19.3.11

Πάνε να μας μπλέξουν...

«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα» δήλωσε αναφορικά με την διεθνή επέμβαση στη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος είχε, σήμερα, συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.
Με τη δήλωσή του αυτή ουσιαστικά...

ο κ. Δρούτσας παραπέμπει στις αποφάσεις που θα ληφθούν από ΝΑΤΟ και ΕΕ, οργανισμούς που συμμετέχει η Ελλάδα, υπονοώντας ότι η χώρα μας θα εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

ΝΔ: Σωστή η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στον εναέριο χώρο της Λιβύης είναι σωστή. Η μεγάλη καθυστέρηση όμως με την οποία ελήφθη επέτρεψε στο καθεστώς Καντάφι να ανακτήσει την πρωτοβουλία των στρατιωτικών κινήσεων και να καταφέρει φονικά πλήγματα στους εξεγερμένους πολίτες της Λιβύης. Από δω και πέρα η Παγκόσμια Δημοκρατική Κοινότητα οφείλει να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά τον Λιβυκό λαό να απαλλαγεί από το αυταρχικό καθεστώς της ακραίας και απροκάλυπτης βίας και να προχωρήσει προς μία ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία το ταχύτερο δυνατόν».
πηγη
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ-


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More