29.4.11

Νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΌΣΜΟΣ!

4η Αυγούστου – 21η Απριλίου: Συγκριτική μελέτη!

290411-21ap-bookΚυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μάνου Χατζηδάκη
Η 4η Αυγούστου και η 21η Απριλίου υπήρξαν οι πιο γνωστές και καθοριστικές πολιτικές μεταβολές της νεωτέρας ιστορίας μας. Υπήρξαν τα καθεστώτα που υμνήθηκαν και υβρίστηκαν όσο κανένα άλλο στην νεοελληνική ιστορία. Και είτε θετικά, είτε αρνητικά, έμειναν στο λαϊκό υποσυνείδητο ως οι μεγαλύτεροι σταθμοί από οποιαδήποτε άλλη πολιτική μεταβολή ή καθεστώς. Λόγω ακριβώς των ανωτέρω γεγονότων, είναι μοιραίος και σχεδόν φυσιολογικός, ο συχνός παραλληλισμός ή ακόμη και η σύγκριση τους. Δυστυχώς, όμως, έως τώρα αυτή γίνεται συνήθως αυθαίρετα και αντιεπιστημονικά, με εσφαλμένα κριτήρια, ιστορικά και κοινωνιολογικά συμπεράσματα, που παραποιούν τον χαρακτήρα και των δύο. Στην πραγματικότητα, σύγκριση - με την έννοια της υπεροχής του ενός ή του άλλου - δεν μπορεί να γίνει. Και αυτό γιατί μιλάμε για δύο καθεστώτα που επεβλήθησαν σε εντελώς διαφορετικές ιστορικές περιόδους και κάτω από διαφορετικές διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες, ανταποκρινόμενα έκαστο στις ανάγκες της εποχής του. Χωρίς, φυσικά, αυτό να σημαίνει ότι δεν είχαν και κοινά. Αυτό ακριβώς το γεγονός επιβάλλει την συγκριτική μελέτη μεταξύ τους επί ορθής πλέον βάσεως. Πράγμα που επιχειρείται για πρώτη φορά. Το ανά χείρας έργο, λοιπόν, είναι μία παράλληλη προσέγγιση σε ιστορικό, κοινωνιολογικό, ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, τόσο της 4ης Αυγούστου, όσο και της 21ης Απριλίου. Και ο σκοπός του να αποκαλύψει τις ομοιότητες και διαφορές τους, καταλήγοντας σε υπεύθυνα συμπεράσματα. Στην συγκριτική αυτή πολιτική ανατομία ερευνούνται εκτενώς και σε παραλληλισμό: - Η προσωπικότητα των ηγετών τους. - Τα αίτια που τις προκάλεσαν. - Το ιστορικό τους πλαίσιο. - Η νομική και πολιτειολογική τους υπόσταση. - Ο κοινωνιολογικός χαρακτήρας τους. - Η μορφή του καθεστώτος τους. - Η ιδεολογία τους. - Και το έργο τους σε όλους τους τομείς. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου, που εμπλουτίζεται με φωτογραφικό υλικό, υπάρχει γενικό συμπέρασμα με τις ομοιότητες και διαφορές τους. Πιστεύουμε ότι η παρούσα έκδοσης θα αποτελέσει εφόδιο πολύτιμο για τον ιστορικό του μέλλοντος, αλλά και για τον κάθε Έλληνα, ώστε να καταλήξει στα ορθά συμπεράσματα.
κεντρική διάθεση: βιβλιοπωλείο Λόγχη, Πνδάρου 16, Αθήνα τηλ. 2103611590
και ηλεκτρονικά από εδώ


Εκεί στο υπουργείο πολιτισμού είναι στα καλά τους!

Σκοπιανή προπαγάνδα μὲ ἄδεια ἀπὸ τὸ δικό μας ὑπουργεῖο;

Καθῶς φαίνεται… Ἢ ὀρθότερα, σκοπιανὴ προπαγάνδα, μέσα στὴν Ἑλλάδα (καὶ συγκεκριμένα στὴν Μακεδονία), εἰς βᾶρος τῆς Ἑλλάδος, εἰς βᾶρος τῶν Ἑλλήνων, ἐξυπηρετῶντας τὶς ἐπεκτατικὲς βλέψεις τῶν γειτόνων, μὲ χρηματοδότησι ἀπὸ Σόρος καὶ Τουρκία (κι ὅποιους ἄλλους κρύβονται ἀπὸ πίσω)  καὶ στόχο τὴν πλήρη παράδοσι τῆς Μακεδονίας σὲ ὅσους τὴν ὀρέγονται! 

Σκοπιανοί Ξεναγοί στην Βεργίνα: To Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε…

Βάση Νόμου έπρεπε να απαντήσουν μέσα σε 25 ημέρες. Έχουν το δικαίωμα καθυστέρησης! Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για το Υπουργείο Πολιτισμού γιατί θα έπρεπε να καθυστερήσουν σχεδόν 2 μήνες αυτό είναι άλλο ερώτημα …(μάλλον τα ταξίδια του Υπουργού στο εξωτερικό για ψώνια του έφαγε πολύ χρόνο…!)
Επιτέλους (πάλι καλά να λέμε) απάντησαν σε ερώτηση των Βουλευτών του ΛΑΟΣ για το θέμα των Σκοπιανών Εκπαιδευτικών στην Βεργίνα ….ή μάλλον ΔΕΝ απάντησαν.

Ιδού ένα απόσπασμα της απάντησης του Υπουργείου
Η απάντηση είναι μία γενική αναφορά των νομοθεσιών που ισχύει σε Ελλάδα για τους ξεναγούς.
Αφού φλομώνουν τον κόσμο με νομοθεσίες και προεδρικά διατάγματα ερχόμαστε στην προ-τελευταία παράγραφο όπου αν και δεν απαντάνε ευθέως στην ερώτηση για τους σκοπιανούς (το όνομα σκόπια ή σκοπιανός δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ) όπου εκεί παραδέχονται ότι οι εκπαιδευτικοί σχολικών ομάδων ΚΑΝΟΥΝ τις ξεναγήσεις αφού λάβουν τις άδειες. Παραδέχτηκαν τα πάντα με λίγα λόγια. Απλά εάν βάζανε το όνομα Σκοπιανός σε αυτήν την απάντηση θα γελοιοποιούσαν από μόνοι τους τους εαυτούς τους.
Μέσα σε αυτούς είναι όπως έχουμε αναφέρει με θέμα που ανεβάσαμε προ 2 μηνών και οι Σκοπιανοί! Για την Ιστορία το αρχικό θέμα μπορείτε να το δείτε εδώ και την απάντηση του Υπουργείου εδώ 
Εμείς ως Μακεδόνες (δεν βάζουμε το Έλληνες είναι αυτονόητο!) δεν το αφήνουμε το θέμα και θα έρθουμε με ακόμη πιο αποκαλυπτικά στοιχεία.
Πεποίθησή μας είναι ότι ο ΓΑΠ και η παρέα του έχουν αποφασίσει να ξεπουλήσουν την Μακεδονία ανεξάρτητα το κόστος (που μόνο δικό μας θα είναι).
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΈΨΕΤΕ! ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Ἀπὸ Τὰ τσακάλια τῆς Βεροίας.
Ποιοί τὴν ὀρέγονται τὴν Μακεδονία; Μᾶλλον θὰ ἔπρεπε νὰ ῥωτᾶμε ποιοί δὲν τὴν ὀρέγονται! Οἱ Ἑβραῖο πρωτίστως! Οἱ Τοῦρκοι ἐπίσης! Οἱ Σκοπιανοί! Οἱ Βούλγαροι! Νὰ συνεχίσω; 
Ποιός ῥίχνει χρῆμα στὰ Σκόπια γιὰ νὰ ὑπάρχουν; Ποιὸς (ἢ ὀρθότερα ποιοί) ἀγοράζουν τεράστιες καλλιεργήσιμες ἐκτάσεις στὴν Μακεδονία; Τί ἀκριβῶς κάνουν οἱ Τοῦρκοι στὰ Βαλκάνια; (Λεπτομέρειες στὸ Τουρκική …ἐξαγορὰ τῶν Βαλκανίων!) Ποιοί χρηματοδοτοῦν τὰ «ἱστορικὰ  συγγράμματα» τῶν Σκοπιανῶν; Ποιοί δέχονται νὰ ἐπανεγγράφεται ἡ ἱστορία καὶ νὰ ἐμφανίζεται ἡ Ἑλλὰς ὡς καπηλευτὴς τῆς χερσονήσου τοῦ Αἵμου; Ποιοὶ μὲ τὴν «ἀνοχή» τους καὶ τὴν «διαλλακτικότητά» τους παραδίδουν τὴν Θράκη καὶ τὴν Ἤπειρο σὲ ἁρπακτικὰ κάθε εἴδους; 
Μὴν ἀναζητοῦμε ἐχθροὺς ἐκτός. Οἱ ἐχθροί μας εἶναι ἐδῶ, ἐντός, ἀνάμεσά μας καὶ ἔχουν λάβει τὰ ἠνία τῆς χώρας! Αὐτοὶ ξεπουλοῦν! Αὐτοὶ παραδίδουν! Αὐτοὶ  ἔχουν ὑπογράψει συμβόλαια. Ἐμεῖς συρόμεθα ὡς πρόβατα πρὸς τὴν βεβαία μας σφαγή! Ἡ πλήρης παράδοσις κάθε ὀχυροῦ μας εἶναι δεδομένη! Ἀπὸ αὐτούς!
Ἀλλὰ ξεχνοῦν κάτι! Αὐτὸς ὁ τόπος λέγεται Ἑλλάς! Καὶ σὲ αὐτὸν τὸν τόπο, ὅταν ὅλα δείχνουν σκοτεινά, πλακωμένα ἀπὸ τὴν φοβέρα καὶ τὴν σκλαβιά, κάτι συμβαίνει… Λὲς κι ὁ τόπος γεννᾶ ἥρωες γιὰ νὰ ξαναφέρουν τὸ φῶς.
Κι αὐτὸ τὸν γνωρίζουν! Γιὰ ἐτοῦτο καὶ βιάζονται! Μήπως καὶ δὲν προλάβουν… Ἀλλά….. Ὅσο κι ἐὰν βιάζονται, ἡ ἀντίστροφος μέτρησις ἔχει ἀρχίσει..
Φιλονόη. 
Υ.Γ. Κι ἐπεί δή ὑπάρχουν πολλοὶ ποὺ πασχίζουν νὰ καταρρίψουν ἀκόμη καὶ τοὺς φυσικοὺς νόμους, καὶ νὰ ἁρπάξουν κάτι ποὺ δὲν τοὺς ἀνήκει, μὲ μοναδικόν τους σκοπὸ νὰ τιθασεύσουν καὶ νὰ ἐλέγξουν αὐτὸ ποὺ ἔρχεται, τοὺς ἐνημερώνω πὼς ἀδίκως πασχίζουν… Κάθε ..σπίθα καὶ φλογίτσα τους εἶναι καταδικασμένη! Οἱ φυσικοὶ νόμοι εἶναι σοβαρότεροι ἀπὸ αύτούς!


Στην Κύπρο υπάρχουν ακόμη παπάδες πατριώτες!

Στην αντεπίθεση ο Αρχιεπίσκοπος-Απαντά σε Α. Κυπριανού και Έρογλου!


  • http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/5/3/3/377533/Xrysostomos.jpgΔεν χρειαζόμαστε την άδεια από κανέναν για να ασχολούμαστε με τα εθνικά θέματα
  • Η Εκκλησία έχει ξεκάθαρες απόψεις
  • Η πολιτική του καλού παιδιού δεν αποδίδει
  • Απάντηση στον Α. Κυπριανού για την εγκύκλιο
  • Η πασχαλινή εγκύκλιος δεν είχε χαρακτήρα διχαστικό αλλά ενωτικό
  • Διαβάστε την εγκύκλιο στο τέλος του άρθρου
Πολλά θέματα μαζεύτηκαν αυτές τις μέρες που αφορούσαν τον Αρχιεπίσκοπο. Από τη μια ο Έρογλου που  προτρέπει τον Αρχιεπίσκοπο να περιοριστεί στα θρησκευτικά του καθήκοντα και από την άλλη οι δηλώσεις του Γ.Γ του ΑΚΕΛ για την πασχαλινή εγκύκλιο, προκάλεσαν τον Αρχιεπίσκοπο να απαντήσει.

“Η Εκκλησία δεν χρειάζεται συμβουλή ή άδεια από τον κ. Ερογλου για να ασχολείται με τα εθνικά θέματα”

Η Εκκλησία, ως πραγματική μητέρα αυτού του λαού, θα ενδιαφέρεται για την εθνική του αποκατάσταση και δεν χρειάζεται συμβουλή ή άδεια από τον κ. Ερογλου για να ασχολείται με τα εθνικά θέματα.
Αυτή ήταν η απάντηση του  Αρχιεπισκόπου, στον Ντερβίς Ερογλου ο οποίος  τον προέτρεψε να περιοριστεί στα θρησκευτικά του καθήκοντα. “Πρώτο μέλημα μας”, τόνισε “είναι τα θρησκευτικά μας καθήκοντα και μέσα από αυτά να υπηρετούμε το λαό σε εκκλησιαστικό και κοινωνικό πλαίσιο», είπε προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή επειδή είμαστε υπό ημικατοχή η Εκκλησία έχει ξεκάθαρες απόψεις”.

Ενωτικός ο χαρακτήρας της πασχαλινής εγκυκλίου

Ο Κύπρου Χρυσόστομος, σχολιάζοντας δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού ότι το περιεχόμενο της πασχαλινής εγκυκλίου του Αρχιεπισκόπου ήταν διχαστικό, είπε ότι η πασχαλινή εγκύκλιος δεν είχε χαρακτήρα διχαστικό και μάλλον ενωτικό χαρακτήρα είχε.
«Αυτό που έχω να πω στον αγαπητό μας κ. Κυπριανού είναι ότι σεβόμεθα τις απόψεις του ΑΚΕΛ, αλλά αυτές οι απόψεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν και από αυτές δεν βγαίνει τίποτα και ματαιοπονούν», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, επαναλαμβάνοντας ότι «η πολιτική του καλού παιδιού έχει αποτύχει».
«Η πολιτική του καλού παιδιού έχει εφαρμοστεί επί σειρά ετών και δεν απέδωσε και βλέπουμε σε πιο σημείο έχουν φτάσει οι συνομιλίες», είπε ενώ κάλεσε τον κ. Κυπριανού να πει «αν έχουν αποδώσει οι συνομιλίες και δεν το ξέρουμε, να μας το αναλύσει». «Ευχόμαστε οι συνομιλίες να πετύχαιναν και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συγχαρούμε, το ΑΚΕΛ, τον ΓΓ του κόμματος, την Κυβέρνηση και τους πάντες, αλλά πιστεύω ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο και η Εκκλησία δεν θέλει συμβουλές από κανένα. Ξέρει τη δουλειά της, υπηρετεί το λαό κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα από μια πορεία 2.000 ετών που δεν έχει κανένας άλλος οργανισμός στην Κύπρο», πρόσθεσε.
Καθεδρικός ναός
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ δήλωσε επίσης ότι σε ένα με δύο χρόνια θα υπάρχει νέος καθεδρικός ναός στη Λευκωσία. Ερωτηθείς για την πορεία του προγραμματισμού για την ανέγερση του νέου καθεδρικού ναού στο χώρο της Αρχιεπισκοπής, ο Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε ότι οι εδαφοτομές και οι εργασίες που διεξάγει το Τμήμα Αρχαιοτήτων τα δύο τελευταία χρόνια στο χώρο που θα ανεγερθεί ο ναός, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αρχαιότητες στο υπέδαφος, βαίνουν προς το τέλος.
Απόστολος Ανδρέας
Ακόμα, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε εκ νέου το λαό και τους πιστούς να αποφεύγουν να επισκέπτονται την κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα, γιατί μόνο έτσι οι Τούρκοι θα υποχρεωθούν να άρουν την επιβληθείσα καταβολή ενός ευρώ για είσοδο στη Μονή.
Αν ο λαός μας ακούσει, πιστεύω ότι θα πετύχουμε αρκετά, είπε, συμπληρώνοντας ότι έχουμε αρκετούς ναούς του Αποστόλου Ανδρέου σε όλη την Κύπρο και μπορούν οι πιστοί να προσεύχονται σε αυτούς μέχρι να ανατείλουν καλύτερες μέρες.
Διαβάστε την εγκύκλιο του Ήρωα Αρχιεπισκόπου:

Η ”κλητή και αγία ημέρα” της υμνολογίας μας επισκιάζεται για 37 ολόκληρα χρόνια από την κατοχή της πατρίδας μας

Χρυσόστομος: «Το απαίσιο πρόσωπο της κατοχής γίνεται όλο και πιο ειδεχθές»
Οδυνηρές και συνεχείς υποχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν βρήκαν ανταπόκριση από την Τουρκία, αλλά αντίθετα η κατοχική δύναμη μεταθέτει συνεχώς τους στόχους της και σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα η τελική επιδίωξή της που είναι η πλήρης τουρκοποίηση της Κύπρου και η εκδίωξη του λαού, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.
Προσθέτει ότι το απαίσιο πρόσωπο της κατοχής γίνεται όλο και πιο ειδεχθές και επισημαίνει ότι ”θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μας μένει άλλη επιλογή από την επανατοποθέτηση του προβλήματός μας ως προβλήματος εισβολής και κατοχής”.
Σε πασχαλινή εγκύκλιο, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται στη σταύρωση και ανάσταση του Χριστού, σημειώνοντας ότι ”έδωσε νέα προοπτική και στον παρόντα βίο” και ότι ”εισήξε στον κόσμο την ελπίδα και το μήνυμα της τελικής κατίσχυσης του δικαίου επί της αδικίας, της χαράς επί της θλίψεως, της ειρήνης επί του πολέμου”.
Προσθέτει ότι ”η ‘κλητή και αγία ημέρα’ της υμνολογίας μας επισκιάζεται για 37 ολόκληρα χρόνια από την κατοχή της πατρίδας μας” και ότι, ”παρά τη δοκιμασία μας αυτήν, όμως, δεν απελπιζόμαστε, ακριβώς γιατί το μήνυμα της ανάστασης του Χριστού είναι μήνυμα της τελικής κατίσχυσης του δικαίου”.
”Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, παθητική παρακολούθηση των γεγονότων, ούτε και υποστολή της σημαίας του αγώνα. Αντίθετα, μάλιστα, τονίζει την ανάγκη επαγρύπνησης και αγωνιστικότητας, εγρήγορσης συνειδήσεων και συναίσθησης ευθύνης”, αναφέρει.
Ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι ”οδυνηρές και συνεχείς υποχωρήσεις της πλευράς μας δεν βρήκαν, δυστυχώς, ανταπόκριση από την Τουρκία” και ότι, ”αντίθετα, η κατοχική δύναμη μεταθέτει συνεχώς τους στόχους της και σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα η τελική επιδίωξή της, που δεν είναι η συνομοσπονδία, ούτε η διχοτόμηση, ούτε τα δύο κράτη, αλλά η πλήρης τουρκοποίηση της νήσου μας και η εκδίωξη του λαού μας”.
Επισημαίνει ότι ”ο συνεχιζόμενος εποικισμός, που συνιστά έγκλημα πολέμου, και η από θέσεως ισχύος εμμονή των Τούρκων στην αναγνώριση των τετελεσμένων, δεν αφήνουν, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την εθνική αξιοπρέπειά μας, περιθώρια διαπραγματεύσεων”.
”Το απαίσιο πρόσωπο της κατοχής γίνεται όλο και πιο ειδεχθές. Καταπατώντας και τα στοιχειωδέστερα δικαιώματα των εγκλωβισμένων μας, οι Τούρκοι απαγόρευσαν την τέλεση της θείας λειτουργίας κατά την ημέρα των Χριστουγέννων, τον περασμένο Δεκέμβριο. Και, δρώντας αλαζονικά, συνέλαβαν παράνομα, πριν από λίγες ημέρες, κληρικούς και ευρωβουλευτές, όταν αυτοί επισκέφθηκαν κατεχόμενο ναό μας στην Αμμόχωστο. Και επί πλέον, αρνούνται να επιτρέψουν τη συντήρηση των κατεχόμενων ναών μας, σε μιαν προσπάθεια εξάλειψης κάθε ελληνικής και χριστιανικής μαρτυρίας του παρελθόντος της κατεχόμενης περιοχής”, σημειώνει.
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ότι ”θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μας μένει άλλη επιλογή από την επανατοποθέτηση του προβλήματός μας ως προβλήματος εισβολής και κατοχής”.
Προσθέτει ότι ”θα πρέπει όλοι, ως ένας άνθρωπος, να εμμείνουμε αταλάντευτοι στην εφαρμογή και για μας των αρχών της ΕΕ και του ΟΗΕ” και ότι ”μόνο έτσι θα φανούμε γνήσια τέκνα της αναστάσεως”.
”Το μήνυμά της ας εμψυχώσει και εμάς, ώστε, παραβλέποντας τις δυσκολίες, να προχωρήσουμε στον αγώνα και να επιτύχουμε και της πατρίδας μας την ανάσταση. Με το μήνυμα της αναστάσεως να οιστρηλατεί τις σκέψεις μας και να τις ωθεί προς υπέρβαση των σημερινών δυσκολιών και προς ενατένιση ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος, απονέμουμε σε όλους της πατρική ευλογία μας και απευθύνουμε τον χαιρετισμό της αγάπης μας. Στέλλουμε μήνυμα εγκαρτέρησης στους πρόσφυγες, στους συγγενείς των αγνοουμένων, στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας και σε όσους έχουν πληγεί από την οικονομική ύφεση των ημερών μας”, καταλήγει.


Αποκαλύψεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ!

Wikileaks ή η «αποκαθήλωση» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών!


Αποκαλυπτικό το Wikileaks για την επιπολαιότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Στο Γκουαντάναμο οι χωρικοί «παράνομοι μαχητές» έγιναν επικίνδυνοι τρομοκράτες και οι αναλφάβητοι αρχιτρομοκράτες.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας, γνωστή ως Wikileaks, υπάρχει, κι αυτό είναι καλό. Γιατί πώς αλλιώς θα μαθαίναμε το παρασκήνιο σε σχέση με το σύγχρονο στρατόπεδο κρατουμένων, όπως ονομάστηκε το Γκουντάναμο;

700 αναλύσεις δημοσίευσε το Wikileaks για συνολικά 776 παράνομους μαχητές, αυτή ήταν η επίσημη ονομασία τους. Αναλυτές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών κλήθηκαν να σκιαγραφήσουν την προσωπικότητά τους, να εκτιμηθεί ο κίνδυνος από την ύπαρξή τους για τις ΗΠΑ και να κάνουν εκτιμήσεις σε περίπτωση απελευθέρωσής τους


"Υστερικοί και αυθαίρετοι"
Δίκες-παρωδία, όσες έγινανΟ ρεπόρτερ των Ν. York Times Σκότ Σέιν ήταν επί εβδομάδες κλεισμένος στο γραφείο του, διάβαζε εκθέσεις επί εκθέσεων, και μετά από μια εξαιρετικά επίπονη διαδικασία, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ένα τιτάνιο έργο να επιτελέσουν, έπρεπε να σκιαγραφήσουν το προφίλ των έγκλειστων στο Γκουαντάναμο. Οι περισσότεροι ήταν αναλφάβητοι, δεν μπορούσαν ούτε το όνομά τους να προφέρουν, πόσο μάλλον να το γράψουν.

«Ήταν πολύ δύσκολο», λέει ο Αμερικανός δημοσιογράφος, «να ξεχωρίσει κανείς έναν πραγματικό φτωχό χωρικό, από ένα στέλεχος της Αλ Κάιντα που έκανε τον φτωχό χωρικό».
Όπως και να έχει το πράγμα οι νέες αποκαλύψεις μέσω του Wikileaks επιβεβαιώνουν αυτό που κυκλοφορούσε ως υπόθεση εργασίας, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι αμερικανικές διωκτικές αρχές, που υποτίθεται ότι εργάζονται σε μια ευνομούμενη πολιτεία, όπως είναι η αμερικανική, δεν διέθεταν καμιά νομιμοποιητική βάση για να κρατούν εγκλείστους τους φυλακισμένους.

Ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στου Δίδυμους Πύργους έφτανε για έναν ύποπτο να έχει περάσει από το Αφγανιστάν, ή να έχει επισκεφθεί ένα τζαμί για να φυλακιστεί. Ακόμη και έφηβοι, που είχαν την ατυχία να βρεθούν κοντά σε βομβιστική επίθεση, συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στο Γκουαντάναμο.

Συνεργασία έναντι… χάμπουργκερ
Οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δρούσαν υστερικά και αυθαίρετα σε ολόκληρο τον κόσμο, και μέχρι σήμερα οι φυλακές που βρίσκονται στην επικράτεια της Κούβας, και που δεν έχουν κλείσει παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του Μπάρακ Ομπάμα, αποτελούν μαύρη κηλίδα σε αυτό που ονομάζεται σύγχρονο κράτος δικαίου.

«Εκείνο που προκαλεί μεταξύ άλλων εντύπωση», λέει ο Σκοτ Σέιν των Ν. York Times, «είναι ότι η εκτίμηση επικινδυνότητας των φυλακισμένων προέρχονταν από αναφορές συγκρατούμενων του. Από τη μια αυτό δεν εκπλήσσει, γιατί οι ανακρίσεις γίνονταν και σε αντιπαραβολή, από την άλλη όμως είναι επικίνδυνο. Ένας μάλιστα δέχτηκε να κατηγορήσει έναν άλλον έναντι παραχωρήσεων, όπως πχ ένα χάμπουργκερ από τα Μακ Ντοναλντς».

Ο Ντείβιντ Ριμς, συνήγορος κρατούμενων στο Γκουαντάναμο, επιβεβαιώνει τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα από το Wikileaks.

«Είναι πολύ δύσκολο», λέει, «να βγάλει κανείς συμπεράσματα στη βάση πολύ ασθενών αποδεικτικών στοιχείων. Οι καταθέσεις για την επικινδυνότητα ή όχι των ανθρώπων ήταν αυθαίρετες ή ήταν αποτέλεσμα παιγνιδιών που παίχτηκαν στη φυλακή».

Silke Hasselmann/Ειρήνη Αναστασοπούλου
Υπεύθ. σύνταξης Βιβή Παπαναγιώτου
http://www.dw-world.de


Η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή!

Η νέα κατοχή της Ελλάδος.

kleftesΚλέφτες και αρματολοί απελευθέρωσαν την Ελλάδα το 1821, κλέφτες και αμαρτωλοί πολιτικοί την έστειλαν στην σκλαβιά της τριπλής κατοχής των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ το 2010. Η νέα υποδούλωση της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού για πάρα πολλά χρόνια, στα διεθνή κέντρα αποφάσεων, είναι αποτέλεσμα της φαύλης και απαράδεκτης πολιτικής που άσκησαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις των κοινοβουλευτικών εξουσιαστών. Ακόμη και της δεκαοκτάμηνης κυβερνητικής ολιγωρίας και αναποτελεσματικής διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου του κ. Παπανδρέου. Η κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στην χώρα μας είναι απαράδεκτη. Όσα επικοινωνιακά παιγνίδια και να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, δεν πρόκειται ο λαός με τίποτα να της δώσει άφεση αμαρτιών.
Η πολιτική που δεν άσκησε τους για πολλούς μήνες ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του και ιδιαίτερα αυτοί των οικονομικών υπουργείων, με τα γνωστά ήξεις αφήξεις, ήταν αυτή η πολιτική η οποία μας οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στην τριμερή υποδούλωση της χώρας. Πήρε πίσω όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, και προσπαθεί να σώσει την χώρα με σοσιαλιστικές άκρως νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Πολιτικές που ούτε η φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία δεν θα τολμούσε να ασκήσει. Και όλα αυτά, δήθεν, για να σώσει την χώρα από την οικονομική καταστροφή.
Το μόνο που κατόρθωσε ο Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του ήταν να κάνει την Ελλάδα και τους Έλληνες ακόμη φτωχότερους. Να ρίχνει όλα τα προβλήματα της χώρας μας στην Ν.Δ.. Έχει βέβαια και αυτή τεράστιες ευθύνες για όσο χρόνο κυβέρνησε την χώρα, αλλά μετά τόσους μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Παπανδρέου, δεν μας λέγει που πήγαν τα λεφτά( αφού διαπίστωσε κατόπιν εορτής ότι δεν υπάρχει σάλιο). Ακόμη ψάχνουν οι συνεργάτες του να τα βρουν; Ας σταματήσει να μας μιλά αόριστα για πελατειακές σχέσεις και διαφθορά από την ΝΔ (που πραγματικά υπήρξαν) και ας γίνει περισσότερο συγκεκριμένος. Ο λαός απαιτεί να μάθει πως έφτασε η χώρα στην οικονομική καταστροφή. Θέλει να μάθει υπεύθυνα και σοβαρά ποιος ή ποιοι άδειασαν τα θησαυροφυλάκια του κράτους. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναλίσκονται σε λεκτικούς διαξιφισμούς για το ποιος φταίει λιγότερο ή περισσότερο. Για την ταμπακέρα δεν ακούμε τίποτα συγκεκριμένο.
Μας έσπρωξε στις δαγκάνες του ΔΝΤ ο κ. Παπανδρέου, κάτι για το οποίο ουδέποτε αναφέρεται στις ομιλίες του. Μηχανισμός στήριξης είναι ο παραπλανητικός όρος που χρησιμοποιεί, και φυσικά εισήλθαμε με τους πλέον δυσβάστακτους όρους. Όρους που θα γυρίσουν την χώρα πίσω πολλές δεκαετίες. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας είναι πρωτοφανή. Οι αποφάσεις τις οποίες έχει λάβει μέχρι σήμερα ο κ. Παπανδρέου δεν έχουν αναφερθεί σε κανένα προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Μόνος του αποφασίζει χωρίς να έχει ούτε την τυπική έγκριση του υπουργικού του συμβουλίου, τις περισσότερες φορές.
Ο κ. Παπανδρέου λαμβάνει μόνος του τις αποφάσεις. Με μελοδραματικές ανακοινώσεις και επικοινωνιακά τεχνάσματα από το Καστελόριζο ή από το εξωτερικό όπου συνήθως βρίσκεται, προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες, ότι η σκλαβιά την οποία έχουμε υποστεί, ήταν μονόδρομος για να σωθεί οικονομικά η χώρα και να μη πτωχεύσει.
Την σκλαβιά φυσικά δεν θα την υποστούν οι έχοντες και κατέχοντες. Δεν θα την υποστούν οι κλέφτες των θησαυροφυλακίων του κράτους, οι εθνικοί προμηθευτές του δημοσίου. Όλοι αυτοί οι οποίοι σαν τρωκτικά κατέφαγαν τις σάρκες του Ελληνικού λαού με την συνεργασία του κοινοβουλευτισμού, αλλά οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, δηλαδή, οι συνήθεις ύποπτοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Αυτή την φορά όμως ο πρωθυπουργός δεν έχει την συναίνεση της κοινωνίας για να λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις. Ο Ελληνικός λαός του έδωσε μεγάλη πλειοψηφία για να βρει πρωτίστως που πήγαν τα λεφτά και να τα φέρει πίσω. Να συλλάβει και να στείλει φυλακή τους κλέφτες. Να δημεύσει τις περιουσίες τους, οι οποίες αποκτήθηκαν από τα κλεμμένα θησαυροφυλάκια του κράτους. Πολιτικοί,Golden boys, μιζαδόροι, συνεργάτες κομπιναδόροι των πολιτικών, έπρεπε να βρίσκονται σήμερα όλοι αυτοί στην φυλακή. Μετά θα μπορούσε ο κ. Παπανδρέου να ζητήσει θυσίες από τον Ελληνικό λαό και ο λαός θα μπορούσε να ανταποκριθεί.
Καθημερινά, από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα έμμισθα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των διαπλεκόμενων καναλιών της τηλεόρασης, πυροβολούν και τρομοκρατούν τον λαό, ότι η χώρα πτωχεύει, ότι η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί με ευνοϊκούς όρους, κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας στις τράπεζες. Και η μόνη λύση ήταν η επινόηση του κ. Παπανδρέου, ο μηχανισμός στήριξης, δηλαδή το ΔΝΤ. Για όσα πράττουν σήμερα οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το επαναλαμβάνουμε, δεν έχουν την έγκριση του Ελληνικού λαού. Πρέπει άμεσα να βρουν λύσεις που θα ανακουφίσουν οικονομικά τον λαό, και μάλιστα αυτούς που έχουν χαμηλά εισοδήματα. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρουν τον λαό απέναντι τους.
Αυτή την φορά οι κυβερνώντες δεν θα έχουν την τύχη του Κώστα Καραμανλή. Ο λαός θα διώξει κακήν κακώς όλους τους πολιτικούς ( τα μπουγελώματα καθημερινά πάνε σύννεφο). Ας το λάβουν καλά υπ' όψιν τους αυτό, οι πολιτικοί και ας φροντίσουν να αλλάξουν μυαλά και να σώσουν την Ελλάδα, από το κατάντημα στο οποίο την έφεραν. Διαφορετικά τους προειδοποιούμε, ότι η επανάσταση αυτή την φορά δεν θα είναι ‘'αναίμακτη, όπως πριν από σαράντα τέσσερα χρόνια, τώρα θα λειτουργήσει το ΓΟΥΔI.
Νίκος Παπαγεωργίου.
www.elkosmos.gr 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More