19.3.11

Το δίδυμο της συμφοράς, της Ελληνικής παιδείας!

Διαμαντοπούλου - Χριστοφιλοπούλου σε διατεταγμένη υπηρεσία - Αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα!


diamanto-kaler-400Οι κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών που αντιδρούν στην κατάργηση 1.933 σχολείων σε όλη την επικράτεια, απλώνονται μέρα με τη μέρα σε όλη τη χώρα. Το δίδυμο της συμφοράς Διαμαντοπούλου - Χριστοφιλοπούλου σε λίγες ημέρες θα βρει μπροστά του όχι μόνο τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων που καταργούνται, αλλά την σύσσωμη αντίδραση εκατοντάδων σχολείων απ' όλη τη χώρα που δεν καταργούνται αλλά συμπαρίστανται στους αγώνες των σχολείων που καταργούνται. Στο μέτωπο της Μαθητικής Αντίστασης σε όλη τη χώρα καθημερινά προσθέτουν τις δυνάμεις τους ολόκληρες τοπικιές κοινωνίες, ο εμπορικός κόσμος και οι διοκήσεις των δήμων.

>>>
Μη χάσετε  στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ
Κάτω τα κουλά σας από τα ελληνικά σχολεία
Διαμαντοπούλου - Χριστοιλοπούλου σε διατεταγμένη υπηρεσία - Καταργούν 1.933 σχολεία σε όλη την επικράτεια - Σε όλη την χώρα απλώνονται οι κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών - Σχολεία-τέρατα 600 μαθητών σε φτηνά κτίρια χωρίς στατική επάρκεια - Δραματική έκκληση της Μαθητικής Αντίστασης για στήριξη στον αγώνα των μαθητών από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας δεν αφορά τα μειονοτικά στη Θράκη - Νέα σχολικά κτίρια και μεγαλύτερες εποδοτήσεις για τα μειονοτικά σχολεία ζητά ηΤουρκία
>>>

Χαρακτηριστικό παράδειγμα περί του πώς αντιλαμβάνεται το "Νέο Σχολείο" το δίδυμο της συμφοράς είναι ότι το 2ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, που είναι κτίριο... 80 ετών, στο οποίο θα στεγαστούν... 13 σχολικά τμήματα των 26 μαθητών.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις της Μαθητικής Αντίστασης

Οι κινητοποιήσεις μας απλώνονται σε όλη τη χώρα
"Κανένα σχολείο να μην κλείσει!
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις καταργήσεις των σχολείων μας. Είναι αποφασισμένη να μας γυρίσει αιώνες πίσω, να μας στοιβάξει στα "νέα" σχολεία χωρίς δικαιώματα.
Είμαστε όμως κι εμείς αποφασισμένοι να αντισταθούμε! Να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε να μην κλείσει κανένα σχολείο, να μη γίνει καμία συγχώνευση!
Ήδη οι κινητοποιήσεις μας απλώνονται σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής, οι καταλήψεις φτάνουν περίπου τις 50, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γίνονται καθημερινά σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και σε πόλεις και χωριά της επαρχίας.
Με την πρώτη σπίθα των αγώνων μας, η κυβέρνηση έβαλε μπρος το σχέδιο τρομοκράτησής μας. Άρχισε να μας απειλεί με αναπληρώσεις μαθημάτων τα Σάββατα και τις αργίες. Και είναι σίγουρο ότι δε θα διστάσει να εντείνει την τρομοκρατία. Γιατί μας φοβούνται, ξέρουν τη μεγάλη δύναμη που κρύβουν οι μαζικές μας κινητοποιήσεις, ξέρουν ότι το μόνο που μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια, το μόνο που μπορεί να απειλείσει την πολιτική τους είναι οι μαζικοί μας αγώνες!
Έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τις αντιστάσεις μας! Μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας που θέλουν να τους κάνουν λάστιχο και οδηγούνται σε απολύσεις. Μαζί με τους γονείς μας, μαζί με όλο το λαό, γιατί όλοι μας δεχόμαστε την ίδια επίθεση, έχουμε όλοι τον ίδιο εχθρό απέναντί μας.
Κανένα κλείσιμο σχολείου - Καμία συγχώνευση!
Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία!
Να δυναμώσουμε τις κινητοποιήσεις μας σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία!"

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
"Θέλουν να κλείσουν τα σχολεία μας.
Θέλουν να κάνουμε μια ώρα για να πάμε στο σχολείο μας.
Θέλουν να φτιάξουν σχολεία-τέρατα των 600 μαθητών με τριαντάρια (και βάλε) τμήματα.
Θέλουν να πληρώνουμε τα βιβλία μας.
Θέλουν να πληρώνουμε τα χαρτιά, τις καθαρίστριες, το πετρέλαιο, τους φύλακες, τη μετακίνηση, το ρεύμα, τα θρανία, τα πάντα από την τσέπη μας.
Θέλουν να πεθαίνουμε στο διάβασμα, να τρέχουμε στα φροντιστήρια, να καθόμαστε στο σχολείο μέχρι το απόγευμα, για να μας πούνε στο τέλος ότι «δεν χωράμε» στα Πανεπιστήμια, ότι δεν έχουμε δικαίωμα σε μια σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ότι ακόμα κι αν με τα χίλια ζόρια μπούμε σε μια σχολή θα μας πετάξουν έξω σε κανα-δυο χρόνια, για να γίνουμε άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι, δια βίου εκπαιδευόμενοι, δούλοι χωρίς δικαιώματα.
Θέλουν να τα δεχόμαστε όλα χωρίς διαμαρτυρία, να καθόμαστε ήσυχοι, να κοιτάμε τη δουλειά μας και τον εαυτό μας, γιατί αλλιώς μας περιμένουν απουσίες, αποβολές, φακέλωμα, αστυνομικοί, εισαγγελείς, δικαστές να μας «διδάξουν» ποιο είναι το καλό μας.
Θέλουν να διώξουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών από τα σχολεία!
Πρέπει και μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!
Να κάνουμε συνελεύσεις σε κάθε σχολείο σε όλη την Ελλάδα, να συζητήσουμε, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε για το δικαίωμα το δικό μας και όλου του λαού σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
Να σταθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων, που μένουν απλήρωτοι για μήνες, που βλέπουν τους μισθούς να μειώνονται και τις απολύσεις να πέφτουν σύννεφο, που έχουν τους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν, που έχουν τους λογαριασμούς να τους πνίγουν.
Να παλέψουμε μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μας ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων,
ενάντια στο κλείσιμο οποιουδήποτε σχολείου!
Δεν θα γίνουμε η γενιά των χαμένων δικαιωμάτων!
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι!
Με τους αγώνες μας θα κατακτήσουμε ξανά τα δικαιώματά μας!"

Μάνος Μεϊμαράκης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More