4.5.11

Χαρά που θα έχει η κ. Διαμαντοπούλου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Εφ. Μπιρλίκ 4-5-2011.

Μάντατζη : Δεν είμαστε ενάντιοι στις συνενώσεις μειονοτικών σχολείων.
Ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζι Μουσταφά Ντουντάρ δέχτηκε στο γραφείο του τους βουλευτές Μάντατζη και Χατζηοσμάν που βρισκόταν στην Προύσα για να παραβρεθούνε στο Δημοσιογραφικό Φόρουμ Βαλκανικών Χωρών. Στην συνάντηση κατά την οποία παραβρέθηκε και ο Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Ισλαμικής Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA) Χαλίτ Ερέν, τέθηκαν τα προβλήματα της μειονότητας στην Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ ρώτησε τους δύο βουλευτές σχετικά με το κλείσιμο των μειονοτικών σχολείων.
Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν του είπε πως από 60 τουρκικά δημοτικά που θα έκλειναν, το κατέβασαν στα 15.
Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη εξέφρασε την άποψη του λέγοντας πως «Δεν είμαστε ενάντιοι στις συνενώσεις αλλά δεν πρέπει να παραβλέπονται οι μειονότητες» .
Ο βουλευτής Ροδόπης Χατζηοσμάν είπε πως υπήρξαν θετικές εξελίξεις στην απόφαση στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας να κλείσει στην Δυτική Θράκη τουρκικά δημοτικά σχολεία και πρόσθεσε πως το θέμα λύθηκε με διάλογο. Ο Χατζηοσμάν ανέφερε πως μειώθηκε ο αριθμός των σχολείων που θα συνενωθούνε και υπογράμμισε πως το θέμα σχετίζεται με την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα.
Ο Χατζηοσμάν ανέφερε πως ο στόχος είναι να υπάρξουν συνενώσεις 1933 σχολείων σε όλη τη χώρα ώστε ο αριθμός τους να φτάσει στα 877, και πως ενώ στα πλαίσια αυτού του σχεδίου περιλαμβάνονταν και 60 τουρκικά δημοτικά σχολεία τελικά αυτός ο αριθμός θα πέσει στα 15.
Ο βουλευτής Τσετίν Μάντατζη δήλωσε πως «Τα μειονοτικά μειώνονται ποσοστιαία ανάλογα με τον πληθυσμό. Δεν είμαστε ενάντιοι στις συνενώσεις αλλά δεν πρέπει να παραβλέπονται οι μειονότητες» και πως το θετικό κλίμα στην πολιτική ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα θα έχει και την θετική του αντανάκλαση και στους ίδιους. Ο Μάντατζη τόνισε πως τα υπάρχοντα προβλήματα θα λυθούνε με καλή θέληση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More