4.5.11

Εξ ανατολών...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΒΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ !

Εφ. Χουριέτ 4-5-2011.
 Başbakan'ın konvoyundaki polis aracına saldırı
Ενέδρα και επίθεση σε αστυνομικό όχημα της συνοδείας του πρωθυπουργού : 1 νεκρός…
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μετά την ομιλία στην πόλη Καστάμονού γύρισε στην Άγκυρα, ενώ το κομβόι αυτοκινήτων της πρωθυπουργίας και μελών του ΑΚΠ, φεύγοντας από εκεί δέχτηκαν στους πρόποδες του όρους Ιλγκάζ επίθεση από τρομοκράτες με χειροβομβίδες και όπλα. Στην σύγκρουση σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

Ο Πρωθυπουργός Ερντογάν ευρισκόμενος στην Κασταμονού για την προεκλογική του εκστρατεία μετά από τελετή μαζικών εγκαινίων μίλησε στον κόσμο στην πλατεία Νασρουλλάχ. Μετά από την συγκέντρωση αυτή στην οποία μίλησε σε περίπου 15.000 άτομα, έφυγε με ελικόπτερο για την Αμάσια.
Οχήματα της πρωθυπουργίας από την Άγκυρα και μελών του ΑΚΠ πήραν τον δρόμο του γυρισμού. Στις 17.15 στο 25ο χλμ της εθνικής οδού Καστάμονού-Άγκυρας, όταν το κομβόι αυτοκινήτων έφτασε στους πρόποδες του όρους Ιλγκάζ έπεσε σε ενέδρα τρομοκρατών που επιτέθηκαν με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα. Μια από τις χειροβομβίδες χτύπησε όχημα της αστυνομίας που συνόδευε το λεωφορείο της πρωθυπουργίας, και το όχημα πήρε φωτιά. Αστυνομικοί που ήρθαν από την Άγκυρα μαζί με αστυνομικούς από την Κασταμονού συγκρούσθηκαν με τους τρομοκράτες. Αστυνομικός που υπηρετούσε στη Καστάμονού έπεσε νεκρός από τα πυρά των τρομοκρατών
Άρχισε μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή από μονάδες που μεταφέρθηκαν εκεί, για να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες που διέφυγαν στην δασώδη περιοχή.
……………..
Δράση του ΠΚΚ-ΤΙΚΚΟ ;
Το περιστατικό φέρεται να έγινε από τρομοκράτες του ΠΚΚ με την στήριξη της ΤΙΚΚΟ. Τρομοκράτες του ΠΚΚ με τις κωδικές ονομασίες ¨Μουνζούρ¨ και ¨Ζαρζάν¨ μαζί με αντάρτες της ΤΙΚΚΟ είχαν κάνει επιθέσεις στην στρατοχωροφυλακή του Γκέρζε-περιοχή Σινώπης και στην αστυνομία στην περιοχή Μπογιαμπάτ.
Η σημερινή επίθεση φέρεται να είναι η τρίτη επίθεση της ίδιας ομάδας μέσα σε έναν χρόνο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τον Απρίλιο είχε προειδοποιήσει τις μονάδες ασφαλείας ότι ενδεχομένως να γινόταν επιθέσεις στις περιοχές Καστάμονου, Σαμψούντας, και Όρντου από συνεργαζόμενους αντάρτες του ΤΙΚΚΟ και του ΠΚΚ.
 ………………..
Φωτογραφίες από την επίθεση : http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=46749&rid=2


Δεν τους θέλει η Ευρώπη!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΙΟΥΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Εφ. Ταράφ 1-5-2011.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιούλ : Μπορεί να κάνουμε και εμείς σαν την Νορβηγία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιούλ σε δήλωση του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard είπε πως ¨Μπορεί και ο τουρκικός λαός να πει όχι στην Ε.Ε. όπως ακριβώς έκανε και ο νορβηγικός¨.
Με βάση την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της προεδρίας, ο πρόεδρος Γκιούλ έδωσε συνέντευξη στις τρεις μεγαλύτερες εφημερίδες -Kurier, Die Presse και Der Standard- της Αυστρίας την οποία θα επισκεφτεί από αύριο. Ο πρόεδρος Γκιούλ κοινοποίησε μέσω των δηλώσεων που έκανε στις εφημερίδες τις απόψεις του γύρω από την υποψηφιότητα της Τουρκίας για την Ε.Ε., γύρω από την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και το όραμα της χώρας.
Ο άνθρωπος μπορεί να είναι μουσουλμάνος ή και άθεος.
Όταν η δημοσιογράφος Αλεξάντρα Σμιντ τον ρώτησε ¨Υπάρχει μια διαμάχη για τα τουρκικά στα σχολεία, ποια είναι η θέση σας για αυτό ;¨, απάντησε πως κατά την άποψη του οι Τούρκοι που ζούνε στην Αυστρία πρέπει να έχουν δύο βασικές γλώσσες και πως πρέπει να ξέρουν καλά και τις δύο. Ο Γκιούλ αναφερόμενος στους μουσουλμάνους που ζούνε στην Ευρώπη είπε πως ¨Δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβλέπονται τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων που ζούνε στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε θρησκευτικές διακρίσεις. Ένας άνθρωπος μπορεί να είναι μουσουλμάνος, χριστιανός, εβραίος ή και άθεος. Το σημαντικό είναι ο άνθρωπος να υποστηρίζει τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.¨ Όταν ο αυστριακός δημοσιογράφος ρώτησε τον Γκιούλ ¨ Υπάρχει μια μεγάλη υποψία στην Αυστρία για την πιθανή ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Τι είδους λύση θα βρείτε για αυτό ;¨, αυτός απάντησε πως «Οι πολίτες της Αυστρίας μπορεί να έχουν μια διαφορετική οπτική για την Τουρκία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να παρουσιάσουμε την Τουρκία καλύτερα στην Αυστρία.
Το παράδειγμα της Νορβηγίας
Η δημοσιογράφος Σμιντ ρώτησε : ¨ Η Αυστρία αποφάσισε πως σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα οργανώσει δημοψήφισμα. Η Τουρκία θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα ;¨. Ο Γκιούλ απάντησε πως «Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη συνεχίζονται. Είναι πολύ σημαντικό να μην εμποδιστούμε. Οι διαπραγματεύσεις με μεγάλες εθνικές οικονομίες όπως η Τουρκία πάντα διαρκούσαν πολύ. Δεν θέλουμε να εκβιάσουμε τίποτε. Επιθυμούμε να τερματίσουμε με επιτυχία. Αυτή η προσπάθεια μας δεν πρέπει να εμποδιστεί. Ακολούθως η Ε.Ε. θα ελέγξει αν έχει επιτευχθεί η όχι η εφαρμογή. Ακολούθως θα ανακοινωθεί αν θα ενταχθεί ή όχι στην ένωση. Για εμάς αυτό είναι σημαντικό. Μετά από αυτό οι χώρες μπορούνε να κάνουν δημοψήφισμα. Φυσικά και θα αποδεχτούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα γίνει στην Αυστρία» . H ίδια δημοσιογράφος τον ρώτησε ¨Σε ποιο χρονικό πλαίσιο αναφέρεστε ;¨. Ο Γκιούλ απάντησε : ¨Αυτό δεν μπορεί να είναι θέμα των ημερών μας. Εμείς μιλάμε για το τι θα γίνει στο μέλλον. Η Τουρκία του μέλλοντος δεν θα είναι η σημερινή Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια θα είναι μια ισχυρή έννοια. Η Τουρκία προφανώς θα βοηθήσει πολύ και την Ε.Ε. και την Αυστρία. Τόσο που μπορεί ο τουρκικός λαός να πει και αυτός όπως ο νορβηγικός λαός όχι στην Ε.Ε.¨.


Μαζεύει παράσημα ο ΓΑΠ!

ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ (ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ) ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ.

Μας κάνει …πλάκα ο Παγκόσμιος Οργανισμός
Υγείας που αποφάσισε να τιμήσει τον Γ. Παπανδρέου
για την αντικαπνιστική του στάση και την εφαρμογή
αυστηρής νομοθεσίας κατά του τσιγάρου



Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
neleftheroglou@dimokratianews.gr
Τελικά ο τύπος είναι μεγάλο παραμύθι. Μιλάω για τον Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου. Διάβασα την …είδηση και δεν την πίστευα. Και απορώ πραγματικά για το θράσος τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αποφάσισε να τιμήσει τον κ. Παπανδρέου για «τη σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής σχετικής νομοθεσίας.>>
Που ζουν αυτοί οι άνθρωποι αλήθεια; Έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Πήγαν ποτέ έστω και σε ένα μαγαζί να δουν αν τηρείται η…αυστηρή σχετική νομοθεσία για την οποία αποφάσισαν να τιμήσουν τον ΓΑΠ;
Έκαναν έστω και μια βόλτα για να δουν το ντουμάνι που κυριαρχεί παντού και να διαπιστώσουν πως ο νόμος έχει γίνει ένα κουρελόχαρτο ή απλώς ένα χαρτάκι για να τυλίγουν τον καπνό τους οι καπνιστές;
Πώς πήραν τέτοια απόφαση στη χώρα που μπορεί ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες να θερίζουν τους καπνιστές αλλά εκείνοι εξακολουθούν να παραμένουν θεριακλήδες και να αυτοκτονούν με το δικό τους τρόπο;
Στη χώρα που δεν υπάρχει ούτε ένα μάθημα στα σχολεία για τις συνέπειες του καπνίσματος και του οινοπνεύματος και θεωρούνται μαγκιά και τα δυο.
Πόση γελοιότητα περιέχει αυτή η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας; Πόση υποκρισία και μαξιμαλισμό υποκρύπτει;
Με κάνει και αναρωτιέμαι αν και οι άλλες του δράσεις του ΠΟΥ  είναι παρόμοιες, με αυτήν την …υψηλότερη διάκριση που θα απονείμουν στον κ. Παπανδρέου.
Αυτός δεν είναι Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά Παγκόσμιας Οργανισμός Ανοησίας και Εξαπάτησης.
Ας έρθουν πριν ολοκληρώσουν την απίστευτη μεγέθους γκάφα τους να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πόσο επιτυχημένος είναι ο νόμος. Αν μπορέσουν βέβαια να δουν από  την κάπνα. Εκτός αν τους παραπλάνησε ο…μάγος της επικοινωνίας «σύντροφος» Ανδρέας Λοβέρδος για να πουλήσει ως εκδούλευση στη μάχη της διαδοχής το βραβείο στον κ. Παπανδρέου.
Η ακόμη χειρότερα το πρώτο ειδικό Γραφείο που σχεδιάζει να ανοίξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός στην  Αθήνα να χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας (κάτι που δεν θέλω να πιστέψω).
Αλήθεια θάθελα να ξέρω με τι μούτρα θα πάει στις 3 Ιουνίου να παραλάβει το βραβείο αυτό ο κ. Παπανδρέου; Τι θα πει στην ομιλία του για την…επιτυχία του Νόμου κατά του καπνίσματος. Αλλά εκείνο που του χρειάζεται για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της υποκρισίας είναι να γεμίσει ο χώρος που θα γίνει η εκδήλωση με τους απανταχού καπνιστές της Ελλάδας και να ανάψουν ένα τσιγαράκι μπροστά στους…γίγαντες του ΠΟΥ.
Αν έχει λίγο φιλότιμο (όπως πίστευα παλιά)  ο πρωθυπουργός ας μην παραλάβει αυτό το βραβείο. Ας το ..βάλει στο χρονοντούλαπο. Και να το παραλάβει όταν ο αντικαπνιστικός Νόμος εφαρμοστεί. Τότε θα τον χειροκροτήσουμε .Διαφορετικά θα περάσει στην ιστορία σαν ένας παραμυθάς (και για το κάπνισμα) και με βραβείο…


Χαρά που θα έχει η κ. Διαμαντοπούλου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Εφ. Μπιρλίκ 4-5-2011.

Μάντατζη : Δεν είμαστε ενάντιοι στις συνενώσεις μειονοτικών σχολείων.
Ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζι Μουσταφά Ντουντάρ δέχτηκε στο γραφείο του τους βουλευτές Μάντατζη και Χατζηοσμάν που βρισκόταν στην Προύσα για να παραβρεθούνε στο Δημοσιογραφικό Φόρουμ Βαλκανικών Χωρών. Στην συνάντηση κατά την οποία παραβρέθηκε και ο Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Ισλαμικής Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA) Χαλίτ Ερέν, τέθηκαν τα προβλήματα της μειονότητας στην Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ ρώτησε τους δύο βουλευτές σχετικά με το κλείσιμο των μειονοτικών σχολείων.
Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν του είπε πως από 60 τουρκικά δημοτικά που θα έκλειναν, το κατέβασαν στα 15.
Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη εξέφρασε την άποψη του λέγοντας πως «Δεν είμαστε ενάντιοι στις συνενώσεις αλλά δεν πρέπει να παραβλέπονται οι μειονότητες» .
Ο βουλευτής Ροδόπης Χατζηοσμάν είπε πως υπήρξαν θετικές εξελίξεις στην απόφαση στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας να κλείσει στην Δυτική Θράκη τουρκικά δημοτικά σχολεία και πρόσθεσε πως το θέμα λύθηκε με διάλογο. Ο Χατζηοσμάν ανέφερε πως μειώθηκε ο αριθμός των σχολείων που θα συνενωθούνε και υπογράμμισε πως το θέμα σχετίζεται με την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα.
Ο Χατζηοσμάν ανέφερε πως ο στόχος είναι να υπάρξουν συνενώσεις 1933 σχολείων σε όλη τη χώρα ώστε ο αριθμός τους να φτάσει στα 877, και πως ενώ στα πλαίσια αυτού του σχεδίου περιλαμβάνονταν και 60 τουρκικά δημοτικά σχολεία τελικά αυτός ο αριθμός θα πέσει στα 15.
Ο βουλευτής Τσετίν Μάντατζη δήλωσε πως «Τα μειονοτικά μειώνονται ποσοστιαία ανάλογα με τον πληθυσμό. Δεν είμαστε ενάντιοι στις συνενώσεις αλλά δεν πρέπει να παραβλέπονται οι μειονότητες» και πως το θετικό κλίμα στην πολιτική ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα θα έχει και την θετική του αντανάκλαση και στους ίδιους. Ο Μάντατζη τόνισε πως τα υπάρχοντα προβλήματα θα λυθούνε με καλή θέληση.


Να πάνε να γ@.....

800 συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικά συντάξεις 200 εκατ. !



800 περίπου συνταξιούχοι πρώην βουλευτές ζητούν να λάβουν αναδρομικές αυξήσεις των συντάξεών τους κατά 250.000 ευρώ έκαστος, δηλαδή περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ συνολικά!
H προκλητική στάση κάποιων βουλευτών που πέρασαν από τα έδρανα του κοινοβουλίου είναι γνωστή εδώ και καιρό και ταυτόχρονα αδιαμφισβήτητη, καθώς ορισμένοι από αυτούς μας έφτασαν ως εδώ.
Και όλα αυτά την ώρα που το δημόσιο αναζητά με αγωνία χρήματα για να πληρώσει τους «κομμένους» μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και να ανταποκριθεί (χωρίς επιτυχία) στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της.
Αυτοί οι βουλευτές όμως, προκαλούν τώρα το κοινό αίσθημα. Είναι πολλοί από τους ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έφεραν τη χώρα στην καταστροφή, το μάρμαρο το πληρώνουν και πάλι οι χαμηλόμισθοι και αυτοί ζητούν από την χώρα που κατέστρεψαν να τους επιστρέψει χρήματα ενώ ξέρουν καλά ότι δεν υπάρχουν.
Από πού προέκυψαν αυτές οι αιτήσεις; Το διάστημα 2003 – 2007 αυξήθηκαν οι αμοιβές των δικαστών και έτσι δημιουργήθηκε «καραμπόλα».
Σύμφωνα με το Ζ΄ Ψήφισμα της Αναθεωρητικής Βουλής το 1975, οι αποδοχές των βουλευτών εξισώνονται μ΄εκείνες των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Αυτό συνεπάγεται ότι όποτε αυξάνονται οι δεύτερες, ακολουθούν και οι πρώτες, οπότε, αναλογικά, αυξάνονται και οι συντάξεις των πρώην βουλευτών.
Κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε τα τελευταία χρόνια, οπότε οι βουλευτικές αποδοχές και οι συντάξεις δεν ακολούθησαν τις αντίστοιχες των δικαστών και μετά τις δυο αναθεωρήσεις του Συντάγματος την τελευταία δεκαετία κανένας δεν έθιξε αυτό το θέμα.
Το θέμα (ξανα)έφερε στην επιφάνεια χθες η αντιπρόεδρος του Β΄Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Φλωρεντία Καλδή. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οι διεκδικήσεις εγείρονται από τρεις «ομάδες» πρώην βουλευτών: Η πρώτη αφορά εκείνους που κινήθηκαν δικαστικά με προσφυγές για να εφαρμοσθεί η εξίσωση με τους δικαστές. Στη δεύτερη ανήκουν εκείνοι που κινήθηκαν μεταγενέστερα δικαστικά. Ενώ η τρίτη ομάδα πρώην βουλευτών έχει καταθέσει αγωγές ζητώντας αναδρομικά για το διάστημα από το 2008 μέχρι σήμερα.
Οι βουλευτές δικαιούνται να παίρνουν σύνταξη και από τη Βουλή και από το επάγγελμα που ασκούσαν πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Δικαίωμα συνταξιοδότησης θεμελιώνεται μετά από δύο θητείες στη Βουλή (ανεξάρτητα από τη χρονική διάρκεια της καθεμίας).
Όσοι μπήκαν στη Βουλή για πρώτη φορά μετά το 1993 δικαιούνται σύνταξη όταν κλείσουν το 65ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για τους παλαιότερους το όριο ηλικίας πέφτει στα 55 χρόνια. Για να μαθαίνουμε και εμείς οι πολίτες το τι γίνεται εκεί μέσα, το ποσό της σύνταξης αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης η οποία κινείται στα περίπου 5.000 ευρώ μηνιαίως.


Υπάρχει Ελληνική κυβέρνησης να τον μαζέψει!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΝΤΕΝΤΕ.

Εφ. Μπιρλίκ 4-5-2011.

Ανακοίνωση του δημοσιογράφου Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ.
Κάθε χρόνο η 14η Μαίου στην Κομοτηνή γιορτάζεται ως η απελευθέρωση της πόλης. Και καθώς οι κρατικοί φορείς και υπηρεσίες επιθυμούν να δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτήν την ημερομηνία, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις. Ο δημοσιογράφος Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ έχοντας μια διαφορετική άποψη για αυτούς τους εορτασμούς εξέδωσε μια ανακοίνωση τύπου
Η ανακοίνωση είναι η εξής :

Και εσύ Βρούτε ;
Για χρόνια συνεχίζουμε να αρπαζόμαστε με αρμόδιους από τον δήμο, την την νομαρχία και την περιφέρεια
Η 14η Μαίου δεν αποτελεί απελευθέρωση της Θράκης. Ο Ελληνικός στρατός δεν απελευθέρωσε την Θράκη. Προσαρτήθηκε στην Ελλάδα μετά από σχετική απόφαση του λαού της Θράκης (Τούρκοι, Ρωμιοί, Αρμένιοι, Εβραίοι).
Παρατηρείται ότι δεν δώσατε ως Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας την δέουσα σημασία σε αυτό το ευαίσθητο θέμα και γίνεστε και εσείς οχήματα της προπαγάνδας του ελληνικού κράτους…
Αυτό το ιστορικό γεγονός είναι ανάγκη να επανορθωθεί από τον δήμο, και το να μετέχετε και εσείς σε εκδηλώσεις υπό τον τίτλο ¨Ελευθέρια Θράκης¨ αποτελεί τουλάχιστον προσβολή στην ιστορία μας.
Ζητώ να επανορθώσετε το λάθος που ασυνείδητα κάνατε στην πρόσκληση σας, και πιστεύω πως η πιο σωστή εκ μέρους σας κίνηση  θα ήταν να ζητήσετε την ίδια επανόρθωση από τον δήμο, και να μην μετάσχετε για όσο καιρό δεν επανορθώνεται αυτό.
ABDÜLHALİM DEDE.

Τελικά σε αυτή την χώρα ο κάθε καραγκιόζης κάνει και λέει  ότι θέλει. Μόνο αν μιλήσεις  για πατρίδα και έθνος σε μαζεύουν οι ανθέλληνες εξουσιαστές.
ΑΓΑΠΗΝΟΣ


Οι πολιτικοί καραγκιόζηδες!

ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΣΤΗ ΣΕΒΙΛΗ!


Η κοινωνία είναι κάπως έτσι:
Ο φτωχός δουλεύει
Ο πλούσιος τον εκμεταλεύεται
Ο στρατιωτικός φυλάει και τους δυο
Ο φορολογούμενος πληρώνει και για τους τρεις
Ο βαγαμπόντης ξεκουράζεται και για τους τέσσερις
Ο μπεκρούλιακας πίνει και για τους πέντε
Ο τραπεζίτης καταχράζεται και τους έξι
Ο δικηγόρος κοροιδεύει και τους επτά
Ο γιατρός σκοτώνει και τους οκτώ
Ο νεκροθάφτης θάβει και τους εννέα
Ο πολιτικός ζει στις πλάτες και των δέκα…


Παντού υπάρχει η Ελλάδα!

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ!


Βρήκαν τμήματα αρχαίας ελληνικής πόλης του 6 αιώνα π.Χ.
Στην περιοχή Ταμαν (κοντά στην πόλη Ανάπα, δημοφιλές θέρετρο στο Νότιο Ρωσία, και η οποία βρίσκεται στο Κράι Κρασνοντάρ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας) οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε μοναδική ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου την άποψη που έχουμε για την αρχαία ιστορία.
Οι αρχαιολόγοι έχουν μείνει έκπληκτοι από την κατάσταση και το πλήθος των ευρημάτων και στην παρούσα φάση φωτογραφίζουν επίπεδο επίπεδο πολύ προσεκτικά προκειμένου να μην καταστρέψουν τα αρχαία τείχη.
Υποθέτουν οτι στο σημείο της ανασκαφής βρισκόταν αρχαίος ελληνικός ναός της θεάς Δήμητρας, θεάς της καρποφορίας και της γεωργίας και οι ιστορικοί που παρευρέθηκαν προσδιόρισαν ακριβώς το σημείο του βωμού. Ομως από το πλήθος των ευρημάτων μιλούν για ολόκληρη πόλη.
Το ρεπορτάζ στη συνέχεια αναφέρει οτι οι συνθήκες των ανασκαφών είναι αντίξοες γιατί το σημείο είναι απομακρυσμένο, δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό και κάνει κρύο (μέχρι -26 βαθμούς το βράδυ). Επιπλέον, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα ο ρόλος των εθελοντών είναι πρωταρχικός.


Γινόμαστε κωμικοί!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Εφ Μπιρλίκ 3-5-2011.

Επερώτηση του βουλευτή Καβάλας για το ¨Κέντρο Έρευνας Οθωμανικής Ιστορίας¨
Αναφέρεται πως ο κυβερνητικός βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας Σάββας Εμινίδης υπέβαλε επερώτηση στους υπουργούς σχετικά με το ¨Κέντρο Έρευνας Οθωμανικής Ιστορίας¨. Είναι γνωστό πως ο Εμινίδης κατάγεται από οικογένεια που μετανάστευσε από την περιοχή Σεμπίν-Καραχισάρ της Μαύρης Θάλασσας στο χωριό Χαλκερό της Καβάλας.

Αναφέρεται πως ρωτάει αν έχει εγκριθεί η ίδρυση του Κέντρου Έρευνας Οθωμανικής Ιστορίας¨ από το ινστιτούτο Μωχάμετ Άλη (ο καταγόμενος από την Καβάλα Μεχμέτ Αλή Πασάς), από ποιόν φορέα εγκρίθηκε, με βάση ποιο καταστατικό και αν είναι γνωστές ή όχι οι πηγές χρηματοδότησης.
Ο Εμινίδης απευθύνει την ερώτηση του στον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, στην υπουργό Παιδείας, και στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.
Μετά τα σενάρια που εμφανίστηκαν από κάποιους κύκλους που θορυβήθηκαν από την διαμονή του Τούρκου ΥΠΕΞ στο Ιμαρέτ στην Καβάλα και την επίσκεψη του στο κτίριο, συνεχίζεται η βροχή των επερωτήσεων.
Το θέμα είχε τεθεί από επερωτήσεις που υπέβαλαν βουλευτές εκτός Καβάλας του ΛΑΟΣ.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτό. Δηλαδή πίσω από όλες τις επισκέψεις κρατικών αξιωματούχων της Τουρκίας στην Ελλάδα πάντα υποκρύπτεται η ιμπεριαλιστική της πολιτική ; Δηλαδή δεν μπορούνε να έρχονται και να επισκέπτονται σαν μουσαφίρηδες ;
Η εφημερίδα Μπιρλίκ λέει το εξής. Αν αναζητείτε διάφορα πίσω από τις επισκέψεις της Τουρκίας στην περιοχή και τις αντιμετωπίζετε ως υλικό για την εσωτερική πολιτική, μη με παρεξηγήσετε αλλά από εσάς προκοπή δεν έχει.
Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνοντας τις λειτουργίες στις οποίες μετέχετε στο μοναστήρι στα Σούρμενα (Παναγία Σουμελά) και στις άλλες περιοχές έχετε και άλλες σκέψεις ;
Γινόμαστε κωμικοί. Κωμικοιοιοιοί !


Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!



ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!





Το νεοταξικό καθεστώς έχει αποδείξει με όλους τους τρόπους και σε όλες τις χρονικές συγκυρίες τα αισθήματα μίσους και φόβου που τρέφει για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας. Οι γραικύλοι πολιτικάντηδες ενθυμούνται τον Στρατό μας μόνον όταν λαμβάνουν τις γνωστές προκλητικές εντολές προκειμένου να υπηρετηθεί το συμφέρον της νατοϊκής και της κάθε άλλου είδους σιωνιστικής συμμαχίας σε κάποιο απομακρυσμένο μέτωπο άσχετο με τα πραγματικά ελληνικά συμφέροντα.

Το βέβαιο είναι ότι κάθε φορά που η ξενοκίνητη πολιτική ηγεσία σέρνεται στα θελήματα της εκάστοτε ανθελληνικής συμμαχίας, προβαίνει στη συνειδητή περιθωριοποίηση του στρατεύματος. Το έπραξε τον καιρό που ακολούθησε την εθνική παλιγγενεσία. Το έπραξε στον καιρό του εθνικού διχασμού. Απέτυχε να το πράξει επί Εθνικής Κυβερνήσεως Ιωάννη Μεταξά που επιβλήθηκε στιβαρώς δοξάζοντας το Έθνος μας σε καιρούς πολεμικής αντάρας. Και δυστυχώς το πέτυχε με την σπορά εγκαθέτων, ακόμη και επίορκων στρατιωτικών, επί επαναστατικής κυβερνήσεως Γεωργίου Παπαδοπούλου δια παρεμβάσεων δήθεν αντιστασιακών πολιτικάντηδων.

Το σημείο εκείνο που εκμεταλλεύτηκε κατά τρόπο ξεδιάντροπο το πολιτικάντικο κηφηναριό με την ελληνική λαλιά και την ξενοκίνητη περπατησιά είναι ο όρκος ψυχής που δίνει ο Έλληνας Στρατιώτης να υπερασπιστεί την Πατρίδα μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός του. Διότι ο Έλλην Στρατιώτης δεν υπόκειται στους ταπεινούς σχεδιασμούς της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας αλλά είναι ταγμένος να εξασφαλίζει την ακεραιότητα της Πατρίδος και την ασφάλεια των Ελλήνων οπουδήποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο χρειαστεί να επέμβει, εντός και εκτός των συνόρων, στην ελεύθερη και την σκλαβωμένη Ελλάδα.

Φρόντισαν λοιπόν οι δουλόφρονες πολιτικάντηδες να σύρουν το στράτευμα στην δούλεψη τη δική τους και των νεοταξικών αφεντικών τους είτε με τον έλεγχο της αναδείξεως δοτών στρατιωτικών ηγεσιών κομματικά αρεστών είτε ακόμη και με την ευτυχώς έως τώρα αποτυχούσα απόπειρα σποράς στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων του συνδικαλιστικού ζιζανίου.

Τώρα στον καιρό του επιβληθέντος δια των λαθρομεταναστών πολυφυλετικού κράτους του μνημονίου, οι γραικύλοι πολιτικάντηδες επιδιώκουν να βάλουν αλλοδαπούς στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Φρονούν ότι δια της εγκαταστάσεως αλλοδαπών αξιωματικών στον Ελληνικό Στρατό θα καταφέρουν να πνίξουν τις προστατευτικές του αντιστάσεις στο πλευρό του αγρίως πενόμενου και χειμαζόμενου ελληνικού λαού και θα πειθαναγκάσουν τους Έλληνες Στρατιωτικούς να ανεχτούν την σχεδιαζόμενη παράδοση άνευ όρων των εθνικών μας ζητημάτων και της εθνικής μας κυριαρχίας στις ορέξεις μισελλήνων «γειτόνων» και «συμμάχων». Πράττουν δε έτσι οι νεοκοτζαμπάσηδες της πολιτικής μας ζωής την στιγμή που η Τουρκία απλώνει την νεοοθωμανική παρουσία της στα γειτονικά κράτη και την απειλητική της κυριαρχία σε Θράκη και Αιγαίο.

Και επειδή το πολιτικάντικο μίσος είναι ακόρεστο σε βάρος του ανήκοντος στο Ελληνικό Έθνος και μόνο Στρατού μας, οι ξενοκίνητοι και δοσίλογοι ηγετίσκοι «μας» επιδίδονται σε ένα ξεδιάντροπο ψυχολογικό πόλεμο ηθικού αλλά και πραγματικού ξαρματώματος. Αυτό συμβαίνει τόσο με την διεξαγωγή της αντεθνικής δίκης σε βάρος των ΟΥΚ που είχανε παρελάσει πέρσι στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, δίκη που θα λάβει χώρα στο ναυτοδικείο στις 20 Σεπτεμβρίου με ευθύνη του ανθελληνικού «Ελληνικού» Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι όσο και με το ξεπούλημα στρατοπέδων με ευθύνη του υπουργείου «εθνικής» άμυνας. Ξεπούλημα που θα πραγματοποιηθεί με εντολές των παγκόσμιων τοκογλύφων του εθνοκτόνου μνημονίου στα πλαίσια δήθεν εξορθολογισμού των απαραίτητων στρατιωτικών εγκαταστάσεων και παράδοσης των υπολοίπων στα προοδευτικά κέφια της κεντροαριστεράς και τους λαθρομετανάστες.

Είναι όμως και κάποιοι ακόμη λόγοι που προσπαθούν να συρρικνώσουν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ο ένας λόγος είναι η εντυπωσιακή άνοδος του Ελληνικού Εθνικισμού στις τάξεις της Ελληνικής Νεολαίας, αλλά και στις τάξεις της Εθνικής Εργατικής και Παραγωγικής Τάξης της Πατρίδος μας. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι η επιρροή του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού διαπερνάει ολόκληρη την πυραμίδα του ελληνικού λαού και εισέρχεται εντός της τάξεως του Ελληνικού Στρατού ταυτόχρονα με την πάνδημη επιθυμία αλλά και την επιτακτική υποχρέωση Λαού και Στρατού να σταματήσει ο κατήφορος υποχωρητικότητας του Κράτους μας. Παράλληλα οι εκπληκτικές επιδόσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις ασκήσεις που λαμβάνουν μέρος διεθνώς υποχρεώνουν τους πάντες να ομολογούν την ανωτερότητα του ελληνικού αξιόμαχου http://www.youtube.com/watch?v=9lgfgqyK29A&feature=player_embedded#at=86.

Ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ένα κοινό σημείο με τον Ελληνικό Εθνικισμό. Ανήκει μονάχα στο Ελληνικό Έθνος και τον ελληνικό λαό. Διαθέτει όμως και κάποιες περγαμηνές που τον κάνουν να ξεχωρίζει μακράν παντός άλλου. Είναι ο ποταμός Αίματος, το ηρωικό στοιχείο, η αυταπάρνηση και το εθελούσιο πνεύμα υπηρετήσεως της Φυλής όχι με βάση το στοιχείο της μικρόψυχης λογικής αλλά με βάση το εθνικώς αναγκαίο του σχηματισμού της αληθινής Μεγάλης Ελλάδος. Και αυτή την πορεία του καθαρμού και της εθνικής ολοκληρώσεως της Πατρίδος θα τη διαβούμε μαζί.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More