23.2.10

Ευρώπη και Κύπρος .....

Η Ευρωβουλή και η Κυπροβουλή



Αποτόλμησε η Ευρωβουλή να επαναφέρει στο διεθνές προσκήνιο, έστω και για λίγο, το μείζον ζήτημα του κυπριακού προβλήματος και το βασικό αίτιο της μη επίλυσής του. Αυτό είναι η κατοχική παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο. Ο τουρκικός κατοχικός στρατός αριθμεί πάνω από 40.000, βρίσκεται σε επιθετική διάταξη και ελέγχει, μαζί με τη νεκρή ζώνη, το 37% της Κύπρου στα οποία συμπεριλαμβάνονται η πόλη φάντασμα της Αμμοχώστου και το 56% των ακτών.

Το τελευταίο στοιχείο προκύπτει, παρεμπιπτόντως, από χαρτογράφηση που έκαναν οι αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες στην αρχή του 1990 κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό και κάτι που οι δικοί μας διαπραγματευτές και το Υπουργείο Εξωτερικών, είτε αγνοούν είτε θέλουν να αγνοούν.

Είναι το θέμα του ελέγχου του 56% των ακτών της Κύπρου (οι αποικιοκράτες Εγγλέζοι ελέγχουν περίπου 3-4% αφήνοντας στο 80% του πληθυσμού γύρω στα 40% των ακτών) του πιο πολύτιμου αγαθού της κυπριακής οικονομίας, ένα ακόμη ζήτημα που ενοχλεί όλους όσους πασχίζουν “for the reunification” του τόπου. Ένα τέτοιο ζήτημα αποκλείεται να υπάρχει στην ατζέντα των δικών μας διαπραγματευτών. Η ύπαρξή του θα χαλούσε τη «σούπα». Θα υποδείκνυε ότι η δική μας πλευρά δεν διαπραγματεύεται σοβαρά, ότι δεν επιδιώκει το “reunification”, αλλά επιδιώκει το “division”. Να το πω και με το όνομά του όπως αρέσκονται να λένε οι κρατούντες: επιδιώκει τη «διχοτόμηση»!


Παραδέχομαι ότι δεν γνωρίζω αλλά ρωτώ: υπάρχει ένα κάποιο ψήφισμα, θέση ή τοποθέτηση της Κυπροβουλής αντίστοιχο με το πρόσφατο ψήφισμα της Ευρωβουλής; Παλαιότερα ίσως να υπήρχε. Να υπήρχε, δηλαδή, μια τοποθέτηση της Κυπροβουλής αναφορικά με τις αρχές που πρέπει να διέπουν μία λύση. Και ότι μια τέτοια λύση δεν νοείται με την παραμονή του τουρκικού (αμερικανικονατοϊκού) κατοχικού στρατού και του αποικιακού συστήματος εγγυήσεων. Πάντως δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου να έχει τοποθετηθεί η κυπριακή βουλή επί τούτου. Ούτε και αποτολμά να το πράξει. Από τη δική μας βουλή λείπει η βούληση να τοποθετηθεί σε ένα τέτοιο ζήτημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, κ. Στεφάνου, τοποθετήθηκε πάνω στο ψήφισμα των ευρωβουλευτών. Δήλωσε: «Το ψήφισμα αποτελεί ακόμη ένα τεκμήριο ότι η Τουρκία κάθε άλλο παρά αποενοχοποιημένη είναι και ότι δήθεν βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό» Πάρα κάτω; Δεν υπάρχει πάρα κάτω. Μέχρι εκεί φθάνει η πολιτική μας, η τακτική μας και η στρατηγική μας.

«Παρακάτω», θα αρχίσουν οι ενοχλήσεις. Ενοχλείται ο Ερντογάν που κατακεραύνωσε το ευρωκοινοβούλιο. Το αποκάλεσε «τυφλό», αυτός που τα βλέπει όλα και του οποίου ένα μεγάλο μέρος των οπαδών του, δικαιολογημένα, αποκαλούν «προφήτη» στην Τουρκία. Ενοχλούνται οι ανθύπατοι των δύο μεγάλων πρεσβειών γιατί τους «δένονται» τα χέρια και δεν «μπορούν» να «βοηθήσουν». Ενοχλείται η «διεθνής κοινότητα» που δεν μπορεί να υλοποιήσει το «πραγματικό» της ενδιαφέρον για το “reunification”. Ενοχλείται η αμερικανική δεξιά της Κύπρου. Ενοχλείται και η αμερικανική αριστερά της Κύπρου. Ενοχλούνται οι πρόθυμοι διανοούμενοι και οι αυλικοί της εξουσίας. Ενοχλείται η υπερ-εργολαβική κυβερνητική-μη-κυβερνητική οργάνωση PRIO, που δρα στην Κύπρο ανενόχλητα, χρηματοδοτώντας τη μια μελέτη πάνω στην άλλη (μία εκ των οποίων έβγαλε το κυπριακό κτηματολόγιο, άκουσον άκουσον, αναξιόπιστο), αλλά που μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει καμία μελέτη για τις οικονομικές συνέπειες της κατοχικής παρουσίας του τουρκικού στρατού στην Κύπρο. Πόσα θα κέρδιζε, για παράδειγμα στην Κύπρο ετησίως το κάθε νοικοκυριό, αν έφευγε ο κατοχικός στρατός;

Όσοι λοιπόν επιθυμείτε το “reunification”, όσοι δεν θέλετε το “division”, όσοι θέλετε να συνεχίσει να «αγωνιά» ο διεθνής παράγοντας και να εκφράζει την σφοδρή του επιθυμία και το «πραγματικό» του ενδιαφέρον, όπως διαβεβαιώνει off the record τους ημέτερους ο Εγγλέζος ανθύπατος με κάθε ευκαιρία, μην ασχολείστε με τα «παρακάτω». Αλλιώς τοποθετηθείτε ξεκάθαρα. Βγείτε και πέστε το. Θέλετε τη διχοτόμηση και όχι το “reunification” του τόπου.


Τι κάνουμε ; Μόνο σχόλια ;

Ένα σύντομο σχόλιο για την αδιάντροπη πράξη του FOCUS...Του Γιώργου Πιπερόπουλου


  Ας υπενθυμίσουμε στους εκδότες του Περιοδικού ότι  η εφημερίδα της Δανίας Jyllands-Posten με αφορμή την δημοσίευση στις 30 Σεπτεμβρίου 2005 μιας σειράς σκίτσων προσβολής του Μωάμεθ έγινε αιτία να δεχθούν καταστροφικές επιθέσεις Κρατικά κτίρια σε πολλές πόλεις της Δανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, και να γίνουν εμπρηστικές επιθέσεις σε Πρεσβείες και Προξενεία της Δανίας σε μουσουλμανικές χώρες με αποτέλεσμα να υπάρξουν και δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες σε συγκρούσεις με τις κατά τόπους αστυνομικές δυνάμεις.
                                  Εμείς βέβαια – ιδιαίτερα μια  και το συγκεκριμένο εξώφυλλο θυμίζει τις τρείς χιλιετίες της ιστορίας μας – δεν χρειάζεται να αντιδράσουμε ΕΝΑΝΤΙΑ σε ΟΛΟΥΣ τους Γερμανούς και το Γερμανικό Έθνος αλλά ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η ΒΟΥΛΗ των Ελλήνων να προσφύγει με επείγοντα ασφαλιστικά μέτρα στην Κυβέρνηση της Γερμανίας, στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Διεθνές Δικαστήριο για να ζητήσει ΑΜΕΣΑ συγνώμη από τους Έλληνες για τη  προσβολή που μας έκανε…
                                Φυσικά και με πιάνει κατάθλιψη και φαντάζομαι ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θλίβονται που οι «πολιτικοί» μας έδωσαν το δικαίωμα να μας χαρακτηρίζει το FOCUS (και όχι μόνο αυτό) ως «απατεώνες» αλλά παρηγορώ τον εαυτό μου και εσάς φίλες και φίλοι αναγνώστες ότι εμείς ως Έλληνες ΔΕΝ κλέψαμε και δεν διαχειριστήκαμε ανεύθυνα ΟΛΑ αυτά τα Χρήματα….
       
Καθηγητής
Γιώργος Πιπερόπουλος


Να δούμε πότε.......

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ

Τον πρωθυπουργό που προεκλογικά έλεγε:
ότι δεν χρειάζονται άλλα εισπρακτικά μέτρα,
ότι τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα,
ότι δεν θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης,
ότι δεν θα αυξήσει τις εισφορές,
ότι δεν θα βάλει φόρους στα καύσιμα,
ότι θα βελτιώσει τους όρους της απόσυρσης,
ότι δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ,
ότι δεν θα παγώσει τους μισθούς,
ότι θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς,
ότι έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους,
ότι θα φέρει την αξιοκρατία,
ότι θα χαρίσει τα τραπεζικά δάνεια των φτωχών,
ότι δεν θα απολύσει συμβασιούχους
και ότι θα μειώσει την ανεργία
αυτόν τον πρωθυπουργό
ΕΓΩ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΩ ΑΠΑΤΕΩΝΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ, ΨΕΥΤΗ, ΥΠΟΚΡΙΤΗ, ΕΜΠΟΡΟ ΕΛΠΙΔΩΝ, ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗ, ΦΑΦΛΑΤΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Ο χειρότερος πολιτικάντης, που είχαμε ποτέ.
Όποιος διαφωνεί και είναι περήφανος για τον πρωθυπουργό μας, να τον χαίρεται και περαστικά.
Ο υπόλοιπος λαός όμως δεν ξεχνά γι΄αυτό και θα αντιδράσει μέχρις εσχάτων.
Θα αντιδράσουμε μέχρι να σταματήσει να ξεζουμίζει τον απλό λαό αυτός ο κύριος και όσοι κρύβονται πίσω του.
Δεν πάει άλλο!
Ας έλθει όποιος άλλος νάναι αλλά τούτος εδώ πρέπει να φύγει.

Δελτίο των 11



Καλόοοοοο.......

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ FOCUS


Αυτό είναι το πραγματικό πρωτοσέλιδο του Focus,που απέσυραν από την ντροπή τους οι Γερμανοί "φίλοι μας" 


Καμαρώστε Πρόεδρο !!!!

Γνωρίζει ο κ. Παπούλιας την ...Αιδώ;




Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, με αφορμή τα 97α Ελευθέρια της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας.

"Διακύβευμα της εποχής μας είναι η ένταξη των νόμιμων μεταναστών στη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, σε μια σύγχρονη εκπαίδευση, που θα συνοδεύεται από πολιτικές αναγνώρισης και συμμετοχής. Στοιχείο ωριμότητας και βαθιά δημοκρατικής παιδείας είναι η πλήρης εφαρμογή της αρχής της ισονομίας και ισοπολιτείας, ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, που προβλέπει δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκεύματος. Ας μην ξεχνάμε ότι δικοί μας άνθρωποι και συμπατριώτες ήταν κάποτε ξένοι κάπου αλλού".
Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε και στους Έλληνες μετανάστες τα δύσκολα χρόνια και κυρίως τους Ηπειρώτες που κατά χιλιάδες σαν μετανάστες αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή εκτός Ελλάδας:
"Σήμερα η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα υποδοχής μεταναστών. Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ήπειρος ήταν για πολλά χρόνια η [ξεχασμένη Ελλάδα]. Οι άνθρωποί της έζησαν δύσκολες στιγμές και επώδυνες εμπειρίες. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ανάγκασαν πολλούς συμπατριώτες μας να αναζητήσουν διέξοδο στη μετανάστευση".
"Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν παραστάσεις και βιώματα, είτε έμμεσα είτε άμεσα, από μετανάστες. Από δικούς τους ανθρώπους που αναζήτησαν μια θέση στον ήλιο μακριά από την πατρίδα. Και συνάντησαν αντιξοότητες: Στη δουλειά, στη ζωή, στη στέγαση, στην κοινωνική ένταξη.
Κι όμως, οι Ελληνες της διασποράς τα κατάφεραν, κάνοντας μας, εδώ στο μητροπολιτικό κέντρο, όλους περήφανους".
____________________
Πόσο βολικά ξέχασε ο κ. Παπούλιας να αναφέρει πως οι Έλληνες μετανάστες ουδέποτε εισέβαλαν λαθραία στις χώρες στις οποίες κατέφυγαν προς αναζήτηση καλύτερης ζωής. Έκανε λόγο για νόμιμους μετανάστες, ενώ γνωρίζουμε όλοι καλά πως ακόμη και αυτοί οι τώρα νόμιμοι (με ελάχιστες εξαιρέσεις) εισήλθαν παράνομα κάποτε -μόλις πρίν λίγα χρόνια- στην Ελλάδα.
Πόσο βολικά απέφυγε να αναφέρει το γεγονός ότι τα τρία ή έξι χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης που προβλέπει το νομοσχέδιο για τους αλοδαπούς δεν αποτελούν ούτε κατά διάνοια μέρος της σύγχρονης εκπαίδευσης ή της βαθιά δημοκρατικής παιδείας που πιπιλίζουν σαν καραμέλα σε κάθε ευκαιρία.
Αρέσκεστε να μιλάτε για την περίφημη Ελληνική Δημοκρατία ενώ περνάτε νομοσχέδια με τρόπο ξεκάθαρα φασιστικό, καλυμένο πίσω από το προσωπείο του "ανθρωπισμού" και περιμένοντας οι Έλληνες να μπουν στο μαντρί το οποίο τόσο περίτεχνα καλύψατε με τις δήθεν Ευρωπαϊκές προχωρημένες δομές.
Η πλήρης εφαρμογή της αρχής της ισονομίας και ισοπολιτείας, κύριε Κάρολε Παπούλια, ξεκινάει πρώτα από τον κυρίαρχο λαό της κάθε χώρας και όχι από τους παράνομους μετανάστες που παρασιτούν σε αυτήν, κανιβαλίζοντας κάθε έννοια πολιτισμού και πολιτικών δικαιωμάτων.
Κάντε "κλικ" στην εικόνα για πλήρες μέγεθος
Hellas on the Web


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More