14.5.11

Με προσοχή κ. πρωθυπουργέ της συμφοράς μήπως μας βάλουν τις φωνές οι αλβανοί!

Ελλάδα και Νορβηγία ψάχνουν για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο!

«Οι ενεργειακοί τομείς συνεργασίας, όπως προείπατε, αφορούν στους αγωγούς. Επίσης, θα συνεργαστούμε και για τη διεξαγωγή ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου ή και φυσικού αερίου στο Ιόνιο, καθώς διαφαίνονται προοπτικές εκεί.
Δεν πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση από πλευράς μου, αφού δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί η έρευνα, αλλά, όπως και εσύ ανέφερες, η Νορβηγία διαθέτει πείρα, όχι μόνο στο πεδίο της έρευνας, αλλά και στη διαχείριση αυτών των περιουσιακών στοιχείων, που είναι πολύ επωφελή για το δημόσιο συμφέρον», υπογράμμισε το απόγευμα ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον νορβηγό ομόλογό του στο Όσλο, αναφερόμενος στις ερευνητικές εργασίες για τον εντοπισμό, αρχικώς και την άντληση στη συνέχεια, κοιτασμάτων πετρελαίου ή φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους.
Προηγουμένως ο νορβηγός πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και στο project μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κασπία.
«Συζητήσαμε επίσης το ζήτημα της ενέργειας, καθώς υπάρχουν πολλά έργα που αφορούν αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κασπία προς την υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω Ελλάδας. Η Νορβηγία συμμετέχει σε αυτά τα έργα και επιθυμούμε ιδιαιτέρως μια ακόμα στενότερη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, που θα αφορά στα εμπορικά έργα, αλλά και στη διαχείριση έργων που έχουν να κάνουν με πετρέλαιο και φυσικό αέριο», υπογράμμισε ο κ. Τζενς Στόλτενμπεργκ.
 
    Δημοσιεύθηκε στην Διεθνής Οικονομία


    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More