαρτυρούν την κατάσταση που βρίσκεται ο λαός και εκφράζουν την έξωθεν μαρτυρία του Έθνους. Όταν οι ηγέτες έχουν βαλθεί να οδηγήσουν τη Φυλή από όλους τους δρόμους στην καταστροφή της, τότε ο λαός δικαιούται και κυρίως υποχρεούται να ανατρέψει τους κακούς ηγέτες με κάθε τρόπο. Οι αληθινά λεύτεροι και δυνατοί Έλληνες οφείλουν κάθε ώρα και στιγμή να αναζητούν και να αναδεικνύουν ως ηγέτες τους Άριστους Πολίτες της Φυλής στο ήθος, την αξία και τη φιλοπατρία. Όταν δε οι ηγέτες είναι σώματα ξένα προς τη φυλή που διοικούν, όταν έχουν λάθρα παρεισφρήσει για ολέθριους σκοπούς, τότε η ποινή τους πρέπει να είναι εξοντωτική και ανηλεής. Όλεθρος στους ολετήρες χάριν της Ελληνικής Φυλής.

  Το Ελληνικό Έθνος δεν είναι καμωμένο για να κάνει μικροπολιτική. Αποστολή του είναι να πορεύεται σαν μια ενιαία σιδερόφρακτη Φάλαγγα Ελλήνων. Να ζει, να αναπτύσσεται, να γεννά νέους πολιτισμούς και να κατακτά ισόβια την θέση του αρχηγέτη της οικουμένης http://www.youtube.com/watch?v=5WTb4eL-Ems&feature=channel_video_title. Με Έλληνες ζωντανούς και δυνατούς, αληθινούς Εθνικοκοινωνιστές. Αποφασισμένους να δικαιώνουν το άδικα χυμένο ελληνικό αίμα και να βαδίζουν μπροστά. Δίχως ανθέλληνες νταβατζήδες και βάρβαρους λαθροφονιάδες. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ. ΕΛΛΑΣ Ή ΤΕΦΡΑ.

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
  http://karachalios-spiros.blogspot.com/
  http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


  Ο πλέον αποτυχημένος υπουργός οικονομικών τι περιμένει για να κάνει χαρακίρι;

  “Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές το 2012″ είπε ο Γιούνκερ. Κύριε Παπακωνσταντίνου που είναι οι στόχοι σας;  “Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές το 2012″ είπε ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, σε γερμανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το Reuters.
  Aυτή η δήλωση και επισήμως δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει πέσει έξω σε όλα.
  Στο μνημόνιο, στις μεταρρυθμίσεις, ακόμα και στις προβλέψεις της για το πότε θα μπορέσουμε να δανειστούμε χωρίς τοκογλυφικούς όρους!
  Οι εξαγγελίες ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2011 είχαν διαψευστεί εδώ και μήνες. Οι τελευταίες μόνιμες δηλώσεις όμως του Υπουργού Οικονομικών ότι γίνονται προσπάθειες να βγούμε στις αγορές μέσα στο 2012, αποτελούν απλώς επικοινωνιακή πολιτική.
  Έχουμε ξαναπεί στο olympia, ότι όλοι καίγονται για ένα πράγμα: Ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης (ESM) που ενεργοποιείται στα μέσα του 2013, θα αντικαταστήσει τον προσωρινό μηχανισμό EFSF, ωστόσο ο μόνιμος μηχανισμός, δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ!
  Οι λόγοι; Αυστηροί όροι, πλέον των γνωστών, νέο μνημόνιο για όποια χώρα ενταχθεί και γενικότερα απεχθείς όρους για όποιον ενταχθεί.
  Αναρτήθηκε από τον/την economikos


  Απόψεις.

  Παραίτηση (σήμερα) Παπούλια, εκλογές και δημιουργία κυβέρνησης ΑΡΙΣΤΩΝ (και αποφασισμένων) για να σωθεί η χώρα!

  Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 13, 2011
   
  Κι ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Αγίου Πέτρου, αφήνουμε τα λεπτά να κυλούν ως την ώρα που το δηλητήριο που βρίσκεται ήδη στις φλέβες μας επιφέρει το θάνατο.
  Μια τέτοια ομαδική μαλάκυνση μόνο ένας συνδυασμός  κορυφαίων ιστορικών αναλυτών και ψυχολόγων μπορεί να διαλευκάνει.
  Τι περιμένουν οι επιφανείς επιχειρηματίες της χώρας; Τι περιμένουν οι πνευματικοί ταγοί της; Τι περιμένουν τέλος πάντων οι ισχυροί ιδιοκτήτες των ΜΜΕ;
  Μήπως περιμένουν από τους 300 καλοαναθρεμμένους προνομιούχους προύχοντες της Βουλής να εγκαταλείψουν τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμιά τους-εν μέσω εξαθλιωμένων ζητιάνων πολιτών- και να προσφύγουν σε εκλογές;
  Τι περιμένουμε ΟΛΟΙ μας και δεν απαιτούμε εδώ και τώρα εκλογές, τη μόνη δημοκρατική διέξοδο, στο κολασμένο αδιέξοδο που μας οδηγεί μια τόσο επικίνδυνη κυβέρνηση;
  Κι αν οι 300 χλιδάτοι της Βουλής, που έχουν βολέψει τα σόγια τους  υπερασπίζονται το σάπιο Βυζάντιό τους, όλοι εμείς  γιατί τους ανεχόμαστε;
  Δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να δολοφονούμε το μέλλον μας κάθε μέρα που περνάει μ αυτό το πολιτικό προσωπικό.
  Είναι εντυπωσιακή η παθητική στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος όπως ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»  λαμβάνει ως αποζημίωση 360.000 ευρώ το χρόνο-1000 ευρώ τη μέρα-και εξαντλείται σε αναποτελεσματικές πατρικές συμβουλές.
  Όφειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προκαλέσει εκλογές παραιτούμενος ΣΗΜΕΡΑ από τα καθήκοντά του, επικαλούμενος λόγους εθνικής επιβίωσης η νομιμοποίησης μιας κυβέρνησης που συνταγογραφεί ένα μετά το άλλο τα Μνημόνια στον κλινικά νεκρό ασθενή.
  Η παραίτηση Παπούλια-στο χέρι του είναι να είναι ξανά υποψήφιος-οι εκλογές και η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στη δημιουργία μιας ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΩΝ είναι μια τελευταία σοβαρή προσπάθεια διάσωσης της χώρας.
  Ανάλογα με τα ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα θα προτείνουν με υπευθυνότητα τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ για την επάνδρωση των υπουργείων χωρίς απαραίτητα να είναι κομματικά τους στελέχη τα πρόσωπα που θα υποδείξουν.
  Μόνο μια πανστρατιά των ΑΡΙΣΤΩΝ όπου κι αν βρίσκονται, πέρα από ιδεοληψίες  και μικροκομματικές σκοπιμότητες μπορούν να διασώσουν τη χώρα.
  Αλλά ακόμη κι αν αποτύχουν-αποτύχουμε, οφείλουμε να δοκιμάσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, το τελευταίο σχέδιο διάσωσης της χώρας.
  Αν έχει κανείς κάποιο καλύτερο, ας το προτείνει…


  Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More