9.7.11

Έρμη... ΚΥΠΡΟ τι τραβάς.

Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΑΝΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ!

Εφ. Ταράφ 1-7-2011.

Η μικρή πατρίδα-μάνα πατρίδα της Εργκενέκον
Ο Σύλλογος Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (EKOPOLİTİK) πραγματοποίησε στην Κερήνια στις 28 Ιουνίου το δεύτερο του συνέδριο, με τίτλο ¨Κρυφή πολιορκία¨. Στο συνέδριο τον συντονισμό είχε ο καθηγητής πολιτικής ψυχολογίας Βαμίκ Βολκάν και μετείχαν διανοούμενοι, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί από διάφορα μέρη του νησιού. Στο συνέδριο μετείχαν από την Τουρκία οι Μουράτ Μπελγκέ, Ομέρ Λατσινέρ, Καντρί Γκιουρσέλ, Τζεζμί Μπαιράμ, Γκαμζέ Κονά και Σενάι Γιλντίζ.
Παράδεισος για πορνεία και συμμορίες το νησί
Οι μετέχοντες στο συνέδριο στάθηκαν ιδιαίτερα στα πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά προβλήματα που υπάρχουν στην Κύπρο, καθώς και στην σύγχυση ταυτότητας. Ανέφεραν πως τα προβλήματα που προέκυψαν ανάμεσα στου Τουρκοκυπρίους και στους Τούρκους που ήρθαν από την Τουρκία, καθώς και πολλά κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα που προέκυψαν μετά το 1974, ενεργοποίησαν τα ανακλαστικά αυτοπροστασίας των Τουρκοκυπρίων ενάντια στην Τουρκία. Περισσότερο συζητήθηκαν τα θέματα αυτών που έχουν μεταναστεύσει από την Τουρκία και τα προβλήματα αφομοίωσης τους.

Οι μετέχοντες ανέφεραν πως μετά το 1990 υπήρξε σοβαρή αύξηση στην μετανάστευση, πως σχεδόν όλα τα αδικήματα διαπράττονταν από μετανάστες εκ Τουρκίας, και αυτό προκάλεσε ανησυχία στον κόσμο του νησιού. Εξέφρασαν την άποψη πως η διαμορφωμένη μέσα σε 500 χρόνια ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων αντιμετωπίζει πλέον το φάσμα της εξαφάνισης. Είπαν πως αυτοί που έρχονται στο νησί δεν γνωρίζουν το σύστημα αξιών του νησιού, δεν νοιάζονται ιδιαίτερα και αυτό είναι κάτι που διασπά στην συνοχή των μεταναστών. Μάλιστα ένας σύνεδρος είπε ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση βρώμισε ιδιαίτερα το νησί, μεταβάλλοντας το σε παράδεισο για τα καζίνο και την πορνεία. Λέχθηκε πως η ηγεσία της KKTC δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να ελέγξει τους μετανάστες. Λέχθηκε επίσης πως καθώς οι προσπάθειες αφομοίωσης των μεταναστών δεν έγιναν προσεκτικά, αυτό έθεσε υπό απειλή την ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων και προκάλεσε τον θυμό τους.
…………
Επίσης λέχθηκε πως η μητέρα πατρίδα της Εργκενέκον ήταν η Κύπρος και πως η εκκαθάριση της είναι ανάγκη να αρχίσει και στην Κύπρο. Τονίστηκε πως οι Τουρκοκύπριοι δέχονται επιπλήξεις από πολιτικούς και μίντια της Τουρκίας πως δεν είναι επαρκώς Τούρκοι και μουσουλμάνοι και πρόσθεσαν πως είναι ανάγκη η μητέρα πατρίδα να σταματήσει να αντιμετωπίζει ως ψευδοκράτος την KKTC.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More