19.3.11

Το δίδυμο της συμφοράς, της Ελληνικής παιδείας!

Διαμαντοπούλου - Χριστοφιλοπούλου σε διατεταγμένη υπηρεσία - Αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα!


diamanto-kaler-400Οι κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών που αντιδρούν στην κατάργηση 1.933 σχολείων σε όλη την επικράτεια, απλώνονται μέρα με τη μέρα σε όλη τη χώρα. Το δίδυμο της συμφοράς Διαμαντοπούλου - Χριστοφιλοπούλου σε λίγες ημέρες θα βρει μπροστά του όχι μόνο τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων που καταργούνται, αλλά την σύσσωμη αντίδραση εκατοντάδων σχολείων απ' όλη τη χώρα που δεν καταργούνται αλλά συμπαρίστανται στους αγώνες των σχολείων που καταργούνται. Στο μέτωπο της Μαθητικής Αντίστασης σε όλη τη χώρα καθημερινά προσθέτουν τις δυνάμεις τους ολόκληρες τοπικιές κοινωνίες, ο εμπορικός κόσμος και οι διοκήσεις των δήμων.

>>>
Μη χάσετε  στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ
Κάτω τα κουλά σας από τα ελληνικά σχολεία
Διαμαντοπούλου - Χριστοιλοπούλου σε διατεταγμένη υπηρεσία - Καταργούν 1.933 σχολεία σε όλη την επικράτεια - Σε όλη την χώρα απλώνονται οι κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών - Σχολεία-τέρατα 600 μαθητών σε φτηνά κτίρια χωρίς στατική επάρκεια - Δραματική έκκληση της Μαθητικής Αντίστασης για στήριξη στον αγώνα των μαθητών από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας δεν αφορά τα μειονοτικά στη Θράκη - Νέα σχολικά κτίρια και μεγαλύτερες εποδοτήσεις για τα μειονοτικά σχολεία ζητά ηΤουρκία
>>>

Χαρακτηριστικό παράδειγμα περί του πώς αντιλαμβάνεται το "Νέο Σχολείο" το δίδυμο της συμφοράς είναι ότι το 2ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, που είναι κτίριο... 80 ετών, στο οποίο θα στεγαστούν... 13 σχολικά τμήματα των 26 μαθητών.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις της Μαθητικής Αντίστασης

Οι κινητοποιήσεις μας απλώνονται σε όλη τη χώρα
"Κανένα σχολείο να μην κλείσει!
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις καταργήσεις των σχολείων μας. Είναι αποφασισμένη να μας γυρίσει αιώνες πίσω, να μας στοιβάξει στα "νέα" σχολεία χωρίς δικαιώματα.
Είμαστε όμως κι εμείς αποφασισμένοι να αντισταθούμε! Να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε να μην κλείσει κανένα σχολείο, να μη γίνει καμία συγχώνευση!
Ήδη οι κινητοποιήσεις μας απλώνονται σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής, οι καταλήψεις φτάνουν περίπου τις 50, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γίνονται καθημερινά σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και σε πόλεις και χωριά της επαρχίας.
Με την πρώτη σπίθα των αγώνων μας, η κυβέρνηση έβαλε μπρος το σχέδιο τρομοκράτησής μας. Άρχισε να μας απειλεί με αναπληρώσεις μαθημάτων τα Σάββατα και τις αργίες. Και είναι σίγουρο ότι δε θα διστάσει να εντείνει την τρομοκρατία. Γιατί μας φοβούνται, ξέρουν τη μεγάλη δύναμη που κρύβουν οι μαζικές μας κινητοποιήσεις, ξέρουν ότι το μόνο που μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια, το μόνο που μπορεί να απειλείσει την πολιτική τους είναι οι μαζικοί μας αγώνες!
Έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τις αντιστάσεις μας! Μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας που θέλουν να τους κάνουν λάστιχο και οδηγούνται σε απολύσεις. Μαζί με τους γονείς μας, μαζί με όλο το λαό, γιατί όλοι μας δεχόμαστε την ίδια επίθεση, έχουμε όλοι τον ίδιο εχθρό απέναντί μας.
Κανένα κλείσιμο σχολείου - Καμία συγχώνευση!
Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία!
Να δυναμώσουμε τις κινητοποιήσεις μας σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία!"

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
"Θέλουν να κλείσουν τα σχολεία μας.
Θέλουν να κάνουμε μια ώρα για να πάμε στο σχολείο μας.
Θέλουν να φτιάξουν σχολεία-τέρατα των 600 μαθητών με τριαντάρια (και βάλε) τμήματα.
Θέλουν να πληρώνουμε τα βιβλία μας.
Θέλουν να πληρώνουμε τα χαρτιά, τις καθαρίστριες, το πετρέλαιο, τους φύλακες, τη μετακίνηση, το ρεύμα, τα θρανία, τα πάντα από την τσέπη μας.
Θέλουν να πεθαίνουμε στο διάβασμα, να τρέχουμε στα φροντιστήρια, να καθόμαστε στο σχολείο μέχρι το απόγευμα, για να μας πούνε στο τέλος ότι «δεν χωράμε» στα Πανεπιστήμια, ότι δεν έχουμε δικαίωμα σε μια σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ότι ακόμα κι αν με τα χίλια ζόρια μπούμε σε μια σχολή θα μας πετάξουν έξω σε κανα-δυο χρόνια, για να γίνουμε άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι, δια βίου εκπαιδευόμενοι, δούλοι χωρίς δικαιώματα.
Θέλουν να τα δεχόμαστε όλα χωρίς διαμαρτυρία, να καθόμαστε ήσυχοι, να κοιτάμε τη δουλειά μας και τον εαυτό μας, γιατί αλλιώς μας περιμένουν απουσίες, αποβολές, φακέλωμα, αστυνομικοί, εισαγγελείς, δικαστές να μας «διδάξουν» ποιο είναι το καλό μας.
Θέλουν να διώξουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών από τα σχολεία!
Πρέπει και μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!
Να κάνουμε συνελεύσεις σε κάθε σχολείο σε όλη την Ελλάδα, να συζητήσουμε, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε για το δικαίωμα το δικό μας και όλου του λαού σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
Να σταθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων, που μένουν απλήρωτοι για μήνες, που βλέπουν τους μισθούς να μειώνονται και τις απολύσεις να πέφτουν σύννεφο, που έχουν τους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν, που έχουν τους λογαριασμούς να τους πνίγουν.
Να παλέψουμε μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μας ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων,
ενάντια στο κλείσιμο οποιουδήποτε σχολείου!
Δεν θα γίνουμε η γενιά των χαμένων δικαιωμάτων!
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι!
Με τους αγώνες μας θα κατακτήσουμε ξανά τα δικαιώματά μας!"

Μάνος Μεϊμαράκης


Φύγε, ΤΩΡΑ!

Ιατρόπουλος προς Παπανδρέου: «Φύγε, ΤΩΡΑ!».

Ανοιχτή προ-ειδο-ποίηση του Δημήτρη Ιατρόπουλου, ως συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης.

Αυτά τα σύννεφα είναι δικά μας, και τα ποτάμια αυτής της χώρας και τα δέντρα. Και όλα τα κορίτσια και τα αγόρια και τα πουλιά.

Κι αν σου λέω για τα σύννεφα, έχουμε δικό μας ουρανό εμείς, δικό μας άνεμο, δικούς μας αστρικούς αρχηγούς, δικές μας παρουσίες και οπτασίες.

Έχουμε δική μας ιστορία, το κατάλαβες;
Μέσα στο δικό σου διαβατήριο όμως, κοιμάται ένα ψεύτικο όνομα, μια ληστευμένη φυσιογνωμία, ένα ξένο παράρτημα ζωής.
Φύγε λοιπόν τώρα, φύγε! Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.
Εμείς όταν ανασαίνουμε μιλάμε με τους καιρούς και τα χρόνια. Κι όταν κοιταζόμαστε, «βλέπουμε» κιόλας, ο ένας τον άλλο.
Στα δικά μας τα χώματα, κυκλοφορεί μια Ιδέα που δεν πεθαίνει, δεν αλλάζει, δεν υπόκειται σε νόμους, δε μπαίνει σε διατάξεις, δεν μετατρέπεται σε εγκυκλίους.
Κι αυτό που εμείς ονομάζουμε Λόγο Τιμής, είναι δικό μας απόκτημα, διαχρονική κατάκτηση, εμείς εδώ φίλε, έχουμε πληρώσει με πολύ αίμα αυτά τα σύνορα, αυτή τη σημαία, είμαστε νοικοκυραίοι, είμαστε νοματαίοι.
Ξέρεις από πού έρχεται η λέξη; Από το «ονοματαίος». Που σημαίνει νοικοκύρης με όνομα, άνθρωπος με βάση και ουσία.
Και πάνω απ όλα, αφεντικό της γης του και των προγόνων του.
Και πάνω απ τα άλλα, κτήτορας, ιδιοκτήτης κι όχι ενοικιαστής, του ιστορικού του χρόνου.
Εσύ δεν μας κάνεις. Δε μιλάς κανονικά, τη σπουδαία πολυδύναμη γλώσσα μας.
Δεν ταιριάζεις με τα χνώτα μας, είσαι ξένος.
Και αυτά τα παραμύθια τώρα, ότι δεν υπάρχουν ξένοι πάνω στη Γη κι ότι όλοι είμαστε ίδιοι, να τα φορέσεις στα δικά σου παιδιά, όχι στα δικά μας, τ’ ακούς;
Πάνω στη Γη, είμαστε όλοι άνθρωποι, είμαστε Παρόμοιοι, αλλά δεν είμαστε Ίδιοι.
Μην κάνεις αστεία με τη γλώσσα μας γιατί είναι η σπουδαιότερη πάνω στον πλανήτη και καθαρίζει τις έννοιες και δίνει όνομα στα πράγματα και στις ιδέες, και φιλοξενεί ιδανικά και ποτίζει το Πνεύμα.
Όλα εδώ μέσα είναι κόκκινα από το αίμα που αιώνες τώρα χύνουμε για να στήσουμε και να στηρίξουμε αυτή την πατρίδα.
Όλα εδώ μέσα είναι γαλανά από τον καθαρό μας ουρανό.
Όλα εδώ μέσα είναι πράσινα από τα πανάρχαια δέντρα μας.
Όλα εδώ μέσα είναι μπλε από την αθάνατη, τη δικιά μας θάλασσα.
Όλα εδώ μέσα είναι μαβιά από το χρώμα των υπέροχων δειλινών μας.
Όλα εδώ μέσα είναι κίτρινα από τις θεϊκές μαργαρίτες και τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα μας.
Όλα εδώ μέσα είναι λευκά απ τα ασβεστωμένα σοκάκια και τα παραθυρόφυλλα των νησιών μας.
Κι ήρθες εσύ, να μας φέρεις το ΜΑΥΡΟ!
Φύγε, δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.
Γύρνα εκεί που γεννήθηκες. Έχεις κι εσύ πατρίδα, τη σεβόμαστε, δεν ήρθαμε εκεί να στη διαλύσουμε, να την ξεπουλήσουμε, να την σβήσουμε απ το χάρτη των Εθνών, των Λαών και των Ηπείρων.
Εσύ όμως ήρθες εδώ και παριστάνεις τον δικό μας χωρίς να είσαι. Λες ψέματα, δεν μας μοιάζεις, δεν μας ταιριάζεις. Φύγε, φύγε τώρα!
Είχαμε θεσπέσια δάση, φυτεμένα απ τα μαγικά χέρια των Θεών μας εδώ και χιλιάδες χιλιάδων χρόνια. Και μας τα κάψανε αυτοί που σε έστειλαν για να διαλύσεις τη χώρα μας.
Έχουμε αθάνατα, πανέμορφα νησιά. Κι ήρθες εσύ και αρχίσανε οι ψυχοπαθείς εχθροί του τόπου μας να ζητάνε τα νησιά μας, να τα τυλίξουνε σε μια κόλλα χαρτί, σ ένα ψευτοσυμβόλαιο, να τα κάνουν τραπουλόχαρτα των τοκογλύφων φίλων σου και των προστατών σου.
Έχουμε το λαό μας, να δουλεύει και να χαίρεται τον ήλιο του, τις παρέες του, τα έθιμά του, τις παραδόσεις του, τις ανθρώπινες σχέσεις του, την επαφή του με τη χρυσή παλέτα της ιστορίας του.
«Με Ποσειδώνα κι ΄Αη Νικόλα στην αρμύρα,
ίδιο καράβι, ίδια ρότα, ίδια μοίρα».
Εδώ το Πάσχα, το λέμε Λαμπρή, εδώ μαζί με τον Ιησού ανασταίνεται και η Περσεφόνη, εδώ η Ανάσταση είναι το άλλο πρόσωπο της Άνοιξης, εδώ οι Ποιητές μας, δίδαξαν στην υπόλοιπη ανθρωπότητα τη διαφορά και την απόσταση ανάμεσα στο «βρίσκομαι», στο «είμαι» και στο «υπάρχω».
Κι ήρθες εσύ να τα διαλύσεις όλα, να τα ξεπουλήσεις όλα, να τα σβήσεις απ το χάρτη των Εθνών, των Λαών και των Ηπείρων.
Το ξέρουμε δεν είσαι μόνος σου, αυτοί που σε στείλανε, σου ετοίμασαν και την προίκα σου στον τόπο μας εδώ και χρόνια.
Και μαζί σου, στείλανε και αρμαθιές, ασκέρια, ομάδες από δικούς σου που ψευτομιλάνε κι αυτοί τη γλώσσα μας, όπως όλοι οι υπάλληλοι κάθε υπηρεσίας.
Όσο για τους άλλους, τους δικούς μας, τους Εφιάλτες, τους ΠηλιοΓούσηδες, τους Νενέκους, αυτούς, όση δύναμη κι αν νομίσουν πως έχουν, όση εξουσία κι αν έχουν αγοράσει με τα λεφτά του δικού μας ιδρώτα, ξέρουμε καλά, τι θα τους κάνουμε.
Έχουμε μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ξέρεις...
Εσύ κοίταξε τον εαυτό σου μονάχα, τίποτε άλλο. Και φύγε. Φύγε τώρα. Δεν είσαι δικός μας.
Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.
Μη νομίσεις ότι θα τα καταφέρεις με τίποτε μισθοφόρους
. Μας έχει ξανατύχει. Και τους περάσαμε απ τη μηχανή του κιμά.
Μην πιστέψεις ότι θα σε αφήσουμε να πουλήσεις την πατρίδα μας. Μην ξεγελαστείς ότι έχεις κάποια δύναμη.
Τίποτε εδώ μέσα δεν σου ανήκει. Ούτε ο Στρατός Μας, ούτε το Ναυτικό Μας, ούτε η Αεροπορία Μας, ούτε το Λιμενικό Μας, ούτε η Αστυνομία Μας, ούτε η Πυροσβεστική Μας, κατάλαβες;
Φύγε τώρα, δεν είσαι δικός μας, άδειασέ μας τη γωνιά, δεν σε θέλουμε.
Φύγε όσο είναι καιρός. Νιώσε το, μέσα στο όποιο μυαλό σου. Για να μην το νιώσεις στο πετσί σου.
Φύγε από δω. Δεν σε θεωρώ προδότη. Είσαι καλός πατριώτης. Υπηρετείς την πατρίδα σου κι εσύ, όπως κι εγώ, αυτή τη στιγμή. Είμαστε κι οι δυό πατριώτες.
Αλλά σε διαφορετική πατρίδα ο καθένας…
Φύγε λοιπόν, τώρα, όσο είναι καιρός...
Φτάνει με σένα. Για τους «άλλους» θα φροντίσουμε εμείς. Μην ανακατεύεσαι στα δικά μας πράγματα..
Φύγε, ΤΩΡΑ!
















Δημήτρης Ιατρόπουλος                                                                                                                                ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.com
http://essetaihmar.blogspot.com


Και η κυβέρνηση ασχολείται πως θα επιστρέψει τα χρήματα στους τοκογλύφους!

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Δ.ΘΡΑΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΑΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ...

Έλληνες, την ώρα που εμείς τρωγόμαστε, βριζόμαστε, αφοριζόμαστε μεταξύ μας...και είμαστε έτοιμοι να αναβιώσουμε τον δεύτερο εμφύλιο πόλεμο και ζούμε σε φανατικούς, πολιτικούς και...θρησκευτικούς ομιχλώδεις κόσμους, την ώρα αυτή, κάποιοι με αστραπιαίους ρυθμούς, πριονίζουν και κομματιάζουν, με την βοήθεια των γνωστών και αγνώστων ανθελλήνων, την πατρίδα μας.
-Μετά την πράσινη σημαία που κατασκεύασαν, σε παραλλαγή της τουρκικής, με την ημισέληνο και τρία αστέρια και την κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε ιστοσελίδες και διάφορα φόρα, χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ανθελληνικό κλίμα και αγνοώντας πλήρως και επιδεικτικά την χώρα στην οποία ανήκουν, την Ελλάδα, ως Έλληνες πολίτες, οι αξιαγάπητοι κατά μερικών, φιλότουρκοι της δυτικής Θράκης, έκαναν από ότι φαίνετε γνωστό σε όλους, την ύπαρξη και εθνικού ύμνου.

-Διαβάστε τα παρακάτω και κατόπιν εάν έχετε το σθένος, πέστε στα παιδιά σας ποια πατρίδα τελικά θα τους αφήσετε.
Σχόλιο: Οι περισσότεροι από τους ¨Τούρκους φίλους¨ που μας έρχονται στην Ελλάδα, με τους οποίους χαριεντίζονται νομάρχες δήμαρχοι ''κτλ''...,στην Τουρκία συχνά παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις υπό την σκιά της σημαίας της ανεξάρτητης Δ. Θράκης.
Να λοιπόν ο εθνικός της ύμνος που γράφτηκε από τον Σουλειμάν Ασκερί:



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ....

Ω γνήσιο τέκνο των Τούρκων της Δυτικής Θράκης τι ευτυχία σε σένα
Εσύ με το αίμα σου έδωσες ζωή στον πόλεμο της ανεξαρτησίας.
Ο τρανός σου ηρωισμός χαράχτηκε σε κάθε μεριά του σύμπαντος.
Προσοχή στέκονται τα έθνη ενώπιον της εθνικής σου σημαίας.
Τα χώματα που πατάς είναι γεμάτα από τους δοξασμένους σου ήρωες.
Οι εχθροί δεν μπορούν να ενοχλήσουν την μεγαλόπρεπη ψυχή των ηρώων σου.
Τι μεγαλοπρεπής τιμή προς την σημαία σωτηρίας με την οποία
τυλίχτηκαν οι δοξασμένοι ήρωες, να θάβεσαι στο χώμα των προγόνων.
Στην πατρίδα σου πνέει άνεμος ελευθερίας και ανεξαρτησίας
Οι γενναίοι αγωνιστές ανατρέπουν αυτήν την βρώμικη σκλαβιά.
Δεν υπάρχει ποτέ επιστροφή από αυτόν τον δοξασμένο πόλεμο ανεξαρτησίας !
Μπροστά μας ακόμα και ατσάλινοι στρατοί να βγούνε δεν μας τρομάζουν!
Εμείς για την εθνική ανεξαρτησία, διαβήκαμε τον Έβρο και τον Νέστο
Φτάσαμε στον στόχο μας νικώντας, συντρίβοντας όλους τους εισβολείς
Ανοίξαμε στα Βαλκάνια περίοδο μιας δοξασμένης δημοκρατίας
Εμείς για πρώτη φορά ανάψαμε την δάδα της ελευθερίας.
Αυτή η σημαία θα κυματίζει, αυτή η δημοκρατία θα ζήσει.
Οι εχθροί απέναντι μας, πανικόβλητοι θα φύγουν !
Είμαστε εγγόνια ενός έθνους που χιλιάδες χρόνια ζει ελεύθερο,
εκείνο δημιούργησε τις στέπες, είμαστε λιοντάρια, γεράκια των ουρανών.
Πάντα οι έφοδοι των αγωνιστών θυμίζουν φουρτούνες.
Στον πόλεμο οι εχθροί λιποθυμούνε από τον τρόμο του μεγαλείου μας.
Η Δημοκρατία της Δυτικής Θράκη θα ζήσει, θα ζήσει !
Τα έθνη θα τα χάσουν μπροστά στην πρόοδο μας !
Ω γλυκιά Δυτική Θράκη !.
Να λοιπόν σώθηκες από την σκλαβιά.
Ω εχθροί!. Μη νομίζετε πως το έθνος αυτό κουράστηκε από τους πολέμους
Οσονούπω θα κυματίσει στη χώρα η μεγαλοπρεπής σημαία της Δημοκρατίας,
Όλοι αυτοί οι Δυτικοθρακιώτες μέχρι τον αιώνα τον άπαντα θα ζήσουν ελεύθεροι!
Διαβάσατε λοιπόν, φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες, που πάνε και σε ποιους τα χρήματα σας για να τα κάνουν αύριο μαχαίρια, τα οποία θα καρφώσουν στις πλάτες σας και στις πλάτες των παιδιών σας, με το που τους δοθεί το πράσινο φως, από αυτούς που τους στηρίζουν.


trito-mati


ΜΠΡΑΒΟ!!!

Δεν τους επετράπη να εισέλθουν στο Eλληνικό κράτος γιατί στα διαβατήρια τους, έγραφε ως χώρα καταγωγής την…Τσαμουριά!

Ο αρχηγός του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Σπετίμ Ίντριζι αντέδρασε σήμερα με την επιστροφή δύο ηλικιωμένων από τα αλβανοελληνικά σύνορα. Σύμφωνα με τους ηλικιωμένους Αλβανούς, , δεν τους επετράπη να εισέλθουν στο ελληνικό κράτος γιατί στα διαβατήρια τους, έγραφε ως χώρα καταγωγής την …Τσαμουριά. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού τα μέλη του κόμματος PDIU, Ίντριζι και Ταχίρι, αποφάσισαν να διοργανώσουν μια επίσκεψη στο γειτονικό κράτος μαζί με μια ομάδα πολιτών από την Τσαμουριά.

«Στους ηλικιωμένους δεν του επετράπη να εισέλθουν στην Ελλάδα, επειδή ήταν γραμμένο στα διαβατήρια τους ότι κατάγονταν από την Camëria/Τσαμουριά. Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια επίσκεψη με μια ομάδα τσάμηδων στην Ελλάδα», δήλωσε ο Ίντριζι.Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε η είσοδος σε μια 66χρονη γυναίκα να περάσει στο ελληνικό έδαφος αν και ο σύζυγός πέρασε από τη θεώρηση των διαβατηρίων. Στο διαβατήριο της γυναίκας ήταν γραμμένο ότι κατάγεται από την Margelliçë της Cameria/Τσαμουριάς (χώρα ανύπαρκτη) και δεν της επετράπη η είσοδος. Το ζευγάρι αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, ενώ είχε σκοπό να επισκεφθεί τους γιούς του που ζουν στην Αθήνα.
Τίτλος: «PDIU: Organizojmë qytetarët camë në udhëtim drejt Greqisë»BW, 18.3.2011.
echedoros-a


Λεφτά υπάρχουν όχι όμως για τον Ελληνικό λαό!

Εντολή ΚΥΣΕΑ προς Π.Α.: "Καταρρίψτε τα λιβυκά μαχητικά"! - ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

(Ανανέωση 18.16): Πλήρη πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στην επιχείρηση προσβολής της Λιβύης με 4 F-16, 1 ΑΣΕΠΕ Εrieye και 2 ελικόπτερα AS-332 Super Puma σε αποστολές SAR αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Τα ελληνικά μαχητικά, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr ("Ελληνικά μαχητικά στη ΖΑΠ της Λιβύης") θα υποστηρίζουν τα αεροσκάφη κρούσης της Συμμαχίας ή του συνασπισμού κρατών που θα επιχειρούν στην Λιβύη και θα έχουν ως αποστολή να καταρρίπτουν τα λιβυκά μαχητικά σε περίπτωση που αυτά επιτεθούν στα συμμαχικά αεροσκάφη κρούσης.

Είναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε τέτοιου είδους πολεμική αποστολή όπως η Zώνη Απαγόρευσης Πτήσεων και ειδικότερα είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που ελληνικά μαχητικά θα πετάξουν οπλισμένα προς συνάντηση εχθρού!
Π.χ. στο Ιράκ, μέχρι να "πειστεί" ο Σαντάμ Χουσεϊν να πειθαρχήσει στη ΖΑΠ, έχασε αρκετά μαχητικά από την δράση των αμερικανικών αεροσκαφών που είχαν αναλάβει την αποστολή επιβολής της ΖΑΠ.
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε και οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι:
- Η Ελλάδα με μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.
- Αεροσκάφη της ΠΑ μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης και μόνο των μαχητικών που θα αναλάβουν τους βομβαρδισμούς εντός Λιβύης. Δηλαδή θα έχει ως αποστολή την επιβολή της ΖΑΠ, αφού οι τυχόν βομβαρδισμοί θα είναι απόρροια της ΖΑΠ και η αποστολή επιβολής πρωτεύουσα επιλογή.
- Ελικόπτερα έρευνας διάσωσης της ΠΑ θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύης.
- Η ναυτική παρουσία της Ελλάδας παραμένει σε επίπεδο δύο φρεγατών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί.
Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι ψς βάση αεροσκαφών κρούσης, όπως υπογράμμισε ο ΑΝΥΠΕΘΑ, Π.Μπεγλίτης "αφού υπάρχουν βάσεις πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια", συμπλήρωσε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για να καθοριστεί και να εγκριθεί το επίπεδο της ελληνικής εμπλοκής στην πολεμική κρίση της Λιβύης, υπό το πρίσμα της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων, όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr.
Το ΝΑΤΟ έχει ζητήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις διαθεσιμότητες μαχητικών αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων, ΑΣΕΠΕ EMB-145 Erieye, δυνατότητες υποστήριξης των συμμαχικών δυνάμεων που θα επιχειρήσουν στην Λιβύη και τα τέσσερα Επιτελεία έχουν ήδη έτοιμες τις αναφορές τους
Γενικά υπάρχει σύμπνοια στο τι πρέπει να γίνει, αλλά από πλευράς υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου, τονίζεται σε όλους τους τόνους ότι "Η ελληνική εμπλοκή δεν πρέπει να υπερβάλει"...Στις Πτέρυγες Μάχης της Δυτικής Ελλάδας, επικρατεί αναβρασμός, όπως και στην Κρήτη.
Η απόφαση των ΗΠΑ να μην συμμετάσχει στις επιχειρήσεις, αλλά και η ταυτόχρονη απόφαση της λιβυκής κυβέρνησης για κατάπαυση του πυρός, σίγουρα διαφοροποιεί την επιχείρηση από άλλες ανάλογες, όπως στο Κόσοβο ή το Ιράκ.
Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί η συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (25 μαχητικά του θα σταθμεύσουν στην Μάλτα) και την Αίγυπτο. Στόχος των δυτικών είναι να μην φανεί ότι πρόκειται για «χριστιανική» επέμβαση, κάτι που όμως είναι «δίκοπο μαχαίρι».
Πόση είναι η μαχητική αξία των πιλότων αυτών των χωρών; Ενώ ταυτοχρόνως εκφράζονται και αμφιβολίες για το κατά πόσο, αν πάμε σε επιχειρήσεις οι Αγγλογάλλοι είναι ικανοί από άποψη μέσων να διεξάγουν μια τόσο σύνθετη επιχείρηση; Η πληροφορία ότι θα χρησιμοποιήσουν Tornado GR4, προκαλεί ειρωνικά χαμόγελα στο ΓΕΑ: «Πάλι καλά που έχουν να αντιμετωπίσουν καμηλιέρηδες» σχολίαζε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΑ σήμερα.


defencenet


Εμεις έχουμε υπογράψει συμβόλαια!

Η Ιρλανδία κατάφερε και άλλαξε τους όρους του μνημονίου. Εμείς;

ΔΝΤ 1
Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν φαίνεται να έχουν αντιρρήσεις στη πρόταση που τους κατέθεσε η νέα ιρλανδική κυβέρνηση, και που διαφέρει από τους αρχικούς όρους που  έχουν επιβληθεί στη χώρα, προκειμένου να εισπράξει το πακέτο βοήθειας αξίας €85 δισ.
Ο υπουργός Οικονομικών Michael Noonan και ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρυθμίσεων Brendan Howlin, συναντήθηκαν χθες με τον αναπληρωτή  διευθυντή του ΔΝΤ Ajai Chopra, και τον επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ Klaus Masuch, καθώς και τον Istvan Szekely της ευρωπαϊκής Κομισιόν. Η συνάντηση που έγινε ύστερα από πρόσκληση της νέας κυβέρνησης της Ιρλανδίας,  διήρκεσε δυο ώρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των δυο Ιρλανδών υπουργών, μετά τη λήξη της συνάντησης, «η τρόικα συμφώνησε κατ αρχήν, ότι οι όροι που τέθηκαν στο πρώτο μνημόνιο συνεργασίας τον περασμένο Νοέμβριο, μπορούν να τροποποιηθούν, για να ταιριάξουν με το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, αρκεί οι τελικοί του στόχοι να παραμείνουν αμετάβλητοι».
Όπως είπε ο Michael Noonan, «υπάρχει ελαστικότητα, εφόσον ο τελικός στόχος είναι ο ίδιος, προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις πολιτικές επιλογές που υπογράμμισε στο πρόγραμμα διακυβέρνησής της».
Πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες των αλλαγών θα οριστικοποιηθούν, όταν θα γίνει η προγραμματισμένη συνάντηση με τους αρμόδιους του ΔΝΤ και της ΕΕ τον επόμενο Απρίλιο, για να συζητηθεί η πρόοδος των όρων του μνημονίου.
Ερωτηθείς ο υπουργός αν οι αξιωματούχοι της τρόικας βρήκαν κάποια από τις προτεινόμενες αλλαγές μη αποδεκτή, απάντησε: «Όχι. Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν μας το είπαν». Και πρόσθεσε πως η απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης να επαναφέρει τα €8.65 ως κατώτατο ωρομίσθιο, δεν θα συναντήσει την άρνηση της τρόικας, που είχε θέσει ως όρο του μνημονίου το κατώτατο ωρομίσθιο να είναι στα €7.65.
«Η τρόικα αποδέχεται ότι εκπληρώνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους, και στηρίζει αυτή μας τη προσέγγιση» συμπλήρωσε ο υπουργός.
Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ σημειώνει εξάλλου πως η εν λόγω συνάντηση ήταν μια καλή ευκαιρία για να ακουστούν οι απόψεις της νέας κυβέρνησης επί του οικονομικού της προγράμματος. «Οι συζητήσεις κάλυψαν τις οικονομικές και δημοσιονομικές προβλέψεις, και αποτέλεσαν σοβαρή συνεισφορά για την επιθεώρηση της Ιρλανδίας, που θα γίνει τον επόμενο μήνα».
Το ΔΝΤ στη Ουάσιγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση, αλλά αναμένεται να τοποθετηθεί με λεπτομέρειες τον επόμενο μήνα στη διάρκεια της τακτικής θεώρησης της προόδου του μνημονίου.
Βάσει των προβλεπομένων, η τρόικα επιθεωρεί την Ιρλανδία τρεις φορές το χρόνο, όμως η πρώτη επιθεώρηση αναβλήθηκε λόγω των εθνικών της εκλογών. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι δυο πρώτες επιθεωρήσεις συνδυάζονται σε μια, τα αποτελέσματα της οποίας θα γνωστοποιηθούν τον Απρίλιο.
Antinews


Εδώ έχουν χαρίσει την Βόρειο Ελλάδα...

Χαρίζουν την ΑΟΖ του Καστελόριζου στους Τούρκους!

Κοιτάσματα του αιγαίου και το Ισραήλ
Η γελοία κυβέρνηση του Γιωργάκη απεμπολεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Τουρκική κορβέτα επιτέθηκε σε ιταλικό ερευνητικό εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Καμία απολύτως αντίδραση από την Αθήνα – Έθαψαν το θέμα τα ΜΜΕ!
Το περασμένο Σάββατο 12 Μαρτίου η Τουρκία προέβη σε μία άνευ προηγουμένου εχθρική ενέργεια εις βάρος της χώρας μας. Η τουρκική κορβέτα Bandirma (F502)κατεδίωξε με την απειλή χρήσης βίας το ιταλικό ερευνητικό σκάφος OGS-Explora που εκτελούσε βυθομετρήσεις εντός της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ. Το εν λόγω πλοίο είχε μισθωθεί από το Ισραήλ και εκτελούσε τμήμα ενός πολύ σημαντικού έργου, με τελικό σκοπό να ποντιστεί μελλοντικά η οπτική ίνα που θα συνδέει την Ιταλία με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Για τις εν λόγω μετρήσεις οι Ιταλοί είχαν ζητήσει και είχαν λάβει σχετική άδεια από το Πολεμικό Ναυτικό.
Με τον τρόπο αυτό αναγνώριζαν άμεσα την Ελληνική ΑΟΖ, η οποία με βάση το διεθνές δίκαιο έχει κοινά όρια με την κυπριακή. Αυτό όμως που αναγνωρίζουν επίσημα Ιταλοί, Εβραίοι, αλλά και όσα κράτη έχουν υπογράψει τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, δεν το αναγνωρίζουν οι προδότες που διοικούν τη χώρα μας.
Η εξέλιξη του επεισοδίου έχει ως εξής: αφού δέχονται τις τουρκικές απειλές (“είστε εντός τουρκικής ΑΟΖ, δεν έχετε δικαίωμα ερευνών”) οι Ιταλοί ενημερώνουν την εταιρεία τους, η οποία αποστέλει άμεσα σήμα στην Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Στο σημείο αυτό, αντί να χαράξει στρατηγική το ΓΕΕΘΑ και να δοθούν κανόνες εμπλοκής – όπως προβλέπεται για κάθε περίπτωση που ένοπλη ξένη δύναμη επιχειρεί εντός της ελληνικής επικράτειας – αναλαμβάνουν τα γελοία ανθρωπάκια του Υπουργείου Εξωτερικών.
Αποτέλεσμα; η Ελλάδα σφυρίζει αδιάφορα και οι Τούρκοι ανεβάζουν το θερμόμετρο της έντασης, κοινώς μας παίρνουν τα σώβρακα. Νότια – Νοτιοανατολικά της Ρόδου οι Τούρκοι απειλούν πως θα ανοίξουν πυρ. Το ιταλικό σκάφος σταματά αμέσως την έρευνα και αποχωρεί προς την κυπριακή ΑΟΖ. Μόνο όταν εισέρχεται σε αυτή, η τουρκική κορβέτα “κατεβάζει τα όπλα” και επιστρέφει στη βάση της. Η Ελλάς παντελώς απούσα, δηλώνει εμμέσως στους Ιταλούς πως δεν είναι το κυρίαρχο κράτος στην περιοχή και αδίκως ζητήθηκε από αυτή σχετική άδεια για έρευνες.
Το θλιβερό δίδυμο Παπανδρέου-Δρούτσα που χαράσσει την όποια εξωτερική πολιτική της χώρας ουσιαστικά θέτει ταφόπλακα στο τεράστιο ζήτημα της ΑΟΖ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για εθνική ήττα, αλλά για απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δηλαδή για μία άνευ προηγουμένου εθνική προδοσία. Τα γελοία κοινοβουλευτικά κόμματα σιωπούν απέναντι σε αυτό το μείζον εθνικό θέμα και αποπροσανατολίζουν τους Έλληνες αλληλοσυγκρουόμενα για γελοίες υποθέσεις. Μοναδική επιβεβλημένη λύση είναι η άμεση χάραξη της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, την οποία η Ελλάς έχει τη δύναμη να προστατεύσει βασισμένη στις Ένοπλες Δυνάμεις της.
Η τουρκική προκλητικότητα δε βασίζεται στην ισχύ των όπλων, αλλά σε μυστικές συμφωνίες της τουρκικής κυβέρνησης με τα γελοία ανθρωπάκια που κυβερνούν την Ελλάδα. Μία ισχυρή Χρυσή Αυγή μέσα στο κοινοβούλιο είναι η μοναδική δύναμη που θα μπορέσει να ανατρέψει τα προδοτικά τους σχέδια.
πηγή


Ούτε τους φίλους του δεν άκουσε!

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΝΤ!


Διαβάστε τι έλεγε ο νομπελίστας οικονομολόγος ,πρώην υποδιευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζόσεφ Στίγκλιτς το 2002 για το ΔΝΤ!!!
Όταν το ΔΝΤ ανακοινώνει σύναψη δανειοδοτικού προγράμματος υποχρεώνει τις κυβερνήσεις με τις οποίες συνδιαλλάσσεται να ακολουθήσουν μια σειρά από πολιτικές που καθόλου δε στοχεύουν στην ισομερή ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο που εφαρμόζει το ΔΝΤ σε όλες τις χώρες, το πρώτο βήμα που απαιτείται είναι οι ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών εταιριών. Σύμφωνα με το Στίγκλιτς, τις περισσότερες φορές οι πολιτικοί είναι πολύ πρόθυμοι να πουλήσουν τις εταιρίες στη σκέψη παχυλών προμηθειών που θα λάβουν από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.
Το δεύτερο βήμα είναι η απελευθέρωση των κεφαλαιαγορών. Η πολιτική αυτή σημαίνει ότι το κεφάλαιο αποκτά πανίσχυρη διαπραγματευτική θέση. Η δυνατότητα του να μπορεί να αποχωρεί όποτε θέλει από την εγχώρια αγορά είναι ο κύριος αποσταθεροποιητικός παράγοντας των αναπτυσσόμενων χωρών.
Το τρίτο βήμα είναι «ο καθορισμός των τιμών από τις δυνάμεις της αγοράς». Η πολιτική αυτή σημαίνει κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε μια σειρά από προϊόντα βασικά για την επιβίωση των εργατικών μαζών και παράλληλη άρση οποιωνδήποτε κρατικών επιδοτήσεων σε βασικά προϊόντα. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η άρση της επιδότησης των καυσίμων και ορισμένων τροφίμων στην Ινδονησία το 1998 (υπό τις οδηγίες του ΔΝΤ) που προκάλεσε τεράστια εξαθλίωση και λαϊκές εξεγέρσεις. Οπως και ανάλογο περιστατικό το 2001 στο Εκουαδόρ που προκάλεσε μαζικές εξεγέρσεις.
Το τέταρτο βήμα είναι το ελεύθερο εμπόριο. Ελεύθερο εμπόριο που φυσικά δε σημαίνει ότι τα αγροτικά προϊόντα των αναπτυσσόμενων χωρών συναγωνίζονται επί ίσοις όροις τα αντίστοιχα των πλούσιων χωρών, καθώς οι αναπτυγμένες χώρες δεν εξαλείφουν τις επιδοτήσεις των δικών τους προϊόντων ούτε τους προστατευτικούς δασμούς που κρατούν κλειστές τις οικονομίες τους, ενώ, αντίθετα, έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις οικονομίες των αναπτυσσόμενων χωρών.
Το μάθημα που πρέπει να μάθουν οι λαοί όλου του κόσμου είναι ότι οι πολιτικές του ΔΝΤ δεν έχουν ως στόχο την ισομερή ανάπτυξη και ούτε πολύ περισσότερο την ευημερία των εργαζόμενων μαζών, αλλά όπως γίνεται φανερό από τα παραπάνω: α) την κερδοφορία των μεγάλων πολυεθνικών και των μεγάλων εγχώριων επιχειρήσεων που βρίσκουν αφορμή να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις και να καρπωθούν φτηνά τα μέσα παραγωγής. β) την καταλήστευση και αλόγιστη εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου των αναπτυσσόμενων χωρών. γ) Την εξάπλωση και γιγάντωση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής με την ενδυνάμωση των δομικών δυνατοτήτων του κεφαλαίου στο εσωτερικό των φτωχών κρατών έναντι των εργαζομένων, όπως εξασφαλίζεται με νομοθετικές ρυθμίσεις. Ενώ, επιπλέον εξασφαλίζεται και η δυνατότητα του κεφαλαίου να αποχωρεί ό,τι ώρα θέλει, ενώ οι εργαζόμενοι απαγορεύεται να μεταναστεύσουν για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο. δ) Τέλος, όσον αφορά τα ίδια τα λεφτά από τα δάνεια του ΔΝΤ αποσκοπούν στο να πληρώσουν οι αναπτυσσόμενες χώρες τους τραπεζίτες πιστωτές τους στο κέντρο του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.


Πηγή: http://www.filoumenos.com


Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!


Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ 
ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!
αποκλειστικό!
 Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ΠΓΔΜ!

Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ ενέκρινε την Τετάρτη, 16 Μαρτίου σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με την πρόοδο της ΠΓΔΜ σε ότι αφορά την προσχώρηση της στην ΕΕ. Στο ψήφισμα αυτό ζητείται η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αν και υπογραμμίζονται τα υπάρχοντα πολιτικά προβλήματα στη χώρα αυτή, η επιδείνωση της ελευθερίας του τύπου και οι εντάσεις μεταξύ των διαφόρων εθνοτήτων.
Ποια συναδελφική αλληλεγγύη περιμέναμε από τους Ευρωπαίους; Η Ευρώπη η οποία από Ένωση… ισότιμων κρατών, μετεξελίχθηκε σε στυγνό τοκογλυφικό Οργανισμό που πειθαναγκάζει τις μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες (βλέπε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) σε αιώνια λιτότητα και να πληρώνουν κεφαλικό φόρο στις μεγάλες χώρες (βλέπε Γερμανία, Γαλλία), τώρα βάζει θηλιά στην χώρα μας και με το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων!
Στο σχέδιο ψηφίσματος,  η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ "εκφράζει τη βαθιά λύπη της για το γεγονός ότι η διένεξη με την Ελλάδα για το όνομα εξακολουθεί να κλείνει το δρόμο της χώρας προς την ΕΕ και υπενθυμίζει τη σύστασή του προς το Συμβούλιο για άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων". Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές σημειώνουν σε μία τροπολογία τους την ανησυχία τους για την "χρήση των ιστορικών επιχειρημάτων κατά την τρέχουσα συζήτηση, τα οποία απειλούν τις αυξανόμενες εντάσεις με τους γείτονες και δημιουργούν νέους εσωτερικούς διαχωρισμούς".

Αυτοί είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας! Μας ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ στους φόρους και στους τόκους και τώρα μας ζητούν και τα ρέστα γιατί εμποδίζουμε την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!! Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι η χρήση ιστορικών επιχειρημάτων από μέρους μας για το θέμα, απειλούν εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, δημιουργώντας εσωτερικούς διαχωρισμούς!!!
Να το θυμάστε: Έτσι όπως πάει, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μετεξελιχθεί σε …Ιερά Εξέταση! Θα μας καθίσουν στο σκαμνί, θα μας καταδικάσουν και στο τέλος θα μας δείξουν την πόρτα της εξόδου γιατί εμποδίζουμε την ένταξη των Σκοπίων, χρησιμοποιώντας …ιστορικά επιχειρήματα!!!
Αυτά είναι τα καθίκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης!



Πάνε να μας μπλέξουν...

«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα» δήλωσε αναφορικά με την διεθνή επέμβαση στη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος είχε, σήμερα, συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.
Με τη δήλωσή του αυτή ουσιαστικά...

ο κ. Δρούτσας παραπέμπει στις αποφάσεις που θα ληφθούν από ΝΑΤΟ και ΕΕ, οργανισμούς που συμμετέχει η Ελλάδα, υπονοώντας ότι η χώρα μας θα εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

ΝΔ: Σωστή η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στον εναέριο χώρο της Λιβύης είναι σωστή. Η μεγάλη καθυστέρηση όμως με την οποία ελήφθη επέτρεψε στο καθεστώς Καντάφι να ανακτήσει την πρωτοβουλία των στρατιωτικών κινήσεων και να καταφέρει φονικά πλήγματα στους εξεγερμένους πολίτες της Λιβύης. Από δω και πέρα η Παγκόσμια Δημοκρατική Κοινότητα οφείλει να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά τον Λιβυκό λαό να απαλλαγεί από το αυταρχικό καθεστώς της ακραίας και απροκάλυπτης βίας και να προχωρήσει προς μία ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία το ταχύτερο δυνατόν».
πηγη
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ-


Τελικά αυτοί θα κλείσουν και την Πατρίδα μας!

Η κυβέρνηση προωθεί, μέσω της Διαμαντοπούλου, η οποία έχει αριστεύσει στην κατεδάφιση της Παιδείας, ένα νέο «συμβόλαιο θανάτου» των αγορών και της Νέας Τάξης: Τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση πολλών σχολείων.
Όταν ανοίγουν και ευημερούν οι τράπεζες και κλείνουν σχολεία σημαίνει ότι πλέον έχουμε βουτήξει ακάθεκτοι στο βάραθρο της καταστροφής και του σκότους της «κολάσεως»:
Το σκότος της Νέας Εποχής…
Η κυβέρνηση και ολόκληρο το καθεστώς των αγορών και του χρήματος επιδιώκει να διαλύσει ολοκληρωτικά την Παιδεία και να την υποτάξει πλήρως στους μηχανισμούς της αγοράς, των σπονσόρων και χορηγών του χρήματος, δηλαδή στους ιδιωτικούς «νονούς».

Το «νέο σχολείο» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση-ανδρείκελο των μαφιών του χρήματος, είναι το «σχολείο της αγοράς»: Το σχολείο που θα είναι όχι μόνο πλήρως υποταγμένο στις ιδεολογικές και πολιτικές απαιτήσεις της αγοράς, αλλά θα είναι και οικονομικά βιώσιμο και ωφέλιμο για τους ιδιώτες «επενδυτές» (σπόνσορες και χορηγούς) της «γνώσης» και της «σκέψης»: Της νεοταξικής!!!

Όπως επιδοτούν με πακτωλούς χρημάτων τους νέους «ιστορικούς» σαν και αυτούς τους αξιοθρήνητους λακέδες του Σκάι, έτσι θέλουν να κάνουν τα σχολεία: Επιδοτούμενες, αλλά και οικονομικά «συμφέρουσες» εστίες παραποίησης των πάντων, «εστίες» παραγωγής της «νέας γνώσης», της χρηματιστηριακής, καθώς και της παραγωγής των «νέων» γενιτσάρων του συστήματος…

Η υπουργός αποδόμησης της Παιδείας το είπε καθαρά: «Στόχος μας είναι να υπάρχουν σχολεία - Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια - με επαρκή αριθμό τμημάτων, ώστε να εφαρμόζονται τα νέα Προγράμματα Σπουδών».

Δηλαδή σχολεία που να συμφέρουν οικονομικά τους ιδιώτες «επενδυτές» («επαρκής αριθμός τμημάτων») και να εφαρμόζουν τα «νέα Προγράμματα Σπουδών»: Της ολοκληρωτικής εξάρθρωσης της Παιδείας και της αυθεντικής γνώσης (εδώ μέσα είναι και όλα τα σύμβολα της Συλλογικής Ταυτότητας, Μνήμης και Πολιτισμού) και το «κτίσιμο» των «νέων» σχολείων της παγκόσμιας αγοράς, της πολυπολιτισμικότητας και των «αξιών» του χρήματος…

Μέσα σ’ αυτήν τη στρατηγική εντάσσεται και η προώθηση των συγχωνεύσεων και του κλεισίματος των σχολείων.



Μια στρατηγική ακραίου κοινωνικού δαρβινισμού και ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ!!!

Είναι δαρβινισμός και μοχθηρός ρατσισμός κατά του ελληνικού χωριού και των τοπικών κοινωνιών, κατά των ελληνικών περιοχών που το ίδιο το καθεστώς της αγοράς τις έχει υποβαθμίσει και θέλει να τις εξοντώσει τελεσίδικα.

Ο καθεστωτικός ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ εδώ προβάλλει μακάβριος, παρά τα «αντιρατσιστικά» του λογύδρια και τα επιδοτούμενα «αντιρατσιστικά» του ιερατεία: Κομματικά, πνευματικά, δημοσιογραφικά.

Μόνο ένας και μοναδικός ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ υπάρχει και κομπάζει μοχθηρά: Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ κατά της ελληνικής κοινωνίας, κατά του ελληνικού λαού, κατά των συλλογικών αγωνιστικών και εθνικών ΙΔΕΩΝ και ΑΞΙΩΝ αυτού του λαού.

Στο νέο αυτό μέτρο της συγχώνευσης και του κλεισίματος των σχολείων εξειδικεύεται ο νεοταξικός, καθεστωτικός ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟΣ κυνικά και μοχθηρά: Βάλλει ευθέως εναντίον του ελληνικού χωριού και των ιστορικών κυττάρων της ελληνικής κοινωνίας, εναντίον της «δομής» της ελληνικής κοινωνίας, «δομή» που διαμορφώθηκε μέσα από μια μακρόχρονη αγωνιστική ιστορία και ως εκ τούτου περικλείει τις μνήμες, τις αξίες και τις αγωνιστικές παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Ο παπάς και ο δάσκαλος αποτελούν τους πυλώνες αυτής της δομής των ιστορικών χωριών και τοπικών κοινωνιών.

Θέλουν να καταργήσουν και τον παπά και το δάσκαλο για να αφανίσουν, ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ, πολλά από τα ιστορικά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας, της Ιστορίας της και του Πολιτισμού της.

Αυτό το μακάβριο έργο προωθεί η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα και η Διαμαντοπούλου στο πλέον ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας: Στο σχολείο…
πηγη


Τώρα γνωρίζει τι πάει κάνει;

Εντολή ΚΥΣΕΑ προς Π.Α.: "Καταρρίψτε τα λιβυκά μαχητικά"!
Πλήρη πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στην επιχείρηση προσβολής της Λιβύης με 4 F-16, 1 ΑΣΕΠΕ Εrieye και 2 ελικόπτερα AS-332 Super Puma σε αποστολές SAR αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Τα ελληνικά μαχητικά, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr ("Ελληνικά μαχητικά στη ΖΑΠ της Λιβύης") θα υποστηρίζουν τα αεροσκάφη κρούσης της Συμμαχίας ή του συνασπισμού κρατών που θα επιχειρούν στην Λιβύη και θα έχουν ως αποστολή να καταρρίπτουν τα λιβυκά μαχητικά σε περίπτωση που αυτά επιτεθούν στα συμμαχικά αεροσκάφη κρούσης.

Είναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε τέτοιου είδους πολεμική αποστολή όπως η Zώνη Απαγόρευσης Πτήσεων και ειδικότερα είναι η πρώτη φορά...
μετά το 1974 που ελληνικά μαχητικά θα πετάξουν οπλισμένα προς συνάντηση εχθρού!

Π.χ. στο Ιράκ, μέχρι να "πειστεί" ο Σαντάμ Χουσεϊν να πειθαρχήσει στη ΖΑΠ, έχασε αρκετά μαχητικά από την δράση των αμερικανικών αεροσκαφών που είχαν αναλάβει την αποστολή επιβολής της ΖΑΠ.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε και οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι:

- Η Ελλάδα με μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.

- Αεροσκάφη της ΠΑ μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης και μόνο των μαχητικών που θα αναλάβουν τους βομβαρδισμούς εντός Λιβύης. Δηλαδή θα έχει ως αποστολή την επιβολή της ΖΑΠ, αφού οι τυχόν βομβαρδισμοί θα είναι απόρροια της ΖΑΠ και η αποστολή επιβολής πρωτεύουσα επιλογή.

- Ελικόπτερα έρευνας διάσωσης της ΠΑ θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύης.

- Η ναυτική παρουσία της Ελλάδας παραμένει σε επίπεδο δύο φρεγατών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί.

Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι ψς βάση αεροσκαφών κρούσης, όπως υπογράμμισε ο ΑΝΥΠΕΘΑ, Π.Μπεγλίτης "αφού υπάρχουν βάσεις πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια", συμπλήρωσε.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Αρχικό κείμενο): Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για να καθοριστεί και να εγκριθεί το επίπεδο της ελληνικής εμπλοκής στην πολεμική κρίση της Λιβύης, υπό το πρίσμα της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων, όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr.

Το ΝΑΤΟ έχει ζητήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις διαθεσιμότητες μαχητικών αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων, ΑΣΕΠΕ EMB-145 Erieye, δυνατότητες υποστήριξης των συμμαχικών δυνάμεων που θα επιχειρήσουν στην Λιβύη και τα τέσσερα Επιτελεία έχουν ήδη έτοιμες τις αναφορές τους


Γενικά υπάρχει σύμπνοια στο τι πρέπει να γίνει, αλλά από πλευράς υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου, τονίζεται σε όλους τους τόνους ότι "Η ελληνική εμπλοκή δεν πρέπει να υπερβάλει"...

Στις Πτέρυγες Μάχης της Δυτικής Ελλάδας, επικρατεί αναβρασμός, όπως και στην Κρήτη.

Η απόφαση των ΗΠΑ να μην συμμετάσχει στις επιχειρήσεις, αλλά και η ταυτόχρονη απόφαση της λιβυκής κυβέρνησης για κατάπαυση του πυρός, σίγουρα διαφοροποιεί την επιχείρηση από άλλες ανάλογες, όπως στο Κόσοβο ή το Ιράκ.

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί η συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (25 μαχητικά του θα σταθμεύσουν στην Μάλτα) και την Αίγυπτο. Στόχος των δυτικών είναι να μην φανεί ότι πρόκειται για «χριστιανική» επέμβαση, κάτι που όμως είναι «δίκοπο μαχαίρι».

Πόση είναι η μαχητική αξία των πιλότων αυτών των χωρών; Ενώ ταυτοχρόνως εκφράζονται και αμφιβολίες για το κατά πόσο, αν πάμε σε επιχειρήσεις οι Αγγλογάλλοι είναι ικανοί από άποψη μέσων να διεξάγουν μια τόσο σύνθετη επιχείρηση; Η πληροφορία ότι θα χρησιμοποιήσουν Tornado GR4, προκαλεί ειρωνικά χαμόγελα στο ΓΕΑ: «Πάλι καλά που έχουν να αντιμετωπίσουν καμηλιέρηδες» σχολίαζε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΑ σήμερα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Τώρα το έμαθε ο Νίμιτς!

MATTHEW NIMITZ. ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!


Νέα τροπή αρχίζει να παίρνει το θέμα της ονομασίας μετά από αυτές τις δηλώσεις.
Ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη με αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής, αναγνώρισε ότι οι
Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και ότι «έκαναν τεράστιο σφάλμα στην προσπάθειά τους για αρχαιοποίηση της κοινωνίας και χρησιμοποίηση των αρχαίων ελληνικών μακεδονικών συμβόλων», δήλωσε…
στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της οργάνωσης, ιατρός Αντώνιος Παπαδόπουλος.
«Επί πλέον, ο κ. Νίμιτς όταν του ανέφερα το θέμα της Μακεδονικής ταυτότητας και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο επιθετικός προσδιορισμός ‘Μακεδονικός’ για το στρατό τους, τη γλώσσα τους και το λαό τους, μου είπε ότι, πράγματι, ίσως να είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιείται ο όρος ‘ο λαός της τάδε Δημοκρατίας’, ‘ο στρατός της τάδε Δημοκρατίας’ και ‘η γλώσσα της τάδε Δημοκρατίας’, και όχι ο επιθετικός προσδιορισμός ‘Μακεδονικός’ κ.λπ.», πρόσθεσε.
Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε


Ας πρόσεχε!

ΝΤΕΝΤΕ ΚΑΤΑ ΠΕΤΑΛΩΤΗ!

Eφ. Τρακιανίν Σεσί 17-3-2011.

Αρθρογράφος Αμπντουλχαλήλ Ντεντέ.
Η ¨παπαριά¨ του Πεταλωτή.
Ο υφυπουργός εσωτερικών, κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής τελειώνει την γραπτή του ανακοίνωση με την φράση :
¨Οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας δεν έχουν ανάγκη αυτόκλητων συνηγόρων ή υπερασπιστών – είτε από το εξωτερικό, είτε μέσα από την Ελλάδα¨.

Και εγώ λέω στον Πεταλωτή ότι : Ο νομικός που έχει διατελέσει και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής Γιώργος Πεταλωτής, έμαθε λάθος και με ελλείψεις τα νομικά…
Σε θέματα ¨ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων¨ φυσικά και έχουν δικαίωμα να επεμβαίνουν οι κάθε είδους αυτόκλητοι συνήγοροι, είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό !
Θα τον συμβούλευα να διαβάσει ξανά το ¨Διεθνές Δίκαιο¨ και να σταματήσει να πετάει ανοησίες!
0
0

i


Ας πρόσεχε και αυτός!

ΝΤΕΝΤΕ ΚΑΤΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ!

Εφ. Τρακιανίν Σεσί   17-3-2011.

Αρθρογράφος Αμπντουλχαλίλ Ντεντέ.
Η ¨παπαριά¨ του Ευριπίδη.
Ο υπηρετήσας ως υφυπουργός ΥΠΕΞ, υπουργός Εθνικής Παιδείας και υπουργός μεταφορών βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανιδης, σχολιάζοντας την επίσκεψη Νταβούτογλου, πέταξε ανοησία λέγοντας ¨Υλοποιεί μια συγκεκριμένη πολιτική τουρκοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας¨.
Εγώ λοιπόν λέω στον Ευριπίδη ότι η Μουσουλμανική Μειονότητα αισθάνεται κατά 99% Τουρκική και αυτό το εκφράζει σε κάθε ευκαιρία…
Οπότε σε αυτό το πλαίσιο ο Νταβούτογλου δεν έχει κανένα ντέρτι να τουρκοποιήσει την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης !
Αντίθετα αυτό το ντέρτι το έχετε εσείς : Να προσπαθείτε να διαιρέσετε την μειονότητα στα τρία…
Αλλά να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα ¨πετύχετε¨ να πάρετε ¨από ¨τα τρία το μακρύτερο¨ !
Σχόλιο : Αν δεν το ξέρει ο υπογράφων, τον ενημερώνουμε πως πλέον υπάρχουν σύλλογοι Πομάκων και ακόμη και ομοσπονδία συλλόγων Ρομά στην ελληνική Θράκη. Και αν η Τουρκία αισθανόταν τόσο σίγουρη για τον….τουρκισμό της μειονότητας, φυσικά δεν θα έριχνε τόσα χρήματα στον κάθε πικραμένο πράκτορα εδώ


Έγκλημα κατά της άμυνας τηα χώρας!

Οι καινούργιες εγκαταστάσεις εντός της αεροπορικής βάσης Dalaman

Καθώς η κυβέρνηση ΓΑΠ προχωρά στο ολισθηρό μονοπάτι των απευθείας διαπραγματεύσεων καθίσταται ολοένα και πιο προφανής η στρατηγική σημασία της ευρύτερης περιοχής του ακριτικού Καστελλόριζου για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα στην περιοχή. Η μικρή αυτή νήσος στέκει σιωπηλος φρουρός στις εσχατιές του Αρχιπελάγους, επι του νοητού άξονα Ρόδου-Κύπρου, απεχοντας 160 και 67 ναυτικά μίλια αντιστοίχως απο Πάφο και Ρόδο.

Η ανάδειξη του ζητήματος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μέσω των επιδέξιων κινήσεων του Κυπριακού ΥΠΕΞ αλλά και των αποκαλύψεων Λυγερού/Κωνσταντακόπουλου, έστρεψαν για ακόμα μια φορά την προσοχή της κοινής γνώμης στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, η στρατηγική θέση του οποίου επιτρέπει την σύνδεση Κυπριακής και Ελλαδικής ΑΟΖ (όποτε αποφασισθεί η ανακήρυξη της δεύτερης..) και περιορίζει την αντίστοιχη τουρκική περιοχή αποκλειστικών δικαιωμάτων.

Ο έλεγχος της θαλάσσιας έκτασης νοτίως της Μεγίστης υπήρξε ανέκαθεν ανάμεσα στις προτεραιότητες της Άγκυρας πολύ πρίν ανακύψει το ζήτημα των κοιτασμάτων, ήδη απο τις αρχές της δεκαετίας του 90', όταν άρχισε να αχνοφαίνεται η πρόθεση της τότε Ελληνικής ηγεσίας να διακηρύξει το (ξεχασμένο πλεόν) Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου μεταξύ Ελλάδος και Κυπριακής Δημοκρατίας. Η διακήρυξη του ΕΑΧ (1993), συνοδεύτηκε τα χρόνια που ακολούθησαν απο μία αποφασιστική ενίσχυση του Νοτίου Τομέα απο πλευράς ΠΑ, η οποία όπως ήταν φυσικό θορύβησε σφόδρα την Άγκυρα.

Η τουρκική απάντηση ήρθε υπο την μορφή της ενίσχυσης κρίσιμων εγκαταστάσεων κατα μήκος των μικρασιατικών ακτών, με σκοπό τον αποτελεσματικότερο έλεγχο σε θάλασσα και αέρα καθώς και την προβολή της απαιτούμενης ισχύος εάν και εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο απο το τουρκικό επιτελείο.

Η υλοποίηση του πρώτου σκέλους ήλθε υπο την μορφή της ανάπτυξης σειράς σταθμών ραντάρ σε καίρια σημεία κατα μήκος της ακτογραμμής της Λυκίας και τα κατεχόμενα, ενδεικτικά αναφέρουμε :
  • τον σταθμό ραντάρ Kas απέναντι απο το Καστελλόριζο (202 Nu.Lı Kaş Radar K.Lığı) o οποίος στεγάζει τρισδιάστατο ραντάρ ΗR-3000 με ενδεικτική εμβέλεια 310νμ,
  • τον αντίστοιχο σταθμό ραντάρ του προγράμματος Uzun Ufuk που εδρεύει στην ίδια περιοχή
  • δύο σταθμούς ραντάρ στην περιοχή Ανεμουρίου (Anamur) πλησίον της Μερσίνας, με συστήματα ΤΡS-117 και TRS-22XX (111,230 Hava Radar K.Lığı)
  • σταθμό ραντάρ TRS-22XX στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου (1,2), ιδίου τύπου με το σύστημα της Κνιδού. (Βλέπε : To TRS-22XX της Datca)

, καθώς και την ενίσχυση των αεροπορικών βάσεων Dalaman και Αττάλειας στις οποίες είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο σημείωμα (βλέπε : Αεροπορική βάση Dalaman : ένας γνωστός-άγνωστος ). Eίναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά συνέχισε ακάθεκτη την προσπάθεια ενίσχυσης των εγκαταστάσεων που θα της επέτρεπαν να αντιμετωπίσει πιθανή αεροπορική εμπλοκή της ΠΑ στην Κύπρο ακόμα και μετά την υπονόμευση και την σταδιακή εγκατάλειψη του ΕΑΧ απο την κυβέρνηση Σημίτη.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την επέκταση των εγκαταστάσεων του Dalaman που αποτελεί και το θέμα του παρόντος σημειώματος, ήδη απο τον περασμένο Φλεβάρη είχαμε επισημάνει ότι αυτές πιθανώς να σχετίζονται με την παρουσία μέσων ναυτικής συνεργασίας του ΤΝ :
Η προσπάθεια ενίσχυσης των εγκαταστάσεων της αεροπορικής βάσης όμως δεν σταματάει εδώ. Μετά το πέρας των εργασιών κατασκευής των ενισχυμένων καταφυγίων ,στα μέσα του 2008 μια νέα επέκταση αρχίζει να λαμβάνει σάρκα και οστά. Σειρά παίρνουν εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες νοτίως του συμπλέγματος HAS με το μπάζωμα του παρακείμενου ρέματος, πάντα εντός της περιμέτρου της βάσης (η οποία εφάπτεται σχεδόν με την θάλασσα). Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών ξεκινά η κατασκευή συγκροτήματος κτηρίων, πίστας apron καθώς και του απαραίτητου συνδετήριου τροχοδρόμου. Τα συγκεκριμένα έργα είναι ακόμα υπο κατασκευή(βλέπε φωτ. στο τέλος του άρθρου), πιθανώς δε να σχετίζονται με το πρόγραμμα Meltem II/III. (Αεροπορική βάση Dalaman : ένας γνωστός-άγνωστος)
Ένα χρόνο μετά το εν λόγω σημείωμα η βάση ναυτικής αεροπορίας Dalaman έχει ήδη αρχίσει να φιλοξενεί τα πρώτα ανθυποβρυχιακά ε/π του Τουρκικού Ναυτικού, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες που δημοσιεύει το Εν Κρυπτώ. Η ενίσχυση του στόλου του ΠΝ με υποβρύχια τεχνολογίας ΑΙΡ προφανώς και δεν πέρασε απαρατήρητη..

Η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων που στεγάζουν την μοίρα ναυτικής αεροπορίας Νταλαμάν (Dalaman Deniz Hava Harekat Üssü) διήρκεσε απο τον Γενάρη του 2008 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2010. Έλαβε χώρα η κατασκευή ενός κυρίως υποστέγου, συγκροτήματος κτιρίων διοίκησης και ενδιαίτησης προσωπικού, πίστας apron, συνδετηρίων διαδρόμων καθώς και η κατασκευή επιπλέον αποθηκών πυρομαχικών εντός της αεροπορικής βάσης.

Οι νέες εγκαταστάσεις της βάσης Ναυτικής Αεροπορίας Dalaman (Dalaman Deniz Hava Harekat Üssü). Διακρίνονται ε/π AB-212 και S-70 του Τουρκικού Ναυτικού μπροστά απο τον νέο υπόστεγο των εγκαταστάσεων)
Νέες αποθήκες πυρομαχικών υπο κατασκευή




Τα αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας της Τουρκικής Ναυτικής Αεροπορίας

Η Τουρκική Διοίκηση Ναυτικής Αεροπορίας (Turk Donanma Havaciligi) ιδρύθηκε το 1971. Η κύρια επιχειρησιακή βάση της σήμερα βρίσκεται στο αεροδρόμιο Cengiz Topel λίγα χιλιόμετρα απο την πόλη της Νικομήδειας (Izmit) και του ναυστάθμου Γκιολτσούκ. Ειρήσθω εν παρόδω η αεροπορική βάση Τοpel έλαβε το όνομα Τούρκου αεροπορου που κατερρίφθη στην Κύπρο κατα τους βομβαρδισμούς του 1964.

Στην βάση εδρεύουν οι δύο μοίρες που φιλοξενούν τα πτητικά μέσα της Διοίκησης Ναυτικής Αεροπορίας : η 301 Μοίρα Ναυτικής Αεροπορίας "Yengec" στην οποία ανήκουν τα αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας CN.235M, TB.20 Trinidad, και την 351 Μοίρα Ναυτικών ελικοπτέρων "Yengeç" AB204AS, AB212ASW, AB212EW, SH-60B

Στα τέλη της δεκαετίας του 90' ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανανέωσης του γηρασμένου στόλου πτητικών μέσων της ΤΝΑ, ορισμένα εκ των οποίων όπως τα α/φ S-2 Τracker είχαν μειωμένες επιχειρησιακές δυνατότητες, στην ουσία αποτελούσαν μέσα μουσειακού χαρακτήρα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Τουρκική Ναυτική Αεροπορία εισήγαγε σε υπηρεσία ένα σύνολο 6 αεροσκαφών CN-235 σε διαμόρφωση ναυτικής επιτήρησης (CN-235MP) για την αντικατάσταση των παρωχημένων S-2 Tracker. Στα πλαίσια του ιδίου προγράμματος το οποίο ονομάστηκε Meltem I, η Τουρκική ακτοφυλακή προμηθεύτηκε ακόμα 3 α/φ του ιδίου τύπου τα οποία φέρουν ίδιο εξοπλισμό αποστολής (και περνούν στον επιχειρησιακό έλεγχο του ΤΝ σε περίπτωση πολέμου..) Ειρήσθω εν παρόδω ο εξοπλισμός αποστολής αναπτύχθηκε με συμμετοχή τουρκικών εταιριών (Aselsan,Havelsan) στα πλαίσια του προγράμματος Μeltem II και βασιζεται στο AMASCOS (Airborne Maritime Situation Control System) της εταιρίας Thales.

Φωτογραφία απο την πρώτη πτήση CN-235MP στα πλαίσια του προγράμματος Meltem II (18-6-2007)
Τον Ιούλιο του 2005 η Τουρκία προχωρά σε ακόμα μια αγορά αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και συγκεκριμένα υπογράφει σύμβαση ύψους 180 εκ. δολαρίων με την Alenia Aeronautica για την αγορά 10 αεροσκαφών ATR-72 σε διαμόρφωση ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASW). Στα αεροσκάφη του προγράμματος Meltem III οπως ονομάστηκε εγκαταστάθηκε κοινός εξοπλισμός αποστολής με τα προγενέστερα CN-235MP.

Περίπου δέκα χρόνια μετά απο τις πρώτες εξαγγελίες, χάρις στον προσεκτικό προγραμματισμό και την μεθοδικότητα των γειτόνων, η Τουρκική Ναυτική αεροπορία (έτος ίδρυσης 1971..) έχει στην διαθεση της έναν στόλο 19 σύγχρονων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας εφοδιασμένων με αισθητήρες τελευταίας γενιάς, τα οποία της επιτρέπουν να δίνει το παρών στον ευαίσθητο χώρο της ΝΑ Μεσογείου μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, χωρίς ουδεμία αντίστοιχη παρουσία ελληνικών μέσων.


Η Ελληνική αδράνεια

Και ενώ όπως όλα δείχνουν η περιοχή της ΝΑ Μεσογείου αναμένεται να πάρει φωτιά, το Πολεμικό Ναυτικό εξακολουθεί να τηρεί μια απόλυτη σιγή ιχθύος σε ότι αφορά την ίδρυση Αεροπορίας Ναυτικού. Η εκτός πραγματικότητας διαχρονικά αρτηριοσκληρωτική συμπεριφορά της ηγεσίας του ΓΕΝ με την συντηρητική απέχθεια σε ο,τιδήποτε ίπταται, έφερε την αμυντική σχεδίαση ως προς την Ναυτική αναγνώριση και προέκταση της προβολής ισχυος της χώρας μας σε χρόνο dt στο σημείο ναδίρ. Η άρνηση της προηγούμενης ηγεσίας του ΠΝ έστω και να εξετάσει προσφορά μεταχειρισμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας (πχ S-3Β Viking) την προσωρινή κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών (Συμμαχικών και ΕΘΝΙΚΩΝ) μέχρι να επαναπροκηρυχτεί ο ακυρωθείς διαγωνισμός των ΑΦΝΣ, δείχνουν ότι η παρούσα τραγική κατάσταση δεν εχει ουδεμία σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά με άλλες χρόνιες παθογένειες και κατεστημένες νοοτροπίες.

Η ασυγχώρητη ελληνική αδράνεια άφησε την ζωτική για τα εθνικά συμφέροντα τεράστια θαλάσσια έκταση της ανατολικής Μεσογείου αλλά και το Λυβικό το Κρητικό, το Ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος χωρίς επιτήρηση απο αεροσκάφης Ναυτικής Συνεργασίας/Αναγνώρισης. Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν τα περιστατικά παρουσίας ξένων ερευνητικών σκαφών υπο τις εντολές της Άγκυρας, εντός της Ελληνικής ΑΟΖ. Να θυμίσουμε τις έρευνες του Νορβηγικού πλοίου “Malene Ostervold” νοτίως του Καστελλόριζου το 2008, καθώς και ανάλογο περιστατικό που συνέβη το καλοκαίρι 2009 με ιταλικό σκάφος ερευνών, ενώ εκκρεμούσε εκείνη την στιγμή η παραίτηση ή μη, του προηγούμενου Αρχηγού ΓΕΝ, λόγω επιθυμίας του να κατέβει στον πολιτικό στίβο..

Επιπλέον, η πανθομολογούμενη αδυναμία της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Λιμενικού Σώματος να καλύψει επαρκώς το σύνολο της επικράτειας του Αιγαίου σε εναέριες αποστολές το έτος 2009, οδήγησε την χώρα στο να ζητήσει την επέμβαση της ευρωπαικής FRONTEX για την πραγματοποίηση περιπολιών απο αέρος των θαλασσίων συνόρων με την Τουρκία.


Ελληνική Αεροπορία Ναυτικού - Ενθάδε κείται...

Στο ΣΑΜ (Συμβούλιο Άμυνας) της 28ης Μαρτίου 2006 αποφασίσθηκε να ιδρυθεί εξ αρχής Σώμα Αεροπορίας Ναυτικού στο ΠΝ που θα περιλαμβάνει και α/φη σταθερών πτερύγων και θα μεταμορφώνει την ΔΕΝ σε πραγματικό πολλαπλασιαστή ισχύος. Ένα χρόνο αργότερα, το 2007, ιδρύεται η Α5 στο ΓΕΝ ως γραφείο που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την συγκρότηση της νέας αυτής Διοίκησης στο ΠΝ. Έκτοτε ο διαγωνισμός για το νέο ΑΦΝΣ κηρύχθηκε άγονος και το μνημόνιο έχει αφήσει το ΠΝ χωρίς τα μέσα και τον κόσμο που θα μπορεί να προβάλει τη ναυτική ισχύ της χώρας μας απο την Γαύδο, το Καστελλόριζο εως και την Πάφο.

Η ίδρυση Μοίρας Αεροπορίας Ναυτικού συνεπάγεται την κατάλυση της υπάρχουσας Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού που διοικητικά υπάγεται στο Αρχηγείο Στόλου και την ίδρυση Σώματος Αεροπορίας Ναυτικού στο αντίστοιχο πλαίσιο ιδρύσεως του Όπλου της Αεροπορίας Στρατού, αλλά -το κυριότερο- την αναπροσαρμογή της νοοτροπίας που διακατέχει πολλούς αξιωματικούς καριέρας του Ναυτικού περί της Ναυτικής Αεροπορίας.

Η διακλαδικότητα αποτελεί τη λέξη κλειδί για τις σύγχρονες ΕΔ παγκοσμίως. Είναι καιρός και οι ΕΕΔ να βάλουν στην άκρη στερεότυπα και αντιπαλότητες βαθιά ριζωμένες και να καταλάβουν οτι ο ανταγωνισμός μεταξύ των κλάδων αποτελεί έγκλημα κατά της άμυνας της χώρας.


Τα φιλαράκια τα καλά...

*Του Σάββα Δ. Βλάσση.

Ήλθε για άλλη μια φορά ο Νταβούτογλου στην Θράκη, στο πλαίσιο νέας «ιδιωτικής επισκέψεως». Σειρά τώρα για μια νέα «ιδιωτική επίσκεψη», στην Δωδεκάνησο. Και καθώς την προηγουμένη, είχε επισκεφθεί την Ρόδο, αυτή την φορά ίσως προτιμήσει την Κω. Προσεκτικοί οι Τούρκοι, δεν αναφέρονται σε τουρκικό πληθυσμό, όταν μιλούν για την Δωδεκάνησο. Μιλούν για κατοίκους «τουρκικής κουλτούρας», σύμφωνα με το ευρύτερο όραμα των νεο-οθωμανών περί γειτόνων «στρατηγικού βάθους» – λέγε με περιοχές ελεγχόμενες από την νέα οθωμανική αυτοκρατορία.

Το παιχνίδι στην Δωδεκάνησο, δεν είναι κάτι καινούργιο. Μεθοδικοί οι Τούρκοι, περιμένουν πότε θα αναλάβει την εξουσία νέα ελληνική κυβέρνηση με διάθεση να τα «βρει», ώστε να πετύχουν την ικανοποίηση ενός ακόμη αιτήματός τους, ως ένδειξη «καλής θελήσεως»… Για να «πέσει» μετά επάνω στον τυπικό τοίχο των τουρκικών αμετακίνητων θέσεων και να συμμαζευτεί άτακτα. Δεν πειράζει όμως, διότι οι Τούρκοι θα έχουν πετύχει αυτό το, έστω μικρό, βήμα που θα τούς φέρει πιο κοντά στον στόχο τους, ενώ οι Έλληνες σύντομα θα το… ξεχάσουν, μέχρι να αναλάβει την εξουσία ο επόμενος «ανοιχτόκαρδος» ηγέτης τους.

Η Τουρκία κλιμακώνει πλέον την εκμετάλλευση της άρσεως του άρθρου 19 που προέβλεπε ο Κώδικας Ελληνικής Ιθαγενείας. Το υπ’ όψιν άρθρο, προέβλεπε ότι Έλληνες πολίτες οι οποίοι αναχωρούσαν από την χώρα χωρίς προοπτική επανόδου, αυτομάτως έχαναν την ελληνική ιθαγένεια. Το άρθρο 19 αποτελούσε την ασφαλιστική δικλείδα του ελληνικού κράτους, διότι με τις διαγραφές όσων μουσουλμάνων έφευγαν για την Ευρώπη ή την Τουρκία, όλες αυτές τις δεκαετίες συγκρατήθηκε ο αριθμός των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε χαμηλά επίπεδα, σε Θράκη και Δωδεκάνησο, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες διακρίνονται ακόμη από δυναμική τάση γεννητικότητος. Επί σειρά ετών η Άγκυρα ζητούσε την κατάργηση του άρθρου 19 (στην ουσία επέμβαση στα εσωτερικά γειτονικής χώρας) βλέποντας ότι ενώ αυτή ξεφορτώθηκε την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, δεν μπορούσε να ενισχύσει την πίεσή της μέσω της μουσουλμανικής μειονότητος στην Θράκη, ενώ στην Δωδεκάνησο το μουσουλμανικό στοιχείο παρέμενε αμελητέο.

Μέχρι που εμφανίσθηκε ο νέος «ανοιχτόκαρδος» Έλληνας ηγέτης, ο οποίος στο πλαίσιο βελτιώσεως του κλίματος αποφάσισε να «χαρίσει» κάτι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ήταν αυτή που κατήργησε το άρθρο 19.

Έκτοτε, ξεκίνησε μια οργανωμένη εκστρατεία από την Τουρκία, ώστε να ενισχυθεί το μουσουλμανικό στοιχείο στην Ελλάδα. Πώς; Με την σταδιακή εικονική «επιστροφή» όλων όσων έφυγαν από την Ελλάδα. Η διαδικασία απλή. Εφόσον το τουρκικό κράτος επιδοτεί μυστικά «ιδιωτικές επισκέψεις» στην Θράκη ή την Δωδεκάνησο (χαζοί είναι να μην κάνουν τσάμπα διακοπές;), οι επίγονοι εμφανίζονται και ζητούν εφαρμογή του άρθρου 1 του Κώδικος Ελληνικής Ιθαγενείας. Τί προβλέπει αυτό; Ότι τα τέκνα Έλληνος ή Ελληνίδος λαμβάνουν αμέσως την ελληνική ιθαγένεια. Έτσι, μουσουλμάνοι που εδώ και δεκαετίες ζουν, κυρίως στην Τουρκία, ξαφνικά «αναζητούν» τις ρίζες τους στην Ελλάδα και στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η αναγραφή στα Μητρώα Αρρένων των παραπάνω περιοχών, κάποιου παππού ή πατρός και αντιστοίχως στα Δημοτολόγια γιαγιάς ή μητρός, τότε αυτομάτως οι επίγονοι αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια…

Το φαινόμενο έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, όσο οι επόμενοι «ανοιχτόκαρδοι» Έλληνες ηγέτες ενθαρρύνουν την εφαρμογή των υποβολιμαίων σχεδίων της Τουρκίας. Οι Τούρκοι που ξαφνικά «θυμήθηκαν» τις ελληνικές ρίζες τους, πυκνώνουν τις «ιδιωτικές επισκέψεις» τους στην Ελλάδα, μην διστάζοντας ακόμη και να υποβληθούν σε δικαστικά έξοδα προκειμένου να διεκδικήσουν την αναγνώρισή τους. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο: σε μερικά χρόνια, στην Δωδεκάνησο θα εμφανίζεται μουσουλμανική μειονότητα μερικών δεκάδων χιλιάδων, ασχέτως εάν αυτοί διαμένουν μονίμως στην Τουρκία ή αλλού. Αυτό που θα μετράει στα αιτήματα με τα οποία θα αρχίσει να βομβαρδίζει η Τουρκία τους διεθνείς οργανισμούς, θα είναι τα νούμερα που θα «φαίνονται» στα επίσημα χαρτιά και αυτά θα βλέπουν και οι ξένοι.

Η αυτοαφοπλισμένη ελληνική πολιτεία, κάθεται και παρακολουθεί, δίχως τα αρμόδια όργανά της να μπορούν να αντιδράσουν. Οι απέναντι εργάζονται μεθοδικά και υπομονετικά. Οι δικοί μας, και ανυπόμονοι είναι, και αιθεροβάμονες και, φυσικά… «ανοιχτόκαρδοι».

*Ο Σάββας Δ. Βλάσσης είναι εκδότης του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ


Πρωθυπουργός με "αμερικάνικη καρδιά"!

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Dr. Nielsen Knudsen ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ!


Γράφει ο Dr Nielsen Knudsen.
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγας κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου. Και oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ. Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση»,την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει ….«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό ( virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστιας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;
Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.
Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.
ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ
Πρέπει να ανατρέξουμε στην πολιτική που εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ΕΜΙΜΗΘΗ ο λεγόμενος «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» σας. Γιατί; Διότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
ΔΗΛΑΔΗ:
Η Ελλάς, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμις.
Επί μία 20ετία (1953-1973) υπήρχε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%
Επί μία 20ετία υπήρχε ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%
Αυτή η πρόοδος όπου όλοι στην Ευρώπη μιλούσαμε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» ανησύχησε την Αμερικανική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι αν η Ελλάς είχε γίνει οικονομική δύναμη στην ξηρά, όπως ήταν στην θάλασσα, θα ήταν αδύνατη η νοσηρή επιρροή των διαφόρων Πιουριφόϊ. (Ή μήπως δεν ξέρετε ότι το βαθύ κράτος σήμερα βρίσκεται μέσα στους τοίχους της Αμερικανικής πρεσβείας;). Οι λόγοι του παμπάλαιου «Ανατολικού Ζητήματος» ακόμη σας βαρύνουν. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος έπρεπε να σταματήσει.
Η πρώτη κίνηση άρχισε με τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» που θέλησε να μιμηθεί τα διατεταγμένα από το βαθύ Αμερικανικό κράτος συνθήματα του εξ Αμερικής ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η δίωξη των Ανδρεάδη και Νιάρχου, ο εκφοβισμός του κεφαλαίου των επενδυτών, η §3 του άρθρου 106 του Καραμανλικού Συντάγματος, ήταν η πρώτη εκδήλωση για τα σχέδια και τους σκοπούς της «Νέας Τάξης».
Αποτέλεσμα άμεσο: πτώση του ΑΕΠ στο 3,5% και ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο 0,6% (προσέχετε Έλληνες, από το 10% στο 0,6% !).
Στην Ευρώπη ακούσαμε το πρώτο σύνθημα «ούτε δραχμή πλέον για επένδυση στην Ελλάδα». Παράλληλα οι κραυγές του Ανδρέα Παπανδρέου ενάντια στο «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και το «ενάντια στο μεγάλο και ντόπιο ξένο κεφάλαιο». Αυτό σημαίνει το 0,6%!
Ποιός είχε το βαθύ συμφέρον από την διατεταγμένη αυτή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου; Όχι βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αλλά βέβαια η Αμερικάνικη πολιτική – ή μήπως, Έλληνες, δεν το βλέπετε αυτό που ΞΕΡΟΥΜΕ στην Ευρώπη; Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, υπήρξε πτώση του ΑΕΠ στο 1,5% (!!), με τις Ιδιωτ. επενδύσεις στάσιμες στο 0,6%. Και αρχίζει το ξήλωμα ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ.
Η Ελλάς που εξήγαγε ψυγεία στην Γερμανία απέμεινε να παράγει μόνο γιαούρτια (και αυτά με ….εισαγόμενο γάλα).
Και ακολούθησε η μεγάλη ευρεσιτεχνία του μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως. Από το 1981. Ποιά ήτανε; Η θριαμβευτική επιτυχία του «Τσοβόλα δωσ-τα όλα». Ποια «όλα»; Τα δανεικά. Το δημόσιο χρέος, από 700 εκατ. Δολάρια που το άφησε η Χούντα έφτασε σήμερα με γεωμετρική πρόοδο τα 400 (περίπου) δισεκατομμύρια Ευρώ!
Θρίαμβος του πολιτικαντισμού. Δανείσου και Μοίραζε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτή η μοιρασιά ήταν η μεγαλοφυής έμπνευση του οικονομολόγου που εξασφάλισε θέση Σουλτάνου στον πολιτικό βίο της χώρας σας. Συστηματική αποβιομηχάνιση με παράλληλη δαιμονοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου και παράλληλη αυθαιρεσία των εργατοπατέρων σας που νομίζουν ότι «βοηθούν» τον εργάτη ενώ είναι αυτοί που τον κατέστρεψαν.. Αυτοί που διώχνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο δημιούργησαν την ανεργία. Πόλεμος κατά της Πεσινέ, εκδίωξη της Πιρέλλι (προς την Τουρκία), Σόγιας (προς την Μάλτα), αμόκ ενδυναμούμενο από το ΠΑΣΟΚ «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», παροχές για άγρα ψήφων με διαρκώς αυξανόμενο δανεισμό.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα;
ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ;
Ποιός δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού;
Και τώρα, ποιός ωφελείται;
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.
Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ».
Συνεπώς, είστε η μόνη χώρα που καταδικάστηκε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο Αμερικάνος πρωθυπουργός σας, έκανε ….«σκληρή διαπραγμάτευση» ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝ με σαφείς σκοπούς. Κατάφερε με τον μαθητευόμενο μάγο, άπειρο και ανώριμο, Υπουργό της Οικονομίας να σας επιβάλει το καπέλο του ΔΝΤ.
Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός σας, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση». Και, αφού διώξατε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην… Τουρκία!
Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου.
Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Αν όπως σας το λένε δεν έχετε «ούτε φίλους ούτε συμμάχους στην Δύση», τι πρέπει να κάνετε; Σας το είπε ο Θεοδωράκης: ή γινόσαστε Ήρωες ή ραγιάδες.
ΕΛΛΗΝΕΣ: η Ευρώπη σας θέλει πάντα Ήρωες. Αν δεν έχετε φίλους και συμμάχους στην Δύση ψάχτε τους εκεί που υπάρχουν και σας έχουν ανάγκη. Ψάχτε τους στον ιστορικό (για σας) Βορρά και στην μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της Ασίας. Αλλά αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική σας ηγεσία δεν την έχει, διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More