31.5.11

Γιατί άραγε όλοι οι πρόεδροι του Ολυμπιακού έχουν πάρε δώσε με την Δικαιοσύνη;

Ποινική δίωξη κατά του Σ. Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ



Ποινική δίωξη σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη και άλλων 4 προσώπων για κακουργηματική απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε αυτή, άσκησε κατά περίσταση η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Η υπόθεση αφορά σε συμβάσεις της περιόδου 2005-2007 για την προμήθεια πληροφοριακού συστήματος της Intralot στον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με τη σύμβαση η αξία του έργου ανέρχονταν…. 
σε 96 εκατ. ευρώ, όμως στην πορεία φέρεται να έφτασε τα 300 εκατ.
Για ένα πρόσωπο η δικογραφία διαχωρίστηκε και η έρευνα συνεχίζεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ για δύο άτομα η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.
Intralot: Νόμιμες οι συμβάσεις

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία Intralot υποστηρίζει την πλήρη νομιμότητα της σύναψης των συμβάσεων και προσθέτει ότι:”η άσκηση ποινικής δίωξης δεν συνιστά απόδειξη ύπαρξης ενοχής για τα πρόσωπα στα οποία αφορά, αντίθετα δε, αποτελεί την έναρξη της διαδικασίας διερεύνησης του κατά πόσο υπάρχουν αποδείξεις ενοχής σχετικά με τις καταγγελίες”.
enet


Ο κ. Βενιζέλος με τι ασχολείται;

Δρούγος : Εκτιμώ ότι η Τουρκία θα προκαλέσει τετελεσμένα σε μικρονήσια/μικρά νησιωτικά συμπλέγματα!



Ο κος Δρούγος στο “Geopolitics & Daily News” – Εκτιμώ ότι σε κάποια φάση η Τουρκία θα προκαλέσει τετελεσμένα σε μικρονήσια/μικρά νησιωτικά συμπλέγματα – Αν δεν ήταν οι Αραβικοί ξεσηκωμοί ίσως να είχαν ήδη κάνει κινήσεις προς εμάς! Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω θερμά το κύριο Δρ. Αθανάσιο Δρούγο που δέχτηκε να σχολιάσει και αναλύσει την επικαιρότητα αλλά και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Οι ερωτήσεις που του τέθηκαν βασίζονται σε αυτές που με χαρά κατά καιρούς λαμβάνω από εσάς είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω σχολίων.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ/ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ-ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΥ-ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ/Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΑΦΡΙΚΗΣ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

1. Με βάση τα παρόντα και δρομολογημένα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και της Τουρκίας πότε προβλέπεται να φτάσει ο συσχετισμός δυνάμεων των δύο κρατών σε σημείο που να μπορεί η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα με σημαντική πιθανότητα επίτευξης των στόχων της; Δηλαδή εισβολή στον Έβρο, απόβαση σε νησί/νησιά, επίθεση στην Κύπρο.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΕΧΕΡΑΝΗ-ΔΑΜΑΣΚΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΚΟΣΟΒΟ-ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΔΟΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟ.

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ-ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΠΟΛΥ. ΚΥΡΙΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΔΙΔΟΥΝ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΗΓΕΜΟΝΙΣΚΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΘΑ ΕΝΤΑΤΙΚΙΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΗΠΑ-ΚΙΝΑ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΑ-ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΕ ΕΒΡΟ-ΚΥΠΡΟ. ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΑΝΕ ΟΛΑ. ΟΜΩΣ ΕΜΜΕΝΟΥΝ.ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΟΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΙ, ΙΣΩΣ-ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ-ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ.


2. Αραβική άνοιξη και Κουρδικό. Τις προάλλες ο Αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν, επισκέφτηκε εσπευσμένα τη Συρία. Πιστεύετε πως οι εξεγέρσεις και γενικότερα η αραβική άνοιξη θα φέρουν εξελίξεις στο Κουρδικό; Πόσο μακριά είναι η μέρα ίδρυσης ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν;

ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΣΕ ΥΕΜΕΝΗ-ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΥΗ. ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΚΑΝΤΑΦΙ-ΣΑΛΕΧ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΣΑΝΤ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ… ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΓΕΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ-ΛΙΒΑΝΟ-ΙΡΑΚ.  Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΜΑΡΟΚΟ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝΕ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΡΧΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ. Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΡΙΑΝΤ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ…

ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΙΡΑΚ, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΟ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΜΩΣ ΧΡΟΝΟ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΑΚ. ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟ ΙΡΑΝ(ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΥΣ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ 3 ΤΡΟΠΟΥΣ), ΤΟΤΕ Η ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΘΑ ΩΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ  ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΠΟΛΥ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΚΡΙΣΙΜΗ ΤΡΙΕΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ.


3. Πρόσφατα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ομπάμα, μίλησε για επιστροφή στις γραμμές του 1967. Την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία βελτίωση στις σχέσεις του Ισραήλ με τη Τουρκία. Το Ισραήλ δείχνει απομονωμένο και με μια αραβική άνοιξη σε εξέλιξη. Πόσο εύθραστη είναι τελικά η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ποιο το μέλλον στις σχέσεις ΗΠΑ – Ισραήλ;

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ. ΟΙ ΗΠΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ SOFT POWER , ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΙΡΑΚ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ, ΓΙΑΤΙ:

  • ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.
  • ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 1967. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΕΙ.
  • ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ . ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ…
ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 117 ΤΟΜΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ. ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ-ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΠΕΔΙΑ ΜΑΧΗΣ-ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΙΔΙΚΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2012. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΕΝΕΣ(ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΙΕΣ), ΕΝΩ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ(ΜΕ ΜΙΚΡΟΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ) ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΠΑΓΕΡΕΣ. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ.ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ/ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ/ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ/Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ.


4. Η Τουρκία για πολλούς είναι η χώρα “κλειδί” για τις ΗΠΑ. Θεωρούν τη στάση της υποκριτική σχετικά με το ρόλο ηγέτη που προσπαθεί να διαδραματίσει στον Ισλαμικό κόσμο και πως είναι πιο κοντά από ποτέ με τις ΗΠΑ. Κατά τη γνώμη σας ισχύει αυτό;

Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚP ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ  ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ  ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ, ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ  ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ  ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΜΑΛΑΙΣΙΑ-ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ  ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ….ΠΟΛΕΜΟΙ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ.ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΥΕΜΕΝΗ-ΣΟΥΔΑΝ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ.(ΩΣ ΜΗ-ΜΟΝΙΜΟ ΜΕΛΟΣ). ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ.

ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ-ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΥΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΩ ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΑΣΗ…ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ  ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΥΗ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΑΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΒΛΕΠΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΞΕΣΗΚΩΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ…ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΘΕΡΜΗ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΙΗΗ-ΠΛΟΙΟ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ.. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ.


5. Το ανάποδο της τέταρτης ερώτησης. Πολλοί θεωρούν πως ο διαμελισμός της Τουρκίας έχει ήδη δρομολογηθεί από ΗΠΑ και Ισραήλ με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους των Κούρδων που ωστόσο θα ξεκινήσει να υλοποιείται μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Κατά τη γνώμη σας έχει βάση το συγκεκριμένο σενάριο;

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΑΣΣΑΝΤ, Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ  ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΜΠΙΛ ΤΟΥ Β.ΙΡΑΚ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ-ΑΡΑΒΩΝ-ΒΑΛΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΙ. ΑΡΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΒΑΘΥΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ Β.ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 36ΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ). ΑΥΤΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΙΕΤΙΑ-ΤΡΙΕΤΙΑ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΑΛΛΟΥ ΑΝΑΜΕΝΩ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΠΧ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ-ΙΡΑΝ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΡΙΡΙ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ, ΕΝΩ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΤΡΙΤΗΣ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ, ΣΤΟ ΥΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ ΚΛΠ.

6. Υπάρχει περίπτωση η ίδρυση ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν να βλάψει τα ελληνικά συμφέροντα, με την έννοια του κάτι σου πήραμε – κάτι σου δίνουμε (Τουρκία).

ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ “ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ” ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΕΚΛΕΙΑ.ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΝΕΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΑΝΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

7. Οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας δείχνουν να βαδίζουν σε καλό δρόμο. Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το σημείο “κλειδί” που μπορεί να χαλάσει σε δραματικό επίπεδο τις σχέσεις των δύο χωρών; π.χ. ο Καύκασος;

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΟΣΧΑΣ-ΑΓΚΥΡΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ-ΠΟΥΤΙΝ. ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ(ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ), ΣΤΗΝ ΑΖΕΡΟ-ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, Η ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΙΝΑ-ΡΩΣΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΝΟΤ ΑΦΡΙΚΗ.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΘΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΡΑΝΤΑΡ ΕΓΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟ 2013 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΘΕΣΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ, ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΛΠ.ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ , Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΝΑΤΟ-ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ -ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ-ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΡΩΣΙΑ. ΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΚΑΝΕ ΚΟΙΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΙΓΜΟΥΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.


Η οικογενειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο!

Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ…


 
Στο κόμμα της Ντόρας φαίνεται ότι έχουν χάσει τελείως την επαφή με την πραγματικότητα.
Υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματός της ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης και ο πρώην γαμπρός της Δ. Ζαφειριάδης.
Μην εκπλήσεστε! Έτσι αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία η Ντόρα. Αυστηρά… οικογενειακά.
Όσο για τους πολίτες, τούς θεωρεί πληβείους που τρώνε κουτόχορτο.
Γι΄αυτό με…

δημοκρατικές διαδικασίες, που θυμίζουν Τσαουσέσκου, ο γιος της εξελέγη τέταρτος…
Στην αρχή σχεδίαζαν να τον βγάλουν πρώτο, αλλά επειδή κατάλαβαν ότι θα γίνονταν εντελώς ρόμπα, σκέφτηκαν να κρατήσουν κάπως τα προσχήματα.
Φαίνεται η γυναίκα δεν έχει καταλάβει ή καλύτερα δεν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται στην Ελλάδα. Και ετοιμάζει κόμμα για το γιο της…!!!
Μα μήπως η Μαρία Αντουανέτα καταλάβαινε τι έλεγε όταν συμβούλευε το λαό να φάει παντεσπάνι αφού δεν είχε ψωμί?
Δυστυχώς, όποιος αγαπά μόνο τον εαυτό του, δεν μπορεί να αγαπά τον τόπο του…
Αναγνώστης.


Μας πανικοβάλουν για να ξεπουληθούμε.

Ούτε από το ευρώ μπορούν να μας διώξουν, ούτε να πάψουν να μας χρηματοδοτούν….


Το έχουμε πει και το έχουμε ματαξαναπεί. Μην μασάτε στην προπαγάνδα του ξεπουλημένου κρατικοδίαιτου καθεστώτος και μην ανησυχείτε. Μην πανικοβάλλεστε από μια εντολοδόχο πολιτική ολιγαρχία και προβαίνετε σε ενέργειες πανικού, οι οποίες γεμίζουν τις τσέπες ειδικών λαμόγιων. Ακόμα και των λαθροκλεπτών που κυκλοφορούν στους δρόμους.
Κανένας, είτε τρόϊκα, είτε ευρωπαϊκό κράτος, δεν μπορεί να μας εκδιώξει από το ευρώ, ακόμα και αν πτωχεύσουμε μέσα στο ευρώ. Η μόνη που μπορεί να το κάνει αυτό είναι η ελληνική πολιτική ολιγαρχία, σύμφωνα με τις εντολές που θα πάρει, την κατάλληλη στιγμή, από εκείνα τα συμφέροντα που την ελέγχουν.
Σε καμία περίπτωση η τρόϊκα δεν μπορεί να κόψει την χρηματοδότηση της Ελλάδας, ακόμα και αν δεν εκτελέσουμε κανέναν όρο του μνημονίου. Αν το κάνει, αυτό θα σημάνει αυτόματη πτώχευση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ και φυσικά καταστροφή της ευρωζώνης. Αυτούς τους δισταγμούς δεν τους έχει το ΔΝΤ, αλλά τους έχει όμως η ΕΕ, που καίγεται για….
την ίδια της την ύπαρξη. Μπορεί η ΕΕ να μας μισεί, αλλά είναι υποχρεωμένη να μας κρατήσει στη ζωή. 
Εκείνο που προσπαθεί αυτή τη στιγμή η ΕΕ (και όχι το ΔΝΤ, το οποίο δεν νοιάζεται για την τύχη της Ελλάδας), είναι να εξασφαλίσει αυτά τα χρήματα που δανείζει. Έτσι, με τη βοήθεια της ντόπιας ολιγαρχίας την οποία πιέζει για συναίνεση, προσπαθεί αφενός να μετατρέψει όλα τα ιδιωτικά χρέη της Ελλάδας σε διακρατικά μέσω του δανεισμού, ο οποίος πηγαίνει κατευθείαν στην εξόφληση των ιδιωτικών χρεών,  αφετέρου προσπαθεί να πάρει ενυπόθηκες εγγυήσεις και υπογραφές από τα δύο μεγάλα κόμματα, ώστε να έχει την Ελλάδα μόνιμα υπό τον έλεγχό της και να μην κινδυνεύσει να βγει κάποια επαναστατική κυβέρνηση που θα κηρύξει τις συμφωνίες αντισυνταγματικές και παράνομες.
Οι κοτζαμπάσηδες της ελληνικής πολιτικής ολιγαρχίας, με τη σειρά τους, φοβίζουν και πανικοβάλουν τον Έλληνα ραγιά με την προπαγάνδα τους, προκειμένου να του περάσουν εύκολα τις αποφάσεις των πασάδων της ΕΕ.
Αυτό είναι όλο το παιχνίδι.
Σε μια μόνο περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει να κηρύξει πραγματική στάση πληρωμών. Αν διεθνώς θεωρηθεί και κυρίως από τους οίκους αξιολόγησης, ότι ακόμα και η εθελοντική επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων, αποτελεί παύση πληρωμών. Για το λόγο αυτό η ΕΕ κόπτεται να μετατρέψει ολόκληρο το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας σε διακρατικό, ώστε να αποφύγει αυτόν το κίνδυνο που θα την καταστρέψει.
Αλλά αν παραχωρήσουμε τη δική μας δημόσια περιουσία, όπως επιδιώκει η πολιτική ολιγαρχία, τελικά θα καταστραφούμε εμείς. 

hassapis-peter


Ο κουρασμένος ξεκουράστηκε!

Ξεκούραστος!


 
Aδυνατισμένος,  κουρεμένος crew cut και πάνω απ’ όλα Ξεκούραστος!
Άλλος άνθρωπος εμφανίστηκε ο Κώστας ο Καραμανλής πριν λίγες ώρες.
Ακόμη και το «ΕΘΝΟΣ» στάθηκε στο νέο του look του πρώην πρωθυπουργού.
Κι αν η εξωτερική εμφάνιση είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό απ’ όλους,  ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο Καραμανλής  όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιεί την  μεγάλη «επιστροφή»  του στη διεθνή πολιτική σκηνή από το στρατηγείο του στη πλ. Μαβίλη.
Οι τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι  αλλά και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δυο καλούς του φίλους από τα χρόνια της πρωθυπουργικής θητείας, είναι πολύ τακτικές. 
Ανοιχτή γραμμή  διατηρεί και με τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ δεν είναι λίγοι οι αρχηγοί κομμάτων των χωρών της Ευρώπης που επικοινωνούν με τον πρώην πρωθυπουργό για να έχουν και την δική του οπτική για τις εξελίξεις στην Οικονομία και τις πρωτοβουλίες της σημερινής κυβέρνησης.
Φυσικά ανάμεσα στους ξένους  ηγέτες  πολλοί είναι  εκείνοι  που υποστηρίζουν πως η δική του πενταετία ήταν εκείνη που τορπίλισε την Οικονομία της χώρας- εμπιστευόμενος τους ατσίδες  Αλογοσκούφη-Παπαθανασίου.
Εκτός από τις διεθνείς επαφές ο πρώην πρωθυπουργός  ανανεώνει και την επικοινωνιακή του ατζέντα καθώς  διαγράφει απ’ αυτή πολλά ονόματα φλώρων και φλούφληδων δημοσιογράφων  και στρέφεται σε πιο «ριζοσπαστικές» επιλογές.
Είναι η πρώτη φορά μετά από μήνες που παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να λύσει τη σιωπή του, από ισχυρό εκδότη ο οποίος βλέπει με αγωνία το εβδομαδιαίο έντυπό του σε κυκλοφοριακή περιδίνηση.
Κουρδιστό Πορτοκάλι


Θέλουν να μας φιμώσουν... Δεν θα περάσει!

Αναίσχυντη πράσινη Χούντα!!!!!!!!!!!!!



ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ,ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ!
ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥΣ!
«Φρένο» στην ασυλία που εξασφαλίζουν πίσω από την ανωνυμία τους οι bloggers, που διαπράττουν αδικήματα αναρτώντας συκοφαντικά ή απειλητικά δημοσιεύματα θέτει με νέα γνωμοδότησή του ο Άρειος Πάγος. Το Ανώτατο Δικαστήριο δίνει το δικαίωμα στις εισαγγελικές Αρχές να ζητούν τα στοιχεία τους από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, χωρίς άδεια των αρμοδίων Αρχών.
Σύμφωνα με τις δύο παλαιότερες γνωμοδοτήσεις των πρώην εισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά και Ι. Τέντες, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθ.Κατσιρώδης επισημαίνει πως οι δικαστικές Αρχές μπορούν να άρουν το απόρρητο στο Διαδίκτυο, αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης ακόμη και αν αυτή αποτελεί πλημμέλημα χωρίς να απαιτείται η άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
Αφορμή για -τρίτη κατά σειρά- γνωμοδότηση του κ. Κατσιρώδη ήταν νέο ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού για το αν ισχύουν οι δύο γνωμοδοτήσεις (9 και 12/2009) των Σανιδά και Τέντε, μετά την επικύρωση της οδηγίας 2008/24/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το νόμο 3917/2011 για την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας και τη χορήγηση δεδομένων επικοινωνιών στις αρμόδιες Αρχές.
Συγκεκριμένα, το ερώτημα ανέφερε εάν μετά το Ν.3917/2011 «οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης μετά από παραγγελία εισαγγελέα που διενεργούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποχρεούται να σας γνωστοποιούν τα στοιχεία του προσώπου στα οποία αντιστοιχούν ηλεκτρονικά ίχνη ή τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσεως εγκληματικής πράξεως, συγκεκριμένης ημεροχρονολογίας, χωρίς την τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου».
Απαντώντας στο ερώτημα αυτό, ο κ. Κατσιρώδης επεσήμανε πως ισχύουν οι δύο προηγούμενες γνωμοδοτήσεις και πως μπορούν να ζητούνται από τους παρόχους τα στοιχεία εντοπισμού των προσώπων που διαπράττουν αδικήματα (π.χ εκβίαση, δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση κ.α.) με κακόβουλες κλήσεις ή μηνύματα ή μέσω διαδικτύου, χωρίς να τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία άρσεως του απορρήτου.
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ “ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΕ” ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ!
ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ,ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ!!!
ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!
http://triepsilites.wordpress.com


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More