16.11.10

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

16 Νοεμβρίου





  • Γεγονότα
1849: Ο Ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι γλιτώνει την τελευταία στιγμή την εκτέλεση για συμμετοχή σε αντιτσαρική οργάνωση.
1964: Παραιτείται ο αναπληρωτής υπουργός Συντονισμού, Ανδρέας Παπανδρέου, λόγω διαφωνίας με τον πατέρα του πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου, αλλά και των κατηγοριών μερίδας του Τύπου για χαριστικές αναθέσεις έργων.
1972: Το δεξαμενόπλοιο «Παγκόσμιος Ήρωας», ιδιοκτησίας του Ομίλου Νιάρχου, συγκρούεται με το οχηματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Μέρλιν» μέσα στον Φαληρικό Όρμο και μόλις 5 μίλια έξω από την είσοδο του λιμένα του Πειραιά. Σκοτώνονται 44 από τα 58 μέλη του πληρώματος του οχηματαγωγού.
1980: Δυο νεαρά παιδιά, ο Ιάκωβος Κουμής και η Ματούλα Κανελλοπούλου χάνουν τη ζωή τους, όταν παρασύρονται από «αύρα» της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημάδεψαν την 7η επέτειο του Πολυτεχνείου.
1980: Ο Γάλλος μαρξιστής φιλόσοφος Λουί Αλτισέρ δολοφονεί τη γυναίκα του και αμέσως ομολογεί.
1994: Η Τουρκία ανακοινώνει ότι θεωρεί αιτία πολέμου την ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.
  • Γεννήσεις
1922: Ζοζέ Σαραμάγκου, Πορτογάλος συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1998.
1943: Μάικλ Τσιμίνο, Αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου. («Ελαφοκυνηγός»)
1953: Γλυκερία (Κοτσούλα), λαϊκή τραγουδίστρια.
  • Θάνατοι
1831: Καρλ Φίλιπ Γκότλιμπ φον Κλαούζεβιτς, Πρώσος θεωρητικός του πολέμου. [γεν. 1/6/1870]
1971: Στράτος Παγιουμτζής, εμβληματικός ερμηνευτής του ρεμπέτικου. [γεν. 1904]
2006: Μίλτον Φρίντμαν, νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος και γκουρού του νεοφιλελευθερισμού. [γεν. 31/7/1912]


Ετοιμαστείτε Αθηναίοι...

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ

Η απερίσκεπτη αλλά σε κάθε περίπτωση σκόπιμη παραχώρηση της πλατείας Κοτζιά από τον Κακλαμάνη, τροφοδότησε τις ορέξεις των ακραίων ισλαμιστών, και φυσικά εγκαινίασε μια εφιαλτική περίοδο για την Αθήνα που σύντομα θα γενικευθεί. 
Η εκλογή του Καμίνη με την ψήφο 73.000 αυστραλοπιθήκων που ελέω εκλογικού νόμου απεφάσισαν ότι την τύχη της Αθήνας, της πόλης των τεσσάρων εκατομμυρίων πολιτών και των δυο εκατομμυρίων λαθρομεταναστών εισβολέων, θα την εναποθέσουν στην κρίση του ευαισθητούλη που από το πουθενά έγινε δήμαρχος, περιπλέκει ακόμα περισσότερο και φυσικά προς το εφιαλτικότερο την ήδη οριακή κατάσταση στην πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου.

Και ιδού το αποτέλεσμα των ολέθριων επιλογών… 

Παραμονές της επετείου του πολυτεχνείου, οι ισλαμιστές της Αθήνας χωρίς να σέβονται τίποτε, και προφανώς κατευθυνόμενοι από σκοτεινούς αβανταδόρους, σχεδιάζουν ανοικτή προσευχή στα προπύλαια και σε άλλες πλατείες της Αθήνας.
Οι αρχές σιωπούν…
Η πολιτική ηγεσία υποταγμένη στα πολυπολιτισμικά γραμμάτια που έχει υπογράψει και τα οποία απειλούν ευθέως την πολιτιστική φυσιογνωμία της πρωτεύουσας, στέκεται άβουλη και αμήχανη απέναντι στην κορυφαία προσβολή…
Το πολιτικό σύστημα και πάλι έβγαλε το σκασμό.
Και μόνο τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ αρχίζουν να προλειαίνουν το έδαφος για όσα θα ακολουθήσουν, βαφτίζοντας εκ των προτέρων ως ακροδεξιά κάθε αντίδραση απέναντι σ αυτή την αποθράσυνση και το αίσχος. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του "ΕΘΝΟΥΣ".

Ρωτάμε ευθέως… 

Που το πάτε ρε λεβέντες; Δε σας είπε κανείς ότι ο κατήφορος έχει και όρια; Δε σας είπε κανείς ότι σ αυτό τον τόπο δεν υπάρχουν μόνο «ακροδεξιοί» και ευαισθητούληδες, υπάρχει και μια ολόκληρη κοινωνία που δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να ανέχεται τον καταποντισμό των αξιών της και τον καθολικό ξεπεσμό; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι αυτή η ανοχή είναι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά που θα μπορούσατε να παίξετε;
Γιατί το συνεχίζετε;
Που θέλετε τελικά να οδηγήσετε την Ελλάδα; Πόση υπομονή τελικά πιστεύετε ότι μπορεί να έχει αυτός ο λαός και για πόσο ακόμα θα ανέχεται τα πάντα; Με ποιο δικαίωμα απαξιώνετε καθημερινά τη ζωή μας και την κοινωνία μας και στο όνομα ποιάς ευαισθησίας δικαιούστε να τη στοχοποιείτε συνολικά απέναντι στον ακραίο ισλαμισμό; Τι σας έφταιγε η Ελλάδα άθλιοι και την καταντήσατε σ αυτό το χάλι; Γιατί δεν αφήνετε αυτή την κοινωνία να ηρεμήσει και να αναζητήσει διεξόδους από τη δυστυχία στην οποία την έχουν καταδικάσει οι πολιτικές σας επιλογές;
Υπεύθυνοι, ανεύθυνοι και κάθε λογής φαφλατάδες, πρέπει να έχετε υπ όψιν σας ότι η προάσπιση των αξιών αυτού του τόπου, η διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας, η περιφρούρηση της εθνικής μας κληρονομιάς, και η αψεγάδιαστη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας φυσιογνωμίας, είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων. 
Είναι υπόθεση πολύ σοβαρή για να συνεχίσει αυτός ο λαός να ανέχεται να τη μαγαρίζετε με τα λερωμένα σας χέρια.
Υπεύθυνοι, ανεύθυνοι και κάθε λογής φαφλατάδες, πρέπει να έχετε υπ όψιν σας ότι επωμίζεστε τεράστια ευθύνη γιατί ανοίγετε απερίσκεπτα την πόρτα του φρενοκομείου και όταν το συνειδητοποιήσετε θα είναι αργά.
Υπεύθυνοι, ανεύθυνοι και κάθε λογής φαφλατάδες, αναλογιστείτε τις τεράστιες ευθύνες σας, πριν οδηγήσετε τα πράγματα σε διαδρομές από τις οποίες δε θα υπάρχει επιστροφή.
Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας πριν επιτρέψετε να χυθεί αθώο Ελληνικό αίμα με τις απερίσκεπτες επιλογές σας.
Γι αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, σαφώς και δεν ευθύνονται πρωτίστως ούτε καν οι χειραγωγούμενοι ισλαμιστές. 
Η πρώτη ευθύνη είναι στην ανοχή σας και στις επιλογές σας. 
Αν κάποιοι αποφάσισαν ότι αυτή η πατρίδα δεν αξίζει σεβασμό, το αποφάσισαν γιατί εσείς αλείφετε με βούτυρο το ψωμί τους.
Συναισθανθείτε τα λάθη σας και μην επιτρέψετε με την ανοχή σας να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες του εφιάλτη. 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/11/blog-post_4517.html


Πότε επιτέλους θα τελειώσει αυτό το παραμύθι;

Ο μύθος του Πολυτεχνείου.......

Βαρεθήκαμε πλέον τόσα χρόνια την προπαγάνδα, την αυθαιρεσία, την ισοπεδωτική σκέψη, την λάσπη, την μονομέρια, την σκύλευση γενικώς και την απαξίωση της αλήθειας, ότι δηλαδή κάνουν κάποια δήθεν "προοδευτικά μυαλά" της πλέμπας και των ιδιολογημάτων του πεζοδρομίου κάθε χρόνο, σε ένα παραμύθι που κατασκεύασε η θλιβερή μεταπολίτευση και συντηρεί η αριστερά......

Για τον μύθο του «έπους» του Πολυτεχνείου, έναν μύθο που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο Αίσωπος, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά όλα αυτά τα χρόνια.
Τι ήταν λοιπόν το Πολυτεχνείο; Μην ήταν σύμβολο της παλλαϊκής αντίστασης του Ελληνικού λαού στη δικτατορία; Φυσικά όχι, γιατί παλλαϊκή αντίσταση δεν υπήρξε. Μην ήταν η σχεδιασμένη εξέγερση από τα κόμματα που διεκδικούν σήμερα την «πρωτοπορία της επανάστασης»; Φυσικά όχι, γιατί αυτά τα κόμματα που σήμερα λυμαίνονται τη μνήμη μιλούσαν για «προβοκάτορες που έπαιζαν το παιγνίδι της χούντας». Έχει γίνει θρύλος το φύλλο 8 της «Πανσπουδαστικής» (όργανο της φοιτητικής οργάνωσης του παράνομου τότε ΚΚΕ) που καταδίκασε με βαριές εκφράσεις την εξέγερση.
Μην ήταν εκείνο η αιτία ώστε να πέσει το τότε καθεστώς; Βεβαίως όχι, διότι ακολούθησε για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα νέο στρατιωτικό καθεστώς.
Γιατί λοιπόν αυτή την «εθνική γιορτή», το ΚΚΕ και οι άλλες αριστερές και «δημοκρατικές» δυνάμεις την έχουν κάνει σημαία τους; Γιατί το έχουν ιδιοποιηθεί αισχρά, ως να μην υπήρχαν εκείνες τις στιγμές του 1973 μέσα στο Πολυτεχνείο, άτομα που ανήκαν ή ανήκουν σε άλλες παρατάξεις του πολιτικού χώρου;
Γιατί δηλητηριάζονται τα νέα παιδιά με τα τόσα ψευδή και ανυπόστατα που ακούν στα σχολεία, στις συγκεντρώσεις, στα κανάλια και αλλού από ινστρούχτορες της κομματικής αποχαύνωσης;
Διότι η επέτειος του Πολυτεχνείου παραμένει χρήσιμη, ως λιτανεία βολικών μύθων για τη δικτατορία, ως εκμετάλλευση από τα κόμματα, ως δεκανίκι υπάρξεως ορισμένων, ως κομματική δεξαμενή άγρας οπαδών, ως σκαλοπάτι κομματικής επιβιώσεως, ως ο μύθος των μύθων…..
Δεν μπορεί να είναι «εθνική γιορτή» και μάλιστα τριήμερος, όταν οι συμμετέχοντες δέρνονται μεταξύ τους και για να εορταστεί απαιτείται η μαζική κινητοποίηση της αστυνομίας, ο αποκλεισμός του κέντρου των Αθηνών και ο θωρακισμός των χώρων. Δεν είναι γιορτή αυτή όταν κατά την διάρκεια της κατακαίγεται η Αθήνα και ρημάζονται περιουσίες πολιτών.
Δεν είναι γιορτή αυτή, όταν όλη την τελετουργία την επιβάλλει και την οργανώνει μονομερώς πάντα η ίδια φοιτητική παράταξη, όταν την σημαία του Πολυτεχνείου την κατακρατεί ετσιθελικά η νεολαία του ΠΑΣΟΚ, όταν ακούγεται η μονομέρεια της ξύλινης γλώσσας, η προπαγάνδα, τα ψευδή γεγονότα και εν μέσω ύβρεων καίγεται και η Ελληνική Σημαία για σασπένς.
Όταν μία εορτή δεν οργανώνεται από το κράτος δεν είναι εθνική γιορτή.
Δεν ντρέπονται όσοι καταθέτουν στεφάνια, πολιτικοί και στρατιωτικοί, αλλά και οι άλλοι οι παραβρισκόμενοι συνεορτάζοντες τον μύθον, πάντα εν μέσω ύβρεων, χλευασμών, εκτοξεύσεως νερατζιών, ασχημονιών και άλλων απρεπών πράξεων, επί της κεφάλας καθηγητή, ο οποίος όταν έγινε το περίφημο αυτό το μνημείο των ανύπαρκτων πεσόντων, ήταν εν ζωή και δεν κάνουν μεταβολή να φύγουν για να σώσουν την ελάχιστη αξιοπρέπειά τους.
Και από πάνω και οι γνωστοί άγνωστοι, αναρχικοί και άλλοι αυτόνομοι αριστεριστές και αντεξουσιαστές, να δίδουν το δικό τους ρεσιτάλ στα έκτροπά και στις καταστροφές.
Και αντικρίζουμε το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται επί 37 χρόνια τώρα. Και ουδείς έχει το σθένος και την γενναιότητα να βάλει τέρμα σε όλη αυτόν τον ακατανόητο πανηγυρισμό.
Ο κατ’ αυτόν τον τρόπο «γιορτασμός» του Πολυτεχνείου απευθύνεται σε ανθρώπους με δεσμευμένη και ισοπεδωτική σκέψη και πράξη και μάλιστα αξιόποινη και όσες φορές η αξιόποινη πράξη κρύφτηκε πίσω από πολιτικά δήθεν αιτήματα, με πρώτη από όλα την Δημοκρατία, τότε, δυστυχώς, γίνανε οι χειρότερες αλητείες και τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος της Πατρίδας διαχρονικώς.
Τα ίδια εγκλήματα και οι ίδιες αλητείες γίνονται κάθε χρόνο σ’ αυτόν τον απίθανο γιορτασμό του μύθου.


Αλλά ας δούμε μερικά αδιάψευστα γεγονότα της εποχής, αλλά και κάποια ντοκουμέντα:
Η υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου της 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβάν, που επιβεβαιώνει ότι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο.
Η μαρτυρία του πρυτάνεως του Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνου Κονοφάγου στις 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του « Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» 1982 με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.
Μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ.Α.Μαγκάκη, να απονείμει «τιμητική σύνταξη» στις οικογένειες των σπουδαστών που «έχασαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο», ουδείς δικαιούμενος ή μαυροφορεμένη μητέρα ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν, που παρέμεινε τελικώς αζήτητη.
Στην μαρμάρινη πλάκα ( την οποίαν απεκάλυψεν ως Πρωθυπουργός το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου) και η οποία εναποτέθη πλησίον της μεγάλης ασώματης κεφάλας, στο χώρο «της θυσίας» στο Πολυτεχνείο, τελικώς έχουν αναγραφή δεκαοκτώ ονόματα με την μισοσβυσμένη πλην όμως αναγνώσιμη, διευκρινιστική περιγραφή, «Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944». Δηλαδή ελλείψει, ευτυχώς, θυμάτων, στον αποκαλούμενο «ιερό χώρο » θυσίας, της λογικής και της αλήθειας μάλλον ή φανταστικών νεκρών αγωνιστών, επιστρατεύθησαν οι φοιτητές του 1941-1942!! .
Τα ατυχή θύματα των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973, που όλα τους σκοτώθησαν έξω και μακριά από το Πολυτεχνείο επιβεβαιώθησαν από το υπ αριθμόν 677/1975 παραπεμπτικό βούλευμα και την υπ αριθμόν 723/1975 απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών από τα οποία προέκυψε ότι οι πολίτες που σκοτώθησαν κατά το τριήμερο των συγκρούσεων είναι συνολικώς 23.
Όμως με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία κατόπιν εντολής του τότε υπουργού Δημόσιας τάξεως Γ. Σκουλαρίκη επαναφέρθη στην ενεργό υπηρεσία με τα εύσημα του αντιστασιακού και ανέλαβε αστυνομικός διευθυντής ο Γ. Σαμπάνης . Η έρευνα του αστυνομικού διευθυντού Γ. Σαμπάνη κατέληξε στην διαπίστωση ότι κατά το τριήμερο έχασαν την ζωή τους συνολικώς δώδεκα.

Τα μεγάλα ψεύδη:
Ο τότε δήμαρχος Ζωγράφου Δ. Μπέης εβεβαίωνε με μεγαλειώδη σοβαρότητα ότι οι νεκροί ήσαν τόσο πολλοί ώστε η χούντα τους έθαψε σε ομαδικούς τάφους με μπουλντόζες έξω από το νεκροταφείο του Ζωγράφου.

Η πολιτική εκμετάλλευση.

Ισχυρίσθησαν οι επανακάμψαντες παλαιοί και νέοι πολιτικοί ότι χάρις σ’αυτά τα γεγονότα «επανήλθε η Δημοκρατία στην Ελλάδα». Ενώ την 25η Νοεμβρίου 1973, με αφορμή τα γεγονότα αυτά ουσιαστικώς διεκόπη το εγχείρημα επιστροφής στην Δημοκρατία, ανετράπη η τότε μεταβατική κυβέρνηση Μαρκεζίνη ( λόγω της αρνήσεως της, να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του 6ου στόλου στην Ελευσίνα και την χρήση της αεροπορικής βάσεως στη Σούδα, κατά τον πόλεμο του Γιαμ Κιπούρ, τον Σεπτέμβριο του 1973.)
Και την εκτροπή συνέχισε το σκληρό δικτατορικό καθεστώς Δ. Ιωαννίδη. Το οποίο κατέρρευσε και παρέδωσε την εξουσία στους πολιτικούς μόνο με την τραγική εμπλοκή της Κύπρου στις 23 Ιουλίου του 1974, οκτώ μήνες περίπου μετά από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Ακόμη και η Πανσπουδαστική ( όργανο του ΚΚΕ εξωτερικού) στο φύλλο υπ αριθμόν 8 έγραφε ότι «το Πολυτεχνείο ήταν έργο 350 πρακτόρων του Ρουφογάλη» τότε αρχηγού της ΚΥΠ.
Ενώ το θείον βρέφος ( μεγαλούτσικο τότε) ο Λαλιώτης μέλος της συντονιστικής επιτροπής στην Αυγή της 17.11.1976 εδήλωνε ότι «Οι μάζες δεν είχαν καμιά διάθεση για αγωνιστική κινητοποίηση»

Η συντονιστική Επιτροπή

Η λεγόμενη συντονιστική επιτροπή με ανακοίνωση της 29ης Σεπτεμβρίου 1974, εβεβαίωνε ότι τα γεγονότα ήσαν «μερικώς αυθόρμητα. «Το κίνημά μας είναι πολιτικό αλλά κομματικό. Ανάμεσά μας υπάρχουν πολλές τάσεις, αλλά καμιά από αυτές δεν ταυτίζεται με κανένα κόμμα»
Βεβαίως οι επικυρίαρχοι των γεγονότων του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικώς οι ίδιοι. Οι διάφοροι αριστεριστές που προκάλεσαν και προκαλούν τους εμπρησμούς τις καταστροφές τις λεηλασίες ακόμη τότε και τις επιθέσεις εναντίον του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του κέντρου ΟΤΕ επί της Πατησιών.
Ενώ ταυτόχρονα διαιωνίζεται η «ευγενής» άμιλλα καπηλείας των γεγονότων του Πολυτεχνείου από όλα τα κόμματα μολονότι κανένα από αυτά ουσιαστικώς δεν υπήρξε πρωταγωνιστής.

Η Έκθεση του Εισαγγελέως Κυριαζή:
«..Ολόκληρον το κτιριακόν συγκρότημα πλην του τελευταίου προς την οδόν Τοσίτσα οικοδομήματος, καθώς και οι πέριξ αυτού χώροι, προαύλια και κλιμακοστάσια, παρουσιάζουν όψιν γενικής λεηλασίας και εκτεταμένων φθορών. Ιδία αι φθοραί παρουσιάζονται εις τους τοίχους εσωτερικώς και εξωτερικώς, αι επιφάνειαι των οποίων γέμουν συνθημάτων και εμβλημάτων.. Ενδεικτικώς τα αναγραφέντα συνθήματα, άτινα συνοδεύονται και με ρυπάνσεις δια διαφόρων χρωστικών ουσιών, έχουσιν ως ακολούθως: Λαοκρατία, Προλετάριε σήκω, Ζήτω το προλεταριάτο, Προλετάριοι της Ελλάδος ενωθήτε, ΚΚΕ, KNE, SS = US, σεξουαλική επανάσταση, κάτω η χούντα, θάνατος στον Παπαδόπουλο, παραιτήσου Παπαδόπουλε, θάνατος στο φασισμό, σπιούνοι φασίστες θα πεθάνετε, Χούντα στο απόσπασμα, έξω το NATO, ψωμί – παιδεία – ελευθερία, εργάτες, φοιτητές στον αγώνα, εργάτες – φοιτητές – αγρότες, όχι εκλογές, θάνατος στον ιμπεριαλισμό, ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη, κάτω το κεφάλαιο και η γραφειοκρατία, ΕΣΑ = βασανιστές, έφτασε η ώρα σας καθάρματα, Έλληνες αντισταθήτε, Αμερικανοί σπίτια σας, απόψε πεθαίνει η Χούντα, επανάσταση λαέ, ζήτω ο ελληνικός απελευθερωτικός στρατός, ζήτω ο λαϊκός απελευθερωτικός στρατός, ζήτω η λαϊκή αντίσταση, κ.ά. … Επίσης ο εσωτερικός χώρος των προαυλίων, των κλιμακοστασίων γέμει τεμαχίων εκ κατεστραμμένων ξύλινων επίπλων, πάσης φύσεως απορριμμάτων και ιχνών εσβεσμένων πυρών.»

Έτσι……
Σε λίγες μέρες θα δούμε πάλι, δυστυχώς, οδοφράγματα, αυτοκίνητα να πυρπολούνται, περιουσίες να λεηλατούνται, σημαίες να βεβηλώνονται.. Και την κορύφωση της πορείας έξω από κει που τελειώνουν όλες οι «σοβαρές» διαδηλώσεις στην Ελλάδα. Την Αμερικανική πρεσβεία. Ταυτόχρονα, πολιτικούς, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους να τιμούν την «εξέγερση του Πολυτεχνείου» που χάρις αυτής επανήλθε η «Δημοκρατία» ( του Ιωαννίδη) στην Ελλάδα, ενώ αρκετοί συμπολίτες μας θα σπεύσουν συν γυναιξί και τέκνοις, γονυκλινείς στην ασώματη κεφάλα του Σβορώνου συγχέοντες τους αναφερόμενους στην μαρμάρινη πλάκα ( φοιτητές που έπεσαν επί κατοχής) με τους ανύπαρκτους νεκρούς σπουδαστές στο Πολυτεχνείο. Δια πολλοστή φόρα η αγνή, ειλικρινής, ανιδιοτελής και υπέρμετρος αγάπη που έχουν οι νέοι προς την ελευθερία παραμένει ανεξάντλητο κεφάλαιο προς εκμετάλλευση.
syndesmos71


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More