25.2.11

Ο Ελεύθερος Κόσμος...

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.

   
250211-ekΕλευθερία ή αντιρατσισμός; Οι νεοταξίτες κατέθεσαν νέο σχέδιο νόμου, που στοχοποιεί όσους αντιστέκονται στον πολυπολιτισμό. Με αυστηρές ποινές και χρηματικά πρόστιμα, θέλουν να εκφοβίσουν όσους αντιστέκονται. Διαβάστε τις πολιτικές & νομικές αναλύσεις του προτεινόμενου νομικού εκτρώματος. Την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης δίνει συνέντευξη για το θέμα, στα γραφεία της εφημερίδας μας. Οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική φέρνουν «τσουνάμι» εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Νέα πρόκληση των Αλβανών, για «τσαμουριά» στην Ήπειρο, τους κυνήγησαν οι κάτοικοι. Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, δεν θα εορτάσουν την 25η Μαρτίου, αλλά τίμησαν με φανφάρες το Ολοκαύτωμα.
www.elkosmos.gr


Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

25 Φεβρουαρίου.





  • Γεγονότα
1822: Καταργείται η δουλεία στην Ελλάδα, με διάταξη του Συντάγματος της Επιδαύρου.
1919: Το Όρεγκον γίνεται η πρώτη αμερικανική Πολιτεία, που εισπράττει φόρο επί της βενζίνης, ύψους ενός σεντ για κάθε γαλόνι.
1956: Η ποιήτρια Σίλβια Πλαθ συναντά και ερωτεύεται τον ποιητή Τεντ Χιουτζ, με τον οποίο θα παντρευτεί τέσσερις μήνες αργότερα. Η Πλαθ αυτοκτόνησε το 1963, σε ηλικία 30 ετών.
1959: Η βρετανική κυβέρνηση ανακαλεί το διάταγμα εκτόπισης του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ο οποίος είναι πλέον ελεύθερος να επιστρέψει στην Κύπρο. Με άλλο διάταγμα δίνεται αμνηστία στο στρατηγό Γρίβα και στους συναγωνιστές του στην ΕΟΚΑ.
1973: Μακελειό σε κέντρο διασκέδασης της Αθήνας από τους αδελφούς Κοεμτζή για μια παραγγελιά. Απολογισμός, τρεις νεκροί αστυνομικοί και δύο τραυματίες. Λίγο αργότερα, ο Διονύσης Σαββόπουλος εμπνέεται από το γεγονός και γράφει το τραγούδι «Μακρύ Ζεϊμπέκικο για το Νίκο».
  • Γεννήσεις.
1707: Κάρλο Γκολντόνι, ιταλός θεατρικός συγγραφέας. [θαν. 6/2/1793]
1906: Μπόρις Παπαντόπουλο, ελληνικής καταγωγής μουσουργός από την Κροατία. [θαν. 16/10/1991]
1943: Τζορτζ Χάρισον, βρετανός κιθαρίστας και συνθέτης, ένας από τους τέσσερις Beatles. [θαν. 29/11/2001]
  • Θάνατοι.
1889: Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ (το πραγματικό του όνομα: Ίσραελ Μπερ Γιοσαφάτ), δημοσιογράφος και επιχειρηματίας, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. [γεν. 21/7/1816]
1970: Μαρκ Ρόθκο, αμερικανός εικαστικός καλλιτέχνης, από τους κορυφαίους εκπροσώπους του αφηρημένου εξπρεσιονισμού στη ζωγραφική. [γεν. 25/9/1903]


Τα καθημερινά μας νέα...

Νεκροί Ελληνες σε τροχαίο στην Τουρκία (2011-02-25) - Kalimera.gr
Τέσσερις Ελληνες έχασαν την ζωή τους στην Κωνσταντινούπολη, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, παρέκκλινε της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα. Όπως εκτιμούν οι τουρκικές αρχές το δυστύχημα προκλή..(16 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ελεγκτής γιατρός σε κάθε υποκατάστημα του ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση των χρονίως πασχόντων (2011-02-25) - Pathfinder.gr
Αθήνα  — Ελεγκτή γιατρό, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων οι οποίοιλαμβάνουν χρόνια φαρμακευτική αγωγή, τοποθετεί το ΙΚΑ σε κάθευποκατάστημα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Διεύθυνσης ..(8 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Αστυνομική καταδίωξη στο Μαρτίνο (2011-02-25) - Antenna
Σε συναγερμό βρίσκεται αυτήν την ώρα η αστυνομία, καθώς σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Μαρτίνου. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για καταδίωξη κακοποιών, οι οποίοι φέρεται..(13 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στο Λος Άντζελες ο Γ. Λάνθιμος για τα Όσκαρ (2011-02-25) - Pathfinder.gr
Ο Γιώργος Λάνθιμος, υποψήφιος για το χρυσό αγαλματάκι καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, βρίσκεται στο Λος Αντζελες και την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί του Kodak Theater, συνοδε..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Συναντήσεις Παπακωνσταντίνου με υπουργούς (2011-02-25) - Zougla.gr
Συνεχίστηκαν και σήμερα οι διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τους άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομ..(20 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Δίνουμε την μάχη μας» (2011-02-25) - Kalimera.gr
Ιδιαίτερα κρίσιμο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου. Ο κ.Παπανδρέου μιλώντας στην Βουλή τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει την μάχη της, χωρίς να αισθάνε..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τακτοποίηση ημιυπαιθρίων έως το τέλος Ιουνίου (2011-02-25) - Express.gr
 ΠΑΡΑΤΑΣΗ έως τον Ιούνιο για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριωνανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη , μετά το αδιέξοδο που έχει σημειωθεί στις πολεοδομίεςμε την αδυναμία υποδοχής του όγκ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κριτική Ν.Δ. για το «κυβερνητικό αδιέξοδο» (2011-02-25) - Express.gr
 ΚΥΚΛΟ επαφών με πρέσβεις της Ε.Ε.έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς , στο πλαίσιο της προετοιμασίας της παρέμβασής τουστη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματο.. (0 σχολια)
«Θα επιστραφούντα δανεικά μέχριτελευταίου σεντ» (2011-02-25) - Express.gr
«ΣAΣ υπόσχομαι ότι η Ελλάδα θααποπληρώσει και το τελευταίο σεντ των δανείων βοήθειας από την Ε.Ε.» τονίζει οπρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες στηγερμανική εφημερ.. (0 σχολια)
Συνάντηση Ερντογάν - Σαρκοζί στην Άγκυρα (2011-02-25) - ERT3
"Πολύ θαρραλέο πολιτικό" ο οποίος "έχει μέσα του το πνεύμα των μεταρρυθμίσεων" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση ..(40 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Μηδαμινές οι ελπίδες για επιζώντες (2011-02-25) - Kalimera.gr
Ελάχιστες έως μηδαμινές είναι πλέον οι ελπίδες, να βρεθεί κάποιος ζωντανός στα ερείπια των κτιρίων της πόλης Κραϊστσέρτς, στη Νέα Ζηλανδία, που κατέρρευσαν από ισχυρό σεισμό. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Προβλήματα για τον John Galliano (2011-02-25) - Pathfinder.gr
Ο διάσημος σχεδιαστής John Galliano συνελήφθη στο Παρίσι την Πέμπτη το βράδυ, προκαλώντας έκπληξη στον χώρο της μόδας.Ο John Galliano συνελήφθη κατηγορούμενος για επίθεση και προσβολές αντισημιτικού χ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ιράκ: "Ημέρα οργής" με δύο νεκρούς (2011-02-25) - Capital.gr
Τουλάχιστον δυο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους επτά αστυνομικοί, σήμερα, "ημέρα οργής" στο Ιράκ, σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης στη Χαουίτ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Ελλάκτωρ Πώλησε στην J&P-Αβαξ το 15% της Μορέας ΑΕ αντί 25,6 εκατ. ευρώ (2011-02-25) - To Bima
Η εταιρεία Ελλάκτωρ ενημέρωσε το Χρηματιστήριο ότι η θυγατρική της εταιρεία Ακτωρ Παραχωρήσεις μεταβίβασε στην εταιρεία J&Ρ - Αβαξ, ποσοστό 15% από τη συμμετοχή της στην εταιρεία Μορέας ΑΕ (Εταιρεία Π..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Επιπλέον έκπτωση για εξαγορά στρατιωτικής θητείας (2011-02-25) - Pathfinder.gr
Οι ασφαλισμένοι που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2011 δικαιούνται έκπτωση 15%, επιπλέον της έκπτωσης του 30% που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.Ο Νόμος Ν. 3863/2010 προβλέπει, ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κρυφή αύξηση παραγωγής πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία; (2011-02-25) - Capital.gr
Η Σαουδική Αραβία αύξησε το επίπεδο παραγωγής πετρελαίου σε περισσότερα από 9 εκατ. βαρέλια την ημέρα προκειμένου να αντισταθμίσει τις ελλείψεις από την διακοπή της παραγωγής στη Λιβύη, σύμφωνα με δηλ..(17 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αυξημένο κατά 5,2% το οικογενειακό καλάθι (2011-02-25) - Antenna
Στο ποσό των 2.253,48 ευρώ διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 2011 το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 που κόστιζε 2.142,10 ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα το..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Οι τηλεοπτικές εκπομπές του Κωνσταντίνου Πλεύρη σε DVD!

Κυκλοφόρησε το DVD του Κωνσταντίνου Πλεύρη για την Αρχαία Ελλάδα Μαζί δωρεάν και το νέο του βιβλίο «Αρχαία Ελληνικά-Μέθοδος Κατανοήσεως»

Τον Κωνσταντίνο Πλεύρη τον γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία του αλλά και από τις ελληνοκεντρικές τηλεοπτικές εκπομπές του κυρίως από την τηλεόραση του Τηλε Άστυ (τότε Tele City). Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ο πρώτος από μία σειρά ψηφιακών δίσκων (DVD) περιέχει δύο πρόσφατες εκπομπές ελληνοκεντρικού ενδιαφέροντος. Η πρώτη έχει θέμα:  "Εμείς οι Έλληνες" και η δεύτερη "Η Ελληνική Γλώσσα".
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι εκπομπές αυτές αποτελούν όαση Εθνικής αυτογνωσίας, με τις οποίες πρέπει να γαλουχηθούν οι νεώτερη γενιά αλλά και η παλαιότερη να σφυρηλατήσει τα Εθνικά της ιδανικά.  Μαζί με το DVD διατίθεται δωρεάν και το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη “Αρχαία Ελληνικά-Μέθοδος Κατανοήσεως”, που ασχολείται με το κατά πόσο η γλώσσα των αρχαίων προγόνων μας είναι σήμερα ζωντανή και τους τρόπους με τους οποίους αυτή μπορεί να γίνει κατανοητή από τον καθένα μας.

παραγγείλτε το από εδώ


O μουφτής Μέτε στην Νικομήδεια! Και το υπουργείο εξωτερικών κοιμάται!

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Εφ. Μπιρλίκ 22-2-2011.

O μουφτής Μέτε στην Νικομήδεια.
O πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Ρούμελης-Νικομήδειας, διοργάνωσε στις 18-20 Φεβρουαρίου, το 20 ετήσιο διεθνές Συμπόσιο Ρούμελης-Βαλκανίων. Σε αυτό το συμπόσιο μετείχαν ως καλεσμένοι από την Δυτική Θράκη, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν.

Το συμπόσιο άρχισε την Παρασκευή 18-2-2011 και ώρα 9.30 με τελετή στην αίθουσα του Κέντρου Λαϊκής Εκπαίδευσης του Κοτζάελι. Εναρκτήρια ομιλία έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων Ρούμελης-Νικομήδειας Σινάν Μπαλκάν και ακολούθως συνέχισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Ρούμελης-Βαλκανίων.Σουχείλ Τσομπάνογλου. Ακολούθως έγιναν οι ομιλίες πρωτοκόλλου. Την πρώτη ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.
Ο κύριος Μέτε αναφέρθηκε στο συνεχιζόμενο πρόβλημα με τις μουφτείες, στο ότι δεν μπορούμε να εκφράσουμε την ταυτότητα μας, στο βακουφικό θέμα, και στο θέμα της εκπαίδευσης. Ειδικότερα αναφέρθηκε ότι το να λες πως ¨είμαι Τούρκος¨ αποτελεί αδίκημα στην Δυτική Θράκη και στο ότι οι για χρόνια δραστηριοποιούμενοι πολιτιστικοί μας σύλλογοι έκλεισαν απλά επειδή είχαν το επίθετο ¨Τουρκικός¨, και ότι παρά το ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε στο ΕΔΑΔ ακόμη δεν αναγνώρισε αυτούς τους συλλόγους μας. Στο τέλος της ομιλίας του πρόσθεσε τα εξής : ¨Αναρωτιέμαι άραγε ποιοι είναι πιο τυχεροί, εσείς που κατά καιρούς μεταναστεύσατε στην μητέρα πατρίδα Τουρκία ή εμείς που παρά τις πιέσεις μείναμε στην γη της Ρούμελης ; Ελπίζω σε αυτό το συνέδριο να πάρω την απάντηση μου. Σας φέρνω χαιρετίσματα από αυτήν τη γη της Ρούμελης, την Δυτική Θράκη.¨
Ακολούθως μίλησαν ο βουλευτής Κοσόβου Μουφερά Σενίκ και ο υπουργός επικρατείας της ¨Μακεδονίας¨ Χαντί Νεζίρ. Ακολούθως οργανώθηκε πάνελ με τίτλο ¨Γενική Ματιά στα Βαλκάνια¨. Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε λόγω του γεμάτου προγράμματος του, μετά από αυτό το πάνελ ανέφερε πως δεν θα μπορέσει να συνεχίσει και αποχώρησε.
 ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ΣΤΗΝ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ
Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε μαζί με τον βοηθό μουφτή Αχμέτ Χράλογλου και τον Σεντάτ Κιουτσούκ που εργάζεται στην μουφτεία, είχαν φτάσει Πέμπτη βράδυ στις 17 Φεβρουαρίου για να μετάσχουν στο συμπόσιο. Μετέβησαν στην συνοικία Χατζή Χιζίρ όπου ζούνε πολλοί που κατάγονται από τις Θέρμες. Εδώ έδιωξαν την νοσταλγία συναντώντας τους καταγόμενους από τις Θέρμες και μετά συνοδευόμενοι από τον Σαμπρί Μουτλού του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης πήγαν να ξεκουραστούνε στην Λέσχη Δασκάλων του Κοτζάελι. Το πρωί της 18ης μετείχαν στο συνέδριο και ακολούθως έκαναν το ναμάζι τους σε ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά της πόλης, το Φεβζιέ. Στο πρόγραμμα τους μετά το μεσημέρι τους συνόδευαν ο Σαμπρί Μουτλού του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και ο επιχειρηματίας Χασάν Αγιάζ. Στα πλαίσια του προγράμματος τους επισκέφτηκαν στα γραφεία τους, τον μουφτή του Κοτζάελι Μεχμέτ Σονμέζογλου και τον νομάρχη Ερτζάν Τοπατζά..
Και στις δύο συναντήσεις ο Μέτε ενημέρωσε για τα υπάρχοντα προβλήματα. Εξέφρασε την ευχαρίστηση του για αυτές τις συναντήσεις. Επίσης ανέφερε πως και τον μουφτή και τον νομάρχη μας , θα τον περιμένει το συντομότερο δυνατό  στην Δυτική Θράκη.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΕΣ
Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στις 18.30 της 18ης Φεβρουαρίου έδωσε μια διάλεξη με θέμα ¨Τούρκος στη Δυτική Θράκη¨ που φιλοξένησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Νικομήδειας Σαμπρί Μουτλού και τα άλλα μέλη του Δ.Σ.
……………………….


Σιγά - σιγά όλοι ξεσκεπάζονται!

Φαίνεται ότι μαζί με το πολιτικό μοντέλο της μεταπολίτευσης τείνει να αυτοκαταστραφεί και το απεργιακό παράρτημά του.Αυτή η μεγαλειώδης διαδήλωση, άρτια οργανωμένη από το παρωχημένο συνδικαλιστικό και παλαιοκομματικό κατεστημένο, είχε παλμό, είχε όμως και αδυναμίες. Έμοιαζε με μια σοβιετική κινηματογραφική υπερπαραγωγή, που όμως προβάλλεται σε ένα multiplex.

Γίναμε μάρτυρες γεγονότων, που έχουμε βαρεθεί, μας έχουν κουράσει, μας έχουν απογοητεύσει:

Η απεργία αυτή καθ’ αυτή δεν απασχολεί καθόλου το καθεστώς, δεν κομίζει κανένα όφελος στους απεργούς, παρά περισσότερο μειωμένες αποδοχές, σε ένα περιβάλλον γενικής φτώχειας
Οι γνωστοί – άγνωστοι βρίσκουν πάντα τον τρόπο να προκαλέσουν τους καθιερωμένους τραμπουκισμούς και να προσφέρουν έτοιμη παπαγαλίνη για τα δελτία της επόμενης ημέρας
Η πάνοπλη και πολύπειρη πλέον αστυνομία διαλύει προληπτικά την πορεία, κάνοντας άσκοπη χρήση παράνομων χημικών απέναντι σε φιλήσυχους πολίτες, που απλά διαδηλώνουν νόμιμα την ανέχειά τους

Η χθεσινή πορεία μας γέμισε και μερικές επιπλέον απορίες:
Πολίτες ανέφεραν ότι οι μπαχαλάκηδες κατέφθασαν στην πλατεία παρέα με τα ΜΑΤ, πράγμα που βεβαίως όλοι το ξέρουμε εδώ και χρόνια, αλλά κανένας δεν το παραδέχεται επισήμως.
Ο κ. Αλαβάνος χρησιμοποιήθηκε έξυπνα από το καθεστώς, προκειμένου μια κατά τα άλλα πιθανή κατάληψη της πλατείας, να εκφυλιστεί σε χάπενινγκ μιας ολοένα και γραφικότερης αριστεράς
Το μπλοκ του ΠΑΜΕ, συμπεριφέρθηκε σαν εκδρομή νηπίων, με μόνο του μέλημα, μη τυχόν νομιμοποιήσει την άλλη αριστερά. Προσπέρασε τρέχοντας το σύνταγμα και χάθηκε στο βάθος


Και όμως, αυτή τη φορά είχε κατέβει κόσμος απλός, ακομμάτιστος με γνήσια αγανάκτηση. Και αντί να βρει εκεί στους δρόμους συναγωνιστές, βρήκε το alter ego του καθεστώτος, βρήκε ένα σύστημα που είναι καταδικασμένο να χαθεί στη λήθη. Ήρθε αντιμέτωπος με τα πλακάτ των επαγγελματιών συνδικαλιστών και με τα χημικά των προστατών του πολίτη. Αντιμέτωπος με τη μυρωδιά της φορμόλης ενός υποταγμένου συστήματος και με τον αυταρχισμό μιας κυβέρνησης έτοιμης να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που θα παρατείνει την ήδη απονομιμοποιημένη εξουσία της.

Αυτή ήταν μάλλον η τελευταία πορεία της μεταπολίτευσης, γιατί τώρα:

Έχουμε την εμπειρία των αυτοοργανωμένων κινημάτων που ανέτρεψαν τους τυράννους τους
Ξέρουμε πια ότι οι απεργίες δεν πτοούν το καθεστώς, το συνθλίβουν όμως κινήματα βάσης, όπως το ‘’δεν πληρώνω’’
Απέχουμε συνειδητά από τα βραδινά δελτία
Ενημερωνόμαστε εναλλακτικά από το διαδίκτυο
Αυτοοργανωνόμαστε φιλικά, χωρίς σωτήρες, κομματάρχες και κομισάριους
Επιλέγουμε ειρηνικές δράσεις που τσακίζουν τα νεύρα του καθεστώτος
Στόχος μας να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση και να ανακτήσουμε τα κλεμμένα, την αξιοπρέπεια και την πόλη μας
Δεν απογοητευόμαστε από τη χθεσινή παράσταση. Το πλήθος του κόσμου έστειλε το μήνυμα που έπρεπε, όπως θα το έκανε μια δυσμενής δημοσκόπηση. Αυτό είναι μια πρώτη νίκη.Πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που θα πάμε στην πλατεία, χωρίς συνδικαλιστικά, παλαιοκομματικά και αναρχικά βαρίδια. Έχουμε το βάρος των αριθμών και τη δύναμη της ηθικής. Έχουμε απέναντί μας τη δράκα των συνδικαλιστών, τους επαγγελματίες αριστερούς και την ελίτ των τραπεζιτών. Είναι αυτονόητο ότι θα νικήσουμε.

Μείνετε συντονισμένοι.

Κακοφωνίξ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Λίγα είναι τα ψωμια τους.

Ο Κλεισθένης γράφει.

Η κατάληξη του κοινοβουλευτισμού σε πρωθυπουργική «δικτατορία» απότοκο της συνταγματικής αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου αφήνει το λαό ανυπεράσπιστο στις αυθαιρεσίες του εκάστοτε πρωθυπουργού.
Για την ομαλή ροή του κοινοβουλευτικού βίου πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις αποτροπής αυθαιρεσιών από την εκάστοτε κυβέρνηση δλδ την «ενός ανδρός αρχή».
Υπάρχει η αρχή...
της δεδηλωμένης αλλά δεν είναι αρκετή γιατί σήμερα τα κόμματα λειτουργούν σαν «μαντριά» και οι βουλευτές ποδηγετούνται απ’ τη λεγόμενη κομματική πειθαρχία και εκβιάζονται από απειλές διαγραφής ή μη συμμετοχής τους στις εκλογικές λίστες. Αυτά βέβαια δεν αθωώνουν κανένα βουλευτή που για χάρη της «καρέκλας» ξεπουλάει τα πιστεύω, τα ιδανικά και τις αρχές του. Ακόμη ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος δίνει άνετες πλειοψηφίες σε ποσοστά που υπολείπονται κατά πολύ του θεμελιώδους για την δημοκρατία 50% +1.
Στα δημοκρατικά καθεστώτα υπάρχει και η αρχή της δυσαρμονίας κυβέρνησης και εκλογικού σώματος. Η δυσαρμονία μπορεί να υπάρξει και με αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων και του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος που κυβερνά. Κανένας όμως δημοκρατικός θεσμός δεν μπορεί να αποφανθεί επ’ αυτού. Η μειοψηφική κατ’ ουσία κυβέρνηση μπορεί να κυβερνά έστω και αν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού και οι πράξεις της έρχονται σε αντίθεση με την λαϊκή θέληση.
Η δυνατότητα της αντιπολίτευσης περιορίζεται σε καταγγελίες και πολιτική κριτική. Τμήματα της αντιπολίτευσης κινητοποιούν τον λαό με επακόλουθα τις σκηνές βίας και τρομοκρατίας που παρακολουθούμε κάθε τόσο. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός μπορεί διά των υπουργών του να διατάζει άμεση και διά της βίας καταστολή των κινητοποιήσεων χωρίς κάποιος με θεσμικό ρόλο να μπορεί να αποτρέψει τέτοιες αντιδημοκρατικές πράξεις. Η δικαιοσύνη ουδέποτε κατηγόρησε για κάποιο αδίκημα υπουργό που διέταξε βίαιη καταστολή κινητοποίησης απ’ εναντίας οι εισαγγελείς είναι παρόντες και δεν αντιδρούν στην ωμή και πολλές φορές απροκάλυπτη βία των δυνάμεων καταστολής. Η δικαιολογία είναι ότι οι κινητοποιήσεις είναι παράνομες γιατί τάχα διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη ή τις συγκοινωνίες κτλ.
Η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία έχει βέβαια το θεσμό του προέδρου της ένα θεσμό στερούμενο κατ’ ουσία αρμοδιοτήτων και εξουσιών μετατρέποντας τον πρόεδρο της δημοκρατίας από εγγυητή του πολιτεύματος σε απλό παρατηρητή ανήμπορο να αντιδράσει. Η μοναδική δυνατότητα ουσιαστικής πολιτικής παρέμβασης του ΠτΔ είναι η παραίτησή του αν ο ίδιος έχει την γνώμη ότι η κυβέρνηση κινείται είτε με αντιδημοκρατικό τρόπο ή δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του λαού. «Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο» λαϊκά. Δεν έχει γίνει ούτε και πρόκειται να γίνει γιατί ο ΠτΔ είναι σπλάχνο κόμματος εξουσίας ή μάλλον σπλάχνο του συστήματος εξουσίας.
Άρα με την ποδηγέτηση της βουλής, τον αφοπλισμό του ΠτΔ και τον εγκλωβισμό της δικαιοσύνης σε νομοθετικά πλαίσια που υπαγορεύονται απ’ τον πρωθυπουργό το σημερινό μας πολίτευμα μπορεί να ονομαστεί πρωθυπουργική δικτατορία.
Η ύπαρξη φωνών για αλλαγή του πολιτεύματος ή αλλαγή της λειτουργίας του υπάρχοντος πολιτεύματος εκτός του ότι αυξάνονται γίνονται και αναγκαίες για την έξοδο απ’ την κρίση και την μη επαναφορά της χώρας σε τέτοιες κρίσιμες και επικίνδυνες καταστάσεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτές οι φωνές είναι «βοούσες εν τη ερήμω». Οι εξουσιαστές δεν ακούνε γιατί δεν τους συμφέρει η ύπαρξη ουσιαστικού ελέγχου, οι πολίτες δεν ακούνε βυθισμένοι στα σοβαρά προβλήματά τους και η χώρα βαδίζει στο «άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» ή περιμένει τον «από μηχανής θεό» για να επέλθει η «κάθαρση».
Οι χλιαρές αντιδράσεις σ’ αυτά τα φαινόμενα σημαίνουν ότι σαν λαός αντέχουμε ακόμη, μπορεί να’μαστε στον πάτο αλλά εθελοτυφλώντας πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια εφησυχασμού στην αγκαλιά του καναπέ.
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Λιακόπουλος και κατάληψη εξουσίας!

Για να καταργήσεις την εξουσία της ηγεσίας ενός κράτους και να εγκαταστήσεις μια μέθοδο ελεγχόμενης εξουσίας, δηλαδή κοιονοβουλευτισμό, στον οποίο μπορείς σε χρόνο μηδέν να προωθήσεις πρόσωπα που τα ελέγχεις, μέσα από τα ΜΜΕ, που εκ των προτέρων έχεις εξαγοράσει, ακολουθείς τα εξής απλά βήματα....
1. Αγοράζεις το πλειοψηφικό πακέτο των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών μιάς χώρας, χρηματοδοτόντας κάποιους "πλούσιους" της χώρας αυτής.
2. Ωθείς τους "πλούσιους" της χώρας αυτής σε διάφορες παράνομες μεθόδους πλουτισμού, ώστε μετά να μπορείς να τους ελέγχεις ακόμη παραπάνω, έχοντας όλα τα στοιχεία στα χέρια σου. Έτσι έχεις εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών από ένα και μόνο κέντρο ελέγχου, από όπου προωθείς την προπαγάνδα.
3. Εξασφαλίζεις το πλειοψηφικό πακέτο στις εταιρείες ιδιωτικής τηλεφωνίας, ώστε να ελέγχεις τις παρακολουθήσεις μέσω του δικτύου κεραιών.
4. Γεμίζεις τη χώρα με απόλυτα ελεγχόμενους επαγγελματίες πεμπτοφαλαγγίτες, δήθεν λαθρομετανάστες, καθώς και με ανεξέλεγκτο αριθμό εξαθλιωμένων πραγματικών λαθρομεταναστών αυξάνοντας έτσι την μάζα των μη εχόντων στον ήλιο μοίρα. Ηκρίσιμη μάζα των εξαθλιωμένων που απαιτούνται για να υπάρξει πραγματκή λαϊκή έκρηξη οργής είναι το 20% του πληθυσμού των ανδρών σε ηλικίες 15 έως 45 ετών.
5. Βγάζεις στο δρόμο τους πεμπτοφαλαγγίτες, και βάζεις τα κανάλια των ΜΜΕ να κουρντίζουν την λαϊκή μάζα και να την αγχώνουν μέχρι να την βγάλουν στο δρόμο.
6. Με μαζικά SMS καθοδηγείς αυτούς που είναι έξω στους δρόμους εκεί που θέλεις, δίνοντάς τους τις ψεύτικες πληροφορίες που θέλεις, αφού ξέρεις ποιοί είναι στους δρόμους "αυθορμήτως εξεγερμένοι", από την ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ της θέσης των κινητών τους από τις κεραίες της τηλεφωνίας.
7. Διαλύονται τα πάντα και ο έχων την εξουσία του κράτους χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς αμύνης, αστυνομία, ίσως και στρατό για να ελέγξει την κατάσταση.
8. Βάζεις τους πεμπτοφαλαγγίτες, που είναι επαγγελματίες μισθοφόροι να σκοτώσουν όσους πολίτες χρειαστεί για να κριθεί από την "διεθνή κοινότητα", την κοινότητα δηλαδή που ήδη ελέγχεται από τα λαμόγια, ο έχων την εξουσία του κράτους εγκληματίας πολέμου.
9. Τον ωθείς για να "γλυτώσει" να προχωρήσει σε "δημοκρατικές παραχωρήσεις", λέγοντάς του ότι έτσι θα σώσει το τομάρι του.
10. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θα έχουν στις τάξεις τους όλα τα απιτούμενα άτομα με όλα τα απαιτούμενα προσόντα παίρνουν τον έλεγχο και εγκαθιδρύουν τον "ΥΓΙΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ".
11. Αμέσως η "διεθνής κοινότης", αναγνωρίζει ότι επιτέλους κυβερνούν κάποιοι με "κύρος" και αυτό προβάλλεται από τα ΜΜΕ.
12. Τα απαιτούμενα προσόντα των πολιτικών που θα χρησιμοποιήσεις είναι:
α. Να μην έχουν δουλέψει ποτέ, ή οι δουλειές που κάνανε να είναι συστηματικές απάτες και λαμογιές.
β. Να μη τους ξέρει ούτε η μάνα τους και να έχουν γίνει γνωστοί μέσω των ΜΜΕ.
γ. Να έχουν IQ ραδικιού.
δ. Να έχουν "αποκλίνουσα" σεξουαλική συμπεριφορά
ε. Πάνω από όλα να έχουν οικολογική συνείδηση και να γνωρίζουν τους "κινδύνους" από την δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη.
στ. Να είναι της άποψης ότι η ιστορία όλων των λαών πρέπει να ξαναγραφεί.
13. Μετά από όλα αυτά τα ΜΜΕ φροντίζουν μέσα από το σύνολο σχεδόν του προγράμματός τους να κρατούν τον κόσμο ανήσυχο για το αύριο, ώστε να είνα απόλυτα ελεγχόμενος. Και λίγος ψεκασμός κατασταλτικών ουσιών μέσω chemtrails δεν βλάπτει.
Εφόσον δεν απαιτείται, κάποια από τα παραπάνω βήματα δεν εκτέλούνται.
Κάθε ομοιότητα με γεγονότα των οποίων έχετε την προσωπική εμπειρία, ή έχετε ακούσει ότι έχουν συμβεί δεν είναι καθόλου συμπτωματική.
Μετά την Αίγυπτο, χαμός και στη Λιβύη. Χιλιάδες πλέον οι νεκροί. Ήρθε η ώρα για "πλέρια δημοκρατία" και στη χώρα αυτή, όπως και στις υπόλοιπες της περιφέρειας της Μεσογείου. Ήρθε η ώρα της "Μεσογειακής Ένωσης".
Διαδώστε το άρθρο σε όλα τα blogs.
Να είστε καλά
Λιακόπουλος Δημοσθένης
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More