9.7.11

Ο Ντερβίς θέλει να μας αναπτύξει!

Μάθανε ότι γ……..στε πλακώσαν και οι Τούρκοι: Το αναπτυξιακό μοντέλο του Ντερβίς για την Ελλάδα


55DA1FD7AF51492448CDAC1A47AAB592.jpg

Τουρισμός, αγροτικός τομέας και ενέργεια

Η θάλασσα, τα πλοία και ο ήλιος μπορούν να οδηγήσουν στην ανάκαμψη της Ελλάδας, τονίζει ο πρώην «τσάρος» της τουρκικής οικονομίας με άρθρο τους στους Financial Times.
Αγαπητέ μου κύριε Ντερβίς, άλλος έχει το όνομα και άλλος την χάρη. Εσύ λέγεσαι Ντερβίς ή στο Ελληνικόν του Δερβίσης που σημαίνει “ζητιάνος”, εμείς είμαστε στην πραγματικότητα οι “κακόμοιροι” ντερβίσηδες που πάνω στο κουφάρι μας, με πάντα δεμένα τα δεσμά του ελέγχου, ο κάθε “Ντερβίς” προτείνει μέτρα, προτάσεις, ιδέες, σχέδια και όλα τα άλλα.
Και ερωτώ: Γιατί κάθε μέρα βγαίνει ο κάθε Ντερβίς και λέει την “παπαριά του” (άλλη καλή και άλλη εκ του πονηρού);
Γιατί κάθε μέρα οι Financial Times, το , οι NYT και κάθε καρυδιάς καρύδι δίνει βήμα στον κάθε ένα που είναι ειδήμων για το πρόβλημα της Ελλάδας και “ξέρει” τι πρέπει να κάνουμε;
Να το πάρει το ποτάμι…..;
Μήπως γιατί ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που να ξέρει πραγματικά τι πρέπει να γίνει και να έχει την αρμοδιότητα να το κάνει; Θα μου πεις “ρε αδελφέ εξομοιώνεις τους πάντες και τους μηδενίζεις”. Όχι προς Θεού. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν Έλληνες εντός Ελλάδος που να μην ξέρει τι να προτείνει ή να μην έχει σωστό σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Απλά λέω ότι ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ να το κάνει, τουτέστιν μεθερμηνευόμενο, είτε δεν ξέρουν ή ξέρουν αλλά δεν τους επιτρέπεται, ή ξέρουν και θα τους επιτρέπετο αλλά δεν το κάνουν επί σκοπώ. Loutraki One
Κατά τα λοιπά για το δημοσίευμα των FT……
Ο κ. Ντερβίς σημειώνει ότι η Ελλάδα – που παρά τις σημερινές δυσκολίες της είναι μία χώρα υψηλού εισοδήματος και μέλος της Ε.Ε. – αλλά και οι εταίροι της πρέπει να διαθέσουν για το σχεδιασμό μίας βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής στρατηγικής τον ίδιο χρόνο και σκέψη με την ανάλυση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της χώρας.
Διότι, όπως σημειώνει, χωρίς ανάπτυξη, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται, ακόμη και αν το χρέος που είναι στον αριθμητή μειώνεται. Επιπλέον, προσθέτει, την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, γιατί χωρίς αυτές το συνολικό ελληνικό πρόγραμμα δεν θα είναι κοινωνικά βιώσιμο, ανεξάρτητα από την εξέλιξη του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ.
Όσον αφορά τη βραχυπρόθεσμη στρατηγική για την ανάπτυξη, ο κ. Ντερβίς αναφέρει ότι κάθε φορολογικό μέτρο και κάθε μέτρο στο σκέλος των δαπανών πρέπει να αναλύεται σε σχέση με την επίπτωση που έχει στην ανάπτυξη.
Ως προς το μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ο συγγραφέας σημειώνει ότι κεντρικό ρόλο στη μελλοντική ανάπτυξη θα έχει ο τουρισμός υψηλής ποιότητας που θα συμπληρώνεται από περισσότερες πολιτιστικές δραστηριότητες, παραθεριστικές κοινότητες για τους κατοίκους της Βόρειας Ευρώπης και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες σε πλεονεκτικό κόστος.
Σημαντικός θα είναι για την ανάπτυξη και ο αγροτικός τομέας με υψηλή προστιθέμενη αξία, ενώ θα πρέπει να γίνουν κινήσεις από την Ελλάδα, ώστε να περισσότερα έσοδα από τη ναυτιλία να εισρέουν στην ελληνική οικονομία.
Επίσης, συνεχίζει, η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τμήματα σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, όπου θα μπορέσει να συμμετέχει.
Τέλος, μεγάλη πηγή ανάπτυξης μπορεί να καταστεί το δυναμικό της χώρας σε αιολική και ηλιακή ενέργεια καθώς και οι πράσινες τεχνολογίες. Loutraki One


Γ.Α.Π. Λεφτά υπάρχουν!


Έρμη... ΚΥΠΡΟ τι τραβάς.

Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΑΝΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ!

Εφ. Ταράφ 1-7-2011.

Η μικρή πατρίδα-μάνα πατρίδα της Εργκενέκον
Ο Σύλλογος Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (EKOPOLİTİK) πραγματοποίησε στην Κερήνια στις 28 Ιουνίου το δεύτερο του συνέδριο, με τίτλο ¨Κρυφή πολιορκία¨. Στο συνέδριο τον συντονισμό είχε ο καθηγητής πολιτικής ψυχολογίας Βαμίκ Βολκάν και μετείχαν διανοούμενοι, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί από διάφορα μέρη του νησιού. Στο συνέδριο μετείχαν από την Τουρκία οι Μουράτ Μπελγκέ, Ομέρ Λατσινέρ, Καντρί Γκιουρσέλ, Τζεζμί Μπαιράμ, Γκαμζέ Κονά και Σενάι Γιλντίζ.
Παράδεισος για πορνεία και συμμορίες το νησί
Οι μετέχοντες στο συνέδριο στάθηκαν ιδιαίτερα στα πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά προβλήματα που υπάρχουν στην Κύπρο, καθώς και στην σύγχυση ταυτότητας. Ανέφεραν πως τα προβλήματα που προέκυψαν ανάμεσα στου Τουρκοκυπρίους και στους Τούρκους που ήρθαν από την Τουρκία, καθώς και πολλά κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα που προέκυψαν μετά το 1974, ενεργοποίησαν τα ανακλαστικά αυτοπροστασίας των Τουρκοκυπρίων ενάντια στην Τουρκία. Περισσότερο συζητήθηκαν τα θέματα αυτών που έχουν μεταναστεύσει από την Τουρκία και τα προβλήματα αφομοίωσης τους.

Οι μετέχοντες ανέφεραν πως μετά το 1990 υπήρξε σοβαρή αύξηση στην μετανάστευση, πως σχεδόν όλα τα αδικήματα διαπράττονταν από μετανάστες εκ Τουρκίας, και αυτό προκάλεσε ανησυχία στον κόσμο του νησιού. Εξέφρασαν την άποψη πως η διαμορφωμένη μέσα σε 500 χρόνια ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων αντιμετωπίζει πλέον το φάσμα της εξαφάνισης. Είπαν πως αυτοί που έρχονται στο νησί δεν γνωρίζουν το σύστημα αξιών του νησιού, δεν νοιάζονται ιδιαίτερα και αυτό είναι κάτι που διασπά στην συνοχή των μεταναστών. Μάλιστα ένας σύνεδρος είπε ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση βρώμισε ιδιαίτερα το νησί, μεταβάλλοντας το σε παράδεισο για τα καζίνο και την πορνεία. Λέχθηκε πως η ηγεσία της KKTC δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να ελέγξει τους μετανάστες. Λέχθηκε επίσης πως καθώς οι προσπάθειες αφομοίωσης των μεταναστών δεν έγιναν προσεκτικά, αυτό έθεσε υπό απειλή την ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων και προκάλεσε τον θυμό τους.
…………
Επίσης λέχθηκε πως η μητέρα πατρίδα της Εργκενέκον ήταν η Κύπρος και πως η εκκαθάριση της είναι ανάγκη να αρχίσει και στην Κύπρο. Τονίστηκε πως οι Τουρκοκύπριοι δέχονται επιπλήξεις από πολιτικούς και μίντια της Τουρκίας πως δεν είναι επαρκώς Τούρκοι και μουσουλμάνοι και πρόσθεσαν πως είναι ανάγκη η μητέρα πατρίδα να σταματήσει να αντιμετωπίζει ως ψευδοκράτος την KKTC.


Ναι στην Ευρώπη των λαών!

Όχι στην ΕΟΚ των “Εβραίων και των Καπιταλιστών”!




Συμπληρώθηκαν περισσότερα από 20 χρόνια, όταν μαθητής Λυκείου ακόμη, είδα κολλημένο σε κάποιον τοίχο της Αθήνας ένα αυτοκόλλητο με αυτό το σύνθημα και την άγνωστη για εμένα τότε υπογραφή: “Εθνικό Μέτωπο”. Από τότε συνέβησαν πολλά, ικανά να αλλάξουν την ζωή του καθενός, κυρίως όμως άλλαξε η καθημερινότητα της πατρίδας μας και του λαού μας.
Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της οικονομικής, αλλά και της ηθικής χρεωκοπίας, εξαιτίας των επιλογών μίας ανίκανης και διεφθαρμένης πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ελίτ. Με ανοιχτά εθνικά μέτωπα και χλευάζοντας γείτονες, με ογκώδη κοινωνικά προβλήματα και την μετανάστευση να απειλεί την ίδια την εθνική ύπαρξη, η Ελλάδα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι, χωρίς ελπίδες, χωρίς ιδέες και χωρίς οράματα.
Όλη η ψεύτικη γλώσσα των κομμάτων εξουσίας, αλλά και ο ξύλινος λόγος της αντισυστημικής υποτίθεται αριστεράς, έχουν λάμψει από το το μεγαλείο της αποτυχίας τους.
Απέναντι σε όλα αυτά στέκεται η ορθότητα ενός συνθήματος, η οποία γεννήθηκε όχι από κάποια προφητική ενόραση, αλλά από την μετουσίωση σε πολιτικό λόγο της εθνικιστικής ιδεολογίας. Μιας ιδεολογίας που σήμερα είναι επίκαιρη περισσότερο από ποτέ, γιατί πολύ απλά είναι η μόνη που δεν μπορεί να χρεωθεί κάτι από το μέγεθος της αποτυχίας που υπάρχει γύρω μας. Φτάνει όμως αυτό; Μας αρκεί να χαιρόμαστε πάνω από τον σωρό των ερειπίων και να καγχάζουμε ως σύγχρονοι Νέρωνες ότι εμείς απλά “τα είχαμε πει”, τα είχαμε προβλέψει;
Ασφαλώς και όχι! Το μεγαλείο μίας ιδέας έγκειται στο να μπορεί να ωθεί τους εκφραστές της στην παραγωγή έργου. Αυτό χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας, αυτό χρειάζεται ο “χώρος” μας. Έργα και όχι απλά λόγια. Προτάσεις, απόψεις συγκεκριμένες και λύσεις για τα προβλήματα. Αλλιώτικα τα συνθήματα ξεθωριάζουν μαζί με την μπογιά στους τοίχους και η πολιτική γίνεται άλλο ένα χόμπυ θαμώνων καφενείου.
Ακριβώς επειδή η ελληνική κοινωνία, όχι εξαιτίας ενόρασης, αλλά από την ανάγκη, έχει έλθει αταβιστικά κοντά στις ιδέες μας, το χρέος όλων μας μεγαλώνει. Χωρίς τις μόνιμες παιδικές ασθένειες του αρχηγισμού, της ιδεολογικής αγκύλωσης, του τυχοδιωκτισμού αλλά και της σκέτης εκτόνωσης, οφείλουμε να κτίσουμε το πατριωτικό κίνημα του σήμερα. Όχι του μέλλοντος, όχι του αύριο, αλλά του τώρα. Γιατί σήμερα είναι η εποχή μας και ήδη πολύς κόπος και ενέργεια έχει πεταχτεί στην ποδιά μάταιων φιλοδοξιών και αλλότριων συμφερόντων. Επιτέλους ήλθε η ώρα να μαζευτούμε, να γίνουμε περισσότεροι και πάνω από όλα να αγωνιστούμε.

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος


Οι ήρωες της ΕΛΔΥΚ!

Η ΕΛΔΥΚ μάχεται στην Κύπρο!



Δέηση για να φύγουν οι 300 τύραννοι!

Παπάς κάνει δέηση στη Πλατεία Συντάγματος να απαλλαγεί το Γένος από τους 300 τυράννους!

Ιδού τι πρέπει να ακούγεται σε όλες τις εκκλησίες της χώρας. Πόσοι παπάδες έχουν άντερα να την εκφωνήσουν; ''Απάλλαξον Θεοτόκε Παρθένε το Γένος υμών εκ των 300 τυράννων του κοινοβουλίου τούτου και απαλλαγή του Έθνους και των Ελλήνων πολιτών εκ τούτων. Απάλλαξον Θεοτόκε Παρθένε το Γένος υμών εκ της τυραννίας του καθεστώτος τούτου''!!!Ακούστε τον...η επίμαχη δέηση από το 6':52'' και μετά...




sakis24.blogspot


Οι ANONYMΟUS βάζουν στόχο την Ελλάδα!

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ANONYMOUS Η ΕΛΛΑΔΑ!


Δύο «επιθετικά» βίντεο αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τη γνωστή πλέον διεθνή ομάδα χάκερ «anonymous», τα μέλη της οποίας χτυπούν μέσω ίντερνετ, επιλεγμένους στόχους ανά τον κόσμο.
Τα δύο αυτά βίντεο αφορούν την Ελλάδα και την επικείμενη διαδικτυακή επίθεση -όπως απειλούν οι ανώνυμοι χάκερς- που θα δεχθούν οι πολιτικοί, τα ΜΜΕ, η Αστυνομία και οι τραπεζικοί στην χώρα μας.
«Σας παρακολουθούμε να γκρεμίζετε και το τελευταίο ίχνος δημοκρατίας στη χώρα σας. Σας παρακολουθούμε να υπογράφετε εξωφρενικά συμφωνητικά με το ΔΝΤ και να ξεπουλάτε τις ψυχές του λαού σας για να ικανοποιήσετε τους φίλους σας, χρησιμοποιώντας παρακρατικές ομάδες σαν προβοκάτορες, σε ειρηνικές διαδηλώσεις.
Σας παρακολουθούμε να επιτίθεστε σε διαδηλωτές με δακρυγόνα, πέτρες και βία», αναφέρει το μήνυμα των «anonymous» προς την χώρα μας, συνεχίζοντας στο ίδιο σκληρό ύφος.
«Επί αιώνες η χώρα σας ήταν το περήφανο λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού, αλλά τώρα μετατρέψατε τη χώρα σας σε παιχνιδότοπο για κερδοσκόπους».
Τα δύο βίντεο, όπως αυτά αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More