4.5.11

Εξ ανατολών...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΒΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ !

Εφ. Χουριέτ 4-5-2011.
 Başbakan'ın konvoyundaki polis aracına saldırı
Ενέδρα και επίθεση σε αστυνομικό όχημα της συνοδείας του πρωθυπουργού : 1 νεκρός…
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μετά την ομιλία στην πόλη Καστάμονού γύρισε στην Άγκυρα, ενώ το κομβόι αυτοκινήτων της πρωθυπουργίας και μελών του ΑΚΠ, φεύγοντας από εκεί δέχτηκαν στους πρόποδες του όρους Ιλγκάζ επίθεση από τρομοκράτες με χειροβομβίδες και όπλα. Στην σύγκρουση σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

Ο Πρωθυπουργός Ερντογάν ευρισκόμενος στην Κασταμονού για την προεκλογική του εκστρατεία μετά από τελετή μαζικών εγκαινίων μίλησε στον κόσμο στην πλατεία Νασρουλλάχ. Μετά από την συγκέντρωση αυτή στην οποία μίλησε σε περίπου 15.000 άτομα, έφυγε με ελικόπτερο για την Αμάσια.
Οχήματα της πρωθυπουργίας από την Άγκυρα και μελών του ΑΚΠ πήραν τον δρόμο του γυρισμού. Στις 17.15 στο 25ο χλμ της εθνικής οδού Καστάμονού-Άγκυρας, όταν το κομβόι αυτοκινήτων έφτασε στους πρόποδες του όρους Ιλγκάζ έπεσε σε ενέδρα τρομοκρατών που επιτέθηκαν με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα. Μια από τις χειροβομβίδες χτύπησε όχημα της αστυνομίας που συνόδευε το λεωφορείο της πρωθυπουργίας, και το όχημα πήρε φωτιά. Αστυνομικοί που ήρθαν από την Άγκυρα μαζί με αστυνομικούς από την Κασταμονού συγκρούσθηκαν με τους τρομοκράτες. Αστυνομικός που υπηρετούσε στη Καστάμονού έπεσε νεκρός από τα πυρά των τρομοκρατών
Άρχισε μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή από μονάδες που μεταφέρθηκαν εκεί, για να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες που διέφυγαν στην δασώδη περιοχή.
……………..
Δράση του ΠΚΚ-ΤΙΚΚΟ ;
Το περιστατικό φέρεται να έγινε από τρομοκράτες του ΠΚΚ με την στήριξη της ΤΙΚΚΟ. Τρομοκράτες του ΠΚΚ με τις κωδικές ονομασίες ¨Μουνζούρ¨ και ¨Ζαρζάν¨ μαζί με αντάρτες της ΤΙΚΚΟ είχαν κάνει επιθέσεις στην στρατοχωροφυλακή του Γκέρζε-περιοχή Σινώπης και στην αστυνομία στην περιοχή Μπογιαμπάτ.
Η σημερινή επίθεση φέρεται να είναι η τρίτη επίθεση της ίδιας ομάδας μέσα σε έναν χρόνο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τον Απρίλιο είχε προειδοποιήσει τις μονάδες ασφαλείας ότι ενδεχομένως να γινόταν επιθέσεις στις περιοχές Καστάμονου, Σαμψούντας, και Όρντου από συνεργαζόμενους αντάρτες του ΤΙΚΚΟ και του ΠΚΚ.
 ………………..
Φωτογραφίες από την επίθεση : http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=46749&rid=2


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More