27.1.11

Τεχνικά προβλήματα!

Δυστυχώς τα τεχνικά προβλήματα στον υπολογιστή μας δεν τακτοποιήθηκαν. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάζουμε κάποιες αναρτήσεις, από  ένα  Laptop το οποίο υπάρχει για έκτακτες περιπτώσεις. Πιστεύουμε ότι σε λίγες ημέρες θα έχει τακτοποιηθεί η βλάβη, και θα επανέλθουμε με περισσότερες αναρτήσεις και άρθρα.
 Αγαπηνός.


Την άρση του οικονομικού εμπάργκο...


Στη Βουλή το ρεπορτάζ του ΕΚ για την τράπεζα του Ιράν.


saderatΤην άρση του οικονομικού εμπάργκο προς την Ιρανική τράπεζα από την Ελλάδα ζητούν με ερώτηση τους στη Βουλή προς το υπουργείο Εξωτερικών οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης και Θάνος Πλεύρης. Η SADERAT από τον Αύγουστο βρίσκεται κάτω από καθεστώς αυστηρών περιορισμών, αφού για κάθε της ενέργεια και συναλλαγή πρέπει να αναμένει επί μακρό χρονικό διάστημα την συγκατάθεση της Τραπέζης της Ελλάδος. Με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους εν Ελλάδι Ιρανούς και γενικότερα συναλλασσόμενους με την Τράπεζα, μεταξύ των οποίων αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν.

Το θέμα ανέδειξε πρώτος ο ΕΚ τον Αύγουστο, αποκαλύπτοντας έγγραφη εντολή της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης τη Τρομοκρατίας προς τους υπευθύνους των πιστωτικών ιδρυμάτων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών της χώρας να μην εκτελούν συναλλαγές από και προς την SADERAT IRAN στην Ελλάδα.
Οι δύο βουλευτές στην ερώτηση τους προς το υπουργείο εξωτερικών τονίζουν ότι προκύπτει μείζον θέμα εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα αφού αυτή η ενέργεια «βλάπτει τα συμφέροντα του Ιράν με το οποίο διατηρούμε φιλικότατες σχέσεις και συνδεόμαστε με διαχρονικούς και ιστορικούς δεσμούς».
«Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι οι αναγκαίες με ξένες χώρες φιλικές, διπλωματικές, οικονομικές, πολιτιστικές κ.λπ. σχέσεις της Πατρίδος μας που εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα θυσιάζονται αβίαστα στον βωμό των επεκτατικών βλέψεων και συμφερόντων τρίτων χωρών και στην τακτική των γνωστών διεθνών κέντρων αποσταθεροποιήσεως του παγκοσμίου πολιτικού σκηνικού που θέλουν να παρουσιάσουν με οποιοδήποτε μέσον το Ιράν ως χώρα «τρομοκράτη» καταλήγουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και ζητούν να μάθουν τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση έτσι ώστε να αρθούν οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν.
Αγωνία για το μέλλον της τράπεζας στην Ελλάδα εκφράζει η SADERAT
Ο ΕΚ επικοινώνησε σήμερα με εκπρόσωπο της SADERΑΤ στην Ελλάδα. Πράγματι η τράπεζα αντιμετωπίζει πολύ σημαντικά προβλήματα στην κίνηση των κεφαλαίων της καθώς όπως είπε, αυτή η κατάσταση αποθαρρύνει αρκετούς δυνητικούς πελάτες της αλλά και τους υπάρχοντες να συνεργασθούν με την τράπεζα.

Η εκπρόσωπος δεν έκρυψε την δυσφορία της για το γεγονός ότι ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση στήριξης της ιρανικής τράπεζας ούτε και στοιχειώδους διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση της από την Τράπεζα της Ελλάδος να κρατά δεσμευμένα τα κεφάλαια της SADERAT IRAN. Άλλωστε η SADERΑΤ δεν κινείται ανταγωνιστικά έναντι των άλλων τραπεζών στη χώρα, υπογραμμίζει.

Εκκωφαντική όμως είναι και η σιγή της ΟΤΟΕ [Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος] για τις απολύσεις εργαζομένων της SADERAT στην Ελλάδα από πέρυσι τον Αύγουστο, εξαιτίας των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν σε αυτήν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιορισμοί θα ισχύσουν για ένα έτος, λήγουν δηλαδή τον προσεχή Αύγουστο. «Κανείς δεν γνωρίζει όμως αν θα επανεκδοθεί ανάλογη απόφαση» σημειώνει η εκπρόσωπος της τράπεζας, θυμίζοντας ότι από το 1977 που η SADERAT λειτουργεί στην Ελλάδα αντιμετωπίζει συνέχεια τέτοιου είδους προβλήματα.
www.elkosmos.gr


Τι τον φυλάνε...

Θέλουν να θάψουν τον Λένιν.




 Φαίνεται πως 87 χρόνια μετά το θάνατο του Λένιν ίσως ήρθε η ώρα να θάψουν την ταριχευμένη σορό του. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από μια ψηφοφορία που διενήργησε στη Ρωσία από έναν ιστότοπο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά γι' αυτό το λόγο, το goodbyelenin.ru, σαφής αναφορά στην ταινία «Good Bye Lenin» του 2003.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση περισσότερα από τα δύο τρίτα των Ρώσων δηλώνουν ότι θα ήθελαν να ταφεί ο Λένιν και να αποσυρθει από το μαυσωλείο της Κόκκινης πλατείας.
Στην ερώτηση «Υποστηρίζετε την ιδέα του ενταφιασμού του Λένιν;», το 70% των συμμετεχόντων σε σύνολο 258.354 ψηφοφόρων απάντησαν «ναι». Ο ιστότοπος ανήκει στο κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία.
Το θέμα του ενταφιασμού του Λένιν, ο οποίος πέθανε στις 21 Ιανουαρίου 1924 επανέρχεται συχνά στη Ρωσία μετά την κατάρρευση του σοβιετικού καθεστώτος το 1991. Μέχρι τώρα όμως κανένας ηγέτης δεν τολμά να πάρει αυτή την απόφαση καθώς παρόλο που οι ψηφοφόροι των κουμουνιστικών κομάτων δεν ξεπερνούν το 12% (εκλογές 2007), ο Λένιν συνεχίζει να τιμάται από πολλούς Ρώσους, ιδιαίτερα τους πιο ηλικιωμένους.
Παρά α αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ένας υπεύθυνος του Κρεμλίνου δηλώνει ότι ακόμα δεν υπάρχουν οι σκέψεις για ενταφιασμό του Λένιν και πρόωρη θεωρεί την ταφή και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
Από την άλλη πλευρά, η πρώην σοβιετική διαφωνούσα Λιουντμίλα Αλεξέγεβα θεωρεί ότι καμία πρόοδος δεν μπορεί να γίνει στη Ρωσία όσο δεν αποσύρονται από την Κόκκινη Πλατεία η σορός του Λένιν και του Στάλιν.


Υπάρχουν και αυτά τα Ελληνόπουλα!


Για τον μαθητή της β’ λυκείου του Λιτοχώρου, Χάρη Τσαμπασίδη, έχει ενδιαφερθεί ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, το Μ.Ι.Τ. των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ΜΙΤ ανακάλυψε ότι είναι ένα ταλέντο με πολλά μετάλλια τα οποία έχει πάρει μέσα από διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (Ε.Μ.Ε) αλλά και...

... μέσα από διαγωνισμούς των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Παγκόσμιας Μαθηματικής Ολυμπιάδας.

Η διοίκηση του αμερικανικού πανεπιστημίου, με πρόταση της Ε.Μ.Ε, έχει απευθύνει πρόσκληση στον Χάρη Τσαμπασίδη και το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται η μετάβασή του εκεί, γεγονός που μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για τον αριστούχο μαθητή αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στο Μ.Ι.Τ. να τον αξιοποιήσει.

«Σάρισσα»


Η Νομική Αθηνών καταυλισμός λαθρομεταναστών.


Της Τσιλιμίγκρα Μελίνας.

φοιτήτριας Νομικής Αθηνών.

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε καταστάσεις που θυμίζουν μια εξευρωπαισμένη ζούγκλα στη μεγάλη του γένους Σχολή όπως πολύ γλαφυρά ονομάζεται κατα καιρους. Για να μην είμαστε υποκριτές καλυτερα θα ήταν να την ονομάσουμε μεγάλη των ΛΑΘΡΑΙΩΝ σχολή και το αποκούμπι του κάθε αριστερού και του κάθε φοιτητοπατέρα περιθωριακού συνδικαλιστή.

  Για να γίνω πιο σαφήςΤην αναστολή λειτουργίας της Νομικής του πανεπιστημίου Αθηνών έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Πρυτανεία του ιδρύματος σε συνεννόηση με την Κοσμητεία της Σχολής, μετά την κατάληψη που πραγματοποίησαν περίπου 250 λαθρομετανάστες, οι οποίοι ζητούν να λάβουν άδεια παραμονής αυτοί και όσοι χιλιάδες- εκατομμύρια υπάρχουν στην Ελλάδα και ξεκινούν από σήμερα απεργία πείνας. Ολα ξεκίνησαν το Σάββατο, όταν ομάδες αριστερών φοιτητών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αλληλέγγυων προς τους λαθρομετανάστες, εισήλθαν στον χώρο του ιδρύματος και προετοίμασαν το έδαφος για την άφιξη και φιλοξενία των μεταναστών. Την Κυριακή το βράδυ, περίπου 250 μετανάστες που είχαν φτάσει από την Κρήτη οδηγήθηκαν στο κτίριο της Νομικής σχολής και πλέον, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Νομικής, κ. Φορτσάκης, έχουν περιοριστεί στον χώρο του κτιρίου στη Σόλωνος, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, δεν χρησιμοποιείται ακόμη για μαθήματα, αλλά επρόκειτο να δοθεί προς χρήση τον Μάρτιο.

   .Μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού το λοιπόν εγκατέστησαν “με το έτσι θέλω” 250 λαθρομετανάστες στο χώρο της Νομικής παρά την απόρριψη από την προηγούμενη εβδομάδα ανάλογου αιτήματος από την Κοσμητεία της Νομικής.


Συγκεκριμένα τα μέλη της ΑΡ.ΕΝ. χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτήριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη στα οποία ξαπλώνουν οι λαθρομετανάστες!  Σχέδιο άλωσης της χώρας βρίσκεται πίσω από τη συνεχιζόμενη εισβολή των λαθρομεταναστών απ'όλες τις άκρες της Αφρικής και της Ασίας, με κοινό παρανομαστή όλων το θρήσκευμα, τη μουσουλμανική ταυτότητα.  Αυτά σαφώς δεν είναι φαντασιώσεις και φοβικές εικασίες. Οι εισαγόμενοι είναι και κατευθυνόμενοι .
Με λίγα λόγια τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων σπαταλώνται για να αξιοποιηθούν στο νεοανακαινισθέν ξενοδοχείο "Νομική" πέντε αστέρων παρακαλώ που στον έβδομο βλέπει και Ακρόπολη σε περίπτωση που θέλουν και θέα οι λαθραίοι. Ναι τους διαθέτουμε και αυτό!!
  Τι δουλειά έχουν λοιπόν 250 λαθραίοι να κάνουν κατάληψη σε σχολή του ελληνικού Πανεπιστημίου? Είδαμε ΜΑΤ να μπαίνουν σε εκκλησίες (Αγιος Παντελεήμονας) αλλά εκεί υπήρχαν Έλληνες πατριώτες! Εκει που έχουν να κάνουν με λαθρομετανάστες θα επέμβουν? ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ.
  Μιλάμε για ΑΣΥΛΟ "πολιτικών ιδεών". Μα αυτό είναι άσυλο- ορμητήριο Λαθρομεταναστών! Άσυλο βανδαλισμού και χωνευτήρι της λαθρομεταναστευτικής πολιτικής των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και των βραχιόνων του ΚΚΕ! Προφασίζονται αρκετοι πως πρέπει εντός του ασύλου να υπάρχει αποχή από εγκληματικές ενέργειες μα έρχονται σε αντίθεση αυτοί οι ίδιοι όταν ανοίγουν κεφάλια φοιτητών της Φ.Ο.Σ και φασιστικά δε τους αφήνουν να εφαρμόσουν το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι εντός των πανεπιστημιακών σχολών και δη εντός της πολυπαθούς Νομικής Σχολής! Επίδειξη ισχύος πραγματοποιούν οι παρακινούμενοι τοιούτων καταστάσεων , κοινωνικοπολιτικών αισχροτήτων και παρανομιών. Βγήκε και το forum μεταναστών Κρήτης να πάρει θέση για το θέμα και θα μας κάνει μαθήματα ο Αμπντούλ Χατζή παράνομος για το αν αυτό που γίνεται είναι νόμιμο, πρέπον και παράνομο! Αν είναι δυνατόν! Προφανώς και είναι αξιόποινη και καταδικαστέα η πρακτική και πολιτική αυτή. Παρακωλύονται μαθήματα φοιτητών και ίσως δε πραγματοποιηθεί η χειμερινή εξεταστική. Και οι ελληνικές οικογένειες που αιμορραγούν οικονομικά υποχρεώνονται εξαιτίας των αυτων καταστάσεων να πληρώνουν για περισσότερο καιρό τα έξοδα των παρατεταμένων σπουδών των παιδιών τους.

  Εμείς καταδικάζουμε αυτές τις εκβιαστικές τακτικές χειρίστου είδους. Οι λαθραίοι προμηθεύονται δωρεάν φάρμακα και ιατρονοσοκομιακή περίθαλψη. Ενώ ο Ελληνας πληρώνει και με το παραπάνω τις ασφαλιστικές του εισφορές και περιμένει στη σειρά για να προμηθευτεί τα φάρμακα.

   ΟΛΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ? Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΑΣ ΤΑ ΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

  ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ! ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ!ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ( ΙΔΕ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ) ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΝΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΜΕΡΟΣ  ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΘΕΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΓΙΑ ΠΥΡΙΝΙΚΑ ΟΠΛΑ!

  Η καπήλευση και η αλλοίωση της χρήσης του πανεπιστημιακού ασύλου που καθιστούν τις σχολές μας καφενέδες και οίκους ανοχής -αντοχής όλων των ημών υπολοίπων- κατωτέρας κοινωνικοηθικής υποστάθμης με την εν λόγω εξευτελιστική και προκλητική για τις σχολές και την πατρίδα ενέργεια, καταδεικνύει πως η κατάσταση είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων εκτός ελέγχου. 

  Ως Ελληνίδα πολίτης και φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών δεν θεωρώ ότι πρέπει να επιτρέπεται η καταστρατήγηση του Συντάγματος των Ελλήνων, των ελληνικών θεσμών, το κύρους και την αξία της σχολής μου. Τελικά όσοι κόπτωνται και διαμαρτύρονται ασυστόλως εντέχνως για φράκτες στα σύνορα μας την ίδια ώρα οικοδομούν "φράκτες" κάτοπτρα αισχύνης παγκοσμίου βεληνεκούς , εκπαιδευτικού και ρατσιστικού αποκλεισμού και ακύρωσης των Ελλήνων φοιτητών από το φοιτητικό φυσικό περιβάλλον τους. 

  Κλείνοντας θα υπενθυμίσω πως ο Ζακ Ζενέ είχε χαρακτηριστικά πεί πως " οι επαναστάτες διατρέχουν τον κίνδυνο να χαθούν ανάμεσα στους πολλούς καθρέπτες" . Εμείς αγωνιζόμαστε για να είναι ελληνικό το είδωλο μας σε κάθε καθρέφτη και κάθε κάτοπτρο και έτσι δε θα χαθούμε ποτέ!
 


Στό Ελλαδιστάν...

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος! Οι παράνομοι μετανάστες κάνουν ότι γουστάρουν!

«Να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν οι ευθύνες» ήταν η εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες. Την πληροφορία αυτή μετέφερε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Παπουτσής στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος.

Ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι η ΕΛΑΣ τη «μόνη όχληση» που είχε σήμερα, ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η επιβίβαση μεταναστών.
Στο Προεδρικό Μέγαρο επίσης ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως στην προ μηνός δήλωσή του για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου δεν έλαβε «ποτέ» απάντηση απ΄την κυβέρνηση. «Σήμερα, όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί», προσέθεσε.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κων.Μητσοτάκης τέλος μίλησε για ένα «δυσάρεστο» γεγονός, καθώς «δείχνει προς τα έξω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος».
Ως  infoblog έχουμε με τη σειρά μας να πούμε ότι η υπόθεση μας μυρίζει μπαρούτι…..
Ελπίζουμε να μη πέσουμε μέσα και να μη δικαιωθούμε ….για το άρθρο που δημοσιεύσαμε στις 20 Ιανουαρίου περί εξέγερσης μεταναστών…

Σχετικα Αρθρα:


Η Ελλάς Las Vegas!

30.000 μηχανημάτα για τυχερά και ψυχαγωγικά παιχνίδια και τη νόμιμη λειτουργία του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.


Tην εγκατάσταση περίπου 30.000 μηχανημάτων για τυχερά και ψυχαγωγικά παιχνίδια και τη νόμιμη λειτουργία του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων», που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, για τα μηχανήματα θα προκηρυχθούν 4- 10 άδειες ευρείας κλίμακας μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, που θα αφορούν σε 25.000 μηχανήματα συνολικά (ίσος αριθμός μηχανημάτων ανά άδεια), καθώς και άδειες περιορισμένης κλίμακας (από 1 έως 5 μηχανήματα) για έως 5.000 επιπλέον μηχανήματα. Για το διαδικτυακό στοίχημα, θα προκηρυχθούν 15- 20 άδειες, μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό. Το Δημόσιο προσδοκά έσοδα άνω του 1 δις. ευρώ σε διάστημα 2- 3 ετών, καθώς και επιπλέον έσοδα από το διαδικτυακό στοίχημα (ειδικά για το 2011, προβλέπεται η είσπραξη 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων).
Το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν, προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι το κόστος συμμετοχής στο παιχνίδι ή στο στοίχημα θα κυμαίνεται από 0,10- 5 ευρώ, ενώ τα κέρδη πρέπει να είναι υψηλά (προβλέπεται ελάχιστο όριο 80% επί των ποσών που παίζονται). Τα κέρδη των παικτών θα φορολογούνται όπως αυτά από τα λαχεία. Το μέγιστο ποσό που μπορεί να χάσει ένας παίκτης δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό της συμμετοχής του στο παιχνίδι, ενώ θα υπάρχει και η ατομική κάρτα παίκτη, ώστε να παρακολουθούνται η ηλικία (οι ανήλικοι θα μπορούν να παίζουν μόνον ψυχαγωγικά παιχνίδια) και οι χρηματορροές.
Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου προτείνει τα εξής:
Ορισμός του πεδίου εφαρμογής του νόμου
- Βασικοί ορισμοί των εννοιών που εμπλέκονται στην περιγραφή και στη λειτουργία των παιγνίων.
- Για τις εταιρίες ΟΠΑΠ και ΟΔΙΕ εφαρμόζονται οι ειδικές ισχύουσες διατάξεις.
- Διενέργεια παιγνίων μετά από αδειοδότηση.
Ίδρυση «Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων» (ΕΕΕΠ)
- Η ΕΕΕΠ θα παρακολουθεί την αγορά που ανοίγει και η οποία σταδιακά θα ενσωματώσει τις αρμοδιότητες όλων των υφιστάμενων εποπτικών αρχών.
- Η ΕΕΕΠ είναι ειδικευμένη αυτόνομη δημόσια υπηρεσία εποπτευόμενη από το υπουργείο Οικονομικών.
- Τα βασικά κείμενα διάρθρωσης και λειτουργίας της ΕΕΕΠ είναι ο Οργανισμός, ο Κανονισμός Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων (ΚΔΕΠ) και ο Κώδικας Δεοντολογίας Παιγνίων (ΚΔΠ).
- Προβλέπονται οι τεχνικές απαιτήσεις και οι εξασφαλίσεις για την αποτελεσματική λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Εποπτείας και Ελέγχου (ΠΣΕΕ) που προσδιορίζονται από τον ΚΔΕΝ, με στόχο την ηλεκτρονικής παρακολούθηση των παιγνίων σε πραγματικό χρόνο.
- Προσδιορίζεται ο τρόπος διανομής και απόδοσης των κερδών στους παίκτες, τα οποία πρέπει να καθορίζονται σε υψηλό γενικά ποσοστιαίο επίπεδο επί των ποσών που παίζονται (προβλέπεται ελάχιστο όριο 80%).
Κανόνες υπεύθυνου παιχνιδιού για την προστασία των παικτών, των ανηλίκων ιδιαίτερα και της κοινωνίας γενικά
- Απαγορεύεται η συμμετοχή ανηλίκων σε τυχερά παίγνια. Οι ανήλικοι μπορούν να συμμετέχουν μόνο στα τεχνικά- ψυχαγωγικά παίγνια.
- Ορίζεται το κόστος συμμετοχής στο παίγνιο ή στο στοίχημα (από 0,10 ευρώ έως 5 ευρώ)
- Απαγορεύεται το μέγιστο ποσό που μπορεί να χάσει ένας παίκτης να υπερβαίνει το ποσό της συμμετοχής του στο παίγνιο.
- Προβλέπεται η ατομική κάρτα παίκτη, ώστε να παρακολουθούνται η ηλικία και οι χρηματορροές.
- Ορίζονται οι κανόνες απορρήτου για την προστασία των παικτών με εξαίρεση τις ελεγκτικές και φορολογικές αρχές.
- Προβλέπονται κυρώσεις για την παραβίαση των όρων συμμετοχής στην αγορά.
Κανόνες αδειοδότησης παιγνιομηχανών
- Προβλέπεται η προκήρυξη τεσσάρων έως δέκα αδειών ευρείας κλίμακας- μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα αφορούν σε 25.000 παιγνιομηχανήματα συνολικά (ίσος αριθμός μηχανημάτων ανά άδεια).
- Προβλέπεται έως 5.000 επιπλέον παιγνιομηχανήματα ότι μπορούν να λειτουργήσουν με άδειες περιορισμένης κλίμακας (από 1 έως 5 μηχανήματα).
- Ευρείας κλίμακας κάτοχοι άδειας μπορούν να είναι Α.Ε. με κατατεθειμένο κεφάλαιο τουλάχιστον 500.000 ευρώ με έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.
- Ορίζεται ότι στην προκήρυξη θα υπάρχει η τιμή εκκίνησης του τιμήματος της άδειας για τα τυχερά παίγνια. Αυτό θα καταβάλλεται 80% με την έκδοση της άδειας και το υπόλοιπο 20% σταδιακά σύμφωνα με την προκήρυξη.
- Προβλέπεται η ελεύθερη διάθεση τεχνικών- ψυχαγωγικών παιγνίων και διεξαγωγή τους μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους.
Κανόνες και περιορισμοί παροχής υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα
- Προβλέπεται η προκήρυξη 15 έως 50 αδειών μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό
- Η ΕΕΕΠ, μέσω του ΚΔΕΠ, καθορίζει τις λεπτομέρειες του συστήματος αδειοδότησης και τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται στους κατόχους άδειας.
- Η διάρκεια των αδειών είναι πενταετής.
- Οι ιστότοποι οφείλουν να έχουν ονομασία με κατάληξη .gr
Γενικές υποχρεώσεις αδειούχων, παρόχων και φορέων
- Προβλέπεται η φορολόγηση με διοικητικά τέλη εκκίνησης και λειτουργίας, συμμετοχή του δημοσίου επί του κύκλου εργασιών (6%), φόρος στα κέρδη των παικτών, όπως από τα λαχεία.
- Προβλέπονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σε περιπτώσεις καταστρατήγησης των όρων του νόμου και της άδειας.
Τέλος, στο σχέδιο νόμου προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και η αναθεώρηση του πλαισίου για το ιπποδρομιακό στοίχημα.
Όπως ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στόχος του σχεδίου νόμου είναι η ρύθμιση της σχετικής αγοράς, με στόχο την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και ειδικά των νέων, η διασφάλιση και είσπραξη εσόδων για το κράτος από τη ρυθμιζόμενη λειτουργία της αγοράς και η προσαρμογή των εθνικών διατάξεων στην κοινοτική νομοθεσία. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ρυθμιστικές, εποπτικές και ελεγκτικές αρχές θα φροντίζουν να διασφαλίζεται η διαφάνεια και φερεγγυότητα, να διατηρείται σε ανεκτά επίπεδα η συμμετοχή των πολιτών, να προστατεύονται οι ανήλικοι και οι ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, και προοπτικά να εξαλειφθούν τα παράνομα παιχνίδια, μέσω των οποίων συντελούνται απάτες, φοροδιαφυγή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις, κ.λπ.
Σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών, γενικός στόχος είναι να μπουν κανόνες σε μια ουσιαστικά άναρχη και πλήρως απορυθμισμένη αγορά τεχνικών και τυχερών παιγνίων, που λειτουργεί εις βάρος των δημοσίων εσόδων και, κυρίως, του κοινωνικού συνόλου.
Όπως επισημαίνεται στην εισήγηση, σήμερα ισχύουν τα εξής:
Τεχνικά- ψυχαγωγικά παιχνίδια: Ισχύει γενική απαγόρευση διενέργειας τεχνικών παιχνιδιών (σε αυτά περιλαμβάνονται ακόμη και τα παιχνίδια που μπορεί να παίζονται μέσω διαδικτύου στα internet caf?, αλλά και οποιαδήποτε άλλη παιχνιδομηχανή που είναι εγκατεστημένη σε κατάστημα). Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) έκρινε, ότι η Ελλάδα παραβίασε τις κοινοτικές διατάξεις επειδή η ολική απαγόρευση διενέργειας τεχνικών- ψυχαγωγικών παιγνίων αντίκειται στις ελευθερίες κυκλοφορίας των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών. Η απόφαση του ΔΕΚ επιβάλει καταβολή προστίμου 31.536 ευρώ ημερησίως. Για την άρση της απόφασης επιβολής προστίμου, είναι αναγκαία νομοθετική ρύθμιση.
Τεχνικά- τυχερά παιχνίδια: Η καθολική απαγόρευση οδήγησε σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, από αυτά που αναμένονταν. Σήμερα, εκτιμάται ότι στη χώρα λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού, έως και 20.000 ηλεκτρονικές μηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους (AWPs) και έως και 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που παρέχουν παράνομα τυχερά παιχνίδια (τύπου φρουτάκια). Στο επίπεδο των τυχερών ψυχαγωγικών μόνο παιχνιδιών, λειτουργούν πολλές χιλιάδες μηχανήματα, στα οποία περιλαμβάνονται στην πράξη και τα internet-cafe που επιτρέπουν τη συμμετοχή σε διαδικτυακά παιχνίδια. Συνολικά, ο παράνομος τζίρος όλων αυτών των τυχερών παιχνιδιών εκτιμάται σε πάνω από 4 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ οι εισπράξεις του Δημοσίου είναι μηδενικές.
Σημειώνεται ότι το προσχέδιο του νομοσχεδίου είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Σεπτέμβριο 2010. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών έλαβε εγγράφως θέσεις και προτάσεις πολλών φορέων και πολιτών, ενώ σε επίπεδο υπουργικού Συμβουλίου έχουν υπάρξει τρεις ενημερώσεις επί των βασικών σημείων του νομοσχεδίου σε διαφορετικά στάδια της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας.


Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους!


Το χάλι αυτό που συμβαίνει ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, οφείλεται εκτός από την αδιαφορία του Κράτους, κυρίως στους Ελληνάρες αυτούς που λάκισαν για χλιδάτα προάστια και γέμισαν τα παλιά σπίτια τους στο κέντρο με λαθρομετανάστες που τους τα νοικιάζουν με το κεφάλι και πλουτίζοντας εις βάρος και των λαθρομεταναστών αλλά κυρίως όλων των Ελλήνων κατοίκων του κέντρου που είδαν ξαφνικά τις γειτονιές τους να μετατρέπονται σε τριτοκοσμικές και άκρως επικίνδυνες ζούγκλες – γκέτος! Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για να βάλετε ένα φρένο σε όλα αυτά:
Aπό μόνες τους οι υπηρεσίες δεν κάνουν απολύτως τίποτα χωρίς καταγγελία.

ΣΔΟΕ
Όσοι γνωρίζουν στοιχεία ιδιοκτητών που νοικιάζουν παράνομα σε λαθρομετανάστες μπορούν να κάνουν ανώνυμη καταγγελία στο ΣΔΟΕ στο kataggelies@sdoe.gr
ή στο Φαξ 210-3239721/6990014. Καλό είναι να έχετε το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη (το βρίσκετε από λογαριασμό της ΔΕΗ) και θα δώσετε επίσης πληροφορίες για την παράβαση (π.χ. νοικιάζει σε 10 λαθρομετανάστες). Ζητάτε να ελεγχθούν άμεσα από τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια ελέγχου του ΣΔΟΕ. Ίσως στην επαρχία που είναι πιο μαζεμένα τα πράγματα μπορείτε να κάνετε ανώνυμη καταγγελία κατευθείαν στην Εφορία με τηλέφωνο και να δώσετε μόνο το όνομα και την διεύθυνση του διαμερίσματος όπου γίνεται η παράνομη ενοικίαση.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ
Πιο άμεση παρέμβαση και πιο απλή διαδικασία. Ανώνυμη καταγγελία στο 1539 με στοιχεία για τον χώρο, όπου υπάρχουν λαθραίοι. Αναφέρεστε σε υγειονομικές παραβάσεις, όπως δυσοσμία, σκουπίδια, ακαταστασίες, ακαθαρσίες, νερά, υπεράριθμοι μέσα στα οικήματα – σπίτια – διαμερίσματα κλπ.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
Τσουχτερά πρόστιμα (όπως και της Εφορίας). Πηγαίνετε στο http://www.poleodomia.gov.gr.
Στα στοιχεία σημειώστε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη που καταγγέλλετε (όσα έχετε). Στο πλαίσιο αναλύετε την πολεοδομική παράβαση π.χ. νοικιάζει κατάστημα, υπόγεια, αποθήκες κλπ ως κατοικία, ως χώρο λατρείας κλπ.

Μην αναλωθείτε σε καβγάδες με τους λαθρομετανάστες και τους ιδιοκτήτες. Δεν βγάζετε άκρη. Συγκεντρώστε τα στοιχεία και αρχίστε τις καταγγελίες μόνοι σας χωρίς να το ανακοινώσετε πουθενά. Οι άνθρωποι αυτοί ζούνε και πλουτίζουν εις βάρος μας. Καιρός να πληρώσουν.


Ο πρωθυπουργός ποτε θα ασχοληθεί με την Θράκη;

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ


Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί 24-1-2011

Επισκέφτηκαν τον υπουργό Επικρατείας Φαρούκ Τσελίκ στο γραφείο του
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΦΑΡΟΥΚ ΤΣΕΛΙΚ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ
Ο πρόεδρος Ραμαζάν Τσακίρ μαζί με τα μέλη του Δ. Σ. Αλή Ομέρογλου, Κερέμ Χασάνογλου, Ατίλλα Ντιλέκ και Ιντρίς Σαχινλή στις 21 Ιανουαρίου 2011, συναντήθηκαν με τον υπουργό επικρατείας κ. Φαρούκ Τσελίκ στο γραφείο του.
Η συνάντηση διεξήχθη σε μια ειλικρινή ατμόσφαιρα και υπήρξε αποδοτική. Τέθηκαν τα κοινωνικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, το θέμα της μουφτείας, το βακουφικό και οι άδειες εργασίας.
Τονίστηκε ιδιαίτερα το πόσο σημαντικό είναι όλοι οι σύλλογοι και φορείς που υπηρετούνε την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης να κινούνται μέσα σε ομόνοια και ομοψυχία
Ανακοινώνεται με σεβασμό προς την κοινή γνώμη
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ BTTDD


Όπου βρίσκουν τα λαμόγια θα τρώνε σφαλιάρες!

ΕΤΣΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ

ImageEπεισόδιο σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σημειώθηκε περί τις 14.30 το μεσημέρι όταν ομάδα πολιτών επιτέθηκε και προπηλάκισε τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίοτη στην οδό Ακαδημίας.
Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να τον φυγαδεύσουν σε ισόγειο πολυκατοικίας της οδού Ακαδημίας όπου παρέμειναν περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια τον οδήγησαν με ασφάλεια στο σπίτι του.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 


Οι άγνωστοι έβριζαν ως υπεύθυνο για την οικονομική κρίση και τα σκάνδαλα τον πρώην πρωθυπουργό και επιχειρήσαν να χτυπήσουν τον πρώην πρωθυπουργό τον οποίον προσπάθησαν να προστατεύσουν οι άνδρες της προοσωπικής του ασφάλειας.


Ο Φαήλος ξανακτυπά!

του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.

Στις πόσες προβοκάτσιες καίγεται άραγε το Εθνικό Συμφέρον; Κάποιοι εγχώριας εκτροφής, βαρεμένοι, αφελείς, πείτε τους όπως θέλετε, πήραν 300 μουσουλμάνους λαθρομετανάστες και τους πήγαν εκδρομή από την Κρήτη στην Αθήνα. Κανείς δεν πήρε χαμπάρι; Οι αρμόδιοι τους πέρασαν μήπως για Λύκειο Αρρένων του Μαγκρέμπ σε πενταήμερη;

Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι», συναυτουργοί και καθοδηγητές, σπάσανε πόρτες, όχι κάποιου τυχαίου δημοσίου κτιρίου αλλά της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σάρκα από τη σάρκα σου, πέτρα την πέτρα χτισμένη με το αίμα σου, το οποίο ανακαινίζεται από το υστέρημα σου, μνημονιακέ ραγιά μου και νεοφιλελεύθερε ελαστικοποιημένε δουλοπάροικε. Από κει αποφοιτούν οι μύστες των Νόμων σου, στελεχώνεται η πολιτική τάξη κι η Δικαιοσύνη σου, Λαέ του φορτσάτου σινιέ Αλέξη και της καινούργιας, ολόφρεσκης Ντόρας. Το «Εθνικό» από τη μπίχλα δεν φαίνεται κι ο Καποδίστριας, αν ήξερε, θ’ αυτοκτονούσε πριν τον φάνε οι Μαυρομιχαλαίοι. Οι «ιαχωβάδες» της …προόδου, προφυλακές της ευθείας γραμμής του εθνικού εγκεφαλογραφήματος, κάνανε πάλι το θαύμα τους. Ο υπαρκτός σουρεαλισμός μας κατέκτησε κι άλλες κορυφές. Ο Νόμος έγινε γι’ άλλη μια φορά κουρελόχαρτο, σκούπισε μ’ αυτόν τον απαυτό της όλη η ληγμένη κρεμ ντε λα κρεμ της εξαρχειώτικής και κολωνακιώτικης διεθνιστικής «προόδου». Αυτοί σπάσανε τις πόρτες κι οι απρόσκλητοι μουσουλμάνοι μουσαφιραίοι μπήκαν, την άραξαν, στρώσανε τα γιατάκια τους και το νοικοκυριό τους και μαζί με άλλες ομάδες ομοίως απρόσκλητων μουσουλμάνων μουσαφιραίων ανά το ξέφραγο αμπέλι μας, εξαγγέλουν απεργία πείνας με αίτημα την χωρίς όρους και προϋποθέσεις «νομιμοποίηση». Το μπάτε σκύλοι αλέστε υπό μορφήν «προοδευτικού» αιτήματος και με την βούλα των βαρεμένων παραφυάδων του φραγκάτου «Τσε Γκεβάρα» της Κουμουνδούρου.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η βάναυση πρόκληση της κατάληψης κεντρικών πλατειών, των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου συμπεριλαμβανομένων, μαζί με την τωρινή απύθμενου θράσσους ξεφτίλα στην Νομική, είναι ολοφάνερο ότι συγκροτούν πλέον σχέδιο. Η πλειοψηφία των «ακτιβιστών» που συνδράμουν όλο αυτό το καρναβάλι προφανώς είναι απλώς στην κοσμάρα τους. Οι καθοδηγητές όμως, κάποιοι λίγοι, πολύ λίγοι αλλά υπαρκτοί, παίζουν καλά και με θράσσος το παιχνίδι που τους επιτρέπει το θεσμικό μπουρδέλο που στήσαμε με ασυδοσία, «άσυλο» και μπόλικη έλλειψη αυτοσεβασμού και συλλογικής αξιοπρέπειας.

Σε καμμία μα καμμία ευρωπαϊκή χώρα, σε κανένα συγκροτημένο κράτος του κόσμου ολόκληρου, κράτος με στοιχειώδη σεβασμό του νόμου και του ελάχιστου δημόσιου συμφέροντος, δεν θα μπορούσε ατιμώρητα να λάβει χώρα τέτοιο γεγονός και να ξημερώσουν το πρόβλημα κι οι αυτουργοί του απείραχτοι. Αν απόψε τη νύχτα ο Φιλόσοφος, Στοχαστής, μύστης της Διεθνούς Διακυβέρνησης και κάτοικος των VIP αιθουσών των αεροδρομίων, ο Πρωθυπουργός μας, το λύσει και μπαγλαρώσει αυτούς που βανδάλισαν δημόσια περιουσία και την μετέτρεψαν σε πανδοχείο της καφροσύνης τους κι αναφέρομαι στους εγχωρίους, τότε απολογούμαι και σας υπόσχομαι να πάω στην Παναγιά της Μινεσότα ν’ ανάψω λαμπάδα στο μπόϊ του. Όμως χλωμό το βλέπω, άρα, φευ, δεν θα δω ποτέ τις σκονισμένες πεδιάδες του Μίντγουέστ.

Είναι σαφές, αναντίρρητο, πως η δράση των μπετατζήδων, προμηθευτών, καναλαρχών, κρατικοδίαιτων μαικήνων του αθλητισμού και της «τέχνης» είναι εξίσου μεγάλος κίνδυνος για την Πατρίδα, την Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.

Είναι προφανές πως η διαπλοκή επιχειρηματιών και ορισμένων πολιτικών, το Μνημόνιο κι η μειωμένη κυριαρχία μας, συνιστούν καρκινώματα στο εθνικό σώμα.

Όμως το ένα όνειδος δεν νομιμοποιεί το άλλο. Όποιος εξαιτίας της παρακμής, της κοινωνικής αδικίας και υποκρισίας, αμφισβητεί την Πατρίδα, το Έθνος, τα σύνορα, την έννομη τάξη, μαγκιά του, γούστο του και καουμποϊλίκι του.

Αν όμως το κάνει έμπρακτα, τότε θα πληρώνει το τίμημα του Νόμου.

Εμείς, επειδή η Πατρίδα μας έχει γκρεμισμένους τοίχους, εστίες μόλυνσης και διαφθοράς, θέλουμε να την ξαναχτίσουμε, να την καθαρίσουμε και να την ομορφύνουμε, όχι να της βάλουμε φωτιά. Δεν θα την παραδώσουμε στους Κοτζαμπάσηδες της υποταγής, ούτε στα κοπάδια των μουσουλμάνων που σπρώχνουν η Ανάγκη, το κράτος – δουλέμπορος της Άγκυρας κι οι πιο σκοτεινοί κύκλοι ισλαμιστών από το Ιράν κι αλλού, που και λεφτά κονομάνε και την παρακμιακή Δύση υπονομεύουν, έχοντας ως συνεργούς τους «χρήσιμους ηλίθιους» της ανακυκλωμένης προοδευτικάντζας.

Αδέρφια, δικοί μας είναι οι Νόμοι, είναι ο φράχτης που φυλάει το έχει μας, την βιος μας, τα παιδιά μας, τα σύμβολα μας, τους τάφους των πατέρων μας, το κοινό μας σπίτι.

Η ανομία είναι κίνδυνος, είναι εχθρός, όποιος κι αν την διαπράττει, με ή χωρίς «αριστερό» ή «αντεξουσιαστικό» άλλοθι.

Η χώρα χρειάζεται την πιο απλή επανάσταση: την εφαρμογή του Νόμου. Αυστηρά. Δίκαια.
Άμεσα. Παντού.


http://www.antinews.gr


Που βρίσκεται ο Παπανδρέου;

Του Φάνη Μαλκίδη.

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα η τουρκική πρακτική για την ελληνική Θράκη έχει περάσει κάθε διπλωματική οδό και κινείται σε παρακρατικές και τρομοκρατικές λεωφόρους. Η «Εργκενεγκόν» και οι μέχρι τώρα αποκαλύψεις για τη δραστηριότητά της έδωσαν την ευκαιρία σε όσους είχαν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για τον τουρκικό ρόλο στη Θράκη να κατανοήσουν και στην πράξη ότι οι δομές του τουρκικού μηχανισμού, κράτος, στρατός, παρακράτος, λειτουργούν σε πλήρη αρμονία και καθολική συνεργασία έχοντας σαν στόχους όχι μόνο μέσα στην τουρκική επικράτεια (στόχος δολοφονίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης), αλλά και εκτός.

Η οργάνωση στην πραγματικότητα είναι το alter ego της στρατογραφειοκρατίας. Η οργάνωση η οποία έκανε την βρώμικη δουλειά, από δολοφονίες και βομβιστικές ενέργειες, μέχρι τις προβοκατόρικες υποθέσεις

Μάλιστα η Θράκη δεν αποτελεί έναν περιφερειακό στρατηγικό στόχο για το κράτος-παρακράτος- τρομοκράτη, αλλά κεντρική επιλογή με διακριτές και ουσιαστικές στοχεύσεις. Εναντίον προσώπων και κινήσεων που παλεύουν για την ανάδειξη του τουρκικού επεκτατισμού στη Θράκη.

Παράλληλα θεσμοί που απολαμβάνουν τη στήριξη αυτού του τριγώνου τρομοκρατικών δραστηριοτήτων όπως σύνδεσμοι, σύλλογοι και περιοδικά αλληλεγγύης προς τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης», αποτελούν κέντρα μυστικών υπηρεσιών, παράνομων και έκνομων πράξεων που αμφισβητούν και υποσκάπτουν την ακεραιότητα της Ελλάδας.

Για παράδειγμα, το περιοδικό «Γενί Μπατί Τράκια» είναι ο μηχανισμός μέσω του οποίου το βαθύ κράτος ασχολείται με την Θράκη.

Επίσης στον κατάλογο των συλληφθέντων για την υπόθεση της Εργκενεγκόν, είναι και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας Σινάν Αϊγκιούν, μέσω του οποίου πραγματοποιούνταν χρηματοδοτήσεις ψυχολογικών επιχειρήσεων στον χώρο της μειονότητας στη Θράκη.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν χρηματοδότης του Σαδίκ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Θράκη με ιδιωτικό αεροσκάφος δήλωσε με νόημα ότι την επόμενη φορά θα έλθει με πολλά αεροσκάφη…

 
 
 
Ο Σινάν Αιγκιούν δεξιά απο τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Iμπραήμ Σερήφ.

Και αυτές οι διαπιστώσεις αποτελούν την αρχή μόνο ενός μεγάλου παγόβουνου που το λιώσιμό του θα αποκαλύψει και άλλες πράξεις που αναιρούν τις διακηρύξεις για ειρηνική συμβίωση και προετοιμάζουν ένταση και διαρκή κρίση.

Αυτά μπορούν να συνδυαστούν και με το γεγονός ότι με κάθε τρόπο οι τουρκικοί μηχανισμοί προωθούν τη προσφυγή σε ευρωπαϊκή και διεθνή φόρα προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις δικαστηρίων που θα πιέσουν πολιτικά την Ελλάδα να προβεί σε περαιτέρω υποχωρήσεις στη Θράκη.

Η Τουρκία προσπαθεί εδώ και χρόνια να αμφισβητήσει την ύπαρξη και άλλων συνιστωσών μέσα στους κόλπους των μουσουλμάνων, τόσο θρησκευτικά όσο και εθνοτικά. Για αυτήν υπάρχουν μόνο σουνίτες και μόνο Τούρκοι. Μάλιστα με ενέργειές της προσπαθεί να επιβάλλει αυτήν την ρατσιστική πραγματικότητα. Οι επισκέψεις σε χώρους των σιιτών- μπεκτασίδων από τους Τούρκους επισήμους, η αλλοίωση του χαρακτήρα των πομακικών πανηγυριών, η πίεση προς τους Τσιγγάνους και οι διαρκείς υπομνήσεις για «τουρκική μειονότητα» κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα η τουρκική πολιτική προσπαθεί να υπονομεύσει κάθε προσπάθεια διαφορετικότητας μέσα στους μουσουλμάνους, τρομοκρατώντας με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των Πομάκων και των Τσιγγάνων για ανάκτηση της ταυτότητάς τους και απεμπλοκής από τους τουρκικούς μηχανισμούς. Μάλιστα σε κάθε ευκαιρία γίνεται αναφορά από καθεστωτικούς παράγοντες από την Τουρκία, από τους ψευδομουφτήδες, στη μία και ενιαία μειονότητα, δηλαδή την «τουρκική» και στον αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί ώστε «να γίνει η δυτική Θράκη τουρκική!»

Η συνεχής υπονόμευση και αμφισβήτηση με κάθε μέσο της ελληνικής κυριαρχίας στην ελληνική Θράκη είναι πραγματικότητα. Η Άγκυρα ανήγαγε τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη σε μείζον θέμα «διαπραγματεύσεων» με την Αθήνα. Η ενέργεια μάλιστα της Τουρκίας να συγκαλέσει «ειδική συνεδρίαση» της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για το θέμα της μειονότητας και οι σχετικές ανακοινώσεις του Γκιουλ επισημοποιούν πλέον από πλευράς Τουρκίας ότι «μείζον θέμα» της διαπραγμάτευσης θα αποτελεί πλέον η μειονότητα στη Θράκη.
Η κατάσταση στη Θράκη δεν αποτελεί ούτε κυνήγι μαγισσών, ούτε φαντασμάτων. Είναι μία πραγματικότητα την οποία όσοι την αντιληφθούν μπορούν να κατανοήσουν ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος, που δεν είναι άλλο από τη δράση του τουρκικού κράτους, το οποίο επισήμως απέκτησε και δομή παρακράτους.

http://www.agonas.gr/


Ατόν τον υπουργό σε πιά δεξίωση τον βρήκε ο Παπανδρέου;

Ισχυρό ρήγμα έχει υποστεί η σχέση ενότητας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που δημοσίως τουλάχιστον φαινόταν να επικρατεί μεταξύ κυπριακής και ελληνικής κυβέρνησης. Οπως αποκαλύπτει η «Δημοκρατία», η Λευκωσία είχε κρατήσει μυστική από την Αθήνα τη συμφωνία που υπέγραψε με το Ισραήλ για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Γύρω από την υπόθεση αυτή αναπτύχθηκε ένα γεμάτο ένταση παρασκήνιο, που έθεσε σε μεγάλη δοκιμασία τις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων, αλλά τελικά η κρίση αποφεύχθηκε με τη συμφωνία να μη δημοσιοποιηθεί τίποτα. Επιπρόσθετος λόγος γι’ αυτό ήταν και το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εισέρχονται σε νέα κρίσιμη φάση με την επανέναρξή τους σήμερα στη Γενεύη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκωσίας και Τελ Αβίβ είχαν αρχίσει 18 μήνες πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, στις 19 του περασμένου Δεκεμβρίου, με την Αθήνα να μη γνωρίζει τίποτα. Κυπριακές πηγές αποκαλύπτουν ότι η Λευκωσία κράτησε μυστικές τις διαπραγματεύσεις για να μη δεχτεί πιέσεις να υπαναχωρήσει δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση, ιδιαίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, διατηρεί πολλές επιφυλάξεις και διακατέχεται από φόβους για τις αντιδράσεις της Τουρκίας.

Ο κ. Δρούτσας μάλιστα χθες «αποκήρυξε» και δημοσίως την ΑΟΖ. Την επομένη της συζήτησης στη Βουλή, όπου ο Α. Σαμαράς κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή σχετικής συμφωνίας με την Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον Αθήνα 9,84 υποστήριξε ότι «η ΑΟΖ δεν είναι το μαγικό ραβδάκι που λύνει όλα τα θέματα, όπως κάποιοι κύκλοι προσπαθούν εναγωνίως να πείσουν» και ότι «η οριοθέτηση της ΑΟΖ δεν είναι αυτή η οποία δημιουργεί το δικαίωμα εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δρούτσας ήταν αρνητικός και στην προσφυγή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Χάγης για την υπόθεση του Διστόμου προκειμένου να μην ενοχληθεί η Γερμανία, αλλά βλέποντας το θετικό κλίμα στην κοινή γνώμη έσπευσε «να προσαρμοστεί».

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει γίνει αποδέκτρια καμίας πρότασης από την Αθήνα για συζήτηση σχετικά με την ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου, ενώ στο υπουργείο Εξωτερικών κυριαρχεί η άποψη ότι δεν μπορεί να οριστεί ΑΟΖ και να αγνοηθεί η Τουρκία ως παράκτιο κράτος.

Το ζήτημα δεν σταματά πάντως εδώ. Το Ισραήλ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει να οριστεί η ΑΟΖ με την Ελλάδα, πρόταση που απέρριψε άμεσα η Αθήνα θεωρώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε και ίσως παρέσυρε τη χώρα μας σε περιπέτειες με την Τουρκία. Η πίεση του Τελ Αβίβ για ενίσχυση της διμερούς στρατηγικής συνεργασίας είναι αφόρητη, αλλά η Αθήνα προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό μη διαθέτοντας συγκεκριμένη πολιτική για την εξέλιξη των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων.

http://www.antinews.gr/2011/01/26/82040/


Για τον πρωθυπουργό της συμφοράς και της υποτέλειας!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

‘Ÿ™§¤— •

™£¤Ÿ›— ¤Ÿ¥ ”—œ—¤¡— šŸ››‘¤Ÿ¥  ¡Ÿ£ ¤Ÿ “™©¡“Ÿ  ‘ ‘”¡•Ÿ¥κ. Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

θα έπρεπε να γράψω σεβαστέ ή αγαπητέ, όπως συνηθίζεται αλλά δεν μπορώ. Ούτε σας αγαπώ, ούτε σας σέβομαι.

Στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ, θα ανεβάσω στις 22 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30 μ. μ., το θεατρικό έργο μου, Το Ελληνικό Παραμύθι ( Η Ελλάδα του Γιωργάκη ), καθρέφτη πιστεύω της Ελλάδος σας. Της Ελλάδας του Σημίτη του «μικρού», του Καραμανλή του «βραχύ» του Παπανδρέου του «μικρόνου», όπως σας αποκαλεί ο σεβαστός Χρήστος Γιανναράς. Εγώ σας ονομάζω ο «ολίγος».

Ο κόσμος θα γελάσει. Είναι η μόνη άμυνά μας, να γελάμε με τα καμώματά σας. Με την ηλίθια ανοχή που εμείς, λαός, δείχνουμε στον πολιτικό κόσμο. Σε όλους εσάς. Ελπίζω όμως ότι θα βρει ο θεατής, μετά το γέλιο, το κουράγιο να θυμώσει. Γιατί ήρθε η ώρα να θυμώσουμε κ. Πρόεδρε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Τουρίστας πολυτελείας όπως είστε, κλεισμένοι στα υπουργεία τους οι υπουργοί σας, δεν θα ακούσετε το κοροϊδευτικό γέλιο του θεατή. Δεν θα νιώσετε το θυμό του. Περισσότερα ...


Είμαστε κορόιδα! NA ANTIΔΡΑΣΟΥΜΕ!

Είμαστε κορόιδα!

Μέσα στη κρίση και στα σενάρια πτωχεύουμε δεν πτωχεύουμε, κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος μας και κερδοσκοπούν αισχρά!

Δεν μιλάω για μονάδες spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων, αλλά για την καθημερινότητα μας!

Πρόσφατα πήγα να αγοράσω ένα επιπλάκι από την πολυεθνική IKEA. Είχα αγοράσει ήδη ένα πριν κανα χρόνο και πήγα να αγοράσω και ένα δεύτερο. Θυμόμουν ότι το είχα αγοράσει 49 ευρώ. Όταν πήγα να πάρω το δεύτερο η τιμή του ήταν 79 ευρώ!

Δηλαδή 61% ακριβότερα!

Τρελάθηκα! Δεν ήταν τα 30 ευρώ που με τρέλαναν αλλά αυτό το 61%!
Σκέφτηκα μεσα σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης αυτοί ανεβάζουν τις τιμές τους; Περίεργο!
Μπήκα λοιπόν στα sites της IKEA σε όλη την ευρώπη και τι διαπίστωσα;
Οι τιμές ναι μεν αυξήθηκαν.... ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Δεν φτάνει που έχουμε από τους ποιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη, έχουμε και τις πολυεθνικές (και όχι μόνο) να μας δουλεύουν...

Λοιπόν για να μην λέτε ότι σας λέω χαζομάρες, έκανα μια μικρή δειγματοληπτική έρευνα σε προιοντα μαζικής κατάνάλωσης της εν λόγω εταιρείας:

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Τραπεζάκι LACK (200.114.13)


Ελλάδα: Άσπρο: 9,95 Καρυδιά/Σημύδα: 15,00 (καταλογος 2010 σελ. 66)
Γαλλία : Όλα 4,95 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)
Ιταλία: 7.99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)
Ιρλανδία: Άσπρο: 5,99 Καρυδιά/Σημύδα: 8,99 (Σε μας από 66% ακριβότερα!)
Ισπανία: Όλα 4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)
Πορτογαλία: Όλα 4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)
Γερμανία: Άσπρο 7,99 Καρυδιά/Σημύδα: 9,99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)

Καναπές διθέσιος KLIPPAN (180χ88) κάλυμμα Lappmon

Ελλάδα : 235,00 (καταλογος 2010 σελ. 18)
Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία : 199,00 (Σε μας 18% ακριβότερα)
Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 189,00 (Σε μας 24% ακριβότερα)


Επιπλο Τηλεόρασης Mavas


Ελλάδα : 79,00 (καταλογος 2010 σελ. 75)

Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία : 69,00-69.90 (Σε μας 14% ακριβότερα)
Ιρλανδία: 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα)

Ραφιέρα EXPEDIT 59x39 Λευκή


Ελλάδα : 45,00 (καταλογος 2010 σελ. 81)

Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία: 19,95 (Σε μας 225% ακριβότερα!)

Συρταριέρα MALM (300.539.21)

Ελλάδα: 79,00 (καταλογος 2010 σελ. 157)

Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα!)



Όλες οι τιμές που σας παραθέτω έχουν και τα αντίστοιχα links στα sites των άλλων χωρών για να μην πείτε ότι είμαι υπερβολικός!

Και θέτω τα εξής ερωτήματα:

1. Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικοί τιμοκατάλογοι και εμείς είμαστε στον πιο ακριβό τουλάχιστον για την ευρώπη γιατί; Μήπως γιατί έχουμε τα υψηλότερα εισοδήματα; Μήπως μας περισσεύουν; Γιατί οι τιμές που αγοράζουμε είναι ίδιες με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ναι εκεί το τραπεζάκι κάνει 49ΑΕΔ = 9,5 ευρώ αν και λίγο φτηνότερο) μιας από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο; (Στην Αμερική κάνει 7,99$ = 5,65 ευρώ - είναι φτωχοί αυτοί...)

2. Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι είμαστε τόσο κορόιδα, ώστε να μας πουλάνε τα ίδια πράγματα 2 και 3 φορές ακριβότερα; Νομίζουν ότι πουλάνε χάντρες στους ιθαγενείς;

3. Τι μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές; Μπορούμε να σταματήσουμε να ψωνίζουμε από δαύτους κανά τρίμηνο να "στρώσουν χαρακτήρα"; Μπορούμε να τους στείλουμε καμιά 1.000xxx emails διαμαρτυρίας; Να γράψουμε ένα email και να το στείλουμε σε όλους τους γνωστούς μας, απλά για να μάθουν τι θα πει σας "πουλάμε ακόμα φτηνότερα";

Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα μου την δίνει αφάνταστα να με περνάνε για κορόιδο, αλλά όλα με περνάνε για ΤΟΟΟΟΣΟ κοροίδο δεν ξέρω καν πως να αντιδράσω!

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ!!!!!!
Κλαύδιος Δ. Γαληνός


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More