5.6.11

Τι συμβαίνει φον Δημητράκη με το άρθρο 19;

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 19.

Ιστοσελίδα της ABTTF  1-6-2011

H EOΤΔΘ ετοιμάζεται να θέσει πάλι στην επικαιρότητα το άρθρο 19
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (EOΤΔΘ), θέλει να τραβήξει σε διεθνές επίπεδο την προσοχή στο άρθρο 19 του νόμου 3370/1955, ώστε να ακουστεί η φωνή των περίπου 60.000 Τούρκων της Δυτικής Θράκης που τους είχαν αφαιρέσει την ιθαγένεια. Το άρθρο 10 ανέφερε πως ¨Άτομο που δεν είναι εθνικής καταγωγής Έλληνας δύναται να απολέσει την ιθαγένεια του αν εγκαταλείψει την Ελλάδα χωρίς πρόθεση επιστροφής. Γίνονται ετοιμασίες ώστε να τεθεί σε επίπεδο Ε.Ε. η κατάσταση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης που λόγω αυτού του άρθρου σήμερα είτε είναι ανιθαγενείς είτε αναγκάστηκαν να πάρουν την ιθαγένεια μιας άλλης χώρας.

Το άρθρο 19 που ίσχυε 43 χρόνια καταργήθηκε το 1998. Όμως λόγω της εφαρμογής του άρθρου χιλιάδες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, εκτός από το δικαίωμα της ιθαγένειας, στερήθηκαν και άλλων κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Οι σχετικές προσφυγές που υποβλήθηκαν στο ΕΔΑΔ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) δυστυχώς δεν έγιναν δεκτές καθώς δεν έχει εξαντληθεί το εσωτερικό δίκαιο της Ελλάδας. Αυτοί οι οποίοι απώλεσαν λόγω του άρθρου 19 την ιθαγένεια τους, μπορούνε μέσω ενός δικηγόρου να υποβάλουν αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας για να ξαναπάρουν την υπηκοότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποκτούνε άμεσα όλα τα δικαιώματα και την υπηκοότητα. Το αντίθετο, τα άτομα αυτά από τα οποία αφαιρέθηκε η ιθαγένεια, αφήνονται να ακολουθήσουν την κανονική διαδικασία για την απόκτηση της ιθαγένειας. Το Ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση δεν βλέπουν με θέρμη την απόδοση ιθαγένειας στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης που τους είχε αφαιρεθεί και πλέον ζούνε σε άλλες χώρες.
Στο παρελθόν η ΕΟΤΔΘ είχε κάνει μια ευρεία κίνηση σχετικά με το άρθρο 19, είχε προβεί σε κινήσεις σε επίπεδο Ε.Ε και ΟΗΕ, ενώ είχε πετύχει και την υποβολή σχετικής ερώτησης στην βουλή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
……………………..
Η ΕΟΤΔΘ σχημάτισε μια τράπεζα δεδομένων σχετικά με αυτούς που έχασαν την ελληνική ιθαγένεια. Σας παρακαλούμε ως ΕΟΤΔΘ να συμπληρώσετε την φόρμα στο https://www.abttf.org/html/19Madde/19_Madde_Bilgi_Formu.pdf. Ζητάμε αν εσείς ή κάποιοι συγγενείς σας είναι θύματα του άρθρου 19 να συμπληρώσετε σωστά ολόκληρη την φόρμα καθώς και να μας αποστείλετε φωτοτυπίες από τα έγγραφα που πιστοποιούνε την κατάσταση σας.
Σχόλιο : Ανοησία μας η κατάργηση του άρθρου 19.  Διότι έτσι φτάσαμε στο σημείο οι πατενταρισμένοι πράκτορες στην Θράκη να τα πιάνουν από την Τουρκία, να εκτουρκίζουν με διάφορους τρόπους άτομα που δεν είναι Τούρκοι και εσύ ως ελληνικό κράτος να κάθεσαι να παρακολουθείς.


Εκτός των άλλων είναι και προκλητικοί!

Προκλητικό βίντεο της κυβέρνησης για τα πεπραγμένα των τελευταίων 20 μηνών !


Την τεχνολογία επιστράτευσε και πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου για να κατευνάσει την οργή του κόσμου.

Δόθηκε στη δημισιότητα μόλις ένα 24ωρο πριν τη μεγάλη πανευρωπαϊκή διαδήλωση στο Σύνταγμα!

Με ένα βιντεάκι με αναρτήθηκε στο ιστοσελίδα της κυβέρνησης όσο και στο youtube με χρήστη μάλιστα “Greek Prime Minister’s channel”, εμφανίζει το έκανε η κυβέρνηση του 20 μήνες διακυβέρνησης της χώρας.



Φυσικά στο βίντεο αναφέρει τα όσα έχουν γίνει σε επίπεδο περικοπών στις δημόσιες δαπάνες και στον δημόσιο τομέα. Αναφορά γίνεται στους δασικούς χάρτες της χώρας (για να ξέρουν τι να πουλήσουν), αλλά και στην εκπαίδευση (που κλείνουν σχολεία και η δωρεάν παιδεία γίνεται άπιαστο όνειρο).
Τα 2:19 λεπτά που διαρκεί το βίντεο είναι αρκετός χρόνος για να σκεφτείς με ποιά λογική κάποιος έγραψε κάτι τέτοιο, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στον ιδιωτικό τομέα που χωρίς να φταίει πληρώνει την κρίση, στο δημόσιο που οι ίδιοι έφτιαξαν και συντήρησαν επί δεκαετίες, στους περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, την αυξημένη φορολογία, τη λαθρομετανάστευση και πολλά πολλά άλλα που δεν χωράνε σε μια σελίδα.
Για να μην σας κουράζουμε όσοι έχετε την υπομονή να δείτε αυτό το βίντεο, θα αφήσουμε τα σχόλια επισκεπτών του εν λόγω βίντεο στο you tube να μιλήσουν από μόνα τους!

Αυτό που μας έκανε εντύπωση όμως, είναι η χρονική στιγμή που το δημοσίευσαν. Μόλις μια ημέρα πριν τη μεγάλη διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, όπου και αναμένεται να συσσωρευθούν χιλιάδες Έλληνες πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας. Λέτε εκεί στην κυβέρνηση να είδαν κάποιοι το βίντεο και να ακύρωσαν την επίσκεψη στο κέντρο της πρωτεύουσας;


Τώρα που πέφτουν σφαλιάρες ξύπνησε και ο Παμπούκης!

X. Παμπούκης: “Oφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη στον λαό”!


Ένας ένας οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ βλέποντας το αδιέξοδο της κυβέρνησης, του μνημονίου, του επερχόμενου ανασχηματιμού και της οργής του κόσμου που ξεχειλίζει, κάνει την ηρωϊκή του έξοδου.
Επόμενος στη σειρά ο Υπουργός – fast track – Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ: «Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη στον λαό, γιατί οι θυσίες είναι άδικες από την φύση τους και ο πόνος υπαρκτός». «Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος».
Όπως όλοι οι Υπουργοί του αποτυχημένου ΠΑΣΟΚ, έτσι και ο Χ. Παμπούκης κάνει την – για τα μάτια του κόσμου επικοινωνικακή – αυτοκριτική. «Προφανώς έχουν γίνει και λάθη, αλλά δεν είναι η ώρα του καταλογισμού τους».
Φυσικά το κίνημα των “Αγανακτισμένων” που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις πρακτικές τους δεν μπορεί να μείνει έξω από καμία δήλωση: «Υπό προϋποθέσεις μπορεί να συντελέσει στην πολιτική δυναμική στη χώρα, να λειτουργήσει ως συναγερμός για το πολιτικό σύστημα», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι: «Βεβαίως υπάρχει δικαιολογημένη λαϊκή δυσφορία , κοινωνική ένταση και ορθά αίσθημα αδικίας».
Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος.
«Επιχειρούμε μια διόρθωση σε συσσωρευμένες στρεβλώσεις 30 ετών με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να χαράξουμε μια νέα πορεία».
Υπουργέ ο κόσμος έχει ακόμα την απορία: Αυτές οι μεγάλες επενδύσεις που μας λέτε τόσους μήνες σε τί στάδιο βρίσκονται; Γιατί μας είχατε πει ότι θα γίνουν όλα με διαδικασίες fast track.


Γι' αυτό τον λόγο μας έβαλαν στην Ευρώπη.

Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα να ματώσει!!!



Επίθεση στη στρατηγική της Ε.Ε. απέναντι στην ελληνική κρίση εξαπολύει, μέσα από το σημερινό κύριο άρθρο της η βελγική εφημερίδα «De Tijd».
Κατά τον αρθρογράφο της εφημερίδας, η τακτική «τιμωρίας» που ακολουθεί η Ε.Ε. στην περίπτωση της Ελλάδας είναι «αντιπαραγωγική», στον βαθμό που δυσχεραίνει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης, αντί να τις διευκολύνει.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με την εφημερίδα,
έγκειται στο ότι η Ευρώπη, εδώ και 13 μήνες, «θέλει να κάνει την Ελλάδα να ματώσει».
Όπως, όμως, παρατηρεί, όσο περισσότερο καλείται η Ελλάδα να εφαρμόσει μια πολιτική σκληρής λιτότητας και να υποθηκεύσει τα «ασημικά» της, τόσο πιο «σισύφειο» γίνεται το έργο της εκπλήρωσης των δημοσιονομικών στόχων.
Και συνεχίζει:
«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι πραγματικά τυφλοί, ώστε να μην μπορούν να δουν ότι οι Έλληνες καλούνται να εκπληρώσουν δύο αντιφατικούς στόχους: Από τη μια μεριά αξιώνουν – ορθά – από τους Έλληνες να λάβουν μέτρα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, που προϋποθέτουν μια ”εσωτερική υποτίμηση”, μέσω της μείωσης των μισθών και των τιμών, ενώ από την άλλη αναμένουν από αυτούς να μπορέσουν να αποπληρώσουν – σε συνθήκες αποπληθωρισμού – όλες τις οφειλές τους».
Κατά δεύτερο λόγο, συνεχίζει ο αρθογράφος, είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κρίση ρευστότητας, αλλά «κρίση φερεγγυότητας».
Με άλλα λόγια – εξηγεί – η Ελλάδα δεν μπορεί να εισπράξει αρκετά έσοδα από φόρους, ώστε να εξοφλήσει τα χρέη της. Ως εκ τούτου – εκτιμά – το να χορηγεί κανείς επιπλέον ρευστότητα (με τη μορφή ενός δανείου 60 -70 δισ. ευρώ) στην Ελλάδα «είναι σαν να προσπαθεί να μεταθέσει την καυτή πατάτα για αργότερα».
Στο «διά ταύτα», ο αρθογράφος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν παρά δύο επιλογές, για να επιλύσει κανείς ένα παρόμοιο πρόβλημα φερεγγυότητας: Η μία είναι να μειώσει το ύψος του χρέους, μέσω μιας αναδιάρθρωσης, κάτι που, όμως, μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες και αποτελεί παρακινδυνευμένη επιλογή, και η άλλη να προχωρήσει στη δημιουργία μιας οικονομικής – δημοσιονομικής ένωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τη Νομισματική Ένωση, ακολουθώντας και τις παραινέσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ περί σύστασης ενός ευρωπαϊκού Υπουργείου Οικονομικών.
http://kostasxan.blogspot.com/


Ναι δεν το γνωρίζαμε...

ΣΟΚ! Υποθηκεύει τη χώρα ο Γ. Παπανδρέου όπως αποκάλυψε ο Ρομπάι!!!


http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/26381.jpg[Ότι συζητούσαμε, για πώληση Ακρόπολης ή ελληνικών νησιών και γελούσαμε πριν ένα χρόνο όταν λέγαμε ότι αυτά δεν γίνονται συζητάει ο ΓΑΠ με τους δανειστές μας όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι!!!]
«Βόμβα» από τον Χ. Βαν Ρομπάϊ. «Συζητούμε και τις υποθήκες για τα νέα δάνεια» δηλώνει ο πρόεδρος τoυ Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Περισσότερα και το βίντεο με τις δηλώσεις του Ρομπάι εδώ


Φοβούνται το πατριωτικό κύμα!

Η ΕΛΑΣ μπλοκάρει λεωφορεία με “αγανακρισμένους” να προσεγγίσουν στην Αθήνα!


Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ μπλοκάρει και δεν επιτρέπει σε λεωφορεία με αγανακτισμένους συνέλληνες να φτάσουν στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα ανάγκασαν λεωφορεία..
στον Ισθμό να γυρίσουν πίσω με την δικαιολογία ότι υπάρχει μεγάλη κίνηση και δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στην Αθήνα.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_5816.html


Έφθασε η ώρα.

Ο ασθενής ανοίγει τα μάτια του, αλλά θα σηκωθεί από το κρεβάτι;

Πριν προλάβουμε να καταλάβουμε τι μας χτύπησε με το πρώτο Μνημόνιο... η προδοτική αντισυνταγματική κυβέρνηση υπέγραψε το δεύτερο!!!!

Γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Ο λαός δεν πρέπει να προλάβει να αντιδράσει..

Πρέπει να μας πιάσουν κυριολεκτικά στον ύπνο...
Αυτή είναι η συμφωνία των "ελληνων" κυβερνώντων με τους ξένους εντολείς τους.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να μπει στο στόμα του λύκου πριν προλάβει να ξυπνήσει (κάτι που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες... ο ασθενής ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα)... γιατί αλλιώς την μίζα από αυτήν την γιγαντιαία κομπίνα θα πρέπει να την ξεχάσουν....

Το Μνημόνιο 2 όπως όλοι είδαμε η κυβέρνηση έσπευσε να το υπογράψει "εν ριπή οφθαλμού"...
Που εκείνες οι συζητήσεις επί συζητήσεων του πρώτου, όταν ο ασθενής ήταν σε κώμα....
Τώρα όλα έγιναν αστραπιαία....

Και τα νέα μέτρα ετοιμάζονται....
Νέες μειώσεις αποδοχών με κατάργηση και περικοπή επιδομάτων, αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% σε είδη πρώτης ανάγκης, κατάργηση φοροαπαλλαγών και μείωση αφορολογήτου, απολύσεις στο Δημόσιο, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, εντατικοποίηση και αύξηση αποκρατικοποιήσεων, αύξηση τελών κυκλοφορίας κλπ....
Φυσικά όλα είναι μέτρα που πλήττουν τους απλούς μικρομεσαίους Έλληνες και όχι τους πλούσιους, οι οποίοι αδιαφορούν γενικώς.....

Η μάλλον κάνω λάθος ενδιαφέρονται για 2 πράγματα....
Πρώτον πόσα χρήματα θα κερδίσουν απολύοντας κάποιους από τους υπαλλήλους τους και περικόπτοντας τους μισθούς των υπολοίπων, υπό την απειλή της απόλυσης.....
Και δεύτερον πως μπορούν να κερδίσουν συμμετέχοντας στην αγορά των, υπό αποκρατικοποίηση, περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου......

Τι περιμένουμε λοιπόν φίλοι μου;
Τι απέμεινε;
Αν πιστεύετε ότι με ειρηνικές διαδηλώσεις ιδρώνει το αυτί των δικτατόρων ας συνεχίσουμε....

Δηλαδή αν ο ασθενής ανοίξει διάπλατα τα μάτια του σημαίνει ότι ξύπνησε κι όλα είναι όπως πρώτα;
Η μήπως πρέπει και να σηκωθεί από το κρεβάτι και να αρχίσει το ξυλοφόρτωμα εκείνου που τον κρατούσε σε τεχνητό κώμα;

Αν φίλοι μου ζούσαμε σε μια χώρα όπου η ευθιξία θα ήταν αυξημένη στους πολιτικούς τότε απλές ειρηνικές διαμαρτυρίες θα ήταν αρκετές για να αλλάζουν τα πράγματα....
Οπως όμως έχουμε καταλάβει εδώ και δεκαετίες, ζούμε σε μια χώρα που η έννοια "πολιτική ευθιξία" δεν υπάρχει.... ποτέ δεν έχει παραιτηθεί κανείς οικειοθελώς.... (αν δεν τον πάρει κάποιος το βράδυ τηλέφωνο και ξέρετε τι εννοώ).

Τα ξεπουλημένα ΜΜΕ συνεχίζουν να εκθειάζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των συγκεντρώσεων γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι έτσι δεν αλλάζει το καθεστώς ούτε σε 400 χρόνια.....

Φανταστείτε ότι καθημερινά εδώ και 2 περίπου εβδομάδες δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες, σε μερικές περιπτώσεις, συμπολίτες μας (όλων των πολιτικών αποχρώσεων) κατεβαίνουν στο Σύνταγμα να διαδηλώσουν και το μόνο ανησυχητικό που έγινε στο ΠΑΣΟΚ ήταν μια ερώτηση 16 (!) βουλευτών για περισσότερες διευκρινήσεις πάνω στα νέα μέτρα και το Μνημόνιο 2!!!!!!!!
Μάλιστα για να μην παρεξηγηθεί η πράξη τους από τα προδοτικά ΜΜΕ και τον αρχιπροδότη Εφιάλτη έσπευσαν να δηλώσουν πως η ερώτηση δεν σημαίνει ότι δεν υποστηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές!!!!!!

Αδέρφια μου αν είναι να παραμείνουμε στο κρεβάτι περιμένοντας την ένεση που θα μας ξαναβυθίσει σε κώμα, καλύτερα να κλείσουμε τα μάτια και να παριστάνουμε τους κοιμισμένους... έτσι μπορεί να αποφύγουμε και την ένεση.

ΘΑΝΟΣ

koukfamily.blogspot.com


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More